Feyenoord meldde zich bij Sevilla voor ex-Ajacied Nemanja Gudelj

Dinsdag, 25 januari 2022 om 13:49Jordi Tomasowa • Laatste update: 18:48

Feyenoord heeft een poging gewaagd om Nemanja Gudelj tijdens de winterse transferwindow aan te trekken, weet het Algemeen Dagblad. De dertigjarige middenvelder van Sevilla moet het dit seizoen onder trainer Julen Lopetegui doen met een bijrol. Zijn komst naar De Kuip bleek echter financieel onhaalbaar, waarna de Rotterdammers besloten om het vizier te verleggen naar Jorrit Hendrix.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door sepp10)

Als het een huur zonder verplichte koop is doen, je bent niks verplicht en je hebt de breedte, zie persoonlijk toch liever meer minuten voor een hartjes of milambo

25 januari 2022 om 13:58

Misschien eerst even het stukje lezen voordat je reageert?

25 januari 2022 om 14:49

Ik had het over Hendrix, had ik r inderdaad even bij kunnen zetten

25 januari 2022 om 15:39

thomas

Jongens als Hartjes of Milambo hebben juist ervaren spelers ernaast nodig die ook veel minuten gemaakt hebben in het buitenland.

Zou goed zijn als Feyenoord richt op dit soort spelers, die net te kort komen voor clubs als Sevilla en graag terugwillen.

Stel Feyenoord verkoopt Kock, Senesi, en Sinestera, dan zouden ze zeker bij Sevilla aanmoeten kloppen voor Gudelj en Idrissi bijv en bij Crystal voor Riedewald (of genoegen nemen met een Bruma).

Het is wel raak hoor. PSV gaat voor Eriksen, Feyenoord voor Hendrix of Gudelj. Ajax voor Ihatarren.
Berghuis naar Ajax heeft wat wraak gevoelens losgemaakt of niet ...

25 januari 2022 om 13:59

of niet … 😊

25 januari 2022 om 14:00

Misschien wel een ultiem besef momentje dat echte clubliefde zeer schaars is (misschien zelfs ouderwets?). Proberen kan altijd.

25 januari 2022 om 14:40

Schaars kan wel maar iets wat in principe goed is zou ik nooit als ouderwets willen bestempelen.

25 januari 2022 om 14:46

Leg nog eens uit waarom het "in principe goed" zou zijn om irrationele keuzes te maken (een carrière bij bepaalde clubs uitsluiten op basis van sentimenten, imago, supportersrancune)?

Je ziet bij Berghuis hoe waardevol het kan zijn om over die sentimenten heen te stappen: hij komt bij Ajax beduidend beter tot zijn recht dan bij Feyenoord. Laten we vooral hopen dat Ihattaren bij Ajax en Gudelj bij Feyenoord weer helemaal weten op te bloeien, dan is de voetballiefhebber de echte winnaar, in plaats van de rancuneuze eencellige met een waas voor de ogen.

25 januari 2022 om 17:18

Goh, iemand met clubliefde die sinds zijn kinderjaren maar één club kent en dan er uiteindelijk voor mag spelen en niks liever dan dat wil is dus volgens jou een rancuneuze eencellige? Nee dat is lekker rationeel. Even dimmen gast. Ik zeg alleen dat een zeldzaamheid niet direct ouderwets is. Wil er verder niet te veel woorden aan vuil maken gezien je helemaal de andere kant op gaat.

25 januari 2022 om 18:42

@magnetics hoezo komt Berghuis bij Ajax beter tot zijn recht? Volgens mij werd Berghuis bij Feyenoord al gewoon MVP van de Eredivisie met meeste assists en goals.

25 januari 2022 om 19:36

Berghuis heeft een andere rol maar om nou te stellen dat hij beduidend beter tot zijn recht komt is qua rendement zeker niet het geval.

25 januari 2022 om 14:08

jmaassen

Daar geloof ik niks van, Feyenoord gaat echt met de kleine middelen die ze hebben niet een speler aantrekken vanwege "wraak". Feyenoord wilt een bredere selectie, de interesse in Gudelj vibd ik dan ook niet heel gek.

25 januari 2022 om 14:33

Het was ook een grapje. We praten over miljoen, dan wordt er geen beslissing gemaakt uit wraak. Los daarvan leeft de wraak voornamelijk bij supporters en niet bij het bestuur.

25 januari 2022 om 18:43

Daarbij denk ik niet dat men Gudelj ziet als ajacied, maar eerder linkt aan NAC.

25 januari 2022 om 16:01

Of Bergwijn/malen/rosario naar PSV hebben wat losgemaakt bij Ajax

25 januari 2022 om 18:10

Rosario😅

25 januari 2022 om 18:26

Gewoon 6 miljoen opgeleverd, kan slechter

25 januari 2022 om 17:43

Feyenoord gaat tegenwoordig voor oud AZ spelers. Feyenoord gaat voor Gudelj.omdat het een ex-AZ'er is. Jahanbakhsh, Till en ook Slot (het is maar een grap jongens)

Vanwaar die obsessie van Arnesen om zo nodig nog een extra middenvelder te halen?? We hebben er nu zat! Overigens ook een klap in het gezicht van bijvoorbeeld Hartjes. Als je dat soort jongens al geen kans gaat geven, kun je je jeugdopleiding wel opdoeken. Besteed het geringe budget even lekker aan posities waar het echt nodig is, ipv uitgerangeerde vedettes te halen.

25 januari 2022 om 14:03

Hartjes zat niet eens bij de selectie afgelopen weekend. Die is blijkbaar gewoon nog niet goed genoeg voor het echte werk. En dat is niet zo gek. Maar nu hebben we gewoon te weinig middenvelders. We hebben 5 man voor 3 plekken. Daar moet er een bij. Voordeel van Jorrit is dat hij ook achterin eventueel zou kunnen en al wel gewend is te voetballen op dit niveau. En ja een CV en LB zou ook geen overbodige luxe zijn maar er moeten keuzes gemaakt worden

25 januari 2022 om 14:04

Nou ja, zat vind ik overdreven. Bovendien zal het ook wel een wens zijn van Slot. Zo vind ik de interesse in Hendrix een prima oplossing achter Aursnes, daar dat wel een echte balveroveraar is. Hartjes en Milambo zijn aanvallend natuurlijk veel beter en meer op hun plek achter Kokcu (Hartjes) of Til (Milambo). En het is duidelijk dat Slot ze, hoeveel potentie ze ook hebben, nog niet écht goed genoeg vind voor het serieuze grote werk.

25 januari 2022 om 14:08

Ik vind Hartjes ook wel erg klein. Dat is niet per se erg, was Clasie ook. Die had alleen meer power. Hartjes is nog wel echt een junior

25 januari 2022 om 14:21

Mwa, denk dat hij meer 'erg klein' oogt. Zeker niet de langste inderdaad, maar ook maar een stukje kleiner dan Milambo die voor zover ik weet rond de 1.80 is. Maar ja, nog wel echt een jongetje en zijn tijd komt echt nog wel. Nu met het eerste meetrainen en aansterken en deze zomer weer kijken.

25 januari 2022 om 15:25

Hartjes is 1.70. Milambo 1.78. Scheelt dus maar 8 cm.

25 januari 2022 om 14:42

Als ik slot zo hoor in de persconferenties denk ik eigenlijk dat hij het zelf erg graag wilt. Dan is een hartjes er echt nog niet klaar voor denk ik en dat is ook helemaal niet erg met 18 jaar. dan word het toch wel dun op het middenveld, toornstra zal misschien nog wel een aantal keer op rechtsbuiten spelen, hoe ze over basset praten verwacht ik dat die vooral het eerste halfjaar aan het aanpassen is en nog niet te veel moeten verwachten (en is denk ik vooral voor de 10 gehaald). dan blijft teixera nog over die eigenlijk zo snel mogelijk weg mag. vind ik allemaal maar wat dun, helemaal voor het middenveld. die maken erg veel meters en er komt straks weer een dubbel schema. dan hangen er toch wel blessures en vermoeidheid in de lucht. als je dan een hendrix goedkoop kan huren heb je denk ik een goede als stand-in voor aursnes. liever zie ik ook betere spelers komen maar met het huidige budget en situatie is dit een redelijke oplossing denk ik.

Begrijp weinig van deze keuzes. Als dit je vijver is waar in je wilt gaan vissen, misschien zijn Riedewald of Strootman dan goede opties zijn....

25 januari 2022 om 14:45

ik denk niet dat dit de vijver is waar arnesen het liefst in vist, maar met het budget en de smalle selectie wel moet in de zoektocht naar een 5/6e middenvelder...

25 januari 2022 om 15:04

Verdiende Strootman niet iets van 4,5 miljoen per jaar?

25 januari 2022 om 14:02

Blijkbaar hebben ze weinig vertrouwen in hem..?

25 januari 2022 om 14:07

Hendrix is een CVM en pure balafpakker. Hartjes is veel en veel meer een spelmaker en dribbelaar, die dichter bij Kokcu in de buurt komt qua spel. Oftewel, dat zegt niks.

26 januari 2022 om 08:49

Ik heb het ook nergens over Hartjes en ben het ook met je eens. Hartjes, Milambo en Kleijn, laat die lekker een minuten maken in de oefenwedstrijden of laatste minuten van een wedstrijd bij een 3 of 4-0 voorsprong. Die hebben echt nog niet het niveau om bijvoorbeeld Aursnes te vervangen bij een blessure of schorsing.

Interesse in Hendrix? Daar spreekt niet echt ambitie uit. Was bij Psv regelmatig de slechtste man van het veld en komt er bij Spartak (de nr 9 van de Russische competitie) ook niet aan te pas.

25 januari 2022 om 14:16

Onder van Bommel was het inderdaad niet veel. Daarvoor vond ik het toch een zeer goede speler. In 2017/2018 toen PSV kampioen werd, deed hij het echt goed en was hij een van de belangrijkste spelers. Voor een 4-3-3 met de punt naar achter vind ik hem een geschikte cvm als hij dat niveau nog weet te behalen. Je moet hem niet langs een Rosario of een Sangare zetten, dan wordt het niks. Maar hij heeft jaren prima gepresteerd bij PSV.

25 januari 2022 om 14:32

het spreekt voor al een lege portemonnee uit denk ik. maar als 5/6e middenvelder lijkt me hij toch niet heel verkeerd, mits je hem een beetje goedkoop kan huren.

25 januari 2022 om 15:07

Nou heb ik wel een beetje een zwak voor Hendrix, dus misschien ben ik niet helemaal objectief. Maar in de periode met Pröpper en Van Ginkel voor hem op het middenveld was hij wel echt goed (in zijn specifieke taak). Naar mijn mening zat hij toen wel tegen het NL elftal aan. Ik had hem ook liever gehouden als back-up (van met name Sangaré) dan Guti, ook al zijn het wel hele andere spelers. Nou zal hij bij Feyenoord ook niet per se in de basis komen lijkt me, maar je kan wel prima met hem rouleren denk ik.

Het is duidelijk dat we voor deze positie bij de wat meer bekende namen uit aan het komen zijn die er ten behoeve van de breedte van de selectie direct kunnen staan het komende half jaar. Ex-Eredivisie dus. Op zich ook niet gek natuurlijk, omdat we nog altijd creatief moeten zijn en desondanks toch een stabiele kracht erbij willen als back-up. Dat Gudelj nu onhaalbaar is leek me van tevoren overigens ook wel al het geval. Maar goed, nee heb je...

Kan aan mij liggen, maar Gudelj zou toch een geweldige versterking zijn voor Feyenoord. Bij Sevilla doet/deed ie het best oke.. Dan ben je ook wel een goeie voor feyenoord lijkt me. Kokcu-gudelj-aursnes is wel echt een topmiddenveld voor in nederland lijkt me.

25 januari 2022 om 14:43

Klopt ook wel. Doet af en toe heel knullige dingen die door zijn (soms ook te groot alfa-) gedrag te veel in het oog springen. Het heeft zo zijn voordelen wanneer er emotie in de strijd moet worden gegooid maar over het algemeen worden dat soort verdedigende middenvelders vaker geroemd als ze stille harde werkers zijn. Dat botst een beetje met elkaar, maar als je daar doorheen kijkt is het een heel bruikbare speler.

Donny vd Beek zoekt nog een nieuwe club... ik zou zeggen Feyenoord...waag daar ook een poging ;-)

Gudelj moet je niet meer aan beginnen als Feyenoord zijnde
is inmiddels 30 en zijn beste jaren achter de rug

ze waren ook nog voor Hendrix bezig hoorde ik?
is dit ook nog zo
of is dat inmiddels al verleden tijd

Gudelj! Helemaal vergeten die gast. Maar eerlijk gezegd ook zijn kwaliteiten bij Ajax, dus zegt denk voldoende. Heeft toch best een leuke carriere so far gehad.

Ach lijkt me dat ze kansloos zijn. Ik ben geen fan van Gudelj, maar kan een prima speler zijn in het juiste systeem. Bij Sevilla zijn ze niet lyrisch, maar het is wel een gewaardeerde speler voor de breedte. Doet vaak genoeg mee, dan lijkt me niet dat je een van de mooiste en lekker warme steden gaat verlaten voor Rotterdam.

In zijn AZ tijd was ik groot fan van zijn spel, heeft het niet echt door kunnen trekken naar een hoger niveau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

91 fans
Middenvelder, 30 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren