Xavi kan Ferran, Frenkie én nog drie sleutelspelers inzetten in el Clásico

Dinsdag, 11 januari 2022 om 21:21Tom Rofekamp • Laatste update: 21:42

Ferran Torres kan woensdagavond zijn debuut gaan maken voor Barcelona. De aankoop van 55 miljoen euro is op tijd ingeschreven bij de Spaanse voetbalbond (RFEF) en heeft groen licht gekregen om te kunnen spelen tegen Real Madrid in de halve finale van de Supercopa. Daarnaast heeft Barcelona-trainer Xavi nog meer goed nieuws gekregen: ook Frenkie de Jong, Ansu Fati, Pedri en Ronald Araújo zijn op tijd fit voor el Clásico.

Ferran werd eind december overgenomen van Manchester City, maar Barcelona kon de vleugelaanvaller nog niet inschrijven in Spanje. Er moest eerst ruimte in het salarishuis van de Catalanen vrijkomen. Door de verhuur van Philippe Coutinho aan Aston Villa en een verrassende deal met Samuel Umtiti kon Barcelona eindelijk overgaan tot actie. Maandag was de inschrijving van Ferran compleet, al was het de vraag of de Spaans international op tijd hersteld zou zijn van zijn coronabesmetting. Later die dag werd bekend dat Ferran negatief was getest en kon afreizen naar Saudi-Arabië, waar het duel met Real Madrid wordt gespeeld.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Barcelona maakte eerder al bekend dat Fati, Frenkie de Jong en Araújo ook tot de selectie behoorden voor het Supercopa-duel. De club voegde echter toe dat de drie 'nog geen medische goedkeuring hadden', die ze nu alsnog hebben gekregen. De Jong en Araújo vielen afgelopen geblesseerd uit in het Copa del Rey-duel met Linares Deportivo (1-2 winst); Fati lag al ruim twee maanden uit de roulatie vanwege een hamstringblessure.

Tot slot kan Xavi ook weer over Pedri beschikken. De groeibriljant kampte al een tijdje met een coronabesmetting. Het maakt de opties een stuk ruimer voor Xavi, die afgelopen weken steevast moest puzzelen voor zijn basisopstelling. Vooral voorin is de spoeling niet meer dun. Xavi heeft de beschikking over Ousmane Dembélé, Ferran Jutglà, Ez Abde, Memphis Depay, Luuk de Jong en dus Ferran Torres. Barcelona en Real Madrid trappen woensdag om 20.00 uur af in Riyad, de hoofdstad van Saudi-Arabië.


Poll

Wie zie jij aan het langste eind trekken in de halve finale van de Supercopa?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door almogaver)

Ik zou gewoon een C-team inzetten als Barca zijnde. Prioriteit moet Top4 in La Liga of een eventuele EL winst zijn.

11 januari 2022 om 21:43

Denk dat xavi deze prijs zeker wil pakken en vooral deze classico gaat ie gewoon met zijn sterkste 11.

11 januari 2022 om 22:23

Ik hoop echt dat hij die spelers gewoon zal sparen en zouals jij zegt top 4 als prioriteit ziet

12 januari 2022 om 00:48

barcelona speelt 23 januari pas weer voor la liga dus kan prima.

Heerlijk nieuws dit, araujo is enorm belangrijk achterin, fijn dat die kan spelen. Ook mooi dat pedri weer terug is we hebben hem enorm gemist op het middenveld, op naar de wedstrijd morgen! Visca el barca❤️💙

Voor het eerst dit seizoen kan Barca met de sterkste 11 spelen. Het is verdomme bijna Februari.

11 januari 2022 om 21:45

@Barca—070 zo zie je maar wat voor waardeloze medische staf barca heeft,

11 januari 2022 om 21:56

*Had.

11 januari 2022 om 22:05

@Is uahshsh autocorrectie, excuses!

Je bent bijna bang voor welke sterkhouder morgen weer met een blessure gaat uitvallen. Barca zit in de hoek waar de 🥊 vallen.

Voordat de beste 11 op elkaar zijn ingespeeld is het maart…. Barca kan beter een b team inzetten en iedereen fit houden. Dit gaat toch nergens over behalve geld. Top4 moeten ze halen anders komen ze nog meer in de problemen

La Liga, Europa League, Copa del Rey, Supercopa. In die volgorde. Dat zouden de prioriteiten van Barcelona op dit moment moeten zijn gezien de financiële situatie. Spelers die maandenlang niet hebben kunnen spelen moeten eigenlijk niet meteen voor de leeuwen worden gegooid in de Clásico. Met de recente veranderingen binnen de medische staf zal er ongetwijfeld een weloverwogen oordeel zijn gevormd, maar het lijkt me overdreven om daarom meteen enorme risico's te nemen. Sterker nog, zou eigenlijk geen speelminuten meer geven aan spelers die geen waarde voor de club hebben op de langere termijn. Dus dat betekent Arnau Tenas of Iñaki Peña in plaats van Norberto Neto. En Memphis Depay in plaats van Luuk de Jong, ondanks zijn geweldige wedstrijd afgelopen weekend. Heb overigens geen torenhoge verwachtingen van de Clásico, maar het zou al verfrissend zijn als Barcelona erin slaagt om met aantrekkelijk voetbal dichtbij een resultaat te komen. Heb het al eerder gezegd, maar ik kijk liever naar Barcelona dat speelt zoals ze horen te spelen en de wedstrijd verliest dan dat ze met verdedigend voetbal een nipte overwinning over de streep trekken. Al gelden voor de Clásico natuurlijk iets andere regels...

11 januari 2022 om 22:25

Leuk je terug te zien bij de reacties, weer uitstekende teksten en goeie feiten, hopelijk zien we vaker je reacties terug, onze woordvoerder!!

11 januari 2022 om 22:40

Klinkt onzin in mijn oren.

Voetbal hoe je het draait of keert, draait uiteindelijk om te winnen. Als het gaat om schoonheid van het spel moet je denk ik futsal volgen of zandvoetbal.

Je blijft in het verleden haperen, Barcelona zal nooit meer in de buurt komen qua spel zoals in 2009-2015.

Accepteren waar jullie staan, tijd om het allemaal anders te gaan inzien, anders te gaan voetballen.

11 januari 2022 om 22:54

@CMG- niet zeggen nooit, barca krijgt echt weer een mooie elftal, met gavi pedri nico fati torres ilias abde, we hebben een enorm jong team mer waanzinnig veel talent,

11 januari 2022 om 23:05

Kijk: daarom zijn wij Barcelona fans en types als jij niet: je hebt een andere kijk op het spelletje. Dus ga nou geen onzin verkopen. Wij accepteren waar we staan, maar Barcelona staat al ver voor 2009 voor een bepaalde speelstijl (sinds begin jaren 90 heeft ene Cruijff een bepaalde filosofie ontwikkeld binnen de club) en dat het nooit zo goed als toen wordt weet iedereen (geen enkele club gaat qua spel dat niveau evenaren). Het spel moet bestaan uit attractief voetbal. Oftewel: goed positiespel met als doel zoveel mogelijk kansen creeren en doelpunten te maken en zodoende wedstrijden te winnen. Tevens zien we het liefst dat de club 433 met de punt naar achteren speelt of 343. Dat is de huisstijl wat er vanuit de jeugd al met de paplepel ingegoten word. Ook al is het beleid jarenlang ruk geweest: dit is wel altijd het uitgangspunt/filosofie geweest. We zijn niet voor Barca omdat we de beste/marketing technisch meest interessante spelers in Camp Nou willen zien spelen die op welke manier dan ook maar winnen en prijzen binnen halen. Hier komt meer bij kijken. Maar iets in mij zegt me dat je van bovenstaande tekst toch niks begrijpt. Want je bent alleen aan het bashen/provoceren.

11 januari 2022 om 23:14

Sluit me volledig aan bij de woorden van Garrinha10. Dit is precies waarom wij supporter zijn van een bepaalde club en jij supporter bent van een bepaalde club. Wij vinden het belangrijker om negentig minuten lang vermaakt te worden dan om de volgende dag met een benauwde overwinning te kunnen pronken. En dat is niet erg, maar bestempel een andere opvatting dan niet als 'onzin'.

11 januari 2022 om 23:25

@Garrincha

Ik ben aan het provoceren en/of aan het bashen omdat ik zeg dat voetbal uiteindelijk draait om te winnen, terwijl jij afkomt met ‘types als jij’

Wie is nou wie aan het provoceren of aan het bashen.

Huisstijl of niet, voetbal draait om te winnen. Als dat niet zo was, zat jouw club nu niet met 2 miljard euro schulden en waren ze gelukkig met waar ze nu stonden. Dus stop met dat hele onzin, niemand trapt in die politieke mooie praatjes.

Ik speel liever 10 seizoenen lang anti-voetbal dan dat ik met 2 miljard schulden zit, en tegelijk in de Europa League speel.

11 januari 2022 om 23:27

@Messi_123

Als jij denkt dat die jongens ooit in de buurt zullen komen van het niveau dat Barcelona ooit haalde in 2009 tot 2015 ongeveer, doe je of wel Barcelona enorm te kort, of wel overschat jij die ‘talenten’

11 januari 2022 om 23:33

@Guaporta.

Nou heb je geen mooi voetbal, noch resultaten.

Denk dat je liever had dat Barcelona zonder schulden en gezond was dan dat ze staan waar ze nu staan.

Nu heb je precies

- geen mooi voetbal
- geen resultaten
- 2 miljard schulden
- speelt mee in de Europa League
- staat 6e in La Liga

Sorry, liever resultaat voetbal dan wat jij allemaal verkondig. Maar soit we different .

11 januari 2022 om 23:37

Voetbal draait voor jou om winnen (bepaalde types denken alleen aan winnen). Die schulden waar jij het over hebt hebben geen reet te maken met de filosofie/huisstijl/manier van spelen, maar met absolute wanbeleid op bestuurlijk/organisatorisch niveau. Zoals ik in eerdere reactie aangaf: je snapt er de ballen van. Slaaplekker gap.

11 januari 2022 om 23:41

@CMG- dat zeg ik ook niet, ik geef hier aan dat je niet nooit moet zeggen, maar ik sluit me echt aan bij guaporta en garrincha, hun hebben helemaal gelijk

11 januari 2022 om 23:44

@CMG- blijf maar lekker provoceren richting barca, laporta gaat alles fixen, en gaat de transferwereld in shock brengen, en we gaan op een dag weer dominant spelen, talent is er zat, en xavi is de juiste trainer daarvoor die we hebben nu, onthoudt mijn woorden goed wat laporta gaat doen

11 januari 2022 om 23:46

Het zijn heerlijke tijden om Madridsupporter te zijn, CMG. Lekker bashen op Barca en ons maar weer eens met de neus op de feiten drukken. Ik en nog vele anderen geloven dat Barca weer terug zal komen op topniveau. Misschien niet direct morgen, maar dat hoeft niet. Net als Guaporta en Garrincha zeg ik: liever strijdend ten onder met onze eigen filosofie, dan lelijk winnen. De vorige clubleiding heeft de identiteit van Barca lang genoeg verloochend.

11 januari 2022 om 23:53

@FCB_Catalunya maatje, laporta gaat alles fixen, en we komen sterker terug dan ooit, Real culers never give up, je steunt je club altijd in goede of slechte tijden ❤️💙

12 januari 2022 om 00:10

@Garrincha

Nogmaals. Als voetbal niet om winnen draait bij Barcelona, waarom al die aankopen gedaan? 150€ miljoen euro daar uitgeven, 100€ miljoen daar. En nu met een totale schuld van 2€ miljard euro zitten.

Ze deden er alles aan om te WINNEN.

Voetbal draait alleen om te winnen, al helemaal bij de elite ploegen. Ik snap dat jij dit allemaal niet begrijpt, maar zo is dat nu eenmaal gossie.

Voetbal is naast een spel, ook een groot business. Lijkt erop dat Barcelona in beide niet goed in is.

12 januari 2022 om 00:18

En jij maakt goed het contrast duidelijk tussen een Real supporter en een Barcelona supporter: maar het ironische in dit alles is dat je het zelf niet eens door hebt. Je eerste alinea spreekt toch precies boekdelen en laat zien wat ik bedoel met wanbeleid op bestuurlijk/organisatorisch niveau. Zie je dat nou echt niet in? Je bent niet echt snugger. Bayern is een mooi voorbeeld dat ook altijd via een bepaalde filosofie wil winnen en City trouwens ook (beiden spelen het soort voetbal waar ik van houd). Verschil is dat de beleidbepalers daar wel hun werk uitmuntend verrichten itt tot wat een Bartomeu/Rosell jarenlang hebben lopen doen. Bartomeu ging op de Galactico tour omdat hij ineens knaken te besteden had (lees, once again: w a n b e l e i d). Maar zoals hierboven al aangegeven wordt: na jaren vernederd te zijn geweest door Barca op het veld begrijp ik het enerzijds wel waarom types als jij nu komen bashen/provoceren. It’s your time to shine. Geniet ervan zolang het duurt . Als de rollen een keer weer omgedraaid zijn, zien we jou hier waarschijnlijk niet eens meer zo actief terug. Sommige “problemen” lossen zich wat dat betreft vanzelf op. Het is ieder geval duidelijk dat een serieuze voetbal inhoudelijke discussie met jou niet mogelijk is. Daarvoor zit je afgunst richting Barca iets te diep.

12 januari 2022 om 00:20

Niet meer. Voetbal draait om geld en dus bijgevolg exposure en fans. Winnen is de meest voor de hand liggende manier om dat te bereiken. Een herkenbare identiteit en mooi voetbal is een goed alternatief, zeker wanneer winnen een moeilijke kaart is.

12 januari 2022 om 00:24

Laat ons alsjeblieft niet doen alsof je een speciale kijk op voetbal moet hebben die uniek is om fan te zijn van Barcelona. Jezelf een speciaal gevoel geven is altijd leuk natuurlijk, maar vaak onterecht. Wat trouwens niet wegneemt dat ik snap wat je bedoelt.

12 januari 2022 om 00:27

Real8Madrid,Herkenbare identiteit en mooi voetbal: Bayern Munchen en Manchester City zijn het levende voorbeeld dat het ook op die manier nog altijd mogelijk is. City heeft misschien het “oneindige” geld, maar er zit wel een uiterst duidelijke visie en filosofie daar ingebakerd in alle lage van de organisatie waardoor het dergelijke type voetbal op de mat kan leggen. Bayern is het ultieme voorbeeld wellicht hoe je het op eigen kracht met een goed beleid allemaal kan realiseren. En deze 2 zijn voor mij momenteel echt de absolute wereldtop samen met Liverpool (ook een uitstekend voorbeeld en die doen het ook imo op de Bayern achtige manier).Lierse,Zie concrete voorbeelden die ik hier aangeef met Bayern, City en Liverpool. Dus je eerste zin: dat is absoluut niet de insteek/gedachtegang die ik wil overbrengen. Ik geef alleen aan wat de beweegredenen zijn voor mezelf. Ik spreek niet namens alle Barca supporters o.i.d.Tevens wil ik ook geen Real fans betichten van het 1 of ander. Een ieder zal z’n eigen motivatie hebben waarom hij/zij een bepaalde club support. Voetbal anno 2022 is wellicht money business, maar laat mij dan maar ouderwets zijn en daar geen reet om geven. Ik kijk het spelletje voor ontspanning/entertainment niet voor de commercie.

12 januari 2022 om 00:51

iniesta xavi busquets pique waren op hun 19e 20e, nog helemaal niet op het punt in hun carrière waar die jonge jongens bij barca nu al wel zijn.

12 januari 2022 om 00:58

Daar ben ik het mee eens hoor. Maar met je zin “jij maakt het verschil duidelijk tussen real en Barcelona supporters” en @Guaporta’s zin “daarom zijn wij fan van een bepaalde club en jullie fan van een andere club” doe je alsof er iets bestaat als de Barca supporter en de Real supporter. En daar geloof ik niet in.

En nog even een vraag. Zou je liever met prachtig tiki taka de komende 4 jaar 5e worden waardoor Barcelona gigantische stappen terug moet zetten door de schulden en de niet CL-gelden of met lelijk voetbal 4e worden maar er kan daardoor gebouwd worden aan de toekomst? Een extreem voorbeeld natuurlijk maar zo extreem verwoord je het ook wel vind ik.

12 januari 2022 om 01:01

En om het even te verduidelijken met een stap terug zetten bedoel ik dus echt een jaar of 20 vervallen tot de middenmoot, echt worst case scenario.

12 januari 2022 om 01:31

Dat scenario wat jij schetst zie ik niet gebeuren. Met prachtig tiki taka (dan geef je al indirect aan dat het loopt bij Barca namelijk) haalt Barca in Spanje geheid minimaal de top 4. Dus die vlieger gaat voor mij eerlijk gezegd niet op. Hoe dramatisch ze dit seizoen ook bezig zijn, de top 4 is gewoon een realistisch haalbaar doel als ik naar de ranglijst kijk.

12 januari 2022 om 11:02

Fati en Gavi zijn indedaad toptalenten. De rest zijn ook goede talenten, maar geen top talenten. En ja Ferran Torres, was gewoon bankzitter bij Man City. De sterren die Barca nu heeft zijn F. de Jong en Ter Stege. Sorry Pique en Besquets zijn gewoon klaar, worden hard minder,

12 januari 2022 om 12:09

Pedri is ook een toptalent. Heeft al meer bewezen dan Gavi lijkt mij. Niet voor niets Golden Boy award gewonnen hé. En terecht ook nog.

12 januari 2022 om 12:22

Winnen is idd het enige waar het om draait, dat gezeik over mooi voetbal is een excuus om het verlies te verbloemen. Lekker tiki taka spelen en in de europa league terecht komen, wat een club.

12 januari 2022 om 15:28

Ik ben een Real madrid supporter, maar ben niet zoals hem provocerend naar barca supporters en genoeg real supps zijn dat niet. Wou dat ff aan je laten weten je heb altijd rotte appels bij elke club

Ik voorspel dat Luuk De Jong een hattrick maakt....

11 januari 2022 om 22:03

In eigen doel?

Eindelijk stroomt de ziekenboeg leeg, werd even tijd. Gewoon Ter-Stegen. Viermans defensie met Alves, Araùjo, Piqué en Alba. Middenveld met Frenkie, Nico en Busquets. Aanval met Dembele, Ferran en Luuk De Jong. Depay heeft helemaal niks te zoeken in het basiselftal. Verder zou k nog invalbeurten willen zien van Pedri, Gavi en Fati....

11 januari 2022 om 22:04

Vind je dat echt van Depay? Hij is laatste tijd niet in vorm maar als je ziet hoe goed hij was bij Lyon en Nederland afgelopen jaar dan heeft hij toch wel iets te zoeken bij Barca. Zeker bij het Barca in deze staat.

11 januari 2022 om 22:18

Memphis is op z'n best als er veel beweging om hem heen is. Had ie bij Lyon ook.

11 januari 2022 om 22:34

Depay heeft niks te zoeken bij barca.Zijn spel is niet gemaakt ervoor.

11 januari 2022 om 22:41

Nu ben ik echt benieuwd naar het spel van Barcelona. Wat is dat precies?

12 januari 2022 om 11:01

Misschien maar eerst bij jouw eigen club zoeken naar een speelstijl? Na 100 jaar nog niet gelukt.
Barca staat bekend om haar speelstijl ... dit sinds Michels in jaren 70 als trainer is gestart. Cruijf en Pep hebben deze stijl verder ontwikkeld en zelfd Enrique heeft er een twist aan gegeven. ls je dat niet dan ben je geen voetbal kenner...De geschiedenis heeft gewezen dat het voetbal van Barca altijd terugkomt. Gaat ook weer gebeuren ... met of zonder Xavi.
Veel succes met het zoeken naar speelstijl en identiteit!!

12 januari 2022 om 13:35

@Haf

Memphis had Toko Ekambi en Kadewere als bliksemafleiders. Twee snelle (buiten)spelers met diepgang.

Wat zijn Ferran & Fati?

Precies: Snelle (buiten)spelers met diepgang.

Tja ze zijn nu allemaal fit, maar deze wedstrijd komt gewoon te vroeg voor deze spelers, op Araujo na, hebben al die anderen al een hele tijd niet gespeeld, hebben dus totaal geen wedstrijd ritme.
Daarom denk ik dat fati, ferran, en pedri zullen invallen, want met hen starten gaat niet veel uithalen

Ik zie veel Barcelonafans zich al indekken ''stel C-elftal op, prioriteit moet op andere competities liggen".

Dit een Clasico. Ongeacht de situatie van de club, wil je die absoluut niet verliezen. En als er iemand is die dat goed begrijpt, dan is dat Xavi wel. Geloof me, Barcelona geeft morgen alles.

11 januari 2022 om 22:32

Zo hoort het ook. Alles geven, dit is een classico….

12 januari 2022 om 14:56

Ik mag hopen dat de coach en spelers alles geven. Echter mag ik ook hopen dat er gebruik wordt gemaakt van gezond verstand.

Dit Barça mist teveel ervaring om wedstrijden over de streep te trekken. Dat is precies het verschil tussen de twee ploegen. De een heeft een middenveld met Kroos en Modric en heeft Benzema voorin, de ander heeft dat niet. Die spelen met Araujo, Mingueza, Gavi, Nico en Pedri terwijl Busquets en Pique hard nodig zijn en zodoende teveel wedstrijden spelen.

De merengues gaan dit winnen obv ervaring, want één voor één zit er op technisch en tactisch vlak weinig verschil tussen de teams.

In welke vorm Barcelona zich nou ook bevind, een gewond dier is altijd gevaarlijk.

Dit is ook een wedstrijd apart, Barcelona was matig tegen Granada ja, en Real deed het geweldig tegen Valencia. Maar beide resultaten zeggen niks in deze wedstrijd.

Barcelona is er op gebrand om iets te bewijzen, dat kan in hun nadeel spelen maar het is zeker ook een voordeel.

Ik verwacht zoals de bookmakers ook al aangeven dat Real Madrid ‘favoriet’ is, maar het zal geen walk-over worden. Ik verwacht dat Barcelona de wedstrijd goed zal beginnen, met veel kansen en dreiging en veel balbezit maar uiteindelijk zullen ze vallen in hun gewoontes en zullen ze hier en daar fouten maken waardoor Real Madrid zal profiteren.

Als Xavi deze wedstrijd verliest, en de spelers die hij heeft geriskeerd geblesseerd uitvallen, heeft hij imo zwaar gefaald.. maar we zullen zien.

De meest realistische prijs die Barcelona dit seizoen kan winnen. Ferran Torres, Ansu Fati, Pedri en Ronald Araújo erbij is een wereld van verschil ten opzichte van een veredelde B-team van de laatste wedstrijden. Frenkie de Jong erbij is ook mooi meegenomen.

........................ter Stegen

Dani Alves....araujo....eric Garcia....jordi Alba

...........gavi..........busquets.............nico...
............dembele....ferran Torres....fati...........

11 januari 2022 om 23:55

Garcia is 5 weken geblesseerd en is niet inzetbaar tegen real, araujo-pique is een beter duo

12 januari 2022 om 00:22

een zegen voor Barca

12 januari 2022 om 01:13

@real8madrid zou kunnen idd, speelt echt dramatisch slecht

12 januari 2022 om 01:13

Ik verwacht dat die arme Dani alves een hele zware avond gaat krijgen. Wat heb ik een zin om deze clasico te winnen zeggen. Vooral omdat alle cules zich nu al indekken. Morgen bij verlies, is dit een prijs van niks en zegt dit verlies niets, maar o wee mocht varsa wonder boven wonder winnen, dan is zal het wel een belangrijke prijs zin

12 januari 2022 om 11:27

Varsa, wauw.. Er zijn dus echt volwassen mannen die zulk soort uitspraken doen, best wel triest xD

12 januari 2022 om 11:36

Inderdaad echt niveauloos, kinderachtig van Kop tot teen

Wat een pro Barca is diet voetbalzone. Je ziet heel de tijd alleen dingen geschreven worden over barcelona zelfs over welke spelers ze kunnen beschikken en noem het maar op. Ik ben niet voor Real Madrid en niet voor Barcelona maar volg het spaans voetbal wel. Maar wat word Real Madrid altijd onder gewaardeerd op voetbalzone. Je moet als zo,n voetbalsite gewoon neutraal zijn vind ik. Ik snap dat er nederlanders spelen bij Barcelona maar kom op een beetje minder mag wel hoor. Net zoals Sierd de vos die mag ook stoppen als commentator bij ziggo die is partijdig als de pest.

11 januari 2022 om 23:58

Als het je niet bevalt dat voetbalzone bijna alleen barca artikels plaatst, dan ga je toch lekker naar een andere voetbalwebsite? Niemand verplicht je hier om te reageren, dit is een discussie site,

12 januari 2022 om 02:24

@messi_123 ik snap dat het voor jou geweldig is maar snap dat het voor de Real Madrid supporters heel sneu en vervelend is. En dan kan je wel makkelijk zeggen dan zoek je een andere site op maar zo werkt het niet. En wat je zegt over dat het een discussie site dat klopt niet het is een probarcasite

12 januari 2022 om 06:34

Ach dat zijn gewoon de wetten van vraag en aanbod. Als die artikels veel gelezen (vooral aangeklikt) worden zal VZ die meer posten.
Zeker zo dat er veel Barça artikels zijn. Vind ik als fan wel een plus. Ik vind de reacties persoonlijk ook een grote meerwaarde met interessante inzichten en meningen. En dus af en toe ook een discussie, al zijn die soms ook wel vermoeiend om volgen..

12 januari 2022 om 11:43

@Sammy21 excuses voor mijn late reactie, ik kan dat heel goed begrijpen, maar ik denk dat vz niet veel artikelen plaatst over real omdat daar geen nederlanders spelen, wat ik ook raar vind, heb hier al vaak aangegeven dat vz barcazone is,

12 januari 2022 om 11:29

Volledig mee eens! Hopelijk doen ze hier wat mee want dit gaat al paar jaar zo.
Heel jammer

Prima om te horen. Al zijn de spelers nog niet in wedstrijdritme/vorm (die terugkomen). Nu heb je wel een meer ''waardige'' opstelling tegen een sterk Real Madrid.

Ik weet niet of Real nog spelers mist. Maar vgm kunnen die gewoon met hun sterkste middenveld spelen (kroos Modric Casemiro). Al zou ik het ook niet gek vinden als Valverde een kans krijgt tegen FCB. Die speelt echt volgens mij altijd een goede pot tegen Barcelona met zijn gigantische loopvermogen.
Voorin verwacht ik gewoon Vini Benz en Asensio. Achterin gewoon de gebruikelijke 4, al weet ik niet of Carvajal volledig fit is?

Overigens; Waarom wordt deze pot in Saudi Arabie gespeeld? Er is sprake van een algehele pandemie en zij gaan voor een bekerpotje een wedstrijd spelen in de woestijn? Verklaar mij dat eens. En ja, het zal vast met geld te maken hebben, maar dit is toch van de zotte?

Verder ben ik benieuwd wie Xavi laat starten en wie niet. Persoonlijk denk ik dat Ferran wel gaat starten, maar gok ik dat een Pedri en Fati (nog niet) gaan starten. Fati wellicht, maar Pedri denk ik sowieso niet.

Zwakste Barcelona in jaren en de afgelopen 5 potten geen overwinning op Real Madrid. Die met een Vinicius en een Benzema ook nog twee giganten in vorm hebben voorin. Evenals een Modric die een derde leven lijkt te hebben bij Madrid en de defensie die ondanks het vertrek van Varane en Ramos toch relatief stabiel staat. Mendy - Alaba - Militao zijn 3 goede. Carvajal/vazquez is wat minder.

Ik verwacht dat Madrid gaat winnen, maar dat het wel een leuke pot gaat worden.

Barcelona heeft met deze opstelling een relatief sterke opstelling, maar ook nog een relatief ''goede bank''. Vooral in de aanval/het middenveld dan.

Verwacht een Depay op linksbuiten en Ferran in de punt. Dembele op rechts. Daar kan je dan nog altijd een Abdé, Illias, Jutgla, Luuk de Jong (stormram) of een Ansu Fati brengen (weet niet of ze allen bij de selectie zitten hoor, vooral Illias niet)

Een middenveld met Frenkie Busquets en Gavi. Waarbij je een Nico en Pedri bijvoorbeeld nog kan brengen.

Achterin is nog onzeker denk ik. Wellicht dat Xavi gewoon Araujo o pde back tegen Vinicius wilt hebben (zou ik persoonlijk niet doen). DAn zou het centrum wel eens Pique - Lenglet kunnen worden...

Ter Stegen
Dest
Araujo
Pique
Alba
Gavi
Busquets (C)
Frenkie
Dembele
Ferran
Depay

Ik zou Depay lekker op de bank parkeren. Laat hem eerst maar fatsoenlijk terugkomen. Dembele L. de Jong en Ferran, zo zou ik starten. Luuk ios 1 van de weinige spelers die echt strijd levert en heeft afgelopen twee wedstrijden gewoon gescoord. Depay viel in en was onthutsend zwak. Als Barca eens strijd kan leveren en met passie gaat voetballen, zien we wellicht een leuke pot. Real Madrid heeft een veel betere selectie, maar de bal is rond.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4618
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller123
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller101
M. ter StegenKeeper190
Jordi AlbaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

2 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren