Mourinho komt in actie na discriminerend gezang richting Ibrahimovic

Donderdag, 6 januari 2022 om 20:51Dominic Mostert

José Mourinho heeft de supporters van AS Roma donderdagavond opgedragen om te stoppen met het zingen van een 'racistisch lied' richting Zlatan Ibrahimovic, zo meldt DAZN. Volgens de uitzendgemachtigde streamingdienst van de Serie A vond het incident plaats in de tweede helft van de wedstrijd tussen AC Milan en Roma (3-1). Mourinho hoorde de tekst van het lied, liep richting het uitvak en gebaarde dat de fans moesten stoppen met zingen, wat meteen gebeurde.

Ibrahimovic kwam in minuut 77 binnen de lijnen bij Milan en werd meteen doelwit van discriminerende spreekkoren vanuit het uitvak. Wat er precies werd gezongen, is niet duidelijk. Mogelijk werd Ibrahimovic uitgemaakt voor zigeuner, want dat gebeurde tijdens de uitwedstrijd tegen Roma op 31 oktober (1-2 zege) ook al. Nadat Ibrahimovic in die wedstrijd tot scoren kwam, gebaarde hij naar de toeschouwers dat ze maar luider moesten gaan zingen. Daar ontving hij toen een gele kaart voor. Roma kreeg na die wedstrijd een voorwaardelijke straf: als Curva Sud, ofwel de fanatieke aanhang, zich binnen een jaar nogmaals misdraagt, moet het vak een wedstrijd dicht blijven.

"Er is bij ons zero tolerance voor elke vorm van racisme", meldde Roma destijds in een statement. "De club zet zich al jaren in om racisme en elke vorm van discriminatie tegen te gaan. Als organisatie blijven we er alles aan doen om het gedrag van sommige fans in positieve zin te veranderen." Mourinho zette die woorden kracht bij door het uitpubliek op te zoeken na de invalbeurt van Ibrahimovic en duidelijk te maken dat de meegereisde fans moesten stoppen met het gezang. De trainer werkte bij Internazionale samen met de Zweed, die ditmaal overigens niet tot scoren kwam. Diep de blessuretijd werd een penalty van Ibrahimovic gekeerd door doelman Rui Patrício.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Altijd weer raak in Italië, wat ben ik trots dat Milan een van de zeldzame clubs in Italië is, en de enige grote club waar de ultras niet extreemrechts zijn. Ze zijn af en toe nog steeds zo gek als een deur maar racisme hoor je gelukkig nooit van de Rossoneri. Goed dat Mourinho hier ook iets aan doet, is niet de eerste keer dat Zlatan bejegend wordt.

7 januari 2022 om 01:29

Toch gek, ik dacht dat juist de Lazio ultras extreemrechts waren en de Roma fans juist het tegengestelde. The more you know.

7 januari 2022 om 08:47

Bestaan ze nog ,de clubs met een (ultra)linkse achterban? Sankt Pauli sowieso. Maar in Italië waren t er meer dan nu. De verrechtsing in Italië lijkt ook hebben toegeslagen in de breedte.

7 januari 2022 om 09:00

Rayo Vallecano. Een paar jaar terug blokkeerden de supporters een transfer van een Oekraïense speler die in eigen land extreemrechtse sympathieën had.

7 januari 2022 om 10:09

Voor de duidelijkheid: ze dachten dat hij extreemrechtse sympathieën had, maar die had ie niet. Het was allemaal een misverstand. Maar de fans van Rayo zijn historisch links inderdaad!

7 januari 2022 om 12:39

Is Livorno in Italië niet een erg links georiënteerde club?

Hij mist zoveel penalties voor iemand die zogenaamd een koele kikker is...

6 januari 2022 om 21:07

84 gescoord, 17 gemist. "zoveel" is onzin. Niet de beste conversie ter wereld maar laten we ook niet belachelijk doen. Betere conversie dan pakweg Messi

6 januari 2022 om 21:12

Wel bijzonder dat hij er dit seizoen liefst 5 -van de 17 gemisten in zijn hele carriere- gemist heeft, dat wel. Conversion rate over zijn hele carriere is inderdaad zeker niks mis mee! Edit: oops, dit was pas de eerste dit seizoen, ik doelde op 20/21 waarin hij er 3 raakte en 4 miste, dit seizoen dus 0 raak en 1 mis.

6 januari 2022 om 21:10

Lekker boeiend dat een 40 jarige penalties mist. Is desondanks zo vaak zo belangrijk, ook vandaag weer een assist. Zeker een koele kikker

Dit bewijst toch ook wel dat mannen met aanzien binnen het voetbal echt wel een verschil kunnen maken als het op dergelijke zaken aankomt. Dat zou veel meer moeten gebeuren.

Helaas een fenomeen wat nog veel voorkomt in het Italiaans voetbal. En over zijn penalties; Ik snap niet waarom Zlatan altijd dezelfde hoek kiest. Vrijwel elke keeper kent deze speler dus hij zou ook beter moeten weten.

Die Mourinho is ook maar een slap aftreksel van Henk de Jong als je dat zo hoort.

7 januari 2022 om 11:56

Portugese van der Sar. "Kappen met die shit!"

Wat fijn dat de supporters er weer bij zijn hè

Wat er precies gezongen werd is niet duidelijk en mogelijk is er zigeuner geroepen? Ten eerste: lekker concreet allemaal. En ten tweede: hoe kan dit nu discriminerend zijn voor Ibrahimovic in dat geval? Hij is een Bosnische Zweed! Het heeft totaal geen raakvlakken. Had hem een clown genoemd en je komt dichterbij wat hij is. Leuk dat de twee grootste monden in het voetbal zich hier druk om maken.

7 januari 2022 om 00:11

Nu weet ik niet hoe de ultra's Ibrahimovic precies hebben toegezongen. Maar ik kan me niet voorstellen dat Zlatan dit zelf discriminerend vond. Aangezien het woord zigneuner (cigan in het Bosnisch) geen scheldwoord of scheldbegrip is in de taal. Het is gewoon een benaming voor een groepering mensen zoals je in het VK gypsies hebt. Zover ik weet identificeren die mensen zich ook met de benaming(?), dus het lijkt mij eerder een slechte poging tot discrimineren.

7 januari 2022 om 07:11

Ik ben niet van de rubberentegeltjes-generatie, maar gaat het in dit soort gevallen niet vooral om de intentie en minder om de woorden zelf? Ff ervan uitgaan dat de speculatie van Voetbalzone klopt.

7 januari 2022 om 10:09

Tja, als bij gebrek aan impact op degene op wie men het gemunt heeft de intentie van de daders al inzet wordt voor commotie is het einde wel erg ver te zoeken. En krijgen dit soort tokkies ook wel erg makkelijk de aandacht die ze willen. Zeker als het kant nog wal raakt, laat je dit toch van je afglijden als water van een eend? Als iemand mij voor zigeuner zou uitschelden zou ik hem of haar geamuseerd aankijken, me afvragend hoe diegene het verzonnen krijgt werkelijk.

7 januari 2022 om 10:31

Zigeuners zijn in bepaalde contreien echt wel een gediscrimineerde samenlevingsgroep die ook tijdens de tweede Wereldoorlog bijvoorbeeld zwaar vervolgd zijn. Discriminatie tegen hen is echt wel een reëel feit dat niet te licht moet worden opgevat.

7 januari 2022 om 12:03

Natuurlijk moet je naar intentie kijken. Mogen we anders ook bananen naar Dani Alves blijven gooien dan? Hij had er immers geen probleem mee.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Juventus7022
5.Lazio6319
6.AS Roma6013
8.Atalanta5918
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Rui PatrícioKeeper370
T. AbrahamAanvaller3615
R. KarsdorpVerdediger350
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

2244 fans
Aanvaller, 40 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AC Milan 22 8 2 0
2020/2021 AC Milan 19 15 2 1
2019/2020 AC Milan 18 10 1 0
2019 Los Angeles Galaxy 31 31 8 0
2018 Los Angeles Galaxy 27 22 5 1
Laatste voetbalnieuws

Zlatan Ibrahimovic gaat door het lint en slaat voorruit spelersbus kapot

Zlatan Ibrahimovic heeft in zijn enthousiasme schade aangebracht aan de spelersbus van AC Milan. Voorafgaand aan het gewonnen Serie A-duel met Atalanta (2-0) werd de selectie onder luid gejuich van een...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 17 mei
Manchester United heeft een cruciale stap gezet met het oog op de mogelijke komst van Jurriën Timber. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren