Marcel Brands kan mogelijk snel weer aan het werk in de Eredivisie

Maandag, 13 december 2021 om 11:05 • Laatste update: 11:19

Als Frank Arnesen zijn contract bij Feyenoord niet verlengt, is Marcel Brands volgens Feyenoord Transfermarkt de belangrijkste kandidaat om hem op te volgen als technisch directeur. De verbintenis van Arnesen in De Kuip loopt komende zomer af en voorlopig hebben beide partijen nog niet gesproken over een langere samenwerking. Het is de bedoeling dat Arnesen en Feyenoord na de winterstop in gesprek gaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Lijkt mij een goede opvolger indien Arnessen niet bij wilt tekenen. Heeft zijn ervaring toch bewezen in binnen- en buitenland. Uiteindelijk op een minder leuke manier moeten vertrekken bij Everton, maar heeft bijvoorbeeld met de komst van Gray laten zien dan een leuke speler helemaal niet duur hoeft te zijn. Daarnaast ook bij PSV veel leuke spelers binnengehaald/verkocht. Ik zou er wel voor open staan

13 december 2021 om 11:14

Is niet te betalen denk ik.

13 december 2021 om 12:03

Waarom niet? Wat gaat hij dan doen? De KNVB? Lijkt me niet veel beter betalen. Brands heeft juist bij AZ en PSV wat opgebouwd en een goed scoutingnetwerk opgezet, lijkt me een prima uitkomst dit.

13 december 2021 om 11:31

Hala

Brands is toch meer een TD die vooral wil kopen...hoe is hij een goede opvolger?

13 december 2021 om 12:40

Hield zich bij Everton vooral bezig met verkopen en heeft ook bij PSV een flink aantal spelers voor de maximale prijs verkocht.
Snap niet echt waar je opmerking vandaan komt als ik heel eerlijk ben.

Hoewel Brands een uitstekende keuze zou zijn, kan ik geen goede reden verzinnen waarom Arnesen niet zou willen verlengen. Zit goed op zijn plek bij Feyenoord en is bezig met iets mooi. Dat zou wel goed moeten komen.

13 december 2021 om 11:16

Pensioen,leeftijd.

13 december 2021 om 11:26

Hij heeft pas bij goedemorgen eredivisie van espn aangegeven graag nog langer door te gaan en nog niet met pensioen te willen gaan.

13 december 2021 om 12:18

Arnesen lijkt me niet iemand die op deze leeftijd al stopt. Die is gek van het spelletje en alles daar omheen

13 december 2021 om 11:17

Helemaal mee eens. Arnesen is bezig met een traject, waarbij Feyenoord het toch ook gewoon goed (boven verwachting) doet.

Daarnaast zou ik als Brands zijnde liever in het buitenland werkzaam blijven.

13 december 2021 om 12:15

Exact. Daarnaast is het nog maar de vraag hoe Brands zou presteren met een karig budget. Arnesen heeft dit seizoen wel echt wat goede koopjes gedaan met oa Pedersen, Aursnes, Trauner

13 december 2021 om 12:54

Als het nieuwe stadion niet doorgaat, is dit misschien juist een goed moment om weer uit Feyenoord te stappen. En bij een andere club binnen te komen met hetgeen je bij Feyenoord hebt neergezet.

Want veel beter dan nu gaat het niet worden als de inkomsten niet structureel omhoog gaan.

13 december 2021 om 11:24

Ook meteen mijn eerste reactie. Mede door de resultaten is het ook een keertje geen hommeles op dit gebied bij Feyenoord. Het mag ook een keertje even rustig zijn hoor. Zie geen reden waarom hij zou willen/ moeten vertrekken.

En pensioen? Hij is volgend jaar 66. In theorie moet je dan nog een jaar. In de praktijk zal hij wel het geld hebben, maar gaan voetbaldirecteuren wat langer door dan dat. Het is ook gewoon een prima baantje.

13 december 2021 om 11:43

Voor mensen uit 1956 geldt dat de pensioenleeftijd 66 jaar en 7 maanden is, hij is geboren in september dus is het sowieso nog tot maart/april 2023 eer hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft. 😉

13 december 2021 om 12:55

Vorig seizoen hadden ze na 16 wedstrijden maar 1 puntje minder. Toen was het ook redelijk rustig.

13 december 2021 om 14:26

Haha, nu denk ik niet dat die gasten nog echt moeten werken voor een relaxt pensioen .

13 december 2021 om 11:25

Zoals in het stukje te lezen is kan het afhangen van de nieuwe algemeen directeur

13 december 2021 om 12:11

Kan me ook niet voorstellen dat Te Kloese meteen met de bezem te werk gaat. Arnesen heeft zich wel bewezen en het is nog maar de vraag of Brands zoveel beter voor onze club zou zijn. Hij is natuurlijk gewend om met een redelijk hoog budget te werken.

13 december 2021 om 12:20

Volgens mij - of beter gezegd Martijn Krabbendam - zit dat op het feit dat de nieuwe algemeen directeur Dennis Kloese vooral een verleden heeft op technische zaken. Verondersteld wordt dat Arnesen nog taxeert hoe groot de kans is dat de man zich in zijn vaarwater wil mengen. Wanneer de Deen afziet van contractverlenging, ben ik benieuwd of Brands dan wel instapt. Een bemoeial van bovenaf is precies wat hij bij Everton ook heeft meegemaakt.

Overigens vind ik Brands erg overschat. Hij wordt en werd vaak gelauwerd om de komst van Guardado, Moreno, De Jong en Lozano. Daar hebben we bij PSV een hoop lol van gehad natuurlijk, maar zijn beleid is er ook vooral eentje van 'kopen op het hoogtepunt', waarvan met name Strootman, Mertens, Matavz en Lens voorbeelden zijn. Dat zegt veel over de verwaarloosde scouting, die onder zijn supervisie en onder aanvoering van John de Jong veel van de PSV kenmerkende creativiteit heeft ingeleverd; een goedkope parel als Farfã¡n of Gomes indertijd hoef je van deze organisatie niet meer te verwachten en dat is mede onder Brands in gang gezet.

Wat verder kenmerkend is aan de werkwijze van Brands is het totale gebrek aan cohesie binnen de selectie. Al het geld wordt gestoken in het middenveld en de aanval, waar radicaal en onverantwoord weinig investeringen wordt gedaan in de verdediging; niet voor niets trad PSV eens een seizoen aan zonder linksback in de selectie. In dat licht zou ik als ik Feyenoorder was hopen op het aanblijven van Arnesen, die ik in het andere geval graag terug zie keren naar PSV om Brands protegã© De Jong het pluche uit te jagen.

13 december 2021 om 12:39

Ik vind Brands niet eens zo goed. Bovendien heeft hij wel een gevulde portemonnee nodig. Ik vind dat hij doorgaans niet echt met een visie of spelopvatting koopt.

Logische stap. Arnesen heeft geen AZ verleden en Brands wel dus past veel beter bij Feyenoord.

13 december 2021 om 12:56

Brands heeft bij Feyenoord gespeeld dus zo kunnen we nog wel even doorgaan haha😂😂😂

Ik vermoed dat Frank Arnesen gewoon doorgaat bij Feyenoord, maar Marcel Brands zou wel een waardige opvolger zijn.
De laatste zie ik echter eerder naar de KNVB gaan.

Beiden zouden een mooie optie zijn voor PSV. Niet dat Brands niet steevast de verdediging negeerde, maar in vergelijking met De Jong zou het een topper zijn.

Dus Feyenoord-vrienden: kiezen jullie maar welke jullie het liefst hebben, Arnesen of Brands, en dan mogen jullie de tweede keuze naar Eindhoven sturen.

13 december 2021 om 11:33

@lincoln

"maar in vergelijking met De Jong zou het een topper zijn."

Gemiddelde VZ-lid zou al een topper zijn vergeleken met de Jong....

Alleen even checken hoe zijj in de media overkomen.. Zou Gomes1psv geschikt zijn, heeft altijd leuke berichten.

13 december 2021 om 12:13

Of we pakken ze allebei. Kunnen ze als dynamisch duo aan de slag

Ik had dit twee weken geleden al geopperd. Brands is een van de beste TDs van Nederland. Als je die kan krijgen, altijd doen. Arnesen vind ik niet zo bijzonder, dus ik zou het wel weten als ik Feyenoord was. Zeker nu Feyenoord de AZ structuur kopieert. Nu ook nog een goede AD. Misschien Gerbrands polsen?

13 december 2021 om 11:26

Gerbrands is me de laatste maanden een beetje tegengevallen.

13 december 2021 om 11:38

PSV is ook wel echt een moeilijke club om te leiden. Ze spiegelen zich erg aan Ajax terwijl als je heel eerlijk bent, dat niet realistisch is. Bij Feyenoord is de druk toch net iets minder waardoor je beter beleid zou moeten kunnen voeren.

13 december 2021 om 13:06

Van buitenaf is het altijd moeilijk om hierover te oordelen. Wat valt je tegen?

13 december 2021 om 11:34

Feyenoord heeft de nieuwe algemeen directeur al gepresenteerd, Dennis te Kloese neemt in 2022 die positie over. Lijkt me niet echt handiig om dan alweer Gerbrands te polsen...

13 december 2021 om 11:39

Was ik inderdaad vergeten. Goed punt.

13 december 2021 om 11:36

Alkmaar54

Lol, jij wilt gewoon dat Feyenoord weer valt..

Brands is vooral van het kopen, iets wat niet kan bij Feyenoord. Vergeet niet onder Brands was PSV al jaren bezig met Bruma....

Gebrands blinkt ook uit in verstoppertje. Heeft geen topsport geimplementeerd bij PSV. Schept vooral op over zijn boekje.

En beetje goedkope onzin over Feyenoord kopieert structuur van Az.

Als je iemand wilt beschuldigen van kopieren, si het voor AZ dat alles van Ajax kopieerde.

13 december 2021 om 11:42

Brands heeft voor AZ en PSV ook goed werk geleverd bij RKC. Daarnaast is PSV gewoon echt een hele lastige club om te besturen. Zowel als TD als AD. Je moet concurreren met Ajax, dat inmiddels zoveel geld heeft dat het wachten is op gouden wc potten in de Arena.

13 december 2021 om 12:00

Alkmaar

Ja wij doen het zo goed, dat wij al verloren hebben van Utrecht en AZ. Punten verspeeld tegen Twente, Heracles en Gae...

Brands is goed met veel kopen. Zijn focus was vooral op kopen (middenvelders en aanvallers).

Arenssen zie ik juist goed werk leveren. Met jeugd, creatief zijn.

13 december 2021 om 12:46

Ach, ik denk dat er geen enkele club is in Nederland die ervan zou balen als ze op 1 punt van de nummer 1 stonden en 18 uit 6 scoren in de Champions League. Het feit dat je met deze resultaten al baalt, zegt genoeg over de status van Ajax in Nederland. Ik vind jeugd niet echt een kwaliteit van een TD. De TD is niet verantwoordelijk voor een goede jeugd. Dat zijn de trainers op Varkenood in combinatie met een doses geluk. Arnesen doet het niet slecht, maar ik denk ook niet dat hij het nu zo bijzonder goed doet. De goed renderende aankopen die er zijn gedaan komen grotendeels niet vanuit zijn netwerk.

13 december 2021 om 12:41

Brands heeft sowieso een gevulde portemonnee nodig om z'n ding te doen en doorgaans koopt hij vooral per positie en niet aan de hand van een spelopvatting of visie. Overigens vind ik Brands er niet echt bovenuit steken. Dat hij beter is dan John de Jong, tja. Die laatste hoort zo'n functie dan ook niet bij een Nederlandse topclub te bekleden naar mijn mening.

Mag liever terug komen naar PSV, John de Jong heeft wel zijn tijd gehad

Kunnen ze bij PSV voor John de Jong niet een functie elders zoeken en Brands terughalen? Ik heb bij John de Jong namelijk het idee dat hij voornamelijk geld aan het verbranden is, die man kan ik niet hebben. Er wordt steeds naar Schmidt gewezen, maar het is De Jong die steeds te veel betaalt voor de miskopen. Als ik nu ook die Drommel weer week in week uit zie schutteren...

Hopelijk tekent Arnesen “gewoon” bij. De aankopen die hij doet zijn in ieder geval verfrissend en hij is ook bezig een goede scouting op te zetten. Dit is de man die de wederopstanding van Feyenoord regisseert!

Hopelijk verlengt Arnesen gewoon. Hij doet het prima en is een prachtige weg ingeslagen. Zou zuur zijn als hij nu vertrekt, hoewel een pensioen hem gegund is natuurlijk.
Brands is een prima TD maar lijkt me niet een goeie match omdat hij vooral sterk is als er geld is.

Ik zou hem heel graag weer terug bij PSV zien. Het lijkt me wel dat de kans redelijk klein is dat dit ook echt gaat gebeuren.

Feyenoord moet bnatuurlijk verliezen van Ajax, maar daar ging het nu niet over.
Ik zou van alles proberen om Arnesen te behouden. Zo geweldig heeft Brandts ook niet gepresteerd.
Arnesen daarentegen heeft natuurlijk samen met Slot van Feyenoord weer een mooi voetballend team gemaakt dat ook nog eens overwintert.

13 december 2021 om 12:57

Onder Advocaat deden ze het vorig seizoen ook goed de eerste 16 wedstrijden. Hadden bijna net zoveel punten als nu.
Eerst maar eens zien of ze dit door kunnen trekken.

13 december 2021 om 16:53

Feyenoord trekt dit niet door lijkt me, maar vergelijk voor het gemak ook even het schema van vorig seizoen met die van dit seizoen. Vorig jaar was het zwaartepunt vh schema bewust naar de 2e seizoenshelft geschoven.

Om eerlijk te zijn snap ik het niet helemaal. De mensen in dit soort functies trek je toch aan voor de lange termijn? Arnesen zit er net 1-2 jaar.
Als er volgend jaar weer iemand anders komt, wordt er weer compleet ander beleid gevoerd.

Bij Vitesse is de TD net vertrokken. Lijkt me minstens de moeite waard om Marcel eens te bellen. Niet geschoten...

Stuur John de Jong maar naar Rotterdam. Brand retour naar Eindhoven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren