Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV wil Xavi Simons met vindingrijk foefje verleiden tot contractverlenging

Laatste update:

PSV hoopt snel een akkoord te bereiken met Xavi Simons over de verlenging van zijn contract, zo schrijft Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad. Er is de Eindhovenaren alles aan gelegen om de zogeheten Paris Saint-Germain-clausule uit de nieuwe verbintenis te halen. Volgens Elfrink is PSV bereid ‘ver te gaan’ om de rechtspoot één jaar bij te laten tekenen, tot medio 2028. Simons en/of zijn zaakwaarnemer kunnen in dat geval rekenen op een deel van de verwachte toekomstige transfersom.

Over de hoogte van de som waarvoor Simons naar PSG zou kunnen bestaat inmiddels veel onduidelijkheid. Waar Marcel Brands eerder leek te bevestigen dat het om twaalf miljoen euro gaat, sprak transfermarktexpert Fabrizio Romano woensdag over een som van slechts zes miljoen euro. De waarheid ligt volgens Elfrink ergens in het midden: het bedrag waarvoor Simons naar PSG kan verschilt per tijdvak. In sommige periodes wordt het bedrag lager, maar in dat geval kunnen weer andere bonussen of constructies gelden. De clausule blijft tot en met minstens 2024 van kracht.

Voorlopig heeft PSV er echter vertrouwen in dat Simons deze zomer gaat bijtekenen. De directie van PSV is bereid om ver te gaan om hem te behouden. De sterkhouder kan zowel een salarisverhoging als betere voorwaarden tegemoetzien. Mocht hij zich komend seizoen bij PSV doorontwikkelen, dan moet een deel van de verwachte toekomstige transfersom naar Simons en/of zijn zaakwaarnemer. In ruil daarvoor stemt Simons ermee in dat de PSG-clausule uit zijn nieuwe verbintenis wordt gehaald.

PSV wil graag een elftal om Simons heen bouwen en hoopt dan ook snel op duidelijkheid van de viervoudig international van Oranje. Simons zou tegelijkertijd voor zichzelf ook snel de knoop willen doorhakken, zodat hij weet waar hij aan toe is. Bij PSV hoopt men in ieder geval dat Peter Bosz hem als nieuwe trainer handvatten kan bieden om de volgende stap in zijn carrière te zetten. Bij een langer verblijf in Eindhoven krijgt Simons nog meer verantwoordelijkheden in het elftal.

Het initiatief voor een eventuele terugkeer naar Parijs ligt volledig bij Simons zelf. De sterspeler van PSV heeft tot nu toe echter geen enkel moment laten blijken terug te willen naar zijn voormalige club. Tijdens de contractonderhandelingen met PSV is het woord 'Paris Saint-Germain' zelfs geen enkele keer gevallen, schreef Elfrink woensdag al. PSG mag Simons bovendien niet direct verhuren of verkopen, indien de clausule wordt gelicht. Dat biedt PSV veel extra perspectief in de besprekingen met Simons, die in Parijs niet op veel speelminuten kon rekenen, maar in Eindhoven al snel de belangrijkste speler van PSV werd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De huidige clausule is vanaf 1 juli tot 31 juli...
Dus we kunnen met dit tempo nog wel 100 artikelen over Xavi Simons verwachten
Ik geloof het pas als Simons of PSV persoonlijk iets bekend maken of een foto delen waarop Simons een contract tekent

22 juni 2023 om 09:44

De clausule loopt tot 2024 werd hier vanmorgen bericht( afkomstig van fabrizio) alleen het bedrag van 6 miljoen gaat over de periode die jij schetst...maar ach. Wat moet je nog geloven als je elk half uur een ander bericht ziet.

22 juni 2023 om 10:10

Wel grappig dat Elferink zegt: "Het woord Paris Saint Germain is nog geen enkele keer gevallen tijdens de contractonderhandelingen".Nee, zo lust ik er nog een paar. Waarschijnlijk het woord PSG wel. On: Dat Simons en zaakwaarnemer een deel vd toekomstige transfersom krijgen, zegt PSV toch al maanden? Is ook al vaker op deze site geweest. Geen nieuws dus.

22 juni 2023 om 10:42

Idd geen nieuws. Wel heel veel berichten met telkens andere info.

22 juni 2023 om 10:48

Ach, die Elfrink kun je toch niet meer serieus nemen als psv-watcher. Lijkt meer een marionet van de directie. Het nieuws over de clausule kwam toch ook via Romano en niet via Elfrink? De positieve berichten komen wel vaak via hem.

22 juni 2023 om 19:44

Dat is geen toeval nee, dat is een halve woordvoerder en een fan met een pen.

Ik zou het trouwens vreemd vinden als je een elftal om hem heen gaat bouwen. Geweldige speler, maar na 1 jaar op zijn 19e al beste speler van de competitie. Na max 2 seizoenen heeft die echt niets meer te zoeken in de ED, dus dan ga je een elftal bouwen voor 1 jaar. Dat zou ik alleen doen als je weet dat die min 3 tot 5 jaar gaat blijven.

Dat trucje met het delen werkt denk ik alleen als je hem veto geeft over de transfersom; dat hij bijv boven de 25m kan beslissen dat hij wil gaan. Anders loop je als speler risico dat je Malen-verhaal krijgt; Dortmund wil max 30 betalen, PSV vind dat te weinig omdat er een flinke hap naar Malen gaat. En dan wordt Malen soort van gechanteerd om van zijn deel af te zien om deal er door te krijgen. Van als ze gaan delen, en iemand biedt 40, zegt PSV ik krijg maar 20. Doe ik niet. Zou ik nooit voor tekenen als ik Simons was.

22 juni 2023 om 11:33

Haha lekker toch. Simons is natuurlijk een hot item en hier zullen nog ongelooflijk veel berichten over komen. Ik weet nog wel de zomer dat Frenkie en de Ligt verkocht werden, man je werd er echt mee dood gegooid.

De transferperiode is nou eenmaal deels komkommertijd doordat er geen wedstrijden zijn en anderzijds het hoogtepunt voor de journalisten, omdat ze werkelijk van alles kunnen verzinnen en publiceren omtrent wel of geen transfers e.d.

Ik zie overigens het "vindingrijk foefje" niet terug in de tekst, tenminste, een speler een percentage van de verkoopprijs aanbieden gebeurt natuurlijk bijzonder vaak. Als dat het vindingrijke foefje is, vind ik ze niet heel vindingrijk bij PSV haha.

Kijk dit is een veel positiever bericht dan gister, dit gaat wel goedkomen 👍 Nu moet alleen Simons nog laten zien uit wat voor wat hout ie gesneden is.

22 juni 2023 om 09:22

Ik vind de term "uit welk hout hij gesneden is" toch wel misplaatst hier. Stel hij kiest voor PSG, is het dan verkeerd? Wordt hij dan bestempeld als geldwolf? Ik vul het in, ik weet het, maar hij kan ook voor het allerhoogste (willen) mikken en dan is PSG gewoon groter

22 juni 2023 om 09:54

@pieter, Het is maar net hoe Rik het allemaal verwoord, de strekking is nog steeds hetzelfde als gisteren

22 juni 2023 om 13:14

Het is vooral niet verstandig, maar het is zijn goed recht en het is niet 'verkeerd'. Voor het allerhoogste mikken betreft toekomstig perspectief is prima, maar op het allerhoogste mikken als je daar nog wat niveaus van af zit is niet verstandig. Simons heeft erg veel talent, maar z'n huidige niveau is nog niet goed genoeg om bij een club als PSG in de basis te staan. Dat verandert niet ineens als Mbappe, Neymar en Messi vertrekken. Dan halen ze gewoon weer drie bewezen vervangers. Er komt een gigantisch bedrag vrij, mochten ze alle drie vertrekken.

22 juni 2023 om 09:52

De kans is ook aanwezig dat 1 en ander gaat veranderen bij Psg in de voorhoede. Dan kan Simons zomaar aan veel minuten komen. Lijkt mij geen slechte stap! Fysieke competitie zal goed voor hem zijn. Dan wordt hij er sterker van.

22 juni 2023 om 09:58

Het is in ieder geval geen brandhout!

Wat hoop ik dat dit gaat lukken maar heb er een hard hoofd in. Die jongen kan makkelijk een stapje omhoog. Met het oog op het ek moet hij wel aan het spelen komen.

22 juni 2023 om 09:18

Ben wel benieuwd waar dit op uit draait eigenlijk. Xavi Simons heeft wel een perfecte situatie voor zichzelf gecreëerd door dit contract te koppelen aan super prestaties in zijn eerste seizoen. Heeft nu echt heel veel te eisen.

Stel hij zegt, ik verleng alleen als ik 3-4 miljoen per jaar krijg en dan wil ik 50% van de transfersom met een afkoopclausule van 60 miljoen. Dan moet PSV dat denk ik alsnog doen, gezien de huidige contractsituatie.

22 juni 2023 om 09:27

Waarom zou hij dan een afkoopclausule willen als hij 50% kan krijgen van het transferbedrag? Voor hem is het dan ook gelijk voordeliger als clubs tegen elkaar gaan opbieden en hij voor meer weg kan.

22 juni 2023 om 09:27

Hij, en zijn zaakwaarnemer, hebben het inderdaad wel echt fantastisch gespeeld. Ik zou er zelf helemaal gek van worden als fan, vooral omdat PSV, met onbetrouwbare vogel Brands voorop, nooit even duidelijkheid heeft gegeven.

Ik denk dat Simons gewoon blijft, clausule laat inbouwen van rond de 35 miljoen, dikker salaris en deelt mee in de winst bij een transfer. Niet de beste, maar wel een betere optie voor PSV dan het huidige contract

22 juni 2023 om 10:00

Omdat PSV anders Simons onder druk kan zetten om af te zien van die 50 procent door te zeggen: "We werken alleen mee als je afziet van gedeelde percentage transfersom".

22 juni 2023 om 10:20

Exact, dit gebeurt maar al te vaak.

Mooiste is natuurlijk dat de clausule eruit gaat, maar heel waarschijnlijk is het niet. Op dit moment heeft simons alle touwtjes in handen en dat willen ze graag zo houden.

Gelimiteerde afkoopsom is meer reëel en geeft beide partijen zekerheid.

Natuurlijk wil je 60m voor zo'n speler, maar dat bedrag zorgt voor minder vrijheid bij simons, dus zal de vaste afkoopsom een stuk lager komen te liggen.
Misschien ook in stappen.
Winter 2023 35m
Zomer 2024 30m
Winter 2024 25m
Zomer 2024 20m

Zoiets

22 juni 2023 om 10:23

Precies dit inderdaad, je gaat natuurlijk niet een groot deel van de transfersom eisen en dan geen enkel mechanisme inbouwen om je club onder druk te kunnen zetten om te verkopen. Dan zou het voor PSV zelfs relatief gunstig worden om hem zijn contract uit te laten dienen mogelijk.

22 juni 2023 om 11:08

Indien hij een deel van de transfer inkomsten krijgt zal er geen afkoopsom in het contract opgenomen worden, dit omdat hij zelf profiteert van een hogere transfersom. Ik denk dat we praten over 25% ik ga er vanuit als hij zich zo doorontwikkeld dat de transfersom zo tussen de 75 en 100 miljoen zal liggen.

Maar even eerlijk, ik ben een groot fan van Simons, bij oranje was zijn optrede niet heel sterk dus als ik in zijn schoenen zou staan zou ik 1 a 2 jaar PSV niet verkeerd vinden. CL spelen (hopelijk) de titel winnen (deze kansen zijn natuurlijk veel hoger als hij blijft) en een goed EK spelen.

Al met al zou het voor de eredivisie ook verschrikkelijk goed nieuws zijn als hij blijft!

22 juni 2023 om 12:05

Gelukkig doe jij de contractonderhandelingen niet.

22 juni 2023 om 10:10

Makkelijk een stapje omhoog? Dat zag ik dan weer niet in het NL-elftal terug. Moet makkelijk nog even wat rijpen in de ED. Eens zien wanneer Bosz met veel druk wil gaan spelen of dat Xavi ten goede komt. Dat er goede spelers omheen moeten staan is duidelijk, hij lijkt me nog net wat te jong om daar een elftal om heen te willen bouwen. DIe gaat natuurlijk straks weg en dan?

22 juni 2023 om 10:22

Ik denk wel dat de visie van bosz heel voordelig kan uitpakken voor simons.
Snellere omschakeling, meer vrijheid en vooral blijven doorgaan en niet inzakken .
Zou voor hem goed zijn om.bij psv te blijven. Ben er idd mee eens dat hij nog niet klaar is voor de top 3 competities

22 juni 2023 om 13:16

1 stapje misschien, maar die clubs kunnen hem niet betalen en gaan dat ook niet nu al neertellen. De clubs die hem wel kunnen betalen en PSG, daar gaat hij nog geen basisplaats bemachtigen. Een erg groot talent, maar z'n huidige niveau is nog niet zo indrukwekkend voor Europese begrippen.

22 juni 2023 om 21:39

Makkelijk wil ik niet zeggen vind hem tussen de jongens van oranje nog vrij anoniem. Het is ook wel even andere koek om bij ons mooie psv te ballen of tussen de beste spelers van Nederlandse komaf. Dat het een talent is die de top gaat halen staat buiten kijf. Al denk ik dat 1 a 2 seizoenen Eindhoven hem goed doen. Dan moeten we wel op hoogste niveau acteren!

Ik zie Simons wel blijven bij PSV, maar die jongen gaat echt niet bijtekenen tot 2028, daar geloof ik niks van. Als hij deze zomer niet weg is, dan wel volgend jaar. Ik gok dat Simons max bijtekent tot 2026, dan kan PSV volgend jaar alsnog de hoofdprijs vragen.

22 juni 2023 om 09:00

En als het 2028 wordt, zitten daar waarschijnlijk wel clausules in. Die zijn tegenwoordig meer regel dan uitzondering.

22 juni 2023 om 09:20

Ik zou het wel heel opvallend vinden als Simons zijn nieuwe contract tot max 2026 zal verlengen, terwijl zijn huidig contract pas in 2027 afloopt.

22 juni 2023 om 09:54

Excuus, ik dacht dat deze maar tot 2025 liep. Dan zie ik hem juist helemaal niet bijtekenen eerlijk gezegd.

22 juni 2023 om 12:34

Nou, als ik toch nog een jaar zou blijven zou ik het niet verkeerd vinden het dubbele te verdienen. Maar hey, wie ben ik.

22 juni 2023 om 09:38

Je contract verlengen tot een jaar minder, dat heb ik nou nog nooit gehoord.

De pest is een beetje dat hij gewend is aan het buitenland en nooit echt in Nederland heeft gewoond. Hij zal niet veel achterlaten hier. Zonde, want dat kunnen prima redenen zijn voor een jonge speler om net wat langer in Nederland te blijven.

Het gekke blijft natuurlijk dat Simons deze constructie wilde, aangezien hij transfervrij was. Dan heeft altijd in zijn achterhoofd gezeten om snel terug te gaan. Ben toch benieuwd hoe zich dat gaat ontwikkelen komende weken.

Ik verwachtte dat Simons zou wachten op de voorrondes voor Champions League, maar dan is de optie van PSG alweer verlopen. Ben benieuwd, maar zou prachtig zijn om deze jongen nog een jaar in de Eredivisie te kunnen zien.

22 juni 2023 om 09:08

Als ik het goed zie is de PSG-clausule tegen die tijd niet volledig uitgewerkt, maar geldt dan een ander (hoger) bedrag en/of aanvullende constructie. In het artikel staat immers dat de clausule, in verschillende verschijningsvormen, ten minste tot en met 2024 geldt.

Naar aanleiding van de laatste artikelen ben ik inmiddels toch wel ontzettend nieuwsgierig naar de precieze inhoud van die clausule, maar óók naar de manier waarop die tot stand is gekomen. Simons was transfervrij en is deze clausule dus zelf in zijn contract met PSV overeen gekomen. Maar welke (actieve) rol heeft PSG hierin gespeeld? Hebben ze Simons bij zijn transfervrije vertrek bepaalde toezeggingen gedaan die maken dat hij zelf de behoefte voelde om met PSV deze specifiek op PSG toegesneden afspraken te maken? Zou interessant zijn om te weten, maar ik vrees tegelijkertijd dat de volledige inhoud en achtergrond nooit helemaal naar buiten zal komen.

Het wordt tijd voor Simons om te vertrekken. Doordat van Nistelrooij er was, is hij gekomen. Nou is PSG wellicht niet de ideale club, maar voor zijn ontwikkeling zou Arsenal of iets dergelijks ideaal zijn. PSG moet alles op alles zetten om Simons te overtuigen voor een terugkeer. Kunnen ze het eerst aanzien en dan eventueel in de winterstop naar Arsenal. Heb er wel vertrouwen in dat Simons vertrekt

22 juni 2023 om 11:48

Je bedoelt dat je het hoopt?

Dat mag wel een hoog percentage zijn dan wil het financieel interessanter worden dan een heel dik contract bij PSG. Ook met het vertrek van spelers daar gaat die genoeg spelen.

Alles in de handen leggen van een 20 jarige speler en zijn zaakwaarnemer is een blinde gok. Er zullen straks meer dragende spelers een beter loon willen dus je salaris plafond moet omhoog of je krijgt verdeeldheid in je selectie en wie krijgt wat.

22 juni 2023 om 11:14

Oneens, Simons heeft bewezen dat hij van de buitencategorie is voor PSV. Gotze verdiende toch ook 4 miljoen dit is ook nooit een probleem geweest in de selectie. Bergwijn verdient volgens mij ook meer dan Tadic, en Bergwijn presteert niet eens, dit brengt ook geen verdeeldheid in de selectie.

Één ding moet ik ze bij PSV wel nageven. Creatief in de boekhouding zijn ze in ieder geval wel! Ze weten toch altijd wel weer een bijzondere, iets of wat vage constructies, te verzinnen om aan geld te komen of een speler te strikken/behouden.

Een doorverkoop percentage accepteren ze nooit.
Er te veel voorbeelden van clubs die aan een speler aangeven dat ze het doorverkooppercentage moeten laten vallen omdat anders de transfer niet door gaat.

Psv moet gaan voor een gelimiteerde transfersom. Dat is realistisch en is voor alle partijen interessant.

22 juni 2023 om 11:16

Voor zover ik weet hebben Depay en Wijnaldum allebei deze constructie laten opnemen, en heeft PSV dit netjes afgewikkeld dus waarom zou er wantrouwen zijn van uit het kamp van Simons.

Eén van de weinige spelers van een concurrende topclub die ik liever nog wél bij PSV zie komende jaren. Juweel voor de competitie.

Die gaat echt wel bijtekenen. Zo slim is ie wel….toch?

Ik denk dat de kans op een kampioenschap groter is bij Ajax, dan bij PSV en in zoverre zou hij best wel eens een overstap naar A'dam kunnen overwegen ahum! (lees: Ajax kan hem voor relatief weinig overnemen en het nodige perspectief bieden).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren