Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

PSV ziet deal door de vingers glippen: ‘Financieel moeilijk te realiseren’

Donderdag, 8 juni 2023 om 09:54Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 09:53

Het wordt een hels karwei voor PSV om Jarrad Branthwaite definitief los te weken bij Everton, zo laat de clubleiding van PSV weten in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De centrale verdediger kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor de Eindhovenaren. Een langer verblijf lijkt er niet in te zitten. Branthwaite heeft bij Everton nog een doorlopend contract tot medio 2025.

Transfermarkt schat de waarde van Branthwaite momenteel op 7 miljoen euro, maar daarmee gaat Everton niet akkoord. De Engelsen verlangen naar verluidt een bedrag van 13,5 miljoen euro voor de verdediger. Dat bedrag lijkt PSV niet te willen betalen. In een interview over het nieuwe hoofdtrainerschap bij PSV reageert Marcel Brands desgevraagd op de situatie rond Branthwaite. "Financieel zal dat moeilijk te realiseren zijn, verwacht ik", aldus de algemeen directeur in bovengenoemd dagblad.

Branthwaite mag in principe vertrekken bij Everton en ligt goed in de markt. Eerder deed AS Roma een poging om de twintigjarige Brit binnen te halen. Branthwaite zou alleen op huurbasis nog een extra seizoen bij PSV kunnen blijven, maar dat heeft niet de voorkeur van de clubleiding. PSV voelde zich dit seizoen mede door financiële problemen gedwongen om veel huurlingen binnen te halen, maar wil vanaf nu via het basiselftal zelf transferwaarde gaan creëren.

De Eindhovenaren beschikken komend seizoen in ieder geval wel nog over Olivier Boscagli, die weer hersteld is van een zware knieblessure maar er niet in slaagde om Branthwaite uit de basis te spelen. PSV is al langer van plan om Armando Obispo, de derde linksbenige centrumverdediger, te verkopen. Ook André Ramalho, die nog een contract heeft tot volgend jaar zomer, staat bij de aanstelling van Peter Bosz op de nominatie om te vertrekken uit Eindhoven.

Branthwaite kwam begin februari na de rode kaart van Obispo tegen Feyenoord (2-2) in het elftal en stond zijn basisplek vervolgens niet meer af. De Engelsman staat op 36 officiële duels voor PSV in alle competities, waarin hij goed was voor vier doelpunten en twee assists. Branthwaite liet eerder dit seizoen al weten vooral Brands dankbaar te zijn. De algemeen directeur haalde de verdediger een aantal jaar geleden al van het kleine Carlisle United naar Everton, toen Brands daar nog het technische beleid bepaalde.


Poll

Vind jij Branthwaite 13,5 miljoen euro waard?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door mt87)

Voor 13,5 miljoen altijd binnenhalen. PSV heeft toch genoeg geld en dit is een potentiële goudmijn. Homegrown en Engels kan na 2 jaar zo voor 30 miljoen verkocht worden

8 juni 2023 om 09:59

Als we genoeg geld hadden stond er niet dat het een hels karwei was

8 juni 2023 om 10:00

Ja, er is wel een en ander aan kritiek op hem. Maar ik ben zelf wel fan van centrale verdedigers die kunnen koppen. Zie Timber bijvoorbeeld die in Europese wedstrijden nooit een kopduel heeft gewonnen

8 juni 2023 om 10:00

Heeft PSV genoeg geld?

8 juni 2023 om 10:09

Genoeg geld hebben we opzich wel, maar niet zoveel om 13 miljoen uit te geven aan een redelijke centrale verdediger

8 juni 2023 om 11:29

Vooral als je in het achterhoofd houdt dat er een grote metamorfose te wachten staat voor de PSV selectie. Ze moeten minimaal 20 a 30 miljoen uitgeven na de verkoop van Sangare, Om daar gelijk de helft of misschien meer uit te geven aan Brantwaithe. Is het niet waard

8 juni 2023 om 10:12

Bundy

"homegrown en Engels kan na 2 jaar zo voor 30 miljoen verkocht worden"

Jij moet geen beleggingsadviseur worden. Met jouw kijk bestaan er geen risico's en stijgen de bomen altijd naar de hemel.
Je doet alsof het 100% zekerheid is.

Er kan zoveel fout gaan. Hij ontwikkelt zich niet verder, wordt voorbij gestreefd, breekt enkel, loopt transfervrij deur uit etc etc

8 juni 2023 om 12:37

Homegrown en Engels is alleen een financiele plus als een speler van top 6 niveau is - er zijn ruim voldoende Engelsen van het niveau Bournemouth of Crystal Palace te vinden, die zijn geen cent meer waard dan een vergelijkbare buitenlander.

8 juni 2023 om 10:26

Genoeg geld dat valt ook wel mee hoor
Ze kunnen geen rare sprongen maken

8 juni 2023 om 10:58

Als Bosz daadwerkelijk de nieuwe coach wordt, zou ik een ander type zoeken dat beter met ruimte in de rug kan spelen.

8 juni 2023 om 11:36

Homegrown en Engels, maar ik zal de verkeerde wedstrijden van PSV gezien hebben, deze jongen kan er weinig van toch?

8 juni 2023 om 11:39

Zeiden ze ook over Bassey afgelopen zomer

8 juni 2023 om 12:17

Hij is dat geld helemaal niet waard.gewoon een ouderwetse houthakker. Ga opzoek naar een nieuwe jancko kost de helft 3n dan heb je ook echt wat.

8 juni 2023 om 12:49

Gewoon die 13.5 miljoen op zak houden en op zoek naar een goede rechtsbenige verdediger (graag fysiek sterk). Deze kan zich positioneren naast de linksbenige Boscacli (vind hem echt een goede speler die goed kan opbouwen en ondanks zijn fysiek toch zijn mannetje staat, ook qua kopduels). Ramalho of obispo kan blijven als reserve kracht.

Oud nieuws, ook irrelevant nieuws nu we niet weten of de nieuwe trainer het ziet zitten in Gerrit en of hij in het nieuwe systeem past. Hopen dat PSV snel de nieuwe trainer aanstelt, zodat de transfercarrousel kan gaan draaien. Over 7 weken moeten we de CL in, geen tijd te verliezen.

8 juni 2023 om 13:26

Pff 7 weken al, dan heb je idd geen tijd te verliezen. Dan zou je toch zeggen dat psv binnen nu en een week wel die nieuwe trainer moet aanstellen zodat die zich enigzins kan voorbereiden en inlezen in de selectie.

Engels, jong talentvol. Is een risico waard denk ik. 11,5miljoen bieden wie weet.

Denk dat je voor dat geld betere verdedigers kunt aantrekken. Tuurlijk, hij is jong en heeft prima momenten gehad maar hij is er ook niet volledig bovenuit gesprongen en de 13,5 miljoen bestaat ook grotendeels uit 'premier League belasting'.

8 juni 2023 om 10:08

Ja maar mocht hij zich goed ontwikkelen in NL en er komt over 2 jaar een PL club aankloppen, dan kan je gerust 50mln+ vragen , want Engels.

8 juni 2023 om 10:46

Dat las je ook veelvuldig bij de transfer van Bassey naar Ajax, gokken op gekke Engelse clubs is nog altijd een risico. Onze Gerrit is een leuke verdediger in potentie maar als je ziet hoe gammel de verdediging was, mede ook door het slecht positioneren van deze Gerrit, dan heb ik toch liever een volledig nieuwe verdediging dan 12-15 miljoen stukslaan op deze speler. Hancko was 4/5 schamele miljoentjes, uitblinker bij Sparta Praag en was dit seizoen misschien wel de beste lcv van de eredivisie. Zo heb je nu bijvoorbeeld bij onze oude bekende, Osjiek (kennen we ze nog?), Leon Barisic rondlopen. Een beer van een kerel, uitblinker daar, 21 jaar en voor een bedrag van 2/3 miljoen op te halen. Ik zie liever zo een profiel komen dan een speler die dit jaar mede verantwoordelijk was voor een van de meest gammele PSV verdedigingen die ik ooit heb gezien.

8 juni 2023 om 11:34

Zeker geen sterk centrum daar achterin maar, heb slechtere jaren gezien bij PSV als het gaat om de verdediging. Zijn we het blok Schwaab viergever vergeten? Met rosario en hendrix ervoor. hahaha Dat is een blok dat zou passen bij Fortuna sittard. Gestoord hoe Mark van Bommel daar de Champions league in mee moest en toch nog goeie resultaten haalde voor een half jaartje.

8 juni 2023 om 11:42

En toch heeft PSV dat seizoen 12 minder tegengoals gekregen dan afgelopen eredivisie seizoen. Misschien waren dat ook geen hoogvliegers maar organisatorisch stond het toen een stuk beter.

8 juni 2023 om 10:10

Toch als hij het goed doet kan je hem voor een veelvoud verkopen door die 'premier League belasting'. Dus het is een beetje of je het risico wil nemen voor hem of niet. Hij is nog maar 20 jaar dus dat is nog aardig jong. Maar goed PSV moet inderdaad de hele verdediging gaan veranderen. Want Teze, Ramalho, Boscagli en Obispo voldoen allemaal niet.

8 juni 2023 om 11:26

Boscagli voldoet wel. Het is alleen afwachten hoe hij hersteld is van zijn blessure maar de laatste jaren was hij een van de betrouwbaarste met ook nog eens een fatsoenlijke pass in de poot.

Is wel een Engelsman die in de toekomst veel kan opleveren. De defensie is toch een zorgkindje bij ons aankomend seizoen en aan hem weet je al wat je hebt, hij kent inmiddels de club en staat er meteen. Jong en talentvol en wat een kast.... maar wanneer de financiële situatie het niet toelaat snap ik dat ze zich moeten inhouden. Misschien toch weer een jaar huren?

Is toch bizar dat we hier blij mee moeten zijn. Prima verdediger, wellicht de beste afgelopen seizoen, maar maakt ook gewoon nog fouten. Ik vind hem in ieder geval geen 13 mln waard. Ik hoop dat boscagli weer op die positie gaat spelen. Brengt zoveel voetballende vermogen (zoals blind in zijn goede dagen ) en kan ook aardig verdedigen

Het is heel dubbel. 13,5 miljoen voor een 20 jarige verdediger die maar een half jaar in de basis heeft gestaan is vrij veel. Van de andere kant heb je toch ook de verwachting dat hij mede gezien het feit dat hij een Engelsman is hij binnen een paar jaar dit bedrag een veelvoud van dit bedrag waard zal zijn.
Beetje raar gegaan met deze speler. Een tijdje terug was het nog 'gerrit voor en Gerrit na'. Er werden nog net geen busreizen georganiseerd naar zijn geboortehuis. En de laatste tijd hoor je juist weer veel supporters die hem liever kwijt dan rijk zijn nadat hij een paar foutjes gemaakt heeft. Of moet ik dat gewoon zien als de opportunistische voetbalwereld?8 juni 2023 om 10:20

In principe is hij goed genoeg en naar mijn mening een groot talent en de beste verdediger van PSV dit seizoen. Zie hem best verassen in de pl de komende jaren, want hij is vrij compleet. Lang, sterk, snel en voetballend ook niet eens heel slecht.

Maar 13.5 miljoen is natuurlijk veel geld als je ook nog andere spelers aan wil trekken. Ook heb je nog boscagli geen geweldenaar maar wel voor PSV een goede verdediger.

Maar voor dat geld kun je toch wel wat beters krijgen? Of doet Psv niet aan scouten? Hij deed het natuurlijk best goed, maar voor dat geld moet je iemand hebben die het uitstekend zal gaan doen lijkt mij.

Doorschakelen Branthwaite doet het leuk, maar hij is vervangbaar

8 juni 2023 om 10:21

Wie ga je dan halen? Komt er weer zo’n tweede Ramalho voor een miljoentje of 8. Ik denk voor alles wat je onder de 10 miljoen haalt voegt niets toe.

8 juni 2023 om 11:00

Ik las net dat Hancko voor een miljoen of 6 gekocht is door Feyenoord. Met fatsoenlijk scouten kan dat dus wel. Maar verdedigers scouten, dat lukt al jaren niet in Eindhoven. Ik vind het dan ook onbegrijpelijk dat er eigenlijk nooit mensen vervangen worden in de scouting van PSV en dat je maar vrij weinig over leest over het structureel falen op dit vlak.

Enige voordeel aan deze transfersom is dat je het eigenlijk bijna gegarandeerd wel terug zal verdienen of nog een ruime winst erop zal of kan maken. Homegrown spelers zullen ten alle tijden goed in de briste makrkt blijven liggen. Alleen ik kan begrijpen dat PSV niet zoveel geldt zal uitgegeven aan en redelijk simpele verdediger. De afgelopen jaren zijn er flink wat misperen geweest voor redelijke bedragen met Luckassen, Ramselaar, Maher, Max, Baumgartl, Bruma, Romero en dan hebebn we het toch al gauw over + 50 miljoen?

8 juni 2023 om 10:18

Eerst maar eens Bosz aanstellen als trainer. voor we spelers gaan halen.

Moeilijke keuze hoor. Tuurlijk is het een fors bedrag nu maar die Branthwaite is nog maar 20 jaar en is natuurlijk Engels. Dan kan je hem sowieso voor een veelvoud verkopen als die het goed doet. Aan de andere kant moet de hele verdediging bij PSV op de schop. Want een Ramalho, Teze, Obispo en Boscagli voldoen allemaal niet. En op rechtsback is een Mwene ook maar mager.

PSV moet echt goed gaan scouten dan zoals een Feyenoord heeft gedaan met Trauner en Hancko. Maar ja PSV heeft nou niet laten zien daar goed in te zijn als je ziet hoeveel miljoenen ze hebben uitgegeven aan centrale verdedigers door de jaren heen.

8 juni 2023 om 10:20

Boscagli zit veel voetbal in dat is wat Bosz graag ziet, dus als Bosz komt dan blijft Boscagli gewoon denk ik.

8 juni 2023 om 10:24

Datzelfde zeiden ze over Bassey. Het is absoluut geen zekerheid dat je hem voor een veelvoud kan verkopen. Dan is 13.5 miljoen natuurlijk veel te veel. Hij was natuurlijk goed maar voor zo’n bedrag mag je meer verwachten.

8 juni 2023 om 11:10

Voor Bassey kan je nog een prima bedrag krijgen hoor. En daarom zeg ik toch ook dat het een moeilijke keuze is. Je kan of een veelvoud er voor krijgen of niet. Maar ja als je kapitaal wil maken dan zijn deze risicovolle aankopen wel erg handig. Maar ja ligt eraan wat PSV allemaal te besteden heeft.

8 juni 2023 om 11:14

Als je kapitaal wilt maken dan moet je verstandige keuzes maken met lagere risico’s. Zoals Feyenoord deed met bijv Hancko. Zoiets kan Psv natuurlijk prima als ze een beetje scouting hebben die hun werk goed doen. Veel minder risico en veel minder investeren.

8 juni 2023 om 11:30

Arsenal heeft me terecht gewezen, Bassey heeft WEL HG status - dat maakt het een STUK makkelijker om de 23m terug te verdienen!

8 juni 2023 om 11:38

Als je iets wilt zeggen moet je wel de waarheid zeggen hè? Bassey is wel HG doordat hij in de jeugd zat van Leicester City. Dat maakt hem dus even interessant als Jarrod. Beide hebben dezelfde status. Dat Jarrod van een PL club af komt verandert het niets.

8 juni 2023 om 11:44

Dan heb je idd volledig gelijk, dat maakt hem dan wel zeer zeker meer aantrekkelijk! (als hij voor Engeland had gekozen was hij nog aantrekkelijker geweest, IMO, maar point made!)

8 juni 2023 om 11:57

Het maakt idd veel aantrekkelijker. Alleen blijft het een risico en als je de situatie kijkt hij Psv willen zij zo weinig mogelijk risico lopen lijkt mij.

8 juni 2023 om 14:28

Bassey een prima bedrag? Whahaha….wat een domme aankoop van ajax. Maarja…Huntelaar de Messias dacht dat hij met de creditkaart van Flappie vd Sar boodschappen mocht kopen van tientallen miljoenen. Wat een bocht

Die wordt dus morgen gepresenteerd. Mooi om Brands weer aan het werk te zien.

Zo goed is hij nou ook weer niet. Alles boven de 5 miljoen is te veel.

Er worden spelletjes gespeeld, ik lees in Engelse media dat ze Jarrod een plekje willen geven, maar ook geld moeten besparen. PSV moet daadkrachtig zijn, en deze speler binnenhalen, als hij zich nog 1 seizoen zo manifesteert, maak je er 100% winst op - £25-30m is voor elke Engelse club een koopje, en gezien z'n leeftijd en status kun je 'm makkelijk slijten in de toekomst. ik zie er persoonlijk weinig risico in. Probleem is natuurlijk wel dat je NOG een verdediger moet gaan halen.

Voor de positie LCV zou ik het wel aandurven met Boscagli en Obispo. Echter hoop ik op een topper voor de RCV positie. Ik zit hierbij te denken aan Stefan de Vrij (die uit z’n contract loopt bij inter) of aan Davinson Sanchez (die in mijn ogen ook niet al te veel hoeft te kosten na toch niet zulke succesvolle jaren bij Spurs)

In Brands eerste periode zouden we nu allemaal zeggen: Branthwaite komt dus

"financieel zal dat moeilijk te realiseren zijn, verwacht ik" , was letterlijk Brandsiaans voor: we verwachten hem één dezer dagen te presenteren.

Hopelijk is het dat nog steeds, want ik ben al lang en breed overtuigd van Branthwaite. Daarbij komen er nog zat mutaties in het team, en dan hou ik graag vast aan die paar spelers die wel presteren, voor de continuïteit. Als laatste is Branthwaite naast een sportieve investering, ook een financieel verantwoordde investering, omdat hij Engels en homegrown is. Sowieso groeien fatsoenlijke linksbenige centrumverdedigers niet aan de bomen. Absoluut doen, dus.

Tsja... Ik ben misschien één van de weinigen, maar ik zie in Branthwaithe geen versterking. Hij lijkt me het beste van 3 kwaden (Obispo, Ramalho en hijzelf). Sinds we de ervaring kwijt zijn was het bezte duo Boscagli en Teze. Dat zijn ook de enige twee die je moet willen houden. Een concurrent voor beide, maar eerder genoemde zijn dat niet. Dus: met die twee door en versterkingen voor beide posities halen, wat mij betreft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1212
2.AZ1210
4.Feyenoord1114
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder40
W. BenítezKeeper40
J. VeermanMiddenvelder41
J. BakayokoAanvaller40
L. de JongAanvaller44
I. SaibariAanvaller41
J. SchoutenMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Verdediger, 21 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren