Van der Vaart: ‘Als je hem nog één keer met Van Persie vergelijkt, loop ik weg’

Donderdag, 9 december 2021 om 06:40Jeroen van Poppel • Laatste update: 06:40

Timo Werner liet zich woensdagavond gelden in de Champions League met twee doelpunten en een assist, maar de aanvaller van Chelsea wist Rafael van der Vaart toch niet te overtuigen. De analist van Ziggo Sport heeft bewondering voor het laatste doelpunt van Werner, maar kan niets met de vergelijking die presentator Wytse van der Goot opgooit. "Als jij Werner met Robin van Persie gaat vergelijken, dan loop ik nu weg", zei Van der Vaart met een knipoog.

Werner dacht Chelsea op bezoek bij Zenit Sint-Petersburg (3-3) aan de winnende treffer te helpen, door van links naar binnen te komen en af te drukken. "Daar kun je eigenlijk niks slechts over zeggen", aldus Van der Vaart. "Een hele goede goal, kort aangenomen, naar binnen en goed binnengeschoten." Van der Goot zei daarop: "Ik vind het een beetje Van Persie-achtig, maar dan met rechts."

Dat ging er bij Van der Vaart dus totaal niet in. "Als je dat nog één keer zegt, dan loop ik echt weg", aldus de oud-middenvelder. "Dat korte uithalen? Nee, dit kun je absoluut niet vergelijken... Werner met Van Persie... Nee, ook dat doelpunt niet. Zo'n speler, dat kan niet." Van der Vaart zag Werner vooral ook heel veel balverlies lijden, zo liet de analist zien aan de hand van beelden.

"Het is een speler waaraan je je eigenlijk de hele tijd ergert", aldus Van der Vaart. "Vergelijk hem een beetje met Luis Suárez, die ook met zijn kop omlaag aan de bal liep. Ik mag die vergelijking maken, want ik heb op niveau gevoetbald", knipoogde hij. "Maar het is allemaal zo wild en blind, helemaal geen overzicht. Ik verwacht gewoon meer van een speler die voor zoveel geld gehaald is (53 miljoen euro, red.). Het is een heel aparte voetballer, maar hij maakt wel zijn doelpuntjes. Daar gaat het om, zeggen sommigen, maar ik kan me er wel over verbazen. Hij heeft geluk dat hij heel snel is, anders was het gewoon een middelmatige voetballer geweest."Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door 2022)

Eindelijk zegt ie wat verstandigs 😂

8 december 2021 om 22:00

Totdat hij hem dan vervolgens met Suarez vergelijkt. Dat is net zo belachelijk.

8 december 2021 om 22:03

Haha hij vergeleek net nog Danjuma met Robben.

8 december 2021 om 22:15

Dat ging alleen om het feit dat ze beide met hun hoofd naar beneden dribbelen.

8 december 2021 om 22:33

En bij wietse ging het om de manier waarop de speler schiet... Verder totaal niks anders.

10 december 2021 om 07:43

Hij had het over de dreiging die van beiden komt

8 december 2021 om 22:22

Ach van der vaart heeft geen hersenen, altijd van die overdreven meningen. Bij hem is iedereen of een geweldenaar of kan er helemaal niets van, er tussenin bestaat niet. Wietze had het over de beweging en het doelpunt die op van persie leken, niet de carrière van werner. Als iemand een akka maakt kun je toch ook zeggen dat die beweging op Ronaldinho lijkt? Of nog een beter voorbeeld, iemand die een Panenka doet...

8 december 2021 om 22:25

Iemand betichten van overdrijven om vervolgens zelf een punt te willen maken met “heeft geen hersenen”.

8 december 2021 om 22:58

Verschil tussen iets cynisch zeggen en het serieus menen zoals van der vaart doet bij wietze... blijkbaar lastig voor je om dat onderscheid te maken

8 december 2021 om 23:15

Volgens mij weet je niet echt wat de definitie van cynisme inhoudt.

8 december 2021 om 23:33

Vd vaart doet ook alsof hij tot de grootste voetballers van Europa behoorde. Maar in het buitenland denkt niemand nog met tranen van weemoed aan vd vaart. Ja bij Hamburg of bij Tottenham

9 december 2021 om 01:12

Hou op man. Hij is wel nu wel een gekkie, maar Raf was natuurlijk een fenomenale voetballer. Bij Ajax, Real Madrid, HSV en Tottenham. Met name bij Ajax, HSV en Tottenham was hij de absolute vedette.

9 december 2021 om 08:31

Van der Vaart is juist nooit helemaal serieus. Er staat zelfs nog in de tekst met een knipoog.

9 december 2021 om 08:39

Alsof van der Vaart het niet cynisch bedoelt. Blijkbaar lastig voor jou om onderscheid in te maken.

8 december 2021 om 22:52

Dat valt te bezien. Hij vergelijkt Groeneveld met Robben, dus wie weet hoe toerekeningsvatbaar hij is.

Niet met Van Persie vergelijken, dus dan maar met een nog betere spits vergelijken.

8 december 2021 om 22:15

Zal wel smaak zijn, maar Van Persie op zijn top was toch klassen beter dan Suarez op zijn top?
Iedere vergelijking met Werner gaat uiteraard scheef.

8 december 2021 om 22:19

Als Spits vind ik Suarez stukje beter . Maar all rond is Robin weer stukje beter

8 december 2021 om 22:28

Klassen beter zelfs? Smaak kan verschillen, maar wat mij betreft is er echt geen enkele twijfel wie de betere spits is en Suarez was op zijn top ook gewoon een klasse beter dan Van Persie die bovendien minder jaren van topklasse was dan Suarez.

Suarez had in zijn beste seizoen bij Barcelona meer doelpunten (in alle competities) dan Van Persie in drie seizoenen in totaal bij United om maar wat te noemen.

8 december 2021 om 22:28

De Suarez van de treble was echt wel beter dan de beste Van Persie.

8 december 2021 om 22:30

Van Persie schoot in zijn eentje een matig Man United naar de titel. Ik vind de beste Van Persie beter en daarnaast een veeeeel mooiere speler om naar te kijken.

8 december 2021 om 22:33

Suarez een betere spits, V Persie een betere voetballer. Dat somt hem wel redelijk op toch?

8 december 2021 om 22:33

Suarez in het laatste seizoen bij liverpool was ook beter. Schoot ze er van overal in met een boel assists terwijl het best een matig team was toen.

8 december 2021 om 22:42

Een matig United in zijn eentje naar de titel? Hij was de belangrijkste speler in dat kampioensjaar, maar overdrijven is ook een vak. Het jaar ervoor werd United 2e op doelsaldo en daarna werden ze met Van Persie kampioen met net zoveel punten als het seizoen ervoor.

Dan kunnen we ook stellen dat Suarez een matig Atletico op zijn 34e nog even naar de titel heeft geschoten.

8 december 2021 om 23:17

Suarez is in mijn optiek een top 5 spits van de afgelopen 10/15 jaar. Van Persie zou ik dan eerder in mijn top 10 dan top 5 zetten

8 december 2021 om 23:30

Hoe kun je dit nou zeggen? Suarez heeft letterlijk alles gewonnen wat er te winnen valt. V persie was ook op zijn 32 al klaar met zijn carriere zowat.

9 december 2021 om 00:41

Hahahah wat lees ik nou weer zeg, chauvinisme van de bovencategorie. Van Persie was een geweldenaar maar Suarez op zijn prime is het beste sinds R9. De nummer 1 spits van onze generatie.

9 december 2021 om 00:51

Wow.... de beste sinds R9...?
Meen je dit serieus?
Suarez is/was echt een gruwelijke spits maar is toch niet na R9 de beste spits man.
In dat geval kan ik er echt nog wel wat betere noemen.
Overigens vind ik van Persie veel meer verfijnd dan Suarez.
Suarez is wel een veel betere spits, dat dan weer wel.

9 december 2021 om 01:18

Suarez 13/14 bij Liverpool en daarna bij Barca is een hoger niveau dan Lewa, Benzema en van Persie etc. Ooit gehaald hebben. Hij zat echt op het niveau van Messi en Ronaldo en liet iedere week buitengewone dingen zien. Wie is beter dan Suarez dan? Ben ik benieuwd naar.

9 december 2021 om 07:37

Beiden wereldtop, maar zo ontzettend anders. Beiden wel een oké team kampioenswaardig gemaakt bij Manu en Liverpool dus ergens best vergelijkbaar

9 december 2021 om 08:00

Ibrahimovic, David Villa, Raul, Drogba, Shevchenko ( bij Milan ), Adriano, Lewa en Benz zijn allemaal van hetzelfde en beter niveau, vind ik.
Overigens vind ik door de streken die Suarez uit heeft gehaald, dat hij geen eervolle melding verdient.
Al kan je om z'n niveau niet heen.

9 december 2021 om 10:57

En daarom zijn Benzema en Lewa 3e én 4e topscorer Champions League aller tijden, en Suarez? Niet eens top 20. Nee, Suarez is echt niet het beste sinds R9 laat staan nr.1 spits deze generatie. Zowel Big Benz als Lewa zijn iets hoger. Maar goed, jij kijkt dan ook door een rode Liverpool bril.

9 december 2021 om 08:34

RvP is zoveel beter dan Suárez. RvP heeft eigenhandig een slecht Man United elftal kampioen gemaakt dat kon Suárez niet eens met liverpool. RvP is 3 klasse better dan Suárez ooit is geweest.

9 december 2021 om 09:23

Voor iedereen die z'n Oranjebril niet af kan zetten: Suarez werd topscorer met (volgens mij meer dan) 40 goals in een seizoen waar Ronaldo en Messi in hun prime waren. Daarbij werd hij topscorer bij Liverpool terwijl hij iets van 8 wedstrijden uit heeft moeten zitten wegens een schorsing. Ik ben groot RvP fan en het is een van de beste spitsen die ik ooit heb gezien, technisch verfijnder dan Suarez, maar je kunt niet met droge ogen beweren dat hij beter was dan Suarez. Ik ben 28 jaar en ik heb nooit een betere spits gezien dan Suarez. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik R9 niet heel bewust heb meegemaakt.

Hij vergeleek Danjuma net nog met Robben..

Ik vind dit altijd zo sneu. Iemand vergelijkt puur 1 beweging van iemand anders en dan wordt hij afgemaakt omdat hij hem met een speler van wereldtop niveau vergelijkt. Nee, hij vergelijkt alleen een specifiek aspect van het spel. En natuurlijk ga je in welke vergelijking je ook maakt, zelfs als je de speelstijl vergelijkt die speler vergelijken met een wereldtopper. Je gebruikt iemand die bekend is om je punt te maken. Je gaat niet iemand noemen die niemand kent.

9 december 2021 om 08:39

Overdrijven is ook een vak natuurlijk. VdV zegt het duidelijk met een knipoog. Daarnaast heeft ie ook nog gelijk. Ook dit doelpunt is niet te vergelijken met van Persie.

9 december 2021 om 10:45

En wat heeft dit verder te maken met mijn reactie? Ik praat duidelijk in de algemene zin. En of het met een knipoog gezegd wordt of niet, de intentie van vd vaart is duidelijk. En hij heeft geen gelijk. Als wytse een vergelijking ziet in een bepaald aspect (hij vergelijkt niet de hele goal met een van persie goal) met van persie dan ziet hij dat. Daarbij ging het vd vaart er niet om of de vergelijking niet klopt, het ging er hem om dat een speler van het niveau werner vergeleken werd met een speler van het niveau van persie. En dat is dus precies het punt dat ik aanhaal. Natuurlijk vergelijk je hem met iemand van het niveau van persie. Je vergelijkt hem met een relevant voorbeeld. Iemand die bekend is bij het publiek. Oftewel een wereldtopper het slaat namelijk nergens op om iemand te vergelijken met een onbekende speler. Maar ja, jij bent er ook duidelijk zo 1. Puur kijken naar niveau van de naam die genoemd wordt...

9 december 2021 om 10:57

Over gelijk en ongelijk ga ik geen discussie voeren. Daar gaan we het toch niet eens worden Maar waarom ik voornamelijk reageer is omdat je het over 'afmaken' hebt het sneu vindt. Dat vind ik nogal overdreven.

9 december 2021 om 13:17

Ik vind het idd sneu als iemand denkt dat iemand anders geen vergelijking mag maken puur omdat er een niveauverschil is tussen de spelers. Dat is juist het hele punt van zulke vergelijkingen. Je haalt een bekender voorbeeld aan om uit te leggen waar het mindere bekende voorbeeld op lijkt. Maar ja, altijd heel logisch om 1 specifiek geval uit te kiezen om je punt te maken over een algemene uitspraak...

Dit gaat over die Werner met zijn buitenspel doelpunt dat de Nederlandse wedstrijdleiding en var niet durfde af te keuren.

9 december 2021 om 11:08

Ik was er eigenlijk ook wel van overtuigd dat hij afgekeurd zou worden. Maar er wordt zelfs nergens over gesproken, terwijl ik toch echt het idee had dat dit geen centimeterwerk was...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4839
3.Chelsea4730
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
T. WernerAanvaller111
T. TuchelUnknown
KepaKeeper40
É. MendyKeeper200
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

6 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren