Berghuis: ‘Dit mag ik als man niet zeggen, alle vrouwen zullen wel denken...’

Vrijdag, 3 december 2021 om 20:40Dominic Mostert • Laatste update: 20:44

Steven Berghuis snapt waarom hij donderdagavond op de bank begon bij Ajax tegen Willem II (5-0). De aanvaller miste woensdag de laatste training, omdat zijn vrouw Nadine beviel van een dochter. Het is bij Erik ten Hag een stelregel dat een voetballer de afsluitende training moet meemaken om te kunnen spelen. De trainer hield daaraan vast: Davy Klaassen speelde op de plek van Berghuis.

Na een uur viel Berghuis in. Hij zag doelman Timon Wellenreuther redding brengen op zijn vrije trap en miste in de blessuretijd van dichtbij een enorme kans. "Ik wilde wel graag een doelpunt maken", beaamt de aanvallende middenvelder in gesprek met ESPN. "We dwongen vandaag de overwinning af; je zag dat Willem II het niet kon belopen. We hielden het tempo goed hoog. De vroege eerste goal is natuurlijk belangrijk. Dat was een geweldige goal van Antony Het was een mooie week. Nu door."

Berghuis vertelt dat zijn dochter Lizzie heet en dat het gezin het goed maakt. "Ik vond dit leuk", zegt hij over het proces van de bevalling. "Ze werd geboren om 14.15 uur en we trainden om 14.00 uur, dus het was ook onmogelijk om te trainen. We waren vroeg in de nacht in het ziekenhuis en hebben een lange aanloop gehad tot het kon gebeuren. Dat kostte wel, en dat mag ik eigenlijk als man niet zeggen, energie", lacht Berghuis. "Alle vrouwen thuis zullen wel denken..."

"Maar goed, het was een logische beslissing", doelt hij op zijn wisselbeurt. "Vannacht heb ik wel wat uurtjes slaap kunnen pakken en vanmiddag ook. Zo probeer je je nacht in te halen. Ik zei al meteen tegen de trainer dat ik vandaag wel bij de wedstrijd wilde zien. Ik wilde de ploeg helpen als het eventueel nodig was." Voorafgaand aan de wedstrijd zei Ten Hag dat Berghuis wel had kunnen starten. "Maar we hebben een hele goede selectie", voegde de trainer daaraan toe.

"Er speelt een hele goede vervanger, die natuurlijk eigenlijk gewoon een twaalfde basisspeler is. Hij baalde niet, want hij heeft eergisteren natuurlijk een slechte nacht gehad. Gisteravond kwamen dan alle emoties eruit. Hij leeft op een roze wolk." Ajax won uiteindelijk met 5-0. Antony scoorde twee keer; ook Lisandro Martínez, Davy Klaassen en Danilo deden een duit in het zakje. Ajax hield voor de zevende keer op rij de nul in de Eredivisie, een reeks die de club sinds 1997 niet meer neerzette.Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door nederland79)

Leuk voor hem, daar kun je wel eens een training voor missen.

3 december 2021 om 10:45

Kan je wel meer voor missen. Mooi filmpje is er van basketball coach Šarunas Jasikevicius over de absentie van Augusto die een dochter had gekregen - die had de prioriteiten goed op orde :D

3 december 2021 om 10:47

Dat filmpje is een absolute aanrader. Dat is hoe je als manager je personeel tevreden houdt.

4 december 2021 om 13:30

Thanks, heb ik even gekeken, uitstekend verwoord, kan ik zeggen, als vader...

Ach, een vrouw zal weer nooit weten hoe het is om in de ballen getrapt te worden. Altijd zo kleinzerig ;-)

3 december 2021 om 01:15

Ook al is je opmerking met een knipoog, dit is wel de slechtste van deze week..

3 december 2021 om 05:22

Haha ik vind m juist heerlijk. Bedankt voor de lach op de vroege ochtend.

3 december 2021 om 10:53

Hoe is dit heerlijke humor op de vroege ochtend :D. Zo laag is het niveau toch ook weer niet

3 december 2021 om 10:02

Of om gebeten te worden tijdens een voetbalwedstrijd ;-)

3 december 2021 om 11:15

En waarom zou er in het vrouwenvoetbal dan precies geen beet kunnen voorkomen? 🤨

3 december 2021 om 11:21

Zijn tegenwoordig allemaal veganisten he 😜

Prachtig natuurlijk nieuw leven. Onwijs leuk om zo'n nieuwe vader te zien. Akelige naam voor de dochter maar het zal ze een zier wezen wat een of ander anoniem onderkruipsel op voetbalzone daarvan vindt.

Wel frappant dat hij alweer aan het voetballen is. Je zou toch denken dat hij minstens drie weken heel erg close is met zijn pasgeboren prut en zijn pas bevallen vrouw. (Los van zijn eigen wil of de wil van de club?)

3 december 2021 om 01:13

@ikea geloof me...nee. ik zeg ook altijd tegen beginnende vaders, als alles goed gaat met vrouw en kind, kun je je verlof dagen beter later opnemen als er interactie is, baby zwemmen enz. In het begin is het slapen en voeden. Slaat de borst voeding aan, dan heb je als vader heel weinig tijd met de baby er als er genoeg ondersteuning is voor de vrouw, kun je rustig naar t werk. Bewaar je verlof voor een paar weken later

3 december 2021 om 08:52

Of je biedt de ondersteuning voor je vrouw zelf, omdat je van haar houdt enzo

3 december 2021 om 10:04

@nederland79: ben je zelf ook vader? De eerste week heeft mijn kind in het ziekenhuis doorgebracht met een virus (geen Corona) en zijn moeder moest na 3 dagen hem daar achterlaten. Geloof mij: dan heb je geen reet aan jouw advies. Iedere geboorte en de nasleep daarvan is dus anders, je moet het vaderschap zelf ervaren en ik denk dat veel beginnende vaders (wat Berghuis dus niet is) helemaal niet op jouw adviezen zitten te wachten. Als ik ergens allergisch voor ben zeg.. Ik heb zelf verder 'het geluk' gehad dat we thuis moesten werken vanwege Corona en daarbij ook freelancer waardoor ik juist heel veel m'n zoontje heb gezien in het eerste jaar en dat lijkt zich erg uit te betalen. Daarbij vindt niet iedere vader een kind alleen interessant als hij/zij al meer kan na een paar maanden. Ik vond juist de ontwikkeling zelf super interessant en leerzaam daar close bij te zijn.
@migi: eigenlijk vat jij weer precies goed samen waar Nederland79 totaal niet aan lijkt te denken.

3 december 2021 om 10:22

Ik word in januari voor het eerst papa, ik denk dat ik er maar blanco in ga als ik dit zo lees 😁

3 december 2021 om 10:24

@nederland79: Zeer aparte opvatting en in mijn ogen ook een zeer misplaatst advies. Als vader zou je in mijn ogen juist direct aangehaakt moeten zijn bij je kinderen. Je doet het samen met je vrouw. Mijn vrouw heeft bij alle 3 onze kinderen borstvoeding gegeven maar heb genoeg tijd met m'n kids gehad in die tijd en ook maximaal m'n vrouw proberen te ondersteunen waar dat kon. Juist die eerste 1,5 week als er ook een kraamverzorgster rondloopt, is het heerlijk om als vader thuis te zijn. Je hoeft dan niets met de randzaken te doen en kan je 100 procent er zijn voor je vrouw en je pasgeboren kindje.

3 december 2021 om 10:46

Geniet @JK-Ajax en heel veel geluk toegewenst!

3 december 2021 om 12:41

Geniet er van JK-Ajax, wordt het mooiste cadeau wat je ooit gehad hebt jouw zoontje/dochtertje, dat kan ik je garanderen

3 december 2021 om 18:06

JK-Ajax Gefeliciteerd!....en zijn inderdaad zeker geen enkel advies van ons hier op VZ opvolgen, hoe goed besoeld ook!😂🤣😂

3 december 2021 om 19:41

Veel geluk (succes) JK, maar geniet ervan

3 december 2021 om 22:39

Thanks heren, heb er zin in dus dat komt vast helemaal goed !

6 december 2021 om 11:14

@myvison ik zeg ook duidelijk "als alles goed gaat met vrouw en kind"

En een voetballer is meer dan genoeg thuis als hij gewoon traint en wedstrijden speelt.
T is niet dat hij dan nergens te bekennen is, nee hij is veel meer thuis dan iemand die gewoon 40 uur in de week werkt.

6 december 2021 om 11:19

@4ever4ajax en wat deed je dan de hele dag?

Ik deed van alles wat de kraamverzorgers wilden doen, want ik had toch niks anders te doen.

Wilden ze voor me gaan koken en de was doen en zo. Ik zeg wilt niet?
Ja maar u heeft niet geslapen vannacht.
Ja..en..overdag slaap ik ook niet.

Ze hebben vooral de medische zorg gedaan en het schoonmaken omdat ik daar een hekel aan heb

En heel leuk hoor, om ff 10 minuten bij de wieg te kijken als ie ligt te slapen, maar dat hou ik ook geen 3 weken, 24 uur per dag vol.

Later met t flesje geven, buiten wandelen, in bad doen enz, dat is leuk ja.
En dat ik gewoon naar t werk was, zegt niet dat ik verder niet thuis ben. Had nog genoeg tijd met de kleine.
En zo'n voetballer is nog veel meer thuis dan iemand die 40 uur werkt.
Ik zie echt het probleem niet...

Nogmaals...zo lang alles goed gaat.
Als er complicaties zijn, wordt alles anders.

3 december 2021 om 07:48

Pfff ik word zo moe van deze Ikea. Is voetbalzone blind? Wat een vreselijk figuur ben je. Sorry! Kun je wel een groen balkje hebben maar die heb jij niet verdient door je goede reacties. Maanden lang ben je op zoek geweest naar reacties die niet door de beugel kunnen. Reageer dan zelf ook is een keer normaal. Met je akelige naam? Wat is er nou weer mis met Lizzie? Echt een vage pannenkoek ben je maar goed... dit is alweer veel te veel aandacht voor je

3 december 2021 om 08:00

Rustig maar schijntrap, zo erg is het ook weer niet allemaal

3 december 2021 om 08:07

Oke.

3 december 2021 om 09:57

Haha inderdaad zeg, Lizzie is gewoon een schattige naam.

3 december 2021 om 10:05

Inderdaad zeg, dat is ook de roepnaam van m’n zusje. Pas maar op hoor Ikea ik kom je opzoeken! 😜

3 december 2021 om 10:22

Dit is zeker geen goed moment om te vertellen dat onze hond zo heet....

3 december 2021 om 10:30

Haha. Mijn eigen naam was laatst verkozen als favoriete hondennaam, dus ben wel wat gewend

3 december 2021 om 11:05Let je op je hartslag, vriend? Hij mag het toch een akelige naam vinden, of moet iedereen het maar een mooie naam vinden? Er zijn nou eenmaal een aantal namen die veel ouders liever niet aan hun kinderen geven, omdat deze vaak negatieve associaties opwekken. Denk bijvoorbeeld aan een Ricardo, Delano of Abigail, Demi, Samantha, Priscilla, Destiny, Daisy...... en nog een hele hoop .

3 december 2021 om 11:20

Nog nooit iemand zichzelf zo hard zien tegenspreken. Dus over Lizzie mogen we het wel oneens zijn, maar over Ricardo, Delano, Abigail, Demi, Samantha, Priscilla, Destiny en Daisy niet?

3 december 2021 om 11:55

he schijntrap, je hebt helemaal gelijk, het is nergens voor nodig en tevens nogal akelig van mijzelf om iemand zijn naam akelig te noemen, ikzelf vind het gewoon geen mooie naam ten spijt van alles en iedereen die Lizzy heet of er één goed kent. Ik zal mijn drang proberen te beteugelen als het gaat om zulke subjectieve waarheden waar een ander weinig mee kan. Over de overige inhoud moet je me maar een persoonlijk berichtje sturen met uitleg want dat is mij een raadsel!
liefs,

3 december 2021 om 08:10

Het is geen nieuwe vader trouwens het is zijn 2e. Welke voetballer heeft nou 3 weken verlof gehad voor zijn kind? Over een aantal weken is het winterstop dan moet hij dat maar even inhalen

3 december 2021 om 10:59

Nouja je weet natuurlijk nooit hoe die dingen verlopen. Stel het zou te vroeg geboren zijn, etc. dan zou je die 3 weken prima kunnen gebruiken met alle prikkelen erom heen. Verloopt alles perfect dan moet dit makkelijk kunnen. Uiteindelijk heb je als voetballer enorm veel vrije tijd. Je traint denk ik 1.5 á 2 uur maximaal op een dag. Zal wel gezamenlijk ontbijt, gezamenlijke lunch en sponsor/media activiteiten bij zitten in de middag, maar die laatste kan je makkelijk laten vallen en een lunch of ontbijt thuis doen in dit geval zal ook iedereen begrip voor hebben. Daarnaast ook wel lekker om even te sporten. Een wedstrijddag of Europese uitwedstrijd is natuurlijk anders, maar bij een wedstrijddag kom je wel gewoon weer thuis.

3 december 2021 om 09:30

Aan de andere kant is het ook wel heel lekker om af en toe het nest te verlaten in die periode, haha. Erg mooi, maar ook erg intensief.

Hahaha hij is echt een blije geit sinds zijn transfer, heel aandoenlijk. Lijkt lekker in zijn fel te zitten en daar is natuurlijk ook alle aanleiding toe. Vandaag ging het gelukkig lekker zonder hem, maar een Ajax 10 hoort gewoon creativiteit te hebben en dat brengt ie wel aardig. Hopelijk een beetje een mooie opstelling tegen Sporting en geen fantasiesamenstelling zoals de vorige keer. Jongens moeten wel in hun kracht spelen.

3 december 2021 om 00:33

Persoonlijk wil ik niet eens Amsterdammers of mensen die affiniteit met Ajax hebben in een Feyenoord shirt zien. Elke keer als ik ze kop zie maakt het me ziek.

3 december 2021 om 00:37

Hahaha zit het zo diep? Raak niet te gehecht aan Slot zou ik zeggen, niet uitsluiten dat ie naar Amsterdam komt

3 december 2021 om 00:45

Wat zal jij dan een zwaar leven hebben. Ik raad je dan ook aan geen wedstrijden van Ajax meer te kijken en niet meer artikelen op Voetbalzone over Berghuis te openen. Beterschap.

3 december 2021 om 00:56

Haha man dit is toch wel een treurige reactie. Misschien even bellen met Stichting Korrelatie?

3 december 2021 om 05:42

Ach knulletje, heb je het zo zwaar in het leven… man man man, wat een droefenis zeg als je zo denkt.

3 december 2021 om 06:50

Wat een hypocriet ben jij. En dan afgelopen jaren wel juichen voor Vermeer, van der Heijden, De Cler etc etc. Zo ongelooflijk nep

3 december 2021 om 07:51

Sneu man! Get a life!

3 december 2021 om 08:28

Hang hem dan als poster op en deal met je intens sneue, kleinzielige probleempjes.

3 december 2021 om 08:58

De eerste maand was het even lastig dat Berghuis de overstap heeft gemaakt. Nu moet je inzien als Feyenoorder dat we beter af zijn met Berghuis. Hij was ook niet meer zo gemotiveerd zoals ik hem nu bij Ajax zie, geeft weer een kans aan andere/nieuwe spelers om bij Feyenoord gemotiveerd te zijn en doelstellingen te halen.

Ps. Gefeliciteerd Berghuis met je dochter.

3 december 2021 om 10:12

Ze kop?

3 december 2021 om 11:36

Haha ja, die twee woorden zeggen alles.

3 december 2021 om 16:20

Valt me nog mee dat er Amsterdammers staat in plaats van 020-er.

3 december 2021 om 00:58

Het is altijd makkelijk om vrolijk te zijn als alles goed gaat. De vraag of hij na een aantal tegenslagen nog net zo’n blije geit is. Ik ben bang dat zijn ware aard dan weer naar boven komt.

3 december 2021 om 01:03

Mwah het is al 4x fout gegaan toch? In de competitie. Is al een best fors aantal. Ik heb zijn ouderwetse sliding nog niet tot nauwelijks gezien. Waar ik wel bang voor was. Maar ik denk niet dat het met deze ploeg echt helemaal fout gaat. 9 verliespunten wordt al zwaar uitgelicht en nog steeds gewoon koploper. Dus denk dat die donkere kant van Berghuis nauwelijks zichtbaar wordt dit seizoen.

3 december 2021 om 01:13

Die verliespunten boeien niet dus daar heeft zich niemand druk over gemaakt. Heel veel zal er dit seizoen niet misgaan dus ik verwacht ook weinig van die donkere kant te zien maar dat betekend natuurlijk niet dat die ook weg is.

3 december 2021 om 01:24

Elk mens heeft een donkere kant, maar het is altijd de vraag waardoor dat getriggerd wordt en of je toestaat dat het naar buiten komt. Ik had bij Berghuis vaak het gevoel dat hij gefrustreerd was als het niet goed ging. Als de rest van het elftal niet goed speelde. Dat maakte zijn uitbarstingen niet goed, maar ik heb het idee dat dit bij Ajax niet snel zal gebeuren. Daarbij: ook voor Feyenoord heeft de deal goed uitgepakt, dus...

3 december 2021 om 11:39

Dit is net zo goed zn ware aard. Berghuis is altijd grillig geweest en zal dat wel blijven. Bij Feyenoord liet hij zich ook zo zien na goede wedstrijden, maar hij liet zich te vaak gaan bij tegenslag. Hij kon zich dat ook permitteren, ik vrees dat hij niet echt werd tegengesproken in Rotterdam. Bij Ajax is zn status anders en zal hij zich vermoedelijk wat milder gedragen bij tegenslag.

3 december 2021 om 05:44

Maar echt hè. Die jongen is helemaal opgeleefd. Vorig seizoen alleen maar strijd met de media, vieze overtredingen in het veld en zoveel negativiteit. En zie nu, die jongen speelt beter dan ooit en is zo relaxt in interviews. Echt blij met zijn komt. Een goude transfer voor 4 miljoen, haha

3 december 2021 om 06:29

Tja betere spelers om je heen en in een CL flow zitten doet ook wat met een mens. Het gaat als een tierelier en dan ben je ook positief. Het ging bij Feyenoord sportief niet zo lekker dus ja dan snap ik het verschil wel.

3 december 2021 om 08:22

Tja als het bij Feyenoord goed ging dan kwam het door Berghuis, ging het bij Feyenoord druk dan kwam dat door Berghuis.

Ik denk dat het Steven ontzettend goed doet dat niet altijd alles van hem verwacht word waardoor hij gaat over compenseren.

Als hij bij Ajax matig speelt, dan wordt dat opgevangen door Anthony of een van de andere, waardoor hij niet gelijk onder vuur ligt in de media.
Bij Feyenoord was dat anders vorig jaar, waar niemand dit compenseerde..

Dag en nacht verschil van het Feyenoord vandaag de dag en het Feyenoord van vorig jaar.

3 december 2021 om 12:00

Het was natuurlijk ook wel deels dat Berghuis alles opeiste natuurlijk en gezien z'n karakter (de winnaar die hij is) niet onlogisch. Maar Berghuis was bij ons ook gewoon een 'blije geit', heel sociaal en amicaal, alleen als het dan wat minder gaat - of een stuk slechter - komt bij zo'n winnaar natuurlijk ook z'n andere kant naar boven. Dus we hoeven het ook niet aan Ajax toe te schrijven dat hij nu ineens wél blij is in tegenstelling tot jaren hiervoor.

Galbak eerste klas, die gozert!
Zou fijn zijn als hij zijn been breekt over 2 weken.. Dan kan hij lekker bij zijn familie zijn..

3 december 2021 om 09:40

Ik hoop dat hij over 2 weken een hattrick ofso maakt. Jammer dat het publiek er dan niet bij is.

3 december 2021 om 09:48

Ennnn we wensen een speler een gebroken been. Oké dan. Vrijdagochtend bijna weekend hou nog even vol, je hebt het nodig zo te lezen. Ik snap overigens wel hoe mensen een antipathie voor Berghuis hebben, dat had ik ook toen hij bij Feyenoord zat. Vind hem bij Ajax wel rustiger. Doet minder opgefokt.

3 december 2021 om 09:56

Hoop dat jouw scherm breekt Nur den HSV, komt weinig zinnigs uit jouw vingers.

3 december 2021 om 10:34

Serieus dit? Zeg dan gewoon niets. Iemand niet mogen is 1 ding, ze letsel toewensen weer een ander ding. Gaat bij mij wel over de grens.

3 december 2021 om 11:08

Ik hoop dat jij op straat in de poep stapt, uitglijdt en je dan vastpakt aan een tak en dat die tak dan afbreekt.

3 december 2021 om 11:25

Zou fijn zijn als jouw mouw afglijdt terwijl je je handen wast.

3 december 2021 om 11:46

Dat is echt een duivelse verwensing. Niveautje ik hoop dat je met je sokken in een plas gaat staan.

3 december 2021 om 12:22

Zal ze al lid zijn van de kameraden

Vrouwen moeten gwn niet zo zeuren! Mannen leven op een veel moeilijker level dan vrouwen. Zoals Dave Chappele zegt: only women and animals are loved unconditionally.


Vrouwen hebben zoveel privilege dat ze het niet eens door hebben. Als je aan een vrouw vraagt waar een man aan moet voldoen, krijg je een lijst die zo lang is tot aan Tokyo. Voor mannen hoeft een vrouw maar aan 3 dingen te voldoen. Aantrekkelijk zijn, geen stressverhogend element zijn en enigzins stabiel zijn. Ik raad ieder aan om zich te verdiepen in de mannenmovement MGTOW. Dan pas zie je pas hoe mannen aan alle kanten maatschappelijk genaaid worden.

3 december 2021 om 10:42

Er is een goed medicijn tegen je incel gedrag: een keer een leuke vrouw mee naar huis nemen. Succes!

3 december 2021 om 11:00

Mannen leven op een moeilijker niveau? Waar baseer je dat nou weer op. Overigens was dat niet Dave Chapelle, maar Chris Rock. En (kan ik niet genoeg benadrukken): dat is stand up comedy.

Maar alles wat er in jouw post staat is berust op onwaarheden en aannames. Ik vermoed zelfs dat iedereen dommer is geworden door het te lezen. In geen enkele zin staat blijk van een zinnige redenatie. Zelfs ik als mede-VZ-reageerder wil ik mijn excuses aanbieden voor wat jij hier nu neerzet. Sorry, maar jij bent af en je mag niet langs start.

Alle vrouwen thuis zal het echt een rotzorg zijn wat meneer Steven Berghuis zegt.

Deze jonge zit goed in zijn vel en is op zijn plaats, dat straalt er gewoon vanaf

Berghuis is zo veel relaxter sinds hij bij Ajax zit. Bij Feyenoord vond ik hem vaak niet alleen de beste, maar ook de vervelendste gozer op het veld. Nu hij goed op zijn plek en in zijn vel zit is dat irritante helemaal weg en dat komt zijn spel ook ten goede.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

61 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 19 5 0 0
2021/2022 Feyenoord 0 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
Laatste voetbalnieuws

Vink verwacht meer van Ajacied: ‘Hij zit nog maar op zestig procent’

Marciano Vink denkt dat Steven Berghuis nog niet op de toppen van zijn kunnen speelt. De aanvaller annex middenvelder, die het zondagmiddag met Ajax opneemt tegen PSV, scoorde dit seizoen tot...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren