‘Xavi Simons kan dankzij Nederlander zeer verrassende transfer maken’

Donderdag, 2 december 2021 om 09:46Chris Meijer

Rangers is momenteel met Mino Raiola in gesprek over Xavi Simons. AS schrijft donderdagochtend dat Giovanni van Bronckhorst als ‘een van de voornaamste fans’ van de achttienjarige middenvelder geldt en zijn jonge landgenoot wil overtuigen van een overstap naar Schotland. Simons is bij Paris Saint-Germain in het bezit van een aflopend contract en kan zoals het er nu naar uitziet aan het einde van het seizoen transfervrij overstappen.

Vorig seizoen behoorde Simons verschillende keren tot de wedstrijdselectie en kwam hij tot twee officiële wedstrijden, als invaller tegen Caen in de Coupe de France en tegen Strasbourg in de Ligue 1. Tijdens dit seizoen zat Simons pas twee keer op de bank en moet hij het voornamelijk stellen met optredens in de Onder 19, daar PSG geen beloftenteam heeft. Simons en andere talenten van de Franse grootmacht zouden zich ‘bedrogen’ voelen, omdat er bij PSG beloften waren gedaan over meer speeltijd in de hoofdmacht.

Het lijkt daardoor niet waarschijnlijk dat Simons zijn aflopende contract in Parijs gaat verlengen, ondanks dat PSG verschillende pogingen heeft ondernomen om een akkoord over een nieuwe verbintenis te bereiken. Op advies van zaakwaarnemer Raiola zou Simons alleen geïnteresseerd zijn in een nieuwe overeenkomst als PSG hem een plek in de A-selectie geeft. Krijgt hij die garantie niet, dan zou Simons op zoek willen gaan naar een andere club. AS schreef eerder dat deze moeizame onderhandelingen tegelijkertijd de reden vormen dat Simons geen speelminuten in de hoofdmacht krijgt.

De naam van Simons werd eerder al gelinkt aan een terugkeer naar Barcelona, de club waar hij tussen 2010 en 2019 in de jeugdopleiding speelde voor hij naar PSG trok. Rangers wil Barcelona nu echter aftroeven en heeft reeds informele contacten gelegd met Raiola. Van Bronckhorst zou Simons als ‘hoeksteen’ zien in zijn project bij de regerend kampioen van Schotland. AS schrijft dat Van Bronckhorst Simons zelfs zo graag wil hebben, dat Rangers zich mogelijk in januari al bij PSG gaat melden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Heb het gevoel dat dit voornamelijk hype is, maar laat me graag verrassen

2 december 2021 om 10:23

Heb ik ook, deze jongen kan wel eens de Freddy Adu van zijn tijd worden. Ik zie het zo voor me dat hij voor zijn 21ste er bij die grote clubs, of dat nou PSG, Barcelona of desnoods Manchester City of Chelsea, niet in slaagt stelselmatig bij de eerste 15 te horen. En dat we hem dan niet veel later bij pakweg Ludogoretz of Spartak Moskou zien wegkwijnen.

2 december 2021 om 11:44

Hicham Mastour, Rayan Bounida, Shane Kluivert ook zulke types...van die social media super talenten waarbij de aandacht voordat ze doorbreken zo overdreven groot is, dat je je kunt afvragen of ze de hype uberhaupt kãºnnen waarmaken.....

2 december 2021 om 12:16

Ik snap niet waarom mensen niet gewoon kunnen kijken naar wat ze doen op een veld en altijd randzaken daarbij moeten betrekken. Die bounida heb ik nu al een paar keer aan het werk gezien en dat is gewoon een heel groot talent hoor. Lekker relevant dat hij daarnaast een online carrière heeft.

2 december 2021 om 12:23

Niemand zegt toch ook dat ze niet kunnen voetballen? De discussie gaat erover of hun mate van talent wel in verhouding is met de aandacht die ze zoeken of krijgen en of er niet eerder (en teveel) sprake is van een hype.

2 december 2021 om 12:30

en a du en mastour konden ook gewoon voetballen...anders speel je niet zo jong al in e MLS of bij Milan in de jeugd....echter bij dit soort jongens is de overdreven aandacht niet in verhouding tot hun prestaties. Voetballers onwtikkelen zich van hun 17e tot 21e nog zo sterk... Vd Vaart werd van Europees talent vh jaar uiteindelijk een europese subtopper terwijl Dirk Kuijt van Voetballer bij Quick Boys naar Liverpool niveau groeide. Er kan nog zoveel gebeuren wil ik maar zeggen...
En nog iets lierse: bij de genoemde voorbeelden, ook Simons, trekken ze zelf (ouders) de aandacht naar zich toe. Ik wil wel bepleiten dat dit gewoon niet goed is voor hun ontwikkeling. De druk die het meebrengt...waarom zou je dat op je getalenteerde zoontje zetten. Om niet te spreken van bijv een groepsproces wat je verstoord.

2 december 2021 om 12:53

Gomes als de discussie daar over gaat dan is het prima. Maar dat is niet wat je ziet. Je ziet dat het zijn van social media talent gekoppeld wordt aan "toekomstige mislukking". En dat hoeft helemaal niet. Er zijn diverse voetballers die een carriere naast het voetbal hebben. Zo was er een paar jaar geleden een speler die miljardair was als eigenaar van een chemisch bedrijf ofzo. Zijn voetbalsalaris was een leuke fooi.

Dus ook deze jongens kunnen gewoon een carriere als voetballer hebben. De aandacht via social media kan totaal irrelevant zijn.

2 december 2021 om 12:55

Niemand zegt dat ze niet kunnen voetballen? Heb je dit topic al eens gelezen? Volgens de helft kan hij er drie keer niks van. En over iemand als Bounida wordt toch ook al enige twijfel gezaaid.Verder is het inderdaad misschien niet geweldig om die jongens al die druk op te leggen. Maar anderzijds zijn ze daardoor wel al grotendeels financieel onafhankelijk mochten ze het niet halen als prof.

2 december 2021 om 10:23

Nee hoor heb hem een keer mogen aanschouwen en iedereen die ik ook met hem gespeeld heeft zegt dat het echt een megatalent is.

2 december 2021 om 10:43

Als hij volgens "velen" echt zo'n mega talent is zou het nu toch wel van de grond mogen komen? Een Pedri is 18 en is Golden boy. Wat is Xavi precies?

2 december 2021 om 10:45

Jeugd en amateur / oefenwedstrijden. De vraag is kan hij ook op het hoogste niveau. Tot nu toe namelijk nog nergens bij de selectie gekomen. Wordt vooral als commercieel talent gebruikt.

2 december 2021 om 11:48

Geloof eerlijk gezegd niet dat dit een mega talent is, anders had hij z'n minuten wel gemaakt. Dat hij bij een grote club speelt mag geen excuus zijn, kijk naar Pedri, Foden, Mount, Bastoni, Musiela om er een paar te noemen. Als je echt goed bent op die leeftijd, krijg je je minuten hoe dan ook

2 december 2021 om 11:51

Dat het bij Pedri en Gavi zo snel ging maakt het niet opeens de norm heh. Frenkie debuteerde ook vrij laat meen ik. En een Mount had op die leeftijd natuurlijk ook andere concurrentie bij Vitesse dan dat Xavi nu heeft. Dus dat kan je niet echt met elkaar vergelijken.

2 december 2021 om 12:31

Waarom speelt ie dan nooit?

2 december 2021 om 12:12

Op de filmpjes en in de wedstrijden die ik hem heb zien spelen, zie ik in ieder geval wel duidelijk dat deze jongen veel talent heeft. Het valt mij op dat hij het spel heel erg goed leest en hij is erg handig met de bal. Echter is het de vraag wat hij nog meer te bieden heeft en of z'n talent groot genoeg is om het op 't allergrootste podium tentoon te stellen. Het is eigenlijk niet heel anders dan bij talenten als Gravenberch, Timber, Ihattaren, Chong of noem ze allemaal maar op. Het is niet zozeer de vraag of ze talent hebben. Het is vooral de vraag hoe hoog hun basisniveau is en of ze hun talenten weten te ontwikkelen in dat niveau.

2 december 2021 om 12:55

@sirius

Chong heb ik nooit begrepen. Toen die debuteerde bij United liep hij erbij alsof hij nog nooit met 10 anderen samen had gespeeld, hij liep als een druistig paard maar wat rond te rennen. En technisch was het ook niet bijzonder.

Xavi heeft geloof ik wel een aardige techniek maar ziet er nog steeds uit als een F-je. Als je het fysiek niet kan brengen, heb je daar niet veel aan. Dus hij moet eerst maar laten zien dat hij het tussen de grote mannen kan. Ik weet niet of de schotse competitie daarvoor een goed instapmodel is.

2 december 2021 om 12:48

Als je al zo ontzettend lang "talent" bent zonder enige ervaring inmiddels op het hoogste niveau.... pffff... Als je echt niveau Anthony o.i.d. bent, had je het al afgedwongen

2 december 2021 om 14:02

Kerel, deze jongen is 18 he. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar toen voetbalde ik nog in de A-jeugd bij de plaatstelijke amateurs, niet gehinderd door bovenmatig talent overigens.

En dan noem je Antony als voorbeeld.. -.-

2 december 2021 om 15:00

Anthony 'speelde' op zijn 18de dan ook niet al bij PSG, maar nog in Brazilie alvorens hij naar Ajax verkaste.

Nee alsjeblieft niet deze jongen is totaal niet geschikt voor het Schotse fysieke vechtvoetbal als die dit doet raakt hij zijn status kwijt als die mislukt bij Rangers netals Mastour destijds die van AC Milan een jaartje naar PEC ging en niet uit de verf kwam dan ben je als toptalent meteen je hype en naam kwijt of die Engelse speler destijds van Arsenal die het ook niet redde als toptalent.

2 december 2021 om 10:06

Is sowieso niet geschikt voor Topvoetbal, haal zijn haar eraf en je hebt Teun Bijleveld.

2 december 2021 om 10:19

Hahahaha kan wel lachen om je reactie, maar waarop baseer je dat omdat hij het niet red bij PSG en Barca? Dan kan je 99 procent van de profs afschrijven .

2 december 2021 om 10:20

Hoezo is die niet geschikt voor topvoetbal? Het is een van de grootste talenten in zijn leeftijdscategorie dan kan je dat nog echt niet zeggen.

2 december 2021 om 10:26

Als je de verhalen leest van echte Barca volgers is hij vooral een hype. Hij kan best wat maar is zeker niet het grootste talent van zijn leeftijd.

2 december 2021 om 10:49

Zo gaat dat altijd. Als ze blijven zijn het toptalenten. Tekenen ze ergens anders dan is het "een hype" en was hij niet "zo goed".

2 december 2021 om 11:09

@zyotto34: Nee hoor. Ik meen me dezelfde verhalen te herinneren nog voordat hij de overstap maakte. Sprong er als kind uit, maar gaande hij ouder werd vlakten de verwachtingen ook zeker af. Ik denk dat er best wat VZ leden zijn die veel dieper hier op kunnen ingaan.

2 december 2021 om 11:34

@regulator. Dat is ook niet zo gek, want iemand die eruit springt bij zijn leeftijdgenoten moet later spelen met spelers die ouder en meer ervaren zijn. Daarom komen niet alle spelers vanuit jong oranje uit voor het grote oranje. Geloof zelfs dat ongeveer 2% van de jeugdopleiding van ajax meteen doorstroomt naar het eerste team. En dan zijn Barca en PSG nog eens clubs die betere spelers kunnen aantekken. Dus niet gek dat hij nog niet is doorgebroken.

2 december 2021 om 12:57

Chop, omdat talent niet voldoende is als je tussen de kerels komt te spelen.

2 december 2021 om 10:17

Zou misschien juist goed zijn voor hem om daar een paar jaar meters te maken. Het niveau van de Schotse competitie zelf is natuurlijk niet best, maar je krijgt er wel haar van op je tanden.
En Rangers is een club die z'n organisatie vrij goed op orde heeft. En daarnaast Europees voetbal speelt.
Voor een jonge speler is dit echt geen slechte stap.

2 december 2021 om 12:08

Die jongen heeft al haar genoeg, als ie het ook nog op zijn tanden krijgt is zijn hele hoofd bedekt. Verder volledig met je eens: Schotse competitie is niks,maar denk dat een club als Rangers,(met een coach die vertrouwen in hem heeft) helemaal niet zo verkeerd is.

2 december 2021 om 11:39

Bedoel je Jermaine Pennant van Arsenal? Heeft toch een redelijke carrière gehad.

2 december 2021 om 12:51

Zou goed voor hem zijn om met zulke statische harde spelers om te leren gaan. Alsof de echte Xavi en Iniesta dat erg zouden hebben gevonden. Die zouden zulke gasten dollen. Moet een makkelijke tijd worden als je technisch begaafd ben en je hebt alleen maar spelers om je heen die kunnen beuken en koppen. Gewoon slim zijn en de bal het werk laten doen.

Van Spanje naar Frankrijk naar Schotland naar ...
Lijkt mij een verkeerde weg

2 december 2021 om 11:22

Misschien heeft hij zelf niet gekozen voor het stempel toptalent en wil hij zich in alle luwte verder ontwikkelen. Lijkt me dan ook een slimme knul als dat zo is.

2 december 2021 om 11:55

Ah ja, daarom ging hij van Barca naar PSG, vanwege de luwte. Niet vanwege die 1 milj salaris per jaar voor hij uberhaut stemrecht kreeg.. Dat had natuurlijk te maken met de luwte van Psg.... Dat je dat gelooft joh!

2 december 2021 om 14:01

Vergeet ook niet al zijn social media activiteiten, sponsor contracten,... allemaal voor de luwte uiteraard.

Moet altijd lachen met mensen die bewust de aandacht opzoeken (social media) en vervolgens klagen over de aandacht die ze krijgen

Lekker man ergens op een weiland met windkracht 8 kopduels aangaan tegen Livingston en Motherwell. Is op zijn lijf geschreven !! Maar zullen wel weer het beste contract aanbieden volgens kenner Raiola….

2 december 2021 om 10:54

Ik denk dat in het geval van Xavi Simons het maar beter is dat Raiola voor het beste aanbod gaat (qua geld). Die jongen is vooral heel erg gehyped, maar ik zie hem helemaal niet de top halen.

2 december 2021 om 14:03

In de Schotse competitie kun je technisch wel redelijk snel uitblinken, terwijl je qua mentaliteit en fysiek misschien juist waardevolle ervaring opdoet die je verder gaat helpen in je carrière. Lijkt me beter om bij Rangers regelmatig te gaan spelen en te leren bikkelen dan bij Barcelona of PSG in het tweede te zitten.

Xavi Simons zal wel niet voor de Rangers kiezen eerder manchester city of een andere club.

2 december 2021 om 10:15

Ja, want bij City gaat hij wel aan spelen toekomen. Die staan net als PSG bekend om het feit dat ze zoveel jeugdspelers de kans geven in het eerste.

2 december 2021 om 11:41

Ja en Simons en voornamelijk Raiola staan er natuurlijk ook om bekend dat ie altijd voor de keuze van veel speeltijd kiest en niet die van een grote club/het grote geld.

2 december 2021 om 11:50

Als hij puur voor het geld kiest, kan hij net zo goed bij PSG blijven en daar het onderste uit de kan onderhandelen bij de gesprekken over een nieuw contract. Daar is Raiola wel bedreven in.

Is deze speler nou echt zo goed ? Heeft hij gewoon niet zijn uiterlijk gruwelijk mee om het tot een mooi uithangbord van Nike te schoppen ? Hij is inmiddels 18 jaar maar heeft amper wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. Wil echt niet iedere Nederlandse spelere naar de eredivisie praten, maar zou deze jongen er niet vee beter aan doen om bij een (sub)topclub aan de slag te gaan in de eredivisie ? Voor zijn 21e kleine 100 wedstrijden op hoog niveau spelen en dan pas de stap naar het buitenland maken ??

2 december 2021 om 10:26

Precies wat jij zegt. Zonder dat Nike contract en opvallende uiterlijk was deze jongen veel minder bekend geweest. De echte supertalenten spelen regelmatig wedstrijden op hun 17e of 18e. Ik laat me graag verassen en gun het hem van harte, maar ik denk echt dat we deze jongen op zijn 23e bij een club als Heerenveen gaan zien.

2 december 2021 om 10:27

En dan gaat heel Nederland hem weet zitten afzeiken omdat hij een beetje anders is. Dan kan hij beter a la noa lang in een kleinere competitie in alle rust groeien dan hier continu het onderwerp van nutteloos gezeik te zijn.

2 december 2021 om 10:28

Nee 1 daar verdient ie teveel voor en 2. Hij speelt bij een feyenoord of psv gewoon op het middenveld mensen die zeggen dat ie alleen zijn uiterlijk mee heeft hebben hem denk ik nooit gezien of mee getraind.deze jongen is echt steengoed alleen heeft gewoon pech dat hij op de verkeerde momenten weggaat naar de verkeerde club. Bij barca had hij nu al minuten gemaakt dat weet ik zeker.wat wel waar is dat hij een beetje is gestagneerd 2 jaar geleden alleen hij zit inmiddels weer in een stijgende lijn. Hij is eigenlijk de ideale tien voor een ploeg die fel wil jagen snel,fel,slimme looplijnen en een uitstekende techniek om de bal in de ploeg te houden.

2 december 2021 om 10:45

Als je echt zo steen goed zou zijn als mensen beweren, wat dus gebeurt, zou je op zijn minst meer minuten maken. PSG speelt in meerdere competities en ook vaak zat tegen "mindere goden". Genoeg tijd en kans om hem eens in te brengen toch? Als je ziet hoe het nu gaat kan het op zijn minst geprobeerd worden

2 december 2021 om 11:49

Het is niet echt pech als je op de verkeerde momenten naar de verkeerde club gaat. Dat argument hoor je vrij vaak maar ongeveer 85% van de voetbalzoneleden had dit vooraf ook kunnen aangeven. Als deze gozer bij een AZ had gespeeld had die zich prachtig kunnen ontwikkelen en zo stapje voor stapje een supermooie carriere kunnen maken. Dan speel je op je 22e basis bij een topclub, nu zal dat waarschijlijk een stuk langzamer gaan

2 december 2021 om 12:33

@basdemanaz! - Nou ja, het is niet zo dat talenten momenteel nog zoveel minuten mogen maken. Je wordt ook niet zomaar bankzitter bij PSG natuurlijk. Hij heeft Paredes, Danilo, Gueye, Verratti, Wijnaldum, Herrera voor zich met betrekking tot voltallige eerste-selectie spelers. Een Fadiga mocht bijvoorbeeld 10 keer invallen, maar die heeft pas 96 minuten achter z'n naam. Michut mocht nog helemaal geen minuten maken. Gharbi kwam ook nog niet verder dan 0 minuten. Zelfs een relatief ervaren speler als Rafinha komt eigenlijk geen moment echt in de plannen voor. De tijd dat talenten veel kansen kregen is inmiddels bij PSG ook wel voorbij.

2 december 2021 om 10:40

@nation: 'hij is inmiddels 18 jaar en heeft amper wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld'...
Hoeveel jongens van 18 jaar hebben veel wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld dan? Dat is een non-argument.

Natuurlijk moet die jongen nu echt wel de juiste keuze maken want naar PSG gaan was uiteraard de keuze van het geld. Maar nu moet hij een sportieve keuze maken en dan weet ik niet of Rangers de juiste stap is voor hem. Lijkt me dat het Schotse voetbal nou niet bepaald op zijn lijf geschreven is...

2 december 2021 om 12:39

Er zijn toch wel wat spelers die op hun 18e wel een wedstrijd of 30 op het hoogste niveau hebben gespeeld.

2 december 2021 om 10:51

Ja, daar zou hij goed aan doen. Het hoeft niet per sé de Eredivisie te zijn, maar een club op een lager niveau dan PSG zou goed zijn voor deze jongen. Het is stukken makkelijker doorbreken bij een AZ, Feyenoord of een Belgische (sub)topper dan bij een internationale topploeg als PSG.

2 december 2021 om 12:00

Ja, deze jongen is heel goed, was in de jeugd een fenomeen die een jaargang ouder captain was.
Vervolgens naar PSG waar hij op z’n 18e niet doorbreekt, wat volstrekt normaal is gezien de concurrentie aldaar op zijn positie, geen CV die ballen afpakt en inlevert, geen spits die goals moet maken, maar een middenvelder die het spel uitzet. Op die leeftijd bij zo’n club is dat vrijwel onmogelijk. Terug naar Barca onder Xavi zal een goede en logische stap zijn. Ieder zijn mening, en ja op deze leeftijd moet je spelen, maar dat gaat niet bij PSG gebeuren.

Xavi Simons is het levende bewijs dat je met een goede naam, modieuze kop, goede zaakwaarnemer en slimme social media in de absolute top terecht kunt komen terwijl je er werkelijk geen ene flikker van kan.

Ik heb hem een aantal keer zien voetballen, en ook anderen die hem kennen beamen dat er van enig talent helemaal geen sprake is bij deze jongen. Pure hype, de marketingmachine draait volle touren. Fascinerend wel! En clubs trappen er nog in ook.

2 december 2021 om 12:02

Haha, je kunt je afvragen wat jouw kijk op voetbal is. Als jij zegt dat er geen talent is snap je er niets van.

2 december 2021 om 12:08

Talent, tja. Ga eens naar je plaatselijke FC in de jeugd kijken, daar lopen ook wel 1 of 2 talentjes rond. Maar die worden niet zo gehypt als Xavi Simons. Hij heeft nog alles te bewijzen maar denkt dat hij al een plek in de selectie bij een absolute topclub kan eisen. Dan ben je geen toptalent, maar gewoon een naast je schoenen lopende diva.

2 december 2021 om 12:22

Dan heb je wellicht naar een ander staan kijken of je wilt het niet zien, maar deze jongen heeft zeker wel veel talent. De vraag is alleen of die jongen z'n talent voldoende weet te ontwikkelen. Het is niet anders dan de talenten die hier in Nederland vreselijk worden gehyped. Xavi Simons verdient er alleen meer geld mee in verhouding. Nu zeg ik echt niet dat deze jongen de volgende Messi is of dat z'n basisniveau momenteel al erg hoog ligt hoor, maar van veel talent is zeker wel sprake. Een 'nieuwe' Messi is hij natuurlijk niet, maar ik denk wel dat Simons een uitstekende speler kan worden. Ik heb alleen twijfels bij z'n toekomstige carrierepad. Het is goed mogelijk dat deze jongen door verkeerde keuzes over een aantal jaren stage moet lopen om uberhaupt in de KKD te mogen spelen. Anderzijds is het ook goed mogelijk dat hij zich vanaf komende zomer ontwikkelt en over drie jaar bij een Europees relevante club speelt.

ik kan niet geloven dat dit echt speelt, zo'n fragiele, lichtvoetige speler in Schotland?

2 december 2021 om 12:37

Die waait dan vanzelf een keertje bij Excelsior of Sparta aan, als het weer een beetje meezit.

Ik zou hem wel eens bij een FC Groningen of Heerenveen willen zien. Kijken of hij echt zo goed is. Vooralsnog geloof ik er weinig van

'clubs zouden beloftes niet zijn nagekomen', die kan je plaatsen in het rijtje: 'ik laat het aan mn zaakwaarnemer, ik wil me alleen focussen op voetbal, ik wil hã£â©ã£â©ã£â©ã£â©ã£â©ã£â©l graag blijven en verwacht dat alles goed komt, #knipoogindecamera.' Al wordt dit 'argument' doorgaans pas van stal gehaald als het duidelijk is dat zo'n speler toch transfervrij vertrekt. Ik wacht al op die woorden rondom het aanstaande vertrek van Nous.. Ajax zal vast wã£â©ã£â©r beloftes hebben gedaan en niet zijn nagekomen, yeah right, Overmars is knettergek en doet beloftes, grappenmakers..

Net als dingen afdwingen in onderhandelingen bijvoorbeeld. Niemand gelooft toch dat Gravenberch bij zijn debuut in het 1e ook Ãâ©cht klaar was voor 1? Dat bleek ook toen hij vervolgens een jaar(!) in Jong speelde.. Die mã£â³est gewoon de allerjongste debutant van Ajax worden en het record van de in Italie heel populaire Seedorf over te nemen. Dan is een verkooppraatje over anderhalf jaar volstrekt overbodig, die verkoopt zichzelf, puur met de status 'jonger gedebuteerd dan de grote Clarence.' Nu wordt er een plek in de A selectie afgedwongen in de contractonderhandelingen ipv op het trainingsveld. Krankzinnige manier van werken natuurlijk, maar het probleem is dat clubs vaak genoeg gedwee op hun rug liggen en zich keihard in hun anjer laten nemen, als het talentje maar tekent... Oftewel, het werkt.. Ik snap hã£â©ã£â©l goed dat Ajax sinds de Fluwelen Revolutie heeft besloten nã£â³ã£â³it enige interesse te tonen in klantjes van Mino, hoe minder je met die gast te maken hebt, hoe beter. En zo kan je dus ook Ãâ¡lle 'interesse' van Ajax in Mino-klantjes afdoen als fake. Berghuis moest zelfs van zaakwaarnemer veranderen voor Ajax de interesse concreet maakte..

Ik vraag me af waarom er altijd zoveel negatieve reacties zijn. Dit is een jongen van nog maar 18 jaar en moet volgens sommigen al in de basis bij clubs als PSG of Barcelona staan, omdat hij anders zijn belofte niet heeft ingelost. Wat een onzin.

Jongens als Pedri en Ansu Fati zijn grote talenten, maar krijgen bij Barcelona nu ook enkel zoveel speeltijd omdat er geen betere (ervaren) spelers voorhanden zijn. In de tijd van Messi, Xavi, Iniesta, Deco, Ronaldinho, etc. hadden deze spelers het ondanks hun gigantische potentieel ook met invalbeurten moeten doen.

On topic: ik betwijfel of Rangers de goede keuze zou zijn voor hem om zich te ontwikkelen. Aan de ene kant natuurlijk goed voor ontwikkeling fysieke weerstand, aan de andere kant is het wellicht beter om naar een club/competitie te gaan waar technisch/tactisch beter voetbal wordt gespeeld.

2 december 2021 om 12:01

Dankjewel. Men kan hier wel roepen “ik gun het hem van harte” maar dat klinkt gewoon als onzin. Klinkt gewoon als pure afgunst en waarom is mij een raadsel. Zijn genoeg voorbeelden van spelers die op hun 18de nog geen minuten maakten bij een topclub. Om hem neer te zetten als talentloze speler gaat gewoon te ver.

2 december 2021 om 12:04

Iedereen die hem heeft zien voetballen gaat niet mee in de hype omdat ze kunnen zien dat hij er weinig van kan. Hij zal best wat talent hebben maar dat hebben zoveel jonge gasten, uiteindelijk gaat het om hard werken en stap voor stap je verder ontwikkelen. Xavi Simons moest echter per se weg bij Barca en naar PSG, en gaat vervolgens miepen dat hij geen kansen in de basis krijgt. Tja, als je de grote jongen uit wil hangen wordt je ook zo behandeld. Dat is niet negatief, maar gewoon realistisch.

2 december 2021 om 12:17

Het is onzin dat hij er zogenaamd weinig van kan. Dat heeft niks met “realistisch” te maken.

2 december 2021 om 12:19

Hij mag eerst eens laten zien dat hij wat kan voordat ik hem als zodanig beoordeel. Dat realistisch genoeg voor je?

2 december 2021 om 12:28

Nee, een realistische reactie zou zijn dat het een talentvolle jongen is maar misschien niet zo talentvol als verwacht (dus lichtelijk overhyped).

Jij schrijft in je eerdere reactie van vandaag (om 10:34 uur): "xavi Simons is het levende bewijs dat je met een goede naam, modieuze kop, goede zaakwaarnemer en slimme social media in de absolute top terecht kunt komen terwijl je er werkelijk geen ene flikker van kan."

Die reactie vind ik te negatief, aangezien je hem in mijn beleving niet op zijn 18e al zo kunt afserveren.

2 december 2021 om 12:57

In het profvoetbal moet hij zijn talent nog laten zien. In de jeugd heeft hij dat al lang en breed laten zien.

2 december 2021 om 16:31

Mijn reactie was wat negatief inderdaad, op een forum ben je al snel geneigd dingen een beetje aan te dikken. Maar dat is met name omdat zijn prestaties op het veld, voor zover ik die gezien heb, zo mijlenver vandaan zijn reputatie, salaris, en persoonlijke eisen staan, dat dat irritatie oproept. Noem me ouderwets maar wat mij betreft moet hij eerst presteren voordat hij eisen op tafel gooit bij absolute topclubs. En als ik hem zie voetballen dan denk ik "is dit het nou?" Ik zie er naast zijn geweldige haardos helemaal niks bijzonders in.

Deze jongen moet ff lekker twee seizoenen in de eredivisie spelen om te laten zien dat hij een basisklant kan zijn in een europese subtopper

Hij wordt 19 in april las ik. Dat is echt niet meer jong hoor.
Heeft nog niks bewezen in het voetbal.
Maar chapeau. Doe het maar.
Door hype en Instagram 1 miljoen per jaar verdienen.
Dat hebben de meeste spelers uit de Belgische competitie nog niet.

Ik denk dat deze jongen er verstandig aan doet om gewoon naar de Eredivisie te verkassen. Dat zal wel niet gebeuren vanwege z'n salariseisen; een Nederlandse club gaat hem immers niet de hoofdprijs aanbieden, maar het is het ideale podium voor z'n manier van spelen, z'n leeftijd en ik denk z'n huidige niveau. Het doet me een beetje denken aan Odegaard toen hij zich liet verhuren aan Heerenveen en daarna Vitesse, al had die al meer laten zien op een relevant niveau. Rangers vind ik geen verstandige stap om meerdere redenen.

Deze jongen is toch nog steeds aanvoerder van het jeugdelftal van Oranje? Iemand hem ooit zien spelen? Is nog steeds maar 18 jaar natuurlijk..

Deze jongen staat al geruime tijd bekend als talent, maar toch breekt hij niet door bij de eerste elftallen van topclubs. Voor hem is het maken van speelminuten op niveau nu van groot belang voor zijn carriere.

Ik zou hem aanraden naar een competitie te gaan met enig voetballend niveau (niet Schotland dus).

Waarom niet tijdelijk verhuizen naar de Eredivisie en bij voorkeur bij een club die ook europees voetbal speelt. Veel minuten maken en de Eredivisie als springplank gebruiken zoals veel goede voetballers hebben gedaan.

Ik krijg na al de artikelen over deze jongen de laatste weken, steeds meer een negatief gevoel over hem.
Als hij echt een megatalent is zoals diverse mensen zeggen, dan zat hij al lang bij de A seleciie van een grote club.

Ik denk dat hij meer bezig is met zichzelf en of zijn haartjes goed zitten en met diverse sociale media, dan met het voetbal zelf, hij moet mijn inziens gewoon vlieguren maken, en 18 is nou echt niet uitzonderlijk jong.

2 december 2021 om 12:59

Wie zie jij eigenlijk momenteel zeggen dat het een wereldtalent is? Ik zie vooral heel veel mensen die jongen volledig afzeiken terwijl ze waarschijnlijk nog geen enkele wedstrijd van hem gezien hebben.

Natuurlijk een prachtige club om voor te spelen. Maar is dit echt een speler die Glasgow Rangers moeten halen? Tot nu alleen maar hype maar weinig laten zien

Hij heeft wel een bekende voornaam, mischien dat hem dat zo bekend maakt, 😀

Heeft de uitstraling en naam van een topvoetballer. Vraag mij af hoe goed hij werkelijk is. Zou hij opvallen als hij bij Utrecht,Vitesse of AZ voetbalt? Is het niet beter voor hem om het eerst eens bij zulke clubs te proberen dan gelijk voor de wereldtop clubs te gaan. Hoevaak zien we daar jeugd doorstromen. Dan moet je van goede huize komen.

Gewoon een oprechte vraag. Is deze jongen beter als bijvoorbeeld een naci unuvar? Unuvar zatook een tijdje in een dip en speelt goed laatste weken terwijl hij al jaren in de jeugd van ajax het grootste talent was . Unuvar heeft zijn fysiek en snelheid niet mee om de echt absolute top te bereiken imo. Ik heb dit ook een beetje met xavi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.OGC Nice4218
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller2010
L. MessiAanvaller121
S. YansaneAanvaller10
D. FranchiKeeper00
K. NavasKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1 fan
Middenvelder, 18 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren