Buitenlandse media bewieroken Ajax: ‘Sensatie van deze CL-campagne’

Donderdag, 25 november 2021 om 12:14Jordi Tomasowa • Laatste update: 12:23

Ook in de buitenlandse media is de zege van Ajax op Besiktas (1-2) niet onopgemerkt gebleven. De Amsterdammers wonnen ook hun vijfde poulewedstrijd in de Champions League en mochten vooral Sébastien Haller bedanken. De Frans Ivoriaanse spits was als invaller goud waard met twee goals en werd de eerste speler ooit met negen treffers in zijn eerste vijf CL-optredens. Het optreden van de topscorer van het miljardenbal werd uitgebreid belicht. Er wordt gesproken over ‘de sensatie van de Champions League-campagne’ en 'een bommenwerper die in Istanbul het veld betrad'.

“Na de goal van Rachid Ghezzal draaide Ajax in de tweede helft de boel om,” tekent L'Équipe op. “En één man veranderde alles. Als een vos in de nacht dook hij op", doelt de Franse krant op Haller. "De voormalig aanvaller van AJ Auxerre bracht zijn totaal naar negen doelpunten in vijf Champions League-wedstrijden en komt daarmee op gelijke hoogte met Robert Lewandowski. Haller is nu de eerste speler ooit die in zijn eerste vijf duels in de Champions League negen keer scoort. Hij is een recordbreker.”

“Voor Ajax is de groepswinst in de Champions League al binnen. De Amsterdammers kwamen tegen Besiktas nochtans op achterstand, maar invaller en scherpschutter Sébastien Haller draaide de wedstrijd om met twee goals in een kwartier”, schrijft Sporza. De Belgische krant Het Laatste Nieuws heeft ook oog voor het record van de doelpuntenmachine van Ajax. “Haller doet het dus zelfs beter dan Erling Braut Haaland, die acht keer scoorde in z’n eerste vijf wedstrijden. En, om het lijstje compleet te maken, dat deden in het verleden ook Alessandro Del Piero en Diego Costa.”

Ook in de geschiedenisboeken van Ajax heeft Haller vanaf heden een speciaal plekje. Nooit eerder scoorde een speler namelijk vaker dan negen keer in het hoogste Europese clubtoernooi. Alleen Jari Litmanen kwam in het seizoen 1995/96 tot hetzelfde aantal. De kans is zeer aannemelijk dat Haller dat record uit de boeken schiet, daar Ajax nog een groepsduel tegoed heeft en verzekerd is van deelname aan de volgende ronde. Als hij over alle Europese competities de boeken in wil gaan als topscorer in een enkel seizoen, zal hij Sören Lerby voorbij moeten. De Deen kwam in het seizoen 1979/80 tot tien treffers in acht duels in de Europa Cup.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Volgens Marca is Haller ‘een van de sensaties in deze Champions League-campagne'. Ook het Portugese Record had oog voor de overwinning van de poulegenoot van Sporting Portugal. “Met de kwalificatie voor de laatste zestien al op zak heeft Ajax ook de eerste plek in de poule veiliggesteld, met een 1-2 overwinning in Istanbul. Haller bevestigde nog maar eens aan wat voor geweldig seizoen hij bezig is.” La Gazzetta dello Sport zag de invaller eveneens uitblinken. “Wat een dubbelslag voor de Ivoriaan, de topscorer van Europa met Robert Lewandowski! Na de achterstand voor Ajax in Istanbul betrad de bommenwerper het veld.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

98 reacties (laatste reactie door lucasandersen)

Kwam ook voornamelijk omdat Besiktas in de 2e helft onthutsend zwak was, en in de 1e helft weigerde om verder afstand te nemen (Met ook een zeer cruciale redding van Onana vlak voor rust)

Blij met het resultaat en de prestatie dit seizoen in de CL maar de inbreng van met name Neres en Daramy gisteren viel mij toch wel tegen. Miste de gretigheid die Tagliafico bijvoorbeeld wel had.

Afsluitend vind ik de vorm van Haller een heerlijke middelvinger naar alle haters van een tijdje geleden. Je kan hem een houterige voetballer vinden, zijn statistieken bij Ajax (ook vorig seizoen) spreken voor zich.

25 november 2021 om 12:32

Daramy had wel gretigheid, maar daarom ook enorm slordig. Had zeker een keer moeten prikken. Daarnaast zag je hem heel vaak diep gaan op een moment dat dat bijna niet mogelijk was, of je moet een Pirlo in je team hebben. Maakte daardoor ook het spel heel moeilijk aan de linkerkant. Tweede helft zag je opeens dat Nico veel makkelijker kon opstomen en deelnemen aan de aanvallen.

25 november 2021 om 12:40

Daramy zie je echt wel aan dat hij dingen kan en dat hij potentie heeft maar hij moet echt nog dat stapje naar volwassenheid maken. Iets meer rust op cruciale momenten en betere keuzes maken. Maar als iemand hem daar bij kan helpen is het Ten Hag wel, Antony is daar ook veel beter in geworden sinds hij bij Ajax zit.

25 november 2021 om 12:57

Nou, wat mij opviel is dat Gravenberch echt nooit met een steekpass en vooral geen hoge bal over de laatste linie iemand in de diepte durft aan te spelen. Waarom niet? Je zag zo vaak iemand de diepte in duiken dat hij t oog zag, maar hem niet durfde geven. Hield ie de bal weer langer vast of tikkie breed of terug. Dat moet echt in zijn spel komen.

25 november 2021 om 13:06

In het bijzonder eigenlijk dat moment voor de 1-1. Nu pakt het dan toevallig goed uit, maar Gravenberch had hoe dan ook die bal daar gewoon naar Berghuis moeten spelen door de as heen.

25 november 2021 om 15:50

Vond gravenberch overigens wel gewoon heel goed spelen vanuit de 6 positie, klaassen en berghuis stonden vooral 1ste helft veel te diep en dan vooral er al te staan, gravenberch liep bijna alleen op het middenveld en ook verdedigend gewoon heel goed. Ik was juist blij dat gravenberch eht eindelijk eens simpel hield, dat maakt je veel minder voorspelbaar wanneer je iets ''moeilijks'' probeert. wel vond ik inderdaad dat zijn lange opening te lang overweg was of half op maat en inderdaad die steekbal op berghuis. maar goed dat moet inpricipe iemand anders geven die hoger staat op het middenveld maar hij moet het zeker zien in dit geval.

25 november 2021 om 12:32

Haters? Hoe oud ben je man. Haller was gewoon dramatisch eerste half jaar en dat mag gewoon gezegd worden. Net als dat hij nu geweldig speelt ( waar hij ook overal voor bewierookt wordt!). Maar goed ben als Ajacied blij dat ie het zo geweldig doet.

25 november 2021 om 12:39

Wat was er zo dramatisch dan? Hij kon zich door inschrijving niet laten zien op Europees niveau, maar in Eredivisie keurige cijfers. Werd destijds vooral afgerekend op zijn type spel en (missende) kwaliteiten, wat nu onterecht blijkt. Soms mag een speler iets meer en langer de tijd krijgen om zich te bewijzen.

25 november 2021 om 12:42

Dramatisch is inderdaad overdreven maar het is ook absoluut waar dat Haller in zijn eerste half jaar een beetje een houten klaas was. Prikte er wel regelmatig een in maar verstoorde ook heel veel aanvallen, dat is sinds de zomer echt veel beter.

Ook niet zo gek natuurlijk dat hij zn vertrouwen moest hervinden na 2 jaar kritiek bij West Ham maar aan de andere kant ook niet gek dat veel fans een bepaald verwachtingspatroon hadden bij een recordaankoop.

25 november 2021 om 12:50

Haller was niet dramatisch in het eerste half jaar. Toen was hij met zijn 13 goals en 7 assists (in 23 duels) ook al uitermate belangrijk voor Ajax en had hij een doorslaggevende rol in het binnenhalen van de titel (en de beker ook overigens). Ik durf zelfs te beweren dat Ajax hoogstwaarschijnlijk niet het onderspit had hoeven delven tegen AS Roma als Haller er "gewoon" bij was geweest..

In 17 van zijn 23 wedstrijden vorig seizoen stond hij op het scoreformulier met een of meerdere goals/assists, veel daarvan waren nog beslissende goals ook. Zijn veldspel kon nog wel wat beter, absoluut, dat zie je nu ook terug want daarin is hij nog wel veel gegroeid. Maar als je bovenstaande cijfers als "dramatisch" bestempelt dan snap je de essentie van voetbal, en dan met name een nummer 9, niet helemaal denk ik. Haller staat er om goalcontributies te leveren. En dat doet hij vanaf het eerste moment al non-stop.

25 november 2021 om 13:12

Haller is nooit "dramatisch" geweest. Hij was minder goed dan hij nu is, klopt, maar dramatisch met zulke cijfers kan je hem niet noemen. Ik zou overigens het woord 'haters' niet gebruiken maar ik sluit me helemaal aan bij Rob_afca, mooie middelvinger naar de ja-knikkende criticasters van destijds.

25 november 2021 om 13:30

28. Dank voor de interesse!

On: Ik refereer naar haters omdat personen zoals jij hem als ''dramatisch'' bestempelen terwijl hij 13 goals had gemaakt en 7 assist had gegeven in 23 wedstrijden. Gewoon goede prestaties voor een nummer 9. Zeker als je bedenkt dat hij zich in de winterstop moest aanpassen van bankzitter naar basisklant.

Haller werd na de Johan Cruijffschaal volledig afgebrand en is nu opeens beter dan Haaland.

Maar dat is niet nieuw bij mede-ajacieden. Je kan al heel gauw van een zero naar een hero gaan. Ander typerend voorbeeld is Ziyech. In mijn ogen gewoon treurig gedrag

25 november 2021 om 14:06

Gast hij verneukte echt bijna alles in het begin. Snap niet dat je dat niet. Traore en huntelaar op zijn oude dag hadden gewoon vergelijkbare cijfers in de eredivisie dus dat zegt me niks. Maar wil nogmaals benadrukken dat ik vind dat hij het dit jaar echt fantastisch doet. Ook met meevoetballen. Hij plukte gister ook nog 1 keer een bal a la zlatan uit de lucht. Helaas schoot ie net over toen maar vond dat echt een geweldige actie.

25 november 2021 om 14:07

Oke Rob, Geen idee of je op mij doelt met je laatste opmerking maar even goeie vrienden hoor. Als ik je een keer tegenkom in de Arena krijg je een biertje van me maat.

25 november 2021 om 14:09

Hij is voetballend nog steeds een drama. Kaatsen lukt hem niet bal vast houden niet. Wel neusje voor de goal. Spits wordt afgerekend op zijn doelpunten en dat doet hij goed.

25 november 2021 om 14:19

23 wedstrijden 13 doelpunten en 7 assists. En dan ben je net binnen gekomen in een ander team en je hebt je gezin niet eens bij je hier in Nederland. Wat ook gewoon lastig is. Als dat betekent dat je dramatisch bent. Prima hoor.....

25 november 2021 om 14:30

Nee was niet naar jou bedoeld.
Was algemeen bedoeld gezien reacties op social media en in het stadion.

Daar proosten we op

25 november 2021 om 12:37

Besiktas was de 2e helft zwak omdat er bij Ajax langzaamaan steeds meer basisspelers in het veld kwamen.
Verder heeft Besiktas echt niet zoveel kansen gecreã£â«erd dat ze wel even vergeten zijn om verder afstand te nemen die eerste helft. Ajax heeft ook in die eerste helft al zijn kansen gehad. Dan kun je net zo goed zeggen dat Ajax weigerde om gelijk te komen.
Neres en Daramy vond ik helemaal niet zo tegen vallen. Beiden best wel dreigend maar het miste aan effectiviteit. Prima spelers om normaal gesproken achter de hand te hebben. Daramy heeft ook echt wel potentie.
Afsluitend vind ik het niet meer nodig om dat punt steeds maar weer te maken dat Haller alle haters de monden snoert. Iedereen is allang overtuigd van zijn waarde.

25 november 2021 om 14:02

Beetje van beide denk ik. Ajax werd sterker maar ik vond Besiktas met name in de passing erg zwak.

Ajax had ook zeker moeten scoren in de eerste helft maar met name de kans van Larin vlak voor rust had een 100% doelpunt moeten zijn. Dan had ik het nog maar moeten zien of Ajax een 2-0 mentaal gezien had kunnen omdraaien.

Neres en Daramy zijn dreigend maar het komt niet in de buurt van wat Tadic en Antony laten zien op die posities. Dat is uiteraard het verschil tussen basis en bank maar ik had gewoon wat meer van Neres verwacht. Naar mijn gevoel heeft hij de beste jaren bij Ajax achter de rug. Daramy moet nog meer kansen krijgen om zich te bewijzen.

Betreft Haller gaat het er niet om dat iedereen nu overtuigd is maar dat men een speler wat meer vertrouwen moet geven i.p.v. afbranden. Er zijn zat voorbeelden van Ajaxspelers die werden verguisd en daarna op handen werden gedragen. Daarom vind ik het mooi dat hij het tegendeel bewijst

25 november 2021 om 18:56

Neres heeft gister gewoon 5x een panklare voorzet afgeleverd. 2x verprutst daramy hem, 1x haller die hem mist en daarnaast waren er nog 2 waarbij meerdere spelers liepen te prutsen. Verder nog bal op daramy die vlak voor zijn neus werd weg gekopt. Bij de buitenspel goal ook goede loopactie en assist, maar helaas dus 2 millimeter buitenspel. Kan gebeuren. Neres speelde gister gewoon een goede wedstrijd binnen een team dat totaal niet op elkaar ingespeeld was.

25 november 2021 om 12:40

Ik vond Neres niet eens zo slecht hoor hij kan natuurlijk beter dat hebben we gezien maar het was voldoende. Het enige wat me echt tegenviel van Daramy was z'n verdedigende arbeid want Nico stond een paar keer 2 tegen 1 omdat hij niets deed, de rest kun je afschrijven op zenuwen maar je taken niet doen vind ik wel echt slecht.

25 november 2021 om 12:59

Van alle wissels vond ik alleen dat je bij Nico echt het vuur zag om zich terug de basis in te spelen. Schuurs en Neres vond ik niet zo dramatisch als sommigen hier, maar ik mistte toch wel echt die mentaliteit om het gras op te vreten en te laten zien dat je in de basis hoort. Klaassen liep steeds op de verkeerde plek en had het echt helemaal niet op 8. Daramy nog echt veel te ongepolijst, doet alles heel wild. Je ziet dat zijn snelheid een wapen kan zijn, maar die moet echt nog heel wat stappen maken.

Dat allemaal gezegd hebbende is het toch wel luxe hoor dit. Voorafgaand aan de wedstrijd staat Ten Hag een verhaal te houden over het optrainen van Onana voor de wedstrijd en dat dit daar een geschikte pot voor is. Dan denk ik: Bizar, dit is de 5e wedstrijd in de poulefase CL, niet een bekerpotje ofzo.

25 november 2021 om 14:20

Nico is ook gewoon ten onrechte aan de kant geschoven. Maar ja Tadic en Blind moeten zullen altijd de voorkeur krijgen boven andere spelers. Al moeten ze daar een topper voor opofferen.

25 november 2021 om 15:47

Totaal niet ten onrechte. Omdat Nico een enorme domme felle kerel is die nogal vaak domme overtredingen maakt. Tadic en Blind zijn ook 10 keer beter dan die wilde Argentijn

25 november 2021 om 13:20

Zou 'm omdraaien. Ajax was de 1e helft onthutsend zwak en op dat niveau kon Besiktas nog mee komen. Want laten we wel wezen, de eerste helft speelde Besiktas ook al waardeloos. Tweede helft kwam Ajax weer iets op eigen niveau en zag je hoe zwak elftal Besiktas eigenlijk wel niet was.

25 november 2021 om 14:11

Of hoe sterk Ajax eigenlijk wel niet is

25 november 2021 om 18:01

@rob_afca: Je kunt ook zeggen dat Besiktas in de eerste helft op voorsprong kwam omdat Ajax onthutsend zwak was en dat Ajax in de 2e helft bij vlagen weer een beetje zijn eigen niveau haalde.

Wat een prestatie zeg! En moet je nagaan waar hij had gestaan als hij in de voorgaande wedstrijden de helft van zijn 100% kansen die hij heeft gemist nog had gemaakt. Een absolute sensatie is die man aan het worden. Petje af voor Sebastian, Erik en Marc voor deze prestatie!

Dat hij scoort is natuurlijk heel fijn, maar ik vind zijn aanwezigheid als 'kapstok' minimaal net zo belangrijk. Een bal die naar voren wordt geschoten heeft hij bijna altijd. Ook houdt hij minimaal 2 verdedigers bezig in de 16 wat weer tot extra ruimte voor anderen leidt. Voor dit Ajax is hij gewoon goud waard.

Echt bizar hoe Ten Hag spelers aantoonbaar beter maakt. De spelers uit zijn tijd bij Twente, PSV, Bayern, GAE en Utrecht lopen ook met hem weg. Haller de wisselspeler van West Ham lijkt opeens op Ruud van Nistelrooij.

Ben benieuwd wat zijn volgende stap zal zijn, hoop op Man United waar hij echt een team kan bouwen. Hopen dat hij daar niet de irritante trekjes van Klopp en Guardiola krijgt bij verliespartijen.

25 november 2021 om 12:33

Haller was bij Frankfurt natuurlijk ook heel goed. Zelfs beter dan bij Ajax. Maar verder wel eens over Ten Hag. Echt een top coach is dat. En klaar voor een stap hogerop.

25 november 2021 om 14:03

Wat bedoel je nu met hogerop. Welke club is op dit moment dan beter dan Ajax?

25 november 2021 om 14:13

Bayern, City & Liverpool... maar ik denk dat het dan wel zo wat stopt haha

25 november 2021 om 14:21

Zullen we eerst eens kijken hoe ze het tegen elkaar gaan doen voor we dat zeggen. Paar jaar geleden was Bayern zogenaamd ook te hoog gegrepen maar ze hebben niet van ons kunnen winnen.

25 november 2021 om 14:59

Er zijn gewoon een stuk of 10-15 clubs een stap hogerop. Dat Ajax beter voetbal dan Man United speelt maakt het nog niet zo dat dat geen stap hogerop is voor Ten Hag.

25 november 2021 om 12:37

Haha ja, Freek Jansen vertelde het ooit mooi in een podcast dat spelers eerst denken "wat is dat voor rare kabouter" als hij ergens binnenkomt maar dat ze na een paar weken toch wel merken dat hij echt obsessief met voetbal bezig is en een team op alle vlakken beter maakt.

Ik denk dat hij zich met Ajax ook wel genoeg bewezen heeft om bij een buitenlandse club echt de tijd te krijgen om iets op te bouwen. Sowieso onze beste trainer sinds van Gaal.

25 november 2021 om 12:48

Misschien heeft hij die trekjes al, maar heb je ze nog niet gezien omdat ze zo weinig verliezen.

25 november 2021 om 12:52

Credits moeten ook aan Overmars gegeven worden, je moet toch durven om keer op keer grof geld uit te geven aan zulke spelers. Haller stond aardig onder druk door het kritische Nederland, hebben hem niet eens de kans gegeven en stonden al gauw klaar om hem mislukt te noemen. Ongelofelijk hoe hij het nu laat zien op het hoogste podium. Naar mijn mening moet Ajax hem niet minder weg doen dan voor 60 miljoen, als je 9 doelpunten in de CL maakt en records breekt dan kan je echt wel wat! Als er 115 miljoen betaald wordt voor een Lukaku dan is Haller zeker 50-60 miljoen waard!

25 november 2021 om 13:31

Wow Wow Wow kalm aan met die drugs man! 60 miljoen voor Haller? Serieus? Ik denk dat je met 30 al blij mag zijn hoor. Niets ten nadele van Haller, maar we moeten wel een beetje realistisch blijven.

25 november 2021 om 13:42

Lol, er werd 21 milj voor hem betaald voor hij 9 goals in 5 CL wedstrijden had gescoord. En dan zeg jij dat men blij moet zijn met 30…. Beetje overdreven vindt je niet?

25 november 2021 om 14:00

@rutger Frenkie de Jong en De Ligt waren ook veel minder waard voordat het magische Champions League seizoen begon waarbij ze de halve finale bereikte. Ik denk dat je enorm onderschat hoeveel er uiteindelijk betaald gaat worden voor Ajax spelers. Traore is voor 10 miljoen verkocht zonder uberhaupt iets te hebben laten zien of basis staan, waarom mag een Haller dan niet 50-60 miljoen kosten terwijl hij met twee vingers in zijn neus 9 doelpunten in heeft liggen in CL? Met een beetje geluk gisteren waren het er misschien zelf 10 geweest en met 1 wedstrijd te gaan.. Volgens mij ben ik aardig realistisch hier. Of moeten we hem voor een koopje van 20-30 miljoen de deur uit laten lopen zoals we gewend zijn in Nederland? Ik ben persoonlijk van mening dat je Alvarez, Anthony, Timber en Haller voor niet minder dan 50-60 miljoen moet laten vertrekken. Als jij vind van wel dan geef dat ook meteen het verschil tussen jou en een Overmars aan. Wellicht moet jij juist wat drugs gaan gebruiken om je common sense terug te krijgen

25 november 2021 om 14:00

Tipptopp, vergeet niet dat haller al 28/29 jaar is hè. Engelse ploegen zullen ook extra nadenken om zo’n bedrag te betalen omdat hij al eerder voor zo’n bedrag ging wat geen succes bleek. Lukaku is absolute top. Beetje een rare vergelijking.

25 november 2021 om 14:10

@arsenal890, Lukaku is ook 28 jaar en is 115 miljoen voor betaald wat is je punt? En waarom mag Haller niet eens de helft minder waard zijn daarvan? Daarnaast geef je aan dat hij eerder geen succes had in Engeland maar heeft hij daar wel überhaupt 10-20 wedstrijden de kans gekregen om te wennen aan het niveau en het vertrouwen te krijgen? Bij Ajax hebben we kunnen zien dat Haller even de tijd nodig heeft. Bij Frankfurt heeft hij een fantastisch niveau gehaald. Iedereen zit zich maar klakkeloos na te roepen zonder te verdiepen in de speler zelf, en nee ik zeg niet dat Haller wereld top is! Maar als je om je heen kijkt wat er betaald wordt voor spitsen en buitenspelers die wellicht ook niet veel hebben laten zien dan is Haller wel wat meer waard dan een 30 miljoen wat hier geroepen wordt.

25 november 2021 om 14:20

Laat mij voorop stellen dat haller en west ham een mismatch was van beide kanten. Maar denk je dat clubs daar aan denken? Die zien gewoon een spits die voor 50 miljoen is gehaald en ‘mislukt’ is bij een toenmalige middenmoter. Mij hoef je niet te overtuigen van Hallers kwaliteiten. Maar het feit is dat hij het nu goed doet bij een club in de eredivisie en dat op een bepaalde leeftijd. Die zal geen 50-60 miljoen waard zijn. Voor lukaku werd dat betaald omdat het een absolute topspits is. Dat is heel iets anders dan een spits als Haller. Welke clubs zie jij dat betalen voor Haller dan?

25 november 2021 om 14:24

@rutgerrr. Dus niet he. Dat is altijd het probleem geweest van nederlandse clubs. Dat realistische. Dit soort cijfers daar willen buitenlandse clubs grof geld voor betalen en dan moet je gewoon hoger zitten dan dat zo'n speler waard is. En gelukkig heeft Overmars dat spelletje ook door. Als ze in andere landen 10 keer meer betalen voor spelers dan kunnen ze hier ook 3 keer de volle mep betalen. Niks realistisch. 30 miljoen voor Haller? Met deze cijfers kan je er makkelijk 50 voor vragen. Zeker gezien zn contractstatus. Geen enkele club zou met deze prestaties maar 30 vragen. Dan verklaren ze ons in het buitenland voor gek.

25 november 2021 om 14:28

@arsenal, Ik denk dat clubs als een Newcastle, Arsenal of Juventus wel zo gek zijn om er 50-60 miljoen ervoor neer te leggen. Ik moet zeggen dat we wel voorop lopen op de zaken, want ik zie ze zulke bedragen neerleggen als Ajax minimaal halve finale CL bereikt. Zo niet, dan gaat hij alsnog voor minimal 40 miljoen de deur uit, dat krijg Overmars wel voor elkaar. Sterker nog ik hoop dat hij net als Tadic zijn carriã£â¨re bij Ajax wilt afsluiten.25 november 2021 om 14:41

Ik weet zeker vdat juve en Arsenal dat niet zouden doen. Newcastle zou dat soort dingen kunnen doen maar dat betwijfel ik ook. Ik denk van niet maar goed. We gaan het zien.

26 november 2021 om 05:33

Als Ajax minimaal halve finale haalt en Haller blijft scoren zoals we van hem gewend zijn, dan zie ik wel zijn waarde richting de 60 mljn gaan of wel meer zelfs. Ik denk dat we aankomende jaren als Ajax zijnde de eerste ED transfer van boven de 100 mljn gaan realiseren. Anthony of Gravenbergh zouden dat weleens kunnen doen voor ons. Haller zou ik niet weten waarom Ajax hem zou moeten of willen verkopen. Het is niet zo dat je elke jaar met zo een spits aan kunt komen wandelen als Overmars zijnde. Dus waarom verkopen in godsnaam, als je zelfs weer Brobbey wilt terug gaan halen.
Wishfull thinking van Ajax rivalen denk ik zo. Voorlopig is er met dit elftal nog wel wat te bereiken op sportief vlak. Hopelijk blijft dit team mede door de bizzare inkomsten nog lang bij elkaar. Ajax kan het zich eindelijk veroorloven om keyplayers langer aan zich te binden en dat doen ze dan ook. Getuige het salaris huis dat flink is opgeschroefd.
De tijden dat elk ajax talentje direct door de europese subtop werd opgepikt is voorbij. De belangrijkste spelers gaan voorlopig alleen naar de top. Anders hebben ze het net zo goed (€£¥$) of soms beter bij Ajax.

En daarom alleen al is te zien dat Ajax haar spelers structureel duurder verkoopt dan menig andere club in NL. Dus mocht een Haller of een andere basis speler van de aanval of middenveld worden verkocht ( Anthony Neres Gravenbergh) dan moet je weten dat Overmars daar het maximale voor terug zal vragen. En waarom zou je het niet doen. De spelers in kwestie spelen allen in de basis (op Neres na maar die is ook basis materiaal) en doen het goed in de CL.

25 november 2021 om 12:56

Hoevaak gaat deze 'fout' nog gemaakt worden in de comments van Vz. Haller was geen wisselspeler bij West Ham. Hadden ze een stuk meer van hem verwacht daar als basisspeler? Ja zeker! Was het een wisselspeler? Neen.

25 november 2021 om 19:46

Op het einde toch wel? Toen zette Moyes Antonio toch steeds in de spits? Of heb ik dat verkeerd onthouden😅

25 november 2021 om 13:25

Je moet ook wel de speelstijl in je beschouwing meenemen vind ik. Haller was wisselspeler omdat hij totaal niet uit de verf kwam in t dynamische, energie-voetbal van de premier league waar hij vaak ook niet echt dicht bij de goal kwam. Bij Ajax staat ie vaak dicht bij de goal, hoeft hij niet veel meters te overbruggen (wat enorm helpt gezien zijn gebrek aan snelheid) en heeft hij zo veel goede voetballers om zich heen dat hij vaak alleen maar t laatste zetje hoeft te geven, net zoals hij ook deed bij Utrecht en Frankfurt. Dit spel past hem beter.

25 november 2021 om 13:29

Ten Hag is een echte Tukker. Die zie ik niet snel theatraal worden zoals de genoemde voorbeelden. Boos bij verlies zal ie zeker worden, maar dat is nu ook al het geval. Gezien z'n gezicht en de wissel bij rust, was hij gister ook redelijk boos mbt de achterstand. Maar Ten Hag is een winnaar, die krijg je niet snel gek.

Haller verdiend de credits en zo ook degenen die hem gehaald hebben en de staf die hem in past. Maar boven alles blijft het een teamprestatie momenteel halen de spelers het beste in elkaar naar boven. Het wordt een mooi avontuur waar eindigt dit in europa? Wordt er als niet Ajax fan zelfs enthousiast van... bizarre gewaarwording.

25 november 2021 om 12:39

Ik ben als Ajax fan ook heel benieuwd. Gaat allemaal geweldig nu maar toch denk ik dat je in een volgende ronde er ook prima uit kan vliegen tegen een Atletico of Inter. Alhoewel je je zeker niet minder hoeft te voelen dan die ploegen. Met een beetje mazzel met de loting zou een halve finale er wel weer in kunnen zitten denk ik, je moet vooral zorgen dat je City/bayern/liverpool/chelsea ontloopt. De rest heb je allemaal een prima kans tegen.

25 november 2021 om 13:50

Het scheelt dat we City, Bayern Liverpool en hoogstwaarschijnlijk Chelsea volgende ronde al niet kunnen loten.
Nadeel is wel dat die clubs elkaar ook niet kunnen loten haha.

25 november 2021 om 12:45

Het kan zomaar eindigen natuurlijk in die knock out fase. Hoe dan ook is het nu al een knappe prestatie en een mooi avontuur om gewoon alles te winnen in deze groep. Als je kijkt dat bijvoorbeeld Dortmund gewoon een 3 keer hoger budget heeft.

Hij viel ook echt onwijs goed in, behalve scoren hield hij ook elke bal vast en had hij met momenten een fluwelen techniek. Ik heb wel wat kritiek op hem gehad in de Eredivisie maar in de CL is hij vlijmscherp en is bijna elke kans raak.

25 november 2021 om 12:43

Die hakbal, waarmee hij de tegenstander poortte en speler van ajax direct vrij zette was fenomenaal! 😍

25 november 2021 om 12:47

Ik zag ook nog een Zlatanse aanname met z'n hak waarmee hij de bal perfect voor zichzelf neerlag en nog bijna scoorde, dan sta ik als voetbalsupporter op de bank hoor

25 november 2021 om 13:30

Zo, die aanname was echt ziek. Zo jammer dat ie net iets te wild uithaalde. Dat was echt een wereldgoal geweest.

Goed om te zien dat ook de buitenlandse media aandacht besteden aan de klasse van Ajax. Wij zijn momenteel hot in Europa. 5 uit 5 in een van de zwaarste CL-groepen is een wereldprestatie en daar hoort ook respect bij. Ajax schiet de kampioenen van Portugal en Turkije en de nummer 2 van Duitsland aan gorten met spectaculair voetbal. We hebben de zaakjes perfect op orde in Amsterdam. We vreten iedere tegenstander op in de CL en zijn voor niemand bang. In mei zijn we in St. Petersburg, let maar op!

25 november 2021 om 12:44

Een van de zwaarste CL groepen zou ik niet zeggen. Ook niet zo dramatisch als sommigen het hier doen voorkomen maar gewoon een prima gemiddelde groep waarbij je wat mazzel hebt gehad qua blessures bij de tegenstander.

25 november 2021 om 19:49

Het grootste geluk is denk ik dat er geen absolute topclub inzat, maar 1 topclub en 1 subtop is inderdaad niet fantastisch of dramatisch. Lekker wel dat Ajax ze wel allemaal pakt!

25 november 2021 om 12:47

Nou nou overdrijven is ook een vak.
Respect dat ze winnen ja klopt maar we komen ook goed weg dat de tegenstanders blessures hebben

25 november 2021 om 12:48

Bij een loting kun je achteraf pas zeggen of ie zwaar is. BVB heeft bij lange na de vorm en fitheid niet van vorig seizoen . Sporting had de vorm niet die ze nu wel lijken te hebben. Beetje relatief ,maar neemt niet weg dat de prestaties uitstekend zijn en geen Nederlandse club dit momenteel kan evenaren kwalitatief gezien. En de finale? Komt Ajax City tegen is t klaar. Bij PSG ook. Dus hopelijk wordt t Barcelona ofzo. Die kan Ajax wel hebben momenteel

25 november 2021 om 12:58

O.b.v. wat dan tegen Psg eigenlijk? Begrijp me niet verkeerd. Fantastische selectie natuurlijk, maar maken toch nog totaal geen indruk met de 3 luie spelers voorin? Denk dat het tegen City en Bayern echt duidelijk klaar is voor de meeste clubs, dus ook voor Ajax, maar de rest kan Ajax volgens mij wel goed weerstand tegen gaan bieden.

25 november 2021 om 13:17

@Sir Paul: Tegen Barca gaat lastig worden, want die gaan waarschijnlijk door in de Europa League (tenzij ze winnen van Bayern wat ik niet denk). Daarbij kan Ajax denk ik van iedereen winnen (tegen de absolute top moet dan wel echt alles meezitten), maar kan je ook echt van iedereen verliezen. Zou zo kunnen dat straks de eerste Knockout-wedstrijd we eruit liggen. Het is zeker niet zo dat we er met kop en schouders bovenuit spelen plus je ziet dat de grotere clubs in de Knockout-fase vaak nog iets extra's kunnen brengen. Dus om van een finaleplaats te spreken, vind ik echt veel te voorbarig. Laten we vooral genieten stapje voor stapje en hopen dat dit avontuur nog heel lang mag duren.

25 november 2021 om 13:29

@inke omdat PSG wel uitstekend kan verdedigen en die drie voorin uitstekend kunnen counteren. Ajax geeft tegen elke ploeg enorm veel ruimte weg, maar heeft vaak de mazzel dat de tegenstander gewoon kwalitatief niet erg goede spelers heeft voorin. Speel je tegen PSG met die drie/vier toppers voorin, dan denk ik dat Ajax gewoon niet gaat winnen. Je krijgt dan een soort schijnoverwicht waarbij Ajax de bal heeft en PSG dat prima vindt, maar zodra de bal in bezit is van PSG, kan het razendsnel gaan en hebben ze weinig kansen nodig voor een doelpunt. Niet voor niets heeft City verloren van City en gister halsoverkop gewonnen (hoewel City het betere veldspel had).

25 november 2021 om 14:51

PSG lijkt idd samengesteld door een 13-jaar oude FIFA speler. Ajax zou die puur op team-geest en tactiek goed aankunnen.

Man City en Bayern zijn nu op papier een niveau te hoog. Maar zou wel willen zien hoe Ajax stand houd.

25 november 2021 om 16:04

Eens over dat PSG geen hecht team is vooralsnog. Denk wel dat Ajax weggecounterd gaat worden maar wie weet zal de tijd het leren. Bayern en City lijken vooralsnog maatje te groot. Toch mooi dat Ajax een club met veel minder budget dan vele andere clubs ,deze zelfde clubs van het kastje naar de muur kan sturen. Bayern, City PSG daargelaten waarschijnlijk. Wat denken jullie van Chelsea of Real? Kan ook nog wel zwaar worden. Feit is dat Ajax met de huidige resultaten, tegen de Europese dus wereldtop aan schurkt, daarvoor de credits.

26 november 2021 om 05:53

Chelsea is mijn ogen de sterkst mogelijke tegenstander op dit moment. Lastig tegen te spelen die ploeg van Tuchel. Real is te kloppen dit jaar door Ajax. City-Ajax zou een super mooi affiche zijn die ik graag in de finale zou willen zien. Twee voetballende ploegen die elkaar op balbezit gaan bestrijden, heeeerlijk. Bayern is sterk en heeft kwaliteit, alleen daar hebben we eerder bewezen tegen te kunnen spelen zonder averij op te lopen. PSG is op dit moment te kloppen. Een hoop topspelers maakt nog geen topteam, droomaanval of niet!
Liverpool is met Chelsea samen de ploegen die je zo lang mogelijk moet ontwijken.
Met dit Ajax en Ten Hag kunnen we nog een hoop verwachten.

26 november 2021 om 15:06

PSG zou ik puur willen ontlopen omdat je geen idee hebt hoe die ploeg zich gaat ontwikkelen. Die hebben zoveel talent en nog 3 maanden om het aan het draaien te krijgen, als die op stoom komen win je er nooit van.

25 november 2021 om 12:48

1 van de zwaarste groepen haha? Ik heb even niet de andere groepen in mijn hoofd, maar ik kan dit nou geen zware groep noemen eerlijk gezegd. Makkelijk is het ook zeker niet, maar Sporting en Besiktas zijn echt niet zo goed. Daarbij valt Dortmund me ook een partij tegen zeg. We hebben het best goed en gelukkig getroffen hoor met de loting. Sporting alleen al uit pot 1 .

25 november 2021 om 12:51

In mei zeker op vakantie daar? Ajax doet het heel goed, maar er zijn ongeveer 10 clubs met beter spelersmateriaal, dus de kans op een CL finale is heel minimaal. Denk wel dat het voor Ajax beter is om een grote naam te loten in de volgende ronde dan bijvoorbeeld een Villareal, Sevilla of Atalanta. Dat ligt Ajax vaak beter gezien de afgelopen jaren. Kans is trouwens zeer groot dat het een Italiaanse tegenstander wordt aangezien Atalanta, Milan, Inter en Juventus allemaal nog 2de kunnen worden

25 november 2021 om 13:20

Dit is Maarten he? Die schreeuwt altijd hier van de daken dat 'ons' Ajax zo machtig is en de grootste club ter wereld is. Zoals ik hierboven al schreef, we doen het echt heel goed maar geeft 0 garantie. Veel realistischer is het om te kijken naar de eerstvolgende knockout-wedstrijd en is de finale nog echt heel ver (totaal niet realistisch om daar nu over te hebben). Ik denk wel dat we met dit Ajax tegen iedereen een kans hebben (ook tegen de grootste clubs van Europa), maar ook zo kunnen verliezen van iedereen.

25 november 2021 om 13:31

Ik denk dat Ajax beter presteert tegen een grote ploeg dan tegen een gelijkwaardige ploeg, zoals een Benfica, Porto, Villareal. Op dat moment ligt de druk namelijk bij Ajax, zeker gezien deze campagne, en afgelopen jaren hebben aangetoond dat Ajax toch erg lastig wint van dergelijke ploegen. Tegen een grote ploeg kan je vrijuit en zonder druk voetballen, en dat komt denk ik het spel van Ajax ten goede (bovendien krijg je meer ruimte tegen zulke ploegen).

25 november 2021 om 13:31

Het scheelt dat hij Ajax nu in kleine letters schrijft. Kleine verbetering met kleine stapjes . Klopt helemaal wat je zegt 4Ever4Ajax. Het is nu moeilijk om voorspellingen te doen omdat de loting onbekend is en omdat de vorm van elke ploeg over 3 maanden heel anders kan zijn. Ajax heeft tegen iedereen een kans inderdaad. Al is het tegen een Chelsea, Bayern, city of Liverpool echt heel lastig om goed resultaat te halen. Tegen een atletico, inter, real en psg heb je meer kans ook al is dat al moeilijk zat. Even afwachten is het beste natuurlijk.

25 november 2021 om 13:06

Ik vind dat Maarten een heerlijke komische noot toevoegt aan de discussies op VZ. Maarten gaat ook erg goed op respect voor ons aller AJAX. Ik vraag me wel eens af wat de drijfveren voor iemand zijn om diens eigen ego en welzijn te koppelen aan de resultaten van de eigen club. Kan iemand me dat uitleggen?

25 november 2021 om 13:52

'In de sociologie en de sociale psychologie is een in-groep een sociale groep met wie een persoon zich identificeert als lid; oftewel waaraan iemand een sociale identiteit ontleent. Mensen identificeren zich bijvoorbeeld met andere mensen van dezelfde cultuur, geslacht, club, geaardheid, religie of woonplaats. Oxytocine speelt een belangrijke rol bij de hechting van opvoeder en kind, en wordt daarom ook wel het knuffelhormoon genoemd. Binnen de in-groep bevordert oxytocine altruïsme en binding.'

Er zijn erg veel interessante boeken en artikelen geschreven over het fenomeen van in- en uitgroepen. Iedereen kent zijn eigen groep, maar de voetbalsupporter is een dankbaar studie-object - bij hem zijn kenmerken altijd erg aan de oppervlakte aanwezig.

20 miljoen. Maar dan heb je ook wat. Heeft zich reeds terugbetaald. Zelden of nooit geblesseerd daarbij.

ajax tot nu toe 70 mio binnen gehengeld , trek daar de 20 mio vanaf voor haller en je bent nu al uit de kosten en het extraatje wat over is naar de spaarrekening van Marc Overmars , ze doen iets goeds daar in Amsterdam. , je negatieve lui die zeiden dat het een miskoop was schreeuwen nu het hardst dat het een topper is, jaja , die gasten ken ik wel omdat ze dan juist voorop in de polonaise lopen

Ja! De mensen van VI hebben er echt verstand van...... haha verkopen alleen constant onzin hier dus ook weer, volgens derksen en van der gijp alleen bruikbaar in de eredivisie

25 november 2021 om 13:53

Gelukkig waren de mannen van VI niet de enigen die niet enthousiast waren over Haller afgelopen seizoen. Ik denk oprecht dat er meer waren die twijfels hadden over Haller dan andersom het geval was. Niemand had verwacht dat hij zoveel doelpunten zou maken in de CL. Daarnaast had niemand verwacht dat Ajax 15 punten uit 5 wedstrijden zou halen, dus weer een gemakkelijke conclusie van de tegenstanders van VI en Valentijn.

25 november 2021 om 15:55

Tja als je vooraf zulke domme uitspraken doet dan vraag je er toch gewoon om. Waarom Haller al afschrijven terwijl hij nog 0 minuten had laten zien in de cl. Beetje voorbarig waren ze dus. En ja dat vinden mensen dus leuk om die enge Valentijn met zijn vriendjes even aan helpen te herinneren

25 november 2021 om 19:02

@teesboer je hoeft ze niet overal te verdedigen hoor. Ze roepen gewoon een heleboel onzin en grijpen ieder moment aan om hun gelijk te halen ongeacht of ze 90% van de tijd fout zitten of niet. Ze snappen gewoon vrij weinig van het spelletje, wat ook logisch is als je zoals Johan amper wedstrijden kijkt en niet eens weet wat voor kwaliteiten sommige nieuwe wereldsterren bezitten. Goede keuze van ze om te stoppen met een voetbalprogramma en de tv versie van de privé gaan maken.

Mensen die zeiden dat ie veel te duur was, mensen die zeiden 'wat moet Ajax nou met zo'n speler in de Cl?'. Poh, wat snoert Haller die mensen de mond zeg. Wat een fenomenale invalbeurt. Dat fantastische hakje door de benen, die zieke aanname bij die hoge bal op de rand van het 5 metergebied, natuurlijk z'n 2 doelpunten.. Respect voor deze man.

In de Eredivisie laat vrijwel elke club die tegen Ajax speelt, zich inzakken tot in de 16 van eigen helft. Je krijgt daardoor dodelijk saaie potten die ook nog eens vaak op kunstgras worden gespeeld. Daardoor wordt het voor een boomlange spits die het niet van zijn snelheid moet hebben, vaak heel lastig om te laten zien wat ie kan. Simpelweg omdat er 6 man hem staan te dekken op eigen helft. In de Champions League spelen we tegen teams die willen winnen en vaak gewoon lekker willen voetballen. Dan ontstaat er ruimte en kan je de individuele klasse van zo'n spits zien.

25 november 2021 om 14:02

Vaak op kunstgras? Hoeveel clubs denk je dat er in de Eredivisie op kunstgras spelen? Nog altijd te veel, maar volgens mij nog 2 of 3? Dus ze spelen zelden op kunstgras, de rest van je betoog klopt wel redelijk.

Laten we niet doen alsof hij 'verschrikkelijk' goed is, want dat is hij in mijn ogen nog steeds niet. De eerste goal had iedereen gemaakt en het meelopen met Tagliafico is iets wat je niet in de bewoordingen 'geweldig' of 'je moet er maar staan' kan scharen. Een spits van fc bal op het dak weet dat hij op zijn minst moet meelopen, wat Haller ook deed, mag het?

De tweede was goed geanticipeerd, prima goal na een eigenlijk geen kans, die credits geef ik hem. Maar om nou te spreken van een fenomeen, daar moet hij nog iets beter voor worden in mijn ogen.

26 november 2021 om 06:33

Moet hij er dan 20 maken in zijn eerste 5 CL duels. Of moet hij nu al op 30 goals staan in de eredivisie met 20 assists?
Moet à la Zlatan het hele elftal passeren in de 16 en scoren eer dat hij credits krijgt.
Het is een spits en een spits moet scoren, hoe maakt geen moer uit vind ik. Bovendien letten jullie niet op als fat wel deed zag je namelijk dat Haller best wel een verfijnde techniek heeft, tijdens de 4-0 tegen BVB zag je dat al en zo ook tegen Besiktas en PSV. Functionele hakjes balletjes achter standbeen langs, prachtige aannames en heerlijk technisch perfecte kopballetjes.
Lijkt me duidelijk wie iets wil zien ziet het gewoon anders loop je met kleppen op.

Als die jongen ook eens specifiek gaat trainen op afwerken onder leiding van een oud spits kan het zo een sensatie worden. OK, zijn basistechniek is niet zo goed, zijn snelheid matig, maar met drie druk die Ajax geeft en de meer ruimte die ze in de CL krijgen, gaat het best goed. Ben wel benieuwd hoe dat zal zijn tegen clubs die ook pressie spelen en veel beter spelers hebben. Dan speel je grote delen zo ver weg van je goal en lijkt met me sterk dat je dan veel aan hem hebt. Dan zal eindelijk Neres weer van zich kunnen laten spreken en zullen we ook meer snelheid op het middenveld moeten hebben. Want met Alvarez, Klaassen en Tadic ben je niet echt fantastisch in de omschakeling.

26 november 2021 om 06:40

Dus volgens jou kan hij niet goed genoeg afwerken voor de goal???
En Alvarez en Tadic zijn niet goed in de omschakeling???
Sorry hoor maar je zag aan de wedstrijd Besiktas -Ajax dat Alvarez in de omschakeling zwaar werd gemist. Tadic niks aan hebben, terwijl het de meest productieve ajacied is op dit moment?
Ik denk dat Ajax het boven verwachting goed doet op dit moment en alle credits gaan naar het team en de coach. Zeer uitgebalanceerd team hebbe we dit jaar. Met nagenoeg op elke postie een topper die er hoort. En de bank kan moeiteloos mee met de rest. Ik denk dat daar onze kracht ligt dit jaar.

26 november 2021 om 09:51

Als je wilt reageren, reageer dan wel op dingen die ik aangeef aan ga niet zelf wat verzinnen. Waar zie je dat ik zeg dat je niets aan Tadic hebt? Waar zie je dat ik zeg dat ze niet goed zijn ie slecht? Ik zeg dat ze er niet fantastisch in zijn. Omschakeling gaat veel over snelheid, passing en loopvermogen. Bij alledrie ontbreekt daar wel wat aan, dus dan zijn ze er niet fantastisch in. Snap niet echt waar jij zomaar die andere testen vandaan tovert Messi?

Het team kan altijd beter natuurlijk, maar het klopt dat ten Hag er alles uithaalt. Hoe het dan beter kan, ja andere spelers inpassen die een meerwaarde hebben, misschien niet direct maar wel binnenkort. En het nog beter maken van spelers. Het zijn allemaal processen die tijd kosten maar op zeker ga je in de CL het afleggen tegen de Psg's City's Chelseas, en Bayerns van deze wereld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
D. KlaassenMiddenvelder112
R. PasveerKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

36 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 13 9 2 0
2020/2021 Ajax 19 11 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren