Emoties van André Onana schieten alle kanten uit in televisie-interviews

Woensdag, 24 november 2021 om 23:37Dominic Mostert • Laatste update: 10:28

André Onana wil Ajax na dit seizoen transfervrij verlaten. De doelman maakte woensdagavond zijn rentree in de basis tegen Besiktas (1-2 zege), maar die speelminuten hebben hem ogenschijnlijk niet aan het twijfelen gebracht. In gesprek met RTL 7 kondigt Onana aan 'het hoofdstuk te willen afsluiten' en 'verder te willen kijken'. Hij oogt geëmotioneerd, evenals in een later interview met Ziggo Sport.

Met zijn weigering om zijn contract te verlengen, in een periode waarin Ajax alles in het werk stelde om zijn schorsing aan te vechten, heeft Onana veel supporters tegen zich in het harnas gejaagd. "Natuurlijk. Natuurlijk begrijp ik dat", zegt de doelman over de onvrede onder de fans. "Ik respecteer de mening van iedereen. Voor mij was het belangrijk om... Hoe ga ik dit zeggen? Als je een deur opent, moet je hem op een dag ook weer sluiten. Misschien is voor mij de tijd gekomen om te vertrekken. Ik heb mijn best gedaan voor deze club, ik heb alles gedaan."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"We hebben veel bereikt. En als ik kijk naar de foto's van het jaar van de Europa League: volgens mij ben ik de enige die er nog steeds is (Davy Klaassen is later teruggekeerd, red.). Soms zeg ik tegen mezelf: wow, dat was een geweldig seizoen. Maar zeker na wat er nu gebeurd is, is het goed om een nieuwe start te maken en vooruit te kijken", vindt Onana. "Ik ben blij om hier te zijn, maar het is ook niet gemakkelijk geweest, dus ik wil dit hoofdstuk nu afsluiten en verder kijken. Of het volgende hoofdstuk Internazionale is? Nee, het volgende hoofdstuk is Ajax, want ik heb hier nog een contract. We gaan zien wat er gaat gebeuren."

Zenuwachtige André Onana werd door twee teamgenoten aangesproken

Ook bij Ajax TV reageerde André Onana op zijn terugkeer in de basiself van Ajax. Lees artikel

Het viel Onana zwaar om tien maanden uit de roulatie te zijn. Hij werd betrapt op het gebruik van het verboden middel furosemide, dat hij naar eigen zeggen aanzag voor een paracetamol. "Het was zwaar, maar dit hoort bij het leven. Je moet overleven, sterk zijn en altijd vooruit kijken", vertelt Onana. "Ik heb geprobeerd positief te blijven. Het was niet makkelijk voor mij en de mensen om me heen. Het was moeilijk om uit te leggen hoe dit is gebeurd bij iemand die nooit drinkt en nooit rookt. Zeker richting mijn ouders was het moeilijk. Op de een of andere manier moet je met de situatie leren omgaan."

In een interview met Ziggo Sport beweegt Onana voortdurend heen en weer, weegt hij zijn woorden en oogt hij mentaal belast. "Het was zwaar, omdat ik al vier maanden van tevoren wist dat de schorsing eraan zat te komen", blikt de keeper terug op de maanden voordat de schorsing werd aangekondigd op 5 februari. "Ik moest nog gewoon wedstrijden spelen. Ik had een gesprek met Marc (Overmars, red.), Edwin (van der Sar) en de trainer. Zij zeiden: André, dit is de situatie en je zult ermee moeten omgaan. Ik speelde dus in de wetenschap dat ik eruit zou liggen."

Onana vermoedt bezig te zijn aan zijn laatste seizoen in Amsterdamse dienst. "Dat ziet er wel zo uit", beaamt hij. Van een mondeling akkoord met Internazionale, dat volgens Fabrizio Romano is gesloten, weet hij niks. "Weet je wat het probleem is? Het probleem is dat de pers mij meestal informeert over mijn eigen leven. Ik heb een contract met Ajax, toch?" Even later, iets concreter over het zogenaamde akkoord: "Dat is complete bullshit. Bullshit. Het is bullshit." In de studio concludeert Wytse van der Goot dat de 'emoties alle kanten opschieten' in het interview. De presentator noemt het een 'indrukwekkend' gesprek. "Hij heeft iets heel doms gedaan", vult Rafael van der Vaart aan. "Hoe het gegaan is, is voor een speler dramatisch, zeker als het echt zo onschuldig was als hij zegt. Dan heb je een jaar van je carrière weggegooid."Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Snap nog steeds niet dat Ajax hem tijd geeft.
Dikke middelvinger naar Gorter die al wekenlang prima keept in de Jupiler League en toch ook zal verwachten dat hij Pasveer na dit seizoen opvolgt.

24 november 2021 om 23:48

Waarom zou Ajax hem geen tijd moeten geven? Hij is gewoon je 2e keeper op dit moment...

25 november 2021 om 07:07

Als ik een keeper heb die het prima doet en ook volgend jaar onder de lat kan, zou ik echt geen idee hebben waarom ik een dopingzondaar zonder clubtoekomst die zojuist 40 miljoen heeft laten verdampen zou opstellen

25 november 2021 om 07:19

Omdat ze beter zijn dan wat er achter staat. Zie Brobbey en Mazraoui. Met deze twee is het wel anders maar allen weiger(d)en om bij te tekenen en laten Ajax stikken. Ze zijn of waren echter beter dan wat er achter staat dus zou je als Ajax zijnde jezelf in de vingers snijden.

25 november 2021 om 07:39

Nee Ajax snijdt zichzelf in de vingers. Brobbey, Timber, mazraoui en nu onana. Dat is een belangrijke inkomstenbron van Ajax die volledig opdroogt. In de tijd verlengen of banken gebeurde dit veel minder. Ook toen werden er uitzonderingen gemaakt, maar inmiddels is de uitzondering de regel geworden. En wat daar achter zit is beter? Geloof er geen snars van. Mazraoui stond gisteren aardig te schutteren toen het aankwam op verdedigen. Opeens was er geen ondersteuning meer van Timber en Alvarez en toen viel het erg tegen. Ook aanvallend is Nous echt niet geweldig, vel dreiging, weinig rendement. Met die dreiging creëert hij de ruimte voor Antony om los te gaan, maar staat daar Neres en moet Nous de akties maken en ook voorzetten geven valt het behoorlijk tegen.

25 november 2021 om 10:38

Ja daar heb je gelijk in. Nous was drama gisteren. Ik vind sowieso dat hij verdedigend heel erg matig is! Zonder ondersteuning (van nu Timber en Alvarez en voorheen Zyjech en De Ligt) is het allemaal heel erg pover.
Over dat verlengen van de contracten is het een beetje de-kip-en-het-ei. Waarom wordt er niet verlengd? Komt dit vanuit de club of vanuit de speler (zaakwaarnemer)? Als je al leest dat Overmars al heel erg lang bezig is/was met Onana, Mazraoui en Brobbey dan neig ik naar de tweede optie.

25 november 2021 om 13:57

Ajax stikken ??
Nous is 17 jaar in dienst voor Ajax ..Hij is klaar voor de volgende stap ..

25 november 2021 om 14:10

En zo is het. Dus de vraag is waarom Overmars ineens dit nieuwe model is gaan hanteren. Het frappante is dat i de meeste gevallen Raiola de makelaar is. Kijk we gaan Overmars (nog) niet beschuldigen van crimineel 'mismanagement' door deze spelers zogratis de deur uit te laten lopen en ze bovenal gewoon in de selectie te houden en te laten spelen. Nou bepaald hij dat spelen niet maar Brobbey, Mazraoui, volgend jaar Gravenberch. Het is er wel elk jaar eentje, allemaal uit de eigen jeugdoplieindg en allemaal bij Raiola, direct of indirect. Wie zegt mij dat Overmars er niet ook inzit met een commissie op zijn bankrekening. Een factuurtje consultancy, ik zou die boekhouding van Overmars wel eens in willen kijken. En dan komt die opmerking van Brobbey ook in een ander daglicht te staan: Ik weet zeker dat meneer Overmars ook van mij houd.... Jaja

24 november 2021 om 23:49

Dit is juist het ideale moment om hem in de etalage te zetten en nog geld aan hem verdienen tijdens de wintertransferperiode. Mits Onana een complete 180 gaat maken in de tussentijd om een contract met nog een jaar uit te dienen, dan is het een ander verhaal. Maar in ieder geval kun je nog geld aan hem verdienen in januari. Zal niet veel zijn, maar beter dan helemaal niks.

24 november 2021 om 23:54

Tsja, die paar centen, dan lijkt me het belangrijker dat je als Ajax zijnde voet bij stuk houdt. Volgens mij had Ajax gewoon ruggengraat moeten tonen en deze vete mentaal moeten winnen. Die gast stond ook echt niet normaal voor de camera.

25 november 2021 om 00:11

@myvision - Tja, als je er nog minimaal 5 miljoen uithaalt voor directe overname, dan verkoop je hem nog met winst qua transfersom (volgens mij is zijn salaris aardig hoog). Heb je in ieder geval wat in de clubkas zitten waarmee je nog leuke talenten kan kopen.

25 november 2021 om 00:21

ohja, 5 miljoen is het overwegen wel waard maar denk je dat je dat krijgt voor een dopingzondaar die nog maar een half jaar onder contract staat?

25 november 2021 om 01:29

Alsof hij in de winterstop gaat vertrekken als hij al een voorcontract heeft getekend ergens. De speler bepaalt nog altijd zelf of hij vertrekt of niet. Zelfs al komt er een club met 100 miljoen bij Ajax aankloppen. Des te meer reden om hem gewoon op de tribune te zetten, hij zit nu gewoon de ontwikkeling van Gorter in de weg terwijl hij zelf het boek Ajax al gesloten heeft.

25 november 2021 om 10:59

@myvision - Oh ik denk dat Marc best 5 miljoen eruit kan halen. Als je ziet dat hij Scherpen heeft verkocht voor 5 miljoen, dan kun je best 5 miljoen vragen voor een keeper van een ongelofelijk niveau. Al helemaal als je met een keepersprobleem zit. Tottenham of Inter zal een ideale stap voor hem zijn, mede omdat Lloris en Handanovic wat ouder zijn, en Gollini (nu verhuurd met een optie tot koop) en Radu nog niet helemaal imponeren bij hun respectievelijke clubs.

25 november 2021 om 11:01

@suc6magnet - Ja dat is dan ook weer zo. Misschien heeft hij al ergens getekend. Maar als dat niet zo is, dan kan hij best gewoon voor een maand lang nog in de etalage gezet worden. Als het officieel is, dan zou ik gewoon hem laten banken vanaf januari/februari.

24 november 2021 om 23:49

Hou eens op met die gorter laat hem eerst maar eens stabiel keepen en werken aan zen mentaliteit…

25 november 2021 om 00:14

Wat is er mis met zijn mentaliteit? Heb tot zover niks verkeerds gehoord over Gorter dit seizoen bij Ajax. Sterker nog, alleen maar positieve verhalen

25 november 2021 om 00:43

Over Gorter zijn mentaliteit beginnen terwijl we een Onana bespreken die de hele boel bij elkaar loopt te naaien? Overigens beginnen mensen nu over dat Gorter labiel is omdat ene Derksen dat gezegd heeft.

24 november 2021 om 23:56

Ajax wil ver in de CL komen en Onana is gewoon de beste keeper. Ik zou hem wel opstellen, ondanks alles. Hij heeft toch gewoon nog een contract? En hij mag de club gewoon verlaten; het is allemaal gewoon een business industrie. Ajax (net als andere clubs) laat spelers vaak genoeg op een bank wegrotten om zogenaamd door te groeien, om dan later toch afscheid te nemen. Werkt 2 kanten op. Dat Ajax zijn salaris doorbetaald tijdens de doping affaire staat er los van; Ajax had toen eventueel sancties toe moeten passen (salaris verlagen; al denk ik dat Onana natuurlijk ook bonussen is misgelopen, eigen schuld natuurlijk). Maar Onana is Ajax niks verschuldigd. Ik denk dat vele supporters in hun eigen werk ook vaak genoeg voor het eigen belang kiezen. Maar als het om een voetbalclub gaat mag dit ineens niet. Ajax heeft vaak genoeg een wedstrijd gewonnen dankzij Onana’s katachtige reddingen. De beste keeper moet spelen, ik vind het eens te meer pleiten voor Ten Hag dat hij Onana gewoon opstelt. Ik zeg Onana gewoon 1e keeper maken, de meeste kans om verder te komen. En André blijft gewoon een sympathieke kerel. Hij heeft gewoon ambities en hij heeft Ajax al heel veel jaren mooie dingen gegeven. Al hoop ik niet dat hij naar inter gaat, maar naar een mooie Spaanse of Engelse club

25 november 2021 om 01:12

Eens

25 november 2021 om 01:44

Het is heel simpel gewoon. Je speelt altijd met je beste team. Dat Pasveer of Gorter het goed dan zal me een worst wezen. Geen politiek op het veld.
Mazroui heeft ook een aflopend contract maar dat is dan niet erg?
Als je successen haalt, zal dat vooral herrinnerd worden.
Ik het CL succesjaar van 2-3 jaar geleden stonf hij toch ook onder de lat?
Is het succesjaar nu ineens minder omdat blijkt dat Onana een klootzak is?

25 november 2021 om 07:18

Mazraoui is een kind van de club, en heeft Ajax niet “genaaid”.
Mazraoui is ook nog steeds aan het onderhandelen over een contract.

Ook heeft het alternatief voor Onana het prima gedaan dus is deze wisseling helemaal onzinnig..

Speelt Onana nu een paar leuke potjes ben je hem vervolgens weer kwijt voor de Afrika cup, komt hij terug een paar potjes voor Ajax en dan vertrekt hij alweer transfervrij.

Voor mij had deze wisseling niet gehoeven, had Onana lekker tegen Barendrecht opgesteld en nu een keeper waar je wel een toekomst mee heb.

25 november 2021 om 07:00

Dit was de perfecte etalage om aan te tonen dat deze jongen nog prima keept en daardoor clubs misschien in de winterstop wel gaan komen met een zak geld voor hem. De enige optie die ik kan bedenken voor Ajax.

Ik ben absoluut geen Ajacied en kan er ergens wel om grinniken dat een speler duidelijk aangeeft dat Ajax niet de holy grail voor hem is

Dat gezegd hebbende vind ik het schandalig van Ajax dat hij is opgesteld. Hij heeft de club keihard laten vallen terwijl zij hem hebben bijgestaan waar nodig. Waarom laat je hem dan spelen? Hij is zeker van waarde geweest maar als je je zo opstelt heb je toch niks meer bij een club te zoeken? Natuurlijk is hij veel beter dan Pasveer maar Ajax doet zich altijd voor als een zeer principiële club. Houd je dan daar ook eens aan en stel hem gewoon niet meer op.

24 november 2021 om 23:56

Ben het totaal oneens. Wat levert het ajax in godsnaam op om dinosaurus Pasveer te laten keepen? Een goed gevoel? Financieel levert het je niks op want Pasveer heeft geen restwaarde en sportief is het een achteruitgang van 4 stappen. Let maar op straks speel je tegen Liverpool oid en dan als je 3 goals om de oren krijgt zeggen ze had Onana daar maar gestaan. Trots en onderbuik gevoelens opzij zetten anders saboteer je jezelf en halveer je je kansen in de CL

25 november 2021 om 00:57

100%

25 november 2021 om 01:16

Wat een respectloze reactie naar Pasveer zeg. Denk je echt dat ten Hag Pasveer opstelt zodat hij een goed gevoel krijgt haha. Wat een domme veronderstelling. Ben benieuwd als Pasveer Ajax er weer is door heen sleept je dan ook vooraan staat om je mening te verkondigen.

25 november 2021 om 08:46

Hoe kom je hier toch bij? Pasveer maakte tegen Sporting een grote fout, gelukkig zonder gevolgen. Voor de rest kreeg hij 1 tegendoelpunt, een penalty. Hij hield Haaland tot 3x toe op fenomenale wijze van scoren af. In de Eredvisie 2 tegengoals in 14 wedstrijden. Maar je hebt zogenaamd niks aan Pasveer? Ga toch weg. Vind het ook schandalig dat Onana keepte. Pasveer doet het echt geweldig en verdient alle krediet.

25 november 2021 om 00:07

Ajax heeft ook principes en blijkbaar vinden ze hun eigen afweging belangrijker dan de meningen van de meeste (emotionele) Ajacieden (en blijkbaar andere supporters die normaliter moord en brand schreeuwen wanneer een speler met een aflopend contract niet opgesteld wordt).

Ondanks dat ik Onana een ondankbare lul vind vind ik het juist sterk dat Ajax naar de situatie kijkt en dan de afweging maakt wat voor Ajax het beste is. Zelf had ik liever Gorter gezien al sta ik er wel wat minder emotioneel in dan de meesten hier.

We hebben het hier uiteindelijk over je tweede keeper. Ik maak me er niet zo druk om eigenlijk. Hopelijk gaat hij in januari voor een schappelijk bedrag. Dan ben je van zijn salaris af en kan dit hoofdstuk weer gesloten worden. Eeuwig zonde dat een wereldkeeper als Onana zo door de achterdeur gaat vertrekken.

25 november 2021 om 07:50

@orgineel, minder emotioneel maar ook flink dommer. Je hebt het over je 3e en eigenlijk 4e keeper. Onana is over anderhalve maand weg richting Africa cup. Kan je hem niet inzetten en heeft hij wedstrijden genoeg om in vorm te komen. Als in die periode pasveer geblesseerd raakt dan moet je het comfort hebben om op Gorter terug te vallen of een keeper aantrekken in de winterstop. Gisteren was het ideale moment om Gorter in een grotere wedstrijd aan het werk te zien. Wat druk van het publiek, tegenstander die aardig kon counteren, maar niet zo werelds dat elke halve kans direct een goal opleverde. Ideale test situatie. Maar ipv Gorter test je Onana, mega dom. Daar weet je nu al van dat je hem in de gebruikelijk lastige weken in de eredivisie moet missen. Of zijn vervanger het dan aankan weet je niet en je weet dus ook niet of je in aktie moet komen in de winterstop. Volgens mij hem je dan aan het gokken ipv weloverwogen beslissingen nemen.

25 november 2021 om 11:00

Flink dommer? Wat een stuitend arrogante reactie van je.

Ten eerste zeg ik dat ik zelf ook liever Gorter had gezien. Ten tweede heb je het hier niet over je 3e en 4e keeper maar over je 2e en 3e keeper. Stekelenburg is namelijk de rest van het seizoen geblesseerd.

Ze zullen bij Ajax vast hun eigen afwegingen maken op dat gebied en ik denk dat ze het daar over het algemeen aardig voor elkaar hebben. Iets meer vertrouwen in je club mag wel hoor.

25 november 2021 om 00:08

Gelukkig heb jij niet de leiding bij Ajax en kijken Ten Hag en co naar het belang van de club. Zo speelde Brobbey ook, terwijl hij zijn contract niet bijtekende. Maakte toch wat belangrijke doelpunten. Ik ben zelf uit principe niet voor het opstellen van Onana, maar als hij zijn werk gewoon doet vind ik het ook prima.

Lijkt soms alsof fans van andere clubs zich er drukker om maken dan Ajacieden zelf. Vooral als het goed gaat met de club.

25 november 2021 om 07:54

Maar zo gaat het ook altijd. Als het goed gaat, dan ziet men ineens dingen, waar de club totaal niet mee bezig is.Onana zegt, als ik naar de foto kijk ben ik volgens mij de enige die er nog is. Dat is zijn mening. Maar men gaat grinniken, als Onana aangeeft dat hij om die reden verder wilt kijken, maakt men ervan dat hij duidelijk aangeeft dat Ajax niet de Holy Grail voor hem is. Zucht, als hij als enige over is, waarom denk je überhaupt dat Ajax de of een Holy Grail is. Zo heeft Ajax zich nooit opgesteld. Als enige overblijven, dat zegt tóch genoeg.

25 november 2021 om 02:07

Ik weet niet hoe zich dat manifesteert in jouw ogen; een club die zich principiëel uitdraagt, maar ik denk dat Ajax vooral prestigieus en professioneel wil zijn. Dat Onana in eerste instantie een broodverdiener is en daarna pas Ajacied, is jammer maar dit is de beste keeper die Ajax heeft en ze betalen hem nog steeds voor zn diensten. Hij maakte vandaag ook weer een heerlijke Onana redding en was voor Kameroen vorige week ook belangrijk. Misschien is hij straks weer zo belangrijk voor Ajax zodat ze een ronde verder gaan in de CL en Ajax dus beter presteert en meer verdient. Ajax kan het zich niet permitteren als amateurclub te denken, waar het zoontje van de voorzitter met een lui oog in het doel staat en het overschatte vriendje van de trainer rechtsbuiten speelt, maar het 1e elftal al jaren rond de 12e plek bungelt. Dat is wat er gebeurt als je prestige en professionaliteit op de achtergrond plaatst. Ik heb een enorme sympathie voor Pasveer en Onana hoeft van mij geen knallend afscheid te hebben van de fans maar laten we niet vergeten dat het een topper is en je alleen daarmee top kan presteren. Jij bent idd absoluut geen Ajacied Rikkiee, daarin ben ik het wel met je eens. En alle Ajacieden die vinden dat Onana niet moet spelen moeten even volwassen worden.

25 november 2021 om 17:40

Wie zegt wel dat Ajax voor spelers de holy grail is? Of kon je niets beters bedenken om je afkeer tegenover Ajax te laten blijken?

Momenteel de enige persoon in Nederland die blij is dat er zonder publiek gespeeld wordt.
Ik heb vandaag wel gezien wat zijn meerwaarde is, en nu aan ten Hag om daar optimaal gebruik van te maken.
Blij dat deze soap bijna afgelopen is.

Wel zeggen dat je hoogstwaarschijnlijk weg bent, maar bijna boos worden bij Ziggo omdat de interviewer vraagt of er al een mondelinge overeenkomst met Inter is. Hij stond prima te keepen hoor, maar dit moet je als Ajax niet willen. Wat een rare gast. Hij manipuleert de hele boel bij elkaar en nog stelt Ajax 'm op. Dat hadden ze echt niet moeten doen.

25 november 2021 om 00:13

Het is gewoon ruimschoots de beste keeper van Ajax en zo beoordeelt ETH hem. Vandaag had je hem niet nodig, maar verder in de CL wel. Deze wedstrijden worden gebruikt om hem ritme te laten opdoen.
Ik snap de emoties en gevoelens bij de achterban, maar emoties winnen geen prijzen; toppers wel.

25 november 2021 om 00:20

Tsja, maar deze kerel is met zijn hoofd niet bepaald meer bij Ajax. Pasveer heeft minstens net zo goed staan keepen in de CL en die hoort echt bij dit team, Onana heeft te veel geflikt om er nog bij te horen. Ik denk zelfs dat als je echt ver komt, Onana eerder tegen van voor prestaties gaat werken.

25 november 2021 om 00:42

Hoe weet je waar hij met zijn hoofd is? Jongen wil spelen, winnen en strijden. Dat laat hij keer op keer zien.

Wat heeft hij nou precies geflikt? De schorsing? Ja heel zuur en we hebben geluk met Steek gehad. Maar is het nou zo’n big issue wat er gebeurd is? De persoon die het meest eronder heeft geleden is hijzelf. En liever dat hij er vanwege zoiets doms uit ligt, dan vanwege het doodrijden van een kind, neersteken van zijn neef of mishandelen van een aannemer.

25 november 2021 om 07:27

Onana hoort echt wel bij het team hoor!! Als je ziet hoe de rest met hem omgaat tijdens de trainingen en de warming-up is hij gewoon onderdeel van het team. Het enige wat tegen hem gaat werken zijn uit emotie reagerende supporters.

25 november 2021 om 00:44

Waarom wordt mijn reactie gecensureerd @joentje? Ik geef aan dat de man een persoonlijkheidsstoornis lijkt te hebben, maar dat essentiele stuk wordt gewoon verwijderd?

25 november 2021 om 01:21

Gast als je dat niet begrijpt. Zijn nogal uitspraken he. Persoonlijkheidsstoornis. Weet je eigenlijk wel wat je zegt?

25 november 2021 om 11:46

Ben je een dokter ofzo dat je dat hebt vastgesteld? Wat een onzin verkondig jij hier myvision.

Voor mij blijft hij ondanks alles gewoon een held. Hoe hij Ajax naar de EL finale en CL halve finale heeft geloodst zal mij altijd bij blijven. Lekker aan zijn contract houden tot het einde van het seizoen en dan een frisse start maken. Is niet anders.

24 november 2021 om 23:57

Hij heeft geweldige dingen laten zien inderdaad, maar dat is VVT sinds zijn dopinggeval. Hij heeft het boek Ajax al dichtgedaan, waarom zou je dan hem nog opstellen, totaal zinloos. Het was veel sterker geweest als hij nooit meer voor Ajax had gekeept na zijn dopingstraf, nu krijg je namelijk allemaal van die rare zenuwachtige interviews waarin hij geen normale houding kan aannemen en de supporter die van rechtvaardigheid houdt (zoals ik) zich kapot zit te ergeren aan de onzin die uit zijn mond komt. Geef die gast gewoon geen aandacht meer joh, verdient'ie niet.

25 november 2021 om 00:16

Hoop ergens dat hij alsnog bijtekent, gewoon de beste keeper die we hebben. Rare Pipo, maar tja het is en blijft een doelman.

25 november 2021 om 00:45

Het boek is helemaal niet dicht. We weten nu alleen 1 ding: dit is het laatste hoofdstuk. Jongen heeft vrijwel niets gekost en heeft ons zo veel gebracht. Waarom moet Ajax nog per se aan hem verdienen?

25 november 2021 om 17:42

Hij heeft hele goede dingen gedaan, maar ook (indirect) er voor gezorgd dat Ajax niet de CL finale haalde. Door al zijn tijdrekken in de periode daarvoor liet de scheidsrechter zo lang door spelen, met het 3e tegendoelpunt in de allerlaatste seconde tot gevolg.

En het laatste jaar heeft hij zelfstandig heel veel afbreuk gedaan aan zijn reputatie. Van mij had hij gisteren en in de toekomst niet meer opgesteld te worden.

Gelukkig gaan de mensen bij Ajax en Onana zelf wãƒâ©l volwassen om met deze situatie, in tegenstelling tot een hoop mensen hier op VZ. Hoezo laat hij Ajax vallen als hij weggaat na dit seizoen? De enige die hij heeft laten vallen, is zichzelf door (per ongeluk) die domme fout te maken. Ajax heeft hem gesteund, zoals een goede werkgever betaamt en hij geeft nog steeds alles voor Ajax (en hij levert nog steeds zagen we vandaag).

Dat ze er niet uit zijn gekomen met de contract onderhandelingen, kan gebeuren en hoort bij het zakelijke leven. Alsof Onana nu opeens minder rechten heeft en verplicht is om te verlengen. Ajax is voor hem opgekomen en is ook, zij het gedwongen door de situatie, verder gaan kijken en heeft nieuwe keepers gehaald. Onana heeft jarenlang alles gegeven en veel bereikt en heeft zelfs maanden salaris afgestaan (had niet gehoeven, dus dat is netjes en getuigt van een goede persoonlijkheid). Ik wens hem het beste en ik weet zeker dat Ajax dat ook doet!

24 november 2021 om 23:58

Heb je het interview gezien? Leek me niet iemand die volwassen met de situatie omgaat, zegt binnen een minuut totaal tegenstrijdige dingen. Ik denk dat zijn beste tijd bij Ajax was en zal zijn, topkeeper, maar een waardeloze persoonlijkheid.

25 november 2021 om 00:01

Ik heb interview gezien ja. Wat voor tegenstrijdige dingen zegt hij? Ik heb ze niet gehoord...

25 november 2021 om 00:17

Wel zeggen dat je hoogstwaarschijnlijk weg bent, maar boos worden als de interviewer zegt dat hij waarschijnlijk weg gaat (naar Inter). Hij oogde ontzettend onrustig, wantrouwend en nerveus voor de camera. Totaal in tegenstelling van hoe hij op het veld was overigens.

25 november 2021 om 00:24

Jezus, die gast heeft een zware periode van 10 maanden achter de rug. Van elke dag trainen naar niet eens meer op de club mogen zijn en alleen nog voor jezelf mogen trainen. Dat is wel even een fikse omslag. Als je dan eindelijk weer een wedstrijd mag spelen, super zenuwachtig bent van tevoren, een prima wedstrijd keept en 3 punten pakt, dan mag je best even emotioneel zijn. Uiteindelijk doe je het daar voor.

Wat betreft zijn vertrek: het kan toch zijn dat de kans aanzienlijk is dat hij vertrekt, maar dat er nog geen akkoord is met Inter? Marc zelf heeft ook al bevestigd dat de kans nihil is dat Onana blijft, dus de onderhandelingen met Ajax zullen wel gestopt zijn. Maar ik zou ook boos worden als je maandenlang overal en nergens leest dat je ergens een akkoord hebt, terwijl je zelf beter weet. Dus dat lijkt me geen gek gedrag. Maar goed, ik denk dat jij eerlijk gezegd een beetje verblind bent door haat/woede/teleurstelling.

25 november 2021 om 00:40

Ja, hij heeft in een uitzonderlijke en zware situatie gezeten. Door zijn eigen toedoen, bewust of onbewust, het was volledig zijn eigen schuld. Denk je dat hij daarmee niet toevallig heel Ajax heeft benadeeld? Vervolgens heeft Ajax direct zijn rug gedekt en de situatie proberen te verlichten, terwijl Onana juist het tegenovergestelde doet: geen duidelijkheid schetsen aan de achterban, geen duidelijkheid schetsen over zijn toekomst bij Ajax, geen aanbiedingen willen tekenen terwijl je als dopingzondaar eigenlijk niet eens echt iets te willen hebt. Ik ben allang niet meer verblind door haat/woede/teleurstelling. Ik geef mensen geen aandacht die me naaien, ik wil die gast dus gewoon niet meer zien in het Ajaxshirt of voor de camera gezien hij zich daar ook verontwaardigd opstelt.

25 november 2021 om 03:47

@myvision en wat nou als onana ons na die CL finale keept? sta je er dan nog zo in? denk het niet. Het is zijn moment om te vertrekken en je weet zelf hoe de voetbalwereld werkt? Je moet niet zo naief lullen want je weet zelf ook wel dat je straks in de halve finale liever onana ziet staan dan pasveer.

25 november 2021 om 06:10

"jezus, die gast heeft een zware periode van 10 maanden achter de rug. "

Zeker, dat onderhandelen met die Italianen gaat je niet in de koude kleren zitten..

25 november 2021 om 09:28

@myvision uiteraard is het zijn eigen schuld, maar dat neemt niet weg dat het een zware periode was. "als dopingzondaar heb je eigenlijk niet eens echt iets te willen" dat is dus precies mijn punt: hij heeft nog steeds het recht iets te willen. Het was een domme fout, maar hij heeft zijn straf echt wel uitgezeten nu. Dat hij in de zomer weg wil, is niet gek. Keept al jaren heel goed bij Ajax en hij is ambitieus. Waarschijnlijk wilde hij na afgelopen seizoen al gaan, ware het niet dat dit gebeurde.

Overigens wel grappig dat je zegt dat "je geen aandacht aan mensen die je naaien' en ondertussen alleen al in dit artikel 6-7 posts hebt geschreven over de beste man. Ik ben bang wat ik in die andere artikelen over hem ga aantreffen haha.

25 november 2021 om 10:56

Duidelijk! Verder heb je in de laatste reactie een fair point haha. Ik bedoelde vooral dat een Ajax hem geen aandacht meer moet geven door hem op te stellen waardoor we ook niet meer zulke in mijn ogen rare interviews gaan krijgen. Maar je hebt gelijk, ik stoor me mateloos aan hem en ik kan het niet laten me daar over te uiten inderdaad haha.

25 november 2021 om 12:02

Haha, ja ik kan me wel voorstellen dat je je aan hem stoort na al dat gedoe het afgelopen jaar. Maar probeer niet te vergeten dat hij Ajax ook enorm veel heeft gebracht! Loopt al inmiddels 6 jaar rond bij de club en heeft van alles meegemaakt, van EL finale tot CL halve finale tot dit dieptepunt. Daarbovenop lijkt het mij wel een sympathieke en rustige gozer die goed in de groep zit. Ik denk dat de mensen bij Ajax dat ook vinden, want anders had hij echt niet meer bij Ajax 1 gezeten en geen wedstrijd meer gekeept.

Hoe het nu eindigt, is inderdaad kut voor Ajax (maar ook voor hemzelf). Hij vertrekt nu toch wel een beetje door de achterdeur. Helaas horen ongelukken en een ongelukkige/onvoorziene samenloop van omstandigheden nou eenmaal bij het leven.

25 november 2021 om 00:23

Hij heeft ajax natuurlijk ook laten vallen door dat pilletje in te nemen. Uiteindelijk zn recht maar het voelt wel heel dubbel als je de club (en jezelf) benadeeld. Ajax ontvangt geen transfersom door deze domme fout. Dan vind ik een situatie van bijv mazraoui heel anders.

Misschien dat er de komende weken nog een eerste doelman van een goede club geblesseerd raakt en die voor Onana durft te gaan in de winterstop. Ze kunnen nu zien dat hij nog in prima conditie is. Het is jammer dat het zo gelopen is. Vreemd ook dat Overmars niet een jaartje wou verlengen ipv 2 wat volgens de geruchten Onana wel had gewild.

25 november 2021 om 06:25

Niemand gaat een keeper in de winterstop kopen die meteen naar de Afrika cup gaat. Dan maar ff paar maandjes wachten.en Onana wilde helemaal geen 2 jaartjes. Die wilde al veel eerder weg. Ajax wilde juist langer verlengen.

25 november 2021 om 07:08

Leer lezen kerel. Ik zeg ook 1 jaar. Verder ga ik niet meer op je reageren. Je toontje in al je reacties is echt lelijk

25 november 2021 om 09:51

@soccerfan_1
Waarom zou een club dat niet doen? Ze hebben dan immers de garantie dat Onana onder contract komt te staan. Als je wacht tot de zomer, dan is het maar de vraag vanwege de lucratieve tekencommissie.

Als Spursfan zie ik hem graag in de winter graag komen. Half jaartje op de achtergrond en in de schaduw van onze aanvoerder Lloris wennen en daarna het overnemen. Dat hij meteen weg is naar de Afrika Cup neem ik dan wel voor lief.

Dit is een iconische prachtkeeper. Jammer dat het allemaal zo gelopen is, iedereen maakt fouten, en hierbij zou het nog steeds domme pech kunnen zijn. Jammer dat hij niet wil verlengen!

Treurig hoe het hoofdstuk Ajax afgesloten zal worden. Maar ik gun die jongen een volgende stap en hij heeft zijn waarde gehad. Dat je er straks niks aan overhoudt is minder maar overall is Onana dubbel en dwars geslaagd en was hij geweldig in de Europese campagnes. Ook in de begeleiding van nieuwe spelers. Goeie gast die het hopelijk geweldig gaat doen bij Inter Milan.

Wie deed dit interview? Helene Hendriks? Wat een zwakke optreden zeg. Gewoon gezellige, simpele vraagjes stellen maar is dat het niveau? Er komt geen enkele sterke vraag uit. Iedereen loopt maar met haar weg maar ik vind het echt helemaal niks. Als ze daar alleen is omdat ze vrouw is, had dan Fresia genomen. Komt meer zinnigs uit en is een leuke, sympathieke opgewekte persoon.

Niemand misgunt jou die transfer Onana. Het gaat om de manier waarop. Club benadelen en daarna nog een schepje er bovenop doen en gratis weglopen. De groeten!

Als hij vertrekt met de CL winst is tevreden lijk mij…
Gewoon opstellen deze topper

Prima dat hij het hoofdstuk wil afsluiten en verder wil kijken. Maar dat kan ook door je huidige club, die je in moeilijke tijden heeft gesupport, er tenminste nog iets aan te laten verdienen. Maar meneer vertrekt liever gratis door de achterdeur en hoopt een mooie tekensom te pakken.

Kwam mij in dit interview toch erg sympathiek en eerlijk over. Zichtbaar ook geëmotioneerd.. hoop voor hem dat hij een fijne nieuwe club zal vinden!

Neres was er ook al in het jaar van de EL finale

Feit dat Onana aan spelen toekomt is gewoon dat ie zich weer in de kijker speel en misschien hoopt ajax hem in de winterstop nog te verkopen en er zo toch nog wat aan te verdienen. Niks meer en niks minder.. Pasveer staat de laatste tijd te keepen als een malle dus dat hij na zo'n tijd afwezig te zijn geweest, en dan in de CL weer minuten mag maken, kan volgens mij alleen zo uitgelegd worden. Onana in het veld bij ajax; dat is een gesloten boek als het om sportieve redenen gaat. Dit is puur uit financieel oogpunt!

25 november 2021 om 11:49

@zwolsekip
Is het niet de reden dat Onana nu gewoon weer de tweede keeper is? Daarnaast stond hij juist om sportieve redenen op het veld gisteren, namelijk de wedstrijd winnen en waardoor Ajax een winstbonus krijgt.

Maar fijn dat je de reden geeft waarom Onana opgesteld werd. Is het daarom ook dat Mazraoui constant opgesteld wordt?

Ik vond het geen probleem dat hij keepte gister en begreep de ophef ook niet zo zolang hij zich volledig inzet en zich professioneel gedraagt maar dit interview vond ik wel schrijnend want Onana vond zichzelf wel heel zielig terwijl het vooral z'n keuzes na het innemen van het pilletje zijn die de fans dwars zitten. Was overigens weer in topvorm op de lijn maar dat vliegende keep spelen dat liep toch een paar keer maar net goed af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
D. KlaassenMiddenvelder112
R. PasveerKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

74 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ongeïnspireerd Ajax boekt dankzij Tadic zuinige zege op Sparta

Ajax heeft zondagmiddag een moeizame overwinning geboekt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Erik ten Hag wist op bezoek bij Sparta Rotterdam allerminst te overtuigen, maar won wel: 0-1. Dusan...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren