Zenuwachtige André Onana werd door twee teamgenoten aangesproken

Donderdag, 25 november 2021 om 07:32Dominic Mostert • Laatste update: 08:02

André Onana heeft woensdagavond genoten van zijn rentree onder de lat bij Ajax. De keeper kreeg verrassenderwijs een basisplek op bezoek bij Besiktas (1-2 zege) en verrichtte enkele belangrijke reddingen. Onana had zijn basisplaats niet verwacht en was nerveus voorafgaand aan de wedstrijd, vertelt hij in een interview met Ajax TV.

"Het geeft een heel goed gevoel", glunderde de Kameroener. "Ik was een beetje gestrest voor de wedstrijd, maar mijn ploeggenoten hebben me geholpen. Ze hebben met me gepraat en me op mijn gemak gesteld. Ik ben blij dat alles goed is gegaan." Met name 'in het begin' was Onana nerveus. "Toen we het stadion in liepen en in de kleedkamers zaten, was ik nerveus. Sommige spelers konden het aan me zien. Nous (Noussair Mazraoui, red.), zei tegen me: ‘André, normaal ben je zo niet.’ Ook Zaka (Zakaria Labyad), zei zoiets. Het was een speciaal moment voor me. Ik ben hier om te ploeg te helpen."

Onana was 'natuurlijk' verrast door het nieuws dat hij aan de aftrap mocht verschijnen. "Zeker omdat Remko heel goed speelt en het elftal ook", vertelde de van een dopingschorsing teruggekeerde keeper. "Ik ben blij met hoe het gaat en met de overwinning. Ik hoop dat we dit jaar geschiedenis gaan schrijven." Zijn rentree voelde als een tweede debuut. "Tien maanden is een lange tijd. Het was niet makkelijk voor me. Ik ben blij om terug te zijn", aldus Onana. "Je moet veel doorstaan. Je leert van de shit. Ik ben gelukkig en ik probeer alleen het positieve te zien. Ik probeer vooruit te kijken."

Pasveer liet gedurende de absentie van Onana een goede indruk achter onder de lat bij Ajax. Onana denkt dan ook niet dat hij zijn concurrent onder druk zette. "Remko en ik hebben een goede relatie. Maar de druk ligt vooral bij mij. Ik ga mezelf na zo’n lange tijd niet vergelijken met Remko. Hij doet het erg goed. Ik wilde gewoon in het ritme komen en hoopte dat het goed zou gaan. Vandaag is het allemaal goed gegaan."Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door 119090)

Geen fouten gemaakt, en was heerlijk om naar te kijken. Hoe je het ook wendt of keert, met Onana staat er wel iemand mét uitstraling op je goal en tevens voetbalt die een aardig potje mee.
Geen slechte wedstrijd voor iemand die zolang al niet meer op het hoogste niveau heeft gespeeld.

24 november 2021 om 22:01

Geen fouten gemaakt? Vond dat uitkomen toch wel een grote fout. Het is dat die spits uitglijdt, want anders is het gewoon 2-0.

24 november 2021 om 22:09

Was ook gewoon nog steeds buitenspel geweest. Maar goed. Zag er niet best uit nee.

24 november 2021 om 23:13

Nou in de herhaling stond hij volgens mij gewoon nog voor de middelijn.

24 november 2021 om 23:54

Jaa jaaa uiteindelijk heeft hij het gehouden daar gaat het om

25 november 2021 om 06:12

Kan ook zijn dat die spits uitglijdt omdat er door Onana druk op hem werd gezet. Krijgt die spits daarentegen tijd en ruimte, kan hij rustig aannemen, draaien en z’n actie voortzetten

25 november 2021 om 08:57

@zytto34
Het was gewoon buitenspel, maar desondanks wordt de spits juist onder druk gezet omdat Onana zover uit zijn doel is. Dat verwacht de spits niet en moet daardoor snel handelen. Was Onana niet uitgekomen - en uitgaande van geen buitenspel - dan had de spits alle tijd om op Onana af te gaan.

25 november 2021 om 09:09

@zytto:

Dat kan je niet als fout bestempelen..

Het was buitenspel, net over de middenlijn met lichaamsdeel. (trek maar lijntje in herhaling )

Daarnaast zet hij juist goed druk op de aanvaller, die mede daardoor een verkeerde keuze maakt en mist. Vind dit eerder een uitstekende actie dan een fout...

Ondanks wat er is gebeurd, blijft hij een klasbak keeper.

24 november 2021 om 22:06

Hij heeft pas wel paar wedstrijden met Kameroen gespeeld. Dus had wel al wat ritme opgebouwd. Maar neemt niet weg dat t een goede pot was van hem

Heeft het gewoon goed gedaan. Alle respect naar Pasveer, die heeft het de algelopen weken uitstekend gedaan. Maar goed dat Andre er weer kan staan. Oogt toch een stuk rustiger achterin.

24 november 2021 om 22:20

Zakelijk gezien begrijp ik de keuze, op persoonlijk vlak had hij de rest van het seizoen lekker op de tribune kunnen plaats nemen. Opvallend hoe een zondaar weer snel in genade is genomen.

24 november 2021 om 22:51

Wat ga je aan Pasveer nog verdienen dan toch ook niks dus zakelijk niet zo’n verschil. Dan maar beter de beste in de goal zetten lijkt mij.

25 november 2021 om 08:25

Tja, je kunt ook stellen dat het op dit moment sportief niet extreem veel verschil maakt en dat je er daarom voor kiest om een statement te maken door Onana geen speelminuten te geven tenzij echt noodzakelijk.

25 november 2021 om 09:16

Ik denk dat ten Hag Onana gewoon wedstrijdritme wil laten opdoen in geval Pasveer geblesseerd raakt. Heb je iig een uitstekende vervanger achter de hand mocht je ver in de CL komen. Zo'n Gorter komt dan toch internationale ervaring te kort. Ook nationaal trouwens. Onana mag nu ook vast de bekerwedstrijden keepen.

24 november 2021 om 22:25

Oogt rustiger achterin? Onana vliegt soms uit op momenten dat je denkt wegwezen daar. Terug naar je goal.

24 november 2021 om 22:30

@soccerfan_1; maar hij verwerkt het toch allemaal goed en heeft geregeld punten voor ons gepakt in het verleden? Zou men god niet weten waarom je in hemelsnaam Pasveer kiest boven Onana, buiten dat incidentje om wat wellicht heeft plaatsgevonden. Een druktemaker of geen druktemaker, maakt mij echt geen reet uit, als ie maar de beste in ballen pakken is en evt opbouwen van het spel.

25 november 2021 om 09:10

Dus je vindt "gewoon goed gedaan" beter dan "uitstekend gedaan"? Beetje tegenstrijdig hier.

Van mij mag hij er vanaf nu weer vast in staan

Gewoon Onana laten keepen. Pasveer is einde van het seizoen (ook) weg. #pensioen

24 november 2021 om 22:27

Oh ja en dan over een paar weken weer pasveer er in omdat Onana naar Afrika is. Lekker heen en weer switchen met keepers terwijl het het gewoon als een tierelier loopt met pasveer.

24 november 2021 om 22:46

Dat is wel degelijk een goed argument. Maar wat als Onana terugkomt van de Africa cup? Ga je dan nog steeds Pasveer opstellen? Onana is naar mijn mening een keeper die de top kan halen.

25 november 2021 om 08:33

Nou dat scheelt, want van wat ik gisteren begreep is hij in de winter weg. Dus is dat geen issue meer.

25 november 2021 om 08:59

@soccerfan_1
Loopt het als een tierelier bij Ajax vanwege Pasveer of loopt het sowieso wel bij Ajax?

Gelukkig is Ten Hag slimmer dan de experts van VZ die liever mannen van 67 op goal willen hebben!

24 november 2021 om 22:51

Wat ben jij grappig zeg!

We willen gewoon niet zo'n verrader op doel. Wat voor beeld geef je ook af aan toekomstige spelers? Dat je alles maar kunt flikken en je toch wel mag terugkomen.

24 november 2021 om 22:56

'Verrader' hou toch op man. Cruijf speelde ook voor Feyenoord, wat vind je daar dan van?

Nou en als Onana zijn wedstrijdvorm terugkrijgt weten we ook wie de betere is, namelijk Onana. Lekker Onana dan opstellen. Ajax moet gewoon winnen en weet ik het wat er zoal binnenshuis heeft plaatsgevonden evt. Onana is duidelijk 'the man' als keeper.

Ik kan het niet helpen, want ik kan Onana eigenlijk wel vervloeken met wat ie ons heeft aangedaan en hoe hij Ajax heeft behandeld. Maar er stond wel weer iemand zeg vanavond! Geweldige redding en rust aan de bal. Stiekem hoop ik dat Overmars hem kan behouden. Niets ten nadele van Pasveer maar Onana is wel wereldtop vind ik. En ik denk dat als ie bijtekent het oude zeer sneller verdwenen is dan je denkt. Het is gewoon dat je trots wordt gekrenkt als iemand transfervrij vertrekt. Het is niet hoe je omgaat met een club die jou je kansen heeft gegeven.

Gewoon pasveer laten staan.

Die stond er op momenten dat ajax hem nodig had.
Pasveer is gewoon een prima keeper.

Kijk naar het aantal tegendoelpunten die ajax tegen heeft gekregen.
Bijna niks en dat is mede te danken aan pasveer!

25 november 2021 om 09:24

@ajaxprofessor
Off: Ja, en Onana stond er in de EL-finale in in de CL-campagne tot en met de halve finale.

Ik vind soms dat Pasveer teveel eer krijgt. Ja, er komen weinig tegendoelpunten, maar dat heeft er ook mee te maken dat Ajax gewoon sterker is. Ik vind Pasveer toch niet de beste keeper mede vanwege de volgende zaken. Teveel wordt weggestompt/slagen, waardoor een nieuwe situatie ontstaat. Ook zijn positionering valt soms te wensen over. Kijk de redding maar terug op het schot van Haaland dat hij tegen de lat tikt. Pasveer wil uitkomen, wil daarna deels terugkomen en heeft mijn inziens daarna alle geluk dat het schot van Haaland niet naar de hoek gaat, want dan stond Pasveer in niemandsland.

Pasveer heeft het dit jaar goed gedaan zolang hij dat blijft doen is hij de nr 1. Leuk dat Onana terug is maar hij gaat weg bij Ajax en hoeft van mij alleen erin als Pasveer geblesseerd raakt of geen bal meer tegenhoudt.

Ik blijf hem ondanks alles toch wel een sympathieke gozer vinden. En een topkeeper met veel uitstraling.

Hij zou een pilletje moeten nemen tegen de zenuwen.

Wel goed om te lezen dat Zaka een bijdrage heeft dit seizoen al weten we nog niet wat hij gezegd heeft. Maar hij heeft iets gezegd!
Tot zover dan ook de bijdrage van Labyad voor dit seizoen. Ik zou zeggen: uitverkoop in de winterstop want it wordt wel een beetje pijnlijk.

De beste mag wat mij betreft spelen. Ik wil graag ver komen in de CL en kampioen worden. Als ze dat het best voor mogelijk houden met Wilfred Genee op goal mogen ze die wat mij betreft ook weer zijn handschoenen aan doen.

Een slimme zet van ten Hag om
Hem in een uitwedstrijd te laten spelen ipv Thuiswedstrijd. Bij een thuiswedstrijd zou hij nog nerveuzer zijn en bij een fout meteen afgestraft worden door eigen publiek.

25 november 2021 om 12:13

@arnavut1
In Nederland mogen er op dit moment geen toeschouwers bij de voetbalwedstrijden zijn.

Denk dat Ajax hem in de Winterstop wil verkopen. Even goed presteren in de Champions League en dan in de winterstop verkopen voor €2 miljoen. Dan brengt hij tenminste nog wat op...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

73 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

Dusan Tadic groot vraagteken voor duel met Sporting Portugal

Ajax moet het dinsdagavond tegen Sporting Portugal vermoedelijk stellen zonder Dusan Tadic, zo vertelde Erik ten Hag maandag tijdens de persconferentie. De aanvoerder kampt met rugklachten sinds de uitwedstrijd tegen Heracles...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren