Bruggink tipt Oranje: ‘Het zou me niet verbazen als hij er over een jaar bij is’

Donderdag, 18 november 2021 om 15:16 • Laatste update: 15:20

Het zou Arnold Bruggink niet verbazen als Jeremie Frimpong over een jaar deel uitmaakt van de selectie van Oranje voor het WK in Qatar. De twintigjarige rechtsback is dit seizoen onomstreden basisspeler bij Bayer Leverkusen. Bruggink noemt Frimpong in het programma Voetbalpraat van ESPN ‘een jongen die het invult zoals Denzel Dumfries dat doet’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door glennn)

Als hij het invult zoals Dumfries het doet dan laat hem maar lekker thuis.

18 november 2021 om 08:57

Als wij alle backs thuislaten die van het niveau Dumfries zijn of eronder, dan spelen wij dus zonder backs.

18 november 2021 om 09:01

Begrijpend lezen ook een vak he? En PSVeindje gelijk idioot roepen, man man wat een niveau.Ajaxaddict heeft helemaal gelijk. NL heeff totaal geen behoefte om 2 dezelfde types mee te nemen.

18 november 2021 om 09:14

Maar zoals Ajaxaddict het roept kan je het op 2 manieren interpreteren. Kan zijn de rol die hij aanneemt of welk niveau hij aantikt natuurlijk. En waarom kan je geen behoefte hebben aan 2 dezelfde types? Als er eentje geblesseerd raakt dan wil jij meteen met een back gaan spelen die het anders invult? Volgens mij bouw je een team met een bepaalde speelstijl en vanuit daar ga jij voetballen. Tenminste dat lijkt mij het idee van Louis en menig coach

18 november 2021 om 09:30

Ik denk het niet, juist behoefte om je tactiek te kunnen aanpassen als het niet loopt.

18 november 2021 om 09:59

Maar als je nog een heel toernooi moet, dan moet je dus met een back spelen die het anders invult? Lijkt mij niet meer dan logisch dat je 2 backs meeneemt die hetzelfde invullen en dan wellicht een 3e back die je kan gebruiken om een andere tactiek te spelen of op meerdere posities kan spelen, anders is je Plan A wel heel fragiel. Overigens je 'begrijpend lezen is ook een vak hé?' is niet echt een goeie manier om een discussie aan te gaan, in ieder geval niet als je zelf mis zit. Komt een beetje dommig en aanvallend over en doet de discussie nooit ten goede

18 november 2021 om 16:40

‘En dan wellicht een 3e back’ je mag maar 23 spelers meenemen hè.. verder valt voor beide standpunten iets te zeggen. Toch zou ik persoonlijk ook voor wat meer variatie gaan, Dumfries is aanvallend natuurlijk heel sterk. Echter vind ik hem verdedigend op z’n minst matig. Dan is het toch lekker als je een optie achter hem hebt die wel kan verdedigen.

18 november 2021 om 20:55

Tja zo kan ik er nog wel een opnoemen. Vind Blind aanvallend best aardig maar verdedigend en fysiek waardeloos en minder dan niveau KKD… maar die staat er ook steeds weer in.

18 november 2021 om 08:58

@ajaxaddict
Dacht je er zo ook over op het EK toen hij doelpunten maakte en assists gaf? Dumfries is niet de meest verfijnde rechtsback, maar voor een buitenspeler enorm vervelend dat hij constant naar voren gaat. Vooral in een 5-mansverdediging vind ik Dumfries de beste optie op de rechtervleugel.

18 november 2021 om 09:09

Mason38, volgensmij begrijp je hem verkeerd en doelt hij op het hebben van twee dezelfde types backs onnodig is.

18 november 2021 om 09:10

Ik snap die hosanna stemming over Dumfries op het EK niet hoor. Kijk de wedstrijden maar na, 9 van de 10 voorzetten waren niet op maat of te zacht. En hij heeft inderdaad (ik dacht )2 doelpunten gemaakt, maar denk dat hij een keer of 8 in scoringspositie is geweest. De grootste kansen heeft hij om zeep geholpen. Ik vind Dumfries vaak maar een blind renpaard. Zo ook bij de 1-2 tegen Montenegro. Dan gaat hij diep op de helft van Montenegro een kansloze loopactie aan en vervolgens staat een aantal seconde zijn directe tegenstander geheel vrij en leidt de aansluitingstreffen in.

18 november 2021 om 10:02

Mee eens. Na die 2 goals tegen de lamme en de blinde op het EK, werd gedaan alsof Dumfries ineens een elite rechtsachter van het niveau Hakimi was.

Jouw beschrijving is echter de realiteit. Hij heeft zijn goede momenten maar over het algemeen is het uiteraard geen topper. Voor mij een klein wonder dat zo iemand bij Inter speelt.

18 november 2021 om 10:56

Een klein wonder is het alleen als je je onderbuik gevoel laat spreken en verdere statistieken negeert. Dumfries was jarenlang een van de meest productieve (goals en assists) backs in de Eredivisie. Je mag vinden wat je wilt over hem en zijn beperkte techniek, zijn bijdrage is meer dan al die andere backs met o zo een geweldige techniek, waar je blijkbaar weinig voor koopt. Inter is misschien te hoog gegrepen voor hem, maar voor die prijs snap ik best dat ze een gok wagen.

18 november 2021 om 13:06

Ajaxsupporters noemen van een (ex) PSV speler liever de dingen die hij niet kan. PSV supporters noemen van een (ex) Ajaxspeler liever de dingen die hij niet kan. Zoiets. Blind en Dumfries zijn ultieme voorbeelden. Ik vond beide heren goed spelen laatste interland. De 1-0 is imo deels door Blind,wat velen is ontgaan.

19 november 2021 om 00:54

@Paulr Dumfries was van alle spelers van het hele EK bij de meeste kansen betrokken. Als back! Super lastige speler om tegen te spelen en wordt verdedigend steeds beter.Ja hij zou nog beter kunnen zijn als hij wat koelbloedige was. Maar ik schrijf hem als een van de eerste op in een opstelling want hij geeft tenminste een beetje power en drive aan het team.

18 november 2021 om 09:06

Precies. Behalve als hij wel een goede voorzet heeft en het tactisch vermogen om in te schatten of een loopactie kansloos is, dan is hij al snel 2 klasse beter dan Dumfries.

18 november 2021 om 09:12

En als hij er niet door elke directe tegenstander uitgelopen wordt is hij al snel drie klassen beter dan Blind. Onze backs in Oranje zijn helaas niet je van het maar we moeten het ermee doen

18 november 2021 om 09:18

Ach daar komt Japie weer aan met zijn Blind-obsessie! Kap daar eens mee joh!
Het begint echt super treurig te worden, al je berichten over de familie Blind.

Danny Blind heeft oranje namelijk wel even naar het WK geleidt, maar dat zal volgens jou wel niet door hem komen, net zo als het wel aan hem had gelegen als Nederland had verloren van Noorwegen.

18 november 2021 om 09:23

Oja, want je mag alleen kritiek hebben op Dumfries maar niet op die andere back die al jaren constant onnodige tegengoals veroorzaakt in Oranje. Sinds wanneer heeft Danny Blind ons naar het WK geleid? Denk je dat Fraser ennBlind voor niks oortjes in hadden en dat Van Gaal voor niks met een telefoon in zijn hand zat?

18 november 2021 om 09:31

Dit bericht gaat over de RB positie van het Nederlands elftal. Volgens mij heeft Daley Blind daar nog nooit gestaan. Ik kan me vergissen, maar ik denk het niet.

Maar jou maakt het niet uit waar het over gaat, jij weet altijd wel een manier te bedenken om je afgunst richting Blind te verzinnen.

Precies dit, het lag nu niet aan Danny Blind. Maar wanneer er was verloren tegen oranje had het wel aan hem gelegen, daar durf ik best mijn geld op in te zetten.

18 november 2021 om 11:13

We hebben het over backs en dan ben ik van mening dat op beide flanken onze backs zwaar tekort komen dus waarom zou ik dat niet mogen aangeven? En nee dan lag het niet aan Blind want dat is slechts een assistent coach plus de fout om zo iemand aan te stellen ligt bij de KNVB want dat Blind geen goede coach is dat moeten ze daar inmiddels ook wel weten na het mislopen van het EK en Ziyech dankzij hem

18 november 2021 om 11:20

Japie, laat me je een advies geven: Stop met reageren hierop! Je maakt jezelf alleen maar belachelijker. Dit bericht gaat niet over de backs van het Nederlands elfatl, dit gaat over een speler die misschien in de toekomst de RB van oranje kan worden. Dus elke link met Blind heb je zelf bedacht. En wou je zeggen dat je geen obsessie had voor de familie Blind? Waarom moet je dan nog even benoemen dat de aanstelling van Danny Blind een fout is geweest? Bovendien spreek je jezelf ook behoorlijk tegen. Want Danny Blind is geen goede hoofdcoach, heeft hij zelf ook toegegeven. Maar dan kan hij nog wel een prima assistent trainer/veldtrainer zijn.

18 november 2021 om 13:53

Leg mij dan uit waarom als een artikel over een verdedigende fout van Blind gaat mensen de keeper Bijlow erbij halen? Dat is toch ook geen linksback en dat artikel gaat dan toch ook niet over de keeper? Maar dan hoor ik je niet. Blind is zo een goede assistent coach dat geen club hem opnam in hun technische staf. Die zit er puur en alleen blij omdat het al jaren het knechtje is van Van Gaal, maar niet om zijn competenties

18 november 2021 om 14:02

Ben ik nou verantwoordelijk voor elke reactie op dit forum? Waarom ik daar niet op reageer is omdat het niet mijn discussie is. Dit is wel mijn discussie, daarom reageer ik hier wel op.

Ik zal maar gewoon reageren op jouw bericht, omdat je maar door blijft gaan over Blind. Iemand die tijdelijk geen baan heeft of een andere functie bekleed is niet direct onbekwaam. Als je dat niet begrijpt dan houdt het wel een beetje op. Wees gewoon een kerel en geef toe dat je iets tegen Danny en Daley Blind hebt, want dat is zo over duidelijk. Of ga je dat ontkennen en blijf je liever als een klein kind jammeren dat je ze er beide niets van kunnen?

18 november 2021 om 14:36

Ik heb idd iets tegen Danny Blind sinds hij zo incapabel is gebleken dat hij het EK misliep en Ziyech richting Marokko jaagde. Ik heb niks tegen Daley Blind. Heel Nederland weet dat hij in Oranje structureel onnodige tegengoals weg geeft dus dat is niet meer dan het benoemen van de feiten

18 november 2021 om 15:54

Dat die Ziyech mis heeft gelopen was een schande en Daley is idd een slak en ben grote fan van Dumfries omdat hij een bepaalde norm aangeeft op welke tempo drive en strijd Oranje moet voetballen. De vuile meters die hij maakt en sprints die hij trekt is gewoon buitenaards. De ruimtes die hij creeert doet geen 1 voetballer van Oranje.

18 november 2021 om 16:16

@japie: Ik weet niet, maar denk dat jij ook ooit wel eens iets verkeerd of niet zo goed hebt gedaan, moet je daar ook heel je leven voor achtervolgd worden? Hoe jij reageert op de familie Blind is bijna obsessief.

18 november 2021 om 16:19

@rambokolombo: Ik zie het heel anders. Het enige waar ik het met je eens ben, is dat hij er heel veel energie in steekt. Maar hij gebruikt dat niet op een goede manier. Hij komt veel te vaak op, en hij is zeer regelmatig veel te laat terug, zie de 1-2 tegen Montenegro. Daarnaast vind ik zijn voorzetten echt van een bedroevend niveau. Als je het EK terug kijkt dan zie je dat er nauwelijks eentje aan komt. De meeste zijn een meter voor of achter een medespeler of te zacht. Ik ben geen fan van hem.

18 november 2021 om 17:41

@PaulR_1982 Je hoeft er niet heel je leven door achtervolgt te worden want er zijn genoeg banen bij andere bonden, maar als de KNVB iemand na zo een totaal fiasco opnieuw op de loonlijst zet dan gaat me dat wel veel te ver. Hij zit erbij ondat het de sidekick van Van Gaal is maar goed, op basis van vriendjespolitiek kan je tegenwoordig ver komen

18 november 2021 om 18:32

Hij staat op de loonlijst als assistent trainer. Heeft Danny Blind het ooit slecht gedaan als assistent trainer?

Hij heeft zelf toegegeven dat de rol van hoofdcoach hem niet lag en dat hij in die rol fouten heeft gemaakt. Hoe slecht hij het in jouw ogen ook doet, hij is iig kritischer op zichzelf dan jij.

18 november 2021 om 19:16

Ja, hij is zo kritisch op zichzelf dat hij ondanks zijn volledig mislukte trainerscarriere nog kritiek durft te uiten op Solskjaer want Danny Blind weet wel even te vertellen hoe het allemaal beter moet bij United. Als ik een werknemer heb die mij vele miljoenen verlies kost door zijn incapabiliteit zou ik die nooit meer in dienst nemen in wat voor functie dan ook. Niet eens als wc juffrouw

18 november 2021 om 19:40

Je haalt er nu echt alles bij he, zijn rol als hoofdcoach, zijn rol als analist. Wist je dat hij ook RVC-lid is geweest bij Ajax, misschien heeft hij daar ook wel iets verkeerd gedaan.

Je kunt wel alles op Danny Blind afschuiven, maar zijn voorganger Guus Hiddink kreeg datzelfde Oranje ook al niet aan de praat. Of ga je nu zeggen dat Guus Hiddink ook een coach van niks is? En omdat de Knvb, en met name Hans van Breukelen zo slim waren geweest om Blind al een rol als hoofdcoach in het vooruitzicht te stellen, konden ze na het ontslag van Hiddink niets anders doen dan Blind bondcoach maken. Dus het is misschien wel meer de fout van de KNVB dan van Blind.

18 november 2021 om 20:29

Hoe bedoel je? Er zijn toch miljoenen te verdienen op zo een EK? Dat de KNVB destijds heeft geflaterd door hem aan te stellen als bondscoach is idd een blunder. Dat ze hem wederom op de loonlijst zetten ronduit belachelijk imo

18 november 2021 om 20:42

Hoe bedoel je? Ik mag toch hopen dat je weet dat Blind Guus Hiddink opvolgde als bondscoach? En een ervaren en gerenommeerde trainer als Guus Hiddink kreeg nagenoeg dezelfde spelersgroep ook niet aan het voetballen. Dus voor een deel is dat de schuld van de trainer, maar zou het misschien ook kunnen dat het een heel klein beetje aan die spelers lag? Als de centrale verdedigers op dat moment gewoon van een redelijk niveau waren geweest, dan had Blind uit tegen Bulgarije bijvoorbeeld niet De Ligt op hoeven te stellen. Want dat is ook iets waar jij constant mee aan komt zetten.

En nogmaals, voor de 1000ste keer, Blind is nu assistent trainer. Het zou heel erg dom van de KNVB zijn om Blind weer als hoofdtrainer aan te stellen, maar dat hebben ze niet gedaan. En ik vroeg je of Danny Blind ooit als assistent trainer heeft gefaald. Daar geef je ook geen antwoord op. Dan kom jij weer aanzetten met iets wat hij als analist bij Ziggo Sport heeft gezegd. Maar daar vroeg ik niet om, en daar ging het ook helemaal niet om.

18 november 2021 om 20:59

@PaulR_1982

En er kan wat mij betreft niet vaak genoeg benadrukt worden dat een de Ligt un die wedstrijd tegen Bulgarije ook gruwelijk in de steek werd gelaten door z'n medespelers. Een Martens Indi die weigert om rugdekking te geven en Zoet die een bal 1,5 meter van de paal niet kon pakken. Maar dat terzijde

18 november 2021 om 21:08

Ho ho Dorgie, dat mag je wel denken, maar vooral hier niet te hard roepen, want dadelijk merk Japie het. En dat past natuurlijk niet in zijn straatje, want het is allemaal de schuld van Danny Blind!!

18 november 2021 om 22:10

Ja en als Blind een beetje goed bij zijn verstand was geweest en gewoon Ziyech had geselecteerd had je misschien eindelijk de creativiteit gehad om de verdedigingen van deze B-landen uit elkaar te spelen

18 november 2021 om 22:12

Wat dacht je van die fout van Cillissen tegen Turkije? Dat kostte je gewoon 3 punten maar dan nog is de bondscoach er om zijn spelers scherp te krijgen en te motiveren en dat waren onze internationals alles behalve in die kwalificatie. Daar is de bondscoach eindverantwoordelijk voor

19 november 2021 om 07:20

We hebben het over Hakim Ziyech he. Niet over de nieuwe Johan Cruijff, Messi of Ronaldo. Begrijp me niet verkeerd, Ziyech is een leuke speler, maar komt bij Chelsea al niet aan de bak. Dus ga nou niet doen alsof we opeens afhankelijk zouden zijn van Ziyech. Leuk om er bij te hebben, maar als hij heel erg graag voor Nederland had willen spelen had hij niet direct bij de eerste tegenslag voor Marokko gekozen. Bovendien wordt Ziyech daar ook vaker niet dan wel opgeroepen vanwege problemen met de bondscoach. Dat had bij Oranje ook kunnen gebeuren.

En als je je als profvoetballer niet kunt motiveren voor een WK- of EK kwalificatie wedstrijd met Oranje, kun je wel naar de bondscoach wijzen, maar dan gaat er bij jezelf ook al een heleboel mis. Bovendien, de punten die Dorgie aansnijdt hebben niets met het wel of niet hebben van motivatie te maken, dat gaat gewoon om kwaliteit en inzicht. Het is niet voor niets dat Bruno Martins Indi en Zoet weer op een bedenkelijk niveau acteren.

18 november 2021 om 14:06

Beste speler van ons op het EK. Nou nou

18 november 2021 om 21:56

Alsjeblieft zeg. Goals betekenen nog niet dat je goed gespeeld hebt.

Het valt me op dat de analisten nog steeds te veel naar de Eredivise kijken voor talent - behalve dan Bruggink nu, en terecht! Kijk echt eens over de grens... Daar draaien een hoop Nederlandse spelers mee met de (sub)top in mooie competities. Frimpong en Bakker zijn een voorbeeld. Maar zo is De Roon ook bij Oranje gekomen. Niet de allerbeste voetballer, maar erg bruikbaar! Ik wil Rick Karsdorp en Jerdy Schouten (back-up) wel eens mee zien gaan!

Ik vraag me af of Timber niet gewoon de backup moet zijn voor Dumfries. Weliswaar niet zijn natuurlijke positie, maar het voetballende vermogen, snelle denken en timing van hem is van ongekende klasse. Want centraal gaat hij de huidige jongens niet overtreffen.

18 november 2021 om 15:02

Dat is al eens geprobeerd. Timber heeft iets teveel op centraal gespeeld om nu als rechtsback te spelen. Je ziet dat hij soms die drive mist om die rechterflank te bestrijken en op te komen. Daar is hij iets te bewust over aan het nadenken, terwijl je soms gewoon moet gaan. Frimpong is trouwens voetballend 2 keer beter dan Dumfries vind ik. Dumfries heeft echt harde voeten en zou er nog wel een foto van willen zien. Verbaast me niet als ze ook nog eens vierkant blijken te zijn.

18 november 2021 om 15:03

Een kleine toevoeging: het is net als Teze die soms rechtsback gaat spelen bij PSV. Hij is dan gewoon echt geen goeie rechtsback.

18 november 2021 om 15:25

Ik hoop eerder dat Timber ook nog wat vaker op de plek van Alvarez mag spelen in Ajax of dat Van Gaal ook zónder dat hij dat doet daar een keer in Oranje neerzet ter experiment. Daar heeft Timber eigenlijk álles voor in huis, met de bijkomstigheid dat hij voetballend beter is dan een Alvarez. Timber als zekerheid met voetbalkwaliteiten naast Frenkie en bijvoorbeeld Berghuis op 10 is een middenveld dat mij wel als muziek in de oren klinkt.

Ik ben n enorme Ajacied en zie het absoluut zitten in Rensch op de lange termijn. Maar het is toch van de gekken dat een Eredivisie-wisselspeler eerder wordt opgeroepen dan subtop BuLi en Serie A basisspelers ?!

18 november 2021 om 10:00

Is zit een groot verschil tussen een Eredivisie-wisselspeler en een wisselspeler bij Ajax, dat moet jij toch ook wel weten. De hele bank van Ajax zou bij zo'n beetje iedere club in de Eredivisie uitblinker zijn. Tagliafico, Neres, Daramy, Rensch, Schuurs, Kudus, etc.

18 november 2021 om 11:00

Deze spelers zijn bij elkaar dan ook bijna het totale spelersbudget van 80% van de clubs, niet zo verassend.

18 november 2021 om 14:05

@psvlid: Wat boeit dat? Het gaat niet over wie hoeveel te besteden heeft, het gaat om de kwaliteiten van de spelers. Wat hier gesteld word is dat de kwaliteit van enkele wisselspelers voldoende is om uit te komen voor een nationaal (jong)elftal.

18 november 2021 om 15:35

Natuurlijk zit er een groot verschil tussen spelers die bij Ajax op de bank zitten en spelers die elders op de bank zitten. Maar zijn de wissels van Ajax ook beter dan basis spelers bij sub top clubs in het buitenland?

18 november 2021 om 16:07

@PaulR Het boeit veel hoeveel een speler kost, betere spelers kosten doorgaans meer. Daarom streeft elk team naar grotere budgetten, zodat ze betere spelers kunnen halen. Dat het geen garantie is snapt iedereen hier ook wel.

18 november 2021 om 15:39

Ik denk toch dat dat te maken had met het feit dat Rensch multifunctioneel is. Die kan links, rechts en in het centrum in de voeten. Timber heeft een soortgelijk voordeel, dus zoekt een Van Gaal dan gewoon naar een vergelijkbaar profiel. Plus het hele argument van op die korte termijn geen vreemde eenden in de bijt willen hebben. Rensch is bekend in de groep. Karsdorp en deze jongen bijvoorbeeld ook niet. Ik verwacht eigenlijk ook dat Van Gaal dat in het komende jaar anders gaat aanpakken. Dat deed hij bij de kwalificatie voor 2014 ook. Toen begon hij nog met een aantal jongens die in 2012 nog vaste waarde waren. Stekelenburg, Heitinga, Sneijder, Nigel de Jong bijvoorbeeld raakten echter gaandeweg die twee jaar geleidelijk aan uit beeld. Soms definitief. Maar zeker aan het begin van die kwalificatie leunde hij op vastigheden die er al waren en verfijnde hij daar wat dingen in. Pas bij vrienschappelijke wedstrijden gooide hij de boel om. Kan me nog een pot tegen Italië herinneren. Toen werd er echt verjongd. Martins Indi was er al wat eerder bij, maar als ik me niet vergis bracht hij toen De Vrij wat nadrukkelijker, werd Blind pas 'echt' linksback, kreeg Maher de kans in de basis etc. Cillessen werd bijvoorbeeld ook in een oefencampagne eerste keeper.

Eigenlijk is het belachelijk dat een speler als Rensch er op dit moment bij zit. Ja, hij kan overal achterin opgesteld worden, maar hoe vaak is dat nodig met de opties die je nog hebt achter je basis. Een Aké, Timber en Malacia bijvoorbeeld. En normaliter ook nog een De Ligt. Dan heb je toch niet nog een verdediger nodig die overal kan spelen achterin?

Rensch is goed en komt er uiteindelijk wel, denk ik. Maar voor nu is de oproep echt lachwekkend.

Ik bedoel: Karsdorp, speelt gewoon alles bij AS Roma en speelt ook vaak gewoon goed. Frimpong idem dito bij Leverkusen. Speelt alles en speelt uitstekend. Dan snap ik niet dat niet één van die twee wordt opgeroepen om lekker te concurreren met Dumfries. Want die heeft op dit moment niet echt concurrentie. Rensch gaat geen basisplek krijgen in Oranje en Timber zie ik toch echt meer als CV dan als RB helaas.

Benieuwd hoe deze twee spelers zich nog gaan ontwikkelen dit jaar (frimpong & Karsdorp) en of zij nog een kans gaan krijgen bij ome Louis.

18 november 2021 om 14:58

Klopt is echt een grap dat hij er bij zit. Je kunt het ook niet verklaren, de logica dat hij zogenaamd overal kan spelen kun je op meer spelers toepassen. (teze bijvoorbeeld heeft ook overal achterin gespeeld).

Brobbey is natuurlijk ook ene grap. ik snap echt niet waarom dit soort dingen gezegd worden.

18 november 2021 om 20:06

Denk dat Karsdorp nog wel in beeld komt als vGaal het systeem gaat omgooien naar 5-3-2. Volgens mij speelt Roma ook in een soort 5-3-2 of 3-4-2-1 waar Karsdorp de hele rechterflank mag bestrijken. Frimpong speelt bij Leverkusen in een systeem met 4 verdedigers en zal daardoor niet in beeld komen denk ik.

19 november 2021 om 09:47

Maar Dumfries speelt toch ook bij Internazionale, als hij al speelt, in een 5 mans defensie. Waarom speelt die dan wel in een 4 mans defensie in de basis in Oranje?

Karsdorp laat het al langere tijd zien bij AS Roma en ook niet onder de minste coach (mourinho).

Frimpong heeft een goede transfer gepakt naar de Bundesliga en speelt daar nu alles. Meer dan een Dumfries. Leg mij dan maar uit waarom die niet in beeld zou komen. Zou het echt belachelijk vinden.

19 november 2021 om 10:23

@GLENN Omdat vGaal naar een 5 mans verdediging gaat nu we ons gekwalificeerd hebben blijft Dumfries erbij. Dumfries moet inderdaad wel meer speeltijd gaan krijgen anders raakt hij zijn plaats bij Oranje (hopelijk) kwijt (aan Karsdorp). Natuurlijk verdient Frimpong een kans, maar de vraag is of Frimpong het kan invullen in een 5-3-2 systeem terwijl Dumfries en Karsdorp dat al hebben laten zien en dit systeem ook spelen met hun eigen club, dat moet Frimpong dan maar laten zien. Mourinho niet de minste coach valt op dit moment te betwisten… ik vind hem de laatste jaren zeer wisselvallig en lijkt alleen maar bezig te zijn met randzaken….

Rensch hoort gewoon nog niet in Oranje. Iedereen ziet zijn potentie, maar hij moet gewoon spelen. Het is echt onzin als er jongens in het buitenland in de basis staan in sterkere competities worden overgeslagen voor een wisselspeler van Ajax. De laatste keer dat hij in de basis stond krijg hij notabene nog kramp. Voor zijn ontwikkeling zou het gewoon beter zijn om jong oranje bij de hand te nemen, want hier is geen goede verklaring voor tenzij er een subjectieve voorkeur meespeelt.

Mocht Van Gaal over gaan op 3-5-2 dan moet je Frimpong wel selecteren. Razend snel, technisch erg goed, redelijke voortzetting, en erg getalenteerd.

Ik denk dat Van Gaal gewoon 4-3-3 blijft spelen met Berghuis op 10 en Bergwijn en Danjuma/gakpo op de flanken. Als je alle plekken dubbel bezet wilt houden heb je maar plaats voor 8 verdedigers. Dumfries is en blijft eerste keuze en Timber zal dan de tweede keuze worden omdat die ook centraal kan spelen. Ik zie nog geen plaats voor Frimpong tenzij hij nog echt een stap maakt.

Dumfries is de meest overschatte speler van de laatste 10 jaar, zet Frimpong of Timber er neer en je gaat de grote verschillen merken👌🏻

Karsdorp, Frimpong, Rensch en Timber, genoeg redenen om Dumfries nooit meer op te roepen lijkt me. Wat een verademing zou het zijn, een rechtsback met een minimale techniek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

0 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Zondag 26 juni
Het management van Neymar heeft met Juventus gesproken over een transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren