‘Virgil van Dijk is de moeilijkste tegenstander waar ik tegen gespeeld heb’

Woensdag, 17 november 2021 om 15:47Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:52

Martin Ödegaard vindt Virgil van Dijk een van de lastigste opponenten tegen wie hij gespeeld heeft in zijn loopbaan. De middenvelder van Arsenal, die dinsdag met Noorwegen de kans op WK-kwalificatie verspeelde door met 2-0 te verliezen van het Nederlands elftal, sprak in een recent interview lovende woorden over de centrumverdediger van Liverpool. Aanstaande zaterdag staan de twee wederom tegenover elkaar, als Arsenal het op Anfield Road opneemt tegen de ploeg van manager Jürgen Klopp.

“Dat is een moeilijke”, mijmert Ödegaard aanvankelijk als hem gevraagd wordt de meest taaie tegenstander uit zijn carrière te benoemen. “Natuurlijk moet ik Sergio Ramos noemen, tegen hem heb ik een aantal keer in Spanje gespeeld.” Ramos was ploeggenoot van Ödegaard bij Real Madrid en stond tegenover de Noor toen hij in het seizoen 2019/20 verhuurd werd aan Real Sociedad. Vervolgens noemt Ödegaard ook de naam van Van Dijk. “Ik heb tegen hem gespeeld met het nationale team, dus dan zou ik ze allebei willen noemen. Zij waren tough.”

De voormalig speler van sc Heerenveen en Vitesse stond dinsdagavond negentig minuten in het veld en moest lijdzaam toezien hoe Van Dijk en consorten Noorwegen iedere kans op WK-kwalificatie ontnomen. Groepsgenoot Turkije wist op bezoek bij Montenegro wél te winnen (1-2) en plaatste zich daarmee voor de play-offs, die in maart plaatsvinden. Ödegaard liet in het verleden al eens doorschemeren graag het shirt van Liverpool te willen dragen. De middenvelder noemde The Reds in november 2014 zijn 'droomclub'.

Ödegaards seizoen verloopt vooralsnog met vallen en opstaan. Naast de uitschakeling met Noorwegen dateren zijn laatste negentig minuten van september, toen Tottenham Hotspur thuis aan de zegekar werd gebonden (3-1). Sindsdien moet de middenvelder, die deze zomer voor veertig miljoen euro overkwam van Real Madrid, het vooral doen met invalbeurten. Daar kan komende zaterdag verandering in komen, wanneer Arsenal op drie punten van koploper Chelsea kan komen in de Premier League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door gooner4)

Goed dat de Ligt speelde, dat zag er wel beter uit, de lig is wel iemand die elke duel aan gaat dat is bij de vrij en Van Dijk niet die wachten liever af, 2 de zelfde types achterin kan je ook weer niet hebben.

17 november 2021 om 16:00

Kwalitatief vond ik De Vrij (mede omdat hij voetballend wat sterker is) wel een stuk meer zelfvertrouwen en rust uitstralen. Ik vond De Ligt wat paniekeriger ogen. Hij lijkt momenteel gewoon wat meer zoekende. Alsof hij de bad boy hard motherf* wil spelen, wat compleet tegen zijn natuur is. Denk dat De Ligt wat meer terug moet gaan naar zn eigen zijn, in plaats van een typetje aannemen die hij gewoon niet is.

17 november 2021 om 16:03

Mwah. Gister kwam hij vaak goed voor zijn man en heerste hij wel in de lucht. Dat is wel een dikke plus t.o.v. de Vrij. Die is qua kopduels en in de lucht toch een pak minder hoor. Gaf hij onlangs ook zelf toe in een interview met Touzani op Youtube.

Al met al moet De Ligt wel weer wat rustiger en zekerder aan de bal gaan worden. Maar moet Virgil wel ook echt weer een stap gaan maken. Die handelt af en toe echt traag aan de bal en verliest tegenwoordig duels die hij voor zijn blessure nooit had verloren. Alsof hij ''bang'' is ofzo.

17 november 2021 om 16:10

Ja ik denk dat Van Dijk niet nog beter kan worden eigenlijk. Dat was al een van de beste verdedigers ter wereld. Ik zou al blij zijn als hij zijn oude niveau weer haalt. Precies wat je zegt: hij lijkt wat angstig om het vol aan te gaan.

17 november 2021 om 16:02

En toch zie ik liever De Vrij op zijn positie, vooral omdat De Ligt in Oranje nooit het niveau haalt wat hij bij Ajax en Juventus wel heeft gehaald

17 november 2021 om 16:08

Dat komt omdat ze niet communiceren. De Ligt speelt in Oranje zonaal zoals hij ook doet bij Italie. In Oranje spelen ze anders (meer op de man), zodat bijvoorbeeld een buitenspelval ook altijd verkeerd loopt: omdat ze in basis anders verdedigen. Beide is prima: maar je moet wel allemaal hetzelfde hebben.

17 november 2021 om 16:14

Niet helemaal, want toen De Ligt nog bij Ajax speelde haalde hij in Oranje ook nooit zijn niveau, terwijl hij bij beide in de mandekking stond en niet in de zone.

17 november 2021 om 16:30

Gister wel. Als hij zo speelt zie ik hem weer liever dan De Vrij.

17 november 2021 om 16:41Aan andere kant heeft Ligt ons de wedstrijd tegen Tsjechiã« ons de volgende rond EK gekost, en ook door zijn cruciale fouten zijn we toen in de wedstrijd tegen Bulgaren het WK misgelopen. hij weet niet wanneer hij wel of gene duel moet aangaan zo iets leest een Chellini wel die is wel slim, is uitgekookt hoe hij ia trucjes dat moet toepassen.

17 november 2021 om 17:18

Ik vind dat je De Ligt niet mag verwijten voor de wedstrijd tegen Bulgarije. Hij was toen maar 17 en Blind had hem gewoon moeten beschermen door niet hem te laten debuteren (iig niet als basis) in een cruciale wedstrijd terwijl het niet lekker liep bij Nederlands elftal.

Ik vond de Ligt anders een betere indruk maken dan Virgil gister, maar goed.
Verder snap ik wel wat Martin bedoeld, maar slaat het ook eigenlijk nergens op. Hoe vaak komt hij immers zelf in duel met een Van Dijk? Hij speelt op de 10 / hangend op rechtsbuiten en zakte gister best vaak uit op het middenveld.

Verder is van Dijk goed, zeker, maar is hij echt nog niet zo bepalend en overtuigend als voor zijn blessure. Lijkt af en toe ook wat makkelijker in de duels te verslaan en vooral ook af en toe wat trager te handelen naar mijn mening.

17 november 2021 om 16:40

Dit interview is van voor de wedstrijd.

17 november 2021 om 17:12

Van voor de wedstrijd tegen Nederland? Of tegen Liverpool?
Verder: maakt dat niet veel uit. Hij komt van Dijk amper tot niet tegen op het veld.

Als hij nu bijvoorbeel Frenkie had gezegd, had ik het gesnapt.

17 november 2021 om 17:28

“Als hij nu bijvoorbeeld Frenkie had gezegd, had ik het gesnapt.”

Ik niet, want Odegaard staat bijna wekelijks tegenover stuk betere spelers dan Frenkie;Tielemans en KanTe,Fernandes,Hele middenveld van City, ect

17 november 2021 om 20:56

@Glenn

Een nummer 10 of hangende rechtsbuiten komt nooit verdedigers tegen? Heb je ooit op 10 gestaan of rechtsbuiten vroeger?

Daarbij hoeft hij ze niet constant direct tegen te komen. Het kan al zijn dat van Dijk constant elke pass lijn op de juiste momenten afschermd wat vooral dus door spelers op het veld het beste wordt gezien.

Ik snap sowieso niet snel hoe mensen die op TV kijken bij uitspraken als dit denken het beter te weten dan een speler die nu al vaak genoeg tegen deze speler heeft gespeeld.

Hij zal oog hebben op dingen die wij totaal niet kunnen zien op afstand.

Ligt het aan mij of wordt het o zo geroemde talent van Odegaard nog niet echt waar gemaakt. Ik vind het allemaal niet echt overtuigend en vrij slapjes. In zijn loopbaan al vrij veel clubs achter zijn naam. Volgens mij werd hij de nieuwe Cruijf of Messi genoemd. Maar als je dan zijn tegenhangers ziet, Haaland Mbappé of zelfs Gavi. Zij maken het aantoonbaar gewoon waar, spelen week in week uit zonder echt door het ijs te zakken en zelfs bij een mindere wedstrijd toch wel een stempel te drukken. Lijkt een beetje de kant op te gaan als Pato en Bojan imo.

17 november 2021 om 16:08

Hij werd natuurlijk ook wel gehypet omdat hij op zo’n jonge leeftijd al zo goed was. Maar is nog steeds maar 22 en heeft toch al best wat ervaring voor zijn leeftijd. Hij zit ook zeker niet in de categorie Mbappe of Haaland maar wie zitten dat wel? Gavi vind ik overigens nog wat vroeg na ruim 10 wedstrijden voor Barca al is dat wel echt een enorm talent. Odegaard ben ik zelf ook nog niet van overtuigd bij Arsenal. Niet voor niets dat hij daar ook geen basisspeler is. Vertraagt het spel enorm door dat kappen en draaien en lijkt altijd voor de assist te willen gaan ipv zelf schieten. Dan schiet hij een keer en dan pakt Auba z’n goal af en is het ook nog buitenspel (vorige week). Jongen heeft genoeg potentie maar moet inderdaad werken aan zijn stempel drukken op wedstrijden

17 november 2021 om 16:25

Denk je dat het dan niet de tijd is om een lager niveau te zoeken, iets waar hij echt kan excelleren? Leeds of Southhampton ofzo? Natuurlijk minder aanzien, maar het zijn echt mooie clubs met een mooie achterban waar hij toch echt wel een naam kan maken en vanuit daar door kan bouwen.

17 november 2021 om 16:44

In zijn eerste halfjaar bij Arsenal was het prima, hij bracht iets nieuws en extras aan het elftal.

Nu gaat het even wat minder en hij was ook nog eens later aangesloten, maar dan moet hij het direct lager zoeken?

17 november 2021 om 17:11

In hoeverre was hij prima though? Bijna geen goals en assists toen hij werd gehuurd. Je kan het hebben over creativiteit, maar wanneer zich dat op geen enkele vorm omzet in rendement, is het toch wel een lastig verhaal.

17 november 2021 om 18:51

Nou, niet perse goals/assists maar wel heel vaak dat de goals bij hem begonnen. Die wedstrijd tegen West Ham bijvoorbeeld, van 3-0 naar 3-3. Speelde echt een fenomenale pot. Maar het is ook nog te vroeg om hem nu al naar een Leeds of Southampton te schrijven. Moet eerlijk zeggen dat ik hem ook wel hoger inschat dan dat.

17 november 2021 om 18:58

Ik heb elke wedstrijd kunnen zien waarin hij speelde. Daarin was hij prima. Statistieken zeggen me dan niet zoveel.

17 november 2021 om 16:10

Ik denk dat niemand die serieus genomen kan worden hem ooit de nieuwe Messi of Cruijff genoemd heeft. Hij heeft waarschijnlijk zelfs al meer gepresteerd dan velen ooit gedacht hadden toen hij naar Real ging.

17 november 2021 om 16:16

Je doet nu hetzelfde bij Gavi. Die jongen heeft 2 goede wedstrijden gespeeld.

Wat betreft Odegaard heb je wel gelijk. Het is een mooi weer voetballer die geweldig kan voetballen als het allemaal goed loopt, maar anders heb je er weinig aan. Bij Sociedad was hij geweldig, maar nu bij Arsenal zit hij alweer op de bank. Beetje slapjanus a la Ozil.

17 november 2021 om 16:27

Ja heb je gelijk in inderdaad. al vind ik het wel een verschil dat Gavi ook wel een aanzien heeft gekregen in het Spaanse elftal, we weten allemaal dat dat toch wel een bepaalde druk oplevert! Hopen dat Gavi goed begeleid wordt. Wat dat betreft is Xavi dan juist wel weer de juiste man op de juiste plaats.

17 november 2021 om 16:46

'alweer op de bank'

Seizoen is net begonnen, hij is laat aangesloten en geen voorbereiding meegemaakt. Hoe snel wil je hem afschrijven?

Per wedstrijd kan het zo veranderen, zie AMN & Tavares.

18 november 2021 om 09:36

En wat klopt er niet aan wat ik zeg? Hij zit nu toch alweer op de bank? Daarnaast zeg ik helemaal nergens dat ik hem afschrijf.

17 november 2021 om 16:42

Gavi heeft net 10 wedstrijden gespeeld. Waan van de dag heet dit.

Want als je Gavi al zo bijzonder vind, was je waarschijnlijk helemaal leip geworden van een Pato en Bojan. Die werden namelijk als nog grotere talenten gezien en Pato liet het nog zien ook. Best Ironisch dat je ze dan ook noemt.

Mijn hemel, wat heb ik mij verschrikkelijk zitten ergeren aan de comments van de afgelopen paar dagen, Virgil kon er werkelijk waar niks meer van, Odegaard kon alles wat Messi kan maar dan beter, Blind mocht nooit meer opgeroepen worden. Het meest trieste is nog wel dat iemand riep dat Bijlow nooit meer opgroepen mocht worden omdat hij teveel geblesseerd zou zijn. En begrijp mij niet verkeerd, kritiek moet er altijd zijn, maar laten we niet te ver doordraven aub.

Dit forum is gedegradeerd tot een beerput waar je werkelijk waar alleen maar negatief mag zijn, positiviteit wordt gezien als arrogantie. Clubsupporters willen heel graag van de andere supporters horen hoe goed hun cluppie wel niet is in plaats van een normale discussie te starten. Dit forum is afgezakt tot niveau Voetbalprimeur/soccernews. (natuurlijk geldt dit niet voor iedereen).

Sorry, rant over.

17 november 2021 om 16:34

Zo waar. Alles wat Nederlands is moet slecht zijn en al het andere is fabelachtig. Die live comments ook....hahaha. zelfs als oranje in de wk finale zou staan kunnen ze er niks van. Als ze dan winnen kan er een zuinig duimpje vanaf. Maar eigenlijk balen de meesten dan want dan krijgen ze last van cognitieve dissonantie aangezien ze dan voor niks non stop hebben lopen zeiken.

17 november 2021 om 20:09

Helemaal mee eens. Mensen genieten er hier op de een of andere manier van om onze beste spelers af te kraken. Alleen in het buitenland kunnen ze voetballen volgens velen.

18 november 2021 om 07:26

Dan raad ik je voetbalprimeur aan. Dat past dan echt bij jou denk ik.
Negativisme is iets oer-hollands omdat de meesten nooit uit Nederland weg zijn geweest en daardoor niet kunnen inzien hoe goed wij het hier in Nederland hebben. Zelfs na een winstpartij en plaatsing voor het WK wordt (door velen hier, ben ik helemaal met je eens) gezeken op alles wat maar een beetje ondermaats was, maar nooit afgesloten in het positieve

Ode viel erg tegen, zoals hij mij ook niet kan bekoren als ie voor Arsenal speelt. Het is wat dat betreft een Ozil-light, slap in de duels en vrij flegmatiek maar zonder de beslissende pass. Hopelijk kan hij zich goed gaan ontwikkelen, op dit moment de minste vd aankopen deze zomer.

17 november 2021 om 17:14

Mwah. Hij heeft ook blessure gehad en voorbereiding gemist. Geef hem wat tijd. Arsenal heeft voorin aardig wat concurrenten/geweld rondlopen voor hem met Pepe, Lacazette (die vaker achter AUba speelt nu), Smith Rowe, Saka.

17 november 2021 om 17:25

Ozil-light? Die gast mag nieteens de schoenen kussen van Ozil.

17 november 2021 om 18:19

Ozil Ronaldo wat een gouden combo was dat in Real Madrid tijd.

17 november 2021 om 21:03

Ozil in z’n laatste periode bij Arsenal zal hij dan bedoelen..

Hopelijk staat hij as zaterdag geen basis voor Arsenal

Het is een grote vent, miss ook wel meer intimiderend voor een klein onervaren Ödegaard. Maar Virgil moet zichzelf nog wel bewijzen op een eind toernooi! Hopelijk dat hij zich mag bijvoegen aan het rijtje Canavaro, Maldini, Nesta. Al is dat wel next level.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4537
3.Chelsea4428
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. ManéAanvaller208
Mohamed SalahAanvaller2016
Diogo JotaAanvaller2010
AlissonKeeper190
H. DaviesKeeper
MarceloKeeper00
L. HughesKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

230 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Liverpool 19 1 2 0
2020/2021 Liverpool 5 1 1 0
2019/2020 Liverpool 38 5 1 0
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Eerste plaats Lewandowski niet door Van Gaal en Van Dijk

Robert Lewandowski werd maandagavond verkozen tot The Best FIFA Men’s Player van 2021. De topschutter van Bayern München stond echter niet bovenaan het lijstje van bondscoach Louis van Gaal en Virgil...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren