‘Dat hij niet bij de nationale ploeg speelt, zorgt bij Feyenoord voor irritatie’

Donderdag, 18 november 2021 om 22:46Chris Meijer • Laatste update: 20:11

Oostenrijk besloot de reguliere WK-kwalificatiecampagne maandagavond met een 4-1 overwinning tegen Moldavië, een resultaat dat er toch al niet meer toe deed doordat de achterstand op Schotland en Denemarken reeds te ver was opgelopen. Gernot Trauner volgde de verrichtingen van zijn landgenoten normaal gezien op televisie vanuit Rotterdam. Dat de centrumverdediger na zijn sterke start bij Feyenoord voorlopig nog geen uitnodiging kreeg voor de nationale ploeg van Oostenrijk, zal in Rotterdam toch enigszins voor verbazing zorgen.

Door Chris Meijer

Hij is zo kaal, hij scoort een goal. Ja, dat is Trauner aus Tirol! Hij is Slot zijn eerste keus, hij heeft een pleister op zijn neus! Ja, dat is Trauner aus Tirol! Op de melodie van het nummer Anton aus Tirol van DJ Ötzi heeft Het Legioen reeds een inventief liedje voor Trauner gefabriceerd. Trauner heeft razendsnel de harten van het Rotterdamse publiek gestolen. Door de kenmerkende pleister op zijn neus. Doordat hij er op het eerste oog misschien niet echt uitziet als een meedogenloze verdediger, maar eerder als een bibliothecaris. En wellicht ook omdat er aanvankelijk wat sceptisch werd gereageerd op de komst van Trauner. Want een 29-jarige verdediger die tot dan zijn hele carrière in Oostenrijk had gespeeld? Als hij goed was geweest, had hij toch wel in de Duitse Bundesliga gespeeld?

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Arne Slot zou Trauner echter al langer op zijn scoutingslijst hebben gehad. De trainer van Feyenoord zag hem in februari 2020 van dichtbij aan het werk, toen LASK AZ over twee wedstrijden (1-1 in Alkmaar, 2-0 in Linz) elimineerde in de tweede ronde van de Europa League. Trauner was de aanvoerder van de pressingmachine die de afgelopen jaren indruk maakte in de Europa League en er bijna in slaagde om het ongenaakbare Red Bull Salzburg van de troon te stoten in Oostenrijk. “Gernot had zijn hele leven in Oberösterreich gewoond, dus dit was min of meer zijn laatste kans om iets nieuws te proberen”, vertelt de Oostenrijkse journalist Fabian Zerche, die Trauner recentelijk sprak voor SPOX. “Bij LASK ging alles al wat minder en hij verdient in Nederland een stuk meer dan in Oostenrijk. LASK heeft nog wel echt geprobeerd om de transfer tegen te houden.”

Het vertrek van Trauner heeft forse gevolgen gehad bij LASK. “Hij was het hart van het team en met zijn vertrek is dat weggerukt. Hij is een leider, speelde altijd uitstekend en heeft zijn stempel op de club gedrukt. Maar dat hoort erbij, dit was voor hem een kans om naar een grote club in het buitenland te gaan”, sprak Dominik Thalhammer, die enkele weken geleden ontslagen werd als trainer van LASK. De oude club van Trauner bezet momenteel de tiende plaats in de Oostenrijkse Bundesliga, met even weinig punten als hekkensluiter WSG Tirol. Een compleet contrast met de situatie bij zijn nieuwe club Feyenoord, dat dit seizoen over het algemeen uitermate stabiel presteert.


De statistieken van Trauner in vergelijking met Botteghin en SpajicStatistiek Gernot Trauner Eric Botteghin Uros Spajic
Persoonlijke duels 9,6 8,9 8,4
Winstpercentage duels 67% 65% 59%
Kopduels 6 5 3,4
Winstpercentage kopduels 68% 77% 53%
Balveroveringen 7,1 7,1 6,1
Intercepties 1,5 2,5 1,5
Uitverdedigende acties 4,4 3,6 3,4
Schoten geblokkeerd 0,3 0,7 0,6
Passes 81 72 59
Voorwaartse passes 30 25 20

De statistieken zijn gemiddeld per negentig minuten.

Trauner was nog niet van de partij tijdens het tweeluik van Feyenoord met FC Drita, dat de nodige pijn en moeite opleverde. Iets meer dan een week na zijn presentatie in De Kuip stond hij direct negentig minuten op het veld in het met 0-3 gewonnen uitduel met FC Luzern. Sindsdien miste hij geen minuut en met Trauner in de defensie presteert Feyenoord in verdedigend opzicht beter dan vorig seizoen, toen Uros Spajic of Eric Botteghin nog rechts in het centrum naast Marcos Senesi stond (en Lutsharel Geertruida doorgaans in plaats van Marcus Pedersen als rechtsback speelde). Feyenoord noteert gemiddeld per wedstrijd minder schoten tegen (8,9 om 10,5), minder schoten op doel tegen (3,2 om 4,2), minder expected goals tegen (0,9 om 1,4) en minder tegendoelpunten (1 om 1,1), zo blijkt uit statistieken van Stats Perform.

Gemiddeld per negentig minuten kan Trauner individueel eveneens betere cijfers overleggen dan de naar Ascoli vertrokken Botteghin en de naar FK Krasnodar teruggekeerde Spajic. Trauner gaat meer persoonlijke duels en kopduels aan, wint gemiddeld meer (kop)duels en noteert meer balveroveringen, uitverdedigende acties en (voorwaartse) passes dan Botteghin of Spajic. Dat het aantal intercepties en geblokkeerde schoten lager ligt, kan er mede mee te maken hebben dat Feyenoord onder Slot verder van zijn doel verdedigt. Qua kopduels (113), intercepties (29), uitverdedigende acties (83), geblokkeerde schoten (6), passes (1536) en voorwaartse passes (569) noteert Trauner dit seizoen voorlopig de beste cijfers binnen de selectie van Feyenoord.


De statistieken van Senesi in dit en vorig seizoenStatistiek 2020/21 2021/22
Persoonlijke duels 10,4 6,5
Winstpercentage duels 60% 65%
Kopduels 3,9 2,5
Winstpercentage kopduels 61% 75%
Balveroveringen 7,9 8,4
Intercepties 2,3 1,4
Uitverdedigende acties 3,3 2,6
Schoten geblokkeerd 0,7 0,4
Passes 66 86
Voorwaartse passes 27 31

De statistieken zijn gemiddeld per negentig minuten.

Daarnaast presteert Senesi afgaande op zijn statistieken naast Trauner in veel opzichten beter dan vorig seizoen. Het winstpercentage van zijn (kop)duels, aantal balheroveringen en aantal (voorwaartse) passes ligt dit seizoen hoger bij de Argentijn. Trauner en Senesi horen dit seizoen gemiddeld per negentig minuten bij de vijf Eredivisie-spelers met de meeste passes (met Daley Blind, Lisandro Martínez en Jurriën Timber), de meeste passes vooruit (met Blind, André Ramalho en Martínez) en de meeste balveroveringen (met Olivier Boscagli, Martínez, Timber en Ramaho). Dat heeft ongetwijfeld ook te maken met de speelstijl van Slot bij Feyenoord.

Stats Perform hanteert Passes Per Defensive Action (PPDA) om te bepalen hoe agressief er verdedigd wordt. PPDA geeft het aantal passes dat de tegenstander gemiddeld verstuurt voordat er tot een verdedigende actie wordt overgegaan aan, oftewel hoe snel er druk gezet wordt. Deze statistiek is een stuk lager dan vorig seizoen (9,3 om 11,9) en alleen Ajax zet momenteel voorlopig agressiever druk dan Feyenoord. Er werd vooraf al voorspeld dat Trauner in deze speelwijze een belangrijke rol zou kunnen spelen, daar LASK in Europa indruk maakte met een agressieve spelopvatting.

In dienst van LASK maakte Trauner in 2018 al zijn debuut voor de nationale ploeg van Oostenrijk, als invaller in de vriendschappelijke interland tegen Denemarken. Bondscoach Franco Foda riep hem vervolgens twee jaar lang niet op, totdat hij tussen november van vorig en maart van dit jaar nog vier interlands speelde. Voor het EK verdween Trauner vervolgens weer uit de Oostenrijkse selectie. “Trauner zelf heeft het gevoel dat hij niet gewaardeerd wordt door Franco Foda”, legt Zerche uit. “Ik heb met mensen bij Feyenoord gesproken en dat hij niet voor de nationale ploeg speelt, zorgt voor de nodige irritatie. Maar om eerlijk te zijn, is er met Hinteregger, Lienhart, Posch en Dragovic best wel veel concurrentie voor de positie van centrumverdediger. In mijn ogen is alleen Hinteregger op dit moment echt beter dan Trauner. Er is alleen ook niet zo heel veel aandacht in Oostenrijk voor zijn prestaties bij Feyenoord.”

Trauner in een van de vijf interlands die hij voorlopig voor Oostenrijk speelde.

Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt), Philipp Lienhart (SC Freiburg), Aleksandar Dragovic (Rode Ster Belgrado) en Stefan Posch (TSG 1899 Hoffenheim) waren tijdens de afgelopen interlandperiode de centrumverdedigers in de Oostenrijkse selectie. In oktober selecteerde Foda Stefan Ilsanker (Eintracht Frankfurt), Kevin Danso (RC Lens) en Maximilian Wöber (Red Bull Salzburg) in plaats van Lienhart en Dragovic. “We hebben goede verdedigers, die regelmatig spelen in Duitsland en daar goed presteren”, zei Trauner daar zelf over in een interview met SPOX. “Maar dat ik er tijdens de laatste twee interlandperiodes niet bij zat, was wel een teken. Ik zal toch mijn best blijven doen om me in de kijker te spelen, dat is waarop ik invloed kan uitoefenen.”

Zerche denkt dat alleen bij het vertrek van Foda de kansen op een terugkeer van Trauner bij de nationale ploeg reëler zal maken. Foda loodste Oostenrijk afgelopen zomer op het EK naar de achtste finale, waar de latere winnaar Italië pas na verlenging te sterk was. De WK-kwalificatiecyclus verliep echter een stuk teleurstellender: Oostenrijk eindigde in Groep F als vierde, achter Israël, Schotland en Denemarken. Denemarken bleek ongenaakbaar, maar nummer twee Schotland eindigde uiteindelijk met maar liefst zeven punten meer. Desondanks heeft Oostenrijk door de Nations League nog een mogelijkheid om via de play-offs het WK te halen. Het contract van Foda loopt na deze WK-kwalificatiecyclus af, dus de komende tijd zal er besloten worden over zijn toekomst. Trauner zal stiekem hopen dat er een nieuwe weg wordt ingeslagen bij de nationale ploeg van Oostenrijk. “Ik kijk niet echt naar hoe de andere centrumverdedigers het doen. Als zij het beter doen, verdienen ze het meer om te worden opgeroepen dan ik”, zei Trauner zelf nuchter. “Ik zou het mooi vinden om ooit terug te keren in de nationale ploeg.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door westend)

Nee hoor, laat maar lekker in Rotterdam blijven zodat de ziekenboeg niet te vol stroomt. Op zo'n relatief oude speler ga je toch nooit veel winst meer maken.

18 november 2021 om 10:11

Ja het is soms wel heerlijk dubbel. Ben je opgeroepen voor de nationale ploeg, dan gaan clubs klagen dat spelers overbelast raken en geblesseerd terugkomen. Zijn ze niet opgeroepen is het ook niet goed.

Vind het inderdaad prima als hij gewoon lekker in Rotterdam blijft. Heeft een prima vorm te pakken. Qua restwaarde valt het inderdaad ook wel mee.

Ik heb te weinig belangstelling voor Taunet om het hele artikel te lezen, maar las wel dat Slot hem al lang volgde.Dit zal voor woede zorgen bij Az waarschijnlijk.

16 november 2021 om 11:40

Wie is Taunet ?

17 november 2021 om 12:13

Trauner in Rotterdam

16 november 2021 om 11:41

Als AZ overtuigd was dan hadden ze toch ook een bod kunnen doen? Tevens was deze speler niet alleen bij Slot bekend.

16 november 2021 om 12:09

Trauner komt vooral uit de koker van Bernard Schuiteman, één van de nieuwe scouts.

16 november 2021 om 13:07

Kijk dit is een zinvolle opmerking, de andere kunnen zo de prullenbak in,

16 november 2021 om 17:53

En hoe zinvol is deze opmerking?

16 november 2021 om 12:18

Reageer dan ook niet

16 november 2021 om 12:25

En Feyenoord volgde net als AZ Beukema, maar die ging dan weer naar AZ. Ze vissen nu eenmaal in dezelfde vijver. En waarom moeten ze boos zijn bij AZ? Omdat Slot, als Trauner al niet getipt is door een eigen scout van Feyenoord, hem kent en aanbevolen heeft bij de club waar hij nu werkt?

16 november 2021 om 13:08

En zo is het maar net. Nog een zinvolle opmerking 2 van de 6.

16 november 2021 om 18:55

Hier nog één zinvolle opmerking.
3 van de 7.

17 november 2021 om 13:34

Cas. Je voegt zelf ook niet echt iets toe he. Beetje kansloos.

16 november 2021 om 16:45

Het AD had laats wel een artikel waarin gesteld wordt dat de spelers waarmee Feyenoord bezig is geweest: Pedersen, Aursen, Traumer, en nog wat spelers, ook allemaal uitvoerig door AZ gescout zijn. Feyenoord heeft naast Slot nog meer ex-personeeel van AZ aangesteld en daarom zou het beleidsplan van Feyenoord niet door Turnitin komen wegens plagiaat van dat van AZ.

Feyenoord dankt zijn huidige succes dus aan goed kopieren van AZ. Daar is in mijn ogen niks mis mee. Het hoort nou eenmaal bij succes dat je wordt nageaapt, en dus moet je vooruitstrevender blijven.

16 november 2021 om 17:03

Heb ik niet gelezen. Tx
Ja, waarom zou dat niet mogen. Ik weet niet of het kopiëren is of gewoon een trainer die uitvoert waar hij voor staat.
Ik ben geen Feyenoord fan, maar vind het voetbal wel leuk om naar te kijken.
Als ik nar een wedstrijd kijk gaat het om mijn plezier niet die van mijn buurman/
Lekker aanvallen, scoren goals tegen krijgen

16 november 2021 om 17:26

@unhip - Dat was inderdaad een stelling, of beter gezegd een aanname of gerucht dat door 'mister aanname' Mikos Gouka geschreven is. Terwijl Feyenoord met Bjarne Hansen (Noorwegen/Scandinavië) en Scheuteman (Oostenrijk) ook zelf scouts heeft lopen in die regio's. Met name Hansen loopt er al sinds jaar en dag. En ja, het kan makkelijk dat AZ ze ook op de radar had, want beide clubs vissen nu eenmaal met min of meer hetzelfde budget (in aankoopsommen) in dezelfde vijvers.

16 november 2021 om 17:37

@mgmv goed punt, het is nog wel een aanname. Maar Feyenoord kijkt wel van AZ af; ze hebben naast de trainer Slot ook de werkwijze van Slot geimplementeerd en die komt overeen met die AZ had en nog steeds heeft in zekere mate.

16 november 2021 om 17:49

Dat staat ook wel als een paal boven water dat Feyenoord bij AZ rondneust met het weghalen van o.a. Slot, Koen Stam, etc. Maar AZ heeft anderzijds het wiel natuurlijk ook niet uitgevonden, uiteraard. De werkwijze van Slot spreekt/sprak Arnesen gewoon erg aan en dat Slot zijn visie mede gebruikt wordt om door de volledige club te laten lopen vind ik alleen maar een goed streven, daar het staat voor aanvallend, dominant en afjagend voetbal.

16 november 2021 om 17:59

Het is ook van alle dagen. van Geel was succesvol bij willem 2 en vertrok als td naar az. implementeerde daar dezelfde werkwijze en nam de coach (adriaanse) en vele jeugdspelers mee. Het bracht az veel succes maar bij willem 2 werden ze gek

16 november 2021 om 18:00

Is dat niet zeg maar een heel belangrijk iets bij het aanstellen van een trainer? Je stelt hem aan vamwegen zijn werkwijze en tactiek?

17 november 2021 om 13:10

Is de tactiek en speelwijze eigendom van AZ of eigendom van de trainer? Speelt AZ nu nog steeds hetzelfde spel of heeft het nu de hand van Jansen zichtbaar? Ik denk dat je het spel wat je als club wilt spelen een bepaalde basis legt maar uiteindelijk de uitvoering bij de trainer. Veel grote clubs heeft daar hun eigen template voor. Daar is AZ geen hele andere in dan Feyenoord, PSV of Ajax.

18 november 2021 om 10:19

@unhip kopieren van AZ nog wel. Misschien hadden ze Slot moeten behouden tot einde seizoen ipv de laan uit te sturen. Dan hadden ze die spelers binnen kunnen halen op tijd? Of hadden ze niet genoeg vertrouwen in deze spelers?

On: Dit is een aankoop van Feyenoord waar ik echt blij van wordt. Zulke spelers moet je echt zien ipv vanuit een algemeen bekende lijst een speler halen. Dit zijn dan ook vaak spelers die binnen gehaald worden door een scout en een trainer die elkaar goed aanvoelen. Wat heb je nodig in een elftal die je op een bepaalde manier wil laten spelen.

Goede aankoop.

Als je de statistieken vergelijkt met die van Botteghin, dan zou ik niet weten waarom deze jongen perse in het Nationale elftal van Oostenrijk moet. Op sommige onderdelen scoort hij minder dan Botteghin, en op een aantal onderdelen scoort hij maar ietsjes beter.

16 november 2021 om 12:13

Dat geeft juist aan dat statistieken niet alles zeggen. Botteghin heeft zijn waarde gehad, maar Trauner is op zowat alle facetten een betere speler.

16 november 2021 om 12:23

Die redding op de kopbal van Pavlidis was ook weer heerlijk. Gewoon blokken met die kale klets.

16 november 2021 om 12:27

En dat alles ook met de rust en de pokerface alsof hij z'n dagelijkse boodschappen gewoon aan het doen is. Wat een ongelooflijk genot om hem te zien verdedigen na enkele koekenbakkers die we de laatste jaren toch ook gehad hebben.

16 november 2021 om 12:41

Ik merk wel vaker dat statistieken de ene keer het uitgangspunt zijn en de andere keer niet zo veel zeggen.

Ik vind ook dat Trauner een veel betere indruk lijkt te maken, maar had wel veel betere cijfers verwacht in vergelijking met Botteghin.

16 november 2021 om 15:15

Lekker he. Lang geleden dat ik zonder samengeknepen billen naar onze verdediging aan het kijken ben. Al kregen we rond september/oktober wel iets teveel goals tegen, tegen respectievelijk NEC(3), Vitesse (2), RKC (2), Cambuur (2). 9 goals in 4 competitiewedstrijden, dat mag gewoon niet.

16 november 2021 om 17:23

Klopt, die goals vlogen er in als zoete broodjes. Al was de kans of hoek nog zo lastig. Was ook wel te zien aan de xG (hey, nog een statistiek) dat die goals niet konden blijven vallen en intussen trekt dat zich weer goed gelijk. En mag gezegd worden dat die Bermuda driehoek er bovendien ook sowieso niet goed uitzag.

17 november 2021 om 13:13

Statistieken vind ik altijd zo bijzonder. Heb je je de hele wedstrijd zitten irriteren aan een speler, geven de statistieken aan dat de speler ontzettend goed was door een hele hoge percenage passes. Ik dus nog maar een keer gaan kijken en verdorie, de statistieken kloppen toch redelijk. 50 ballen aangekomen waarvan 40 over een meter of 3 opzij of achteruit en de paar ballen diep, die spaarzaam waren kwamen niet aan. Statistieken zijn bijzonder, maar je hebt er niet altijd wat aan, zeker niet als het om voetbal gaat.

18 november 2021 om 06:54

@sergio: in dit geval heb je er dan juist toch iets aan? Ze moeten alleen het goede verhaal vertellen. De conclusie dat iemand goed was omdat vele passes aankwamen is veel te kort door de bocht. De enige conclusie die je daaruit kan trekken is dat er weinig balverlies is geleden bij de passes van die speler. Niet of de passes goed waren of iets toevoegden, daarvoor moet je wat dieper graven.

16 november 2021 om 12:18

Maar jij wil Oostenrijk en Brazilië toch niet met elkaar vergelijken?

Over de gehele linie scoort hij beter dan Botteghin dat doet. Daarnaast selecteer je iemand niet alleen van de statistieken toch?
De punten waar hij minder op scoor kan ook te maken hebben dat er onder Slot veel verder naar voren gespeeld wordt.

16 november 2021 om 12:43

WTF heeft Brazilië hier mee te mkane joh. Ik doel op het feit dat Botteghin ontzettend veel kritiek kreeg bij Feyenoord en dat hem opstellen echt niet meer kon. Uiteindelijk deed hij het qua cijfers helemaal niet zoveel slechter (op sommige punten zelfs beter) dan Trauner die ronduit geprezen wordt.

16 november 2021 om 12:53

Je hebt kleine leugens, grote leugens en statistieken.
Jij ziet toch ook het verschil wel tussen Booteghin en Trauner?

16 november 2021 om 12:57"als je de statistieken vergelijkt met die van Botteghin, dan zou ik niet weten waarom deze jongen perse in het Nationale elftal van Oostenrijk moet."

Hiermee zeg je toch gewoon Botteghin speelde niet eens nationane team waarom zou Trauner dat dan wel moeten ?
Of laat ik het zo zeggen zo kan je deze zin dus interpreteren. En dat is wat ik dus deed.

Maar volgens mij zijn de verdedigend bijna eender echter zie je bij Trauner dat die ook nog kan meevoetballen en dat zie je terug in de statistieken.
Als er tikie terug bij zou staan zou Botteghin heer en meester zijn.

16 november 2021 om 13:45

@bliek: Botteghin speelde zo'n 7 procent van de ballen terug, daar waar Trauner er 'slechts' 4 procent terugspeelt. De 7 procent van Botteghin is vergelijkbaar met de stats van het Ajax centrum (die vergelijk ik omdat dat team doorgaans ook met druk naar voren speelt). Wat mij in de stats opvalt (niet in dit artikel vernoemd) is dat Trauner tijdens het inzetten van een tackle echt zelden wordt teruggefloten voor het maken van een overtreding. Bij Botteghin was dat 37 procent het geval, bij Trauner slechts 5 procent. Daarin is hij echt clean ten opzichte van de soms wat lomp ogende Botteghin.

p.s. fijn inhoudelijk artikel.

16 november 2021 om 13:54

@ijsmuts

Ik zelf ben hele tijden niet ontevreden geweest hoor met Botteghin.
Heeft echt wel meer dan prima wedstrijden gespeeld echter is hij niet met Trauner te vergelijken.
Qua positie uiteraard wel hoor maar hij is gewoon een klasse beter.
Heeft meer snelheid.
Wat jij aangeeft zijn tackles zijn bijna allemaal perfect.

Waar haal jij die cijfers vandaan

16 november 2021 om 14:47

@bliek: ik was ook niet ontevreden over Botteghin hoor. Hij was inmiddels wel aan vervanging toe Ik moet zeggen dat ik hem wel enorm mis bij aanvallende corners en vrije trappen. Daarin was hij in Nederland echt gevaarlijk en uniek.
Ik haalde mijn gegevens nu van squawka.

16 november 2021 om 15:05

Thanks ga ik me ook eens in verdiepen.
Klopt aanvallend koppen kan hij als de beste.
Al denk ik dat Trauner ook wel doelpuntjes mee gaat pakken met dode spelmomenten

16 november 2021 om 12:18

Er staat ook dat Senesi een beter seizoen draait dan vorig jaar, maar heeft toch echt wat meer beslissende foutjes dit seizoen die je niet direct terugziet in dergelijke statistieken. Uiteindelijk zeggen die cijfers niet zoveel.

16 november 2021 om 12:40

Had het % succesvolle passes wel willen zien. Maar sowieso moet je eerst maar eens wedstrijden gaan kijken en vergelijken voordat je iets dergelijks typt. Botteghin kon niet opbouwen en zorgde daarnaast altijd voor onrust. Trauner is de beste cv die ik tot nu toe in het Feyenoordshirt heb zien rondlopen

16 november 2021 om 12:46

Ik heb het over de statistieken, maar goed, merk al dat die de ene keer heel veel zeggen en de andere keer heel weinig. Blijkbaar is het net wat iemand het beste uit komt. En ik kijk regelmatig wedstrijden van Feyenoord, en vind ook dat Trauner veel beter over komt dan Botteghin. Ik had alleen ook veel betere statistieken verwacht in vergelijking met Botteghin.

En is nu opeens Trauner de beste CV in een Feyenoord shirt? Ik dacht dat jij dat altijd riep over Senesi.

16 november 2021 om 13:03

De statistieken zeggen veel, maar niet alles. En zeker niet of iemand met een andere nationaliteit wel in een nationaal elftal zit en de andere niet. Statistieken kunnen onderuit halen als iemand zegt "hij heeft veel balverlies", maar het zegt niks over leiderschap bijvoorbeeld. Of hoe goed een pass wordt gegeven. Botteghin zijn pas was hard en bijna niet aan te nemen. Kwamen misschien wel aan, maar die van Trauner zijn ook nog te verwerken.

En over Senesi, die begon goed, maar is terug gevallen. Nooit gezegd dat hij de beste cv ooit was. Maar in theorie zouden beide uitspraken na elkaar kunnen

16 november 2021 om 17:04

Sterker nog
Geen betere cv in Nederland te vinden

17 november 2021 om 13:43

Bij Ajax alleen al 2

18 november 2021 om 10:12

Omdat Botteghin niet in aanmerking komt voor de nationale ploeg van Oostenrijk misschien?

Prima voor Feyenoord lijkt me, kan hij ook niet geblesseerd raken tijdens een interlandperiode. Het voordeel dat hij meer waarde krijgt als international lijkt me ook niet heel belangrijk bij een speler van 29. Het is vooral jammer voor die jongen zelf, maar voor Feyenoord eerder plezant dan vervelend.

Wat een verschrikkelijk goede speler is dit zeg en een verademing om hem achterin te zien spelen. Samen met Timber vind ik hem de beste centrale verdediger in Eredivisie. Echt onverklaarbaar dat grote clubs en internationale ploeg hem continue negeren...

16 november 2021 om 12:27

Omdat zoals in de tekst staat Oostenrijk best veel centrale verdedigers heeft die het ook goed doen, vooral in de Duitse Bundesliga. Hinteregger is al jaren een van de betere verdedigers daar en die Lienhart staat 3de met Freiburg. En dan lijkt goed presteren in de Bundesliga de voorkeur te krijgen boven goed presteren in de Eredivisie.

16 november 2021 om 21:05

Ja, daar kan ik mij wel in vinden wat je zegt en mogelijk speelt Trauner zijn beste seizoen uit zijn carrière. Alles lijkt te kloppen en hij is echt oersterk, maar het heeft misschien even tijd nodig en eventueel een transfer naar club hogerop voor het tot een nieuwe uitnodiging komt.

Oostenrijk is nog helemaal niet klaar met de WK Kwalificatie campagne . even beter opletten Chris Meijer .

spelen gewoon play offs , ondanks P4 . lang leve de Nations League .

Trauner aus Tirol. Haha. terwijl hij uit Linz komt. Die man zal ook wel denken waar ben ik nou belandt. Wel goeie aankoop voor Feyenoord. Betrouwbare verdediger.

Buiten het feit dat een club kan zeggen een international binnen de gelederen te hebben waardoor zijn verkoopprijs omhoog kan, begrijp ik niet waarom er altijd zo raar over wordt gedaan. Als club ben je beter af als jouw spelers rust kunnen pakken en dus niet nog eens moeten opdraven bij het nationale team.

Feyenoord zal Trauner hierna niet meer kunnen verkopen gezien zijn leeftijd en dus heb je alleen maar nadelen.

17 november 2021 om 13:19

Deels eens, maar hoevaak vang je voor een speler dat mee doet aan een internationale wedstrijd? Als dat op jaarbasis een miljoen is, dan is dat toch mooi meegenomen. Daarnaast komen scouts wellicht toch kijken en zien ze ipv Trauner, het helemaal zitten in Senesi.

Statistieken, om moe van te worden. Ook al zijn de statistieken ook nog wel redelijk in voordeel van Trauner, daadwerkelijk is het een groot verschil om hem, Botteghin of Spajic te zien. Bij de statistieken rekenen ze niet mee hoevaak iemand uit je rug weg loopt of je gewoon helemaal op de verkeerde plek staat? Daar waren de laatsgenoemde in de laatste periode toch erg goed in. Trauner kan ik daar nauwelijks op betrappen. Hij is niet de snelste maar weet dat vaak goed op te lossen en uiteraard telt het ook wel mee dat Pedersen naast hem staat, dat is dan wel weer in zijn voordeel tav Geertruida bij Botteghin en Spajic. Niet dat Geertruida traag is maar wel vaker aan het slapen in verdedigend opzicht.

Jongens trauner heeft nog nooit goal gescoord dus nummer kan prullenbak in🤪

18 november 2021 om 11:49

Jaloers over de kwaliteit van Feyenoord liedjes? Het is inderdaad wat creatiever dan 90 minuten schreeuwen 'joden joden'. Maar iedere stad zn ding natuurlijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder138
J. ToornstraMiddenvelder133
B. LinssenAanvaller138
J. BijlowKeeper120
L. SinisterraAanvaller124
A. JahanbakhshAanvaller111
C. DessersAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1 fan
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren