Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arne Slot onthult welke doelman de bekerfinale gaat keepen bij Feyenoord

Laatste update:

Justin Bijlow en Gernot Trauner keren zondagmiddag terug in de wedstrijdselectie van Feyenoord, zo onthult Arne Slot vrijdag tijdens een persconferentie van de Rotterdamse landskampioen. Het duo, dat maandenlang kampte met blessures, is echter nog niet fit genoeg om te starten. Daarnaast liet Slot weten dat Timon Wellenreuther de bekerfinale op 21 april tegen NEC Nijmegen gaat keepen.

Bijlow keepte zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord op 4 februari, toen hij zich tegen AZ (0-1 winst) na een half uur moest laten vervangen door Wellenreuther. Door zijn spierblessure miste de publiekslieveling de laatste twaalf wedstrijden van de Rotterdamse Stadionclub.

In de dertien wedstrijden die Wellenreuther onder de lat stond wist de Duitse goalie zeven keer de nul te houden. Negen keer moest de betrouwbare reservedoelman vissen. Ook Wellenreuther is inmiddels razendpopulair bij Het Legioen.

Slot staat de komende weken dan ook voor een moeilijke keuze, al hoeft hij dat besluit voor het uitduel met Fortuna Sittard zondag (14:30 uur) nog niet te nemen. Bijlow is nog niet fit genoeg om te starten. Daarnaast is al besloten dat Wellenreuther de bekerfinale tegen NEC gaat keepen.

"Justin heeft helaas vaker met blessures te kampen gehad. Dan zorgen we altijd voor een hele goede opbouw. Volgende week in de beker gaat Bijlow niet keepen. Timon zal dan keepen en vanaf daar gaan we verder kijken. Het zal een strijd zijn tussen twee keepers die eerste keeper-waardig zijn", verklaarde Slot zijn keuze.

Trauner, die op 7 februari geblesseerd raakte tijdens de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker tegen AZ (2-0 winst), is net als Bijlow niet fit genoeg om te starten tegen Fortuna Sittard. De ervaren centrumverdediger maakt meer kans op speelminuten dan de doelman. “Voor Gernot is de kans groter dan voor Justin. Over het algemeen valt een speler eerder in dan een keeper.”

Net als Bijlow hoopt Trauner op deelname aan het EK, waardoor het duo net op tijd fit lijkt om de komende maanden nog ritme op te doen. Toevalligerwijs is zijn geboorteland, Oostenrijk, een van de opponenten in Groep D. Frankrijk en Polen completeren de poule van het Nederlands elftal.

Bekijk Fortuna Sittard - Feyenoord live op ESPN via Ziggo!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou Wellenreuther gewoon 1e doelman maken. Bijlow is jammer genoeg niet betrouwbaar genoeg. Sukkelt de ene na de andere blessure in en Wellenreuther heeft laten zien op sommige momenten gewoon beter en betrouwbaarder te zijn.

12 april 2024 om 14:59

Dan krijg je wel een groot probleem. Bijlow verdient toch het meeste salaris bij Feyenoord? Dat las ik ergens gedurende het seizoen. Een grootverdiener als tweede keeper terwijl geen club hem gaat kopen is geen lekkere situatie.

12 april 2024 om 15:07

Dan verpest je wel Bijlows EK kansen. Maargoed, Wellenreuther verdient het wel, en het is niet zo dat Bijlow nou echt zo onomstreden was voor zijn laatste blessure.

12 april 2024 om 15:11

Bijlow gaat toch als hij meegaat als derde keeper fungeren

12 april 2024 om 15:17

Tsja moeten we dan overal rekening houden met de ek/wk/Azië cup etc etc kansen?

Gewoon beste en betrouwbaarste moet keepen en dat is op dit moment Timon.

12 april 2024 om 16:15

Bijlow is 80% van het seizoen geblesseerd geweest en de wedstrijden dat hij wel speelde was het ook niet altijd goed. NL heeft met Verbruggen, Flekken en Bizot gewoon 3 keepers die wekelijks spelen en amper tot geen blessures hebben gehad. Spijtog voor Bijlow maar het gaat hem niet worden voor hem. En geen 1 club gaat zoveel neerlegen voor een keeper die vaker geblesseerd is dan fit. Als je Wellenreuter kan behouden en zijn contract kan verlengen levert hij veel meer op straks.

13 april 2024 om 04:59

Misschien maar goed daf Bijlow even niet naar het EK gaat, zodat hij zich de hele zomer klaar kan stomen voor volgend seizoen.

Bijlow is altijd de onomstreden nummer 1 geweest, daar heeft Slot zich altijd duidelijk over uitgesproken. Maar nu zo tegen het einde van het seizoen, is het ook beter dan Wellenreuther blijft staan, ivm het ritme van het elftal.

12 april 2024 om 15:14

Ben jij ook iemand die 1000 euro door de wc spoelt?

12 april 2024 om 15:18

Jij denkt dat Bijlow nog een grote transfer waarde vertegenwoordigt? Misschien is die van Wellenreuther niet eens meer zoveel lager (hoewel die wel korter contract heeft dacht ik).

12 april 2024 om 15:22

13 om 6 miljoen volgens transfermarkt.

12 april 2024 om 16:18

Rare vergelijking niet? Bijlow is vanaf het moment hij is gaan kutten met zijn fysieke gezondheid geen topspeler. De handje vol wedstrijden dat hij keept is het ook niet echt waarvan je denkt nou top. Hij kan beter lekker stapje(s) terug doen en zorgen dat zijn fysieke ongemakken hem niet parten gaan spelen.

12 april 2024 om 15:26

Mwua, niet mee eens hoor. De transferwaarde van Bijlow is nog steeds een stuk hoger dan Wellenreuter. Daarnaast, wanneer Bijlow fit is doet hij het prima. En als zijn vervanger het daarna ook goed doet, dan zou ik dat model vasthouden. Wellenreuter vervangt hem uitstekend, dus zou niet weten waarom we dat nu klaarblijkelijk als probleem neerzetten.

Ik vind Bijlow kwalitatief ook beter trouwens.

12 april 2024 om 15:56

Met alle respect voor Bijlow want die kan echt wel een balletje tegenhouden. Maar welke club gaat flink in de buidel tasten voor een keeper die 15 potjes mee kan doen?

Zou Wellenreuther op doel houden. Komt er misschien ook een mooie bundesliga club die hem wil overnemen.

13 april 2024 om 04:57

Het punt is, buiten de onbetrouwbaarheid qua blessuregevoeligheid is Bijlow in alles een betere keeper. En als het nou telkens dezelfde blessures waren, dan had ik het misschien ook nog met je eens geweest, maar het zijn telkens andere kwetsuren.

Dit seizoen moet je Wellenreuther absoluut uit laten keepen en laat Bijlow zich maar opwerken naar volgend seizoen, ipv onnodig risico's te nemen.

Maar volgend seizoen hoort Bijlow gewoon weer de 1e keeper te zijn.

Ik blijf Wellenreuther, ondanks dat hij zeker een degelijke doelman is, toch een bron van onrust vinden. Zeker bij hoge ballen.

Spijtig voor Bijlow, maar ik denk goed nieuws voor Feyenoord. Hoop dat Wellenreuther volgend jaar de 1e keeper blijft.

Je bent het gewoon eigenlijk verplicht om Wellenreuther de rest van het seizoen te laten staan. Bijlow zou eventueel de laatste wedstrijd kunnen keepen!

12 april 2024 om 15:42

Nee hoor. Bijlow kan het EK nog halen en dat vertegenwoordigt veel waarde voor Feyenoord. Stel dat hij daar zou gaan keepen levert dat Feyenoord veel waarde op.

12 april 2024 om 16:05

Suc6magnet je gelooft toch niet, dat Koeman risico genomen met Bijlow op een EK. Terwijl je met Verbruggen en Flekken twee topfitte alternatieven hebt, waarvan ik denk dat Verbruggen nog een een grotere potentie heeft. Vooral omdat hij zich beter kan doorontwikkelen, omdat hij niet met veel blessures kampt.

12 april 2024 om 16:11

@Sulejmanii, maar je hebt 3 plekken. En met de huidige concurrentie zou het best kunnen dat hij toch mee mag. Daarbij gaf Koeman de dacht ik laatst ook aan dat je de keeper mag wisselen in de ek selectie bij een blessure, dus wordt het risico minder groot.
Al zou ik dan zelf nog twijfelen, je wil het liefst met een vaste groep werken

12 april 2024 om 16:20

@sulejmani Dat geloof ik dus wel. Koeman is zeer loyaal naar spelers die in de kwalificatie voor hem gespeeld en gepresteerd hebben. Daarom kan ook iedereen zeuren over Weghorst wat ze willen, maar die gaat gewoon mee. Zelfs Bergwijn zie ik gewoon meegaan als hij maar enigszins vormbehoud zou tonen. Zeker nu Depay weer geblesseerd is.

12 april 2024 om 17:15

FR010Rotterdam ohja, dat is waar ook. Bij de laatste persconferentie gaf Koeman dat aan ja, wat het risico al meteen verkleind. Sta er een beetje dubbel in, maar het scheelt dat je een keeper wel mag vervangen.

12 april 2024 om 17:17

Suc6magnet ben benieuwd, ben jij ook voor Bijlow in de goal bij jouw cluppie? Dat had ik dus niet gedaan, ben weliswaar geen Feyenoorder maar als iemand verdiend het seizoen af te maken is Wellenreuther. Dat vind ik ook een uiterst betrouwbare sluitpost. Nou Bergwijn mag het EK vanaf de bank bekijken, ben zo teleurgesteld in die aankoop. Had sowieso niet meer dan 15 miljoen betaald, klopt maar over Depay dat is wel onze topscorer.

Lijkt me logisch. Wellenreuther is betrouwbaar en keept eigenlijk ook gewoon beter dan Bijlow dit seizoen. Het verschil is iig niet zo groot dat het een risico waard is.

Duidelijke constructie en in mijn ogen niet meer dan logisch. Wellenreuther speelt zondag tegen Fortuna en tegen NEC de bekerfinale. De laatste 3 potjes speelt Bijlow om zo weer in vorm en fit te geraken om zo zijn verdiende plaats in de EK selectie te bemachtigen.

12 april 2024 om 15:02

Ik zou Bijlow niet meenemen als tweede of derde keeper. Als je hem duidelijk de beste van de drie vindt dan stel je hem op maar de tweede en derde keeper moeten eigenlijk alleen altijd beschikbaar zijn.

12 april 2024 om 15:03

Wat moeten we nou met Bijlow. Als hij nou kaliber Courtois was dan zou je zijn blessures accepteren en alsnog 1e keeper maken maar zo goed is die nou ook weer niet. Met Flekken, Verbruggen, Bizot (2e in Frankrijk), en Cillessen heb je al 4 keepers die niet minder zijn en ook niet zo vaak geblesseerd zijn.

12 april 2024 om 15:13

@ajaxf1: Cillessen en Bizot zijn wel degelijk veel minder dan Bijlow. Flekken Verbruggen en Bijlow doen weinig voor elkaar onder,waarbij ik Verbruggen op dit moment het voordeel van de twijfel geef omdat je niet zeker weet hoe snel Bijlow weer op zijn oude nivo is na deze blessure

12 april 2024 om 15:19

Bijlow hoorde in januari nog bij het rijtje keepers in de ED met het laagste reddingspercentage. Zo goed is die jongen niet, Wellenreuther is ook gewoon een betere keeper. Cillessen en Bizot zijn hetzelfde kaliber, zeker voor 3e keeper wat ze zouden worden. Verbruggen 1 en Flekken 2 en wie je dan als derde meeneemt maakt niet extreem veel uit, maar aub niet Bijlow.

12 april 2024 om 15:20

@ajaxf1, Bijlow is een prima keeper die Ornaje waardig is maar alles en iedereen in Nederland praat elkaar graag na. Bizot doet het prima en Frankrijk maar is nooit serieus in beeld geweest. Cillissen is zwakbegaafd en is te bedonderd om te duiken en om hoge ballen te pakken daar heb je helemaal niets aan.
Verbruggen is geen vaste 1e keeper bij Brighton. Dan houd je alleen Flekken over die al sinds Freiburg prima staat te keepen.

12 april 2024 om 15:22

Bizot (veel) minder noemen dan Bijlow, hou op hoor! Jij volgt de Franse competitie duidelijk niet. Op Nice en PSG na de minste tegengoals. Reddingspercentage van Bijlow is 60,7 procent in de competitie, dat van Bizot 79,2. Waar blinkt Bijlow nou echt in uit madmarcel? Behalve zijn blessuregevoeligheid..

12 april 2024 om 15:40

@davydenko
Lekker populistisch, zonder zelf inhoudelijk te hoeven worden: "waar blinkt Bijlow nou echt in uit behalve zijn blessuregevoeligheid.. ". Doet het altijd goed in de kroeg en op VZ

Ipv je blind staren op statistieken zou je eens moeten een paar wedstrijden van Feyenoord moeten kijken. Uitstekende 1-op-1, beste meevoetballende keeper, Anticiperend en goed op de lijn.

Roep jij svp nog iets over blessures

12 april 2024 om 15:42

Reddingspercentage zegt hoeveel van de schoten op doel erin gaan. Lekker nuttige statistiek zonder context. Bijlow is eigenlijk in alles beter dan Wellenreuther (behalve misschien reflexen op de lijn). Hij is alleen veel te vaak geblesseerd.

12 april 2024 om 15:45

Waarom is het belangrijk om te vermelden dat Bizot 2e is in Frankrijk? Bijlow is 2e in Nederland. Of schieten ze in Frankrijk soms harder? Ik durf zelfs te stellen dat een keeper in Nederland een grotere meevoetballende rol heeft dan in Frankrijk.

Cillissen wordt uitgekotst in de selectie en gaat sowieso niet mee.

12 april 2024 om 16:47

Manager van brighton liet de keepers om de week keepen omdat ze allebei goede keepers zijn , de laatste weken is het voordeel doorgeslagen naar verbruggen en is de laatste wedstrijden 1e keeper

12 april 2024 om 17:01

@roodwitteglory
Dus het verschil was de afgelopen maanden zo klein dat de manager van Brighton ook zijn twijfels had?

12 april 2024 om 15:05

Welke verdiende plaats dan? Is altijd geblesseerd, heeft daarom ook lang niet gespeeld, en er zijn ook andere goede keepers die wel gespeeld hebben en het goed gedaan hebben (bizot, Olij bijvoorbeeld) naast Verbruggen en Flekken.

12 april 2024 om 15:17

De plaats die hij verdient op basis van zijn kwaliteiten want is buiten Unnerstal na de beste keeper van de Eredivisie. en altijd geblesseerd vind ik ook zo'n flauwekul. Alsof alle blessures die die heeft opgelopen allemaal te verkomen waren? Of hadden we Robben dan ook nooit moeten selecteren want die was letterlijk altijd geblesseerd.

Welke goede keepers? Bizot doet het goed in Frankrijk maar is nooit een seriueze optie geweest, Olij speelt bij alle respect bij Sparta zulke spelers kan je niet selecteren voor Oranje, Verbruggen is geen 1e keeper en speelt 1x in de 2 weken. Heeft daarnast al meerdere malen staan schutteren bij Oranje maar lijkt iedereen zijn wedstrijd tegen Frankrijk al vergeten, wat een drama zeg. Flekken is daarnaast in mijn ogen die engie betrouwbare daar die als sinds zijn Freiburg periode een geweldige periode doormaakt.

12 april 2024 om 15:21

Unnerstall en Benitez zijn sowieso beter. Dan heb je met Rulli nog eentje die op zijn minst gelijkwaardig is en zelfs Ramaj heeft meer waarde gehad voor Ajax dan Bijlow voor Feyenoord dit seizoen. Dan is er nog Olij bij Sparta en evt Jasper Cillisen. Bijlow is geen top 5 keeper in de ED.

12 april 2024 om 15:25

Olij speelt bij Sparta. Bijlow speelt niet. Keuze gemaakt.

Maar om eerlijk te zijn, wanneer gebruik je überhaupt een 3e keeper? Anders doe je een degelijke ervaren doelman of een penalty killer als 3e keeper mochten we die nog hebben. We hebben niet veel uitstekende keepers

12 april 2024 om 15:27

Over robben ga je ook flink de mist in die was wereldtop die laat je nooit thuis. Bijlow is een modale keeper en kan je prima thuislaten

12 april 2024 om 15:29

@weszol

Het verschil tussen Bijlow en Robben is dat Robben niet 40% van z'n profcarrière geblesseerd was. Komt bij dat Robben zijn kwaliteiten exceptioneel waren en dat zijn die van Bijlow niet. Hij is nauwelijks de beste keeper in NL. En wat je zegt over Verbruggen, Bijlow tegen Italië en Frankrijk, 7 tegendoelpunten, zo best deed ook Bijlow het niet. Dus ook dat is geen graadmeter. Qua kwaliteit doen Verbruggen, Flekken en Bijlow niet zo heel veel voor elkaar onder. Alleen spelen die 1e 2 het grootste gedeelte van het seizoen wel spelen en die zijn niet hun halve carrière ongeveer geblesseerd is. Bijlow, goede keeper, maar je kan er niet op bouwen.

12 april 2024 om 15:35

Hahah Ajaxf1 overdrijft weer enorm. Bijlow keepte gewoon prima dit seizoen en is wel degelijk een top 5 keeper in de ED. Weet niet of ik hem mee zou nemen op basis van zijn fitheid, maar men niet ineens doen alsof hij er niets van kan

12 april 2024 om 15:43

De onderliggende statistieken van Bijlow zijn helemaal niet zo goed dat je hem als tweede beste keeper van de eredivisie kan uitwijzen. Heeft meer goals doorgelaten dan dat je op basis van xG zou mogen verwachten bijvoorbeeld. Zegt natuurlijk niet alles, maar je kan t ook niet helemaal negeren.

12 april 2024 om 15:44

Ramaj erboven plaatsen terwijl hij 4 reddingen afwisselt met een fout is ook bijzonder

12 april 2024 om 15:49

AjaxF1 is weer lekker aan het bashen. En Nora1911 die zegt dat Robben niet 40% van zn carriere geblesseerd was is al helemaal niet serieus te nemen 😂

12 april 2024 om 15:51

Statistieken zeggen zeker wat. Dit was ook zeker niet zijn sterkste seizoen, maar men moet niet doen alsof hij een slecht seizoen draaide.
Wel fijn dat jij het met me eens bent dat statistieken niet genegeerd kunnen worden. Dan verwacht ik de volgende keer ook wat bijval in de Wieffer-Schouten discussies

12 april 2024 om 15:51

We gaan toch geen keeper van Sparta (of NEC) meenemen. Die zijn die druk niet gewend. Cillessen wel uit het verleden natuurlijk,.maar die lijkt me ongeschikt als 3e keeper. Lekker boeiend sowieso, een 3e keeper. Neem mij lekker mee.

12 april 2024 om 15:59

Robben was in totaal 238 wedstrijden geblesseerd, bijlow zit nu al op 68, als die in deze lijn doorgaat en net zolang doorgaat als robben, gaat die het makkelijk verbreken

12 april 2024 om 16:04

Fr010 statistieken zeggen alleen wat als dat in het voordeel is van PSV uiteraard :P
Ik ben een grote fan van statistieken, volgende keer dat we in discussie zijn over Wieffer versus Schouten dan moet je ze maar eens laten zien.

12 april 2024 om 16:08

Weszol Robben is geen vergelijk, omdat het een wereldklasse speler was. Die op het hoogste niveau het verschil voor ons maakte.

12 april 2024 om 16:08

Ik probeer ze eigenlijk ook vaak in mijn voordeel te laten werken haha.
Prima, ik zal het binnenkort eens naar je sturen

12 april 2024 om 16:41

Hehe Robben was nog wel meer geblesseerd 😁
Maar absolute wereldtop en Bijlow verre van.

12 april 2024 om 16:53

Olij met unnerstall de 2 beste keepers van de eredivisie pakken echt punten voor hun clubs , dat olij bij sparta speelt zou niet moeten uitmaken , de inmiddels 2e keeper van Heerenveen speelde een wk . Goed is goed maakt niet uit waar je speelt. Als we het dan over niveau gaan hebben moet er geen 1 ajaxspeler mee want dat is op dit moment niveau go ahead eagles

12 april 2024 om 17:03

@roodwitteglory

Dat we Noppert in de goal hebben mogen zien was natuurlijk ook omdat Van Gaal even wilde laten zien dat hij zo fijn eigenwijs kan zijn. Hoe het later met Noppert afliep is daar wel het grootste bewijs van.

12 april 2024 om 15:21

Verdiende plaats? Voor wat altijd geblesseerd zijn. Dan is het ook nog maar de vraag of die fit blijft tot het ek

Beste keeper keept gewoon, man van glas robben speelde ook gewoon als hij weer terug kwam, dus voor mij Bijlow op de goal

12 april 2024 om 15:12

Tussen robben zijn kwaliteiten en die van bijlow zit een enorm groot verschil

12 april 2024 om 15:43

Komt bij dat we nog een paar andere keepers ook hebben die even goed of beter zijn dan Bijlow. Bij Robben was dat niet, die was onze beste speler.

12 april 2024 om 15:55

Komt bij dat Koeman allang heeft uitgesproken dat Bijlow zijn eerste keeper is, mits fit.

12 april 2024 om 15:57

Ik weet niet of ik Bijlow beter vind dan of Wellenreuther of de keepers van het Nederlands elftal. Bijlow is toch ook een keeper die af en toe een foutje maakt. Dat zie je bij Wellenreuther veel minder.

Wellenreuther 1ste keeper derest van het seizoen! Meer dan verdient

Dit is logisch, omdat Bijlow morgen in de selectie terugkeert en nog geen minuten gaat maken voor de bekerfinale.
Daarna verwacht ik gewoon Bijlow weer in de goal

Denk dat dit ook het punt is om te bepalen of je Bijlow wil behouden of wil laten gaan. Hem de rest van het seizoen laten spelen kan zijn prijskaartje nog enigszins opkrikken, zeker ook als hij daarmee een plek in EK selectie krijgt. Dat klinkt toch allemaal net iets beter dan het seizoen eindigen als 2e keeper van Feyenoord.

Maar hem erin zetten ipv Wellenreuther geeft dan ook weer een verkeerd signaal af naar Wellenreuther. Die zou zich dan ook afvragen wat die nog meer moet doen om eerste doelman te worden.

Wellenreuther de rest van het seizoen laten staan. Bijlow kan zich zo maar weer blesseren en Wellenreuther is niet minder.

Tsja, logisch. Bijlow schittert vooral in afwezigheid. Timon heeft het verdiend en is uitstekend. lekker laten staan.

En dat Bijlow die laatste potjes krijgt voor een Ek selectie, kan ik nog inkomen. Maar eigenlijk verdiend hij die EK selectie ook niet. Een Bizot en Olij keepen het hele jaar. Kunnen makkelijk mee als derde keeper i.p.v. Bijlow hoor...

Verdient Timon ook wel na deze sterke reeks. Alle vertrouwen dat ie het goed gaat doen.

Mooi onderhandeld. Wellenreuter de finale en Bijlow de rest van t seizoen met tnoog op t EK. Iedereen happy.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren