‘Twee clubs in de race voor Hazard; Real Madrid gaat voor droomvoorhoede’

Donderdag, 28 oktober 2021 om 18:54Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:37

Het moeizame huwelijk tussen Eden Hazard en Real Madrid komt mogelijk in januari ten einde, zo meldt de Britse tak van ESPN. De dertigjarige aanvaller ligt ondanks zijn matige prestaties de afgelopen jaren nog altijd goed in de markt in de Premier League, zo klinkt het. Chelsea en Newcastle United behoren tot de clubs die Hazard in de winterse transferperiode willen inlijven.

Hazard bleef zondag in el Clásico tegen Barcelona (1-2 winst) op de bank, waarna Carlo Ancelotti veelzeggende woorden sprak over de vleugelspits. "Zijn probleem momenteel is dat hij een coach heeft die de voorkeur geeft aan andere spelers, wat kan gebeuren bij een ploeg als deze", aldus de trainer van Real Madrid, doelend op in ieder geval Vinícius Júnior. Hoewel Ancelotti daarna ook bemoedigend sprak over Hazard, ligt een vertrek van de Belg uit de Spaanse hoofdstad voor de hand.

Real Madrid betaalde in de zomer van 2019 liefst honderd miljoen euro voor Hazard, maar heeft sindsdien nog niet veel plezier beleefd aan de Belg. Hazard heeft in zijn tijd in Spanje met meerdere blessures te maken gehad, waardoor hij bijna zestig duels heeft moeten missen. Volgens ESPN hoopt Real in de winterstop een bedrag van vijftig miljoen euro op te kunnen halen voor Hazard, die tot medio 2024 vastligt.

De Koninklijke kan het geld goed gebruiken, want de club wil komende zomer twee topversterkingen binnenhalen. De bedoeling is zoals bekend om Kylian Mbappé transfervrij in te lijven, nadat Paris Saint-Germain afgelopen zomer diverse aanbiedingen van Real afsloeg. De Spaanse grootmacht hoopt zijn droomvoorhoede te completteren met Erling Braut Haaland, die voor een gelimiteerd bedrag van 75 miljoen euro weg kan bij Borussia Dortmund. Daarvoor zal Real moeten afrekenen met zo goed als de hele Europese top, want Haaland heeft de clubs voor het uitzoeken.

Hazard speelde zeven seizoenen voor Chelsea, voordat de linkerspits in 2019 overstapte naar Real. The Blues overwegen nu serieus om Hazard terug te halen en hoeven dan waarschijnlijk dus maar de helft te betalen van het bedrag dat twee jaar geleden werd ontvangen voor de aanvaller. Voor Newcastle United, dat onlangs in handen kwam van een steenrijk Saudi-Arabisch investeringsfonds, zou Hazard een absolute droomversterking zijn. ESPN stelt dat er ook belangstelling is van andere, niet nader genoemde Premier League-clubs.Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Dit moet chelsea niet doen. Beetje hetzelfde als toen Kaka terugkwam bij Milan was die ook totaal niet meer de speler als in zijn 1e periode en voor Hazard gaat hetzelfde gelden. Helaas is hij voor het topvoetbal afgeschreven voor mij..

28 oktober 2021 om 20:13

Lijkt me een ontzettend domme deal van Real als ze zowel Mbappe als Haaland halen. In de eerste plaats lijken het me geen complementaire spelers, al kunnen extreem goede spelers altijd samen spelen.
Het zou vooral commercieel een dramatische keuze zijn om ze in hetzelfde window te halen. Dat zou commercieel kannibalisme zijn. De extra merchandise opbrengst zal voor 2 spelers amper groter zijn dan voor 1 topaankoop. Immers gaan fans niet opeens 2 shirts tegelijk kopen. Vrijwel alles wat er extra verkocht wordt aan Mbappe merchandise zou anders verkocht worden met Haalands naam erop. Kijk maar naar het jaar dat zowel Ronaldo als Kaka werden gehaald. Amper shirts van Kaka verkocht, terwijl dat een enorm grote naam was destijds.

29 oktober 2021 om 04:18

Uiteindelijk verdient Real Madrid een heel klein percentage aan de shirt verkoop van spelers. De opbrengst gaat voornamelijk naar Adidas. Dus dat heeft voor real niet echt slechte gevolgen, het belangrijkste is dat real weer mee kan doen om de grote prijzen en weer schijnwerpers op zich gericht krijgt, daar verdient real namelijk zijn brood mee.

29 oktober 2021 om 22:05

Een echte afmaker en een technicus een perfecte combi als ze elkaar kunnen vinden en dat voor 75 mil plus natuurlijk de kosten van het contract van Mbappe ik zou het altijd proberen als ik Real was

28 oktober 2021 om 19:52

Net zoals Bale terugging naar Tottenham, weliswaar op huurperiode maar alsnog was het niet echt een succes..

Zonder Hazard, Bale, Marcelo en Isco komt er toch heel veel budgettaire ruimte vrij als het aankomt op salarissen voor Real Madrid. Komende zomer zou wel eens echt vuurwerk kunnen worden op die manier.

28 oktober 2021 om 19:03

Modric en Benzema zullen ook niet lang meer blijven, dat biedt inderdaad perspectief. Tenminste, zolang je dan ook maar de juiste vervangers vindt.

28 oktober 2021 om 19:07

@Hangover, denk dat Mbappe/Haaland wel redelijke vervangers zijn voor Hazard/Benzema toch?

28 oktober 2021 om 19:07

Haaland is goedkoop op te pikken (niet qua salaris maar de ruimte is gemaakt), Mbappe, Pogba en Rudiger zijn transfervrij op te pikken en iemand als Tielemans zijn contract loopt af in 2023. Niet al die transfers gaan lukken natuurlijk maar er is heel wat vuurwerk mogelijk.

28 oktober 2021 om 20:10

Denk je dat Tielemans de stap naar Real aan zou kunnen? Ik denk dat hij bij Leicester prima op zijn plek zit.

28 oktober 2021 om 20:12

Ik zag Tielemans eigenlijk afgelopen zomer al een vervolgstap maken na zijn uitstekende seizoen. Ik denk dat ie hoe dan ook wel langzaamaan klaar is voor een stap hogerop. Of hij Madrid aankan qua niveau of er uberhaupt past is wat anders.

28 oktober 2021 om 20:21

Als absolute basisspeler niet. Als nuttige selectiespeler kan het wel. En hij zou wel eens een goede vervanger van kroos kunnen zijn.

29 oktober 2021 om 00:07

Tielemans bij real madrid hahaha!
Als wat dan.. om de douche schoon te maken ? Schei je eens uit. Die is amper goed genoeg voor de bank.

28 oktober 2021 om 19:19

En dan te bedenken dat ze afgelopen zomer al 200 miljoen konden/wilden uitgeven aan Mbappe. Die zal, ondanks een enorme hoeveelheid aan tekengeld, transfervrij komen. Haaland, Pogba, Mbappe voor maar 75 miljoen? Dat is komende zomer 25% van het transferbudget denk ik. Aantal mindere jaren gehad misschien, maar komende jaren gaan fantastisch worden voor de Madrid fans.

28 oktober 2021 om 19:20

Lierse / Inderdaad, alles valt in de zomer van 2022 perfect samen, Mbappe gratis, Haaland met een clausule en beide spelers willen graag voor de Koninklijke acteren in het mooiste stadion ter wereld. Misschien nog een centrale verdediger erbij als Kounde of Pau en een transfervrije middenvelder als Pogba. Dit wordt hoe dan ook een interessante zomer. Real Madrid moet weer terug gaan slaan want eigenlijk zijn we post-Cristiano nooit echt helemaal hersteld. Ook de European Super League zou in de augustus 2022 kunnen aftrappen. Er staat veel te gebeuren. Wanneer je denkt dat Florentino de wereld niet nog een keer compleet in shock kan brengen, dan moet je maar eens op letten wat de president komende zomer gaat doen. Het wordt nog groter dan 2009

28 oktober 2021 om 19:32

Ik weet dat je de realiteit een beetje kwijt bent, maar hoop je nou echt dat die Super League er komt? Is toch vreselijk..

28 oktober 2021 om 19:36

Gast stop te praten alsof je een filmtrailer aan het aankondigen bent. Neem jezelf vooral niet te serieus, zeg...
Hazard en Bale vergooiden hun carrieres door naar Real te gaan. Mbappe staat hetzelfde te geveuren als hij dit doet. En wrm Haaland naar Real zou willen, is mij n raadsel, met Benz daar.


Maar goed jij verkondigt je vastgelopen plaat wss iedere transferzomer weer... Wss riep je ook dat dit allemaal in 2021 stond te gebeuren. Ga wat nuttigs doen ipv zulke onzin.

28 oktober 2021 om 19:40

@bazoer Ik snap niet hoe Inside nou voor SL is en voorstander is van SL, voor iemand die ons Real fans vertegenwoordig op Voetbalzone vind ik dat wel heel pijnlijk , benoemt het tig keren in zijn bericht, is toch doodsteek voor het voetbal zo een SL League. Ik zie Inside als voorzitter van de Real Madrid fan club van VZ.. SL mijn voetbalhart huilt. En Inside is onze woordvoerder en voorziet ons van inside information over de club Real Madrid.

28 oktober 2021 om 19:43

Bale heeft alles gewonnen wat er te winnen was bij Real, als dat je carriere vergooien is Ik bedoel, hij had ook zoals Harry Kane bij Tottenham kunnen blijven, hoe blij ben je dan?

28 oktober 2021 om 19:56

Hahaha

“stop te praten alsof je een film trailer aan het aankondigen bent”

Mooie reactie, letterlijk dit dus …

Al met al hoop ik wel dat inside gelijk heeft natuurlijk.

28 oktober 2021 om 21:40

Dan halen ze Mbappe, Haaland, De Ligt en zijn ze alsnog meer aan salaris kwijt dan aan Hazard, Bale, Marcelo en Isco samen.

28 oktober 2021 om 22:35

Zelfs al is dat zo, wat is je punt? Oh nee dan hebben ze Mbappe, Haaland en De Ligt slechts, wat een ramp

29 oktober 2021 om 08:12

Maar dan heb je wel meteen 3 toppers die je een jaar of 7-8 minimaal bij de club kunt houden en waarop je kunt bouwen als club.grote spelers vragen nou eenmaal veel salaris daar kom je niet onder uit en momenteel zijn knappe haaland en de ligt beter dan Bale Marcelo en hazard en isco.

Dat zou prima zijn. We hebben voor links Vini die dit seizoen echt geweldig bezig is, voor de rechterkant hebben we Bale en misschien wel vanaf volgend jaar ook Mbappe. Misschien dat Bale wilt blijven tegenover een forse salarisverlaging en dan hebben we een goeie backup met hem voor zowel Vini als Mbappe. Ik denk dat we wel nog 1 extra vleugelaanvaller moeten halen en dan ook Rodry en Asensio weg moeten doen. Onze aanval is de afgelopen jaren echt zo uitermate zwak geweest en het is tijd (daar lijkt het nu ook op) dat we echt vuurwerk binnenhalen voor de voorhoede.

28 oktober 2021 om 19:06

Wat is joun probleem met Rodry? Die man doet het gewoon goed. Bale moet juist weg daar heb je niks aan, die man is altijd geblesseerd. We kunnen beter een rechts back halen.

28 oktober 2021 om 19:16

Ja een rechtsback is inderdaad ook broodnodig. Misschien moeten wij het met Mazraoui proberen. Hij is transfervrij op te pikken en kan aanvallend veel brengen. Of hij zich verdedigend zich staande houdt is wel de vraag. Maar hij zou ook goed als backup kunnen fungeren.

En mijn probleem met Rodry is dat hij niet de potentie of kwaliteiten heeft voor Real Madrid. Als jij vind dat hij het goed doet dan vind ik dat jij wel heel lage eisen stelt aan een aanvaller van Real Madrid. Bale heeft die kwaliteiten wel en als hij wilt blijven voor een forse salarisverlaging waarom niet? Kan zowel links als rechts uit de voeten en kan gewoon echt goed voetballen met specifieke kwaliteiten om een wedstrijd open te breken. Die missen wij momenteel broodnodig.

28 oktober 2021 om 19:22

Ramos4 / Zal je net zien dat we een rechtsback halen en dat Carvajal dan iedere week helemaal fit is. Dat risico is er natuurlijk ook altijd en daar zijn ze ook bang voor bij de club. Carvajal heeft ook net bijgetekend

28 oktober 2021 om 19:22

@Ramos_4 je moet hem niet al te serieus nemen, hij noemde kroos-modric beter dan iniesta-xavi, rodrygo doet het uitstekend en kan later bij real een zeer belangrijke speler worden. Een basisspeler zie ik hem ook worden. Is kwa afronding wel 2x beter dan vini vindt ik. Al hoe wel ik vindt dat vini steeds beter wordt en eindelijk een killer wordt. Zijn mentaliteit was een groot probleem

28 oktober 2021 om 19:24

@InsideRMadrid geen spijt dat hakimi weg is? Hij kon nu basisspeler worden. Hakimi is nu ook de beste rechtsback ter wereld

28 oktober 2021 om 19:55

Messi123 ik vind Kroos Modric ook beter dan Iniesta en Xavi. Dat is mijn mening, wat kan jij daaraan veranderen? Hakimi wou weg, prima voor hem. Wij liggen niet wakker van zijn vertrek.

28 oktober 2021 om 20:05

@CMG- als jij dat echt zo vindt het weet jij niks van voetbal, maar dat was al te verwachten wist je nog zo’n 2 weken geleden was er een gerucht over dembele, en jij zei telkens hij speelde bij barca als linksbuiten maar het is een rechtsbuiten, hij kan er allebei op spelen gaf ik toen aan, vandaar dat je ook je real brilletje af moest doen en hakimi wilde niet eens weg bij real waar praat je nou over? Zizou zei zelf hakimi komt niet voor in mijn plannen, hij gaf al 100x keer aan dat het zijn grote droom was om bij real in de basis te spelen, dus volgende keer goed je research doen madridista

28 oktober 2021 om 20:05

Hakimi laten gaan is een enorme vergissing geweest zo blijkt. Ik zie hem nog wel terugkeren ergens de komende jaren (zou nog steeds er van dromen om basisspeler bij Madrid te worden ondanks zijn transfer naar Parijs) maar dat gaat je natuurlijk weer een enorme smak geld en tijd kosten

28 oktober 2021 om 20:12

Hakimi gaat nooit meer terug naar real denk ik. Zijn ontsnapping clausule is al niet te betalen. Real moet echt hopen dat carvajal niet keer op keer geblesseerd raakt. Want het is een topback zonder blessures,

28 oktober 2021 om 20:14

Real8madrid// Hakimi wordt enorm lastig nu hij bij PSG zit. Zolang zij hem niet willen verkopen gaat hij niet weg en ga er maar vanuit dat hij de komende 8 jaar de stempel onverkoopbaar krijgt. Dit is wel echt een enorme blunder van Perez. Kan in het rijtje van Makelele.

Messi123// Je klinkt als een jongetje van 13. Dus CMG noemde dembele een linksbuiten so what? Dat betekent niet dat hij ineens geen verstand van voetbal heeft. Dat hij daar wel verstand van heeft blijkt al uit zijn mening dat hij Kroos-Modric beter vindt .

28 oktober 2021 om 20:14

Hij heeft geen ontsnappingsclausule want dat is niet toegestaan in de L1. Hij heeft wel een contract en elk contract loopt af. Dan is Hakimi 26. Of 25 als je hem 1 jaar voor zijn contract afloopt kan kopen.

28 oktober 2021 om 20:20

Je weet niks van voetbal bro, alleen madridistas zoals jullie zeggen dat hun beter zijn, en ik hoor ook alleen real fans roepen dat benzema de gouden bal verdiend. Je praat hier echt stoer bro maar probeer maar niet te biggie te doen, je hebt niets voor niets een waarschuwing op je profiel dus opletten met wat je plaatst hier madridista kroos-Casemiro-modric kan je heel makkelijk stoppen kante maakte jullie middenveld kapot

28 oktober 2021 om 20:35

Je moet nu idd ook geen wereld rechtsback halen voor veel geld. Gewoon een sterke 2e. Denk aan Ricardo P. van Leicester waar iemand mee kwam wat een hele goede is. En heeft ook een 1 jarig contract straks. Hij samen met Carva, dan zit je wel goed. En dan over 4 jaar verder kijken en wie weet voor Hakimi gaan ja. En je hoort wat over talent Pedro P maar geen idee hoeveel die moet kosten en of hij ready is maar zou ook een optie kunnen zijn wellicht.

28 oktober 2021 om 20:37Messi123// Ik neem mijn woorden terug. Je klinkt als een jongetje van 12.

Socio// Ik vind dani na zijn blessures toch een stuk minder en het zou beter zijn om voor een nummer 1 rechtsback te gaan met dani als een 2e optie. Vooral met zijn blessuregevoeligheid is gebleken dat je niet op hem kan bouwen.

28 oktober 2021 om 20:40

Jij bent en gedraagt zich als een jongen van 12 hier bro, o wacht je noemde kroos-modric toch beter dan iniesta-xavi? Kante pakte heel jullie middenveld aan dus hoe kom je erbij dat dat het beste middenveld ooit is? Doe je research

28 oktober 2021 om 22:36

Iniesta en Xavi hebben het nooit laten afweten?

Sinds Hazard niet meer voor Chelsea speelt is het team een veel sterker collectief geworden. Voorheen was het genoeg om de bal in de buurt van Hazard te schieten en dan deed hij er wel wat leuks mee. Ik weet niet of we er goed aan zouden doen om hem nu terug te halen, op die manier werd het beste uit hem gehaald maar dat ging ten koste van de rest! Mijn verstand zegt dat dit geen goede transfer zou zijn, maar mijn gevoel zegt dat Hazard bij Chelsea hoort en dat maakt toch dat ik hem zonder twijfel terug zou nemen! Wie weet wat Tuchel kan doen met een gemotiveerde Hazard er nog eens bij ook!

28 oktober 2021 om 19:16

Als ik jouw verhaaltje zo lees zou het net zo goed over Bale kunnen gaan. Nu hoefde ik hem niet zozeer terug, maar genoeg Spurs fans die hetzelfde over hem dachten én denken. Maar ook in dit geval zou ik me er niet aan wagen.

28 oktober 2021 om 19:34

Nee precies, daarom zou de verstandige versie van mijzelf de handen hier niet aan branden. De glorieuze terugkomsten vallen toch vaak tegen.. Maar het is Hazard.. Misschien wel (in puur talent) de beste Chelsea speler sinds Zola, de man die zo vreselijk veel betekend heeft voor de club! Ondanks dat ik af en toe bijzonder kritisch op hem was heb ik wel echt een enorm zwak voor die jongen.

Maak daar maar 135 miljoen van! 15 mil voor het bereiken van de CL. Plus 20 miljoen voor het kampioenschap in de La Liga. Hazard zie ik altijd graag terug bij Chelsea spelend in the Garden of Eden, maar niet voor 50 miljoen. Alles boven de 25 miljoen is teveel voor Hazard (30+ en blessure gevoelig).

28 oktober 2021 om 19:23

Wat een onzin met je 135 miljoen. Graag (betrouwbare) bronnen dat de clausules echt zijn “CL voetbal halen 15 miljoen” en “20 miljoen kampioenschap”. Of is dit nattevingerwerk van je? Zou me niks verbazen van een Chelsea fan.

28 oktober 2021 om 19:43

https://www.google.nl/amp/s/www.republicworld.com/amp/sports-news/football-news/eden-hazard-wins-laliga-with-real-madrid-helps-chelsea-pocket-18mn.html

28 oktober 2021 om 19:45

@salmad google anders zelf even voordat je andere bekritiseert. Of is dat teveel werk voor je?

28 oktober 2021 om 19:59

Het winnen van de titel lijkt me inderdaad een logische en geloofwaardige bonus. Dat zie je vaak. Maar het behalen van CL voetbal lijkt me lachwekkend. Eerder het winnen van de CL, winnen van de gouden bal, x-aantal doelpunten etc etc.

28 oktober 2021 om 20:00

Waar zijn de bronnen van Real of Chelsea? Kom niet met bronnen van kranten die er van houden om (fake) nieuws te schrijven. Dacht dat je wel beter wist.

28 oktober 2021 om 22:09

Er zijn ook clausules van x-aantal doelpunten, x-aantal wedstrijden, CL winst en een goudenbal... maar dat gaat allemaal niet gebeuren. Het klinkt idd heel gek, maar er is echt een clausule voor het kwalificeren voor het CL. Chelsea heeft tot nu toe 35 mil verdiend aan de clausules van Hazard bij Real.

28 oktober 2021 om 23:13

Ik kan maar 1 bron vinden die daarover spreekt en dat gaat over 5 miljoen. Verder zie ik bonussen voorbijkomen voor het winnen van de gouden bal: 20 tot 30 miljoen, winnen van de cl 15 tot 30 miljoen, winnen van de titel 10 tot 25 miljoen afhankelijk van de bron. Daarbovenop kleine variabele bonussen dus dingen zoals wedstrijden gespeeld en doelpunten gescoord. Lijkt me dus reeel dat Chelsea bovenop de initiele 100 miljoen ondertussen al een miljoen of 15 tot 30 aan bonussen heeft verdiend gek genoeg. Echter lijkt de kans me klein dat daar een bonus voor het kwalificeren van de CL tussen zit aangezien ik daar maar 1 bron voor vind. Zelfs als dat zo is lijkt de kans me nog kleiner dat dat over 15 miljoen gaat aangezien die ene bron over 5 miljoen spreekt.

Ik vind niet dat Chelsea dit moet doen. Tuurlijk zou het mooi wezen als Hazard weer terugkeert maar ik denk dat het alleen maar kan tegenvallen en dat zou gewoon erg zonde zijn. Chelsea heeft al de nodige opties voorin plus dat Hazard de laatste tijd erg veel blessures heeft en daar schiet je als Chelsea zijnde ook niks mee op.

Pfff lastig. Aan de ene kant wil ik hem graag terug, heb echt genoten van hem bij Chelsea. Aan de andere kant is hij wel vaak geblesseerd tegenwoordig en sws zijn er weinig spelers succesvol wanneer ze terug keren naar hun oude club. Vraag me wel af of het slechter kan dan de huidige vleugelspelers die we hebben, dus misschien is Hazard terug halen niet eens zo gek.

Hazard kan beter terug naar Chelsea ze kunnen hem goed gebruiken daar omdat Tuchel geen goeie spelers heeft op zijn positie, ze missen snelheid op de flanken. Bij Real is die nog erger mislukt dan Bale, allebei minder aan spelen door blessures maar bij Hazard is het nog erger hij speelde bijna nooit voor Real, hij liet zeer weinig zien waardoor Ancelotti hem nu gewoon helemaal niet meer nodig heeft. Jammer want 100 milioen lijkt nu gewoon weggegooid geld.

Dat zou toch bizar zijn, als Real zowel Mbappe als Haaland weet te halen. Verder heb je Benzema nog. Vraag me dan alleen af wat ze met die 2 brazilianen op de flanken gaan doen. De drie genoemde zullen absolute starters zijn. Real zou wel direct klaar zijn voorin voor de komende 10 jaar als dit ze lukt. Mbappe is wel een zekerheidje, Haaland wordt de grootste uitdaging.. die zie ik toch eerder naar de Premier League verkassen.

28 oktober 2021 om 19:19

@MR_United real heeft mbappe het meeste nodig. Heb zo’n gevoel dat stel haaland zal komen, dat haaland en benzema elkaar in de weg gaan lopen, met mbappe heeft real veel diepgang voorin. En ook een speler die diepgaat zonder bal

Denk niet dat chelsea hazard nog nodig heeft. Ze hebben al zoveel wereldspelers, ziyech havertz mount lukaku pullisic, hazard moet denk ik idd weg bij real, heeft nog niet eens sinds zijn komst bij real een hattrick gescoord of een clasico gespeeld wat pas echt zielig is

Alsjeblieft Newcastle of Chelsea koop hem even haha. In Madrid is die echt geen schim meer van zijn tijd in de Premier League. Volgend jaar inderdaad gaan we zoveel besparen op salaris dus dan kunnen er weer nieuwe toppers komen. Dit seizoen gewoon voor La Liga gaan en alle bonus in de CL is mooi meegenomen. Want we kunnen onmogelijk op dit moment mee met City, Liverpool of Bayern.

Logisch dat clubs interesse hebben in een Hazard. Heeft gewoon een hele grote naam in de voetbalwereld, en een club als NCU wil nu echt headlines maken, en Hazard kan daar goed bij helpen. Daarom doet Carlo er nu ook goed aan om hem niet te veel te laten spelen, want wat hij laat zien als hij wel speelt is te weinig en zal zijn waarde alleen maar doen kelderen. Hopelijk kunnen we in januari afscheid nemen. Hazard komt op dezelfde lijst als Kaka en Bale bij Real Madrid. Nooit fit genoeg

28 oktober 2021 om 19:27

Laten we eerlijk zijn insider, bale was gewoon gruwlijk goed bij real ondanks zoveel blessureleed, hij was tenminste super belangrijk voor real en ook voor ronaldo en benzema, bale zijn contract loopt volgend jaar toch af dus real mag blij zijn dat ze van hem af zijn

Newcastle is ideale club voor hem, voor de echte top komt hij gewoon te kort. Ideaal voor Newcastle om te bouwen aan een project, en vanuit daar groeien naar een soort City om dan vervolgens echte toppers te kopen... Hazard kan je voort op berduren, tot dat de tijd rijp is om als club echt de top aan te gaan vallen..

Dit zou echt walgelijk zijn natuurlijk. Dan speel je de komende 10 jaar elke verdediging aan gort. Ik denk dat de kans dat Mbappe naar Madrid trekt deze zomer ondertussen 60% of hoger is. De kans dat ze er in slagen Haaland te overtuigen lijkt me eerder 20% oid. Het is duidelijk dat ie wel fan is van Madrid en zichzelf graag in het wit ziet spelen maar hij heeft geen enorme voorkeur voor de club zoals Mbappe. Ik denk dat clubs als Bayern en City minstens evenveel kans maken en dat ook PSG en United alles behalve uitgesloten zijn.

Deze zomer loopt het contract van Isco, Marcelo, Bale en Modric af en van die 4 zie ik enkel Modric nog een seizoen verlengd worden tegen een verdere salarisverlaging als hij nog niet met pensioen wil. Verder hoop ik dat Hazard, Jovic, Mayoral, Mariano en Asensio verkocht worden waarvan ik de eerste 4 ook echt realistisch acht. Ook Ceballos zie ik verkocht worden mits Modric verlengd en/of er een andere middenvelder aan de selectie wordt toegevoegd. Dat levert je zo 100 miljoen of meer per jaar aan ruimte in het salarisbudget op en met wat mazzel haal je 80-100 miljoen uit het verkopen van de genoemde namen. Dan is er niet alleen ruimte voor Haaland en Mbappe maar kan je zelfs nog de markt op voor een aantal spelers. Een middenvelder, centrale verdediger en rechtsback lijken me wel bruikbaar momenteel.

In een droomwereld zie je deze zomer Bale (gratis;30m salaris), Marcelo (gratis;14m), Isco (gratis;12m), Mayoral (15M transfersom; -), Mariano (10m;6m), Jovic (25-30M;8,5M), Ceballos (20-25M;7M), Asensio (30-40M;6,5M), Vazquez (10m;6m) en Hazard (25-35M;21M) vertrekken voor een totaal van 135 tot 165 miljoen aan transfersommen en 126 miljoen aan salaris dat je kwijt bent.

Om vervolgens Mbappe (gratis;30m), Haaland (75m;30m), Pogba (gratis;20m), Pau Torres (50-60M;8M) en een rechtsback voor pakweg 160 miljoen aan transfersommen exclusief tekenbonussen en 93M aan salarissen te halen.

Droomwereld natuurlijk. In de realiteit worden Vazquez en Asensio uiteraard nooit verkocht, krijgt Isco na een kortstondige opflakkering in april een contractverlenging, heb je alle moeite van de wereld om Pogba en Haaland te overtuigen en moet je het centraal achterin met een gratis optie als Rudiger, Romagnoli of Christensen (op zich geen verschrikkelijke opties) doen.

Lijkt iig wel vast te staan dat we nog eens een spannende zomer gaan beleven.

28 oktober 2021 om 20:01

Haaland gaat naar Arsenal, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken

28 oktober 2021 om 20:10

Ik dacht dat die al het ja-woord van Neymar en Lewa hadden gekregen? Lopen die elkaar niet wat teveel in de weg dan denk je? Zou ook jammer zijn voor een toptalent als Nketiah vind je niet?

28 oktober 2021 om 20:39

Je kan niet wachten he op die 2022 zomer, je hebt er iig duidelijk zin in lol. En hey eens hoor, hopelijk gaat het zo lopen volgens de droomwereld weg. Het zou wat zijn zeg en het kan gewoon. Het is bizar wat er mogelijk kan zijn straks en dat zonder al teveel uit te moeten geven en dan nog idd de spelers die zullen vertrekken. Poeh mag van mij snel komen die zomer hoor.

28 oktober 2021 om 21:16

Tja moet je nagaan. Ik ben al sinds april 2018 overtuigd dat Mbappe naar Madrid komt en sindsdien aan het wachten tot het moment daar is. Zometeen lijkt het eindelijk zover te komen na 4 jaar lang hopen, wachten en alle Mbappe nieuws op de voet te volgen. En dan lijkt er ook nog een kans te zijn dat je naast Mbappe het andere generationeel talent kan aantrekken in dezelfde zomer. Hoe kan je niet op hete kolen zitten als Madrid-fan

Newcastle zou perfect zijn. Hebben zij direct een grote naam, en kan Hazard misschien zonder druk voetballen, de verwachtingen bij Newcastle zullen niet al te hoog zijn in begin althans. Ideal om in te komen.

Jammer om te moeten zeggen maar Real wordt dus weer een koopclub die voor veel te veel geld (salaris of transfersom) de grootste sterren in huis gaan halen. Waarom kunnen clubs niet gewoon is een paar jaar met een vaste selectie werken zonder met miljoenen te smijten. Liverpool speelt nu al jaren met een vast elftal en haalt bijna geen versterkingen. Maar toch presteren ze top

28 oktober 2021 om 20:19

Goeiemorgen! Dat heeft Madrid het voorbije decennium gewoon gedaan slimmerik. Heeft ze geen windeieren gelegd overigens. Heb me laten vertellen dat ze wel een trofee of twee hebben binnengesleept. Nu kan je gerust met Benzema (33), Modric (36), Kroos (31), Marcelo (33), Hazard (30) en Bale (32) nog een jaartje of 4-5 doorgaan en zien of er nog rek in zit maar wellicht is het toch verstandiger om nu na al die jaren met dezelfde spelers even verder te kijken naar een volgende generatie. Wat denk je?

Echt jammer hoe het gelopen is. Altijd als ik een artikel over hem lees besef ik pas weer dat die bij Real Madrid speelt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4275 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla3114
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Vinícius JúniorAanvaller1610
T. CourtoisKeeper160
CasemiroMiddenvelder150
K. BenzemaAanvaller1512
AsensioAanvaller144
RodrygoAanvaller140
E. CamavingaMiddenvelder121
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

766 fans
Aanvaller, 30 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren