Valentijn Driessen noemt Roger Schmidt ‘beste trainer voor Ajax’

Maandag, 25 oktober 2021 om 07:06 • Laatste update: 07:19

Valentijn Driessen haalt in zijn column voor De Telegraaf stevig uit naar PSV-trainer Roger Schmidt. De Duitse oefenmeester krijgt het te verduren vanwege aanhoudende tegenvallende resultaten. Driessen noemt Schmidt de beste trainer voor Ajax, waar men zou hopen dat hij snel bijtekent in Eindhoven. “Een sterker signaal om een gezamenlijke toekomst met Schmidt nog eens tegen het licht te houden, is nauwelijks denkbaar voor de clubleiding van PSV”, aldus Driessen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

98 reacties (laatste reactie door myajaxforever)

Voordat ik het artikel las dacht ik echt dat hij het meende bij Valentijn weet je het nooit.

25 oktober 2021 om 07:28

Je was heus niet de enige!

25 oktober 2021 om 08:02

Valentijn Driessen moet echt achter de klapdeuren, denk je nou echt dat ajax zicht druk maakt om Schmidt, gebruikt hij drugs of zo hij wordt steeds gekker met uitspraken van die man

25 oktober 2021 om 08:47

@dilima; Je maakt nu net zulke achterlijke opmerkingen als waar je Driessen van beschuldigd. Wellicht is het een idee om gewoon niet meer te klikken of te reageren.

Verder goeie clickbait toch en geen onaardige manier om kritiek te uiten op Schmidt op het moment dat je denkt dat dit noodzakelijk is.
Ik zie het probleem niet zo.

25 oktober 2021 om 09:07

Als je alleen al naar de statistieken kijkt in de ED heeft hij gewoon een punt;

Alleen Sparta en GAE hebben meer tegen doelpunten dan PSV !
Alleen tegen AZ en Heracles de 0 kunnen houden van de 10 wedstrijden.
Alle toppers van dit seizoen en vorig seizoen verloren ?!

25 oktober 2021 om 10:16

Hij is helemaal niet meer serieus te nemen Valentijn, die gaf eerder aan Schmidt geweldig trainer te vinden voor psv net als haller nutteloos speler voor ajax tegendeel wel bewezen, die geven ze een podium plaats hier, ze zijn , samen met Derksen niet te pijlen , eerst dit zeggen en dat weer tegen spreken.

25 oktober 2021 om 11:46

@geizels: En Cambuur (25) ook, al komt dat grotendeels door de 9-0 tegen Ajax natuurlijk. Verder wel opvallend inderdaad, dat er na 10 speelrondes slechts drie teams meer tegengoals hebben dan de nr. 2 van de ranglijst..

25 oktober 2021 om 09:54

Typisch een gevalletje van: hoe schrijf ik een artikel om aandacht te krijgen. Gelet op de kwaliteiten van Ajax kan ik mij niet voorstellen dat Ajax zich bezig houden met clubs uit de ere divisie. Als ze dat doen is dat omdat ze spelers opkopen. Ik vind wel dat PSV de lat ook hoog moet leggen. Lees artikel van Hanegem. Ze zijn nu een beetje aan het experimenteren met wissels etc. Volgens mij past dat niet echt bij een topclub als PSV. PSV moet met zichzelf afspreken dat ze moeten presenteren, zonder mitsen en maren. Lukt dat niet dan opnieuw zoeken naar een team/trainer die dat wel kan.

25 oktober 2021 om 11:20

Typisch een gevalletje van zijn werk doen dus.

Ik denk ook verder niet dat het Overmars of VdSar verder aan hun reet kan roesten wat Schmidt doet, maar onder de supporters gaat deze grap zeker wel rond hoor.

In de ogen van Ajacieden bakt deze man er helemaal niets van en heeft PSV echt gedegradeerd tot lachertje van de klas. Ze werden gister op het eind nog even aangemoedigd. Ondanks de clickbait van Driessen heeft ie nog ergens gelijk ook.

Denk dat Ajax hierin betrekken vooral gedaan wordt om meer aandacht ervoor te creëren. Als Ajax speelt zoals deze week, maakt het namelijk niks uit wie er trainer is in Eindhoven en hoe PSV presteert. Als we alleen naar PSV kijken en hetgeen Schmidt heeft geleverd, zien we dat het tegenvalt. Er zit nog geen enkele lijn in het spel, spelers worden niet beter en de resultaten zijn ook niet goed. Ze doen het niet zo slecht dat Schmidt direct ontslagen moet worden, maar ik zie ook nog geen reden om te verlengen. Van het powervoetbal dat iedereen verwachte te krijgen is nog niks terecht gekomen. Dat vind ik nog het grootste kritiekpunt. Resultaten kunnen eens minder zijn, maar van een trainer verwacht ik wel dat hij zijn stempel op een ploeg drukt en van daaruit verder bouwt. In dat opzicht stelt Schmidt flink teleur, terwijl je bij Ajax en Feyenoord wel ziet dat het mogelijk is.

25 oktober 2021 om 07:28

Aan de andere kant kan PSV een voorbeeld nemen hoe Ajax het deed toen ze drie voorrondes CL moesten spelen . Dat seizoen moest Ajax ook veel wedstrijden spelen . Ik denk toch dat ze de aanpak van Schmidt eens tegen het licht moeten houden.

25 oktober 2021 om 07:42

PSV heeft een competetieve trainer nodig die er wat drive en winnaarsmentaliteit in krijgt. Ik heb gisteren geen speler gezien die dacht het lukt voetballend niet dus laat me fysiek de strijd erin gooien. Het was weer eens gezapig eb ongeinspireerd. Natuurlijk kan je verliezen van Ajax, maar niet op deze apatische manier

25 oktober 2021 om 07:53

Wie dan bijvoorbeeld?

25 oktober 2021 om 08:05

Mij maakt het niet uit wie maar niemand probeerde een signaal af te geven van hier valt vandaag niks te halen. Er is geen over mijn lijk mentaliteit en Schmidt herft toch echt een dikke vinger in de pap wat netreft het aankoopbeleid. Wat ik vaak merk is dat Schmidt zich vantevoren al indekt voor een mogelijke nederlaag en dat als PSV niet levert hij na de wedstrijd de tegenstander omhoog praat, hij de scheidsrechter de schuld geeft of er allerlei randzaken bijhaalt om een matige tot slechte prestatie van PSV te bagatalisseren. Je mag ook wel eens kritisch naar jezelf kijlen want PSV speelt niet in fe PL ofzo. Kijk hoe FC Utrecht de wedstrijd i ging tegen Ajax. En dat je dan van Ajax verliest dat kan natuurlijk gebeuren maar tegen Feyenoord werd je ook vernederd, mede door onnavgbaar wisselbeleid, tegeb GA Eagles won je met een hoop fortuin maar werd je volledig weggespeeld, je verliest van Willem II en vorig jaar was het hetzelfde liedje en eindige je op 16 punten van Ajax omdat die vgens Schmidt zoveel geld te besteden hebben, maar zelf laat je het veel minder vermigende AZ ternauwernood achter je, maar daar zal hij ook wel weer een mooi excuis voor kunnen aandragen zoals gewoonlijk. Dat excuusklimaat moet eruit en er moet een topsportklimaat gaan komen. Ambitie, lef en drive moet er komen en er moet na 1,5 jaar een keer een idee achter het voetbal gaan zitten en wat automatismem in het elftal maar dat zoe ik niet meer gebeuren. Het hoort toch niet zo lang te duren om je visie over te brengen op een selectie die je volledig naar je hand hebt mogen zetten?

25 oktober 2021 om 08:09

@Andres13 Sorry, ik begreep je vraag verkeerd. Sorry ook voor de spelfouten, ik kan op de mobiele app moeilijk mijn reacties aanpassen. Welke coach bedoelde je. Cocu deed het enorm goed bij PSV, Fred Grim deed het goed bij RKC en nu bij Willem II, een coachet een visie die attractief voetbal speelt en het maximale haalt uit minimale middelen, de coach van FC Utrecht doet het heel goed, in het buitenland lopen misschien goede opties rond. Imo zijn er echt wel coaches te vinden die meer halen uit dit materiaal fan Schmidt

25 oktober 2021 om 11:14

@japie

Kijk een Sheriff bijv. Doet het leuk in de CL en met hun zeer kleine begroting gewonnen van Real Madrid. Ook voorrondes doorgekomen.

Schmidt in 1,5 jaar heeft nooit eens iets gedaan waardoor een sterke tegenstander verslagen is.

ja ja, de psv-ers zullen dan weer wijzen op de JC schaal..

25 oktober 2021 om 12:09

@japie krekel, ik zag er genoeg. Gelukkig kan Ajax er nog harder de beuk in gooien. Kijk maar naar de wissels. Werd gewoon extra fysiek gebracht in Tagliafico, Klaassen en Kudus. Zelfs Schuurs ten opzichte van Timber is het brengen van meer lengte (en dus vooral fysiek), terwijl Daramy juist niet gebracht werd om de fysieke power van Tadic en Haller te behouden. Echt een fabeltje dat Ajax fysiek te overrompelen is. Dat is allang niet meer zo. Mis alleen nog echte kaarten naaiers. Waren ze bij PSV toch beter in. Martinez en a Alvarez hadden direct geel te pakken. Manewe of hoe die back heet, Max en Gotze daarentegen niet. Terwijl ze allemaal te laat waren en er qua intensiteit weinig verschil tussen zat. Dat moet beter en slimmer. Zeker als je merkt dat de scheids er gevoelig voor is.

25 oktober 2021 om 08:09

De trainer, John en ons Toontje moeten zich flink zorgen maken. Dit plan is langzamerhand mislukt en daar moeten consequenties aan zitten.

Overigens vind ik Feyenoord erbij halen nog wat voorbarig. Dat zie ik Japie ook steeds doen. Laten we zeggen, één zwaluw maakt nog geen zomer. Daar zijn ze voor een topclub al heel lang niet meer ambitieus geweest.

25 oktober 2021 om 08:19

Het gaat erom dat PSV wordt vernederd door een Feyenoord wat veel minder geld te besteden heeft net zoals een GA Eagles en Willem II. Als Schmidt dan met 5-0 verliest van Ajax wordt er gezegd ja dat is omdat Ajax meer geld te besteden heeft. FC Utrecht heeft ook minder gd dan Ajax maar die gongen wel heel anders de wedstrijd in dam PSV gisteren

25 oktober 2021 om 08:30

Alles gaat bij jou om geld Japie maar zo werkt het niet altijd. Hoe vaak verliest Feyenoord wel niet van een club die minder te besteden heeft? Dat hoort erbij in het voetbal. Soms word je vernederd. Dat voelt kut maar het hoort erbij.

PSV heeft ajax in dat opzicht ook vernederd aan het begin van het seizoen. Dat is toch gek? Ze hebben veel meer geld. Nee japie, er spelen heel veel factoren een rol. En schmidt, John en Toon zijn belangrijke factoren.

25 oktober 2021 om 08:39

Onze directeurtjes zijn langzaam ook wel aan vervanging toe

25 oktober 2021 om 08:41

@raulsilva,

En toch word dat vaak gebruikt: "ze moeten ook wel, ze hebben veel meer geld"

25 oktober 2021 om 08:51

@RaulSilvs PSV komt zelf steeds met dat geldargument aanzetten. Ik heb het niet verzonnen. Als ze matig l presteren is elke keer het excuus Ajax heeft meer geld terwijl PSV na Ajax veruit de duurste selectie in de Eredivisie heeft. Speel je in de PL waar vele grote clubs in spelen is dat een valide argument maar PSV heeft buiten Ajax in financieel opzicht nul concurrentie. Die horen de nummer 3 en 4 op een straatlengte achterstand te zetten en tot het eind van het seizoen mee te doen om de titel

25 oktober 2021 om 09:04

Waar haal je die onzin vandaan? PSV heeft dat echt nergens geroepen hoor. Er zullen fans zijn en misschien Schmidt ook wel eens maar PSV niet hoor. En ik zie het jou overal roepen. Terwijl je zelf zegt dat het een slecht excuus is.

25 oktober 2021 om 09:33

Schmidt idd en Schmidt is als hoofdcoach het uithangbord van PSVV. Als je dat dan constant aandraagt als excuus is dat een slecht signaal naar je selectie imo

25 oktober 2021 om 09:54

Het punt is dat jij het zelf ook steeds gebruikt. Ik hoor het je overal roepen. Stop daar dan ook mee.

25 oktober 2021 om 13:18

@RaulSilva, ik heb het sowieso Schmidt minstens een keer horen zeggen over het geld. In de trant van "dat hoorde Ajax ook te winnen want ze hebben veel meer geld". Volgens mij ook nog een speler een keer. Maar Schmidt is het uithangbord van PSV. Dus als die het als argument gebruikt...

25 oktober 2021 om 15:03

Nou ik vind het dus ook geen goed argument. Wie het ook zegt. Mijn punt is vooral dat japie dit argument ook vaak gebruikt. Dat doet hij notabene in zijn eerste reactie onder mijn post om later te zeggen dat het weer een slecht argument is. Dat is dus krom.

25 oktober 2021 om 08:32

Er zijn duidelijk spelers beter geworden onder Schmidt en er zit ook lijn in het spel maar als je je 2 beste aanvallers mist krijg je het altijd moeilijk.zeker na zo'n korte rust periode. Maar of dat echt het verschil heeft gemaakt lijkt me niet.ajax is momenteel in topvorm en ging ook uit van een makkelijke overwinning voor ze.de vorm van eerder in het seizoen is bij PSV momenteel ver te zoeken.

Dit neemt niet weg dat Ajax ijzersterk is en het ook niet zo gek is als Ajax gewoon kampioen word.

PSV sukkelt al 4-5 seizoenen en dat is echt niet in een seizoen opgelost.het is voor PSV gewoon pech dat Ajax zo sterk is en financieel steeds verder wegloopt.het is voor PSV te hopen dat Nederland het goed doet op de coëfficiënten lijst zodat ook zij de cl inkunnen anders loopt Ajax weer 40-50 miljoen extra uit.het seizoen is nog niet gespeeld maar verwacht niet dat Ajax nog een erge terugval gaan krijgen zij hebben zo een brede selectie dat ze alles veel makkelijker kunnen opvangen.

25 oktober 2021 om 08:43

@ryan030,

Gakpo is beter geworden onder Schmidt, maar wie dan nog meer eigenlijk ?!

En ik weet niet of je het voetbal volgt of niet, maar Madueke hoort al 1,5 maand niet bij de beste aanvallers. Vertessen & Bruma brengen beiden meer dan hem de laatste tijd.

25 oktober 2021 om 08:57

Ajax had ook een fase dat ze 4 seizoenen sukkelde tussen 2014-2018, maar uiteindelijk hebben ze toen wel met goed beleid, gerichte aankopen en scouting een mooi team neergezet dat opeens de halve finale van de CL haalde. Dat is natuurlijk wel een utopie, maar psv zei tijdens het corona seizoen al dat ze vanaf de winterstop gingen focussen op het jaar 20/21 en dat 19/20 al verloren was. Uiteindelijk met schmidt, gotze, zahavi, max, sangare, etc. + talenten als gakpo, madueke, malen, ihattaren, etc. een mooie selectie op de been gezet. Nu 1.5 jaar verder kun je wel concluderen dat ze geen kloten zijn opgeschoten sinds het ontslag van van bommel 2 jaar terug. Het spel lijkt nergens op, de resultaten vallen net zo erg tegen en je verdampt gewoon een hoop geld met spelers van schmidt zoals zahavi, gotze, mvogo, mwene, max, etc. als ze je op sportief vlak niet verder helpen, want veel geld gaan ze niet meer opleveren gezien hun leeftijd/positie. De financiele verhoudingen spelen een rol, maar psv speelde door de 3 titels in 2015, 2016 en 2018 ook gewoon 3 keer in de CL. Ja nu Ajax toevallig 3 keer op rij door eerste te worden, maar psv heeft dat voordeel ook gehad. Uiteindelijk heeft bij psv destijds de korte termijn visie ze destijds genekt. Na dat CL seizoen van Ajax haalde psv met baumgartl, bruma, doan, mitroglu, etc. 40 miljoen aan miskopen binnen.

25 oktober 2021 om 10:13

@jeroentje sangare, boscacli (die raakte geen pepernoot onder van Bommel), obispo, Teze (op cv)

25 oktober 2021 om 10:17

@Zytto34 die miskopen voornamelijk gedaan na de bestuurswisseling, wat ook aangeeft hoe lastig het kan zijn voor een club om goeie vervangers te vinden. Het is niet zo makkelijk om even een goede periode met mooie transfers over te laten nemen door iemand met minder ervaring en dergelijke. Tuurlijk is het de schuld van PSV dat de vervanging niet voldoet, maar wel de realiteit. Ook zijn de tijden dusdanig veranderd dat je het niet eens met elkaar kan vergelijken, in de afgelopen jaren zijn de transferprijzen en ook het geld in de CL zo vreselijk hard gegaan, dat het momentum totaal niet te vergelijken is.

25 oktober 2021 om 13:21

@Kevin, Sangaré is zeker beter geworden. Maar vind je Boscagli dan zo goed spelen? En aangezien Teze niet speelt, niet als CV en geen basisplaats als RB kan je hem moeilijk als voorbeeld aanhalen.

Edit: ik ben niet onder de indruk van Obispo. Jaren geleden riep De Mos dat Obispo een geweldig talent was. Is dat dat helemaal uitgekomen? ,

Tja eerst was Ten Hag het bokje, maar die presteert nu te goed om commentaar op te leveren.
Zoveel deed Schmidt toch zeker gisteren niet fout?
Hij liet zijn beste spelers staan en tactische was het zeker in de beginfase prima met die lange ballen op Vinicius.

Voorin is er gewoon te weinig stootkracht zonder Gakpo en Madueke, dit is toch wel zorgelijk voor PSV dat ze nu al zo afhankelijk zijn van Cody Gakpo.

Overigens was dat spandoek mij gisteren wel opgevallen, maar kon ik de tekst niet helemaal duidelijk lezen, maar deze is toch wel weer geniaal
"player 040 eliminated"
Misschien iets wat voorbarig, wel leuk gevonden.

25 oktober 2021 om 07:50

Behalve een wanprestatie leveren deed hij niet zo veel fout nee.

25 oktober 2021 om 07:57

Dat deed zijn ploeg toch?
Voor zover ik kon zien was gisteren weinig wat Schmidt anders had kunnen doen,persoonlijk had ik met Vertessen begonnen i.p.v. Bruma maar dat is om het even.

25 oktober 2021 om 09:01

Niet mee eens. Coach zijn is meer dan een opstelling maken. Dat is ook je spelers beter maken, ze laten geloven dat ze van iedereen kunnen winnen en ze gemotiveerd het veld in sturen. Automatismem kweken, ze de goede taken meegeven etc. en het idee dat dat gedaan is kreeg ik gisteren geen moment toen ik PSV zag spelen

25 oktober 2021 om 09:35

Dan heb je de eerste 20 min gemist, want Psv kwam zeker met een idee en geloof de kleedkamer uit..

25 oktober 2021 om 09:42

Het is de taak van de trainer volgens mij om een fatsoenlijke opstelling te maken, een goede tactiek en de spelers te motiveren.

25 oktober 2021 om 10:19

@burwatti Japie mist wel vaker iets die kan zeer selectief kijken. Uiteindelijk was Ajax gewoon vele malen sterker gezien de hele wedstrijd en veldspel etc. PSV begon ook prima en gretig, dus zeker eens, maar het moet af en toe een beetje mee zitten om de ban te breken(vooral bij Ajax uit)
En dat viel net niet goed. Ajax is gewoon flink beter momenteel maar vraag me zelf ook af hoeveel dat aan Smith ligt. Blessures en 2 dagen minder rust scheelt ook gewoon (ja dat zijn excuses, maar die had Ajax ook toch toen ze 4-0 verloren?).

25 oktober 2021 om 10:24

@Benzema kan je ook inhoudelijk ingaan op wat burwatti zegt of blijf je de eerste zinnen maar herhalen? Ik ben namelijk eens dat het uiteindelijk een afslachting was, maar qua tactiek werkte het in mijn ogen prima als je tot de 60ste minuut misschien wel meer schoten in de 16 hebt gehad. Eerste beste schot van Berghuis (door zijn kwaliteit) vliegt erin, dat is waar het kwalitatief voornamelijk in verschilt. Dat het verschil er is kan je heel PSV aanrekenen, maar snap niet precies wat nu weer het kritiek is op de tactiek als je se wedstrijd hebt gekeken en ook met het kwaliteit op het veld.

25 oktober 2021 om 10:41

@burwatti ik vond dat allemaal wel meevallen. Hoeveel grote kansen hebben ze dan afgedwongen in die eerste 20 minuten?

25 oktober 2021 om 10:55

Eerste 30 minuten; Kopbal van Vinicus in de 16, miskoppen van Alvarez waardoor Zahavi door kon lopen op Pasveer maar het verpest met zijn aanname en daarna vanuit een moeilijke hoek schiet, balletje breed van Vinicus die Zahavi wederom één op één kan zetten, vrije trap van Boscagli en een matige poging van Bruma weer op Pasveer vanuit de 16 (een onmogelijke hoek overigens). Als je kwaliteit tekort komt in je eerste aanname of afronding kan je elke mogelijke grote kans verkloten, dat gebeurd bij Ajax zelden, vandaar dat het zo op je netvlies staat. 2e helft zijn er ook nog wat momenten geweest.

25 oktober 2021 om 11:53

Maar was het niet Schmidt die Zahavi en Vinicius wilde hebben?

25 oktober 2021 om 12:05

@psvlld. Tactisch leek het nergens op hoor. Ajax deed rustig aan tot de 2-0 en PSV had nog steeds weinig te vertellen. Absolute wanprestatie van de coach en de spelers.

25 oktober 2021 om 07:56

Player 040 eliminated vond ik ook wel leuk gevonden. Maar stond er op het PSV shirt op het grote spandoek nu echt 'Brainfart Aidshoven'?

25 oktober 2021 om 07:59

Ja dat stond er helaas echt..
Ook dat spandoek vond ik heel grappig en een mooie "sneer" naar PSV tot ik in de rust foto's zag wat er op het shirt stond..

totaal onnodig, kwetsend en zeer kinderachtig.
Doodzonde want het hele doek word overschaduwd door zo een domme tekst.

25 oktober 2021 om 08:46

@burwatti,

Er worden supporters het ziekenhuis ingeslagen, politie die in levensbedreigende situaties komen, vuurwerk dat op andere supporters word gegooit. En jij gaan je druk maken om Brainfart Aidshoven?! Vind hem wel grappig, paste goed bij het doek.

25 oktober 2021 om 08:57

Ah zo werkt het dus..
Omdat er oorlogen zijn elders op de wereld mag mijn neefje de lokale supermarkt beroven?

Het is gewoon doodzonde dat nu niemand het over dat prachtige doek heeft en alleen nog maar over die tekst.
Daarnaast slaat het gewoon nergens op en is het erg kinderachtig.

25 oktober 2021 om 09:23

Denk oprecht niet dat iemand zich gekwetst voelt door brainfart aidshoven. Denk eerder dat men gechoqueerd is door het lage niveau.

25 oktober 2021 om 09:42

Zegt veel over jouw niveau dat je het wel grappig vond. Het is allemaal niet zo schokkend als sommige doen vermoeden, maar het niveau van de tekst is echt heel erg laag.

25 oktober 2021 om 10:24

@jeroentje niemand maakt zich druk hoor. Er wordt alleen geconstateerd dat degene die dit heeft bedacht waarschijnlijk met problemen kampt of niet geheel volwassen is. Dat het niveau gewoon erg laag is bij bepaalde ‘supporters’, Jouw reactie daarop is alleen maar bevestigend. Waarom zou het doek niet leuk zijn zonder die tekst/ziekte erbij te halen, oprecht benieuwd?

25 oktober 2021 om 10:59

Vind dat spandoek inderdaad WEL leuk gevonden en zelfs mensen eromheen hadden Squid game pakken aan compleet met masker. Dat is creativiteit en op een mooie manier uitgevoerd. Toon rivaliteit en creativiteit van de makers!

Ikzelf ben ook van mening dat Schmidt hier niet heel veel aan kan doen. Het zijn de spelers die de taken moeten uitvoeren, maar heel vaak komt het er niet uit. Zie vaak mooie dingen rond de middenlijn maar zodra er naar voren gegaan moet worden lukt bijna niets meer.. een echt creatieve speler missen wij toch echt

Het is nu wel makkelijk om hem af te vallen. Dat gebeurt nu enkel op het feit dat hij dingen in de media zegt waarover hij intern misschien wel heel anders over praat. Dat vind ik makkelijk oordelen.

Zeg dan dat PSV gewoon de beste selectie sinds jaren heeft en wijt daar een column aan. Ga van daar uit vertellen wat er beter moet. Het lijkt wel of Willem en Valentijn geen moeite meer doen voor hun werk en even gaan zitten voor twintig minuutjes. Hier op VZ zijn er beter doordachte comments dan die columns van ze.

25 oktober 2021 om 07:36

Maar als PSV de beste selectie in jaren heeft dan zegt dat toch iets over de TD niet over de trainer. Dat PSV met die beste selectie ondermaats presteert DAT zegt iets over de trainer.

25 oktober 2021 om 07:43

Maar waarom zou je zeggen dat PSV de beste selectie in jaren heeft? Dat zou zelfs voor Driessens doen een krankzinnige uitspraak zijn. Samen met seizoen 19/20 is dit het slechtste elftal van PSV van de afgelopen 10 jaar, denk zelfs dat deze selectie nog iets slechter is

25 oktober 2021 om 08:14

Het slechtste elftal van de afgelopen jaren? Achterin misschien niet heel sterk, maar een middenveld met jongens als van Ginkel, Gotze, Propper, Sangare is op papier gewoon top. In de aanval één van de grootste aanvallende talenten met Gakpo en Madueke en Zahavi als ijzersterke afmaker. Op papier heb je gewoon een ijzersterk team, alleen de trainer moet het wel aan de praat krijgen, wat hem niet lijkt te lukken.

25 oktober 2021 om 08:21

Een middenveld met Van Ginkel, Propper en Gotze was een jaar of 5 geleden top geweest, maar zeker twee eerstgenoemden komen vooralsnog niet eens in de buurt bij het niveau dat ze in hun eerdere periode bij PSV haalden. Ook Zahavi presteeet gewoon erg matig bij PSV, je noemt hem een ijzerzterke afmaker maar zijn cijfers zijn niet geweldig en hij helpt iedere wedstrijd tig kansen om zeep. Benieuwd dus waar je die uitspraak op baseert. Madueke is een grillig talent, Gakpo en Sangare inderdaad wel twee toppers. Maar dat is veel te weinig

25 oktober 2021 om 11:18

Ze komen inderdaad niet in de buurt van hun eigen niveau, dat geef ik ook aan. Op de een of andere manier krijgen ze zelf/ krijgt de trainer ze niet aan het voetballen. Dat is het verschil tussen op papier een goed team hebben en in de praktijk een goed team hebben. Precies het punt dat ik probeerde te maken.

25 oktober 2021 om 08:14

@MRB-Vlogs ik denk niet dat dat de enige reden is. Vorig jaar op 16 punten geeindigd van Ajax, je wint niet van 10 man van Benfica, je wordt vernederd door Feyenoord, weggespeeld tegen GA Eagles, je verliest van Willem II. Het gaat gewoon niet goed bij PSV en de coach is eindverantwoordelijk. Je kan van Ajax verliezen, maar niet op zo ren apatische manier imo

Het lijkt me duidelijk dat ze bij PSV eens goed moeten nadenken wat ze nu willen de aankomende jaren. Elke wedstrijd weer excuses zoeken, waarom er puntenverlies is geleden. Er is inderdaad weinig tot geen ontwikkeling te zien in de spelersgroep, Schmidt lijkt spelers niet beter te maken. Ik ben heel benieuwd of Schmidt na zo'n afstraffing op het matje wordt geroepen en zich moet verantwoorden. Schmidt is een beetje slappe hap, eigenlijk net als PSV. Er zit zo weinig winnaarsmentaliteit in die groep, dat het ook lastig is om in zulke wedstrijden resultaat te halen. Ik dacht aan het begin van het seizoen echt dat het spannender zou worden om de titel, maar die gedachte heb ik na gisteren niet meer.

25 oktober 2021 om 07:33

Gerbrands is misschien wel te soft. JDJ niet capabel vooralsnog. Zie ik Arnesen bij Feyenoord doet dat als PSVer wel wat pijn.

Als Valentijn het beste is wat de Telegraaf heeft dan is dat tekenend voor het niveau van die krant.

Het gekke is dat ik gisteren wel iets van tactiek zag. Iets wat ik vantevoren niet zag aan komen. Drommel of cv die Vinícius inspeelt die de bal vast moest houden waardoor de rest aan kon sluiten. Slim om het middenveld voetballend over te slaan imo. Op langere termijn zit er weinig idee achter lijkt t. Daarbij vallen spelers tegen. Wie laat Unerstall gaan voor Drommel die geen bal tegen houdt? Zonder Gakpo is de voorhoede krachteloos met een middelmatige Zahavi. Denk dat een goede keeper en goede spits al heel veel gescheeld hadden.

Dat het verschil maar 4 punten is, is echt ongelovelijk eigenlijk. Misschien is dat nog eerder kritiek op Ten Hag dan op Schmid. Psv heeft nu de moeilijkste wedstrijden gehad. Wanneer de voorsprong tot aan de winterstop zo blijft kan het nog spannend worden toch?

25 oktober 2021 om 07:54

4 punten is inderdaad niet extreem veel.. PSV moet gewoon de wedstrijden winnen tot aan de winterstop, want zoals je zegt hebben ze de top al gehad.

Het is dus Reëel dat PSV niet veel meer gaat verliezen, dan blijft het verschil toch zeker binnen de perken.

25 oktober 2021 om 08:01

Daarom, en met een zwaar programma van ajax weet je het maar nooit. Maargoed uiteindelijk zal ajax kampioen gaan worden. Die hebben ook echt de langste adem door de uitstekende selectie. En zie psv nog wel 3e worden. Want die hebben in die 10 wedstrijden ook al een paar keer ontzettend geluk gehad.

25 oktober 2021 om 09:35

PSV krijg nog Utrecht en Vitesse, terwijl het al lastig gaat tegen PEC. Ik denk dat PSV er nog eens heel slecht voor kan staan in de winter. Na de winter de toppers waar ze een dramatische reeks in hebben voorspelt weinig goeds en Sangare is bij Ajax én AZ nog op de Afrika cup..

25 oktober 2021 om 12:28

Uiteindelijk is dat gewoon scorebord journalistiek. Het aantal punten verschil is echt geen graadmeter. Het verschil zit hem in het doelsaldo van +30 voor Ajax en +5 voor PSV. Ajax geeft letterlijk maar 2 doelpunten tegen gekregen tegenover 17 voor PSV.
Dit alles in maar 10 wedstrijden, dus die 4 punten zijn niet veel, maar relatief toch weer wel als je het daarvan moet hebben aangezien er verder geen perspectief in het spel zit.

Los daarvan heb je natuurlijk de extreme Europese verschillen.. Je moet er als neutrale Nederlandse toeschouwer niet aan denken dat PSV kampioen wordt en het land weer voor schut zet.

25 oktober 2021 om 12:52

Zeker, maar tegen de kleintjes spelen ze ook niet overtuigend en dat gaat ze opbreken als dat niet verbeterd. Ze hebben heel veel moeite met het spel bepalen en tot scoren te komen uit open spel en laat dat nu net nodig zijn tegen de lager geplaatste clubs.
Daarbij troffen ze AZ op een goed moment, zouden ze die nu treffen moet ik het nog maar zien.
Als ze alles tot de winterstop winnen is er niks aan de hand, maar dat zie ik gezien het huidige spelbeeld en zonder gakpo niet gebeuren!
We gaan het meemaken komende periode, ze zijn in ieder geval goed uitgerust komend weekend. 😉

Voor zover ik weet staat ajax na vandaag keurig op +35 ipv +30 wat geschreven staat. Als je zo door gaat kom je op een aardig doelsaldo uit. Ajax kennende krijgen we vast wel weer een lekkere winterdip

Toch ook wel weer makkelijk. Tuurlijk heeft hij af en toe rare fratsen maar PSV draaide begin dit seizoen geweldig en klopte Ajax toen kansloos met 4-0. Op dit moment zit PSV in een dip en draait Ajax geweldig en wordt het 5-0. Denk dat op termijn er best een leuk elftal in staan alleen Schmidt moet zorgen dat de ondergrens verhoogt wordt waardoor die slechte wedstrijden eruit gaan. Zo slecht stond het niet bij PSV gisteren alleen voorin is het heel erg matig met die twee spitsen.

25 oktober 2021 om 08:16

Nou ja.. eerlijk gezegd vond ik Ajax in de JC schaal ook de betere. Alleen PSV was dodelijk effectief met een Madueke die t op zijn heupen had. Ajax zelf kreeg de bal niet in het doel en dan wordt je afgestraft. Maar niet kansloos.. je loopt eerder tegen de lamp aan..

25 oktober 2021 om 08:39

Ik ben het opzich met je eens dat het bij PSV best oke stond, ik vond de tactiek van Schmidt om Ajax ver van de goal te houden en het middenveld over te slaan goed. Maar het probleem bij PSV lag niet alleen voorin, natuurlijk ook achterin. Bijna elk schot van Ajax was een goal en die defensie zag er soms wel heel slecht uit. De 2-0 (mijn inziens het breekpunt van de wedstrijd) kopt de spits van Ajax uit een corner tussen de twee cv's van PSV binnen. Dat mag nooit gebeuren. Bijna tekenend dat de beste redding op een Ajax kans gemaakt werd door Haller toen die perongeluk de kopbal van Berghuis blokte Eigenlijk is dat een beetje het probleem van PSV de laatste tijd. Zelf erg moeilijk scoren, en vrij simpel goals tegen krijgen.

25 oktober 2021 om 09:35

Tweede goal vond ik eigenlijk nog het meest begrijpelijk. Voorzet was hoog genoeg en alleen de langste man op het veld kon erbij.

Ik begreep de eerste goal niet. Positioneel stond psv toen echt heel slecht opgesteld. Je mag als verdediger niet de lijn naar de 11 meter zo vrij laten.

Overigens is het merkwaardig dat Psv het na de 2-0 gewoon op gaf. Er kwam helemaal geen tegenaanval. Psv begon gewoon aan te modderen.

Lijkt me meer dan helder dat Schmidt niet kan aanblijven. Er zijn gewoonweg geen excuses voor een 5-0 verlies. Neem daarnaast mee dat het de afgelopen weken al bagger draait en wedstrijden niet worden gekilled, terwijl er wel de kansen zijn.

Overdrijven is ook een vak.. Ajax heeft meer geld, een bredere selectie, tegen Benfica kan het weleens gebeuren dat je niet wint, tevens een sterke poule nu in de europaleague. Zo slecht was psv ook weer niet tegen Monaco, op basis van 2e helft hadden ze zeker mogen/moeten winnen. Psv staat verder 2e in competitie, volgens mij ook geen gekke positie en staan ze waar ze horen. Ze misten tegen Ajax ook nog eens 2 van zn beste spelers. Duidelijk is dat iedereen meer verwacht had van psv, maar 4 pnt verschil in de competitie is nog niks. Het verschil in doelsaldo is overigens wel schrikbarend..

25 oktober 2021 om 10:51

Dat meer geld argument begrijp ik tot zekere hoogte. Maar men strooit er wel heel makkelijk mee. Ajax is inderdaad rijker, kunnen daardoor meer risico nemen en in een hoger segment shoppen.

Ajax financien zeggen alleen niets over de selectie die Psv heeft. Psv heeft namelijk ook genoeg geld te besteden, maar hebben het vooralsnog helemaal verkeerd geinvesteerd. Voor het middenveld worden twee oudere spelers gehaald, waarvan er eentje verrote knieen heeft. Een cb wordt voor de basis gekocht, terwijl Teze al klaar stond. Een goede keeper wordt gratis weggeven, terwijl een keeper van een lager niveau voor paar miljoen wordt gehaald. Tot slot heeft Psv slecht/niet ingespeeld op het vertrek van Malen. Dan begin ik nog niet eens over hoeveel geld er verlies wordt gemaakt door de aankopen van Bruma, Doan en Baumgartl.

Verlies van Monaco was meer zuur vanwege de manier waarop en hoe Schmidt ermee omging. Tweede helft nam Psv het voortouw, maar kwamen er weinig echte kansen uit. In de laatste minuut komt Monaco met 1 halve kans en weet de 3 punten binnen te slepen. Vervolgens staat er een frivole Schmidt voor de camera. Kom op, dat is toch niet Psv waardig?

voor het eerst dat ik het eens ben met Driessen..

Schmidt is al anderhalf jaar een erg makkelijk slachtoffer voor de media, maar degene die er écht een puinhoop van maakt is John de Jong. En die blijft opmerkelijk genoeg buiten schot ondanks dat hij voor het derde jaar op rij weer een matig en ongebalanceerd elftal heeft samengesteld. Als ik specifiek kijk naar de aanwinsten van dit seizoen zie ik er geen tussen die een meerwaarde is: Drommel is niet beter dan Mvogo en Unnnerstall, Mwene is geen basismateriaal, Ramalho is niet beter dan Teze als CV, Vincius heeft een goede mentaliteit maar is een parodie op een voetballer en Van Ginkel en Propper zijn twee goedkope gokjes die tot dusver verkeerd uitpakken. Als ik kijk naar aankopen die al eerder gedaan zijn, is het natuurlijk al helemaal lachwekkend met oa Doan, Bruma, Guti en Baumgartl. Tja. Schmidt staat voor de onmogelijke opgave om van al deze miskopen een goed geheel te maken. 5-0 verliezen met dit materiaal is weliswaar te veel van het goede, maar heel veel meer eruit halen dan hij tot nu toe doet acht ik niet mogelijk

25 oktober 2021 om 08:17

Maar Schmidt heeft toch echt een dikke vinger in de pap wat betreft het aankoopbeleid ook. Ramalho, Mwene, Gotze, Max, Zahavi, Mvogo en Sangare bv komen allemaal uit zijn koker

25 oktober 2021 om 08:26

Dan noem je ook gelijk de jongens die nog het minst slechtst presteren en relatief weinig gekost hebben. De aankopen die rechtstreeks uit de hoed van John de Jong komen zijn over het algemeen nog een stuk slechter

25 oktober 2021 om 09:00

Ramalho is zeker een versterking gebleken.
Gotzã© een buitencategorie die zeker in de Eredivisie een van de betere spelers is.
Max, misschien wel de beste LB van Eredivisie..
Sangarã© na een matig begin nu sterkhouder op het middenveld.
Mvogo is inmiddels reserve.
Mwene ben ik ook niet kapot van, maar is ook niet veel minder dan Teze..

Dus deze sneer naar Schmidt vind ik wel een beetje matig Japie.

25 oktober 2021 om 09:36

Voorlopig valt het allemaal toch erg tegen bij PSV met deze volgens jou geweldige spelers

25 oktober 2021 om 09:21

Sorry, maar dat ben ik niet met je eens. Denk je dat John de Jong zijn cursus “Duitse spelers” kopen opeens afgerond heeft?? Hij bedient de wensen van Schmidt op een presenteer blaadje en Schmidt presteert gewoon niet naar behoren. Götze heeft altijd wat maar geeft toch totaal niet thuis in topwedstrijden? Vinicius komt nog geen lantaarnpaal voorbij en heeft de doos nog om zijn schoenen. Ramalho is geen verbetering van Teze. Ik vind Teze persoonlijk beter, komt uit de eigen jeugd en als je niet beter kunt krijgen, hoort in mijn ogen de jeugd de voorkeur te krijgen. Mvogo…. Hoef ik niet eens iets op te zeggen denk ik.

25 oktober 2021 om 10:34

@Davilla aan het begin van het seizoen speelde psv goed en mooi voetbal. Op een haar na de CL gehaald. Er zit dus wel degelijk meer in dit materiaal.

Ben ik de enige die het opmerkelijk vindt dat Schmidt voor Vinicius koos ipv Vertessen? Als je de wedstrijden van Vinicius zag de laatste tijd, bood dat nu niet heel erg veel perspectief. Daarnaast is de combinatie Zehavi-Vertessen al een aantal keren goed functionerend gebleken….

25 oktober 2021 om 09:46

Ik vond Vinicius juist de enige speler die voorin nog iets kon forceren met zijn duel kracht.
Het was duidelijk dat PSV met die lange ballen op hem wel een plan had, dat zeker in de begin fase nog wel eventjes werkten.

Off-topic die ramalho is wel een versterking mocht schuurs vertrekken

Heeft Valentijn deze uitspraak niet gewoon gejat? Dit lazen we een paar dagen geleden ook al ergens, dat Schmidt de beste trainer voor Ajax was. Beetje plagiaat dit.

Ik denk dat Ger Brandts en Jong gewoon geen verstand hebben van voetbal.het klinkt hard maar het bewijs ligt er
Je haalt Tvogo omdat hij zo goed meespeelt en verkoopt Zoet
Je haalt Drommel en verkoopt Unnerstahl. Lood om oud ijzer waarbij de goed meeslepende Tvogo ineens niet meer goed is.
Je haalt Mwene als vervanger van Dumfries terwijl je al Tere hebt
Je haalt Propper terwijl je Ginkel en Guti daar hebt
Max kan niet verdedigen
Een voorwaarde voor een back.
Ik schreef vorig seizoen al dat Dumfries bepalend was.Hij redde veel punten anders was het geen 16 maar 26 punten geweest
Enz

Jong moet ZELF een team samenstellen en aan de nieuwe trainer zeggen: ajb dit is het veel succes.
BTW
Die jongen die Bommel verving deed het niet slecht toch?

Ach, zelfs nu Ten Hag een huzarenstukje neergezet had tegen Dortmund en Driessen schoorvoetend mompelde dat de man toch echt een toptrainer was, kon deze huilebalk het niet nalaten wel even te wijzen op het teleurstellende niveau van de tegenstander. Zo weet ’s lands zuurste inwoner succes altijd wel te downsizen en uiteraard ook verlies te vergroten.

Wat wel hetzelfde is, is de voorspelbaarheid van zijn bijdrages. Glasharde veroordeling, overdrijving en groteske bewoordingen. Helaas geen enkele onderbouwing of suggestie waarop Schmidt zijn keuzes anders zou moeten doen om meer succes of beter voetbal op de mat te leggen. De enige poging daartoe – een gechargeerd ‘geen enkele flard van ontwikkeling’ – is bovendien niet waar. PSV speelt met het 4-2-3-1-systeem waar Schmidt behalve gisteren voor kiest wel degelijk beter en dominanter dan vorig seizoen, terwijl ook Gakpo, Madueke, Vertesse en Sangaré zich uitstekend ontwikkelen en verder zijn dan de afgelopen jaargang.

Dat het niettemin onder de maat is, ligt niet alleen aan Schmidt en dat maakt de observatie van Driessen wederom zo zwak. In welke mate Schmidt nu heeft bijgedragen aan de komst van een speler doet er niet toe, uiteindelijk heeft John de Jong zijn eindverantwoordelijkheid over de technische keuzes. Dat alle pijlen nu op de trainer gericht zijn, is het zwaktebod van onze voetbaljournalistiek. Wie kijkt naar de kwaliteit van de ‘aanwinsten’ komt over de hele termijn John de Jong – die zijn vierde seizoen als TD alweer beleeft – komt tot de conclusie dat er veel geld is besteed aan miskopen en een redelijke transferbalans vooral in stand wordt gehouden door verkoop van zelf opgeleide of doorontwikkelde spelers. Maar sportief is het vaker niet dan wel erg gelukkig.

Tegenover Ramalho, Boscagli, Gotze, Max, Sangaré, Angelino en Dumfries staan met Gutierrez, Thomas, Viergever, Sainsbury, Behich, Bruma, Baumgartl, Mitroglou, Afellay, Toni Lato, Zahavi, Fein, Mvogo, Drommel, Mwene, Vinicius en Doan toch een karrenvracht aan spelers die in het gunstigste geval als ‘twijfelachtig’ beoordeeld mogen worden wanneer gevraagd wordt in hoeverre hun niveau past bij de aspiraties van een Nederlandse topclub, waarvan we de komende weken ook gaan zien of bankzitter Davy Propper en aanvoerder Van Ginkel zich in deze categorie gaan melden.

Rond het ontslag van Van Bommel – hoe ironisch – hield PSV John de Jong buiten schot, met het argument dat een TD over de lange termijn beoordeeld moest worden. Rond kerst verwacht ik dat Ajax minstens zeven punten los zal staan van PSV en acht ik de kans groter dat de ploeg van Schmidt afdaalt naar Conference League dan overwintert in de Europa League. Benieuwd of PSV onder Toon Gerbrands dan nog kritisch en daadkrachtig genoeg is om het behalve boven Schmidt ook boven De Jong en de scoutingorganisatie eens flink te laten onweren. Sterker nog, de vraag of PSV Toon Gerbrands nog in het zadel moet houden vind ik evenzeer een terechte. Wekelijks horen vriend en vijand beklag over drukke programma’s, (kans op) blessures, het missen van topspelers en de coronapandemie. Voor een topclub waar geen excuses zouden moeten gelden vind ik dat erg teleurstellend.

25 oktober 2021 om 17:47

Ik lees niet eens meer wat die zegt, ook op Youtube kijk ik niet naar zijn bijdrages. Net zoals dat VI een hoop ouwe wijven die alles afkraken of ophemelen zoals het ze uitkomt.

Je zou van een redacteur van een grote krant wel iets van objectiviteit mogen verwachten maar deze man is het naar zijn bol gestegen, nog even en hij gaat aankondigen dat hij een betere trainer dan Ten Hag , Van Gaal Slot enz zal zijn als hij zou willen.

Alleen al dat nare hoofd van hem...kan de man niet luchten! Kijk daarom ook al jaren geen VI of zaken met die man meer. Derksen nog zo een braakbal!

Hoe komt per schuurs aan een score van 9,3, terwijlk martinez en alvarez het met 8,2 en 8,6 moeten doen?? rararara

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. GötzeMiddenvelder120
BrumaAanvaller125
Y. VertessenAanvaller123
E. ZahaviAanvaller124
J. DrommelKeeper130
M. DelangheKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren