Erik ten Hag: ‘Het is een belediging hoe jij, hoe jullie over Dortmund spreken’

Maandag, 18 oktober 2021 om 15:30Dominic Mostert • Laatste update: 16:17

Borussia Dortmund is méér dan alleen Erling Braut Haaland, benadrukt Erik ten Hag maandagmiddag. Op de persconferentie voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Borussia Dortmund wordt de trainer als eerste gevraagd naar de kwaliteiten van de spits. "We spelen niet tegen Haaland, we spelen tegen Borussia Dortmund", maakt Ten Hag duidelijk.

Hij lijkt dan ook niet blij met de vragen van Joep Schreuder, die de persconferentie begint door Jurriën Timber te vragen of Ajax klaar is voor 'het fenomeen', waarna hij Ten Hag vraagt of Haaland is af te stoppen. "Het is een belediging voor die andere spelers hoe jij, hoe jullie over Haaland spreken. Dortmund is een uitstekend team met een heel goede spits. Er is niet één speler bij ons die hem specifiek gaat afstoppen. We moeten hem als team afstoppen. Zo gaan wij hem benaderen. Zo gaan wij tegen Dortmund spelen."

Timber bevestigt desgevraagd echter wel dat hij samen met Ten Hag de kwaliteiten van Haaland zal doornemen. "Jazeker, maar dat gebeurt wel bij meerdere spitsen, niet alleen bij Haaland. Ik denk wel dat hij de beste spits is tegenover wie ik heb gestaan. Dat wordt zeker een uitdaging", vertelt de verdediger, die Haaland een 'wereldspits' noemt. Hij speelde op 1 september met Oranje als rechtsback tegen Noorwegen, met Haaland in de spits. Toen merkte Timber dat Haaland nog beter was dan hij van tevoren dacht.

"Ik moet zeggen van wel, maar ik heb toen al aardig kunnen kijken naar Virgil van Dijk en Stefan de Vrij. Die deden het toen best goed, maar je zag nog steeds dat hij kansen creëerde voor zichzelf. Dat zegt al genoeg, denk ik", geeft hij aan. Ten Hag geeft desgevraagd aan dat hij Dortmund een favorietenrol toedicht in de poule. "Ik heb na de loting al gezegd dat Dortmund favoriet is in deze groep. Wij moeten als Nederland onze positie kennen. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat geen enkele ploeg in Europa graag tegen Ajax speelt."Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door vernon)

- jullie zijn de beste! - nee jullie zijn de beste! Wat een beleefdheden over en weer. Zouden ze bij bokswedstrijden ook eens moeten doen.

18 oktober 2021 om 15:59

Dan kijkt er geen hond meer naar. Het is helaas nodig om wedstrijden te promoten op deze manier. Sad but true...

18 oktober 2021 om 16:42

@G-Schock

Iemand als Khabib die was wel vaak positief over zijn tegenstanders. Noemde vaak de sterke eigenschappen en uit beleefdheid dat het moeilijk wordt en goede vechter zijn.

Ik vind het wel prettig, dan dat overdreven macho gedrag. Te veel praatjes vooraf.

18 oktober 2021 om 20:56

Ook khabib heeft op den duur dingen geroepen als 'im gonna smash your boy' om interessant te worden. Hier heeft hij bewust voor gekozen om in de picture te komen voor een gevecht tegen Mcgregor. Dit heeft hij zelf in een interview verteld.

Inderdaad vrij apart hoe er continue alleen gesproken wordt over Haaland, tuurlijk hij is verreweg de beste speler, maar jongens als Reus, Bellingham, Hazard, Witsel en Malen zijn ook geen koekenbakkers. Snap wel dat Ten Hag gek wordt van continue dezelfde vraag te beantwoorden.

18 oktober 2021 om 16:43

@voetbal

Haaland (en mogelijk Bellingham over paar jaar) zijn natuurlijk wel absolute wereldtop spelers. De rest top of subtopspelers.

Dus natuurlijk gaat alle aandacht naar Haaland.

18 oktober 2021 om 16:49

Wel vreemd dat hij aangeeft dat de vraag/vragen over Haaland specifiek een belediging zijn maar daarna alsnog specifiek over hem heeft.

18 oktober 2021 om 16:56

Je kan aangeven een vraag te specifiek vinden maar hem toch uit beleefdheid beantwoorden.

Vind dit wel sterk hoor.
Tuurlijk is Haaland super belangrijk maar voor de rest zijn het ook geen koekenbakkers.
Dat Timber de sterktes en de zwaktes van zijn tegenstander doorneem is dan ook niet meer dan normaal.
Dit zal altijd gebeuren.

Ben wel benieuwd naar deze wedstrijd

Goed dat hij op staat tegen die onzin van Schreuder. Wat een waardeloze verslaggever is dat, ook deze persconferentie. Eerst opent hij met een onzin vraag als 'jurriën, ben je klaar voor het fenomeen?' en dan begint hij daarna ook nog eens zijn mening te geven om met een 'toch?' af te sluiten, om zo zijn mening al dan niet bevestigd te krijgen.
Wat een onzin.

18 oktober 2021 om 16:29

Helemaal gelijk. Wat is het niveau van die journalisten toch bedroevend. Zelf absoluut geen CL niveau. Eerder kelderklasse

18 oktober 2021 om 16:59

Dit vat Schreuder echt perfect samen. Ik kan dat stemgeluid zelfs niet meer aan. Tijd om door te selecteren bij de nos, hebben ze daar echt níemand van onder de 50 .. ?!

18 oktober 2021 om 18:12

Bij de NOS krijg je nog een beter contract als rechter. Tom Egbers hebben we mogen aanschouwen alsof het een jarenlange sollicitatieronde was.

18 oktober 2021 om 18:37

Joep Schreuder, de man die na de degradatie van De Graafschap ging vragen hoe de sfeer was en of ze teleurgesteld waren. Enge vent

18 oktober 2021 om 20:50

Hij was niet voor niets leraar vroeger😂

Tsja als Joep Schreuder vragen gaat stellen, dan weet je dat het helemaal kut wordt.
Ik vind het ook bijzonder allemaal. We praten hier over Dortmund, niet over Haaland. Kijk de rest van die selectie eens... het is gewoon een hele goeie ploeg met allerlei sterspelers.
Ik heb ook geen idee wat ik van deze wedstrijd moet gaan verwachten, maar ben al blij met een gelijkspel.

18 oktober 2021 om 15:57

Ik teken ook voor een gelijkspel. Dortmund is sowieso goed, maar Haaland is echt een ander niveau. Denk dat de verdediging toch tekort gaat komen.

18 oktober 2021 om 16:19

Verdediging van Dortmund is op het moment absoluut niet sterk hoor. Akanji speelt trouwens het laatste jaar vrij sterk maar als Hummels en Guerreiro er niet bij zijn wordt het pittig. Meunier is 90% van z’n Dortmund potjes rampzalig en Pongracic en Schulz is wel 3 klasses minder dan Hummels en Guerreiro.

18 oktober 2021 om 17:48

Nou dan kunnen er lekker veel doelpunten aan beide kanten vallen Ik ben erg benieuwd, mocht Ajax winnen dan zijn ze eigenlijk al geplaatst.

Met Hummels en Reus gewoon twee superervaren spelers van topniveau binnen de selectie ook. Hazard, Can, Witsel, Akanji en Meunier zijn ook verre van koekenbakkers en dan hebben ze natuurlijk nog enorme talenten binnen de selectie als Brandt, Bellingham en Moukoko. Ik kijk gewoon uit naar een enorm leuke wedstrijd tussen twee ploegen die heel open en avontuurlijk spelen.

18 oktober 2021 om 15:50

Zeer ervaren met Reus en Hummels inderdaad. Denk dat je een Witsel, Guerreiro en Can daar ondertussen ook wel onder kan scharen.

Dan heb je wat spelers met ''ervaring'', maar ook geen wereldtoppers ala Meunier, Akanji, Hazard, Schulz en Brandt.

Maar Brandt kan je geen enorm talent meer noemen. Aardige speler, maar ondertussen ook alweer 25 jaar oud.

De talenten in de selectie zijn toch echt Bellingham, Reyna, Moukoko, Reinier, Malen (als je die nog zo mag noemen?), Coulibaly, Knauff, Morey, Kamara en Zagadou.

Tuurlijk is Dortmund meer dan Haaland maar zonder Haaland is Dortmund toch een heel stuk zwakker. Logisch dat journalisten daar vragen over stellen.. er is bijna geen enkel team dat zo afhankelijk is van één speler als Dortmund..

Dortmund is toch gewoon de nummer 2 van Duitsland met slechts 1 punt achterstand op Bayern? Ze zijn gewoon favoriet, 1 tot 3 punten zou gewoon een puike presentatie zijn als Ajax zijnde.

18 oktober 2021 om 15:59

Wij zijn Ajax, wij zijn de beste? Dan ben je ook favoriet om CL te winnen en dan tellen alleen 3 punten. Roepen dat je de beste bent om vervolgens in een underdog positie te kruipen is een beetje tegenstrijdig, vindt je zelf ook niet?

18 oktober 2021 om 16:12

Als je alles te letterlijk neemt ja. Dit moet he meer zien als Ajax is de beste club voor ONS.

18 oktober 2021 om 16:51

Als Ten Hag had gezegd dat Ajax makkelijk gaat winnen, was dat arrogant geweest. Het is ook nooit goed voor sommigen.

18 oktober 2021 om 16:59

@ Redondo,

Flauwe opmerking wat je zelf ook best weet.

"niets is sterker dan dat ene woord" "simply the best" om maar een paar zinnen van onze top drie te noemen, neem je die ook serieus?

18 oktober 2021 om 17:21

Westham

Laat lekker gaan, Redondo is sowieso anti Ajax. Vergeet trouwens ook niet dat ene nummer met de zin: "Wij gaan winnen alleen met hoeveel is de vraag".

Morgen wordt echt een zware wedstrijd, 3 punten zouden zeer welkom zijn.

Dortmund en Ajax zijn wel echt aan het slijmen bij elkaar. Misschien is slijmen niet het juiste woord maar hoe ze over elkaar praten voor zo'n belangrijke wedstrijd is echt niet mijn ding. Je hoeft elkaar niet af te branden maar iets meer strijd ipv complimentjes is ook niet verkeerd.

18 oktober 2021 om 15:52

Ik vind het respectvolle eigenlijk wel fijn. Dortmund, wat in bijna alles een veel grotere ploeg is, benadert Ajax als een gelijke. Beiden teams gaan van hun eigen kracht uit, wat imo echt de beste wedstrijden oplevert.

18 oktober 2021 om 18:58

Is Dortmund in bijna alles veel groter? Waarin dan? Titels? Nee. Internationaal succes? Nee. Wereldwijde supporters? Vraag ik me ernstig af. Ze hebben vast een hogere begroting, dat wel.

Ik denk dat ze elkaar zo respectvol benaderen omdat ze op sportief niveau nu echt dicht bij elkaar liggen. Ajax iets meer recent succes, Dortmund de topspelers, beide in vorm. Deze wedstrijd is in potentie echt een topduel. En dat benaderen ze als sporters. Mooi om te zien. Ik denk overigens dat Dortmund licht favoriet is, omdat die Haaland gewoon van een andere planeet is.

18 oktober 2021 om 20:49

Kom op. Dit is een non discussie. Enige waar Ajax op teert is historie. Dat zijn onze internationale succesverhalen. Daar zijn wij veel groter in. Zowel sportief als financieel is Dortmund veel groter. Niets mis mee. Het is ook de tweede club van Duitsland.

18 oktober 2021 om 22:20

Ja handig, je ontwijkt de feiten. Titels? Europees succes? Ajax doet het beter. Recent nog halve finale CL en finale EL. Wanneer was dat voor Dortmund? Dortmund is de laatste jaren de tweede club van Duitsland, Ajax de laatste jaren de eerste van Nederland. Dus het slaat gewoon nergens op dat Dortmund “in alles veel groter is”.

We gaan morgen zien hoe het zit. Er zijn geen excuses, beide in vorm, alle belangrijke spelers fit. Ik denk dat ze op dit moment gelijkwaardig zijn en dat Haaland de doorslag gaat geven.

19 oktober 2021 om 21:50

@regulator, voor een club die “in bijna alles veel groter dan Ajax is”, worden ze aardig scheel getikt, of niet?

19 oktober 2021 om 22:01

Dortmund is ook in bijna alles groter. Denk je dat Ajax bijv een Haaland kan halen? Natuurlijk niet. Wat zijn de verwachtingen van Ajax wb CL? En die van Dortmund? Ajax speelt geweldig vanavond.

Goede uitspraak van ten Hag en hij heeft volkomen gelijk. Iedereen weet hoe goed Haaland is, maar die gaat het echt niet helemaal in z'n eentje doen of zo. Dortmund heeft een goed team. Zolang wij niet achter komen en zij compleet uit de omschakeling spelen kunnen we zeker winnen want de achterhoede blijft het zorgenkindje daar.

18 oktober 2021 om 16:09

Zeker een goede uitspraak van Ten Hag. Tactisch slim om dit te zeggen. Vind alleen de reacties hier zo vreemd. Nu is Schreuder de gebeten hond omdat hij een logische vraag stelt en Ten Hag hier tegenin gaat. En elke Ajacied gaat vol mee met Ten Hag.

Haaland is gewoon de man en het was lang onzeker of hij mee zou doen. Klaassen hoopte zelfs dat Haaland nog niet mee zou doen. De blessure van Haaland was het grootste gespreksonderwerp afgelopen week. Dan is het niet meer dan een logische vraag: “Hoe denk je Haaland af te stoppen”, nu blijkt dat hij meedoet.

Bij Barca draaide toch ook alles om Messi. Bij PSG om Neymar en Mbape en bij Ajax zal Tadic de meest besproken speler zijn.

18 oktober 2021 om 16:53

Dat is niet vanwege één vraag maar het algemene niveau van Joep en collegae.

Dit klopt helemaal. Ene Marco Reus loopt ook gewoon rond. En Hummels is ook nog gewoon international bij Duitsland. En de supertalenten worden ook niet genoemd. Goed dat de andere spelers ook respect krijgen, is ten Hag sowieso goed in, niet te hoog van de toren blazen. Medialand leert het ook nooit.

Deden het best goed ? Hij stond 3x alleen voor de keeper en scoort gelukkig maar 1 keer. Daarnaast denk ik dat de spelers van Dortmund nog beter weten hem in strekking te brengen.

Als Ajax verliest van Dortmund dan ligt het aan Ajax volgens ten Hag.
Vooraf zijn het goede tegenstanders. Maar zodra er wordt verloren dan ligt het volgens ten Hag aan Ajax en niet aan de sterkte van de tegenstanders.
Ik heb hem nog nooit horen zeggen. De tegenstander was beter na een wedstrijd.
ze zijn altijd 'beter' omdat het aan Ajax lag.
Ten Hag beledigt tegenstanders alleen maar na een verliespartij.

Helemaal eens met Erik, ik lees ook veel in de media, maar ook hier Haaland dit en Haaland dat. Natuurlijk een klasse spits. Maar Dortmund bestaat wel uit meer klasse spelers en is vooral als gehele team een hele sterke ploeg. Waar we het lastig genoeg mee gaan krijgen. Geen speld tussen te krijgen dus.

Het gaat een zeer lastige wedstrijd worden morgen voor Ajax. Ik hoop op een goed resultaat. Ik zou zelfs tevreden zijn met een gelijkspel...

We doen alsof Dortmund er weinig van kan, maar dat is natuurlijk grote onzin. Ajax is goed begonnen, maar we zijn er zeer zeker nog niet. Hoop dat morgen iig Martinez en Alvarez spelen...dat scheelt al een stuk. Met hen is het een stuk stabieler.

Uiteraard hoop ik op winst morgen, maar verlies zou me niets verbazen. Hoop op een mooie pot die eventueel een terechte winnaar oplevert.

19 oktober 2021 om 12:29

Wie doet er dan alsof Dortmund er niks van kan? Ik zie dat echt nergens staan.

Ik denk dat het alles in zich heeft om een geweldige pot te worden. Twee positief ingestelde ploegen met mooie spelers die sportief erg dicht bij elkaar staan.

Erg kort door de bocht gezegd: Ajax speelt thuis en Dortmund is niet echt in vorm.
En voor de wedstrijd tegen PSV: Ajax heeft meer geld, meer rustdagen en spelen weer thuis.

18 oktober 2021 om 16:44

Meer geld hadden ze tijdens de johan cruijff schaal ook weinig problemen mee. Beetje een dooddoener. Alsof er nooit een club met een minder budget een resultaat kan halen tegen een sterkere ploeg. Ik zou Psv de bal geven en hun het spel laten maken. Ik ben benieuwd of ze dat dan een hele wedstrijd vol kunnen houden. En dan Ajax op de counter. Volgens mij wil Psv juist dat Ajax het spel gaat maken.

18 oktober 2021 om 16:55

Het ligt er dan heel erg aan met welke spelers Ajax voorin speelt. Als dat Haller en Tadic zijn komen die al niet mee met snelle counteraanvallen. Dan heb je vermoedelijk alleen Antony die de snelheid heeft om de ruimtes goed te benutten voorin.

19 oktober 2021 om 12:14

Antony en Daramy heb je toch gewoon. Zij hebben beide snelheid en een actie.

Joep, de man die niet kan hebben dat veel mensen Sierd wel waarderen. Ook popi jopi, maar 1 op 1 altijd goed ingelezen en een goede sfeer. Ik vergeet nooit hoe hij bij Vitesse tegen bos zat te mompelen. Je mist Bony, toch?

Ik verwacht/hoop een wedstrijd zoals Ajax Bayern 3-3

Verder terechte opmerking van Erik. Haaland moet de bal ook op een goede manier ontvangen van een teamgenoot. Een echte individuele aktie heeft die (voor zover ik het mij herinner) ook niet.

in ieder geval wordt het een interessante pot!

Prima reactie van EtH, vaak is het belangrijk de mindset van de media weer even op een normaal peil te krijgen.

Denk dat Ajax het heel zwaar gaat krijgen. Dortmund is in de omschakeling zo gevaarlijk en het is niet echt des Ajaxs om in eigen huis niet aan te gaan vallen.

Joep Schreuder is al jaren zo zuur als hij bij Ajax langs komt. Is persoonlijk aanhanger van PSV en zijn antipathie tegen Ajax kan hij niet altijd of altijd niet verbergen. Altijd op een vervelende manier aan het “melken”, een heel verhaal waar je de draad kwijt raakt en dan om bevestiging vraagt. Persoonlijk vind ik ook dat hij een naar stemgeluid heeft maar daar kan hij dan weer niks aan doen.

Een grote poppenkast die ‘respectvolle’ benadering van de tegenstander. Iets meer spierballentaal en benadering vanuit eigen kracht is wel op zijn plaats!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder131
S. HallerAanvaller139
D. TadićAanvaller135
S. BerghuisAanvaller125
David NeresAanvaller123
D. KlaassenMiddenvelder102
R. PasveerKeeper100
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Marciano Vink: ‘Je zag hem met de week slechter worden bij Ajax’

Marciano Vink is niet gecharmeerd van de nieuwe rol van Ryan Gravenberch bij Ajax. De middenvelder staat de laatste weken iets hoger geposteerd op het veld, terwijl hij voorheen vlak voor...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren