Schmidt gaat loodzware week tegemoet: ‘Dat is een voordeel voor Ajax’

Vrijdag, 15 oktober 2021 om 17:10Mart Oude Nijeweeme

Voor PSV betekent de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle het startsein van een loodzware week. De ploeg van trainer Roger Schmidt treft zaterdag PEC Zwolle, speelt donderdag in eigen huis AS Monaco in de Europa League en werkt drie dagen later de kraker tegen Ajax af. Doordat Ajax op dinsdag al in actie komt tegen Borussia Dortmund in de Champions League, hebben de Amsterdammers een flink voordeel, meent de Duitse oefenmeester.

Dat de eerstvolgende tegenstander, PEC Zwolle, momenteel de rodelantaarndrager is, zegt volgens Schmidt niet zoveel. "In mijn beleving doet Zwolle het best goed dit seizoen", bekent de PSV-trainer tijdens het perspraatje vrijdag. "Ze zijn niet beloond voor hun spel met maar één punt. Er zit een helder idee achter hun strijdwijze, zowel met als zonder bal. Ze waren vaak dicht bij een resultaat, maar grepen daar net naast. Voor ons is het belangrijk om dat te constateren in de analyses. Al blijven wij favoriet en moeten we winnen, maar daarvoor zullen we wel ons niveau moeten halen."

De herstart van de Eredivisie betekent ook dat Joël Drommel zich weer kan laten zien. De doelman werd door bondscoach Louis van Gaal tijdens de afgelopen twee WK-kwalificatieduels buiten de selectie gelaten. Als reden werd gegeven dat de goalie zich zou hebben verslapen, maar daar wilde Van Gaal niets over kwijt. Ook Schmidt weigert uitgebreid in te gaan op de situatie van zijn pupil. "Ik kan alleen oordelen over zijn situatie bij PSV. Hij is altijd positief en gemotiveerd tijdens de training", aldus Schmidt. "Hij zal de afgelopen weken ook weer meenemen in zijn ontwikkeling."

Tot slot werd Schmidt, die tegen PEC kan beschikken over Cody Gakpo, Ibrahim Sangaré, Eran Zahavi, Davy Pröpper en Noni Madueke, gevraagd naar het drukke speelschema. 68 uur na het Europese treffen tegen Monaco wacht de kraker tegen Ajax. "Dat is een groot voordeel voor Ajax. Wij spelen op donderdag en zondag, dat is een uitdaging. Zeker als je uit speelt tegen een ploeg als Ajax, dat blijft een speciale wedstrijd. Maar daar moeten we niet te veel over praten. Het is zoals het is. Ik wil er niet over klagen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door yelle)

Tja.. t is zoals t is.. daarom rouleert hij toch zoveel? Ajax moest onlangs donderdag 120min schalke uit, zondag erop psv uit (1-0) koste ze de titel.. maw .. hier heb je mee te dealen..

15 oktober 2021 om 17:27

Onlangs? Zoek ff de betekenis van dat woord op....

15 oktober 2021 om 17:30

Haha inderdaad. Daarnaast bevestig je eigenlijk het argument van Schmidt. Ben het niet vaak met hem eens, maar hier heeft hij gewoon gelijk.

15 oktober 2021 om 17:36

Hij heeft gelijk voor de specifieke wedstrijd Ajax - PSV, maar de belasting voor Ajax en PSV is over die 8 (9) dagen is gelijk voor Ajax en PSV.

15 oktober 2021 om 18:16

Uiteraard. Ik zou liever ook op woensdag tegen Dortmund spelen zodat je een dag extra hebt na Heerenveen en een dag korter naar PSV, maar goed, zoals Heiko zegt; t is wat t is.

15 oktober 2021 om 18:40

Dat is gewoon kloten aan de EL en CL, maar goed dan had je maar een goal moeten maken tegen 10 man van Benfica.

16 oktober 2021 om 02:17

Ach, en Ajax speelt uit tegen Heerenveen zonder 4 basisspelers omdat er in (Zuid-)Amerika later gevoetbald wordt. Enorme aderlating. Mag ie dan ook benoemen.

15 oktober 2021 om 20:12

@heiko
Ja en Ajax speelde na 54 minuten al met 10 man. Ook dat er nog bij. Ja de EL is niet gunstig voor de competitie. Maar de belasting voor beide blijft dezelfde wat NJ wel zegt.

Het is wachten op kritiek met dit soort headlines, maar hij heeft natuurlijk wel gewoon een goed punt. Donderdagavond IPV dinsdagavond maakt een groot verschil.

15 oktober 2021 om 17:19

Dan hadden ze gewoon van tien man van Benfica moeten winnen. Het is al jaren zo dan CL op di/wo is en EL op do.

15 oktober 2021 om 17:28

Dat neemt niet weg dat Schmidt wel een punt heeft. Verder maakt het ook niet veel uit dat Ajax 2 dagen extra rust heeft. PSV heeft toch niets te verliezen als underdog in de ArenA. En Ajax ligt ons altijd wel

15 oktober 2021 om 17:31

Andres gedurfde uitspraak Ajax ligt ons wel, neemt niet weg dat we het regelmatig lastig hebben met reactie voetbal.

15 oktober 2021 om 17:33

Het is allebei waar. Ja, het is aanmerkelijk zwaarder wanneer je zo'n topper moet spelen als je minder dan 72 uur daarvoor ook een zware wedstrijd gespeeld hebt. Daar is onlangs nog uitgebreid onderzoek over gepubliceerd, hoeveel verschil het uitmaakt of de hersteltijd 3, 4 of 5 dagen is. Ik denk ook dat het tegen Feyenoord heel anders was afgelopen als PSV evenveel rust had gehad.

En ja, het is ook waar dat PSV dit probleem niet had gehad als ze van Benfica hadden gewonnen. Dus hoef je er verder ook niet over te klagen.

Misschien moet de KNVB in komende seizoenen eens kijken of je de toppers niet op een ander moment kunt indelen dan na een Europese midweek, al weet ik niet of dat een haalbare optie is met de speelkalender van tegenwoordig.

15 oktober 2021 om 17:34

Sulejmanii,
Dat klopt, toen jullie de vorige keer na 2 minuten achter kwamen moest je vervolgens de hele wedstrijd reageren ;-)

15 oktober 2021 om 17:38

Sulejmanii maar dat is vaak zo? Feyenoord ligt ons bijvoorbeeld totaal niet. PSV is heel sterk als het ruime heeft en dat krijgt het altijd tegen Ajax.

15 oktober 2021 om 18:24

Andres was maar een beetje plagen, ik ben het helemaal eens. Psv, Utrecht en Groningen is voor ons standaard het lastigst.

15 oktober 2021 om 18:25

Klopt Johan, weliswaar met legendarisch en hoge school voetbal. 😏😉

15 oktober 2021 om 22:27

PSV countert heel laf altijd tegen ajax, doen normaal kleine clubs.. Maar naast dat, wij horen ten Hag toch ook niet janken. 'Zaterdag Heerenveen, dinsdag alweer Dortmund'. Dan moet je niet Europees spelen, als het allemaal te krap op elkaar is.

15 oktober 2021 om 18:37

Schmidt heeft gelijk, maar het is nou eenmaal hoe het is. Niks aan te veranderen.

15 oktober 2021 om 18:52

Hij heeft zeker gelijk, maar dat is het verschil tussen Europa league en CL. Ajax heeft weer minder tijd om zich voor te bereiden tegen Dortmund.
Al denk ik dat Schmidt zich vooral zorgen maakt om Zwolle; ik denk de beste ploeg waar hij dit seizoen tegen heeft gevoetbald....

En ajax heeft het niet zwaar, eerst thuis Heereveen, dan dinsdag Dortmund en weekend psv.
Lijkt mij ook zwaar, ook al heeft Ajax 2 dagen meer rust maar het zijn profs en daar is op te trainen, niet zo intensief lijkt mij.

15 oktober 2021 om 17:21

Ajax heeft weer minder rust tussen Heerenveen en Dortmund in, terwijl Psv zich meer kan opladen voor de wedstrijd tegen Monaco. Mes snijdt aan 2 kanten. Ajax minder rust richting Dortmund maar meer rust richting Psv, Psv meer rust richting Monaco maar minder rust richting Ajax.

15 oktober 2021 om 17:24

Klopt daarom zeg ik minder intensief trainen als psv zijnde dan na donderdag

15 oktober 2021 om 17:29

Speelt Dortmund ook niet zaterdag haar wedstrijd? Dan kan je dat tegen elkaar wegstrepen.
Natuurlijk maakt die twee dagen uit; daar heeft hij best een punt.

15 oktober 2021 om 17:39

Achja, ajax en psv spelen beide in 8 dagen 3 duels, dan zou je dat ook weer tegen elkaar kunnen wegstrepen

15 oktober 2021 om 17:47

Zie mijn reactie #20 hierboven ...

PEC Zwolle complimenten geven over de speelstijl en dat er een helder idee achter zit, dat PEC niet beloond is voor het goede spel. Mooie woorden. Jammer dat ze komen van iemand die zelf niet eens weet wat hij bij Psv nou eigenlijk aan het doen is..

15 oktober 2021 om 17:20

PEC is, na GAE, misschien wel de sterkste tegenstander tegen wie ze moeten spelen. Snap hem dus wel.

15 oktober 2021 om 17:23

Die laatste opmerking snap ik niet helemaal? Schmidt doet het toch prima? Staat maar 1 punt achter Ajax met een zwaarder programma achter de rug

16 oktober 2021 om 08:41

Niet op ingaan. Is gewoon weer provoceren van een Ajacied. Schmidt doet het top met veel minder geld en materiaal.

15 oktober 2021 om 18:29

De beste man doet dit of bewust of hij is gewoon seniel. Zwolle bakt er werkelijk niets van, los zand, zit totaal geen idee achter en hebben maar twee keer gescoord. Ook die uitspraak over Go Ahead terwijl ze vlak daarvoor met 0-4 klop kregen van Feyenoord. Ik vraag het mij oprecht af.

Hoort er nou eenmaal bij, als je van donderdagavond af wilt moet je CL halen. Ajax heeft weer minder rust voor CL bijvoorbeeld na een lastige uitpot.

En Ajax mist 4 spelers door de Zuid-Amerikaanse kwalificatie meneer Schmidt. Die kunnen dit weekend al niet meedoen en die moeten dan meteen tegen een pressieploeg als Dortmund aan de bak. Dat is toch een intensiever wedstrijdje dan Monaco. En dan had ie maar CL moeten halen. Dus het voordeel valt reuze mee, een miniem voordeel noem ik het.

Tja, wat wil hij daarmee zeggen dan? Was kampioen geworden vorig jaar, dan had het je voordeel kunnen zijn. Je kunt het met kwade wil indekken, klagen of de underdogpositie zoeken noemen, maar waarom hij dit überhaupt uitlicht is me niet duidelijk.

15 oktober 2021 om 18:06

Hele sterke nuchtere reactie waar ik het helemaal mee eens ben, maar goed zo kennen we schmidt inmiddels wel toch?

Ik zou als psv supporter helemaal klaar zijn met deze gozer, Jezus mina altijd excuses zoeken en jezelf indekken.

15 oktober 2021 om 18:12

“ Tot slot werd Schmidt, die tegen PEC kan beschikken over Cody Gakpo, Ibrahim Sangaré, Eran Zahavi, Davy Pröpper en Noni Madueke, gevraagd naar het drukke speelschema.”

15 oktober 2021 om 18:57

@rudeboy65 Ja, dus? Hij kan toch gewoon aangeven dat ze blij zijn op 3 fronten mee te doen en dat dit erbij hoort? Het is altijd iets met die man. Maar goed we kunnen het oneens zijn geen probleem.

15 oktober 2021 om 19:21

Godenzonen, dus hij moet zeggen wat jij wilt horen? Best wel totalitair. Er wordt m wat gevraagd en zijn antwoord staat je niet aan. Dat mag. Maar hij hoeft niet te zeggen wat jij denkt

15 oktober 2021 om 21:48

Oooh, OK, hij moet iets zeggen wat jij vindt? Duidelijk. 😂😂😂
Maar mee eens, agree to disagree moet kunnen toch?
Maar aan de andere kant: feiten zijn feiten. Ajax heeft 2 dagen meer rust en er is al vaker geconstateerd na onderzoek dat dat invloed heeft.
Misschien was PSV Feyenoord daar laatst ook wel een voorbeeld van? Nou ja, we verliezen altijd punten tegen Feyenoord, dus dat is geen bewijs. 😂😂😁

15 oktober 2021 om 18:43

Ik zou als Ajax supporter helemaal klaar zijn met deze gozer, Jezus mina vertelt gewoon de nuchtere waarheid dus dan moet je er als Ajacied zelf maar weer wat onzinnigs van maken.

15 oktober 2021 om 18:58

Hoezo de nuchtere waarheid? Dit is toch altijd het geval. Ten hag klaagt toch ook niet dat hij tegen Dortmund het weekend ervoor al moet spelen? Daarbij als je zelf kampioen was geworden had dit nu niet gehad.

18 oktober 2021 om 11:07

Als iets altijd het geval is, dan is het toch de waarheid? We (schmidt, jij en ik), zijn het dus gewoon eens. Als je meer voorbereidingstijd hebt, heb je een voordeel. Maar zoals Schmidt in het artikel zegt (nav de vraag van de journalist die hij dus heeft beantwoord): 'daar moeten we niet te veel over praten. Het is zoals het is. Ik wil er niet over klagen'. Maar enfin we hebben wel weer massaal lopen happen op je reactie.

Schmidt heeft gelijk in deze. Het is jammer dat de knvb hier geen rekening mee heeft gehouden. Zeker nu de onderlinge wedstrijden waarschijnlijk van groot belang zijn voor de stand in de competitie.

Ik begrijp het wel! Ik.moet maandag werken, en dan moet ik dinsdag alweer!! En dan hebben we het nog niet eens over de rest van de week gehad!

De headline wordt zo ongeveer geschreven om kritiek uit te lokken, dus die is er ook weer gekomen. Beetje jammer, want natuurlijk is dat een voordeel voor Ajax. Als je op let zet Schmidt gewoon opvallend vaak de nuchtere waarheid, maar die is meestal niet zo spannend, dus dan wordt er maar een slinger aan gegeven hè.

Logisch, Pec is volgens Schmidt ongetwijfeld de beste tegenstander tot nu toe dus ze hebben echt een loodzwaar programma

Huilie huilie, indekken, et cetera. Wat een Calimero-gedrag. Zonde, PSV is een grote club. Maar dit soort figuren maken het een kleine club. PSV heeft een geweldige selectie. Niet zo breed als die van Ajax maar daar zijn ze zelf bij geweest.

15 oktober 2021 om 19:18

DRL ,er wordt naar gevraagd. Moet Schmidt dan liegen om jou een plezier te doen? Over huilie gesproken. Daarnaast is 48 uur verschil wel aanzienlijk. Het kunnen net die uren zijn om kleine pijntjes wel of niet "te overleven ". Ajax speelt thuis, kunnen net even wat dieper gaan in de laatste minuten verwacht ik

16 oktober 2021 om 01:37

Er wordt toch naar gevraagd?
Daarnaast geeft hij aan dat hij het er niet teveel over wil hebben en klagen.
Misschien eerst even de tekst lezen.

Dan zou je clubs die op verschillende dagen Europees spelen niet om die wedstrijden heen tegen elkaar moeten laten spelen. Das een hoop gedoe. Uiteraard is 48 uur meer rust in deze kwestie een voordeel voor Ajax. Had Zahavi die bal er maar netjes ingeschoven tegen Benfica. Die 2e was dan ook wel gevallen.

Jammer maar helaas. Nooit achter verschuilen en toch ergens een balans zoeken in deze wedstrijden. Hoop op mooie wedstrijden!

Gezien het countervoordeel dat PSV in Amsterdam altijd heeft wordt het nu dus ongeveer een gelijkwaardige wedstrijd?

15 oktober 2021 om 20:01

Wat houdt countervoordeel precies in als ik vragen mag? Schmidt moet niet zo zeuren, dat is nou eenmaal het verschil tussen CL en EL voetbal.

Aaah, Europa of Champions league zit ook een moeilijkheidsgraad in, maarja Ajax heeft geen Duitse trainer die zeurt. Oh wacht hij zeurt helemaal niet. Hoe hoger je voetbalt hoe vaker je wedstrijden speelt…

Wat een azijnzeiker is hij zeg pff om moe van te worden en je wisselt toch altijd je beste spelers om ze rust te geven 🤣🤣

Had je Benfica maar moeten pakken. En daar heb je al die tijd al briljant op voorgesorteerd met het rouleren, toch Roger?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
BrumaAanvaller135
Y. VertessenAanvaller133
E. ZahaviAanvaller124
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper140
V. MüllerKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Schmidt wijst RB Leipzig af maar legt duidelijke eis neer bij PSV

Roger Schmidt maakt dit seizoen af bij PSV, zo heeft de trainer volgens het Eindhovens Dagblad en Voetbal International besloten. RB Leipzig benaderde Schmidt de afgelopen dagen, maar de Duitser wil...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren