Hans Kraay jr. waarschuwt Malacia: ‘Hij moet nu écht oppassen’

Zondag, 26 september 2021 om 15:49Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:48

Hans Kraay junior is niet te spreken over de ontwikkeling van Tyrell Malacia de laatste weken. De verdediger van Feyenoord ontving een uitnodiging van bondscoach Louis van Gaal voor het Nederlands elftal, maar heeft volgens de analist van ESPN de laatste weken te veel 'slippertjes', zo vertelde hij zondagmorgen bij Goedemorgen Eredivisie. Malacia ging zaterdagavond opzichtig in de fout in de thuiswedstrijd tegen NEC (5-3) voorafgaand aan de derde Nijmeegse treffer.

Malacia zag zijn goede spel bij Feyenoord bekroond worden met een plek in de Oranje-selectie, maar daarna ging het volgens Kraay jr. bergafwaarts. "Ik ben groot fan van Malacia, maar ik vind dat hij nu echt moet oppassen", begint de analist zijn pleidooi over de linkervleugelverdediger van Feyenoord. "Maar hij maakt heel veel slippertjes. Hij probeert vaak met zijn lichaam tussen de man en de bal te komen. Daar komt hij vaak als winnaar uit, maar hij neemt daarin heel veel risico de laatste tijd. Ik noem dat slippertjes. Hij zit altijd goed en laag bij de grond, maar hij neemt wel veel risico."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Kraay jr. doelt daarmee onder meer op zijn fout voorafgaand aan de 2-3 tegen NEC. Malacia had de mogelijkheid om de bal met rechts naar voren te schieten, maar bracht zichzelf in een lastige situatie en verloor het duel kinderlijk eenvoudig van Édgar Barreto, waarna de Paraguayaan de voorassist leverde. "Hij is zo goed als hij de bal krijgt", gaat Kraay jr. verder. "Hij draait open, speelt een medespeler in, komt mee op, dekt kort, is snel en kan goed rugdekking geven. Maar deze dingen moeten er echt uit. Hij heeft heel veel kwaliteiten, maar hij moet het simpel houden. Hij maakt nu wel iets te veel fouten, vind ik."

Hedwiges Maduro, die eveneens aanschoof in het voetbalpraatprogramma, is het volkomen eens met Kraay jr. "Hij moet er gewoon voor zorgen dat hij niet in de situaties terechtkomt", aldus de oud-middenvelder. "Hij kan wel heel goed de overlap maken. Dat is zijn kwaliteit, maar hij zit nu in een fase waarin hij misschien iets meer probeert te doen. We mogen ook iets meer verwachten nu omdat hij is opgeroepen voor het Nederlands elftal. Maar hij moet er nu voor zorgen dat hij in zones komt waar hij goed is."Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door bananana)

Malacia lijkt een beetje nonchalant te zijn geworden na zijn oproep voor oranje. Begon ijzersterk aan het seizoen! Het is te hopen dat hij zich snel weer herpakt hele fijne speler die je niet zo maar voorbij komt.

26 september 2021 om 11:33

Vond hem altijd wel een slippertje hebben. Alleen werd niet vaak direct afgestraft. Vind hem in duels nog steeds beter dan Wijndal hoor. Alleen zijn concentratie ebt soms een beetje weg. Maar als hij er in zit gaat alles goed. Moet niet te makkelijk gaan. Gaat ie freewheelen. Lekker spelertje verder.

26 september 2021 om 11:55

@gebr.timber

klopt, Wijdal lijkt wat meer "gevoel" in de voeten te hebben waar Malacia nog wel eens een balletje te hard geeft. Verdedigend is er denk ik geen betere linksback te vinden in Nederland. Als Tyrell zich aanvallend weet te verbeteren hebben we de aankomende jaren een goeie back.

Hans heeft hier gelijk, Malacia is op dit moment aanzienlijk minder. Dat geeft niet, hij is nog jong en elk talent komt met ups en downs, over deze jongen maak ik me geen zorgen. Die krijgt z'n vorm wel weer te pakken.

26 september 2021 om 11:59

Nou, als ik Malacia van de afgelopen jaren een beetje gezien heb is dit juist eerder zijn niveau dan het niveau dat hij begin van het seizoen haalde.... Zo goed als begin van dit seizoen is hij nog niet eerder geweest over een periode van 1 a 2 maanden, dus dat was tot nu een uitschieter en zeker nog geen basisniveau. Dit is eerder zijn basisniveau. Ik hoop wel dat Malacia structureel stappen gaat maken.

26 september 2021 om 12:06

@De Toekomst. Dat noem je ontwikkeling...

26 september 2021 om 12:13

@repuizvat, je noemt het alleen ontwikkeling als de prestaties, zij het soms met pieken en dalen, structureel beter worden. En dat zie ik bij Malacia niet. Hij heeft nu een goede en een minder goede periode gehad, maar ik het midden is het na jaren in Feyenoord 1 nog steeds geen stabiele, betrouwbare back.

26 september 2021 om 13:55

Haha, nog geen stabiele back. Ik vind Malacia de afgelopen weken wat onrustig (sinds Haps is vertrokken) maar vorig jaar was hij echt een stabiele factor. Defensief de beste back in de eredivisie, alleen voetballend mag het wat simpeler.

De momenten die Hans benoemt waren niet zijn enige mindere momenten. Concentratie vasthouden en doorpakken, dan komt het helemaal goed met hem.

26 september 2021 om 12:04

Was gisteravond echt onthutsend het niveau van Malacia

Mag je de leiding ook kwalijk nemen. Hij heeft nul concurrentie nu Haps weg is. Hopen dat die Bjorkan in de winter komt.

26 september 2021 om 12:02

Enerzijds is dat misschien balen dat ie geen concurrent heeft, maar anderzijds speelt Malacia gewoon niet als er een concurrent van niveau komt. Malacia is met name een heel nuttige back als je als team de underdog bent, heeft veel gif in zijn spel. Tegen teams als NEC, waar je als Feyenoord toch dominanter bent, heb je meer aan een type Haps.

26 september 2021 om 12:32

Ja idd net zoals vorig jaar toen Haps meer speelde. Oh nee wacht ..

26 september 2021 om 12:34

De altijd geblesseerde Haps, ja enormr concurrentie inderdaad haha. Haps was onbetwist de nummer 1 tot zijn blessure

26 september 2021 om 12:40

Wat een onzin zeg. Malacia is gewoon een enorm talent en ontwikkelt zich goed. Hoort gewoon bij de beste backs van de competitie en heeft alles wat een moderne back nodig heeft. Madueke vorige week niet gezien terwijl hij tegen jouw club uitblinker was.

26 september 2021 om 12:43

Wat een onzin? Malacia speelt al 5 jaar mee waarin hij vaak verguisd werd in de eerste 3 jaar. Staat ineens bekend als groot talent door een paar goede wedstrijden, dat is pas onzin. Wat heeft Madueke ermee te maken, heeft die al 5 jaar ervaring in het eerste van een club? Onzinnige vergelijking

26 september 2021 om 12:47

@FR010FRDAM, bij de beste backs van de competitie? Nou, poehoe, wat een prestatie. Die positie is hier natuurlijk door 9 van de 10 clubs erg goed bezet, dus dat hij bij de beste hoort zegt inderdaad heel wat.... En Malacia heeft niet alles wat een moderne back nodig heeft, want hij mist duidelijk concentratie en in aanvallend opzicht vind ik zijn inzicht/spelvoortzettingen ook niet heel bijzonder. Ik kom nu misschien heel flauw en negatief over, maar als een speler niet voldoende presteert moet dat ook gewoon gezegd kunnen worden. Nu vind ik dat je hem teveel in bescherming neemt/dat dat op te weinig is gebaseerd. Hij is nu 22 jaar, zit blijkbaar al 5 jaar bij het eerste en kan nog steeds geen stabiel goede prestaties op de mat leggen. Dan gaat het waarschijnlijk ook niet meer lukken ook..

26 september 2021 om 13:28

En dan Tagliafico met zijn 28 jaar wel bestempelen als wereldtop zeker naar een goed seizoen op zijn 26e. Nee dat is wel eerlijk.

26 september 2021 om 13:34

Ryan Garcia wat een niveau man, niemand heeft Tagliafico genoemd en de meeste Ajacieden vinden dat Tagliafico momenteel niet op z'n best is. Kan je niet met betere argumentatie komen dan iets van het niveau "jij bent Ajacied dus je vindt alles aan Feyenoord slecht"?

26 september 2021 om 14:03

Op je wil zeggen dat je niet door een Ajax bril kijkt? Dat doet elke fan hier op vz. Wees nou niet roomser dan de paus. Elke comment van jou gerelateerd aan PSV en Feyenoord is negatief. Ga nou ook niet doen alsof jij elke wedstrijd buiten Ajax analyseert. Hypocriete lui hier. Ga wat nuttigs doen ipv net doen alsof de ontwikkeling van spelers buiten je eigen club je interesseert en in kaart hebt.

26 september 2021 om 14:05

Kijk jij door een Ajaxbril? Lijkt me sterk.. ik heb al dagen niet op een PSV topic gereageerd, dus hoe kom je erbij? Ik vind je erg kinderachtig, ik beweer nergens dat ik de objectieve waarheid in pacht heb, maar als je als aajacied meepraat in een Feyenoordtopic, gaat de rode lap werken en wordt je continu weggezet als een hater. Belachelijk kinderachtig niveau, succes ermee

26 september 2021 om 14:28

@RyanGarcia, geef mij 10x liever een inhoudelijke discussie tussen mensen van verschillende clubs dan zo'n trieste discussie over iemands hoe objectief iemand is afhankelijk van zijn clubvoorkeur. Dit slaat natuurlijk nergens op. Verder zeg ik, en volgens mij zegt Shorty hetzelfde, nergens dat Malacia slecht is of iets in die richting. Wij hebben een standpunt dat je van iemand met zoveel ervaring meer mag verwachten dan hij de laatste tijd laat zien.

26 september 2021 om 16:43

Ryangarcia wat een gelul weer zeg dus als er 1 ding over iemand van feyenoord zegt kijkt iedereen door een ajax bril? En tagliafico is dit seizoen bagger als ik t mag zeggen als ajax supporter maar daar gaat het hier niet over maar over malacia dus wat dat betreft ben je gelijk op je pikkie getrapt als iemand daar wat over zegt. En iedereen hier hypociet te noemen is ook niet echt heel vriendelijk of wel? Denk dat je zelf n hypocriete kut bent

Op zich terechte kritiek. Na een ijzersterk begin heeft hij de laatste weken wat mindere optredens. Hij komt met name in de problemen als hij het zelf wil oplossen als er ook een mogelijkheid is om af te spelen of de bal weg te rammen. Situaties dus die makkelijk te vermijden zijn. Hij heeft natuurlijk een grote duelkracht, maar als verdediger moet je meestal voor de veilige optie kiezen. Hij kiest nu te vaak voor de voetballend optie in een positie dat dat eigenlijk niet kan.

We kunnen natuurlijk ook overdrijven. Ja gisteren was hij niet sterk maar tegen PSV en Heerenveen scoorde hij gewoon een voldoende. Malacia is nog pas 22 jaar hé, ervaring ontbreekt nog en af en toe zit er een wedstrijd tussen waarin het dus niet opgelost wordt door ervaring. Hebben alle jeugdige spelers last van.

26 september 2021 om 12:05

5 seizoenen eredivisie is toch ook geen ervaring? Er zijn 22 jarigen met minder ervaring hoor..

26 september 2021 om 12:06

Echte voetballers staan er en dan maakt leeftijd niet uit. Malacia is al 22 jaar en heeft meer ervaring dan mening ED speler. Dus deze vlieger gaat niet op.

26 september 2021 om 12:07

Haha je maakt een grapje? Ervaring ontbreekt nog? Hij doet volgens mij al 3 of 4 jaar mee in het eerste van Feyenoord, speelt best veel en is in dat kader eerder al 22... Je mag van iemand op die leeftijd wel al verwachten dat het kwartje gevallen is en hij structureel het niveau van de eerste weken kan halen, als dat er überhaupt in zit. Hij was goed bezig en ik hoop ook dat hij dat niveau dit jaar structureel kan halen, maar als dit soort zaken niet snel worden verbetert heb ik er een hard hoofd in dat dit de back van Oranje wordt én hij in een sterkere competitie zich nog positief kan onderscheiden..

26 september 2021 om 12:08

5 jaar zelfs al

26 september 2021 om 12:15

5 jaar zelfs al? Dan zie ik het heel somber in voor hem. Ik kan mij geen speler bij Feyenoord herinneren die na zoveel jaar pieken en dalen "ineens" structureel een hoog niveau hing halen en een succesvolle buitenlandse loopbaan had...

26 september 2021 om 12:42

Valt me op dat jullie er wel als de kippen bij zijn om kritiek te leveren. Zwaar overtrokken overigens, speelde zowel tegen Heerenveen als tegen psv gewoon prima. Nu een mindere wedstrijd, kan gebeuren

26 september 2021 om 12:46

En dat Malacia een toptalent is is niet overtrokken? Kom op zeg, gewoon een degelijk back op z'n best, totaal geen persoon met de potentie om de top te halen. Prima dat je een andere mening hebt verder hoor, maar ik zie weinig argumenten waarom jouw standpunt meer waar zou zijn dan de onze. Benieuwd hoe jouw reacties op de topper Malacia in de eerste 3 seizoenen was, je weet wel die seizoenen dat ie totaal niet onbetwist was omdat ie gewoon niet goed speelde. Nu doen Feyenoorder ineens alsof het een talent is die net doorbreekt, heeft gewoon al 5 jaar op het hoogste niveau erop zitten en in die 5 jaar zijn er misschien 5 wedstrijden te vinden waarin Malacia echt goed was. Vind het geen verkeerd spelertje, maar doen of het een potentiële topper is is dan ook wel weer zwaar overtrokken hoor..

26 september 2021 om 12:55

@FR010FRDAM, als je een beetje oplet zie je dat ik over eigen talenten als Gravenberch en Rensch minstens net zo kritisch bent. Als je serieus wilt slagen in de top, moet het gewoon structureel beter bij zulke talenten. En jij hebt het over een mindere wedstrijd, maar ik vind hem sinds zijn uitnodiging voor Oranje al een stuk minder dan ervoor. Als je alleen naar Eredivisie niveau kijkt is het een leuke tot goede back, maar als Feyenoord ook echt wat wil winnen in Nederland of mee wilt doen in Europa moet een speler als Malacia echt structurele stappen zetten. Hij is geen talent meer gezien de ervaring die hij al heeft op deze leeftijd. Hij zou, met zijn ervaring, al structureel verder horen te zijn. Ook voor hem is het belangrijk om net zo veeleisend voor zichzelf te zijn en dat nonchalante eruit te krijgen, want het kan net het verschil zijn in een loopbaan tussen meedraaien als een grijze muis bij middenmoters in topcompetities of een betrouwbare steunpilaar zijn bij subtoppers of misschien zelfs ietsje meer.

26 september 2021 om 12:37

Jezus wat een opmerking. Ben je ook zo mild voor de Ligt? Die is ook 22 jaar. 22 jaar is redelijk ervaren zeker in de eredivisie.

Malacia is typisch zo'n speler die zich moet beseffen dat ie alleen van waarde is als ie kei en keihard werkt. Speelt nu inmiddels al weer heel wat jaartjes in de ED, maar heeft eigenlijk pas vorig seizoen en dit seizoen een goede indruk gemaakt en dat was op basis van fanatieker zijn dan je directer tegenstander. Je vast bijten in degene die je moet afstoppen en dan als een gek mee naar voren zodra de bal veroverd is. Als Malacia te laks wordt, is het gewoon een matige speler. Momenteel misschien de back die voor Oranje het meeste kan betekenen, maar ik vind hem niet een onwijs hoge potentie hebben.

26 september 2021 om 12:10

Helemaal mee eens. Op deze manier blijft Blind denk echter in de basis in Oranje. Zijn concurrenten zijn niet beter bezig...

26 september 2021 om 12:21

Ik vind Blind op LB echt niet goed genoeg, ja bij Ajax in een goed ingespeeld team kan het net aan.

26 september 2021 om 12:25

@Shorty, mee eens, maar als ik de concurrentie bij Oranje zie zou ik toch nog voor Blind kiezen. Wijndal, Van Aanholt en Malacia zijn niet in hun beste doen en Ake ben ikzelf in ieder geval nooit van onder de indruk geweest als linksback..

26 september 2021 om 12:27

Als Purrel Fränkel nu deze beste linksback was voor Oranje was hij ook niet goed genoeg, maar wel de beste en dus zou hij dan spelen. Zo is het nu ook op de backpositie in Oranje..

Ben het volledig met Kraay eens. Zat gisteravond in de Kuip. Maar Malacia was verreweg de slechtste speler op het veld. Niet normaal hoeveel fouten hij gisteravond heeft gemaakt. Ook in onze Feyenoord app groep ging het alleen maar over de vele fouten van Malacia. Kosten gisteravond gewoon 2 doelpunten. Dan heb ik het nog niet over de ballen die hij verkeerd inschatten of de ballen in de voeten van de tegenstander speelde. Was gisteravond echt zo slecht. Ik heb totaal geen punt van kritiek op Slot. Echter, gisteravond had Malacia echt gewisseld moeten worden.

Is er iemand in dit land die Kraay serieus neemt? Een man van boven de 50 die nog grapjes maakt als dolle duikavond. Blijkbaar klopt het dat sommige mannen nooit volwassen worden.

26 september 2021 om 12:23

Als je iemand niet serieus neemt, omdat hij grapjes maakt over dolle duikavonden ben je denk niet helemaal lekker bezig... Per keer dat Kraay iets zegt kan je prima de afweging maken of het serieus is of niet. En als het serieus is, kan je de afweging maken om het ermee eens te zijn of niet. Iemand in alles niet serieus nemen, omdat hij ook kan dollen, slaat daarom echt nergens op. Hij snijd nu bijvoorbeeld ook een goed punt aan.

Hij heeft inderdaad een klein dipje, ziet er ook wat nonchalant uit. Als lb heeft die ook geen echte concurrent dus hij zal er ook niet zo snel naast staan

26 september 2021 om 12:53

Ik hoop dat Feyenoord al een akkoord heeft met Bjorkan dat hij transfervrij in de winter komt. Zou voor Malacia ook goed zijn want dan heeft hij weer een sterke concurrent.

Dat is het gevaar wanneer je alles moet geven om beter te zijn, loopt het goed ga je in jezelf geloven.
Slot is een verademing, heerlijk om Feyenoord zo te zien spelen, met gemiddeld materiaal.

Hansie Hansie heeft gelijk,lijkt wel of die beetje boven z'n stand leeft...⚽⚽

Nou, mooie waan van de dag weer. Hij speelt sinds de voorbereiding 3 wedstrijden wat minder dus nu moeten we Malacia natuurlijk compleet afschrijven. Zit niks in, gaat nooit wat worden. Waardeloze speler, laat hem maar een stap terug nemen naar NAC ofzo.

Beetje vermoeiend allemaal. Elke speler heeft wel eens een mindere wedstrijd. Tegen Heerenveen was hij ijzersterk. Malacia oogt wat minder sinds Haps weg is en hij (terecht) geselecteerd is voor Oranje, maar speelt gewoon nog sterk. Herpakken gebeurd toch wel, aan werklust heeft hij geen gebrek.

Duidelijk nonchalance, hij is een beetje gaan zweven na een uitstekend jaar. Hij speelde het hele vorige seizoen namelijk vrijwel als enige van Feyenoord bijna ook altijd zeer goed. Valt alleen wat minder op als je het moet doen met dat baggerteam dat er onder Dickie stond. Dat pieken en dalen valt dus wel mee, maar goed, ik snap dat altijd Feyenoord kijken wat saai is en Hans moet toch wat roepen, maar hij heeft zich het afgelopen jaar ontzettend goed ontwikkeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder97
J. ToornstraMiddenvelder93
J. BijlowKeeper90
B. LinssenAanvaller96
L. SinisterraAanvaller83
A. JahanbakhshAanvaller71
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

6 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 9 1 2 0
2020/2021 Feyenoord 28 0 4 1
2019/2020 Feyenoord 12 0 4 0
2018/2019 Feyenoord 17 3 7 0
2017/2018 Feyenoord 11 0 1 1
Laatste voetbalnieuws

Tyrell Malacia redt Feyenoord met fraai doelpunt in Friesland

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen SC Cambuur zondagmiddag nipt gewonnen. De ploeg van Arne Slot won met 2-3 in Friesland en neemt daardoor de vierde plek in de Eredivisie in. Tyrell...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren