Onana kreeg drie maanden geen salaris en trok zelf portemonnee in Salou

Zaterdag, 25 september 2021 om 16:32Dominic Mostert • Laatste update: 16:32

André Onana staat open voor een nieuw contract bij Ajax. De doelman beschikt over een aflopende verbintenis en wordt voortdurend met een vertrek in verband gebracht. In gesprek met De Telegraaf, zijn eerste interview sinds de bekendmaking van zijn dopingschorsing, vertelt Onana te willen meedenken met Ajax. "Natuurlijk sta ik nog open voor een nieuw contract", maakt de Kameroener duidelijk.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

154 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Hmm deze informatie is nieuw voor mij, en mocht dit waar zijn dan vindt ik het heel netjes van Onana. Om op eigen houtje zo door te trainen zegt ook wel iets. Dan lekker een nieuw contract aanbieden!

24 september 2021 om 20:46

Zo zie je maar. Iedereen had zijn oordeel al klaar. Niemand heeft gedacht aan zijn verhaal. Dit klinkt toch al heel anders. Maar zo werkt de media weten we allemaal.

24 september 2021 om 21:10

En wie zegt dat wat Onana zegt dan wel waar is? Probleem is gewoon dat mensen direct geloven wat er in de media komt en daar direct een oordeel op vellen. In dit geval wordt Onana eerst compleet zwart gemaakt en is hij niet meer welkom. En nu hij zelf een interview geeft en zichzelf er beter op zet is het weer koek en ei.

De exacte waarheid weten we gewoon niet helemaal en daar moet je rekening mee blijven houden. Maar zo gaat het helaas never.

24 september 2021 om 21:19

Dit dus ja. Er zijn zelfs mensen die Valentijn Driessen nog quoten of geloven wanneer hij iets zegt. Dan weet je genoeg.

24 september 2021 om 21:26

Als je geen openheid van zaken geeft dan wordt er veel gespeculeerd en gefantaseerd.

24 september 2021 om 21:39

Helemaal mee eens, Die Knapen. Basisregel in de communicatie: geef zo snel mogelijk openheid van zaken bij een incident, anders gaan de indianenverhalen het direct overnemen. Goed dat Onana nu eindelijk zijn verhaal doet, het is inderdaad een totaal ander perspectief dat we tot nu toe enorm misten, maar waarom doet hij dit nu pas?!?

24 september 2021 om 21:58

De exacte waarheid is dat hij met doping in aanraking is geweest, als gevolg een jaar geschorst is en naar Salou is vertrokken voor zichzelf. Nu blijkt met 3 maanden salaris ontzegging. Meer dan genoeg info voor supporters en buitenstaanders, zo moeilijk is het niet.

Verlengen met Onana is hoe dan ook de meest gunstige optie, je koopt immers nooit een gelijkwaardige keeper terug voor een normaal bedrag en hebt die ook niet in al de selectie. Aan een vastgelegde afkoopsom niet beginnen, dan willen ze dat straks allemaal. 3 jaar zou perfect zijn, volgend seizoen alsnog voor een klapper weg of het jaar erop voor weinig maar dan heb je wel 2 jaar een topkeeper in huis.24 september 2021 om 22:07

Dit is exemplarisch voor hoe het werkt. Men heeft een blind vertrouwen in de media. Terwijl de media alles behalve betrouwbaar is. Vaak is het een spreekbuis voor.. Lees het boek van NOS-correspondent Joris Luyendijk “Het zijn net mensen” maar eens. Dan is het gelijk duidelijk.

24 september 2021 om 23:41

Jij bent in de veronderstelling dat Ajax het hier voor het zeggen heeft? Natuurlijk blijft Onana niet, dat is helder, dit zijn toch prachtige bühne verhalen. Ajax heeft niet voor niets de stekker er uit getrokken, dit verhaal gaat op z’n einde lopen.

25 september 2021 om 00:56

Heh, Onana moest toch verbannen worden las ik omdat hij gewoon salaris ontving???
Het blijkt nu toch anders te liggen en Onana gedraagt zich goed. Grappig dat mensen het eerst een foutje vonden. Daarna begon de lastercampagne. Onana zou geld ontvangen terwijl het zijn fout was. En dat in moeilijke coronatijden! (haller, Dharamy etc zien we maar door de vingers..)

25 september 2021 om 17:20

2 mei 2021 gaf Van Der Sar bij Goedemorgen Eredivisie aan dat Ajax hem wel doorbetaalt. Is het dan gek om op basis daarvan een conclusie te trekken? Ik geloof eerlijk gezegd Van Der Sar eerder, of het is daarna veranderd.

Heeft niks met ‘de media’ te maken.

25 september 2021 om 18:36

Eerst maar eens afwachten wat er van klopt. Het is makkelijk roepen na 6 of 7 gesprekken dat je ‘overal voor open staat’. Als ik overal voor open ben, heb ik nog nooit zoveel gesprekken nodig gehad.

24 september 2021 om 20:46

Zo zie je weer dat hoor en wederhoor zo belangrijk is. Hij is hier afgemaakt door heel veel Ajacieden.
Ben benieuwd of ze allemaal sorry gaan zeggen

24 september 2021 om 20:48

Zeiden jullie ook sorry toen Geertruida wel zijn contract verlengde popi Jopie? Volkomen terechte reacties hier van Ajacieden.

24 september 2021 om 20:52

Volkomen terecht? Er werden allemaal aannames gedaan dat Onana Ajax een oor aannaaide dat hij zijn contract niet wilde verlengen zonder daarvoor bewijs te hebben? Hij werd ondermeer geldwolf genoemd door vele medesupporters. Wat is daar terecht aan volgens jou? Gewoon veel te snel conclusies getrokken.

24 september 2021 om 20:55

Ajoh makkelijk praten achteraf, met de info die er was tot op heden leek het erg toch sterk op dat er een kern van waarheid in zat. Had Onana maar eerder voor zichzelf op moeten komen, zo moelijk is het toch niet om wat onwaarheden te ontkrachten/tegen te spreken.

24 september 2021 om 20:57

@Ajax, Dat jij Onana ‘vertrouwt’ na 100 tegenstellende verhalen mag. Ik geloof er niks van. Ik hoopt het. Maar geloof er niks van.

24 september 2021 om 21:05

Maar er werd van alles gezegd en geschreven maar niet Onana zelf.
Nu spreek hij zelf en zie je de waren Onana en niet de media die voor Onana praten en concluderen.
En nu zie je wat voor jongen het echt is...

24 september 2021 om 21:06

Waarom moet men zijn excuses aanbieden? Van de informatie die we kregen trokken we allemaal terechte conclusies. Met deze nieuwe informatie zullen we onze mening bijschaven in het voordeel van Onana ditmaal. Later zal Ajax er gerust ook op reageren en dan vormen we met al het voorgaande informatie weer een nieuwe mening.

24 september 2021 om 21:13

@messi oei gevoelige snaar geraakt.
Bij Geertruida totaal een ander verhaal. Die wilde een top salaris die niemand verdiend en zeker niet iemand die nog geen jaar basis staat.

Nu hij gezakt is zijn we zeker blij dat hij bijtekend maar voor het geld dat hij eerst wilde hoefde hij van mij niet bij te tekenen.

Daarnaast is er niet geroepen dat hij maar moet opzouten en dat hij geen minuut meer moest spelen .

Dus de vergelijking raakt kant nog wal

24 september 2021 om 21:28

Jij gelooft dus alles direct wat Onana zegt? Ook best wel naïef hoor. Onana moet lekker zijn koffers pakken en neem nog een half jaartje vakantie ofzo. Ajuuu

24 september 2021 om 21:34

Huh, dit verhaal van Onana maakt alles goed @bliek? Onana heeft doping gehad, Ajax dekt zijn rug voortdurend, Onana wordt geschorst maar wil gratis de deur uitlopen. Er zijn 6-7 gesprekken geweest die op niets uitlopen, terwijl Onana degene is die in heel zwaar weer zit he? Als hij daar echt mee had gezeten, het beste met de club en eigenlijk ook met zichzelf voor had gehad, had hij bijgetekend zodat hij weer bij Ajax zich na de schorsing in de kijker kan spelen en voor een leuk bedrag uiteindelijk de club kon verlaten. Daarvoor in de plaats speelde hij tot en met de afgelopen transferwindow blufpoker samen met zijn zaakwaarnemer. Want waarom komt hij nu pas met een verhaal naar buiten? Dat je zo naïef bent en vervolgens bij Ajacieden hier zit te provoceren is teleurstellend, niet van je verwacht. Ajax prikt hier doorheen, maar dit verhaal in de media is eerder een zwaktebod van Onana dan iets waar Ajacieden hun excuses voor moeten aanbieden. En ohja, Geertruida, heeft die man ook dope gehad en heeft Feyenoord die situatie voor hem gedekt? Nee? Totaal irrelevant.

24 september 2021 om 21:43

Myvision ik kom niet met het verhaal Geertruida ik reageer daar op iemand …..

Toen bekend werd dat hij “doping” had gebruikt. Of een pilletje voor de hoofdpijn werd hii door elke Ajacied gedekt. De schorsing was niet terecht het is een misverstand en dergelijke.
Toen kwam het bericht van niet bij willen tekenen en toen was hij opeens de judas.

Niemand kent de voorwaarden die Ajax heeft voorgesteld ik niet jij niet iemand hier. Misschien is het volkomen terecht dat hij niet onder de voorwaarden wil bijtekenen.

We oordelen hier zo verschrikkelijk snel.
Volgende week als hij een krabbel zet is hij weer de held….

24 september 2021 om 21:51

Myvision ik kom niet met het verhaal Geertruida ik reageer daar op iemand …..

Toen bekend werd dat hij “doping” had gebruikt. Of een pilletje voor de hoofdpijn werd hii door elke Ajacied gedekt. De schorsing was niet terecht het is een misverstand en dergelijke.
Toen kwam het bericht van niet bij willen tekenen en toen was hij opeens de judas.

Niemand kent de voorwaarden die Ajax heeft voorgesteld ik niet jij niet iemand hier. Misschien is het volkomen terecht dat hij niet onder de voorwaarden wil bijtekenen.

We oordelen hier zo verschrikkelijk snel.
Volgende week als hij een krabbel zet is hij weer de held….

24 september 2021 om 21:55

Ah oké, jij hebt natuurlijk alle informatie. Vandaar dat Geertruida van 1,8 miljoen ineens meer dan 50% zakte. Nogmaals popi Jopie reactie.

24 september 2021 om 21:58

Sorry, Bliek! Wat moet jij geleden al die tijd. Wat verschrikkelijk!

24 september 2021 om 22:03

Niemand kent de voorwaarden van beide kanten, Ajax is alleen al vanaf week 1 in de media om het verhaal te verhelderen. Onana en zijn omgeving hulden zich tot nu in stilzwijgen. Dat was natuurlijk strategisch om van de situatie gebruik te kunnen maken terwijl Ajax de situatie voor Onana nog zo aangenaam mogelijk probeerde te maken en hem te helpen. Onana wilde Ajax niet bepaald helpen de afgelopen maanden want dan teken je bij om na de schorsing een win-win te creëeren. En ik weet dat iemand begon over Geertruida maar er is geen enkele situatie vergelijkbaar in NL met Onana omdat juist de dope inname van Onana er voor zorgt dat Ajacieden zich door hem genaaid voelen.

24 september 2021 om 22:26

@bliek...

Even een korte recap
1. Onana was het slachtoffer van een misverstand
2. Onana is een judas, een profiteur en een parvenu dat hij het waagt niet bij te tekenen
3. Er wordt een vleugje hoop geboden en hij gaat weer bijkans richting heilig verklaring ...

Subjectiviteit en waan van de dag ... part of your life op VZ ...

24 september 2021 om 22:35

Dat noemen ze een forum NJ. Je mist het stukje provoceren en leedvermaak nog van supporters van andere clubs die een artikel die voor Onana spreekt (of beter, waar Onana heel strategisch een moment heeft uitgekozen om zich überhaupt eens uit te spreken gezien hij na z'n gepoker aan de verliezende hand is) met beide handen aangrijpen om te gaan roepen hoe voorbarig Ajacieden wel niet zijn geweest. Dit artikel heeft helemaal geen meerwaarde, het is een charme offensief. Als de man 't beste voor heeft gehad met zichzelf en met de club dan had hij de boel in maart of april wel opgehelderd en was hij duidelijk geweest dat hij ging bijtekenen al dan niet. Hij speelt nog steeds een spelletje, maar hij lijkt 'm niet meer te kunnen winnen.

24 september 2021 om 22:44

Dat schrijf ik hieronder ook (reactie #44). Eerst zien dan geloven.
Een gezien de mainstream trappen er een hoop mensen in vandaar mijn derde punt.
Resteert dat de stap van 1 naar 2 ook een leuke was.

24 september 2021 om 22:58

Die had ik nog niet gezien, thanks voor je volledigheid haha NJ.

24 september 2021 om 23:15

En leedvermaak ontken ik natuurlijk niet ...

25 september 2021 om 10:12

@Bliek 🤣🤣😂😂 net zo als dat verhaal van Kluivert in het AD zeker. Voor wat betreft de betrouwbaarheid van het verhaal. Al die trainers enz. zelf moeten betalen is het gevolg van zijn schorsing. De club en speler worden strikt gescheiden een club mag ook geen individuele trainingen geven of trainers naar de speler toe sturen. Dus leuk allemaal maar dat is een gevolg van de oorzaak, dus tja. Die 3 maanden geen salaris betalen in overleg met Ajax, hoe en wat dan? Wanneer, welke reden en komt dat niet op de een of andere manier terug. Zijn schorsing was echt 9 maanden, waarom 3 maanden en hoe waar is dat allemaal. Want in hetzelfde interview staat dat Ajax hem gratis heeft opgehaald. Dat is feitelijk onwaar. Ajax heeft toch echt 150K betaald aan Barca.........

25 september 2021 om 12:06wat jij stelt is ook niet waar. Ajax heeft de gesprekken met Onana stop gezet, omdat Onana maar met 1 jaar wou verlengen en Ajax persee 2 jaar! dus nee, hij wou niet gratis de der uit lopen maar hij wou geen 2 jaar verlengen, wat ik snap, want hij wou al voor de doping een stap maken. Iedereen mag boos zijn en teleurgesteld en tuurlijk is Onana dom geweest, maar hem zo afmaken vond ik telkens al dom. Onana heeft veel voor Ajax betekend en hij heel belangrijk voor Ajax! Laat hem 1 jaar bijtekenen en klaar.

zie: https://ajax.supporters.nl/nieuws/artikel/49845/mi...

25 september 2021 om 19:27

😂 nj die laatste zin komop met die voorbeelden…..

24 september 2021 om 20:48

Maar wie spreekt er de waarheid? Ajax, dat zegt dat hij gewoon doorbetaald is en zeggen dat hij niet wil tekenen. Of Onana, die het tegendeel zegt. Moeilijk, hopenlijk komt de waarheid (binnenkort) boven.

In ieder geval heb ik steeds het idee gehad dat hij gratis de deur uit wil lopen.

24 september 2021 om 20:56

Maar heeft Ajax dat überhaupt wel met zoveel woorden gezegd, of was het gewoon een aanname van journalisten dat Ajax het salaris gewoon doorbetaald?

24 september 2021 om 21:20

Mogelijk wil Onana inderdaad best wel een nieuw contract tekenen. Als zijn voorwaarden echter gigantisch zijn, dan zegt me dat helemaal niks. Dan is dit interview leuk voor de bühne, maar niet meer dan dat.

25 september 2021 om 06:14

@hijniet!: Was het niet Overmars die ergens in juni of juli zei dat hij er een hard hoofd in had dat Onana zou bijtekenen, en waarschijnlijk gartis de deur uit zou gaan? Artikel stond ook op Vz. Ik heb toen gereageerd dat Onana in mijn ogen ondankbaar richting Ajax was. En volgens mij zijn er zo meerdere artikelen gezegd in de media en op Vz die uit de mond van Overmars opgetekend. Dus heel vreemd is het niet dat Ajax supporters hem veroordeelden

25 september 2021 om 06:17

@meijer: Hierboven is geertruida aangehaald bij Feyenoord. Die wilde ook graag bijtekenen, maar wel voor een gigantisch bedrag en alleen Berghuis verdiende meer. Je kan inderdaad de intentie hebben om bij te tekenen, maar tegen een veel te hoog eisenpakket

24 september 2021 om 21:16

Zo zie je maar weer hoe verrot veel media tegenwoordig is. Veel te veel wordt als feiten gebracht maar is gewoon speculatie, al weten we natuurlijk ook niet of dit verhaal dan weer klopt.

24 september 2021 om 21:36

Dacht het ff niet oprotten. Hij is niet ajax waardig, dit doet hij allen voor zijn eigen bestwil

24 september 2021 om 22:14

Goed verhaal man... kom op zeg je beste keeper in jaren zo afvallen? Het is altijd het ene woord tegen het ander en de waarheid ligt in het midden. Als hij echt wilt verlengen is er toch geen probleem? Lekker dit seizoen keepen en dan van de zomer voor een mooi bedrag verkopen

24 september 2021 om 21:47

Geen salaris? Maar hem wel inschrijven voor de Cl? Ik geloof e niets van

Direct 5 miljoen tekengeld geven, en alles uit de kast halen om hem te houden

Zo, wie gaan er allemaal hun woorden inslikken nu?

24 september 2021 om 20:44

Heleboel ajacieden denk ik haha. Blijkt maar weer dat niks zwart wit is.

24 september 2021 om 20:52

Ik denk juist dat je velen nu juist even niet hoort.

24 september 2021 om 20:57

Op basis waarvan zouden Ajacieden hun woorden inslikken of de mond moeten houden? Onana heeft toch niet bijgetekend op het moment dat Ajax pal achter hem stond toen hij de grootste fout in zijn leven heeft gemaakt? Onana en zaakwaarnemer wilden toch tot en met de zomer gewoon een transfer forceren? Welke woorden worden er ingeslikt precies.

24 september 2021 om 21:23

Inderdaad myvision. Betreffende zijn salaris is het zijn woord tegenover eerdere berichten. Wat bijtekenen betreft kennen wij zijn eisen niet. Als hij wil bijtekenen voor 10 miljoen per jaar, blijft mijn mening ongewijzigd.

24 september 2021 om 20:44

Ikke! Dit is wel even een ander bericht en beeld dan eerst bekend was. Maar je weet het nooit, dit is nu weer het bericht en volgende bericht is juist weer het tegenovergestelde....

24 september 2021 om 20:45

@Paulmaxwell, je zou bijna denken dat het een goed idee is om eerst even alle informatie af te wachten en de zaak helemaal uit te diepen voor de hooivorken en de fakkels van zolder gehaald worden he?!

24 september 2021 om 20:52

Ja lekker makkelijk praten altijd achteraf, zolang hij geen tegengeluid laat horen mag je toch wel voorzichtig aannemen dat er een kern van waarheid in zit.

24 september 2021 om 21:06

Dat is het probleem... Wanneer weet je dat je alle informatie hebt. Er gaan zolang de negatieve berichten rond. Dan je verwacht dat als het niet zo is, het veel sneller zou worden ontkracht.
Daarnaast vind ik alsnog dat Onana Ajax erg heeft benadeeld. Ajax loopt nog steeds vele miljoenen mis door een (domme?) fout van hem. Meer dan 3 maanden salaris.

24 september 2021 om 21:50

Even? We zijn een dik half jaar verder. Je snapt toch wel dat Onana bewust uit de media is gebleven over z'n dopingzaak en het niet willen bijtekenen ondanks die vele gesprekken omdat er tot en met de zomer nog een transfer te forceren was? Nu Onana aan de verliezende hand is komt hij met een charme offensief en is alles bespreekbaar. Hier trap jij toch zeker niet in YoeriCfc?

25 september 2021 om 00:42

Eerst even alle info afwachten ja. Inmiddels zijn we een hoop maanden verder en komt dit verhaal er opeens bij. Hoe lang wil je verder nog wachten tot iemand een mening kan vormen? Over 15 jaar bij de biografie over de carriere van Onana?

25 september 2021 om 12:21

De enige verliezer is Ajax, want die heeft nu twee middelmatige keepers in de 1e selectie in de naam van Stekelenburg en Pasveer. Slapend is Onana nog beter als die twee. Lekker bijtekenen voor 1 jaar en dan verkopen en een nieuwe fatsoenlijke keeper halen.koop bijvoorbeeld Sanchez van Brighton.

24 september 2021 om 20:48

Sancro ik niet hoor.

24 september 2021 om 20:55

Waarover moeten er woorden worden ingeslikt precies? Zaakwaarnemer en Onana liepen sinds de schorsing de hele boel met opzet te frustreren om een transfer te forceren. Vind je het gek dat het voor Ajax op een gegeven moment take it, or leave it is? Niemand is groter dan de club en al helemaal niet een dopingzondaar waarvan Ajax tot de dag van vandaag de rug dekt.

24 september 2021 om 21:00

Ik zit niet dicht op het vuur wat dit betreft maar heb toch een hoop shit voorbij zien komen wat vol stond vd aannames en die waren niet bepaald op de hand van Onana.

24 september 2021 om 21:05

Had Onana daar niet zelf al veel eerder iets tegen kunnen doen? Die gast, of beter gezegd z'n zaakwaarnemer, zitten al maanden blufpoker te spelen en uiten zich vrijwel nooit over de hele dopingsituatie. Ten Hag, Overmars en Sar heb ik de afgelopen maanden wel voor de camera gezien.

24 september 2021 om 21:56

Daarnaast is het nog steeds zijn fout dat Ajax miljoenen en miljoenen misloopt door puur amateuristisch gepruts. Ook heeft Ajax hem op allerlei manieren bijgestaan tijdens zijn zaak. Ik vind niet dat Ajacieden die hem veroordeelden, waaronder ik, de woorden hoeven in te slikken.

25 september 2021 om 12:23

De media heeft jou dat verteld, of was je erbij? Je weet onderhand toch hoe manipulatief de media is?

24 september 2021 om 20:57

Ik neem niks terug hoor. Iets heftigers dan hem op het vliegtuig willen schoppen heb ik ook niet gezegd, maar je snap zelf toch ook wel dat de waarheid ergens in het midden ligt? Het enige wat als een paal boven water staat is dat hij de club zwaar benadeeld heeft, bij ander werk word je gewoon op staande voet ontslagen als je zoiets flikt. Kun je nagaan hoe ver we zijn in deze sport dat mensen het als iets speciaals zien dat hij voor zijn eigen faciliteiten heeft betaald

24 september 2021 om 20:59

Dat hij 3 maanden salaris inlevert en op eigen houtje personeel inhuurt is wel het minste wat hij kan doen. Uiteindelijk heeft Ajax hem toch nog een aantal maanden doorbetaald, zonder er maar iets voor terug te krijgen. Of Onana ook echt open staat om bij te tekenen betwijfel ik ten zeerste, waarom pas wachten om een statement te maken nádat de transferperiode is afgelopen?

24 september 2021 om 20:59

Ik heb van meer spelers gehoord dat een verlenging "wel goed komt". Eerst zien, dan geloven.

24 september 2021 om 21:00

Wie door dit spel heen kan kijken, vermoedelijk diegene niet. Dit is gewoon via de media het imago oppoetsen en de weg plaveien voor het nieuwe contract wat er misschien gaat komen.

24 september 2021 om 21:03

Omdat er na 7 maanden een paar zinnetjes in Televaag komen te staan? Behoorlijk naïef als je dit voor zoete koek slikt. Alsof Ajax zomaar de stekker uit onderhandelingen trekt om een van de beste doelmannen ter wereld binnen boord te houden en hem in te ruilen voor clown Pasveer. Ik ga geen enkel woord inslikken in ieder geval. Onana is klaar bij Ajax.

24 september 2021 om 21:34

Echt he. Dat krantje wat nooit iemand serieus neemt spreekt nu ineens de waarheid. Tuuuurlijkkk

24 september 2021 om 21:17

@samcro,

Waarom zouden wij iets van woorden inslikken? ALs je 6 of 7 gesprekken hebt gehad een nog steeds niet hebt getekend dan ben je af!

Zeker omdat het door zijn toedoen is! Hij mag blij zijn dat hij nog 6 maanden loon heeft gehad, hij verdiende er niet 1!

En kom niet met het fabeltje dat Ajax schuldig is aan zijn slikken wat ik andere ook wel hoorde zeggen want elke speler moet zich melden bij een Ajax arts wat wel en niet mag!

Ik blij erbij dat hij nog steeds een onbetrouwbaar persoon is welke van mij weg mag! Hij ziet dat Ajax het zonder hem erg goed doet en denkt wellicht toch even weer wat ervan mee te pikken.

En gelimiteerd contract? Nee...enkel een contract zonder gekke voorwaarden! Dan kan hij zich een beetje herstellen. Het is en blijft een enorm domme inname wat hij heeft gedaan!

24 september 2021 om 21:34

Niemand want dit wordt gezegd door Valentijn Driessen dus Ajax heeft 3 maanden extra salaris betaald en alles in Salou

24 september 2021 om 21:42

Denk het ook ja en ook de mensen die mij belachelijk maakte omdat ik hem verdedigde.

Je ziet wel er zijn 2 kanten en ook dat Ajax hier weer eens niet eerlijk is.

Zo jammer!

24 september 2021 om 21:45

Ik! Wij moesten het doen met de informatie die voor ons beschikbaar was en als die niet klopt ben ik ook de eerste die mijn woorden inslikt. Het ligt dus genuanceerder dan we dachten. Gelukkig maar.

24 september 2021 om 22:09

Ik zie totaal niet wat dit verhaal veranderd aan de zaak.

Hij heeft zelf de kosten moeten dragen voor zijn trainingen, dit is logisch aangezien ajax hem niet mocht trainen, dus ook niet individueel.

Hij heeft zulke eisen gehad nij de contractverlenging gesprekken dst Ajax er niet aan kon voldoen toen hij niet wilde zakken en elkenkeer voorwaarde wilde aanpassen heeft ajax een ultimatum gesteld. Hij heeft gekozen om niet te tekenen. Als ik 10 miljoen salaris vraag bij mijnn werkgever dan kan ik ook zeggen dat ik wel wilde verlengen maar dat zegt niet dat ik redelijk ben.

24 september 2021 om 22:48

Ging meer om de duur van het contract na verlenging. Ajax wilde een jaar langer dan Onana wilde want daar had Ajax helemaal niks aan als ze aan hem wilden verdienen

24 september 2021 om 21:52

Niemand.....praatjes voor de buhne.

24 september 2021 om 22:05

Er is een reden dat Ajax een ultimatum stelde dus het veranderd allemaal niks aan het hele verhaal. Dit was doordat Onana zijn eisen bleef aanpassen en veel te hoge bedragen vroeg. 3 maanden geen salaris voor een 9 maanden niks doen is toch heel lekker. 6 maanden betaald verlof. Verder is het logisch dat hij zelf zijn kosten moet dragen mbt in vorm blijven.

Ik zie niks in dit verhaal wat iemand zijn mening zou veranderen of iemand woorden zou moet laten terug nemen...

25 september 2021 om 00:52

Nou welke woorden wil je dat ik ga inslikken? Ik geloof en sta achter Ajax in deze zaak. Als meneer het werkelijk zo goed meent, had hij al lang zijn excuses gemaakt en bijgetekend.

25 september 2021 om 17:19

2 mei 2021 gaf Van Der Sar bij Goedemorgen Eredivisie aan dat Ajax hem wel doorbetaalt. Is het dan gek om op basis daarvan een conclusie te trekken? Ik geloof eerlijk gezegd Van Der Sar eerder, of het is daarna veranderd.

Waar zijn al die "sukkels" die hem een naaierd noemden. Altijd maar weer dat gezeik terwijl ze het hele verhaal niet kennen.

24 september 2021 om 20:57

Haha echt he.. er zijn altijd 2 kanten van een verhaal.

24 september 2021 om 21:03

Hier? Niets in dit bericht zegt me dat hij en z'n zaakwaarnemer er niet op uit zijn om de situatie te gebruiken om een transfer te forceren. Dat het de eerste beste transfer window falicant mislukt is, zegt niet dat hij zich zo om de club bekommert die hem z'n rug al maanden dekt. Want waarom zouden er 6-7 gesprekken nodig zijn als je in een hele donkere fase van je carrière zit en je per se wil blijven om de rust te bewaren? Ajax wilde hem toch juist voor langer behouden en biedt hem een nieuw contract aan. Maar het is Onana en zijn zaakwaarnemer die deze niet wilden ondertekenen voor de zomer. Nu is ineens alles bespreekbaar ja, nu blijkt dat er niet bepaald iets beter dan Ajax langskomt.

24 september 2021 om 21:57

@myvision: als jij 3 maanden geen salaris krijgt van je baas denk je ook wel eventjes na of je bijtekent =). Verplaats je in Onana.. Als het klopt dat hij per ongeluk een verkeerd pilletje heeft genomen… Ik snap dat je je club steunt en door een ajax bril kijkt, maar enige nuance ontbreekt.

24 september 2021 om 22:07

Ik ben eigen baas. Als ik een verkeerd pilletje neem waardoor ik niet kan werken ligt de verantwoordelijkheid volledig bij mezelf en heb ik niet een partij die tegen me zegt "vervelend, kon gebeuren, hier heb je een nieuw contract." Verplaats je in Ajax en zijn supporters.

24 september 2021 om 22:10

Als je 9 maanden geschorst word door je eigen toedoen en je baas betaald toch nog 6 maanden daarvan door dan zou ik geen seconden denken over bijtekenen. Je argument is echt belachelijk

24 september 2021 om 22:18

Wat zeg jij nou weer? Hij verlengd zijn contract niet.. Hij wilt gewoon zijn contract uitzitten, niks mis mee. Dat recht heeft hij gewoon. Dat jij hem dan als een misdadiger ziet na de berichtgeving van vandaag zegt meer iets over jou. Ja het is niet de ideale situatie voor Ajax, maar komop hij heeft ook zijn eigen wil en rechten =)

24 september 2021 om 21:04

In ieder geval roeren de naïeve sukkels zich vandaag driftig!

24 september 2021 om 21:23

@juve25,

Heeft hij al iets getekend dan? Gaat Ajax er nog wat op verdienen? Want er staat wellicht gelimiteerde transfersom!

Tot nu toe zijn het enkel woorden van deze onbetrouwbare man! Heeft zelf de rommel genomen en laat Ajax gewoon stikken!

6 of 7 gesprekken gehad voor zijn contract maar Niets getekend! Hij is de grootste naaier die je maar kan vinden! Nu doet ie net alsof het aan Ajax ligt...en straks krijgt Ajax nog de schuld als er niks is getekend...want dan komt ie wel weer met een BS verhaal.

Enkel kinderen geloven zulke sprookjes van deze man! Zo fake als de lach van een hoer!

24 september 2021 om 22:51

Idd hij doet nu net alsof hij met Ajax wil praten maar komt er natuurlijk niet met ze uit waardoor hij toch lekker transfervrij gaat vertrekken en kan zeggen ja Ajax heeft de kans gehad. Praatjes

24 september 2021 om 22:49

Gefeliciteerd, je bent in zijn bühne verhaaltje getrapt

En iedereen zat hem al te veroordelen. Zo zie je maar, we weten simpelweg niets totdat de hoofdrolspelers zelf hun verhaal doen.

Ik raak nu echt gefrustreerd door eenieder die hem afbrandde. Dat hij mocht weg rotten dit dat. Kijk nu eens! Bah wat een wereld joh! En maar speculeren en dingen naar buiten brengen als waarheid. En wat blijkt nu! Bah, men moet zich schamen. Een voor een!

24 september 2021 om 20:51

Daar deed je zelf net zo hard aan mee, haha. 😂

24 september 2021 om 20:54

Uhh nee, wat een onzin. Heb em juist verdedigd maar bleef eerder meer weg van die artikelen want men oordeelde keihard zonder te weten wat er speelde. Ging nergens over en iedereen maar elkaar napraten tot bepaalde analisten aan toe.

24 september 2021 om 21:20

Socio, dat deed je zelf toch ook man. En logisch ook. wij horen een jaar lang niks van Onana, maar alleen maar dat hij niet bij wil tekenen en een gratis transfer wilt maken.

24 september 2021 om 21:35

Je vindt het woord bah echt geweldig niet?

24 september 2021 om 21:38

Het is frustrerender dat je zo naïef bent dat je door een nietszeggend verhaal van de Onana kant ineens denkt dat de rest te voorbarig is geweest. Onana had ten eerste al voor de zomer duidelijkheid kunnen verschaffen, of zullen hij en zn zaakwaarnemer dat misschien bewust niet hebben gedaan om een transfer te kunnen forceren. En verder doet dit verhaal niets af aan het feit dat Ajax al maanden zijn rug aan dekken was terwijl Onana de fout in ging en blijkbaar 6-7 gesprekken niet gewoon het vertrouwen vanuit Ajax zijde wilde bevestigen met een handtekening.

25 september 2021 om 08:53

Daarom lees ik nooit die berichten waar staat, er zijn geruchten want op een gegeven moment hoor je dan ineens het echte vh en dan blijkt zoals altijd dat de media heel veel olie op het vuur gooit.

Zo zie je maar weer ( er wordt van alles geroepen en geschreven )

Nou, gaf in het vorig artikel mijn beklag, dat hij maar salaris bleef innen voor zijn eigen fout. Mooi dat hij niet alles innende. Of Ajax hem moest overtuigen of dat Onana dat zelf deed, zullen we nooit honderd procent weten, maar toch een iets betere situatie dan we dachten.

Voor Onana is er geen winnen meer, de massa heeft al besloten dat hij Ajax een oor aan naait en dan is er geen weg meer terug. Onder leiding van die kanslozen bij VI (zowel Derksen als Driessen) is er de oorlog verklaard aan Onana. Hij zou er goed aan doen om gewoon lekker te vertrekken, bij Ajax gaat zijn relatie met het publiek niet meer goed komen denk ik

24 september 2021 om 22:10

En is dat niet een klein beetje z'n eigen schuld? Onana nam die pil toch? Onana heeft een half jaar + niets van zich laten horen toch? Onana heeft het vertrouwen dat Ajax in hem uitte in de vorm van een nieuw contract niet ondertekend toch? Onana is hier niet echt nu een slachtoffer toch?

Ben bij als hij bijtekent of weg gaat. Want het ene moment geloof ik dit en nu komt hij met dat ajax kan langs komen voor een nieuw contract . Weet eerlijk gezegd niet wie ik nu moet geloven haha

Sowieso netjes van hem en andersom werkt het vaak ook zo dat clubs spelers direct laten vallen. Maar ajax heeft hem dan nog steeds het grootste deel van zijn schorsing doorbetaald. Gewoon gelijk er weer in zetten als hij mag spelen. Emoties zijn leuk maar daar heeft niemand iets aan. Vooral in de voetbalwereld niet. Wzawzdb

Daarom begreep ik vele ajax fans niet dat ze liever een mindere keeper op doel willen vanwege de dopingsaffaire. Onana is gewoon veruit onze beste keeper en met hem heb je kans op het meeste succes. Hopelijk keept die gewoon vanaf 4 november en dan desnoods gratis weg. Zoals Ten Hag altijd zegt de beste speelt.

En iedereen maar schreeuwen en roepen wat voor schande het was zonder ook maar iets te weten. Vind dat Ajax en/of Onana hier ook wat eerder mee naar buiten had kunnen komen, puur omdat je weet dat er ‘fans’ zijn die enorm uit hun plaat zouden gaan

24 september 2021 om 21:57

Als dit echt het verhaal is vind ik het inderdaad vrij dom dat dit niet eerder naar buiten is gebracht. Zoals je zegt is de publieke opinie compleet tegen Onana gekeerd en als Onana de waarheid spreekt had dit toch eerder richting de achterban gecommuniceerd moeten worden. Nu is alleen de vraag of Onana de waarheid spreekt of een wit voetje bij de achterban wil halen. Lastig!

Ongeacht wat de waarheid is. Het is een k*t situatie voor alle partijen. Niemand wilt dit behalve de sensatiezoekers als Mike Verweij en soortgelijke. Uit zakelijk oogpunt, contract aanbieden, gelimiteerd transfersom en verkassen. Geen sentiment, harde euro's

Oei, daar barst toch even het fabeltje dat Ajax zo gigantisch barmhartig zou zijn in duizend scherven uiteen.

24 september 2021 om 21:27

@hijniet!,

Wellicht dat jullie beter allemaal terug naar school moeten en leren begrijpend lezen!

Ajax is barmhartig als je 6 maanden salaris betaald terwijl er niets tegenover staat! Zijn jullie hier allemaal zo bekrompen? Of is dit gewoon even om de frustraties te uiten richting Ajax omdat ze zo goed bezig zijn?

Valt op dat er weer een hele hoop mensen een mening hebben zonder het stuk te lezen!

24 september 2021 om 21:40

Schitterend toch. Altijd dezelfde sjonnie's die dan even hun gram willen halen.

Jongens, het kan natuurlijk ook zijn dat onana exorbitante eisen stelde, waardoor het nooit tot een akkoord is gekomen. We moeten nu dus niet doen alsof het allemaal bij Edwin en Marc en co ligt

Vindt alles zo dubbel, hoop uiteindelijk wel dat hij tot juni 2022 blijft en gewoon onder de lat staat vanaf 4 november want ten hag blijft toch maar door gaan met die 2 oude bokken en geeft Gorter niet de kans.

Snap al die reacties niet want als dit waar is had onana dit simpel onderwerpje toen al kunnen zeggen of ajax. Maar nee nooit van beide kanten gehoord dus.... (logisch nadenken die onana nu geloven na dit artikel )

Mocht het waar zijn wat Onana beweert, waarom geeft Ajax dan geen duidelijkheid over zijn situatie? Want mocht hij straks in de CL of competitie het doel moeten verdedigen, dan wil je toch niet dat (een deel van) het thuispubliek de hele tijd hem staat uit te fluiten? Het bestuur volgt toch ook wel de teneur in de berichten op social media? Dat wil je toch voorkomen? Al met al een mistige zaak...

Zozo.... 3 mnd... Kom er maar in ajacieden.

24 september 2021 om 21:04

Wow alsof drie maanden geen salaris zo’n barmhartige samaritaan actie is. Laten we nu niet met z’n allen opeens met Onana meehuilen omdat hij zijn verhaal naar buiten brengt. Ik ben nog niet om. Dit is zijn kant, daar waar twee partijen allebei willen, komt er een nieuw contract, aangezien dat er nog niet is ga ik aan de kant van Ajax staan.

24 september 2021 om 21:29

@haasie010,

Zozo....6mns betaald....kom er maar in de rest!onana kan beter zeggen uju para plu kan beter lekker transfer vrij cashen en dikke teken premie bijna alle mensen die voor ajax zijn hier op voetbalzone gingen hem kritiek geven en zeggen dat het schandalig was en als die niet verlengd dat ie moest banken enzovoorts ajax heeft uiteindelijk maar 3ton voor hem betaald koopje uit eindelijk

Zelfde as met haps verhalen dat ie in de gevangenis zou zitten. Dit verhaal. Nooit oordelen zonder iets van de hoofdpersoon hè oordelen. Negativiteit is sowieso een slechte energie.

Eerst zien en
Dan geloven. Zou natuurijk wel mooi zijn.

Tsja, misschien is iedereen dan toch maar te snel de media gaan geloven. Ik geloof hem ook best wel, Zou mooi zijn als het goed afgesloten word

Dit verhaal rammelt aan alle kanten. Zijn club heeft hem van het begin af aan gesteund en verklaard dat ze Onana's uitleg geloofden. Opmerkelijk, maar goed. Als een werkgever van mening is dat iemand te goeder trouw handelt, is er geen enkele reden of rechtsgrond om drie maanden salaris in te houden. Dit is niets anders dan een charmeoffensief dat erg doorzichtig is.

24 september 2021 om 22:20

Wat mij betreft kan het prima zo zijn. De consequentie van Onana's naar handelen is dat Ajax negen maanden niet over haar eerste doelman kon beschikken. Dan kan ik mij best nog voorstellen dat Ajax uit coulance, omdat ze denken dat hij te goeder trouw handelde, het salaris slechts drie maanden hebben ingehouden in plaats van de volledige negen maanden.

Denk dat er weinig supporters zijn die niet blij zijn als hij in november weer in het doel staat

Zo zie je maar, nooit een speler bestempelen als geldwolf, hij staat gewoon open voor een nieuw contract

Als vergeten en vergeven en dik contract aanbieden. Een top 10 keeper in de wereld krijg je als ajax zijnde nooit weer.

DOEI ! Ga je zakken maar lekker in Italie vullen.

Wat een raar en idioot artikel als je er over nadenkt. Hele gekke timing ook van hem om welberekend nu het stilzwijgen te doorbreken. Hij kiest het moment zeer zorgvuldig uit, dat is een ding wat zeker is. Rare comment ook van hem om te zeggen dat hij nog open staat voor contractverlenging terwijl het overduidelijk is dat hij zsm weg wil.

Ongelooflijk dat mensen nu ineena doen alsof Onana een heilig boontje is. Dit hele artikel veranderd niks aan het feit dat Onana zwaar dwars heeft gelegen in contractonderhandelingen en Ajax gewoon 6 maanden salaris heeft betaald terwijl hij door eigen toedoen 9 maanden geschorst is geweest.

En dat hij zelf moet betalen voor zijn training kan Ajax niks aan doen. De beste man mocht niet met of bij de club trainen. Ook niet individueel, als Ajax dus een plek en trainers voor hem regelt, waar dan ook ter wereld, dan is dat trainen bij de club.


Dit hele artikel veranderd NIKS aan de hele zaak

24 september 2021 om 22:27

Dat laatse vind ik wel bijzonder krom. Geen enkele sportbond of dopingwaakhond heeft de autoriteit om te bepalen wat een speler wel of niet mag doen tijdens een schorsing. Als je het voor een civiele rechter laat komen, houdt dat gedeelte van die dopingschorsing nooit stand. Onana is een medewerker van Ajax, en het is aan Ajax om te bepalen of en zo ja hoe ze hem straffen buiten de door het Wada/uefa/cas opgelegde uitsluiting van nationale en internationale competities. Het is ook aan Ajax om te bepalen wie er wel of niet in hun gyms en op hun velden mogen trainen

24 september 2021 om 22:37

Je mag het krom vinden toch is het zo. Daarbij mag Eufa gewoon iedereen weigeren om mee te doen aan hun toernooien. Dit betekent dat ze ook kunnen zeggen dat als hij bij of voor Ajax traint dat hij uitgesloten word. Daar kan een civiele rechter echt geen verandering in brengen.

24 september 2021 om 23:28

Ik betwist de macht van de UEFA voor wat betreft hun toernooien ook niet. Het is hun goedrecht om Onana te weigeren op basis van een dopinguitspraak, net zoals het het goedrecht is van de KNVB om hem te verbieden mee te spelen in hun competities (eredivisie, beker, KKD met Jong Ajax).

Een voetbaltraining van Ajax is echter geen Fifa, UEFA of KNVB aangelegenheid. Daarom dat ik stel dat je met een beetje advocaat aan je zijde in een civiele procedure best ver kunt komen.

25 september 2021 om 07:35

Ten eerste gaat niks van de clubs via een civiele rechter, het gaat allemaal via het CAS. En blijkbaar heeft de EUFA die macht wel want hij was geschorst van wedstrijden en trainingen door hen. Daar is in het hoger beroep ook niks voor aangevochten. Als zij het recht niet hadden zou dat in het hoger beroep echt wel meegenomen zijn.

Moeten we nu ineens respect voor hem hebben? Salaris ingeleverd en dingen zelf betaald? Toe maar! Als je van de drugs was gebleven, dan had het niet gehoeven.

Onana is gewoon een professional die een warme maar zakelijke relatie met de club heeft. Overmars heeft ook nooit kwaad over hem gesproken, ook al zijn er verschillen van inzicht. Fijn als hij uiteindelijk zonder imagoschade kan vetrekken. De beste eredivisiekeeper sinds Gomes wmb.

Niet meer aan beginnen Overmars. Beste is om contract zo snel mogelijk te ontbinden, ben je van deze man af. Hoef hem echt niet meer in een Ajax shirt te zien, denk ook niet dat de rest van het team nog op hem zit te wachten.

25 september 2021 om 12:26

Denk juist wel. Ajax heeft twee keepers die bij lange na niet goed genoeg zijn. Stekelenburg kan er niks meer van, dat hebben we kunnen zien tijdens het EK en Pasveer is een leuke 2e keeper. We hebben nu gewoon 2 veteranen. Onana is veel en veel beter als die twee en kan de broodnodige punten pakken voor de club in de CL.

25 september 2021 om 13:38

Poulefase komen we ook met die twee opa's wel door, in de winter kan je dan een keeper kopen die er meteen staat.

Wanneer je in dat " per ongeluk foute pilletje.." verhaal gelooft- de hoofdpijn was ineens over door een plaspil(!!!) - geloif je het verhaal dat hij vier (!!) werknemers in dienst nam om in Salou te trainen vast ook wel...
En in Salou wordt er veel gedaan, uit eigen ervaring, maar ik heb er nog npoit ern Kamerounees zien trainen.
Ook niet zien plassen trouwens...
( de werkzame stof in plaspillen is een maskeermiddel voor hash)

Mensen zijn zo veel bezig met andermans leven.. richt op de toekomst! Iedereen maakt fouten. Het is jammer dat er geen media is bij de mensen die hier negatief meningen plaatsen. Want hier zijn er ook mensen die dingetjes doen in hun leven die niet kloppen. Maar het is makkelijker om met een groot groep allerlei meningen te hebben zonder het hele verhaal te weten.

Niemand IS Perfect

Als ik dit lees denk ik aan Laporte die zegt, we hebben nog vertrouwen in Koeman. Onana zegt, er is nog kans op een verlenging. Van beide weten we dat Koeman wordt ontslagen en dat Onana transfervrij vertrekt

Excuus is op zijn plaats. Ook ik heb met afkeer gekeken naar deze situatie en ben woest geworden op Onana. Vraag me wel af in hoeverre dit ook allemaal klopt. Denk dat de waarheid iets genuanceerder ligt.

Zelf vind ik dat Ajax er alles aan moet doen om hem, al is het voor een jaar, langer vast te vinden. Het is en blijft een weergaloze doelman die in elk opzicht 5 à 6 klassen beter je dan zowel Stekelenburg als Pasveer. Gewoon een puntenpakker die je meerdere malen heeft gered. Snap ook dat veel Ajacieden hem liever niet meer terug zien, maar daar sta ik persoonlijk anders is.

Overmars heeft zelf de stekker er uit getrokken met onana de eisen waren te gortig van onana en dan ook nog 3 keer transfers laten klappen op laaste moment

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger104
R. GravenberchMiddenvelder101
S. BerghuisAanvaller102
S. HallerAanvaller106
D. TadićAanvaller104
J. TimberVerdediger91
E. ÁlvarezMiddenvelder92
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

75 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

Bruggink verrast Vink met suggestie over Ajax: ‘Nee joh, serieus?’

Arnold Bruggink denkt dat André Onana spoedig zal terugkeren in de basiself bij Ajax. De doelman zit nog tot begin november een dopingschorsing uit, maar is daarna in principe weer inzetbaar...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren