Vertonghen bezoekt Ajax in Lissabon: ‘Ongelooflijk hoe goed ze zijn’

Donderdag, 16 september 2021 om 16:58 • Laatste update: 17:03

Daags na de zege van Ajax in de Champions League tegen Sporting Portugal (1-5) kreeg de selectie bezoek van een oude bekende. Jan Vertonghen, momenteel spelend bij Benfica, kwam even polshoogte nemen bij een aantal oud-ploeggenoten. Ajax TV zag zijn kans schoon om de verdediger te interviewen en trok de Belg voor de camera, waarna Vertonghen de loftrompet afstak. "Het is ongelooflijk hoe goed Ajax momenteel is."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door bereta)

Ajax was inderdaad heel goed, maar niet alles was even goed. De effectiviteit, waar ten Hag op gehamerd heeft was goed, maar
- teveel onnodige kaarten
- een slechte keeper (die bij Vitesse goed was, omdat hij veel te doen kreeg en in de wedstrijd kon groeien, maar je moet ook goed zijn bij de vijf ballen die je misschien maar krijgt)
- bij thuis verlies heb je weinig aan alle lof
- Besiktas zal wraak willen nemen op Holland voor de nederlaag tegen Oranje
De weg is dus nog heel lang
Verlies je bijvoorbeeld zaterdag punten dan sta je weer gewoon voor lul

16 september 2021 om 17:14

Die onnodige kaarten waren vooral te danken aan een werkelijk waar totaal incapabele scheidsrechter. Die was nog droeviger dan sporting...

16 september 2021 om 17:29

En dan te bedenken dat hij ook nog kaarten niet gegeven heeft. Alvarez had minimaal zijn 2de geel of misschien wel in 1x rood voor natrappen moeten hebben. Daarnaast waren er weinig kaarten die ik niet terecht vond. Zeker in de herhaling bleken een aantal kaarten (zoals die van Timber) gewoon terecht te zijn.

16 september 2021 om 18:02

Alvarez had inderdaad de kaart moeten hebben gekregen, nu kreeg die jongen die kaart.
Vooraf werd gezegd dat Ajax en sporting overeenkomsten vertonen.
Sporting deed me een beetje aan ajax van een jaar of 2 geleden denken; naïef

16 september 2021 om 18:04

Onnodig of niet (avarez had zijn tweede gele kaart moeten hebben gehad en daarmee rood). Je moet gewoon je scheur dicht houden (de spelers dus) en zorgen dat je niet in de positie komt dat je geel gaat halen.
Anderzijds toont Ajax wel dat het volwassener geworden is en Sporting is de weg aan het bewandelen die Ajax heeft afgelegd.

16 september 2021 om 20:13

Ja echt he, wat was die slecht. Nou had Haller wel geel moeten hebben en die kreeg hem weer niet. Dus per saldo valt het wel mee. Maar die man kon er echt helemaal niks van.

16 september 2021 om 17:15

Kaarten vind ik geen sterk argument, gezien deze scheids er gemiddeld 5 per pot trekt. De kaart van bijvoorbeeld Timber sloeg helemaal nergens op.

16 september 2021 om 18:46

Timber was toch gewoon te laat en raakte hem op zijn voet. Kan je gewoon geel voor geven. Al hadden zij in de eerste helft wel een rode mogen krijgen voor de belachelijke tackel op Antony.

16 september 2021 om 17:16

Besiktas zal wraak willen nemen? Dat slaat echt nergens op, los daarvan kan je veel willen, als je met dat bejaarde elftal van Besiktas aankomt denk ik dat ze vooral komen om een potje bingo te spelen

16 september 2021 om 18:06

Haha, ik hoop het. Maar ze hebben nipt verloren van Dortmund.
Ajax heeft nu twee jaar achtereen door overmoed niet kunnen overwinteren. Laat het een les zijn

16 september 2021 om 17:22

De argumenten die je maakt vind ik een beetje slapjes. 1. Die scheidsrechter trekt echt mundig veel kaarten, dus daar kun je het niet per se op aanrekenen, al vond ik die van martinez wel heeeeel dom.
2. Pasveer is inderdaad niet al te best, maar ook niet super slecht. Wij zijn Onana gewend dus dan valt de rest sowieso al snel tegen.
3. Het lof wat nu geoogst wordt heeft niks te maken met de thuiswedstrijd. Dat is weer een hele andere wedstrijd. Dus terechte lof voor deze pot.
4. Wat heeft besiktas-Ajax nou weer te maken met Nederland-Turkije. Dat is echt een slechte vergelijking, omdat er bij beide teams meer spelers op het veld staan die niets met Nederland - Turkije te maken hebben.

Groetjes

16 september 2021 om 18:14

Als je het al van te voren weet dat deze man veel kaarten trekt dan is het nog dommer om ze te gaan halen. Dit versterkt mijn punt. Wees niet zo dom kletsen, overtredingen waarvan je weet dat hij de kaart kan trekken. Man je speelt veel en veel beter en toch kom je in situaties terecht dat hij hem kan en zal geven
2. Pasveer is goed als hij veel te verwerken krijgt. Twee goals twee keer zwak optreden.
Te angstig voor CL. Goed voor de competitie
3 Als je niet doordenkt dan heb je gelijk, maar Ajax kennende zullen ze wel denken; ach uit ging het zo gemakkelijk vanavond (wanneer het zo ver is) pakken we ze weer. Met 1-0 verliezen of 2-1 verliezen is ook 3 punten kwijt. Oftewel gewonnen, Heerlijk, maar vanaf vandaag is dat verleden tijd
4. Een tijd geleden las ik hier, laat Ajax Xxxxx maar loten, dan zullen we Psv laten zien hoe je die gasten verslaat. Wij zouden het wel even doen, maar ook
Wraak willen nemen voor het pak slaag dat (oa Klaasen) het nationale team heeft gegeven
Ik hoop dat ik het je het een en ander hebt duidelijk kunnen maken

16 september 2021 om 20:25

@cas, eens hoor, ploegen onderschatten is iets wat geen enkele NL ploeg meer zou mogen doen. Daar zijn we gewoon niet goed genoeg voor. Maar ik denk dat Ajax dat echt niet zo vaak doet. Vorig jaar hebben ze ook echt gewoon pech gehad, en als ik me goed herinner het jaar ervoor ook. Dat vond ik echt anders dan andere jaren, waarin Ajax gewoon niet goed genoeg was.

16 september 2021 om 17:24

Kaarten kun je zomaar krijgen met zo’n rare snoeshaan van een scheidsrechter.
Keeper is een feit, maar hij is feitelijk tweede of zelfs derde keeper.
Thuisverlies tegen deze ploeg gaat niet snel gebeuren.
Besiktas is niet veel soeps.
Zaterdag heeft niets met de CL te maken.

16 september 2021 om 17:30

Volgens mij is Pasveer niet als 3de keeper gehaald.

16 september 2021 om 18:26

Alsof dat relevant is, het gaat om de huidige piekorde. En die kennen we nog niet.

16 september 2021 om 17:41

@Cas1: je argument over bij thuis verlies heb je weinig aan alle lof, duh… als je in de competitie er 10 wint, maar daarna 10 verliest, dan sta je waarschijnlijk niet bovenaan. Helemaal waar, maar wat heb je er nu aan? En je argument van Besiktas, die zal echt niet zo 1-op-1 gevoeld worden. Besiktas speelt niet met 11 Turken en Ajax niet met 11 Nederlanders.

16 september 2021 om 17:42

Je bent nu gewoon opzoek naar negativiteit. Ze hebben een klasse pot gespeeld. De scheids geeft altijd veel kaarten, Ajax heeft niks met Nederlands elftal te maken en als ze thuis verliezen hebben ze alsnog de lof van deze fantastische pot verdiend.

16 september 2021 om 18:16

Neen, zeker niet. Ik heb genoten, maar
1. ik vergeet het verleden niet (twee jaar achter elkaar hadden we kunnen hebben overwinterd)
2. ik wil waarschuwen voor onderschatting. Te beginnen met Cambuur

16 september 2021 om 17:42

Gele kaarten kwam vooral door de irritaties aan Ajax kant door toedoen van de scheids die echt zo slecht was en elke lichte overtreding tegen floot en andersom niet

16 september 2021 om 18:24

Zelfs bij een thuisverlies zal dat geen 1-5 of beter worden, dus dan maakt dat mogelijk zeker uit voor onderling resultaat..

16 september 2021 om 20:16

@cas1

De weg is nog heel lang zeg je, en dat is natuurlijk per definitie zo. Geen enkele ploeg zal ooit de perfectie behalen, en zeker ploegen uit de kleinere competities niet. Omdat ze financieel niet structureel kunnen concurreren tegen de groten.

We zullen dus moeten accepteren dat er altijd wat op Ajax aan te merken zal zijn. Als je dat als gegeven hanteert, dan vind ik de wedstrijd van gisteren echt heel goed. Niet alle 11 de spelers, maar als team was dit echt een hele dikke voldoende.

16 september 2021 om 20:19

Ja tuurlijk sta je voor lul als je tegen cambuur thuis punten verlies. Daarom gebeurd dat dus bijna nooit

Absoluut! Ben nu erg benieuwd naar PSV, AZ en Vitesse! Hopen op een mooie voetbal avond.

Persoonlijk vind ik Timber ook echt geweldig en ben ik een enorm groot fan van hem.

Heeft sinds begin dit kalenderjaar een basisplaats veroverd, maar ik vind hem echt onwijs goed. Is erg stabiel en zeer volwassen voor iemand van zijn leeftijd in zijn spel en maakt echt vrijwel nooit fouten. Het enigste wat ik mij kan herinneren wat een beetje de verkeerde kant opviel, was toen Ajax vorig seizoen in februari tegen PSV in de beker speelde en Ajax met 2-1 won (2 goals Haller in de eerste helft) en Timber een eigen goal maakte, maar dat was gewoon erg ongelukkig en kon hij niets aan doen maar dat is gewoon letterlijk het enigste moment wat ik van Timber kan herinneren wat een beetje tegenzat maar verder kan ik echt letterlijk niets bedenken.

Misschien de afgelopen periode bij het Nederlands elftal tegen Noorwegen toen Haaland scoorde, maar ik weet niet meer zeker of Timber daar ook bij betrokken was. Maar voor de rest speelt Timber bij zowel Ajax als het Nederlands-elftal alsof hij jarenlang ervaring heeft.

Zit ook een hele goede kop op. Op de een of andere manier zie ik ook wel een toekomstige aanvoerder van Ajax in Timber. Lijkt mij wel een soort leider en las laatst een interview van Timber waarin hij ook zeer volwassen overkwam en ook iemand die zeer ambitieus is om echt gewoon bij te leren en veel beter te worden.

Timber is ook niet de meest lange centrale verdediger en eigenlijk te klein, maar samen met Martinez (die ook niet lang is) vormt hij een goed duo en komen ze eigenlijk vrijwel nooit in de problemen met hun lengte, maar dat komt ook doordat ik altijd vind dat Timber, Martinez en Álvarez elkaar goed afwisselen en ondersteunen op hun tekortkomingen en echt een goed trio met elkaar vormen.

Rensch en Gravenberch zijn ook grote talenten en ben ik ook enorm fan van, maar ik gaf het een tijdje geleden al aan en persoonlijk ben ik het meest gecharmeerd van Timber. Zie in hem echt wel een hele goede verdediger voor de toekomst, maar hoop dat hij nog wel een aantal jaar bij Ajax blijft.

16 september 2021 om 17:32

Voor rust waren er gisteren 2 open kop kansen, en na rust scoren ze ook met het hoofd (die dan terecht afgekeurd werd). Dus verdedigend koppend vond ik het gisteren niet heel sterk.

16 september 2021 om 17:38

Ja oké, gisteren dan toevallig. Vooral bij dat doelpunt van Sporting wat werd afgekeurd stond het niet goed, maar over het algemeen komen Timber en Martinez vrijwel nooit in dit soort situaties terecht.

16 september 2021 om 19:01

Naja toevallig, gisteren was natuurlijk wel de eerste pot op niveau (afgezien van jc schaal natuurlijk). Als je tegen een opportunistisch team met goede koppers speelt wordt het gewoon billenknijpen een paar keer per westrijd. Verder staat daar natuurlijk tegenover dat ze goed staan en heerlijk onder de druk uit kunnen voetballen.

16 september 2021 om 23:00

Met Timber en Martinez kun je niet aankomen als Haaland straks in de spits loopt. Hoewel die het elke verdediging moeilijk maakt ga je dan wel gewoon lengte tekort komen.

17 september 2021 om 01:04

Nog geen jaar terug, konden de helft van de mensen hier het heel moeilijk accepteren dat Timber in alles beter was dan Schuurs. Dat verschil in kwaliteit kon je in de jeugd al zien, desondanks was het heel opmerkelijk dat Schuurs zo veel meer credit kreeg. Zag ik en een paar anderen het echt zo goed? Volgens mij niet. Ik ben wel oprecht benieuwd waar dat aan lag.

Ajax was heel goed en 5-1 is geweldig maar Sporting viel me ook wel zwaar tegen vooral in verdedigend opzicht en discipline. Neemt niks weg van de prestatie van Ajax maar normaal gesproken zijn Portugese ploegen daar juist enorm sterk in. De ruimtes die zij aan Ajax gaven waren enorm en dan is Ajax natuurlijk op zijn best, die weten daar wel raad mee..

16 september 2021 om 20:20

Sporting heeft vorig jaar in 34 wedstrijden 20 tegengoals gehad. Dat is net iets meer dan een halve goal per wedstrijd.

Nu komt Ajax en die schoppen er 5 in. Dat ligt dan echt niet alleen aan Sporting, die zijn niet in een zomer vergeten hoe ze dat vorig jaar gedaan hebben. Tuurlijk was het niet hun beste dag. Maar 5 goals tegen deze ploeg is gewoon een prestatie. Het gebeurt Ajax ook wel erg vaak, dat ze er lekker veel in leggen en dat de schuld dan bij de tegenpartij wordt gelegd.

17 september 2021 om 07:35

Zoals Antony speelde is het ook wel erg moeilijk te verdedigen. Die heeft in mijn ogen eigenhandig die hele verdediging van Sporting de vernieling in gespeeld.

Ik denk dat Ajax vooral moet opletten als ze moeten omschakelen van aanval naar verdediging. Als je zag dat Martines tegen over twee spelers stond bij die afgekeurde goal , dan denk ik dat ze daar wel voor moeten opletten. Sporting kwam er toch redelijk dreigend door , vooral met lopende spelers .

16 september 2021 om 17:27

Sowieso als een back hoog staat dat de andere blijft om bij balverlies dienst te doen als extra verdediger , nooit twee backs hoogop

16 september 2021 om 20:21

Ja bij die afgekeurde goal stond het echt niet goed. Kan Ajax weer van leren. Maar het is bijna niet te doen om een hele wedstrijd niet zo'n kans weg te geven.

16 september 2021 om 20:28

nee daar heb je gelijk in , maar niet alleen bij die afgekeurde goal stond het niet goed. ook bv bij die bal op de paal, ik geloof dat de tegenstander van Tadic alle ruimte kreeg om op te komen.

Natuurlijk mag Haller van mij de beste man op het veld zijn maar ik vindt persoonlijk dat Antony in deze wedstrijd formidabel was. Zonder zijn inbreng ( fabelachtig) was Haller niet zo ver gekomen. In deze vorm is Antony niet te houden voor Ajax. Wat een genot om naar te kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

695 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren