Sébastien Haller krijgt eretitel in Champions League na vier doelpunten

Donderdag, 16 september 2021 om 17:10Yanick Vos • Laatste update: 17:15

Ajax-spits Sébastien Haller is door de UEFA uitgeroepen tot Speler van de Week in de Champions League. De Ivoriaans international was vier keer trefzeker tegen Sporting Portugal. Jude Bellingham, Robert Lewandowski en Christopher Nkunku waren de andere genomineerden.

Haller was woensdagavond in Lissabon binnen acht minuten twee keer trefzeker. Na rust scoorde de aanvaller nog twee keer en bepaalde hij de eindstand op 1-5. Door zijn vier doelpunten bij zijn Champions League-debuut voor Ajax werd hij al uitgeroepen tot Man of the Match. Nu krijgt hij ook de titel Speler van de Week van de Europese voetbalbond.

Bellingham was ook kanshebber op de eretitel. De talentvolle middenvelder van Borussia Dortmund leverde met een doelpunt en een assist een grote bijdrage aan de 1-2 overwinning op Besiktas. Lewandowski scoorde twee keer op bezoek bij Barcelona (0-3) en maakte eveneens kans. Nkunku was de andere concurrent van Haller. Hij maakte een hattrick tegen Manchester City. Ondanks zijn drie treffers verloor Leipzig met 6-3.


Poll

Wie is voor jou de UEFA Speler van de Week?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door vernon)

Normaliter zou dit een makkelijke keuze zijn, maar als iemand een hattrick scoort bij City uit verdient diegene het eigenlijk meer.

16 september 2021 om 11:47

Daviddein, hattrick bij City uit is idd een prestatie, zeeker als middenvelder. Echter verlies je alsnog met 6-3, dus denk dat vier van de vijf met dikke winst in de uitwedstrijd wel zwaarder zullen tellen.... Edit: kan wel ontzettend goed koppen voor zo'n klein mannetje (1.75cm las ik net)

16 september 2021 om 12:13

Ik denk dat de winst niet zou moeten tellen, aangezien bij Sporting winnen en 4 doelpunten maken lang niet zo'n grote prestatie is als een hattrick maken tegen een club als Manchester City. Je hebt zelf gezien hoe er gisteren (niet) verdedigd werd daar, de andere wedstrijden hadden een veel hoger niveau, dat moet toch wel mee wegen in een speler van de week award.

16 september 2021 om 13:02

Goalski, ben ik op zich met je eens, maar heb je gezien hoe er verdedigd werd bij City?! Nkunku kreeg zelfs nog meer ruimte dan Haller hoor.

16 september 2021 om 13:08

@goalski,

Niet geheel mee eens. Tegen City krijg je gewoon ruimte om goals te maken. Zij hanteren het principe meer scoren dan de tegenstander wat ook duidelijk zichtbaar wordt in de 6-3 uitslag. Sporting daarentegen stond bekend als een ploeg die nauwelijks goals tegen krijgt en al helemaal in thuiswedstrijden en vervolgens zien we een verdediging die zo lek is als een mandje. Vervolg vraag wordt dan, zijn Benfica en Porto zo slecht? of is werd die verdediging zoek gespeeld?

Ter vergelijking de verdediging van Real zag er een aantal jaar geleden ook uit als een grote gate kaas, waarbij Courtois er zelfs uitzag als een derderangs keeper. Moeten dus zeker niet zomaar bagatelliseren wat gisteren gebeurde. Als straks Dormund en Besiktas ook aan de lopende band scoren tegen Sporting dan plaatst dat de prestatie van Ajax in het daglicht wat jij nu schetst, maar vooralsnog scoort Ajax 5 keer tegen een team dat boven Porto en Benfica eindigde en bekend staat als een ploeg die weinig doelpunten tegen krijgen.

16 september 2021 om 13:29

Tis daarom dat City zoveel doelpunten tegen krijgt 😅

16 september 2021 om 19:04

Are you watching Kale en Kokkie.

4 goals dat hebben alleen de grote voor elkaar gekregen tot nu toe. Mooi voor Haller

16 september 2021 om 17:29

Ik denk toch Haller. Je weet hoe het dit jaar ging met de individuele prijzen bij de champions league waar Jorginho tot beste speler van het jaar werd gekroond. Puur omdat hij met Italië het WK won en met Chelsea de Champions League. Want laten we eerlijk zijn, hij was echt niet de beste speler van het jaar…

Nkunku scoort er slechts 3 dus die is kansloos Vond Lewandowski heel goed, maar niet geweldig. Bellingham was wel sterk en erg beslissend maar is toch anders uitblinken op het middenveld. Deze gaat naar Haller!

16 september 2021 om 11:34

En geen goals? Bellingham maakte er 1 en verzorgde de assist op de andere goal. Aangezien Leipzig wel verloren heeft, verwacht ik dat het Bellingham of Haller is (ook omdat dit voor Lewa een normale prestatie is en hij niet uitzonderlijk speelde. Haller wint hem denk ik wel nipt

16 september 2021 om 11:39

Oh huh? Even een brainfart, aangepast Thanks

16 september 2021 om 17:30

Als Bellingham zou verdienen, zou je bijna Anthony ook nog in het rijtje kunnen zetten. Leverde ook 3 assists en speelde geweldig.

16 september 2021 om 11:39

Nkunku is dan ook een middenvelder

16 september 2021 om 11:52

Speelde in de praktijk als rechtsbuiten.

16 september 2021 om 12:21

Hattrick vs city of 4 tegen sporting..echt wereld van verschil ma dan ook echt wereld. Dus wat hij deed is veel knapper naar mijn mening dan haller.

16 september 2021 om 17:44

Toch is Haller het geworden. Komt natuurlijk ook omdat Ajax wint en Leipzig niet, debuut Hallet, 4 goals is een zeldzaamheid etc.

16 september 2021 om 11:47

Ik heb van Dortmund alleen de samenvatting gezien maar vond Bellingham daar wel heel fris en dreigend spelen. Als ze verder kijken dan alleen maar de goals, dan verdient Bellingham het misschien wel.

16 september 2021 om 11:53

Bellingham had hele goede acties inderdaad. Maar Besiktas had ook veel de bal, het was niet zo alsof Bellingham in zijn eentje de baas was op het middenveld. Alleen op de juiste momenten was Bellingham erg goed (goal, assist).

Ongelooflijk dat Antony niet ook is genomineerd, of mag er maar 1 speler van een club genomineerd worden? Los van dat moet Haller deze prijs natuurlijk winnen!

16 september 2021 om 11:58

Ik denk dat de ‘Player of The Week’ wordt gekozen uit de ‘Players of the Match’, want dat zijn deze alle 4 geworden. Dus dan idd maximaal 1 per club automatisch.

16 september 2021 om 17:20

Helemaal mee eens, tuurlijk waren de doelpunten van Haller belangrijk, maar heeeeel hoogstaand waren ze nu weer niet. Ik vond daarom de inbreng van Antony van groter belang.

16 september 2021 om 20:29

Niet hoogstaand?
Ben ook zelf niet Hallers grootste fan, maar deze goals waren van hoge kwaliteit hoor.

Allemaal even stemmen op de man die gister Valentijn de mond keihard dicht snoerde

16 september 2021 om 11:43

Lekker bashen op Valentijn, maar drie kwart van de Ajacieden had vooraf liever Tadic in de spits gezien

16 september 2021 om 11:49

Het gaat niet alleen om wie je de voorkeur geeft. Je kan prima voor Tadic kiezen zonder Haller te diskwalificeren.

Maar onze Valentijn vond het weer nodig om te zeggen dat Haller gewoon niet geschikt is voor de CL. Tja, dan verdien je het na 4 goals om afgezeken te worden.

16 september 2021 om 12:11

En het was ook nog eens nergens op gebaseerd. Debuut in de CL en vantevoren al roepen dat hij het niveau niet heeft. Klasse van Valentijn….

16 september 2021 om 12:17

@29er: Helemaal waar. Leuk nu lacherig doen, maar velen waren het met Valentijn's woorden gewoon helemaal eens. Zo zie je maar: je bent zo goed als je laatste wedstrijd.

16 september 2021 om 12:59

Het was gewoon zijn mening. Ik ben het trouwens ook vrijwel nooit met hem eens. maar dat het nergens op gebaseerd is weet ik niet. Haller was niet echt overtuigend de laatste maanden. Als hij dit kan doortrekken dan zat Valentijn er flink naast maar laten we dat eerst even afwachten. Want om nou na deze wedstrijd gelijk te zeggen dat hij het niveau wel heeft is ook beetje voorbarig.

16 september 2021 om 13:13

@regulator,

Valentijn is een clown. Snap niet dat ze bij PSV niet volledig in paniek zijn met zijn Ajax gebash. Letterlijk het tegenovergestelde van wat die man beweerd gebeurd. Ga niet uit naar real dat is kansloos, Mura kun je vrijlaten scoort nooit, Haller kun je beter niet opstellen is niet geschikt voor CL. Echt ik ben bereid Valentijn geld te betalen om te roepen, dat Ajax op grote afstand van PSV 2e wordt, dat Mazraoui, Gravenberch en Onana sowieoso niet gaan verlengen, dat de nieuwe aanwinst van Ajax een grote miskoop is en dat Kudus altijd geblesseerd is.

16 september 2021 om 13:53

Lekker Vernon, maar Valentijn wordt al afgezeken wanneer zijn naam in het artikel staat. Niemand kijkt meer naar de inhoud. Het afzijkcultuurtje op voetbalzone slaat nergens op. Heeft weinig inhoudelijks

16 september 2021 om 14:41

Ninjakai: klopt helemaal wat je zegt. Daar zit ook de grap in. Als een artikel van Driessen afkomstig is zie je vaak comments als: “ik ben het nooit met valentijn eens, maar deze keer …”.

@29er: ik vind dat Valentijn zich altijd zeer respectloos opstelt en een hetze tegen anderen voert of heel denigrerend overkomt. Riooljournalistiek ten top en daar heb ik geen respect voor. Hem afzeiken is eigenlijk superfijn en een makkelijke manier om even te ventileren. Wat is daar mis mee?

16 september 2021 om 15:43

wat daar mis mee is? dat je exact hetzelfde doet als wat hij doet. Hypocriet en niveauloos

16 september 2021 om 18:58

29er man man, vraag anders een Valentijn handtekening bij de Telegraaf. Die man heeft het er zelf naar gemaakt met zijn kansloze uitspraken. Als je een grote bek hebt dan kan je weleens op de blaren komen te zitten.

16 september 2021 om 19:52

@29er

Maar Valentijn doet dit nu niet voor het eerst. Kijk naar wat ninjakai in #53 zegt over Moura en over Real. Dat hele seizoen zat Valentijn er episch naast wat Ajax betreft. Hij heeft het dus gewoon verdiend.

Soms zegt hij opeens iets dat hout snijdt, en dan zie je dat er mensen zijn die dat ook gewoon zeggen. Hij heeft ook weleens een aardige column. Bij het EK nog, geloof ik. Maar de manier waarop hij dingen als feiten preenteert en er dan werkelijk faliekant naast zit, is gewoon hilarisch aan het worden.

Iemand die 4x scoort in de Champions League kan je niet om heen. Speler van de week 100%

4x scoren is echt wel redelijk uniek. Alleen Nkunku vind ik de andere gegadigde. Niet dat Bellingham en Lewandowski het niet goed deden natuurlijk, vooral ook heel knap van Bellingham maar 4x scoren moet wat mij betreft gewoon doorslaggevend zijn! (en ja, ben natuurlijk niet objectief )

16 september 2021 om 11:33

En ook nog eens bij zijn debuut in de CL, een mooiere visitekaartje kun je denk ik niet afgeven.

Hahah en dan zegt Valentijn:" Haller KaN eChT nIeT iN dE cl"

Staat de man straks misschien gewoon in CL elftal van de week.

16 september 2021 om 11:30

Dat zou het natuurlijk helemaal afmaken. Maar dat Valentijntje altijd tegen lijkt of een hele andere mening is aangedaan is vooral om publiciteit te genereren. Want of het nu positief of negatief is, er wordt over hem en zijn kwaliteitskrant de T. gepraat. Volgens mij is het hem daar meer om te doen. De inhoud heeft er nooit in gezeten en zal er ook nooit komen

16 september 2021 om 11:36

@mrkrillin: Ik heb ook zo m'n bedenkingen bij meerder uitspraken van hem, maar dat iedereen er zo massaal op terugkomt, vind ik ook niet helemaal fair. Ik ben blij met hem als journalist omdat hij geen naprater is. Dat wil niet zeggen dat ik altijd met hem eens ben natuurlijk, maar je kan ook van die grijze muizen hebben als Jeroen Stekelenburg, Arno Vermeulen, Maarten Wijffels etc. Hier heb je tenminste wat ophef en discussie. En het is niet zo dat hij alleen maar onzin uitslaat en hij durft een impopulaire mening te hebben. Dat kan ik wel waarderen.

16 september 2021 om 11:45

@messino

"maar dat Valentijntje altijd tegen lijkt of een hele andere mening is aangedaan is vooral
om publiciteit te genereren."

Dat begrijp ik ook, alleen denk ik ook dat hij te veel probeert om de nieuwe Derksen te worden. Waar bij Derksen het meer natuurlijk is, komt het te geforceerd over bij Valentijn.

" Ik ben blij met hem als journalist omdat hij geen naprater is.'

Vind je? Ik heb ook liever geen na-prater, maar ook niet iemand als Valentijn. Het is zo gemaakt en komt te geforceerd over. Ik vraag mij ook af, wat voegt zijn rol dan? Voetbal kennis ontbreekt, dus is niet zo dat ik er van kan leren. Geen scherpe pen als Derksen toen hij columnist was. Het komt te vaak over dat hij niet weet waar hij het over heeft, verkeerd geinformeerd of bewust verkeerde info verspreid.

Vond zijn voorganger veel beter.

16 september 2021 om 12:21

@4ever4: Valentijn lijkt mij op iemand die op basis van een inleiding van een artikel een mening vormt en dan vervolgens doet alsof hij alles weet. Inhoudelijk voegt hij nimmer iets toe omdat hij het spelletje gewoon niet ziet. Daarnaast brengt hij alles op zo'n betweterige toon, zonder enkele sarcasme of humor erin. Dat maakt imo zijn uitspraken eerder irritant, dan dat het iets toevoegt.

16 september 2021 om 12:50

@regulator @mrkrillin: Ik ben ook geen fan van Valentijn hoor, maar ik vind dat je hem er best bij kan hebben. In ieder geval meer dan iemand zonder verstand die geen enkele kritische vraag durft te stllen.

16 september 2021 om 19:53

Hij staat niet alleen in het elftal van de week, hij is speler van de week. Mooier kan niet.

Ben benieuwd aan welke voorspellingen Driessen zich nu weer gaat wagen.

Logisch dat je als Nederlander kiest voor Haller maar uit bij Man City 3x scoren is toch een grotere prestatie als je het mij vraagt. Dat je überhaupt 3x kan scoren tegen City in 1 wedstrijd is al bijna ondenkbaar.

16 september 2021 om 12:12

Daar wordt niet naar gekeken tegen welke club ze 3 keer scoren.

16 september 2021 om 12:18

Dat zou een aardige diskwalificatie van de award zijn, aangezien Sporting niks in een Champions League te zoeken heeft en Manchester City een van de favorieten voor de eindzege is, de tegenstand is nogal een belangrijk onderdeel.

16 september 2021 om 12:56

Altijd mooie voorspelbare reacties van je Goalski. Maar als je na 8 min al 2-0 achter staat dan zakt de moed je aardig in de schoenen. Ajax was gewoon goed en Sporting had een mindere dag, daar had ik meer van verwacht.

16 september 2021 om 17:54

Je snapt er overduidelijk helemaal niks van. Laat maar. Op jouw manier zou haller met 8 doelpunten nog niet eens winnen want het was niet tegen city.....
Heb je ooit gekeken hoe city loopt te verdedigen? Zo moeilijk is dat niet hoor om daar tegen te scoren. Die geven ook alle ruimte weg.

16 september 2021 om 19:03

Man man Goalski, zoals anderen al terecht opmerkten. Altijd dezelfde voorspelbare reacties, en alles om prestaties van Ajax te diskwalificeren. Echt te triest voor woorden maar goed, ik ben op Europees gebied voor iedere Nederlandse club. Zoals gelukkig wel de meeste op deze website.

16 september 2021 om 19:56

Sporting is gewoon de kampioen van Portugal, als die al niks in de Champions League te zoeken hebben, dan kunnen we net zo goed gelijk de Champions League beperken tot een stuk of 8 of 16 clubs. De rest heeft daar immers niks te zoeken.

Verder vind ik het wel degelijk relevant tegen wie er gescoord wordt. Als je als Bayern met 6-0 van een kleine club wint, is dat wat anders dan uit bij City drie keer scoren. Alleen is in dit geval uit bij Sporting 4x scoren ook gewoon erg knap, dus dan win je gewoon terecht.

Lijkt mij toch duidelijk dat hij deze gaat winnen. Om eerlijk te zijn heb ik best vaak kritiek gehad op Haller, voornamelijk vanwege het ontbreken aan voetballend vermogen. Als hij zo doorgaat moet ik hier toch echt op terugkomen: wanneer hij (zoals gisteren) spelers om zich heen laat voetballen door te fungeren als aanspeelpunt, en vleugelspelers hem weten te vinden voor zijn afronding, is hij in mijn ogen een geweldige Ajax spits. Hopelijk trekt hij deze lijn door!

16 september 2021 om 11:34

Verschil is natuurlijk dat Sporting de ideale tegenstander is voor zijn manier van voetballen zoals het destijds bij Utrecht in de eredivisie was. Wat meer ruimte achter de verdediging en jongens dat de achterlijn kan halen. Helaas kom je dat soort wedstrijden als Ajax weinig tegen en als je ze tegen komt is het vaak van hoog kaliber.

16 september 2021 om 11:38

Mensen lijken wel vaak te meten met meerdere maten. Als Lewandowski onzichtbaar is in een wedstrijd maar wel 2x scoort, vindt iedereen hem een topper (en dat vind ik ook). Als Haller scoort maar verder wat onzichtbaar is, vinden mensen hem voetballend niet goed genoeg en dus eigenlijk geen goede spits. Dat vind ik nogal krom. Hij staat daar of om te scoren of om anderen in staat stellen te scoren (als kapstok). Beide doet hij eigenlijk bijna altijd wel en dat maakt hem in mijn ogen een ideale spits voor ons.

16 september 2021 om 11:41

@4ever4ajax helemaal waar. Enige puntje voor Haller is dus dat hij wel moet blijven scoren

16 september 2021 om 11:47

Ach 4ever4ajax toen Ibra bij Ajax speelde, was er ook genoeg commentaar op Ibra. Dat zal je altijd hebben bij Ajax. Klein stukje afgunst zal er ook meespelen.

Ik vraag mij af wat je nog meer zou moeten doen dan 4 keer scoren bij je CL debuut om deze prijs te winnen. Dat is toch uniek?

16 september 2021 om 11:42

Volgens mij zag ik gister een statestiek voorbij komen dat de laatste die een hattrick maakte bij zijn debuut in de CL, Marco van Basten was bij AC Milan, maar over 4 doelpunten heb ik niks voorbij zien komen, maar het kan zijn dat ik niet goed heb opgelet op de statestieken.

16 september 2021 om 11:58

Bijna helemaal goed. Van Basten scoorde er juist ook 4 bij zijn CL debuut. Precies hetzelfde als Haller dus

16 september 2021 om 12:04

Ooh dan heb ik dat stukje inderdaad gemist, maar dan is het alsnog een schitterende prestatie dat de laatste die het gelukt is, 1 van de beste Nederlandse voetballers ooit was, die toch al wat jaartjes is gestopt als voetballer.

16 september 2021 om 12:24

3x scoren uit tegen city en dat als een middenvelder en heeft ze nog mooier gescoord ook.

4 goals in de cl is natuurlijk uitzonderlijk. Nkunku scoort echter 3 keer uit bij city. Hoeveel spelers kunnen dat zeggen ? Voor mij is Nkunku de cl speler van de week

Als het om de mooiste goals gaat vindt ik dat Nkunu hem verdient

16 september 2021 om 11:59

Het gaat om de speler van de week he en niet om het doelpunt van de week.

16 september 2021 om 12:04

Klopt maar vond hem buiten zijn goals om aardig ballen

3x uit tegen city,normaliter een middenvelder en mooiere goals gemaakt.

Iemand die vier keer scoort bij de Godenzonen heeft natuurlijk het meeste recht op de prijs. Gefeliciteerd Haller!

4 goals in je Champions League debuut. Ik ga ervan uit dat Haller deze prijs gewoon wint

Zou zelf kiezen voor Nkunku, hij mag dan wel niet gewonnen hebben met Leipzig maar scoort er wel eventjes 3 tegen een van de favorieten, en het waren nog mooie goals ook. Haller scoorde 4 "intikkertjes" (zeker niet lullig bedoeld, je moet er wel staan) tegen Sporting, natuurlijk geweldig maar van Sporting verwacht ik nou niet dat ze bij de laatste 16 zitten en voor Besiktas geldt hetzelfde.

Moet zeggen dat ik ook erg onder de indruk was van de Ketelaere gisteren, wat een fantastische voetballer is dat.

3x tegen City scoren, wat een prestatie zeg, dan zou je hem in mijn ogen wel verdienen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger104
R. GravenberchMiddenvelder101
S. BerghuisAanvaller103
S. HallerAanvaller107
D. TadićAanvaller105
J. TimberVerdediger91
E. ÁlvarezMiddenvelder92
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

34 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 10 7 1 0
2020/2021 Ajax 19 11 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0
Laatste voetbalnieuws

Van der Gijp over ‘gemankeerde’ Ajacied: ‘Anders zou hij bij Everton zitten'

Sébastien Haller is maandagavond een belangrijk onderwerp van gesprek voor de Nederlandse analytici. Hans Kraay jr. laat zich positief uit over de spits van Ajax tijdens Veronica Inside, terwijl René van...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren