‘Real Madrid heeft het geld om Haaland én Mbappé aan te trekken’

Maandag, 13 september 2021 om 16:15Rian Rosendaal • Laatste update: 16:24

Volgens Javier Tebas kent Real Madrid momenteel weinig zorgen op financieel gebied. De voorzitter van LaLiga durft zelfs te stellen dat De Koninklijke voldoende budget heeft om Erling Braut Haaland én Kylian Mbappé aan te trekken. De aanvallers van respectievelijk Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain worden al geruime tijd in verband gebracht met een toptransfer richting Real.

"Real Madrid heeft voor tweehonderd miljoen euro (inclusief afgelopen seizoen, red.) aan spelers verkocht", zo opent Tebas maandag in een uitgebreid interview met Sport. "Sommigen willen meer geld om zo meer Porsches en Ferrari's en betere huizen te kopen, in plaats van het op een ethische manier te verdelen onder alle spelers in het voetbal. Ze beschikken dus over het geld om zowel Haaland als Mbappé binnen te halen. Real heeft geen verlies geleden en ze hebben goede zaken gedaan met uitgaande transfers. Wat ik echt niet begrijp is dat een club als Paris Saint-Germain vierhonderd miljoen euro schuld heeft maar tegelijkertijd een salarishuishouding hanteert van vijfhonderd miljoen euro. En ondanks die situatie weigeren ze aanbiedingen voor Mbappé", aldus de verbaasde bestuurder uit Spanje.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Laporta vernietigend na claim over Messi: ‘Zieke obsessie met Barça’

De voorzitter is niet gediend van uitspraken van Javier Tebas over Lionel Messi.Lees artikel

"De regels voor de controle op financieel gebied schieten tekort in Frankrijk, het brengt schade toe aan de Europese markt", vervolgt Tebas. "Het UEFA-systeem zit verkeerd in elkaar. We moeten investeringen binnenhalen, maar geen onbeperkte bijdragen met constante verliezen. In andere sectoren zou het echt niet zijn toegestaan. PSG wint het liefst de Champions League, om tegelijkertijd een miljoenenschuld te hebben. Op die manier maken ze de supporters blij, want je wint wel de Champions League, Maar daarmee wordt het voetbal wel om zeep geholpen, het is heel gevaarlijk."

Tebas laat tevens zijn licht schijnen over de financiële situatie bij Barcelona sinds de uitbraak van het coronavirus. "Het belangrijkste is niet de schuld die ze hebben, maar het vermogen om deze schuld terug te betalen", analyseert de voorzitter van LaLiga. "De winst van Barcelona bedroeg op een gegeven moment een miljard euro. Hun verhouding is één op één, beter dan zeventig procent van de clubs in Europa. Beter ook dan PSG en de clubs in de Premier League. Wij vinden dat de financiële controles de duurzaamheid van Barcelona alleen maar ten goede komen. Hun inkomen is getroffen door de coronacrisis, maar Barcelona bevindt zich niet in een slechte positie. Er zijn genoeg clubs die er veel slechter aan toe zijn", aldus Tebas.


Poll

Welke spits past het beste bij Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

126 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Liever Halaand dan. Vind hem nog technischer in de kleine ruimte en is qua snelheid niet heel veel verschil met Mbappe die het van de ruimte moet hebben

13 september 2021 om 16:24

Liever allebei dan. En nog een CV, zodat Nacho kan dienen als back up voor Carvajal.

13 september 2021 om 17:31

Wat ik ergens ook zou willen, is Mendy voor Theo in een ruildeal oid.

13 september 2021 om 17:51

Haha ik snap dat je dat zou willen. Hopelijk blijft Theo lekker in Milaan!

13 september 2021 om 18:38

Hehe, jullie mogen Brahim dan houden owkee. 😇 Haha nee maar Theo heeft in 2022 nog een 2 jarig contract. Wil Milan aan hem verdienen moeten ze wellicht wel kijken naar een transfer of gaan ze weer niet slim een speler transfervrij willen laten gaan en geen cent eraan verdienen zoals met Donna, Calhanoglu en co.

13 september 2021 om 20:11

Niet normaal eigenlijk hoeveel blunders Real heeft begaan met Lliorente, Hakimi, Theo, Kovacic kun je er ook bij zetten... Maargoed met Modric Kroos en Casemiro, win je 3 keer de CL..

13 september 2021 om 20:27

Valt wel mee toch. Ze hebben goed verdiend aan de transfers en de spelers hebben zich pas echt ontwikkeld buiten Real. Dat hadden ze bij Real niet kunnen doen door gebrek aan speeltijd.

13 september 2021 om 20:41

Buiten het feit dat g een van deze spelers nu een vaste basisplek zou hebben, is mede door verkoop van deze spelers Madrid financieel stabiel en kon er 200m worden geboden op mbappe. Helaas stroomt het geld niet uit de kraan bij madrid zoals bij een city, chelsea of psg. Hierdoor is verkoop soms vervelend maar noodzakelijk

13 september 2021 om 22:41

Enkel Hakimi vind ik zeer jammer. De rest is wel oke. En gewoon prima bedrag voor gekregen.

13 september 2021 om 16:25

Haaland is niet technischer dan Mbappe

13 september 2021 om 16:27

Mbappe is verre van technisch. Heel erg snel bloedsnel, maar vind niet dat de bal blijft plakken aan zn voet. Haaland heeft meer techniek vind ik

13 september 2021 om 17:20

Mbappe heeft een prima techniek hoor. Natuurlijk niet zoals een Neymar of Benzema maar ik vind wel dat je overdrijft. Haaland heeft ook een redelijke techniek maar voor mij minder dan Mbappe

13 september 2021 om 18:23

Haaland meer techniek dan Mbappe? Mag hopen dat je wat gedronken hebt anders kijk je echt geen voetbal Haaland kan alleen maar rennen en afmaken Mbappe stuurt spelers 7 x het bos in en is ook nog eens 3 x sneller dan Haaland

13 september 2021 om 16:28

Lol Haaland moet het helemaal niet hebben van de kleine ruimtes en is niet technischer dan Mbappe.

13 september 2021 om 16:40

Haaland speelt in de spits waar ruimtes altijd klein zijn. Doordat het zo'n beest is kun je hem moeilijk van de bal krijgen. Mbappe moet het van zijn snelheid hebben op de zijkanten.

13 september 2021 om 16:48

Klopt daarnaast kan Mbappe niet echt iemand op techniek voorbij als Neymar

13 september 2021 om 17:33

Hmm alsof wat Mbappe doet niet technisch is. Technisch zijn is niet alleen trucjes kunnen hoor of whatever. -_-

13 september 2021 om 17:33

Mbappe kan makkelijk spelers voorbij met techniek en zonder teveel snelheid hoor, genoeg kapbewegingenben, aannames en andere skills van hem gezien waarmee hij iemand voorbij gaat. Hij is echt niet alleen snelheid.

13 september 2021 om 18:51

Eens. Vind ze beide technisch niet super sterk hoor. Ze zijn rete snel, sterk en een neus voor de goal.

13 september 2021 om 16:31

Eigenlijk heb ik ook liever haaland en haaland is ook technischer alleen hebben wij benzema rondlopen. Die blijft nog wel paar jaar van ze plek verzekerd. Benz is beter dan wie dan ook in de spits.

13 september 2021 om 16:33

Benzema en Haaland samen zou gruwelijk zijn. Vind dat beter dan Benzema en Mbappe eerlijk gezegd. Vind Haaland ook wel beter dan hem

13 september 2021 om 16:39

Wat doet die Haaland mij denken aan CR7, ook zo geil om doelpunten te maken... Waarom zou Haaland niet hetzelfde kunnen fuctioneren zoals Ronaldo bij Real? Beginnend vanaf links, loopacties richting de spitspositie met Benzema die inzakt... Een ding is wel zeker Mbappe kan niet tippen aan de dodelijke schot/finish van Haaland, man wat schiet hij hard en secuur..

13 september 2021 om 16:40

Jaa daar dacht ik ook aan. Lijkt me echt een superduo benz en haaland. Mbappe en benz dat valt echt reuze mee bij het franse elftal.

13 september 2021 om 16:41

Vind het eerlijk gezegd ook meevallen die 2 daar

13 september 2021 om 16:47

Benz dwarrelt ook regelmatig af naar de zijkanten en is daar ook levensgevaarlijk he?

13 september 2021 om 17:11

Realxiii

Alleen is Mbappe vanaf januari gratis vast te leggen voor volgend seizoen,

Haaland neemt Raiola mee. Clausule was iets van 75/90 miljoen maar zullen naast hoogste salaris ook onwijs veel commisie aan de pa en Raiola moeten betalen.

13 september 2021 om 17:15

Ik hoop dat perez zowel bij haaland als mbappe zichniet laat ombuigen en geen gekke commissies gaat aftikken. Dan liever beiden niet, maar we moeten ons niet laten bespelen door walgelijke figuren zoals raiola.

13 september 2021 om 17:35

Ja ik heb dan ook liever Mbappe. Mbappe kan nog prima verder met Benzema. Vini erbij top. En dan zou je nog altijd later Lautaro kunnen halen als vervanger voor Benzema. Lautaro is ook een prima teamspeler. Maar goed Perez zal beide willen halen en dat is meer dan prima hehe. Haaland is ook gewoon een goal machine en nog zo jong, ongekend.

13 september 2021 om 20:33

Er wordt geroepen van die clausule, maar voor hetzelfde geld tekent hij bij en bye bye clausule zodat dortmund de vetpot kan vragen voor haaland.

13 september 2021 om 20:50

Ik heb veel liever mbappe. Die is veel completer en met alle sterren die psg heeft, is hij de grote man. Kan scoren, assists geven, is rete snel en kan een actie maken. Haaland is natuurlijk een super spits maar in mijn ogen minder compleet. Je wil real toch gewoon 433 zien spelen en niet 2 spitsen?? Mbappe had vorig jaar in totaalgewoon 46 goals en 15 assists.

13 september 2021 om 18:45

Haaland is echt niet technischer. Betere afmaker en betere looplijnen en daardoor dodelijker, maar technisch en qua snelheid toch echt Mbappe.

Real Madrid heeft toch ook een schuld ivm het stadion? En perez heeft gezegd dat zonder de super league het niet mogelijk is om ze allebei te kopen. Ook niet heel gek als je voor een 1-jarig contract 220 miljoen wil aftikken. Hou je uiteindelijk weinig geld over. En vind het ook wel komisch dat een Spanjaard begint over de financiële controle die te kort schiet in een ander land. Volgens mij zijn de Spanjaarden daar nou ook niet heel sterk in.

13 september 2021 om 16:28

De schuld is een hypotheek over 30 jaar, Duck. Een aflossing van 20 miljoen per jaar geloof ik, mag geen probleem zijn als er publiek mag komen.

13 september 2021 om 16:41

30x 20 miljoen euro is een schuld van 600 miljoen euro. Maar ja, in Spanje ziet men schulden kennelijk anders.

13 september 2021 om 16:52

Zolang je aan je betalingsverplichting kan voldoen en je als club binnen het salarisplafond van La Liga blijft is er toch niks aan de hand dan?

13 september 2021 om 17:35

Speedy, dus als jij een huis koopt en een hypoteek afsluit, mag je geen boodschappen meer doen? Je hebt immers een schuld van 400.000 euro en ook al kan je die makkelijk afbetalen en daarnaast andere dingen kopen, mag dat niet? Vreemde redenering.

13 september 2021 om 18:57

Barca leent dat bedrag om schulden af te lossen! Kan je het beter investeren (hypotheek) in een nieuw stadion, zodat er ook veel meer geld binnen komt!

14 september 2021 om 10:42

@quancios
Zodra ik een huis koop, heb ik een hypotheek schuld. Real heeft dus een hypotheek schuld van 600 miljoen euro.
Het is niet ik maar de heer Tebas die het vreemd vind dat PSG met een schuld van 400 miljoen euro een bedrag van 500 miljoen euro aan salaris uit geeft. Hij vind het onbegrijpelijk dat Real Madrid, met een schuld die vijftig procent hoger ligt dan die van PSG, geen speler van PSG kan kopen terwijl Real Madrid dan nog een hogere salaris last zou hebben als Psg.
Ik ben het helemaal met je eens dat het een vreemde redenering is echter het is de redenering van de heer Tebas en niet van mij.
Overigens kan je een hypotheek van een huis niet vergelijken met die van een stadion. Een huis kan door de bank verkocht worden als je in gebreke blijft. Een voetbal stadion is praktisch onverkoopbaar.

13 september 2021 om 16:43

Schulden hetzij hier hypotheek aflossing op infrastructuur om het niveau v h voetbal te verhogen of te waarborgen, zoals in stadions of trainingscomplexen, tellen voor de FFP sowieso niet mee als een staande naakte schuld omdat die zijn aangegaan beter promotie v h voetbal.....zo dat weet je weer !

13 september 2021 om 16:55

Als Madrid slim is gokken ze op volgend jaar. Mbappe transfervrij en Haaland relatief goedkoop. Dan kan je die 140 miljoen stoppen in tekengeld etc en heb je ze beide voor 220. Absurd bedrag maar dan kan Barca haar borst nat maken.

13 september 2021 om 19:11

PSG is bezig met een contract voor Mbappe an offer he cant refuse...

13 september 2021 om 19:19

In principe kan je alles ‘refusen’ helaas als Mbappe z’n zinnen heeft gezet op een transfer naar Real en tekengeld van 80 millies!

13 september 2021 om 22:31

In spnje praten ze over 40 miljoen tekengeld en een netto salaris van 20-25m per jaar

Ik weet niet hoor, maar die Tebas, baas van La Liga, is lekker bezig de laatste tijd. Eerst uitspraken doen dat FC Barcelona Messi niet had hoeven te laten gaan. Nu weer dat Real Madrid Mbappe en Haaland kan kopen. Ik vind het allemaal een beetje ongepaste uitspraken. Laat deze man zich lekker bezig houden met zaken die de competitie aangaan en laat de clubs lekker hun eigen zaken regelen.

13 september 2021 om 17:00

Die Tebas ziet alle sterren La Liga uit lopen en hoopt dat er zsm weer sterren bij komen omdat hij zijn competitie anders niet goed kan verkopen. Een kat in het nauw...

13 september 2021 om 17:23

Dat zal wel, maar ik weet ook niet of Real er zelf blij mee moet zijn dat dit soort dingen worden gezegd. Als Raiola dit ziet dan zit dat mannetje lekker in zijn handen te wrijven. Die gooit zijn eigen toeslag met 10 miljoen omhoog en krikt de salariseisen van Haaland ook nog iets verder omhoog.

13 september 2021 om 17:01

Die man lult maar wat. In het eerste stuk zegt hij dat er niet genoeg toezicht in Frankrijk is want PSG heeft een schuld van 400 miljoen. Daarna zegt hij over Barca dat het niet gaat om de schuld maar of ze het terug kunnen betalen. Maar dat geld toch ook voor Psg of niet? Hij spreekt zichzelf tegen.

Wat een domme uitspraak van deze Tebas zeg, Daar zal Real blij mee zijn, dat PSG en Dortmund nu weten dat Real veel geld heeft.... Die gaan de absolute hoofdprijs vragen en zo wordt het Real nog moeilijker gemaakt

13 september 2021 om 16:28

Mbappe is dan transfervrij en Haaland heeft een clausule..

13 september 2021 om 16:35

Mbappe is na dit seizoen transfervrij. Er gaan geruchten dat Real in de winterstop een nieuwe poging gaat wagen

13 september 2021 om 17:01

Mbappe mag in de winterstop al praten met andere clubs, dus ook andere dan Real.

13 september 2021 om 16:28

Behalve dat Mbappe komende zomer gratis de deur uit loopt dus daar heeft PSG niets over te zeggen, en Haaland is komende zomer voor 75 miljoen op te halen aangezien dat contractueel vastgelegd is. Alsnog een rare uitspraak en onnodig, maar het brengt de deals niet in gevaar. Misschien is het een poging om La Liga relevant te houden aangezien de perceptie van La Liga wel heel ver onder die van de Premier League begint te zakken. Of het nou waar is of niet, La Liga voelt steeds meer als verleden tijd en een neerwaartse spiraal, terwijl de Premier League juist een hoogtepunt lijkt te beleven met een fenomenale top 4.

13 september 2021 om 17:19

PSG en Dortmund zijn al geruime tijd op de hoogte van de financien van Real, Emile. De jaarcijfers zijn gewoon openbaar.

Zo, eat that Barcelona. Na dit seizoen wordt de afstand schier onoverbrugbaar. En dat alleen door dom beleid. Stadion ziet er ook geweldig uit in Madrid. Zijn veel mensen die niet objectief kunnen oordelen vanwege NLse link met Barca maar Cruijff zou beleid daar verafschuwen. Had al niks met Neymar, laat staan dat je idiote bedragen betaalt voor Griezmann, Coutinho en Dembele. Totaal knettergek en dat zal nog wel even doorgaan. Eindigen buiten top 3 is exit Koeman (en Depay dus) en nieuwe tijd van volledige paniek. Doodzonde, begrijp me niet verkeerd, liever dat beide clubs mooi elftal hebben maar dat is kansloos (zeker nu eigen jeugd ook in sneltreinvaart uit Barcelona gaat)

13 september 2021 om 16:42

Dit seizoen ontlopen de twee selecties elkaar niet veel. Barcelona geeft als altijd eigen jeugd meer de kans. Mbappe zou ook best wel eens kunnen blijven.

13 september 2021 om 16:46

Moah. Vanuit de eigen jeugd zijn momenteel alleen Busquets, Puig en Fati in de selectie aanwezig. Het gros en de basis is tegenwoordig ook gewoon aangekocht hoor

13 september 2021 om 16:48

Busquets, Balde, Alba, Fati, Pique, Nico, Eric Garcia, Gavi, Araujo.

13 september 2021 om 16:58

Een goeie mix van eigen kweek en talentvolle aankopen. Op het veld ziet het er bij Barcelona toch redelijk uit. Al denk ik dat ze in de voorste linie en de laatste linie problemen zullen krijgen. Maar het is vooral alle ellende naast het veld, dat is wat ze er niet bij kunnen hebben.

13 september 2021 om 17:02

Blessures zijn alles bepalend. Madrid heeft Benzema echt immens nodig.

13 september 2021 om 17:21

Dat hebben wij bij Real ook gezien het afgelopen seizoen. En ik moet er niet aan denken dat Benzema geblesseerd zou uitvallen, dat is wel het grootste horror-scenario.

13 september 2021 om 18:24

Wat een speler is hij geworden. Hij was al goed maar is nu echt de koning van Madrid.

13 september 2021 om 16:54

Gj7300Ga nou niet direct hoog van de toren blazen, en heb respect voor de eeuwige aartsrivaal. Na 13(?)jaar dominantie van Barcelona in La Liga is dat wel op zijn plek. Barca blijft Barca die kunnen zomaar veel winnen tegen de kleinere tegenstanders, en idem geldt sowieso ook voor regerend kampioen Atleti...ViscaCatalunyaHeb je onder een steen gelegen in het tijdperk Bartomeu? Barca is Real wat etiket koopclub de laatste jaren echt wel voor gebleven.

13 september 2021 om 17:04

en dat zal nog wel even doorgaan ....daarom dat ze ook afscheid genomen hebben van o.a. Griezmann met dik verlies. Mensen denken dat je een beleid/club in 1 zomer weer gezond kunt maken na jaren van wanbeleid. Hetzelfde bij mijn club Arsenal, er wordt verwacht dat het met 1 zomer allemaal weer recht getrokken is en we meteen weer mee gaan doen met de grote jongens. Dan heb je nog de kwesties die achter de schermen spelen, de juiste poppetjes op de juiste plekken zetten en de rotte appels eruit werken. Net zoals een club niet in 1 zomer vernield wordt, kan het ook niet in 1 zomer hersteld worden. Rome wasn't built in a day...

13 september 2021 om 17:14

@gj7300

"d al niks met Neymar, laat staan dat je idiote bedragen betaalt voor Griezmann, Coutinho en Dembele. '

Liever deze spelers voor veel geld, dan een Luuk voor een huursom...

Ook Dest sloeg nergens op.

13 september 2021 om 17:44

Mrkrillen: Omdat het Koeman aankopen zijn. Koeman slaat nergens op. Die moet echt weg. Als barca geld had en Koeman kon Wijnaldum halen, was pedri nooit doorgebroken bij barca.

13 september 2021 om 17:52

@visca

Eens dat aankopen van hem nergens op slaan. Deed hij ook al bij oa Everton. Klaassen, Martha etc

Bij Feyenoord voltreffer Pele was puur toeval.

Maar dat mensen roepen dom beleid en komen met naam Neymar...als RM fan keek ik jaloers naar voorhoede MSN. Was gewoon een nachtmerrie.

Dembele bij Dortmund was ook sensatie en schrok toen hij naar Barca ging. Snel, 2 benig, scorend vermogen. Bizar dat niet volledig gelukt is bij Barca.

Coutinho en Griezman had ik vooraf wel veel twijfels en dat was ook dom beleid.

Maar dan juichen voor Dest en Luuk.... Haal dan niets...schuif een talent van Barca 2 of desnoods onder 19 door. Wil je oorlog voor gooi lange speler in de spits bijv Pique en schuif met andere spelers.
Dest was bij Ajax al drama. Liep als blinde kip vaak drukte in, ipv veld breed houden.

13 september 2021 om 17:37

GJ7300 komt door de ex president, die heeft er een zooitje van gemaakt. Vind dat Laporta het goed doet. Zorgen dat de club gezond wordt.

13 september 2021 om 17:47

Over obkectief beoordelen gesproken... maakt niet uit ieder zijn ding natuurlijk. Laten we eerst afwachten wat er geneurd. 2 seizoenen geleden was Feyenoord er volgens de kennera er met ajax ervan door. Weg bij PSV maar kijk hoe er nu gedacht wordt...

13 september 2021 om 19:40

de sterkhouders van real zijn allemaal opa's. denk je dat ze langerdoor kunnen gaan grapjas

Mbappe transfervrij en Haaland heeft volgens mij nog best een schappelijke afkoopsom. Je moet alleen van Raiola af. Daar gaat nog het meeste geld in zitten. Net als dat bespottelijke tekengeld.

13 september 2021 om 16:32

Bizar toch. Je hebt beide voor 75 a 90 mil binnen straks betreft transfergeld. Ongekend. Maar uiteraard zal het tekengeld hoger liggen. Salaris is vanzelfsprekend.

13 september 2021 om 16:36

Ja dan is het juist extra zuur dat het geld naar een derde partij gaat die er eigenlijk niks mee te maken heeft/ niks terug investeerd in het voetbal zelf. Stel je betaald 100 miljoen aan Dortmund: dan kan Dortmund weer investeren. Maar gaat het naar Raiola, dan komt het nergens. Zelfde als dat tekengeld, dat is gewoon zonde geld. Heel het idee van transfervrij is er dan vanaf. Vind eigenlijk dat ze dat wel mogen afschaffen. OF het gaat naar de club, of je bent vrij om op te pikken

13 september 2021 om 16:44

Snap je punt. Als dit zo doorgaat worden die tekengelden ook enorm absurd. Alleen in het geval van Haaland, dat geld krijgt Dortmund ook gewoon, van die clausule. Zelf denk ik zelfs dat als Real hem gaat halen dat zij gewoon 100 mil neerleggen bij Dortmund. Betreft Mbappe is dat wel het geval, dat er een grotere bedrag tekengeld neergelegd gaat worden. Maar dat vind ik prima, liever kamp Mbappe het nodige betalen dan Psgoliestaat die toch al stinkend rijk zijn.

13 september 2021 om 17:29

Echt bizar indd. Die Raiola krijgt ook nog een percentage aan salaris van bepaalde spelers. Die man heeft zoveel inkomend geld, dat ik mij afvraag of zijn vermogen niet hoger ligt dan een gemiddelde wereldvoetballer? En ik vraag me echt af, of het nou zo kunst is om een zaakwaarnemer te zijn?

13 september 2021 om 17:38

Heel gek idd. Wat betreft dat laatste, absoluut. Het is absoluut kunst haha. Spelers gaan graag naar Raiola ook. Of kijk hoe hij Ihattaren even bij Juventus krijgt zeg.

13 september 2021 om 17:38

In 2022 word inderdaad de clausule van 80m voor Haaland geactiveerd, gewoon een koopje voor een wereldpits voor de komende 10 jaar. De strijd zal losbreken en het zal volledig aan Haaland zelf liggen bij wie hij het liefst wilt voetballen. Het zal denk ik tussen Bayern, Manchestercity, Liverpool en Realmadrid gaan, ik ben benieuwd. Hoop zelf niet dat naast Mbappe ook Haaland naar Realmadrid gaat, zie ze liever beide bij een aparte ploeg tegen elkaar spelen.

13 september 2021 om 19:53

Liverpool vervangen voor United, dan heb je denk ik de grootste kanshebbers te pakken. Zie Mbappe sowieso wel naar Real gaan, hoop dat Haaland daardoor ergens anders heen gaat. De twee grootste aanvallende talenten moet je niet bij 1 club hebben. De strijd tussen Ronaldo en Messi was ook een stuk minder geweest als ze in 1 team gebalt hadden.

13 september 2021 om 20:05

Ergens wel mee eens ja. Daarom is Mbappe echt een must en zou ik het niet erg vinden mocht Haaland niet komen. Benzema kan nog prima 3 seizoenen mee zo. Mbappe, Benzema, Vini is ook gruwelijk.

13 september 2021 om 20:18

Precies om die reden inderdaad @mr_united Ik denk niet dat ik Manutd tussen de genoemde clubs zou zetten mede door wat zijn vader vind over Manutd, als hij dus de keuze zelf mag maken zie ik hem Manchestercity boven Manutd verkiezen. Moet niet gek opkijken als hij naar Bayern verkast, die hebben nog geen vervanger voor Lewandowski.

13 september 2021 om 20:50

True, alleen zit er wel een Noorse coach en is zn maatje Sancho ook naar United vetrokken. Verder kan hij nog een jaar samen spelen met Ronaldo, waar hij fan van is als ik het goed heb. Verder las ik dat hij graag in de PL wil spelen. Al met al zie ik hem dus eerder naar City of United gaan. De Bundesliga is hij denk ik wel op uit gekeken en vind hem te fysiek voor La Liga.. is echt een PL spits.

Heelrijk droom duo die ik graag volgend seizoen in het koninklijke maagdelijk wit zie spelen. Wat een droom zal dat zijn... Mbappe gaat sowieso al 200 procent komen dat staat al vast, nog Haaland erbij en de droom is compleet.

13 september 2021 om 16:35

Kan niet wachten joh. Zal ongekend zijn. Mbappe, Haaland en dan Pogba of Tielemans. En Kounde of anders Pau. En gek genoeg zul je "niet" super veel aan transfergeld nodig hebben. Daarnaast zullen bepaalde spelers vertrekken en kun je spelers als Asensio, Jovic, Mariano, Odrio etc. verkopen.

13 september 2021 om 16:41

Isco, Marcelo, Vazzie, porberen te slijten. Asensio en Mariano Diaz jesús Vallejo porberen voor goed bedrag te verkopen, heb je al veel geld in het laadje.

13 september 2021 om 16:47

Proberen? Isco en Marcelo's contracten lopen af dus die zullen vertrekken. Zo ook Bale. Vazquez kan prima aanblijven. Met het verkoop van die andere spelers kun je idd een prima potje erbij sparen. Helaas heb ik ook niet meer het vertrouwen in een Asensio. En als Haaland komt, kun je Jovic ook laten gaan. Trouwens hoop ergens ook op een ruildeal met Mendy voor Theo H.

13 september 2021 om 18:01

Waarom wil je Mendy weg hebben? Die man is een beest op de LB en we verloren dacht ik nooit met hem in de basis. Ik heb liever een betere CB die ipv Nacho kan spelen. Op de LB positie kan je dan rouleren met Mendy en Alaba.

13 september 2021 om 18:15

Zeker, hij is defensief top. Heeft het ook goed gedaan. Alleen het zijn wat factoren dat ik denk hmm Theo en Miguel zouden misschien beter Real's 2 LB's kunnen zijn. Mendy brengt aanvallend veel te weinig (Miguel heeft nu al volgens mij evenveel assists gegeven in laliga), aan de bal niet top. En zijn blessure is zorgelijk en wordt straks alweer 27 jaar. Maar daarnaast meer dat Theo zich echt sterk heeft ontwikkeld. Super snel, sterk aan de bal, aanvallend top. Enkel defensief dan weer minder dan Mendy.

13 september 2021 om 18:38

Hij wordt over een jaar pas 27.. Is sterk en snel, speelde goed en heeft een klein vermogen gekost. Als je zo’n linksback dan alweer er uit gaat werken heb je ook geen recht om te zeuren over PSG hun uitgaves

13 september 2021 om 18:37

Ga zo hard lachen als Mbappe verlengt met de 200% zeker 😂

Allen zijn echt met een hetze bezig zeg. Allemaal eigen belangen. Bang voor concurrentie. Tebas wil die Esl ook niet, de Uefa net zo. Psg heeft hen in hun broekzak, dat blijkt maar weer uit de info die Tebas hier neerzet. En men kan die Esl niks vinden maar schandalig hoe Tebas en die Ceferin spreken over anderen. En ja Real heeft het prima voor elkaar maar daar hebben ze zelf veel aan gedaan. Perez heeft dik 2 jaar niemand gekocht en tig spelers verkocht! Maar wat doen andere clubs? Ondanks de verliezen e.d.! Tsja groot verschil. En daardoor kan Real nu weer er tegen aan. Straks komt ook veel salaris vrij met het vertrek van Bale, Isco en Marcelo. Wellicht worden er weer wat spelers verkocht etc.

13 september 2021 om 16:32

Indd. Real heeft dit allemaal te danken aan beleid. Die gasten in pl en psg weten niet eens hoe ze beleid moeten spellen.

13 september 2021 om 18:40

Zie eerlijk gezegd spelers als Marcelo, Isco, Bale en Asensio gewoon nog langer bij Real door sukkelen. Geen idee wie er happig zou zijn om hun op te pikken, top clubs met ambitie in ieder geval niet. Allemaal over the hill, geen ritme en geen restwaarde met een monstersalaris

13 september 2021 om 18:46

Agh ja, je volgt het niet he. De contracten van Marcelo, Isco en Bale lopen af in 2022 dus dan zullen ze vertrekken. Betreft Asensio niet maar daar was deze zomer ook interesse voor van bepaalde clubs, alleen hij wilde zelf graag blijven. Wees eens up to date.

Volgens mij is deze man een beetje zelf geil, kan me geen andere voorzitter van een competitie bedenken die zo vaak in het nieuws komt. Daarnaast doet hij ook nog eens uitspraken namens een club, erg raar... Zie je het al voor je dat de voorzitter van de Eredivisie spierballen taal gaat uitspreken namens Ajax

Ik weet nog dat Real Ronaldinho niet wilde halen omdat 'hij te lelijk' was. Met de komst van Pepe hebben ze dat schoonheidsideaal dus wel overboord gegooid. Haaland heeft namelijk niet echt een kop die je graag op je dekbedovertrek hebt...

Waar is Insidermadrid

Zou zou het werkelijkheid worden? Gaat Perez weer een dreamteam bouwen wat jaren bij elkaar zal blijven. Camanvinga en Valverde op het middenveld, Mbappe, Haaland en Vini voorin (over aantal jaren).
Achterin nog 1 topper halen en domineren maar.

13 september 2021 om 17:23

Die is in het Estadio Santiago Bernabéu winkels, casino, fanshop restaurant en discotheek aan het bouwen, wordt heel mooi en werkt aan het lichtinstallatie dat je om stadion mooie licht ziet.... Zou mooi zijn voorhoede Mbappe haaland

13 september 2021 om 17:39

@aqua1

Vooral bizar dat zo een voorhoede relatief gezien 'goedkoop is'.

Mocht Vini zijn potentie waar maken heb je gewoon Vini (35 miljoen), Haaland (75 mil/40 mil tekengeld) en Mbappe (transfervrij/70 miljoen tekengeld). Totaal 220 miljoen.

Maar ook middenveld met Casemiro (6 miljoen), Valverde (5 miljoen), Camavinga (31 miljoen) heb je ook gewoon een belachelijk 'goedkoop' middenveld van 42 miljoen. Daar koop je net geen Donny van Beek voor

13 september 2021 om 17:58

Kost niets, als je ziet dat United voor sancho 80 miljoen heeft gehaald die niks van bakt, stelt dit weinig voor....

13 september 2021 om 18:33

Vini was 46 miljoen Mrkrillin.

13 september 2021 om 18:42

Sancho heeft tot nu toe nauwelijks gespeeld, hoe kan je zeggen dat die er nog niks van bakt?

Als ze beiden komen kan Barca de eerste tijd la liga titel uit hun hoofd zetten denk ik

Verwachten jullie dat Mbappe nog naar Real zou gaan als ze ook Haaland willen halen? Zou hij dat wel willen om alle aandacht te delen met sterren als Haaland? Ik ben namelijk zelf van mening dat het juist beter is als Haaland naar een grote club gaat die met Real juist kan concurreren zodat deze twee elkaar naar hoger niveau blijven pushen. Zo zie je dat ze nu het ook al doen en Haaland concurreert ook met Lewandolski etc.

13 september 2021 om 18:25

Ze kunnen dan samen concurreren met de groten der aarde toch Moyashi? Messi-Neymar, Ronaldo-Rashford, Griezmann-Suarez, Depay-Fati, Lewandovski-Muller, Aspas-Santi Mina, Lukaku-Havertz en Salah-Mané.

Je kan zeggen wat je wilt over die oude Perez maar qua financiën kan je geen betere voorzitter wensen!

13 september 2021 om 18:42

Ongekend. Die man kijkt jaren vooruit en met een compleet ongekende visie. Weinig die hem dan snappen of waar hij mee bezig is. En tsja zie nu eens hoe stabiel Real is. En straks met een nieuw sublieme stadion en toptransfers, tsja!

13 september 2021 om 20:52

Werd ook weer gekozen zonder enig verzet of tegenstand, zegt genoeg!

13 september 2021 om 18:43

Die van Chelsea verkoopt derderangs spelers voor 30/40 miljoen, vind dat nog een stukje knapper

Dat zou echt eeuwig zonde zijn helaas Dus hopelijk gebeurt het niet

Het is toch duidelijk alle bazen van hun Liga vechten om de grootste inkomsten vanuit TV geld. Dus Als Real deze twee spelers kan aantrekken wordt La Liga terug sexy en kan je meer geld gaan krijgen voor La Liga.

Warrig artikel. De winst van Barcelona bedroeg 1 miljard. Hiermee wordt de omzet bedoeld. De schuld is ruim 1,4 miljard. En Real kan volgens Tebas twee toppers kopen, omdat ze 200 miljoen verdiend hebben op de transfermarkt. Ik schat zo in dat ze dat geld heel hard nodig hebben om de corona verliezen te dempen.

Haaland als vervanger van de oude Benzema en Mbappe op rechts. Vinicius lijkt eindelijk door te breken, prima voor op links. Rodrygo achter de hand. Hazard en Bale zijn miskopen en oud, gewoon lekker doorselecteren.

Courtois
Carvajal
Militao
Alaba
F. Mendy
Camavinga
Casemiro
Mbappe
Valverde
Vinicius
Haaland

Real wordt dan weer een heel klein beetje de club van de galacticos. Nu zitten er niet veel spelers bij waarvoor je gaat kijken als voetbalfan waarbij je niks hebt met Real of spanje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4268 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
CasemiroMiddenvelder50
T. CourtoisKeeper50
F. ValverdeMiddenvelder50
K. BenzemaAanvaller55
E. HazardAanvaller50
AsensioAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

14 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Borussia Dortmund 5 7 1 0
2020/2021 Borussia Dortmund 28 27 2 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 13 0 0
2019/2020 Red Bull Salzburg 14 16 2 0
2018/2019 Red Bull Salzburg 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Erling Haaland met dubbelslag van grote waarde voor Borussia Dortmund

Borussia Dortmund heeft zondagavond afgerekend met FC Union Berlin. Voor eigen publiek was het team van trainer Marco Rose met 4-2 te sterk voor de bezoekers uit Berlijn. Donyell Malen startte...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren