Mislukt EK lijkt niets af te doen aan populariteit Frank de Boer

Maandag, 13 september 2021 om 13:37Rian Rosendaal • Laatste update: 14:10

Frank de Boer heeft nog niet definitief een punt gezet achter zijn trainersloopbaan, zo benadrukt zaakwaarnemer Guido Albers. Wel denkt de voormalig bondscoach, die opstapte na het mislukte EK, goed na over hoe hij in de toekomst te werk wil gaan binnen een club. Albers grijpt daarnaast de gelegenheid aan om het imago van De Boer op te poetsen, zeker na de storm aan kritiek na de vroegtijdige uitschakeling tegen Tsjechië (0-2) in de achtste finale van het EK.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Frank de Boer een nieuwe kans verdient als trainer?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door thegreenwave)

Zou er echt nog iemand met Frank de boer in zee gaan?

13 september 2021 om 14:26

de Ijsselmeervogels schijnen interesse in hem te hebben

13 september 2021 om 14:27

Dan word hij de nieuwe coach van Rydell Poepon! Mega veel zin in!

13 september 2021 om 14:34

Blijft mooi hé, hoe zo'n topsspits als Rydell Poepon terecht is gekomen bij Ijsselmeervogels.
Rydell Poepon kan makkelijk nog mee in de Eredivisie, goed gedaan van ze!

13 september 2021 om 14:38

Ja precies! Prachtig gedaan. Ik denk dat hij voor clubs als GA Eagles van grote waarde kan zijn! Met al zijn ervaring die hij heeft opgedaan in het buitenland was dit dan ook de perfecte routinier geweest.

13 september 2021 om 15:22

Dit meen je toch niet serieus? Hij kon al geen potten breken in de 2de divisie in Turkije. Dan heb je toch ook niks te zoeken meer in de Eredivisie. In zijn piek was die leuk voor een staartploeg die op de counter speelde maar nu zou die gewoon nog leuk mee kunnen doen mogelijk in de KKD maar hoger echt niet meer.

13 september 2021 om 14:27

Heb je het artikel niet gelezen? Spelers zijn tevreden over zijn (veld)trainers-kwaliteiten, iets waarover wij niet kunnen oordelen.
Als De Boer dan aangeeft niet meer als hoofdtrainer aan de slag te willen, maar wel als assistent of veldtrainer, waarom zou een club er dan niet mee in zee gaan?

13 september 2021 om 14:29

het zou me niet eens meer verbazen. als zelfs Blind nog assistent coach van Oranje kan worden na zijn geflopte carriere omdat hij toevallig goed bevriend is met een bondscoach, dan is er misschien voor De Boer ook nog hoop op een prestigieuze job in het voetbal

13 september 2021 om 14:33

@japie

Dan nog steeds: Het kan toch, ondanks dat hij totaal ongeschikt is als hoofdcoach, dat hij een uitstekende veldtrainer is?
En mocht dat het geval zijn, dan is het niet meer dan logisch dat hij een mooie assistent-trainers carriere krijgt, hij kan nog jarenlang mee.

13 september 2021 om 14:41

als een veldtrainer geen spelers hoeft te motiveren. geen groepsprocessen hoeft te begeleiden en geen goed tactisch plan hoeft te hebben dan zou het best kunnen

13 september 2021 om 16:23

@robdk Heb je het artikel niet gelezen? Spelers zijn tevreden volgens zijn zaakwaarnemer Guido Albers. Dus wij van WC-eend advideren WC-eens.

"als De Boer dan aangeeft niet meer als hoofdtrainer aan de slag te willen, maar wel als assistent of veldtrainer, waarom zou een club er dan niet mee in zee gaan?"

Eens hiermee. Zie hem ook wel als veldtrainer zonder verantwoordelijkheden.

13 september 2021 om 18:13

Ja volgens zijn zaakwaarnemer, zijn zaakwaarnemer... wat dacht je dan.

13 september 2021 om 14:41

Wat een onzin reactie.
Frank de Boer heeft het bij Ajax met beperkte middelen gewoon prima gedaan.
Nederlands elftal zelgde, laten we niet overdreven doen, we hebben gewoon een subtop elftal, en als je dan vroeg in de 8e finale een rooie kaart krijgt, had zelfs Cruijff himself het niet meer gered...dan ga je er gewoon uit tegen een gegroepeerd en fysiek Tsjechië.

Zijn tekortkoming ligt ook niet in het managen van een groep, zoa;ls Albers dat nu zegt...
Zijn tekortkoming zit m in het feit dat hij:
- niet met hedendaagse sterren kan omgaan
- teveel camping in bakkum is om het internationaal te redden
- teveel vast zit in de ajax wij zijn de besten way of thinking.
Daarin vind ik m niet zo heel verschillend van zn voetbalvader: Louis van Gaal. Daarvan doet iedereen alsof ie een internationaal succesvolle trainer is, maar dan alleen met Nederlandse ploegen die bereid waren naar m te luisteren. (en kom nou niet met een prijsje bij Bayern war iedereen kampioen word, uiteindelijk ging ie daar ook met pek en veren eruit omdat ie ruzie had met elke zuidamerikaan en met het bestuur)

Conclusie: Frank de Boer kan prima nog trainer zijn en succesvol. Moet alleen wel in NL zijn met een jonge ploeg die bereid is volledig naar hem te luisteren. Heerenveen, AZ, Utrecht dat soort clubs. Zou allemaal kunnen en zou hij ook prima resultaten kunnen behalen.

13 september 2021 om 14:52

klopt, maar je kan niet eeuwig blijven teren op prestaties uit het verleden. alles na Ajax werd een flop bij De Boer en hij zal zich wel te groot voelen voor een club uit de onderste regionen van de Eredivisie of een club in de Jupiler League

13 september 2021 om 15:23

Dus Pep Guardiola (alleen Spanje) en Ferguson (ManU) zijn ook geen internationale toptrainers, omdat ze slechts in één land iets hebben bereikt?

13 september 2021 om 15:23


weet je japie, hij is gewoon te rechtlijnig/arrogant/bot noem het hoe je wil om met internationale vedetten te werken.
Maar mocht Heerenveen of AZ wel een trainer nodig hebben. Spelers daar kijken echt nog wel tegen m op en als ie zn zin krijgt en de volledige baas is kan ie echt wel een winnen d team smeden hoor.
Ik denk dat hij nu ook wel genoeg heeft van de kritiek in de media die hij kreeg, en nu liever a la henk ten cate in de top gaat werken als veldtrainer. Nogmaals ...ik vind dat verder niet zo terecht. Buitenland is ie ongeschikt voor. Oranje heet ie veel kritiek gehad terwijl maar weinigen het beter zouden doen. Koeman klikte heel goed met deze ploeg. Maar ik ben niet zo onder de indruk van het niveua. Wij en de media hangen na 20 jaar absolute topteams nog teveel in het verleden en verwachten teveel van dit Oranje.

@keffie: Guardiola in 2 toch? En Ferguson bij 1 club lang gezeten. Je probeert me te pakken op woorden, maar ik zal het even uittypen voor als je het niet begreep...... Ik vind Louis van Gaal geen in de inetrnationale top succesvol opererende trainer. Van Gaal heeft heel veel bereikt en is een absolute vakman, ook met internationale prijzen. Maar als ie een volwassen ploeg kreeg met wat Latijnse vedetten, was het altijd problemen. en Haalde hij er eigenlijk ook niks uitzonderlijks uit. Zn omgang met de pers was slcht en in n andere taal en cultuur waren zn persconferenties niet grappig maar triest. Zn internationale scoutingsblik was ook ondermaats. ging ie gasten kopen die hij kende zoals Pranjic/braafheid bij Bayern of Zenden/bogarde bij Barca.

13 september 2021 om 15:26

Er zijn genoeg trainers die niet tegen op prestaties uit het verleden, omdat die er niet eens zijn. En ook meer dan voldoende trainers die zo'n beetje overal mislukken waar ze komen, maar toch elke keer weer aan een prima job komen. Denk dat Frank genoeg reputatie heeft om nog steeds ergens aan de bak te kunnen. En het is wat mij betreft alleen maar goed dat hij tot de conclusie gekomen is dat "manager" niet bij hem past. Een bepaalde zelfreflectie is ook een kwaliteit. En dan zul jij waarschijnlijk zeggen, had dat aub eerder gedaan (gezien jouw overdreven kritische kijk op Frank), maar ook dat is een kwaliteit: niet meteen na enkele tegenslagen het bjjltje erbij neergooien. Hij heeft het geprobeerd, tevens heeft hij zich tot op zekere hoogte bewezen, en trekt nu blijkbaar zijn conclusies, waarschijnlijk mede door de negatieve sfeer rondom hem.

13 september 2021 om 15:27

@keffie270 kijk even naar hun consistentie als coaches. Guardiola heeft het bij Bayern en City echt niet zo slecht gedaan als FdB bij zijn clubs na Ajax

13 september 2021 om 15:29

@marton3102 hoezo ben ik overdreven kritisch? hij is geflopt bij Inter, Crystal Palace, Atlanta waar hij al na 1 seizoen heel de selectie tegen hem in het harnas had gejaagd en Oranje. dat is 1 succesvol dienstverband bij Ajax tegenover vier mislukte dienstverbanden bij zijn volgende jobs. dat is nou niet echt een beste balans.

13 september 2021 om 15:35

Ik vraag mij echt af waarom je als Frank de Boer zijnde nog trainer zou willen worden ergens. Ga gewoon lekker iets doen waar je zin in hebt. Maar al zijn klussen na Ajax (en ook de laatste 2 jaar bij Ajax) lijken een lange Lijdensweg. Frank maakt een gespannen indruk en straalt weinig levenswil uit terwijl toen hij bij Ajax arriveerde hij dat wel deed. Hij was gretig en alles wat hij zei sneed hout. Maar daarna heb ik hem heel eerlijk niet echt meer op een goede uitspraak kunnen betrappen.

Ook het naïeve van een aanvallende opvatting met clubs als Inter of mijn clubje Crystal Palace vond ik niet bepaald handig. Je kunt als Ajax zijnde in Nederland aanvallend spelen en in europa moet je je aanpassen. Er zijn maar weinig ploegen die altijd aanvallend spelen en niet anticiperen op de tegenstander. Zelfs city past zich aan de tegenstander aan ondanks de voetballende kwaliteiten. En Frank gaat dan dan wel even doen met Nota Bene Crystal Palace..

13 september 2021 om 15:39

@clarkkent2 beweer jij nu dat van Gaal weinig gepresteerd heeft als coach? Champions league met Ajax alleen al is een prestatie die niemand ooit zal evenaren. Kampioen Ajax, Barcelona, Az, Bayern. Wat lul jij een prijsje met Bayern? Hij heeft letterlijk overal prijzen gewonnen. Zelfs met man utd Fa Cup.

13 september 2021 om 15:58

@keffie ga je nu serieus wat Pep met Bayern en City heeft bereikt, vergelijken met Frank de Boer? Pep heeft niet de CL gewonnen met die clubs maar wel gewoon meerdere malen landskampioen. Daar kan Frank "worst coach in PL history" alleen maar van dromen. Lijkt me ook niet dat die nog bij een redelijk club nog aan de bak komt. Na het succes bij Ajax alleen maar hopeloos gefaald

13 september 2021 om 16:06

rick: jij moet nog eens lezen en dan proberen ook te begrijpen...
ik vind dat hij tijdens zijn internationale periode dus bij bayern, barca en man united niks uitzonderlijks heeft gedaan nee. Eerder heel veel ruzie gemaakt, zichzelf voor lul gezet tijdens persconferenties, en hele slechte spelers aangekocht. Wat betreft prijzen echt niks uitzonderlijks.
Dat wij hem in NL geweldig vinden, inclusief ikzelf, is omdat ie met Ajax, AZ én Oranje 2014 wel uitzonderlijk heeft gepresteerd. Daarom is het een vakman. Met een rare arrogante betweterige attitude...maar in NL vinden we dat dan wel weer grappig.

13 september 2021 om 16:45

@ japie Atlanta was geen flop hoor. Gewoon prijzen gewonnen daar. En ze zijn inmiddels weer 2 of 3 trainers verder. Ja, dat corona toernooi ging niet al te best daar. Maar daar hadden meer clubs last van, zoals bv Columbus Crew. Die werden wel kampioen. Gewoon omdat die rustig zijn gebleven. Dat corana jaar zag er zeker in Amerika erg vreemd uit. En bij Crystal Palace is hij gewion voorgelogen om hem te laten tekenen. En als je dan ook nog moet starten zonder Zaha, dan is er veel scorend vermogen uit die ploeg. En ja, hij won niet, maar ze soeelde aardig voetbal. Ze wisten alleen niet te scoren. En bij Inter was het gewoon een slangenkuil toendertijd. Daar had hij nooit moeten beginnen. En nee, ik vind De Boer ook geen Top-coach. Maar dat floppen overal ligt wel wat genuanceerder.

13 september 2021 om 16:22

Als je ook maar klein beetje de moeite neemt om het artikel door te lezen kun je zelf de conclusie trekken dat er geen gekke dingen worden gezegd. De Boer heeft niet de kwaliteiten van een hoofdtrainer, wel van een veldtrainer. Hij ambieert dus niet de functie als eindverantwoordelijke, want dat kan hij dus niet aan. Over zijn trainingen zijn blijkbaar geen klachten. Hij zal niet de eerste zijn die goed functioneert als veldtrainer (en minder als hoofdtrainer). Van mij is hij welkom bij Ajax.

13 september 2021 om 18:46

Lees het artikel eerst eens. Helemaal. Dan zie je dat hij als veldtrainer wil werken, niet meer als manager. En waarom zou dat niet kunnen? Danny Blind en Jan Wouters zijn goede voorgangers wat dat betreft. Mislukt als hoofdtrainer, zeer gewaardeerd als veldtrainer.

14 september 2021 om 07:31

Wel voor tweede en derde categorie clubs. Wellicht nog als veldtrainer. Hij zal van onderaf weer moeten opbouwen. Vraag is in hoeverre hij zijn ego opzij kan zetten......

Dat kan ik geloven maar zeker niet van een fatsoenlijk team want die heeft overal gefaald na Ajax en in Nederland is het niet zo moeilijk met het beste team/ geld van de Eredivisie.

Hij moet blij zijn met een degradatieteam of een 2e divisie.

13 september 2021 om 16:29

Het ging helemaal niet als hoofdcoach, maar als veldtrainer…

14 september 2021 om 11:26

Dat misschien wel ja maar denk dat hij tactisch nie best is en geen peoplemanger is.

Klinkt allemaal mooi. Conclusie van het verhaal; totaal ongeschikt als hoofdcoach en wordt dus ergens assistent.

13 september 2021 om 14:24

"maar hij ambieert zelf niet meer om manager te zijn"

Dat zegt de zaakwaarnemer zelf al, dat vind ik wel bijzonder.

13 september 2021 om 15:05

Niet totaal ongeschikt, hij kan het wel. Dat heeft hij ook al laten zien bij Ajax. Hij mist nu gewoon zelfvertrouwen en daardoor verliest hij autoriteit. Hij moet gewoon lekker een clubje gaan trainen in de onderste regionen in de eredivisie om het weer op te pakken. En als blijkt dat dat zijn niveau is, is dat ook geen schande.

Als assistent lijkt het me een prima rol. Heeft natuurlijk zelf op hoog niveau gespeeld en zal wel iets kunnen. Maar niet als eindverantwoordelijke.

Het is toch wat, eerst even bondscoach worden en het EK laten mislukken en er dan pas achter komen dat de manager functie je niet ligt. Dat had iedereen van tevoren ook al gezien, behalve de KNVB dan.

13 september 2021 om 15:42

Want iedereen heeft natuurlijk een glazen bol op zn keukentafel staan.. Van de "jongere" generatie was dit wat mij betreft de beste optie op dat moment en het lijkt me nou niet bepaald lekker werken als je bij start al de wind tegen krijgt.

13 september 2021 om 16:02

Voorafgaand aan het EK was er al veel kritiek op De Boer dus ik vind de opmerking van Ouwehoeri (what's in a name) wel terecht. Het is niet alsof De Boer de allerbeste keuze was (Van Gaal?) en er onverwachts niets van bakte.

13 september 2021 om 16:28

Elke andere keuze was m.i. net zo onzeker geweest. Een kleurloze Cocu, een softie Bronckhorst, een ten Cate die blijkbaar een gruwelijke coach is volgens sommige, maar de laatste eeuw ook alleen maar zakken geld ophaalt in het middenoosten.. v Gaal was overigens wat mij betreft toen ook absoluut een goede optie geweest, maar ook daar stonden niet alle betrokkenen om te springen. En zoek maar eens naar een coach die nooit ontslagen is. Het is makkelijk roepen dat het allemaal te voorspellen was, maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Zowel niet de positieve als de negatieve. En de kritiek ging toch meestal over zijn prestaties na Ajax. En qua persoonlijkheid is er ook altijd wel wat op of aan te merken, maar dat is bij vGaal ook. Nu vindt iedereen hem vermakelijk, en als er verloren wordt is het bloedirritant en arrogant etc.

13 september 2021 om 18:49

@marton

Normaal ben ik wel gecharmeerd van het "glazen-bol-argument". Maar nu gaat het niet op. Er zijn heel, heel veel mensen die vooraf zeiden dat Frank de Boer niet geschikt was en dat je Van Gaal moet halen. Die mensen hadden geen glazen bol, maar hebben wel keihard gelijk gekregen. En het waren er teveel om toeval te zijn.

13 september 2021 om 17:36

Hij kwalificeerde zich tenminste voor een eindtoernooi. Iets wat de voorgangers niet konden zeggen.

Nou kom maar terug naar Ajax dan. Als veldtrainer / assistent bij Oranje werd hij ook alom geprezen. Nu lekker terug komen naar Ajax en samen met Ten Hag aan de slag.

13 september 2021 om 17:46

Misschien zeg ik iets geks, maar dat lijkt mij dus ook een prima plan, maar zich dan voornamelijk bezig houden met de iets jongere elftallen en dan met name met de verdedigers. Tenslotte was als verdediger destijds van wereldniveau. Als hij dat kan overbrengen op die jonge jongens heb je daar toch behoorlijk profijt van

Ik denk eerlijk gezegd dat niet alleen hij maar ook Cocu en van Bronkhorst daar last van hebben. Onder de vleugels van Hiddink en advocaat hebben zij ook veel geleerd. Hij kan nog een prima carrière hebben met een goede assistent naast zich of juist een goede hoofdcoach.

Frank de Boer heeft zeker teveel kritiek gekregen voor, tijdens en na het EK, ik snap de redenen maar niemand heeft de KNVB aangepakt, die dragen veel meer schuld naar mijn mening.

13 september 2021 om 16:03

Ik vond de kritiek terecht. Niets persoonlijk maar het is gewoon geen leider die deze druk aankan. Daarnaast heeft de KNVB genoeg kritiek gekregen. Hier op VZ en in andere media

Dat hij als veldtrainer kan functioneren, geloof ik best. Hij deed het indertijd heel goed bij de Ajax jeugd, dus in die hoedanigheid zou hij best weer bij een club (ajax?) aan de slag kunnen. Maar hoofdcoach is gewoonweg te hoog gegrepen voor hem. Er zijn zat assistent trainers die zich in die functie als een vis in het water voelen, maar zodra ze hoofdcoach zijn/worden niet goed blijken te functioneren. Eigenlijk is het heel simpel, je komt het best tot je recht in de functie waarin jouw sterke punten naar voren komen. Waarschijnlijk heeft Frank de Boer dat nu ook door. Of hij moet Gullit en van Basten achterna gaan en verschijnen in praatprogramma's of analist. Die twee ex topspelers waren ook geen succes als hoofdcoach. Dus dan maar zo je centjes verdienen - in het spoor van broer Ronald;-))

Als hoofdcoach is hij totaal ongeschikt gebleken, ondanks de 4 succesjaren bij Ajax.

Hij moet gewoon lekker bij een team aan de slag gaan als trainer van verdedigers. Laatst las ik een mooi interview met Daley Blind waarin hij ook aangaf heel veel slimme trucjes te hebben geleerd van Frank de Boer, zoals het afwachten met overspelen totdat een aanvaller de actie maakt, zodat de aanvaller voor jou invult wat je gaat doen met de bal.

Hij heeft kennis genoeg, je moet hem gewoon niet een hele groep laten managen.

13 september 2021 om 14:51

Dat is het ook met Frank de Boer. Hij is echt niet achterlijk ofzo. Zie bijvoorbeeld een van Basten. 1 van de beste voetballers aller tijden. Ook die mislukt als trainer, maar hij kan je echt wel wat bijleren wat het is om een spits te zijn.

Ik vind dat zo’n zwak argument: verwijzen naar die groepswedstrijden. Het gaat erom wat je doet op cruciale momenten, wanneer je echt invloed hebt als coach! Kansloos afgaan tegen Tsjechië is mede door De Boer in de hand gewerkt! Hoe kun je een gevaarlijke Malen wisselen en dan op Promes en Weghorst vertrouwen dat het allemaal wel goedkomt? Als je zaakwaarnemer - niet de meest objectieve persoon in deze - openlijk klaagt over de veroordeling van zijn keuzes draagt dat allerminst bij aan je imago en eerherstel…

Wanneer je de reacties op voetbalzone als uitgangspunt neemt kan Frank beter Jeu de boules instructeur worden op een seniorencamping.

13 september 2021 om 16:02

Niet alleen op VZ hoor. Is de laatste jaren alleen maar mislukt, dus je hoeft niet ver buiten VZ te zoeken om mensen te vinden die denken dat hij er niks van kan

Oftewel manager carriere is gefaald en hierbij voorbij. Hij heeft het niet.

Toch bizar. De Boer werd met Ajax vier keer op rij landskampioen, dan moet je toch wel iets goed hebben gedaan als trainer? Nu denken we misschien, "ach, kampioen worden met Ajax is geen kunst", maar even een reminder: Frank de Boer is de enige trainer die tussen 2004 en 2019 (= 15 jaar tijd) kampioen is geworden met Ajax. Danny Blind, Henk ten Cate, Adrie Koster, Marco van Basten, Martin Jol, Peter Bosz en Marcel Keizer zijn daar allemaal niet in geslaagd in die tijd.

Maar sinds zijn Ajax-tijd lijkt hij het helemaal kwijt te zijn...

13 september 2021 om 14:37

Ik had mijn stuk niet hoeven typen als ik dit had gelezen. Maar helemaal mee eens. Zonde

13 september 2021 om 14:53

En dat terwijl de club in de fik stond en PSV eigenlijk een veel betere selectie had.
Bij het Nederlands elftal leek het wel of hij zo onder spanning stond, terwijl hij bij Ajax juist de rust zelve was, terwijl de situatie daar juist veel slechter was. Hopelijk keert hij terug bij mijn clubbie assistent.

13 september 2021 om 14:59

"hopelijk keert hij terug bij mijn clubbie assistent."

Dat zou ik eigenlijk wel een beetje treurig vinden. Van hoofdtrainer met vier landstitels naar assistent bij dezelfde club.

13 september 2021 om 15:07

In het stuk staat dat hij dat niet meer ambieert. Het is een echte clubman dus ik zou het niet eens zo vreemd vinden. Waar moet hij dan assistent worden?

Snap dat de voetbalwereld keihard is maar ik vind het allemaal toch wel sneu hoe het is gelopen. Als het niet door die Dekselse Smeets was dan had de Boer in zijn eerste 6 jaar als Trainer 5x kampioen geworden. Had er wel meer van verwacht toen hij zijn debuut maakte tegen AC Milaan.

Frank heeft eindelijk het licht gezien: einde trainerscarrière. Terecht en onvermijdelijk. Maar die Guido Albers is ook een flut-zaakwaarnemer. De tekst die hij hier bezigt, het is nogal onhandig, om het mild te stellen. Ik zou zo’n gast niet als zaakwaarnemer willen. Straalt niets uit, behalve nonchalance (zie filmpjes), en dat voor bakken geld. Had Frank voor flink wat fouten kunnen behoeden. Laatst werd hij geïnterviewd over Donny van de Beek op YouTube. Hield hij een slap verhaal over dat Donny helaas niet was weggekomen bij ManU. Süleyman Öztürk zei toen terecht: ik zou een andere zaakwaarnemer nemen!

Ik denk dat het misschien handig zou zijn om eerst een paar jaar aan te haken als assistent bij een club en dan het 1 en andere te leren en dan pas na een paar jaar gaat denken ik neem nu die stap weer om als coach aan de slag te gaan

De Boer wint inderdaad de groep met 9 punten. En Oostenrijk was zo slecht nog niet, die maakte het Italie heel moeilijk. Oekraine haalde zelfs de laatste 8. Alleen, dan krijg je de Tsjechen, en tactisch klopte er niks van. Stekelenburg was al schuldig aan tegengoals in de groepsfase, en in de achtste finale wederom. Dat deze keeper er stond is op het conto van De Boer. Maar waarom het nu echt gewoon heel slecht was? Nou, deze lichting begon zich te melden. Ze hadden de NC finale bereikt, Frankrijk en Duitsland weggespeeld. Het was onder Koeman een heel sterke ploeg die zich weer met de top kon meten. Dat alles was eigenlijk in een enkele klap weg met de aanstelling van Frank de Boer. Zijn selectiebeleid, wisselbeleid, tactiek, uitstraling... en dan begin je met zo'n 4-2 nederlaag. Iedereen zag vanaf de eerste dag dat het geen goede match was. En dat hij het tegendeel niet heeft kunnen bewijzen zegt genoeg. Wat als we wel van die beroerde Tsjechen hadden gewonnen, dan hij er misschien nu nog gezeten ook. Dus wat dat betreft goed zo. Ik snap wel dat die Albers hem promoot, maar hij moet ook eens reflecteren waarom het structureel mis gaat bij de clubs en bonden. En dan niet met wat pech he, maar tot op het punt dat spelers haast feest vieren als hij vertrekt.

13 september 2021 om 15:56

Haha "als hij van die beroerde Tsjechen had gewonnen, dan had hij er nu nog gezeten". Wie weet, als hij die had gewonnen had hij wellicht het EK wel gewonnen. Hadden we dan ook zo negatief gedaan over Frank, of was hij dan ineens die toptrainer die het allemaal goed gezien had met Stekelenburg etc... als als, en eerlijk is eerlijk, ze spelen wel bijna een helft met een man minder. Of was het volgens jou ook een grote fout om de Ligt te laten starten? Er zijn wel meer goede ploegen die met een man minder een keer een wedstrijd verliezen.. Dat het sentiment vanaf begin negatief was, ben ik wel met je eens. Maar Luis Enrique heeft niet veel meer gepresteerd dan Frank en wordt bondscoach en Southgate wordt ook bondscoach zonder enige prestaties. Toch coaches van dezelfde generatie, is Frank dan ineens zoveel minder omdat hij bij 3 clubs weggestuurd is? Iets wat menig coach ook wel vaker overkomt in het voetbal..

14 september 2021 om 09:28

Nee, we waren niet langs Engeland of zelfs Denemarken gekomen met Frank. Maar dan had hij wel zijn doelstelling gehaald en dan had hij automatisch kunnen blijven wat ik niet zag zitten, dat was mijn punt. Gelukkig is hij weg. Luis Enrique won de CL met Barcelona, het is maar wat je niet meer presteren noemt. En ja, die kans was bij Barca groter maar het lukte onder zijn voorganger niet. Spanje speelde een slechte eerste 2 wedstrijden, maar speelde sindsdien heel erg goed. Zat een stijgende lijn in en zijn er pas met penalties af gegaan tegen de kampioen. Volgens mij is de halve finale ook wat verder dan wij kwamen en had Spanje meer tegenstand maar goed.

Hij kan wel een type ten Cate worden. Die was bij Chelsea ook veld trainer. Prima gedaan. Bij barca deed hij het goed met Rijkaard. De boer in 2010 wk leidde hij ook veel trainingen. Bij Ajax was hij zo scherp. Zonde dat t zo weg gegaan is. De tijd is wel veranderd. En je merkt dat de boer heel ouderwets is. Er lijkt gewoon niet veel ontwikkeling zichtbaar. Als veldtrainer zou hij heus bij een normale stabiele club te werk gaan. Als hoofdtrainer bij Heerenveen of Groningen zie ik niet gebeuren. Maar samen met iemand kan best. En denk ook beste in Nederland. Omdat iedereen hier hem kent als speler en weet dat de boer genoeg kennis heeft. Denk gewoon niet dat hij bij een Betis of Marseille de pittige jongens in gareel houdt als hoofdcoach.

Er zitten weinig clubs te wachten op de boer, die heeft zijn status aardig verspeeld, na 4 x een flop coach te zijn gegaan,

Wij van WC-eend raden WC-eend aan.

Maar tussen neus en lippen door is dit statement eigenlijk een afscheidsbrief van Frank als trainer. In ieder geval in die zin van het woord zoals de meeste het zouden gebruiken: hoofdtrainer/manager/coach. Natuurlijk, je kan gaan spreken over managers en veldtrainers. Maar als je vraagt wie heeft Oranje naar de WK finale geleid of wie was de trainer van Oranje tussen 2008 en 2012 dan hoor je van Marwijk. Kijk je op wikipedia dan staat er coach: van Marwijk. Kijk je op VZ dan staat er van Marwijk. Niet Cocu, niet Voorn en ook niet Hesp. Wellicht de Boer? Nope ook niet en van Agt.... wacht die was toch 3 keer minister president....

En let wel, er is niks mis met een mooie carrière als assistent of in de jeugdafdelingen. Niet iedereen is geschikt voor ieder beroep. Hoe groot je naam ook is om andere redenen. Ronaldo/messi hoeven geen toptrainer te zijn. Een Frenkie of een van Bommel, ondanks hun naam geen topscheidsrechters.

Ik hoop met name de Boer gewoon weer iets vindt waar hij wel goed is, en bijvoorbeeld Ajax of Barcelona kunnen een hoop plezier aan hem beleven in de jeugd.

Ja, alsof hij iedere speler heeft gesproken, echt waar, weer lekker preken voor eigen parochie dit. Het was gewoonweg een complete aanfluiting, Frank moet lekker iets anders gaan doen. Alsof die spelers nog gaan natrappen. Waarschijnlijk zeiden ze zoiets als: 'het was helemaal niks, maar zijn trainingen waren wel Ok'

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

Nederland
182 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2020-2021 Nederland
2018-2020 Atlanta United
2017-2017 Crystal Palace
2016-2016 Internazionale
2010-2016 Ajax
Laatste voetbalnieuws

Malen: ‘Ik dacht: hij is ook emotioneel, omdat we uit het EK zijn gekegeld’

Donyell Malen blikt in een interview met De Telegraaf terug op een veelbesproken uitspraak van Frank de Boer. Volgens de inmiddels vertrokken bondscoach kon de Oranje-international niet langer dan een uur...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren