Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Gaal wijzigt op meerdere posities

Zaterdag, 4 september 2021 om 15:27Yanick Vos • Laatste update: 19:23

Het Nederlands elftal vervolgt de WK-kwalificatie vanavond met een wedstrijd tegen Montenegro. Het duel in het Philips Stadion (20.45 uur) moet in winst omgezet worden om zicht te houden op directe kwalificatie voor de eindronde in Qatar. Louis van Gaal verklapte vrijdag al een aantal basisspelers, waardoor de vermoedelijke opstelling goed in te vullen is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat verwacht jij van Nederland - Montenegro?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

112 reacties (laatste reactie door viezeman)

Lijkt me terecht deze opstelling. Blind was echt slecht en is ook geen links back. Dumfries moet altijd spelen als rechts back. Zijn drive alleen al stimuleert het hele elftal.

4 september 2021 om 08:34

Klaassen nog even voor Gravenberg.

4 september 2021 om 08:38

Begrijp dat jij niet zo gecharmeerd bent van Klaassen maar deze wedstrijd moet je winnen en Klaassen heeft wel een neus voor goals en dat heeft Gravenberg weer niet dus ik zou Klaassen erin laten

4 september 2021 om 08:50

Hij bedoelt denk ik Gravenberch als verdedigende middenvelder, met Wijnaldum en Frenkie wat aanvallender. Althans dat zou mijn voorkeur hebben.

4 september 2021 om 09:20

Oke maar geen van die 3 middenvelders scoort amper zou ik toch Klaassen erin zetten want als er eentje als middenvelder vaal scoort, is hij het wel

4 september 2021 om 09:47

Wijnaldum heeft meer interlandgoals gemaakt dan Van Basten. Die scoort in Oranje vrij vaak hoor.

4 september 2021 om 09:49

@Migi Heb je een punt maar vindt hem de laatste interlands erg slecht hoor

4 september 2021 om 09:52

Heerlijk hoe opportuun de sfeer weer is. Klaassen scoort een keer en hem omwille daarom boven Wijnaldum opstellen slaat natuurlijk alles. Klaassen 25 interlands, 6 goals. Wijnaldum, 80 interlands 25 goals. Dus zowel exact als in verhouding heeft Wijnaldum meer scorend vermogen. Tel daarbij op dat hij zijn clubwedstrijden op een hoger niveau speelt en we zouden eigenlijk niet eens hoeven te discussieren over wie er in de basis moet staan.

4 september 2021 om 09:55

Oh zeker, Wijnaldum speelt regelmatig dramatisch in Oranje. Hij wordt ook niet goed gebruikt. Hij is geen aanvallende middenvelder. Ik zou ook eigenlijk eerder Klaassen op "10" zetten en Wijnaldum als meest verdedigende middenvelder.

4 september 2021 om 10:01

Eerder voor gini. Die verstopt zich tevaak.
Wel denk ik dat je met de punt naar voren moet spelen.

Ik ben een fan van die gakpo, maar ik denk voor het elftal dat je depay linksbuiten moet zetten. En malen in de spits.
Waar im niemand over hoor:"berghuis werd gewisseld omdat Timber het niet goed deed". Haal dan Timber eruit!!!

4 september 2021 om 10:02

Idd, ben zeker geen Klaassenfan, helemaal niet zelfs, maar bij gebrek aan andere mogelijkheden. Mss Til, maar denk dat die ook nog niet goed genoeg is.

4 september 2021 om 10:04

Frenkie trek altijd wat richting de linksback positie om de bal te vragen. Het probleem is dat er dan bij balverlies in een vroeg stadium niemand meer voor die verdediging aanwezig is. Waardoor de pass naar de spits helemaal open ligt. Daarvoor moet je frenkie links in het blok zetten op een middenveld met de punt naar voren. Daarom was koeman zo blij met die de Roon. Die bleef daar wel.

4 september 2021 om 10:06

Heeeeel slecht idd. Vooral voetballend, maar dat is al veel langer. Gini lost dat op met werklust en voor de goal komen en scoren. Zijn eerste aannamen is vaak een ramp.

4 september 2021 om 10:09

1 op 3 vs 1 op 4. Daarbij neem je niet mee hoeveel speelminuten ze beide hebben gehad. Gini was vaker basis, dus meer speelminuten, dus klopt de verhouding al niet meer. Heb je ook meegewogen hoeveel goals beslissend waren bijvoorbeeld?
Op een hoger niveau klopt, maar wel in een andere rol, niet als nr 10. En je hebt ook te maken met het sterkste team, niet de beste 11 voetballers. 11 ronaldo's gaan niet winnen.

4 september 2021 om 10:25

1 op de 3 vs 1 op de 4 is gewoon een aanzienlijk verschil. Ik heb de assists gemakshalve even laten zitten, want dan blijft er niet veel van de stats van Davy over😉. Hoeveel goals beslissend waren heb ik niet meegenomen, puur omdat dit mij niet van toepassing leek. Het gesprek ging erover dat men Klaassen zou opstellen ten faveure van Gini omdat hij meer scorend vermogen zou hebben. Dat heb(ben) Migi en ik even ontkracht. Daarnaast vind ik beide geen nummer 10 spelers, maar dat is weer een hele andere discussie.

4 september 2021 om 10:42

@GluubsterTJ mij hoor je niet zeggen dat je Klaassen moet opstellen ipv Wijnaldum, dat zijn jou woorden.
Ik zeg alleen maar dat Klaassen een neusje voor goals heb en hem liever erin heb dan Gravenberch

4 september 2021 om 11:01

Statistisch is de vergelijking gewoon zwak onderbouwd. Gelukkig kijken teainers en clubs naar de metadata en de overige properties in een database.
Alhoewel.. of je moet het net als frank de boer doen en het verkeerde kolommetje lezen

4 september 2021 om 15:05

@inti....gravenberch verdedigend? Die loopt juist het liefste de spits en de nr 10 in de weg zo ver vliegt die altijd naar voren.

4 september 2021 om 15:29

@ Gluubster ik vind eerder dat jij oppertunist bent. Leuk aantal interlands en goals maar dan moet je ook naar het aantal minuten kijken. Wijnaldum speelt altijd 90 minuten en klaassen is zelden basisspeler en valt vaak in. Ik denk dat als je naar goals versus speelminuten gaat kijken het er anders uit ziet.

4 september 2021 om 15:42

Bedoel je met de punt naar achteren. Zou wel goed zijn, maar Gravenberch en vooral Wijnaldum zijn rond de 16 veel gevaarlijker. Maar ik begrijp het wel...jij wilt wat meer creatieve spelers erin voor de kleine ruimtes.

Ik was 1 van de weinige die Nederland niet zo slecht vond spelen. Ik vond ze overtuigender spelen, dan onder FdB. Als dit team groeit kan het weer van niveau worden.

De Ligt gaat voorlopig denk ik niet meer basis staan. Het duo stond redelijk tot goed, je zag hoe ervaren de Vrij speelde...ik zou het zo laten.

4 september 2021 om 16:01

Dan nog, is hij maarceen waterdrager. Je doet net alsof we van Basten moeten aanrekenen op z'n interlandgoals. Hij heeft persoonlijk voor Nederland de enige prijs gepakt die Nederland ooit heeft gewonnen.

4 september 2021 om 19:01

Frenkie de Jong zou iets meer naar voren moeten staan. Hij heeft een geweldige passing en kan zo met de bal aan de voet drie man passeren. Je kunt niet met Wijnaldum en Klaassen samen spelen, dat is voetballend ondermaats en beiden zijn lopers, al heeft Wijnaldum betere kwaliteiten. Klaassen is echt niets voor in Oranje. Ik zie liever een centrale middenvelder erbij die De Jong meer zal ondersteunen. Als je werkelijk Klaassen boven Wijnaldum stelt, dan kijk je door een Ajax bril.

4 september 2021 om 09:09

Blind speelt straks gewoon weer het is nu dat hij geschorst is

4 september 2021 om 09:38

Dat is de vraag. Vandaag kunnen de backs laten zien dat ze het beter kunnen dan afgelopen woensdag (of niet natuurlijk). Dat zal meegenomen worden in de afweging van Van Gaal verwacht ik. Blind speelde inderdaad niet best (net als 6-7 anderen), maar ik vond vooral zijn gele kaart exemplarisch.

4 september 2021 om 10:04

Van Gaal is niet achterlijk lijkt mij. Die heeft heus tegen Noorwegen wel gezien wat wij de laatste twee jaar al zien. Blind is inmiddels passé voor Oranje niveau

4 september 2021 om 10:41

NJfromVOL, deels mee eens. Dat Blind niet de snelste is weten we. Als een Noor een speler vasthoudt is het slim en haalt hij de counter eruit. Nu haalt Blind er een omschakelmoment eruit, was geen "verdedigende back-aktie" en dan heet het exemplarisch. Tis maar hoe het bekijkt.

4 september 2021 om 11:03

Japie.. Het wordt nu alleen lastig en hommeles in de staf, als je daar zn vader in hebt opgenomen en vooral heel interessant...

4 september 2021 om 11:31

Probleem is wel Japie, dat de concurrenten het ook niet laten zien wanneer ze de kans krijgen. Van Aanholt en Wijndal voldeden ook niet. Hopelijk doet Malacia het vanavond goed en blijft hij staan, anders denk ik dat we gewoon weer Blind krijgen op LB de komende interlands.

4 september 2021 om 14:49

Ake kan ook nog, tenminste als je geen opkomende acties van je linksback verwacht.

4 september 2021 om 15:58

Eduard, ik vond vooral de manier waarop exemplarisch. Snelheid, wendbaarheid; hij was hem echt in een oogwenk kwijt en moest dus aan de noodrem trekken,
Je weet het verder mooi te vertellen; hij haalt er een omschakelmoment uit dat hij zelf inleidt.

4 september 2021 om 17:15

@NL_Modric of een back moet een keer het krediet krijgen dat Blind al tijden heeft en ook een serie mogen maken

4 september 2021 om 09:14

Blind is ook gewoon geschorst

4 september 2021 om 16:14

Eens, Dumfries was tegen Noorwegen in 90 seconden de gevaarlijkste man op het veld.

4 september 2021 om 17:50

Blind zit er alleen niet bij omdat hij geschorst is, ik hoop oprecht dat zijn vervanger vanavond de sterren uit de hemel speelt en hem uit de basis houd zodat van Gaal ziet dat het prima kan zonder Blind.
Dumfries moet inderdaad gewoon altijd spelen, kwam erin en in die paar minuten heeft hij voor meer gevaar gezorgd dan heel het Nederlands elftal in 90 minuten.

Nou,Hup Holland Hup. Zege zou enorm belangrijk zijn. Voor het gevoel, voor de punten.

4 september 2021 om 09:44

Ja zeker maar het blijft een armoe als je naar het elftal en selectie kijkt. Ik voel me oude lul met 39, maar ik mis de mooie tijden met al dat kwaliteit. Nu is het alleen een genot om Frenkie te zien de rest heeft niks speciaals. En nee ik ben geen Ajax fan en al helemaal geen Barca haha, Hopelijk worden we verrast vanavond al is het tegen Montenegro.

4 september 2021 om 10:10

Chris we zijn vd zelfde generatie ongeveer. Ben het grotendeels met je eens. Geen Stam,Bergkamp, Kluivert of Van Nistelrooy. Toch vind ik er best elementen in zitten waarmee je vooruit kan. Rond jongens als de Vrij, van Dijk,Frenkie,Gini ,misschien Memphis ,de Ligt en Dumfries kunnen we best talenten laten opbloeien. Misschien moeten er spelers veranderen van positie. Benutten naar de kwaliteiten. Verdediging is op zich niks mis mee. Middenveld zou ik Gini en Frenkie naast elkaar zetten en een 10 ervoor. Bij een 10 is t imo belangrijk dat ie een aktie kan maken en/ of een steekbal kan geven. Dan zou je daar Memphis, Gakpo of Berghuis kunnen neerzetten. Voorste 3 afhankelijk vd tegenstander. Malen of type Weghorst in de spits. Memphis of Gakpo links. Berghuis rechts. Zoiets. Denk dat er best wat mee te behalen valt op een goede dag. Zitten spelers die bij de Europese top ,subtop spelen of er komen te spelen
Meer kwaliteit dan Tsjechië en Noorwegen. Er zijn zoveel meer mogelijkheden dan nu. Voor vandaag, Bijlow Dumfries Vrij Dijk Malacia.. Frenkie Gini Memphis...Gakpo Malen Berghuis. Veel positiewisselingen mogelijk met de voorste 4 mensen. Dit lijkt me momenteel het beste.

Dont worry, Dumfries is there. De man van staal loopt in zijn eentje dat hele Montenegro plat. Die is dit niveau al lang ontstegen maar zal toch de drive hebben de hele rechterkant te terroriseren. Zal ook Berghuis beter doen renderen aangezien de linkshalf en LB aan het huilen gebracht worden door die zwarte tornado.

4 september 2021 om 09:31

Eigenlijk speelt Dumfries vooral goed tegen sterke teams. Tegen zwakke teams staat hij altijd op de helft van de tegenstander en heeft hij geen ruimte om op te stomen.

4 september 2021 om 10:11

Is vaak ook de keus die gemaakt wordt. Je kan ook achter blijven en wachten tot die ruimte komt, als berghuis naar binnen trekt. Vaak gaan backs er dan maar ook staan.

4 september 2021 om 09:43

Hopelijk dat hij dit x niet over zn eigen borduren struikelt als hij een intikken heeft vlak voor tijd

4 september 2021 om 09:58

Dat de situatie dicht bij de goal was maakt het geen intikker. Er stond nog rustig een verdediger en keeper voor zijn neus.

4 september 2021 om 10:05

Op het EK speelden we tegen slechte teams en toen was Dumfries de beste speler

4 september 2021 om 10:37

Dat zegt dan ook gelijk genoeg over het EK dat NL gespeeld heeft, als een renpaard als Dumfries je beste speler was dan weet je dat je nooit gaat winnen

4 september 2021 om 11:34

Kan je niet vergelijken Japie. Wanneer je rechtsback het hele toernooi de meeste doelpogingen krijgt, dan klopt er iets niet in je tactiek. Ik hoop dat onder Van Gaal juist de middenvelders en voorwaartsen de kansen krijgen, die zijn ook een stuk beter in de voortzetting/afronding.

4 september 2021 om 19:10

Dat hij die kans miste vind ik niet zo gek. Ik vind het vooral positief dat hij een kans kreeg in de korte tijd dat hij speelde. Als hij er nog 3 van die krijgt gaat er wel eentje in.

Op Klaassen na lijkt me dit een prima opstelling.

4 september 2021 om 09:08

Buiten zn scorende vermogen is Klaassen altijd de 1e die direct druk zet bij evt balverlies waardoor Nederland tegen Noorwegen vrijwel direct bal terug veroverde

4 september 2021 om 09:15

Heb me tegen Noorwegen kapot geërgerd aan Klaassen. Ja hij heeft gescoord. Geweldig. Maar dit verbloemt zijn gebrek aan creativiteit en zuivere pass toch niet? Zelfde met Wijnaldum, Frenkie moest het weer helemaal alleen doen op het middenveld. We missen echt een creatieve aanvallende middenvelder die een steekpass durft te geven.

4 september 2021 om 09:23

Klaassen scoort tenminste nog, de zogenaamde sterren van grote clubs laten het regelmatig afweten, Klaassen wordt afgebrand op gebrek aan creativiteit terwijl we allemaal weten dat dat zijn taak helemaal niet is.. Gakpo wordt onderhand gezien als een nieuwe superster maar die heeft nog helemaal niks laten zien, Depay als spits is het ook niet.. We moeten gewoon accepteren dat NL gewoon erg matig is, dat was onder Frank de Boer al zo, de jaren ervoor idem en nu onder van Gaal zijn diezelfde matige spelers niet ineens heel goed

4 september 2021 om 09:40

Ik ben ook niet echt een fan van Klaassen, maar hij scoort nog wel eens en m.i. hebben we niet veel beters. Het is een beetje de makke van deze lichting die niet op alle posities overloopt van het talent.

4 september 2021 om 10:13

@KokkieAFCA Dumfries heeft in het afgelopen jaar evenveel (als het niet meer is) gescoord als Klaassen. Onze aanvallende middenvelder.. en volgens velen kan Dumfries totaal niet voetballen, dus dat hij nog ‘tenminste scoort’ is makkelijk scoren gebaseerd op de laatste wedstrijd, maar vergeten dat hij bijna altijd onder niveau speelt. Onze sterren laten het inderdaad ook afweten, maar die hebben nou eenmaal een bepaalde status (verdiend) die Klaassen niet heeft, en terecht. Hij mag best zo nu en dan invallen wanneer we doelpunten nodig hebben, maar als we naar dit gaan streven als basismateriaal gaat het spel nooit beter worden.

4 september 2021 om 10:14

Ik heb een paar slimme 1xraken balletjes van klaassen gezien naar de spits. Hij veroverde veel ballen. Kwam in de 16. En een steekpass tegen noorwegen? In welke ruimte? Ze stonden 90% vd tijd met hun kont in de 16.Ze zette wel druk oo onze achterhoede. Maar die konden daar niet onderuit voetballen. En kon noorwegen weer massaal inzakken

4 september 2021 om 10:24

Er waren veel mensen om je aan te ergeren. Klaassen was er daar geen van.

4 september 2021 om 13:24

Ik zie daarom ook het liefst naast de Jong Koopmeiners en Depay dan op 10. In de spits kan je dan Malen of Weghorst zetten.

Prima opstelling ben wel benieuwd naar Malacia

Hierom houd ik van Gaal. Gewoon logische keuzes op basis van de vorige wedstrijd. Hoewel ik normaal best een Blind-fan ben, vond ik hem de laatste wedstrijd echt onthutsend zwak. Ik schrok er zelfs een beetje van. Ook Timber liep als een kip zonder kop rond, maargoed dit is nog een jonge speler waarin we wel wat vertrouwen moeten hebben. Malacia en Dumfries gaan in ieder geval voor wat meer power zorgen. Ook leuk om te zien dat er maarliefst 4! Van de 11 jongens een Feyenoord - opleiding hebben genoten. Zo slecht doen we het qua jeugd dus niet!

4 september 2021 om 09:21

Maar het is toch bizar dat v gaal die timber meer dan 90 minuten heeft laten staan, terwijl je gewoon weer punten laat liggen? En we hadden ook zomaar kunnen verliezen.

4 september 2021 om 09:26

Ach, als je 1-1 tegen Noorwegen speelt dan ligt het aan je hele elftal, Depay, Wijnaldum, Frenkie horen de kar te trekken, niet een rechtsback van 19 jaar oud.. NL is gewoon matig, her zegt genoeg dat Dumfries onderhand als een ster wordt gezien, dan gaat er echt iets mis

4 september 2021 om 09:43

Eens met Kokkie. Tuurlijk zat die jongen er niet lekker in, maar er was ook niemand die hem op sleeptouw nam. Vond het niet thuis geven van de grote namen een zorgerlijker iets eigenlijk. Desalniettemin pak je gewoon een punt en blijf je in de race. Mijn conclusie tot nu toe is dat deze generatie gewoon een matige is voor Nederlandse begrippen.

4 september 2021 om 09:44

@kokkoe, Ik gaf in de pauze al aan dat beide backs veel te hoog stonden. Dan verwacht je dat Van Gaal daar op ingrijpt. Niet per se wisselen, maar positioneel / tactisch. Verder was het Nederlands Elftal grotendeels matig tot slecht. Echter dir zijn wel de geselecteerde spelers die het moeten doen en waar we e.e.a. van mogen verwachten.

4 september 2021 om 09:56

Ik vond dat de Jong, van Dijk en de Vrij zeker de kar trokken, maar de Jong is niet een speler van de beslissingde passes en miste van Dijk duidelijk wat ritme. Wijnaldum valt eigenlijk altijd teleur wanneer de schouders eronder gezet moeten worden. Laat hem maar eens banken.

4 september 2021 om 09:56

Wacht even, omdat JIJ aangaf dat de backs te hoog stonden had v Gaal moeten schakelen😂. Jij dicht jezelf wel erg veel invloed toe. De rest met je eens, ik voorzie ook niet snel echt verbetering qua spel. Qua resultaten zal het onder v Gaal wel vooruit gaan denk ik.

4 september 2021 om 10:11

Niet zo bijdehand TJ. Omdat Zelfs ik het zag, verwachtte ik dat Van Gaal het ook wel gezien zou hebben en daar actie op ondernomen zou hebben

4 september 2021 om 10:18

En toch spelen ze allemaal bij topclubs

4 september 2021 om 10:21

Het ajax van 95 pakte het anders op. De backs knepen juist als restverdediging voor de 2 spitsen. Of 1 kneep er als er 1 spits was. En de nr 4 schoof het middenveld in. Nu is de trend om de backs maar als halve buitenspelers te laten staan en de 2 centrale als restverdediging te houden. De nr 6, frenkie week veel richting zijkanten tijdens opbouw. Bij vroeg balverlies was er dus geen restverdediging meer.

4 september 2021 om 10:47

Aan NJ: was een grapje hè, vond het gewoon komisch geschreven. Ik snap je punt uiteraard prima. Groet TJ.

4 september 2021 om 11:00

Dan is het goed ...

4 september 2021 om 13:04

@kokkieafca0341 - Dat is ook gewoon tijdelijke beeldvorming. Tot het EK was Dumfries eigenlijk standaard 1 van de zwakkere spelers. Die gaat echt niet ineens iedere wedstrijd de pannen van het dak spelen. Er is inderdaad iets heel erg mis als Dumfries als een ster van de ploeg word gezien.

4 september 2021 om 10:17

Toch een fout van van gaal. Je begint wel met deze 2 backs, die daar normaal niet spelen. net als depay niet in de spits. Net als gini niet. Net als gakpo de 2e helft nooit doet. Net als malen niet op linksbuiten niet.

Allemaal niet zulke logische beslissingen. Het lijkt erop dat het vanavond logischer staat.

4 september 2021 om 14:56

In elk geval de goede conclusie getrokken, dat is al heel wat. Ik zie op zich wel wat Van Gaal probeerde te doen, het pakte niet zo uit als verwacht, en dan grijp je in. Da’s prima vind ik, maar goed, uiteindelijk moet het wel vroeg of laat gaan draaien, als dat niet gebeurt dan krijgt Louis de wind van voren.

4 september 2021 om 18:27

Blind heeft het op dit moment niet. Bij ons speelt hij op dit moment ook niet lekker. Zijn snelheid heb ik nooit een probleem gevonden, maar als hik geen zuivere ballen meer kan geven, dan heb je wel een probleem.

Op Berhuis na een prima opstelling. Ik zou nooit met zo’n beperkte buitenspeler spelen, weinig snelheid, passeert nauwelijks een tegenstander en heeft weinig drive. Gewoon met Bergwijn of Malen vanaf rechts.?

4 september 2021 om 09:19

Probleemis dan dat je Dumfries uit zijn kracht haalt. Die wilt opstomen, dit is gemakkelijker met een constant naar binnenkomende linkspoot Berghuis.

4 september 2021 om 09:27

Malen liet gelukkig zoveel zien tegen Noorwegen vanaf de flank, die heeft echt een wereld partij gespeeld.. Eigelijk zou het hele elftal om Malen moeten draaien, die heeft zijn strepen bij NL dubbel en dwars verdiend

4 september 2021 om 15:58

@KokkieAFCA0341 Aan deze optie had ik nog niet gedacht. Maar een team om Malen heen bouwen lijkt mij inderdaad beter dan het opstellen van Berghuis. Deze miskoop van jouw cluppie bakt er helemaal niks van.

4 september 2021 om 13:06

Malen is geen buitenspeler. Dat kan hij nog invullen in de Eredivisie, maar op internationaal niveau zie je aan alles dat hij alleen nuttig is in het centrum voorin. Ik vind Malen sowieso nog niet klaar voor het grote werk. Leuk als invaller, maar moet nog het 1 en ander leren. Het zit er wel in hoor, maar dat heeft tijd nodig. Bergwijn zou ik kunnen begrijpen, al denk ik niet dat het veel uitmaakt. Het is allemaal een beetje lood om oud ijzer daar op de flanken.

4 september 2021 om 19:03

Tegen Montenegro kun je best met hem spelen, want hij kan naar binnen trekken en iets creeëren. Tegen een beter elftal waar er meer ruimte ontstaat moet je niet met hem spelen. Ik hoop dat Bergwijn en Groeneveld hun lijn gaan doortrekken en er straks in staan.

Haha ook vandaag kan ik trots zijn: Nog een Feyenoord speler in Oranje. Ik ben benieuwd of Malacia dit niveau aan kan. Verder zal Berghuis uit een ander vaatje moeten tappen, want anders wordt het weer heel lastig.

Zou ook graag Bergwijn willen zien. Hij had/heeft een goede vorm, dus wie weet kan hij wat creëren voorin.

4 september 2021 om 09:29

Ik hoop dat Malacia het waar maakt, want Blind kan echt niet meer, dat is inmiddels de langzaamste vleugelverdediger ter wereld.

4 september 2021 om 09:35

Blind kon ook voor het afgelopen EK al niet meer maar dat kon je de Ajacieden nauwelijks wijsmaken. Ik vind het terecht dat Malacia vanavond de kans krijgt maar vind hem alles behalve een ‘zekerheidje’. Misschien speelt hij wel een enorme zaadpot. Daar moet hij zijn ontwikkeling iig niet vanaf laten hangen.

4 september 2021 om 09:41

Het is bij Malacia inderdaad soms erg met pieken en dalen. Hij was tot aan de wedstrijd tegen Utrecht echt uitstekend bezig, maar tegen Utrecht was ie echt extreem slecht. Hopelijk doet iet het vanavond goed, want ik gun het hem echt enorm.

4 september 2021 om 09:57

Ijsmuts, ik wil toch even op jou reageren als een van de grootste Blind fan. In de basis hoort hij niet en zeker niet op de linksback, maar als 12e man toch ideaal? Dan beoordeel ik een ieder op hun normale vorm.

4 september 2021 om 10:25

Ik zag hem al liever als contoleur ipv de Roon. De roon is ook niet zo snel en pakt niet zoveel vallen af. Wel voorkomt hij veel passes naar de spits, met dat inzicht. Maar blind heeft dat nog meer en kan goed opbouwen.

4 september 2021 om 10:26

Wie weet was hij teveel bezig met oranje tijdens die pot. Het doet toch wat met spelers. Extra druk, blessure willen voorkomen, willen bewijzen....

4 september 2021 om 13:10

@ijsmuts - Helemaal mee eens. Sommige(!) Ajacieden blijven met de dooddoener over z'n positionering komen, terwijl z'n zwakheden in Oranje al bijna drie jaar lang structureel boven komen drijven. Bij wedstrijden van Ajax merk je ook altijd dat de verdedigingspartner van Blind vaak word aangepakt, terwijl Blind buiten schot blijft. Malacia is inderdaad ook geen zekerheidje, maar we zitten nou eenmaal slecht in de (links)backs.

4 september 2021 om 13:12

@krav - De Roon is misschien niet zo snel, maar Blind is daadwerkelijk traag en ook niet wendbaar, in tegenstelling tot De Roon. Als controleur is het dan zeker niet verstandig om daar een trage, niet wendbare speler te posteren. Blind moet je alleen opstellen als je met 5 verdedigers speelt. Dan kan hij op de back-positie spelen, maar dan nog kan een ander dat ook wel invullen.

Jahaaa backs als back. Kom maar op met die wedstrijd.

Vooralsnog gaan we niemand afschrijven. Eerst maar eens meer naar vermogen gaan voetballen en dan wordt vanzelf zichtbaar wie kan aanhaken en wie niet. Tegen Noorwegen hebben we gezien dat er heel hard gewerkt is om er een degelijk organisatie neer te zetten. Dat heeft zijn weerslag gehad op de wedstrijd. Vanavond verwacht ik verbetering aan het spel in balbezit alsmede in combinatie met dezelfde discipline in de verdedigende organisatie.

Ik verwacht dat is Nederlands elftal vanavond de nul houdt en een doelpunt of drie kan produceren. Tegen Turkije zal Louis willen pieken en de voortekenen daarvoor zijn vooralsnog positief.

Vanavond wordt het vooral interessant hoe de zijkanten worden ingevuld. In de huidige manier van spelen lijkt daar toch de aanvoer naar de spitsen en inlopende middenvelders te moeten komen.

Malacia in Oranje, leuk voor die jongen en vooral leuk voor Feyenoord (gezien zijn waarde) maar het blijft toch een zwaktebod als je bij zo’n huis, tuin en keuken voetballertje uitkomt.
Sowieso zitten er teveel modale spelers bij Oranje, leuk voor de Eredivisie maar te licht voor het buitenland.
Toppers hebben we niet meer op een enkeling na.
Het Nederlands voetbal gaat wat dat betreft wel achteruit.

4 september 2021 om 14:40

Blind is het alternatief. Daar wordt je ook niet blij van

4 september 2021 om 15:01

Ake, Van Aanholt, Wijndal, er zijn op zich wel alternatieven. Maar goed, de linksback gaat het verschil niet maken als de andere tien slecht draaien.

Louietje laat je tijdens de wedstrijd de spelers ook hand in hand lopen? Je hebt er wel een neusje voor.

Gravenberch voor Wijnaldum en dan heb je een prima elftal

Leuke opstelling en veel beter kan het ook niet maar Mark my words. Dit wordt weer 3 x nikse. Slaapverwekkend met een dramatisch resultaat. Dit stelletje"veredelde sterren" missen gewoon een bepaald gif. Middelmatig team op Europees niveau

4 september 2021 om 14:37

Denk jij dat Oranje niet de 3 punten gaat pakken vanavond.

4 september 2021 om 19:48

Klopt

Eindelijk een trainer die de kwaliteit en de waarde van de Vrij goed in kan schatten.
Het is verder wel opvallend dat hij van Dijk slachtofferd om de Ligt op te kunnen stellen.

4 september 2021 om 15:03

Nou ja, slachtoffert - als Van Dijk niet fit is, dan is-ie niet fit, daar doe je weinig aan.

Malacia voor Blind prima keuze
Blind hoort momenteel niet in de basis elftal thuis
Verder weinig aanmerkingen op deze opstelling
Come on boys winnen is een must vandaag

Tsja dat middenveld blijft echt middelmaat met Klaassen en Wijnaldum. Eentje van de twee moet toch vervangen worden. Dit middenveld kan echt niet en zit echt heel weinig creativiteit in. Malacia krijgt mooi de kans nu Blind geschorst is dus ben wel benieuwd hoe hij het doet, zou toch als zijn ontwikkeling door blijft gaan de toekomstige linksback.

Ik zou alleen Malen in de spits zetten, Depay vrij op links.

Wijnaldum eruit. Waarom heeft hij het eeuwige krediet? Ook Bergwijn ipv Berghuis. Verder prima opstelling.

Twee lopers op het middenveld, met Wijnaldum in slechte vorm en Klaassen dat alleen maar loert op die ene kans in de 16 werkt niet als je het spel wilt maken. Apart dat een topcoach als Van Gaal dat niet direct inziet.

weer geen bergwijn in de basis slaat helemaal nergens op.basisspeler van tottenham moet plaats nemen achter een wissel van ajax

1 - 3 - 4 - 1 - 2
Bijlow

De ligt De vrij Van dijk

Gravenberch. Frenkie
Dumfries. Bergwijn
wijnaldum
Gakpo
Depay

Nou dan winnen we

Het spijt me maar Frenkie de Jong niet met de punt naar achter spelen, ging tegen Noorwegen ook niet lekker. Daar moet je een verdedigende middenvelder neerzetten. Timber, De Ligt, desnoods toch weer De Roon

ik denk: 4-3-3. spelen met lef en plezier. creativiteit moet komen van het aanvalstrio, met depay in een vrije rol. backs in positie blijven. de jong en gravenberch veel aan de bal. vooral dat Durf&lef mis ik.

keeper: Bijlow

Lb: malacia
Lcv: dijk/timber
rcv: de vrij/ de ligt
rb: dumfries

lcm: gravenberch (controlerend)
rcm: de jong (verdedigend)
cm: wijnaldum (aanval ondersteunen)

LV: gakpo
sp/ca: depay ( vrije rol )
Rv: berghuis

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

257 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Internazionale 8 0 0 0
2020/2021 Internazionale 32 1 2 0
2019/2020 Internazionale 34 4 5 0
2018/2019 Internazionale 28 2 2 0
2017/2018 Lazio 36 6 3 0
Laatste voetbalnieuws

Sheriff blijft ondanks goal De Vrij koploper; Real Madrid kent geen genade

Internazionale en Real Madrid hebben dinsdagavond geen fout gemaakt in de Champions League. I Nerazzurri waren te sterk voor stuntploeg Sheriff Tiraspol, dat nog wel tot scoren kwam maar door toedoen...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren