Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Vrij krijgt gelijk: makelaarsbureau SEG moet verdediger 5,2 miljoen betalen

Laatste update:

Sports Entertainment Group (SEG) moet Stefan de Vrij ruim 5,2 miljoen euro schadevergoeding betalen, zo heeft het gerechtshof Amsterdam dinsdagochtend in hoger beroep besloten. Die schadevergoeding is hoger dan de rechtbank (4,75 miljoen euro) toekende aan de 32-jarige verdediger van Inter.

Het conflict tussen De Vrij en SEG gaat terug naar 2018, toen de verdediger van Lazio overstapte naar Inter. “Volgens de voetballer gaf SEG hem geen openheid van zaken over de provisie die het makelaarsbedrijf daarvoor van Inter zou ontvangen, terwijl SEG daartoe wel verplicht was. SEG beweerde dat het bij de transfer niet De Vrij, maar Inter bijstond”, schrijft het Algemeen Dagblad.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Het hof oordeelde dat tussen SEG en De Vrij wel degelijk een bemiddelingsovereenkomst als bedoeld in de wet is ontstaan”, vervolgt het dagblad. Het makelaarsbureau was daarom verplicht om de 62-voudig international van het Nederlands elftal te informeren over ‘het eigen financiële belang’: een provisie van 9,5 miljoen euro.

SEG heeft die mededelingsplicht geschonden, stelt het hof vast. Daarom acht het hof bewezen dat De Vrij een lager inkomen heeft genoten.

’Vriendschappelijke relatie met De Vrij is kapotgemaakt’


Kees Vos van SEG sprak eind vorig jaar met Het Parool over de zaak. De zakenman gaf aan dat hij ervan baalde dat zijn relatie met De Vrij op de klippen is gelopen. “Ik heb er moeite mee dat de vriendschappelijke relatie tussen hem en mij kapot is gemaakt”, liet Vos optekenen.

“Ondanks herhaalde pogingen heb ik nooit meer de kans gekregen om een normaal gesprek met De Vrij te voeren en dat vind ik jammer." Volgens Vos wist De Vrij dat SEG niet namens hem optrad tijdens de onderhandelingen met Inter.

"Hij wist alles: de hoogte van de commissie en dat we namens Inter optraden. Hij heeft de rechtbank voorgelogen toen hij zei dat hij dat niet wist", was Vos snoeihard.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Poeee wat een bedragen eigenlijk hè?!

9 april 2024 om 12:05

Ja best pittig. Nu Feyenoord nog even een miljoenenbedrag claimen omdat ze een doorverkooppercentage op de Vrij hadden terwijl hij onder valse voorwendselen transfervrij is vertrokken ;-)

9 april 2024 om 12:18

Was toch ook met de Vrij dat ze paar miljoen per ongeluk naar criminelen overmaakten ipv naar Feyenoord?

9 april 2024 om 12:30

Klopt, Lazio maakte toen ruim 2 miljoen euro over naar hackers omdat ze een mail van 'feyenoord' kregen met daarin een nieuw rekeningnummer. Ze zijn overigens in 2020 opgepakt.

9 april 2024 om 12:48

Haha wat? Nooit meegekregen dit. Bizar 😂

9 april 2024 om 13:46

Het bizarre is, Feyenoord heeft het geld daarna niet alsnog gekregen. Is door geklooi van inter dus paar miljoen misgelopen

9 april 2024 om 14:08

Van Lazio denk ik?
Mooi verhaal wel, blijft een bijzondere helemaal buiten de maatschappij staande wereld hoor de voetbalwereld.

9 april 2024 om 16:41

Oh ja, dat had ik helemaal weggestopt. Al met al vanuit Feyenoord perspectief echt een bijzonder ongelukkige transfer voor zo'n talentvolle speler.

9 april 2024 om 16:49

Wat is dat nou weer voor raar verhaal? Feyenoord heeft toch gewoon recht op dat geld?

9 april 2024 om 17:30

@baardgrasmus

We hebben uiteindelijk, na bemiddeling van het CAS (?) nog een miljoen gekregen van Lazio. Beiden dus een miljoen minder winst.

Het is niet de week van Alex Kroes. Maar fijn voor de Vrij, als ik de verhalen las lijkt me dit meer dan terecht.Edit, vraag me af toch of hij al weg was, was in hetzelfde jaar. Sterker nog, Alex Kroes heeft tegen de Vrij getuigd, hij was er dus wel.degelijk bij betrokken

Ken die hele Vos niet , maar uit die paar zinnen uit dit artikel kan je al uit maken dat het een vieze vos is.
Probeert geld te verdienen over de rug van zn vriend, en geeft dat ook toe door te zeggen dat ie niet namens De Vrij optrad, maar namens Inter.
De Vrij is toch zn client? De Vrij is toch zn vriend?
Het enige waar die moeite mee heeft is dat ie 5mln lichter is.

Verder moet het echt een hoofd pijn zijn geweest voor De Vrij om hier 6 jaar lang, sinds 2018, mee bezig te zijn.
Hoop dat ze nog een emotionele schade vergoeding eisen en die vos helemaal leeg trekken.

9 april 2024 om 12:23

Helaas (en misschien ook wel, gelukkig) ligt emotionele schade iets genuanceerder dan ergens al een hele tijd mee bezig moeten zijn.

9 april 2024 om 12:33

Gelukkig is hij niet sinds 2018 hier mee bezig geweest. Het is voorgevallen in 2018. Toen hij de transfer maakte.
In 2021 is dit door Follow the money bekend gemaakt. Daarna is de Vrij pas een rechtszaak gestart. Vermoedelijk wist hij het eerder niet eens...

''in mei 2021 publiceerde Follow the Money over zaakwaarnemer SEG en hun conflict met stervoetballer Stefan de Vrij, die zich door SEG benadeeld voelde. SEG trad zowel namens de Vrij op als namens Inter, de club die hem binnenboord wilde halen. Inmiddels is het tot een rechtszaak gekomen''

9 april 2024 om 12:51

Als topvoetballer schakel je op zo’n moment ook ff een externe advocaat oid in ipv alles door zaakwaarnemers die verder geen kennis hebben van het juridische.
Blijf het bijzonder vinden, zo belachelijk veel voetballers die op basis van vertrouwen van alles laten doen. En 90% weten we nog niet eens

9 april 2024 om 13:29

Ik denk dat het nu tijd is voor een kopje koffie , tussen Vos en de Vrij. Nu dat glad gestreken is. Zou mooi zijn maar ik denk dat Vos een soort Siebert is. Links lullen , rechts zakken vullen

9 april 2024 om 23:52

Wie precies bedoel je met Siebert? Want als je doelt op die parasitaire pandemieprofiteur dan praten we over rechts lullen èn rechts zakken vullen.

Een Vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.



SEG ...steelt Extra Geld

Was Alex Kroes toen nog betrokken bij SEG? Compleet bizar dit soort bedragen en dat voor amper arbeid. Oke ik zal niet zeggen dat het gemakkelijk werk is, maar het staat totaal niet in verhouding. In de financiële wereld is het voor particulieren tegenwoordig gelukkig gemakkelijker te zien wat de tussenpersoon of adviseur aan de dienst verdient. Wat SEG deed is expres de zaak verdoezelen en zelf een idioot bedrag opeisen. Totaal niet zuiver dit. Je moet gek zijn om nog met zo'n club in zee te gaan.

9 april 2024 om 15:55

Alex Kroes heeft getuigd tegen de Vrij in deze zaak, is te lezen op ad

Hoe kun je als zaakwaarnemer optreden namens een club jegens je eigen cliënt? De Vrij zat daar toen toch al een tijdje? Zo niet dan nog steeds een raar verhaal maar zo wel dan toch je reinste belangenverstrengeling?!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren