RB Leipzig lijkt opvolger Marcel Sabitzer op te halen bij Barcelona

Zondag, 29 augustus 2021 om 12:51Rian Rosendaal • Laatste update: 12:53

Het voortijdige vertrek van Iliax Moriba bij Barcelona lijkt steeds dichterbij te komen. Volgens Sky Deutschland wil RB Leipzig de pas achttienjarige middenvelder van de Catalanen per direct overnemen als vervanger van de naar Bayern München vertrokken Marcel Sabitzer. Barcelona zou willen meewerken aan een vertrek van Moriba, die in het Camp Nou vastligt tot medio 2022. De transfersom voor de jonge middenvelder ligt op twintig miljoen euro.

Transferexpert Fabrizio Romano meldt zondag via Twitter dat het management van de pas achttienjarige middenvelder enkele weken geleden al tot een akkoord is gekomen met RB Leipzig over een contract voor vijf seizoenen, een verbintenis die zou ingaan in juni 2022. Het management van Moriba geeft nog steeds de voorkeur aan deze optie, terwijl Barcelona de speler liever gelijk van de hand doet. Tottenham Hotspur heeft inmiddels te horen gekregen dat Leipzig de nieuwe bestemming wordt van het talent uit de Barcelona-opleiding.

Moriba reageert op Instagram na duidelijke uitspraken van Koeman

De middenvelder beet vorige week van zich af na uitspraken van zijn trainer.Lees artikel

Moriba wordt overigens vertegenwoordigd door dezelfde zaakwaarnemer als Sabitzer, het bedrijf ROGON. De transfersom lag in eerste instantie op vijftien miljoen euro, maar daar komt nu dus vijf miljoen euro bij. Moriba kon bij Barcelona een nieuwe en langjarig contract tekenen, maar de onderhandelingen hierover liepen op niets uit. Hierop werd de middenvelder teruggezet naar Barcelona-B en het lijkt er nu op dat zijn toekomst definitief buiten Spanje ligt.

De door Leipzig begeerde Moriba kwam vorige week nog met een duidelijke boodschap via Instagram na enkele uitspraken van Ronald Koeman. ‘Duizenden geruchten en niemand weet de waarheid’, zo luidde de mysterieuze boodschap van Ilaix Moriba op Instagram. De middenvelder van Barcelona leek te insinueren dat hij niet gediend is van de verhalen die momenteel de ronde doen. Zo liet Koeman onlangs tijdens een persconferentie duidelijk blijken dat hij teleurgesteld is dat de tiener zijn volgend jaar zomer aflopende contract met de Catalanen niet wil verlengen.

“De waarheid is dat ik teleurgesteld ben in hem en zijn zaakwaarnemer. Ik geloof meer in voetbal dan in geld”, benadrukte Koeman. Moriba wordt geweerd van het eerste elftal na een seizoen waarin hij vanaf januari tot achttien wedstrijden onder Koeman kwam. De vrijwel vastgelopen gesprekken hebben ertoe geleid dat de middenvelder nu niet welkom is op het trainingsveld en alleen mag meetrainen bij Barcelona B. Er lijkt geen weg meer terug. Moriba ondertekende in april 2019, op zestienjarige leeftijd, zijn huidige contract met Barcelona. Daarin was een financiële vergoeding van twee miljoen euro verspreid over drie jaar opgenomen. Zaakwaarnemer Jonathan Barnett en de ouders van Moriba verdeelden 2,5 miljoen euro.

“Hij is de toekomst van de club en ik weet dat de club van hem houdt. Mijn advies is dat geld niet het belangrijkste is”, zei Koeman. Voorzitter Joan Laporta liet eerder deze maand al weten dat hij zich niet voor het blok laat zetten door Moriba. “Dat een speler die hier is opgeleid een slaatje probeert te slaan uit het feit dat hij nog maar een contract voor één jaar heeft, kunnen wij niet laten gebeuren. Dat is een situatie die wij niet accepteren en onze boodschap is duidelijk: als je niet wil verlengen, dan weet je dat er andere oplossingen zijn”, benadrukte de hoogste sportbestuurder.


Poll

Denk jij dat Iliax Moriba bij RB Leipzig past?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door garrincha10)

Ik kan het mis hebben, maar het is toch verboden om spelers van andere clubs een contract aan te bieden wanneer ze nog langer dan 6 maanden onder contract staan?

29 augustus 2021 om 12:57

Hoe kom je daar dan bij? Dan zou je net als Barcelona alleen maar transfervrije of bijna transfervrije spelers aan kunnen trekken.

29 augustus 2021 om 13:10

Je mag een speler niet persoonlijk een aanbieding doen zonder eerst met de club te onderhandelen. En in dit bericht staat dat RB en Moriba al akkoord zijn over een contract vanaf 2022, wat dus inhoudt dat ze ruim een jaar van tevoren al over een transfervrije transfer hebben onderhandeld.. en dat is idd verboden

29 augustus 2021 om 13:21

In dit bericht staat dat Moriba nog een contract heeft tot 2022, maar dat Leipzig hem per direct wil overnemen.

29 augustus 2021 om 13:22

Excuus, ik heb over dat stukje heen gelezen. Je hebt gelijk, dit zou inderdaad kwalijk zijn.

29 augustus 2021 om 12:58

Ja mag officieel niet. Maar onofficieel zullen zaakwaarnemers natuurlijk wel al met clubs praten. Off the record. Zou goede club zijn voor hem. Weg van de enge slangenkuil met stel hypocrieten. Lekker paar jaar ballen in Duitsland en dan vervolgstap naar de PL.

29 augustus 2021 om 12:59

Als er een akkoord is met de club dan mag het wel, anders niet inderdaad. Al zal er wel altijd wat contact zijn tussen club en management want je doet niet al de moeite voor een speler waar je niet van weet of hij überhaupt naar je club wil komen natuurlijk.

29 augustus 2021 om 13:12

Maar in het bericht staat dat het om een overgang in juni 2022 gaat, dus transfervrij en een jaar voor aflopen contract. Dat is gewoon verboden

29 augustus 2021 om 13:18

Als het bewezen kan worden dan worden ze wel bestraft. Een management kan daarnaast natuurlijk wel al aangeven wat een speler wil verdienen trouwens.

29 augustus 2021 om 13:23

Dat laatste is ook gelijk wat het eerste zo verdomd moeilijk maakt. Die relaties tussen zaakwaarnemers en TD’s zorgen ervoor dat er informeel al zoveel besproken kan worden en je het als een Barcelona in dat geval amper hard kunt maken.

29 augustus 2021 om 12:59

Nou ik dacht precies hetzelfde. Maar schijnt toch wel heel veel te gebeuren. Jammer ook dat zo’n talent het dupe wordt van management die sportieve doelstellingen op een 2e plaats zetten.

29 augustus 2021 om 13:01

Leipzig is een betere keuze op sportief gebied dan Barcelona voor een jong talent denk ik eerlijk gezegd.

29 augustus 2021 om 13:15

Jong talent van eigen club krijgen nu wel meer kansen. Deel nood, maar hoop echt dat breedteaankopen toch aangevuld worden door eigen opleiding. Doen echt niet onder. Heeft nu de pech 2 andere talenten mede door de situatie heb denk ik voorbij aan het streven zijn voornhet middenveld. Die zoon van Fran volgens mij.

29 augustus 2021 om 13:37

Want aankomend Golden Boy Pedri komt niet aan spelen toe. En Fati ook niet? Koeman had ook vertrouwen in hem gezien de minuten die hij heeft gemaakt.

29 augustus 2021 om 13:47

Ik denk dat het niet zo vreemd is om te stellen dat je meer kansen zult krijgen als jonge speler bij Leipzig dan bij Barcelona. Niet iedereen is namelijk een supertalent.

29 augustus 2021 om 13:59

Koeman zag hem wel als zodanig want hij liet hem toch aardig wat minuten maken voor een hele jonge speler.

29 augustus 2021 om 14:07

In een Barcelona dat geen transfers kon doen. En als ze gekund hadden dan was Wijnaldum er ook nog gewoon bij gekomen.

20 miljoen voor een jong talent dat nog amper speeltijd heeft gehad , poehpoeh

29 augustus 2021 om 13:02

Je vraagt je af wat haal je ook binnen voor zoveel geld? Beetje grote risico.

29 augustus 2021 om 13:14

Aangezien ze hem volgend jaar gratis kunnen ophalen, barca hard geld nodig heeft, moriba blijkbaar al akkoord is en de deadline heel dichtbij komt, zou Leipzig wel echt slecht onderhandelen als ze hier 20 miljoen voor neertellen. Imo is 10 de Max

29 augustus 2021 om 13:35

De Spurs willen meer bieden. Voor 10 miljoen laat Laporta hem niet gaan.

29 augustus 2021 om 14:01

Maar als moriba niet naar Spurs wil, verdien nog eens 10 miljoen minder

29 augustus 2021 om 14:44

Dan kan hij volgend jaar gratis vertrekken. Laporta wil hier een signaal van laten uitgaan.

29 augustus 2021 om 14:50

Juist ja.. Ik denk dat de financiële afdeling van barca een ander signaal zullen geven 😂. Barca is als de zwerver die bij de voedselbank vraagt of ze niet iets meer keuze hebben, omdat hij het aangeboden eten niet zo lekker vindt. De nieuwe realiteit lijkt nog niet helemaal in te dalen bij sommigen.

29 augustus 2021 om 16:07

Puur gebluf joh. Denk je echt dat ie 10 miljoen laat liggen voor een speler die sowieso vertrekt? Is niet de president van PSG, Barca heeft elke euro nodig. Als ie hem niet laat gaan wanneer 10 miljoen het beste bod is dat binnenkomt kan ie net zo goed ontslag nemen.

Goede vervanger op de lange termijn en het past toch mooi in de visie van Leipzig. Ze zullen Moriba ook wel de tijd geven en in potentie is het natuurlijk een uitstekende speler. Mooi project toch.

Goed dat koeman en laporta dit hebben gezegd vindt 20 miljoen voor moriba een mooie prijs, moriba wilde alleen maar meer geld maar heeft niks bewezen bij barca

29 augustus 2021 om 13:01

@messi beetje hypocriet van Koeman. Die wilde ook op treinen springen, want kwam maar misschien 1x voorbij. PSV in de steek gelaten voor Valencia. Vitesse voor Ajax. Nu wil een talent ook meer verdienen, want elders krijgt hij dit met gemak en dan is Koeman teleurgesteld?! Geld bla bla niet belangrijkste. Hypocriet. Laporta is ook alleen maar bezig met leugens Fans beloven om Mbappe en Haaland te halen, leugens over gezondheid Koeman, wat een naar man.

29 augustus 2021 om 13:14

Zoals al vaker is gezegd is het financieel erger dan verwacht voor laporta en door de concurrentie zal dit niet lukken. Ik denk dat laporta deze beloftes had gebaseerd op basis van dr superleague

29 augustus 2021 om 14:18

Moriba wil sportieve en financiële zekerheid, vooral nu Barca zo overhoop ligt. Deze jongen is 18 en wilde een vergelijkbaar salaris met wat er eerder is uitgedeeld aan talenten van zijn kaliber.

Als Barcelona hier 20 miljoen voor kan krijgen zou ik t doen. Is echt een groot talent zoveel ik gezien heb maar anders loop je t risico dat hij volgend jaar gratis wegloopt.

Denk dat dit niet eens een hele slechte deal voor Leipzig is.

Natuurlijk raakt Leipzig met Sabitzer een geweldige speler en steunpilaar kwijt, maar daar is het beleid van Leipzig (en het gehele Red Bull-concern) eigenlijk toch ook wel op ingericht? Spelers jong of relatief jong kopen en vervolgens voor veel geld doorverkopen, om daar vervolgens weer goede, jonge talenten terug te halen.

En het is jammer dat Moriba dus waarschijnlijk zal vertrekken bij FC Barcelona, maar 20 miljoen is voor Barcelona echt een prachtige zak met geld en zeker nu Barcelona dus financieel in zwaar weer verkeerd en Moriba heeft met Leipzig een club die over het algemeen wel raadt weet met spelers zoals hem.

Overigens heeft Leipzig deze transferperiode dan echt wel een aantal zeer goede talenten binnengehaald met dus waarschijnlijk Moriba, maar ook Gvardiol, Simakan en Brobbey. En ja, ook Brobbey geef ik zeker kansen ondanks dat hij met André Silva forse concurrentie heeft, maar als er 1 club wel echt een goede keus was voor Brobbey om er naartoe te vertrekken dan is het Leipzig wel en hoop oprecht dat hij het zal maken.

Denk eigenlijk dat het ongeveer zo'n opstelling bij Leipzig zal worden (zie opstelling). En ik weet dat Leipzig ook nog spelers als Olmo, Mukiele, Halstenberg, Henrichs, Adams, Laimer, Poulsen, etc. rond heeft lopen maar eigenlijk heeft iedere coach binnen het Red Bull-concern een soort visie dat ze hun tactiek en formatie afstellen op de tegenstander en dat dat ook met andere spelers kan, dus dan zullen die spelers ook wel aan hun wedstrijden komen.

Gulácsi
Klostermann
Simakan
Orban
Gvardiol
Moriba
Haidara
Szoboszlai
Forsberg
Nkunku
André Silva
29 augustus 2021 om 16:52

Je bent de absolute topper Dominik Szoboszlai nog vergeten. Kwam in December 2020 uit Salzburg naar Leipzig, Had een slepende blessure, maar is nu weer fit.Regisseur en absolute klasbak. Ook Andre Silva is een topspits. RBL is niet zwakker als Sabitzer vertrekt. Brobbey heeft een prima club gekozen, met perspectief en een prima structuur in een sterke competitie.

Barcelona heeft hier goede zaken gedaan door met nog een 1 jarig contract 20 miljoen te ontvangen, vooral aangezien het bekend is dat moriba niet gaat verlengen. Laporte brengt toch wel positieve veranderingen binnen de club want ik durf te wedden dat onder bartomeu hij voor veel minder de deur uit zou gaan. Fijne zondag nog culers!

Weinig gepresenteerd maar wel potentie, vooral gezien zijn fysiek. Speelt echter een vies spelletje en Barca heeft geld nodig dus zou 20 miljoen prima zijn. Helemaal omdat het middenveld toch al over over overvol is met Busquets Pjanic (gaat hopelijk nog weg) Frenkie Pedri Roberto Coutinho Gavi Puig en nog keer jeugd talenten.

29 augustus 2021 om 13:37

Vergeet vooral Nico Gonzalez niet!

29 augustus 2021 om 13:45

Nico speelt tegenwoordig meer als verdedigende middenvelder.

30 augustus 2021 om 09:30

Ja doelde meer op het rijtje namen die hij opnoemde. Het is ongelooflijk dat ik naar Sergi Roberto moet kijken. Gavi, Nico en Riqui hebben allen meer voetbal in hun kleine teen, dan Sergi Roberto in z'n hele lijf. En Coutinho had gisteren eventueel ook gewoon als linkshalf kunnen spelen en dan Frenkie als rechtshalf met Busquets erachter.

29 augustus 2021 om 13:39

Koeman was vooral van hem gecharmeerd door zijn fysiek inderdaad. Hij heeft zeker potentieel maar ik zie liever Gavi en Riqui. Die zijn technisch en qua spelinzicht zoveel beter.

Waarom niet Pjanic, Moriba kan je toch ergens anders stallen voor de rest van het seizoen ik begrijp koeman niet hoor Waarom zijn we zo hardleers en koppig het zijn allebei 2 grootverdieners oftewel 2 vliegen in 1 klap weg richting leipzig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RB Leipzig


15 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
C. NkunkuMiddenvelder209
André SilvaAanvaller208
Y. PoulsenAanvaller134
P. GulácsiKeeper190
P. TschaunerKeeper00
AngeliñoVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina RB Leipzig.

0 fans
Middenvelder, 27 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren