Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Borussia Dortmund gaat definitief aan de haal met middenvelder van Bayern

Laatste update:

Marcel Sabitzer mag zich officieel speler van Borussia Dortmund noemen. De nummer twee van het afgelopen Bundesliga-seizoen bereikte zondag al een akkoord met Bayern München over een transfersom van negentien miljoen euro inclusief bonussen. Nu zijn de handtekeningen ook gezet. Sabitzer heeft een contract tot medio 2027 getekend in het Signal Iduna Park.

Sabitzer speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Manchester United, waar hij een nuttige rol bekleedde. De Oostenrijker kwam tot achttien wedstrijden voor the Red Devils, waarin hij goed was voor drie goals en een assist. De club van manager Erik ten Hag had er in eerste instantie oren naar om de middenvelder definitief over te nemen, maar hikte tegen de vraagprijs van ruim 25 miljoen euro aan. United heeft zich met het aantrekken van Mason Mount al versterkt op het middenveld, al speelt de Engelsman doorgaans aanvallender dan Sabitzer.

Sabitzer was al niet meer aanwezig bij de teampresentatie van Bayern, al had dat volgens verschillende media te maken met een spierblessure. Duidelijk was wel dat de 71-voudig international niet mee zou reizen met Bayern naar Azië, waar het verschillende landen bezoekt als onderdeel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bij Bayern leek Sabitzer niet meer te hoeven rekenen op een basisplaats. Trainer Thomas Tuchel heeft centraal op het middenveld de beschikking over Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Konrad Laimer en Ryan Gravenberch. Laatstgenoemde mag der Rekordmeister volgens Kicker op huurbasis verlaten, maar dat verandert weinig aan de situatie van Sabitzer.

Nu volgt dus een overstap naar mede-titelkandidaat Dortmund, dat deze zomer met Jude Bellingham (Real Madrid) en Mahmoud Dahoud (Brighton & Hove Albion) al twee centrale middenvelders zag vertrekken. Wel wisten die Schwarzgelben het contract van Emre Can met twee jaar te verlengen. In de zoektocht naar een centrale middenvelder kwam de nummer twee van afgelopen Bundesliga-seizoen eerder deze zomer uit bij Ajacied Edson Álvarez. De Mexicaan bereikte een persoonlijk akkoord met Dortmund, dat er desondanks voor koos om de stekker uit de deal te trekken.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha, pikante transfer... die van Guerreiro was natuurlijk niet zo spicy...

23 juli 2023 om 22:44

Guerreiro was gewoon teleurgesteld in de houding van BVB. Hij gaf namelijk eerst de voorkeur aan een contractverlenging

24 juli 2023 om 11:48

Ik volg nu al meer dan 10 jaar voetbal en heb het gevoel dat Dortmund en Bayern toch met regelmaat spelers aan elkaar verkopen/laten vertrekken. Zou het eerder pikant vinden als het om een speler van Schalke naar Dortmund zou gaan.

Ohja, ik vind het in ieder geval helemaal mooi. Directe versterking voor ons. Go!

Goed, vond hem na zijn periode bij United wel rijp voor een transfer. Nu kunnen de geruchten van het vertrek van Goretzka helemaal de lucht uit en kan Gravenberch heel misschien nog een kans krijgen

Wel pijnlijk eigenlijk. De Bayern rejects gaan naar Dortmund, en de grote sterren van Dortmund naar Bayern...

23 juli 2023 om 23:47

Tsja pijnlijk - Dortmund heeft nou eenmaal minder vermogende geldschieters dan Bayern, dan kan je minder dure spelers kopen, zo gaat dat.

24 juli 2023 om 20:43

Bayern haalt voor 50 miljoen Kim, Guaerreiro en Laimer. Dortmund haalt voor 50 miljoen Sabitzer en Nmecha van.

24 juli 2023 om 20:48

Gewoon idd even doen alsof salarissen en tekenpremies niet bestaan in het voetbal.

24 juli 2023 om 20:57

Je gaat mij niet wijsmaken dat Dortmund de salarissen van Guaerreiro en Laimer niet kan betalen.

24 juli 2023 om 21:06

Dat is los van het het punt wat je zojuist wilde maken, namelijk dat de transfers dit seizoen van Bayern en BVB financieel vergelijkbaar waren. Dat terwijl de transfers die je zojuist noemde van Bayern jaarlijks zeker 25-30 miljoen meer kosten.

24 juli 2023 om 21:09

Het is niet zo dat Bayern een Mane heeft binnengehaald met een salaris van 20 miljoen. Die vergelijking wordt door veel Bayern fans gemaakt op dit moment en ik vind het gewoon een terecht punt. Dortmund investeert gewoon slecht.

24 juli 2023 om 21:24

Dortmund investeer naar de middelen die ze hebben, het is altijd heel makkelijk om te zeggen dat een ander niet goed investeert als ze 140 miljoen euro minder te besteden hebben op jaarbasis. Dat is het probleem verschuiven van: het probleem is het gigantische financiële gat tussen de clubs, naar: als ze hun budget goed besteden maakt dat gat van 140mio niet uit.

Dat is natuurlijk absurd.

24 juli 2023 om 21:27

Lijkt me wel realistisch ja - Bayern betaalde bv in 21/22 373 miljoen aan salarissen, Dortmund in dat seizoen 216 miljoen. Er zit een groot verschil aan financiele slagkracht tussen die twee.

25 juli 2023 om 08:52

@DerKaiser123 - Wel met je eens, maar vergeet het verschil in aantrekkingskracht niet. Dortmund is een Europese subtopper, Bayern een Europese topclub. Aardig wat spelers die bij Bayern spelen, zijn voor Dortmund niet haalbaar om het simpele feit dat ze niet bovenaan de voedselketen staan.

Bellingham en Dahoud vervangen door Nmecha en Sabitzer. Niet heel slecht, niet heel goed. Hoop nog op een 4de cv en een back. Zou ook heel graag een flankspeler erbij zien komen maar momenteel lijkt het goed te zitten met Malen/Adeyemi/Gittens/Duranville. Alleen vind ik ze te blessuregevoelig, maar goed we gaan het zien.

Dortmund is lekker bezig op de Transfermarkt. Zal me niks verbazen als ze top-4 mislopen.

23 juli 2023 om 22:38

Sabitzer is toch een goede aankoop? Hoezo top 4 mislopen dan? Nmecha is ook een goede versterking vind ik. Maar jij volgt Borussia Dortmund dan weer beter dan ik om een beter oordeel te hebben, Maar top 4 moet toch wel te doen zijn? Leipzig en Bayer Leverkusen hebben zich goed versterkt maar zijn ook belangrijke spelers verloren

23 juli 2023 om 23:07

Ik vind ze elk jaar een zwakker elftal krijgen. Zon 3 jaar hadden ze nog een selectie met Haaland, Reus, Sancho, Hazard, Witsel, Delaney, Brandt, Piszeck, Hakimi, Akanji, Hummels, Guaerreiro en Burki. Op Kobel en Schlotferbeck nagelsten nu op elke positie een mindere speler.

24 juli 2023 om 07:17

Nou nou elk jaar ? Zou men ook wel gezegd hebben toen al deze namen erin stonden na de 2015 generatie

24 juli 2023 om 07:53

Daar heb je wel een punt, Borussia Dortmund heeft inderdaad constant niet die volgende stap gezet. Als ze wat meer zouden investeren, Ze hebben eigenlijk alles om echt te strijden met Bayern München en waren daar een aantal seizoenen goed mee bezig, Maar dat is idd wel weg gezakt

24 juli 2023 om 20:51

Ze hebben alles om te strijden met Bayern behalve het belangrijkste, geld. Het verschil in personele uitgeven is met circa 140 miljoen op jaarbasis natuurlijk gigantisch. Gewoon wat meer investeren is geen oplossing.

24 juli 2023 om 20:56

Wat nuttiger investeren is ook een oplossing van het probleem he. Bedoel van Hakimi naar Meunier, van Haaland naar Haller, van Bellingham naar Nmecha. Het is ook vragen om problemen. Bovendien had Guaeirreo gewoon willen blijven. Maar Dortmund wou hem geen verbeterd contract geven. Dan had je de opvolger van Bellingham al gewoon in je selectie gehad en had je extra geld gehad om een speler als Alvarez wel te kunnen kopen.

24 juli 2023 om 21:11

Nee, dat is niet een oplossing van het probleem. Een achterstand van 140 miljoen op jaarbasis is daarmee niet op te lossen. Wat Dortmund doet is gewoon realistisch investeren. Een opvolger van Bellingham is er gewoon niet, als die er was dan was Bellingham niet ruim 100 miljoen waard geweest. Een Sabitzer/nmecha halen om dat gat dan te vullen is vrij logisch.

Van Haaland naar Haller gaan was overigens prima, dat bewees de ruckrunde van afgelopen seizoen wel. Het issue was dat hij in de hinrunde gewoon niet inzetbaar was.

24 juli 2023 om 21:21

Ja dat vind jij. Sabitzer is gewoon een afdankertje van Bayern waar Bayern blij mee is dat ze er nog zon bedrag uitkrijgen. In feite helpen ze Bayern weer in het zadel. Haller vind ik geen Dortmund waardige spits. Deed het niet verkeerd, maar je verwacht bij een Dortmund toch een betere spits dan Haller.

24 juli 2023 om 21:30

Hoe is het relevant of het wel of niet een afdankertje is van een bepaalde club? Als ze een speler met bepaald profiel zoeken moeten ze maar voor een slechtere optie gaan omdat het anders zogenaamd Bayern helpen? En goed, betere spits, ik weet nu al dat de alternatieven waar je mee zou komen of significant duurder zijn of een totaal ander type spits.

Feit is dat Haller cruciaal was in een ruckrunde waarin BVB 46 punten wist te halen in 19 wedstrijden.

24 juli 2023 om 21:45

Voor 35 miljoen kan ik inderdaad wel wat betere spelers opnoemen ja. Ze hebben een fantastische ruckrunde gehad ja (op basis van resultaten). Qua voetbal was het nog steeds niet altijd fantastisch. Maar de 1ste seizoenshelft was gewoon drama, CL en bekerprestaties waren ook drama en puntje bij paaltje hebben ze ook nog weggeven ook. Al met al heeft Dortmund een redelijk seizoen gehad, maar ook niet meer dan dat. Kansloos verloren van Leipzig in de beker, verloren van Chelsea een ploeg die amper meer kon winnen in de PL en de BL titel compleet weggeven.

24 juli 2023 om 22:00

Noem ze maar op.

En de hinrunde mistte ze de spits die Haaland moest vervangen. Vrij logisch dat een club het dan moeilijk heeft.

24 juli 2023 om 22:10

Je had Moukoko toch en andere opties met o.a Reus als spits te gebruiken. Nu vind je een blessure wel relevant maar over de blessures van Nkunku, Olmo, Schlager, Laimer, Simakan en Gulacsi hoor ik je niet. Voor 35 miljoen had je wel betere spitsen kunnen halen. Vind een Fullkrug bijv. al niks minder en die schiet er al meer in.

24 juli 2023 om 22:25

Dat is niet beter en zijn totaal andere type spelers. BVB heeft jaren met een sterke spits voorin gespeeld en haalde een zelfde type spits daarvoor terug. Als die wegvalt dan tweak je een speelstijl waar je al jaren mee speelt niet even om.

De reden dat ik die blessures niet noem doe ik om dezelfde reden waarom ik overige blessures van BVB niet opnoem. Impact op de speelstijl is gewoon veel kleiner.

Je zegt nu voor een 2e keer dat je veel betere spitsen had kunnen halen maar noemt ze weer niet op.

24 juli 2023 om 22:46

Openda, Jackson, Fullkrug, Wahi, David, Sesko, Balogun, Hojlund, Thuram enzo kan ik nog wel even doorgaan.

sabitzer is geen verkeerde speler, heeft bij leipzig laten zien dat ie wel een goal kan maken.
snap verder ook wel dat hij voor een basisplek wil gaan, op zijn leeftijd.
bij bayern was het gewoon een leuke 12e man

Ik vraag me af welke doelstellingen Dortmund wil bereiken met de transfers tot nu toe? Voorlopig zie ik Dortmund de doelstellingen niet behalen. Ik kan enkel maar lachen met het huidige bestuur.

24 juli 2023 om 08:20

Top 4 lijkt me vrij haalbaar.

24 juli 2023 om 20:54

Doelstelling om 2e te worden achter Bayern is anders prima haalbaar.

24 juli 2023 om 21:11

Zowel Leipzig als Leverkusen hebben een betere selectie vind ik momenteel. Maar in ieder geval zit het dicht bij elkaar. Ook Union lijkt stabiel, Frankfurt heeft ook weer een sterk elftal. En dan heb je nog ploegen als Freiburg, Gladbach en Wolfsburg.

24 juli 2023 om 21:21

Totaal niet, die hele hype die Leverkusen heeft is volledig gebaseerd op 2 goede maanden. Dat ze in de laatste 10 wedstrijden maar 2 wedstrijden vervolgens wisten te winnen negeert men maar wat graag.

Leipzig is meer gevestigde spelers verloren dan BVB en wat ze hebben aangetrokken is significant slechter als wat ze hadden. Union en Freiburg kunnen misschien hun vorm voortzetten maar de overige clubs hangen rond de middenmoot en hun transfers van dit jaar gaan daar niets aan veranderen.

24 juli 2023 om 21:26

Leverkusen is onder Alonso wel duidelijk met een goed beleid bezig. Hadden natuurlijk ook de dubbele belasting door de Europese wedstrijden. Hebben met Hofmann, Boniface, Grimaldo en Xhaka gewoon 4 waardige basisspelers gehaald. Wirtz heeft vorig jaar een half seizoen moeten missen en alleen Diaby is vertrokken. Al met al zijn ze er dik op vooruit gegaan. Dortmund is op 2 posities in hun basiselftal gewoon verzwakt. Bellingham was de grote kartrekker van Dortmund, dat gat wordt niet zomaar opgevuld. Leipzig heeft afgelopen seizoen al een half seizoen zonder Nkunku moeten spelen. Met Baumgartner, Simons en Carvalho en natuurlijk Openda haal je 4 goede spelers er voor terug. In de breedte gaan ze er zelfs dik op vooruit en dan halen ze Sesko ook nog erbij. Verder vraag ik me af of een Simons upberhaupt minder is dan Szoboszlai. Sesko is een upgrade ten opzichte van Silva of Poulsen. Seidwald of Laimer is om het even. Achterin die jongen van PSG erbij en Gvardiol lijkt op dit moment nog te blijven. Verder lijkt Lukeba ook te komen. Je kan niet ontkennen dat ze niet goed bezig zijn. Hun herinvesteringsbeleid is 10x beter dan Dortmund. Frankfurt heeft zich trouwens ook goed versterkt. Spelers als Pacho, Skhiri, Koch, Larsson erbij gehaald. Als ze Kolo Muani behouden verwacht ik daar ook vuurwerk.

24 juli 2023 om 21:39

Al die clubs haalde in het afgelopen halfjaar een een 15-20 tal punten minder dan BVB, halen een lading spelers die vrijwel allemaal niet in de basis zouden staan bij Dortmund, maar die gaan wel het verschil maken en die clubs voorbij Dortmund halen.

Zowel Seidwald als Sesko zijn significant slechter als de spelers die ze moeten vervangen.

24 juli 2023 om 21:42

Leipzig zat er maar 5 punten achter en speelde ook nog extra wedstrijden omdat ze de beker wonnen. Niet vergeten dat ze Nkunku en Olmo half jaar moesten missen en geen geode vervangers hadden. Dat zal volgend jaar wel anders zijn. Sesko minder dan Andre Silva? Are you serious?

24 juli 2023 om 21:57

8 punten, daarnaast hebben Nkunku en Olmo niet een half jaar gemist. Dit is een jaarlijk terugkerende fenomeen waarbij Leipzig een blik met zogenaamd fantastische spelers opentrekt die het verschil gaan maken waardoor ze voorbij Dortmund gaan. Net als de voorgaande jaren kan je over een paar jaar terugkijken op dit jaar en zoals gewoonlijk heeft het merendeel van de gehaalde spelers weinig tot geen impact gehad.

De laatste 5 seizoenen hebben een hoog, throw shit on the wall and see what sticks, gehalte.

24 juli 2023 om 21:59

ik zie deze ploeg zelfs geen tweede eindigen. Op dit moment doen Leipzig en Leverkusen al beter

24 juli 2023 om 22:04

Dortmund eindige op 71 punten, Leipzig op 66. Leipzig wint tenminste prijzen en komt tot de halve finale CL en een halve finale EL en verslaat teams als Real, United, City, PSG, Spurs en Atletico in Eurppa.Dortmund presteert al jaren Europees matig. Breedte van de selectie was jarenlang een probleem bij Leipzig. Ik verwacht dat ze volgend jaar constanter zijn en minder hoge pieken en dalen hebben. Nkunku en Olmo hebben beiden de 25 wedstrijden niet aangetikt. Je kan niet ontkennen dat dat geen rol speelde. Met iedereen fit onder Rose waren ze op een gegeven moment 18 wedstrijden ongeslagen. 2de seizoenshelft begonnen ze punten te verliezen en toen waren die heren beide geblesseerd. Zal wel toeval zijn dan he.

24 juli 2023 om 22:05

Ja Leverkusen die het seizoen afsloot met 2 winstpartijen in de laatste 11 wedstrijden, halen wat spelers die er bij BVB niet in zouden komen. Maar zijn opeens beter als BVB.

24 juli 2023 om 22:08

Ik zei vrij duidelijk het afgelopen half jaar. En die breedte hebben ze in de laatste 5 jaar wel jaarlijks weten op te lossen.

24 juli 2023 om 22:14

Grimaldo en Xhaka zouden geen basis staan bij dit Dortmund?

24 juli 2023 om 22:28

Xhaka niet, Grimaldo wel als ze met 3 centrale verdedigers spelen.

24 juli 2023 om 22:47

Xhaka is natuurlijk gewoon een upgrade ten opzichte van Can en Ozcan. Jarenlange aanvoerder bij Arsenal geweest. Grimaldo was een van de sterspelers van Benfica. Sowieso knap dat Leverkusen hem gehaald hebt. Ook Hofmann is niet minder dan Malen.

Guerreiro naar Bayern, maar Sabitzer naar Bvb.
Opzich is Sabitzer een hele degelijke aankoop hoor, alleen vind ik hem te vaak afwezig helaas...

Voor dat geld had een United hem ook wel als back-up kunnen houden. Eriksen houdt ook niet meer over tegenwoordig.

24 juli 2023 om 20:08

Ik vond 25m voor een speler die niet echt heeft overtuigd wel veel. Plus Mount is natuurlijk de 'vervanger' van Eriksen, die nu meer zal rouleren, want je zag duidelijk dat 40-50 wedstrijden te veel voor hem is.

24 juli 2023 om 21:38

Backup voor wie? Fred, McTominay, Casemiro, Eriksen, Bruno en Mount zijn allemaal beter, dus erg veel speel je dan niet echt.

Dan kunnen zij dat bij het nieuwe verbeterde bod doen voor Kane

24 juli 2023 om 20:48

Dat lukt makkelijker als er extra geld vrijkomt voor Mané

Man Utd hikte aan tegen de prijs van 25 mio voor Sabitzer maar betaalt wel een veelvoud voor een dertien in een dozijnvoetballer Mount. Ok dan.

24 juli 2023 om 22:00

Sabitzer was jarenlang reservespeler van Bayern, Mount was basisspeler en in 2021 en 2022 speler van het jaar van Chelsea, die hebben uiteraard een wat andere status.

24 juli 2023 om 22:29

1,5 jaar lang is niet jarenlang. Plus hij heeft in die periode in meer dan 50 wedstrijden meegedaan. Dat valt dan ook wel weer mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren