Antoni Milambo schrijft geschiedenis bij Feyenoord: ‘Zet die jongens erin’

Donderdag, 12 augustus 2021 om 22:08Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 00:25

Antoni Milambo mag zich de jongste speler ooit in een officieel duel van Feyenoord noemen. De middenvelder, zestien jaar en 131 dagen, kwam donderdag in het Conference League-duel met FC Luzern (3-0 winst) als invaller binnen de lijnen en brak zodoende het clubrecord van Georginio Wijnaldum, die in 2007 de jongste Feyenoorder ooit was.

Wijnaldum maakte in april 2007 zijn debuut in het tenue van Feyenoord. Erwin Koeman gunde de middenvelder zijn eerste minuten in de 0-4 nederlaag tegen FC Groningen. Wijnaldum, die nadien ook voor PSV en Liverpool speelde en sinds deze zomer voor Paris Saint-Germain, brak destijds een record van Ellery Cairo (16 jaar, 277 dagen) uit 1995.

“Het is leuk om te zien dat Slot die jongens, in een wedstrijd waarin het kan, een kans geeft en dat het publiek dat ook ziet”, vertelde ESPN-analyticus Mario Been na afloop. De oud-speler en -trainer van Feyenoord doelde ook op het debuut van Lennard Hartjes, die na bijna een uur spelen in het veld kwam. “Het duurt nog lang voor hen, maar het is in ieder geval iets.”

De twee middenvelders werden na afloop door de andere spelers naar voren geduwd om de fans van Feyenoord te bedanken. “Ik heb het zelf ook mogen meemaken”, memoreert Been. “Het is iets heel aparts. Als je in de jeugdopleiding speelt en je mag op een gegeven moment naar de overkant (van Varkenoord naar De Kuip, red.). Als dat lukt en je doelstelling is behaald, dan geeft je dat een enorm gevoel. En zeker als je een echte Feyenoorder bent.”

Been weet niet hoe realistisch het is dat de tieners dit seizoen meer aan spelen toekomen. “Je hebt Leroy Fer, Francesco Antonucci en een Joao Teixeira, die waarschijnlijk weg zal gaan. Maar een Fer zal denk ik nog altijd eerste staan. En dan heb je nog die Fredrik Aursnes. Al met al zal het voor die jongens moeilijk worden. Maar ze moeten ieder geval blijven meetrainen en aan voetballen toekomen.”

Marciano Vink denkt dat Slot de tieners bij de selectie houdt. “Natuurlijk gaan er dingen fout, maar dit zijn wel jongens die tegen de selectie aan zitten. Ze moeten ook minuten maken in de competitie. Er zullen vast wedstrijden zijn in de competitie waarin Feyenoord met 3-0 voor komt te staan en dat het met dit spel lekker loopt. Zet die jongens erin.” Been: “Ze hebben nog alle tijd. Jammer dat die Onder-21 competitie van een ander niveau is. Hopelijk kunnen ze dit seizoen nog meer minuten maken.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door odesza)

Prachtig voor zo’n jongen, zit wel muziek in. En wat een topconditie die Slot. Advocaat had dit niet zo snel gedaan (die kwam denk ook niet 3-0 voor Europees )

12 augustus 2021 om 22:36

Advocaat had idd nooit met een blok op het middenveld gespeeld met een 16-jarige en 18-jarige. Het is toch ook vreemd dat Hartjes onder Advocaat niet eens ter sprake kwam en hij 3 maanden later gewoon moeiteloos meedraait? Wat een verademing is Slot zeg. Mensen maar zeggen dat Advocaat er het maximale uit heeft gehaald... Slot speelt attractief voetbal en geeft jonge spelers de kans. Natuurlijk zullen we ook wel eens onderuit gaan, maar ik word nog liever 6e op deze manier dan 5e met het spel van Advocaat.

12 augustus 2021 om 23:22

Dat riepen ze bij Veronica Inside en fans hier van andere ploegen, maar iedereen kon zien dat Advocaat er niet het maximale had uitgehaald en dat die de spelers zichtbaar niet meer wist te motiveren.

12 augustus 2021 om 23:22

Advocaat heeft toch ook jonge jongens de kans gegeven en ze zijn ook daadwerkelijk verbeterd onder hem. Kijk maar naar Geertruida en Malacia of Bannis bijvoorbeeld. Vind dit maar gezeur en lekker scoren van je. Had jij een half jaar geleden ooit gehoord van Hartjes? Zo raar is het niet dat Advocaat een 17 jarige speler niet de kans gaf.

Knap dat Feyenoord wint van Luzern maar als ze 2 weken geleden uitgeschakeld waren dan had je hier weer wat anders gezegd. Dat je verder blij bent met Slot ten opzichte van Advocaat kan ik begrijpen maar die onzin dat hij zogenaamd een talent de kans had moeten geven.

12 augustus 2021 om 23:24

Je kunt pas vergelijken als ze beiden dezelfde spelers hebben.

12 augustus 2021 om 23:31

Geweldig talent en gaat zeker een groot aandeel krijgen in feyenoord in de toekomst, maar om te zeggen dat hij moeiteloos meedraait is toch ook wel overdreven, dat laat het net zo klinken of hij eerste wissel is en binnen een paar weken basisspeler. Ze gaan zaterdag met feyenoord u21 mee, dus dat laat ook wel zien dat ze niet eerste wissel zijn. En aursnes zal ook niet gekomen zijn als hij al binnen maanden basisspeler is.

12 augustus 2021 om 23:35

@memphisdepay: Bannis heeft een paar minuten meegedaan toen Advocaat geen andere keus had. Malacia brak in 2017 al door onder Gio. Geertruida heeft hij idd wel de kans gegeven, maar het was niet alsof hij ook veel keus had op rechtsback. Nieuwkoop was het enige alternatief en die is altijd geblesseerd. En of ik Hartjes kende? Wel qua naam (op fr12 plaatsen ze ook wedstrijdverslagen van de jeugd), maar het is toch de taak van de trainer om dat te zien? Als coach van het 1e moet je ook kijken naar de jeugdspelers en blijkbaar heeft hij hem niet gezien. Hoe verklaar je het anders dat Slot Hartjes er wel meteen bij haalt?

12 augustus 2021 om 23:41

@Joostv97: Maar als je naar de wedstrijden in de voorbereiding kijkt draait hij dus wel moeiteloos mee. In bijna elke wedstrijd behoorde hij tot de beste spelers op het veld. Slot laat hem spelen bij O21, omdat hij het belangrijk vindt dat hij veel speelminuten opdoet. We hebben ook heel veel middenvelders nu dus dat is niet zo vreemd. Hij zal ook niet te veel druk op die jongen willen leggen en hem gewoon langzaam brengen.

12 augustus 2021 om 23:49

@perry19,

Hele simpele verklaring iemand binnen de jeugdopleiding geeft aan wie de grootste talenten zijn en wie een kans verdienen om mee te doen met de voorbereiding. Het is toch algemeen bekend dat dat momenten zijn waar jonge spelers vaak de kans krijgen?

Trainers zullen vast de jeugd ook wel volgen, maar vorig seizoen werden er niet eens wedstrijden gespeeld en hebben die spelers misschien zelfs een tijd niet getraind door corona. Logisch dus dat Advocaat in de belangrijkste periode van het seizoen er geen speler bij gaat halen die al een lange tijd geen wedstrijden heeft gespeeld.

13 augustus 2021 om 00:03

Als ik het goed heb begrepen werd vanuit de jeugdopleiding alleen Milambo naar voren geschoven. Hartjes schijnt op initiatief van Slot zelf meegenomen te zijn. Ik zeg ook niet dat Advocaat hem er per se in had moeten zetten, maar Hartjes heeft nooit bij de selectie gezeten en zijn naam is zelfs nooit genoemd. Als je dan ziet dat hij zich 3 maanden later staande houdt tegen Atletico Madrid dan vraag je je toch af of Advocaat niet een klein beetje heeft zitten slapen.

13 augustus 2021 om 00:25

Kijk dat weet ik verder ook niet wie hem erbij gehaald heeft. Maar het lijkt mij niet dat Slot als AZ coach ooit ook maar een wedstrijd heeft gezien van hem. Misschien heeft hij aan het eind van vorig seizoen nog een oefenwedstrijd gezien of een training maar hij heeft gewoon heel weinig ervaring in het hoogste jeugdelftal slechts 3 wedstrijden.

Kijk je kan je dat wel afvragen maar bij een jeugdspeler is het ook altijd afwachten hoe hij zich tussen de volwassen profs houdt. Zelfs de grootste talenten kunnen daar ooit moeite mee hebben terwijl een ander zichzelf snel aanpast en grote stappen maakt.

Heb verder ook niet echt gelezen op vz bijvoorbeeld dat ze hem echt een kans zouden moeten geven. Hij is bijvoorbeeld ook geen jeugdinternational en tekende op zijn 17e pas een contract. Zegt wel iets over de status van je als talent zijnde. Dat het dan ineens wel hard gaat is mooi voor Feyenoord maar ook mede te danken aan de voorbereiding.

13 augustus 2021 om 01:46

Heel simpel gezegd 1 jaar ouder geworden, en nog steeds dejongste debutant ooit voor feyenoord. Wat had je dan gewild dat advocaat met 15 jarigen de competitie inging? Want dan moet je je ook afvragen waarom slot geen 13 jarige meeneemt dan hoef namelijk niemand te kopen

13 augustus 2021 om 10:42

Goed lezen Ro_mero, ik heb het over Hartjes. Hartjes is 18, dus hij had een paar maanden terug iig prima eens bij de selectie kunnen meetrainen.

13 augustus 2021 om 06:43

Door Advocaat heeft Feyenoord 2 jaar stil gestaan. Nou ja, wellicht was het eerste nog wel ok om even wat stabiliteit te creeeren natam. Maar daarna had Feyenoord naar de lange termijn moeten kijken. Het enige waar Dick in geïnteresseerd was, was de bonus voor Europees voetbal en zelfs daar kwam ruzie over.

Deze 2 jongens zorgen ervoor dat ik enorm veel zin heb in de toekomst. dit seizoen zal het allemaal nog ff wennen worden maar laat ze minuten maken en je hebt wellicht goud in handen. Frenkie en Pogba, we hebben ze. Milambo zat nog geen 3 jaar geleden bij de O13 trouwens, bizar eigenlijk.

12 augustus 2021 om 22:33

Hahah mooie reactie. Hoop ook echt dat deze 2 doorbreken. Is alweer een lange tijd geleden dat Feyenoord toptalenten op het middenveld heeft opgeleid.

12 augustus 2021 om 22:44

Ik hoop dat het een voorbeeld is voor de jeugd en dat Feyenoord deze lijn door zal zetten. Als ze de potentie hebben laten aansluiten, dan is een verhuurperiode ook veel gerichter. De bezetting is nog wat dun maar hopelijk kunnen we dit spel lang volhouden en blijven we genieten in het stadion

12 augustus 2021 om 22:49

het voordeel is dat ze net als ik noem een Bijlow, Malacia of Kokcu al lang bij Feyenoord zitten. bij dat soort spelers is het relatief makkelijker om ze te overtuigen een contract te tekenen dan bijv. een Zirkzee of Chong die wel zo weglopen. Edit ''dit is een reactie op een inmiddels verwijderde reactie''

12 augustus 2021 om 23:26

Zirkzee speelde idd maar 1 seizoen in de jeugd, maar Chong al vanaf zn 9de. Ook de Bogardes zijn voorbeelden van spelers die al op zeer jonge leeftijd bij Feyenoord zaten en toch vertrokken.

13 augustus 2021 om 04:26

Niet alleen de Bogardes, ook de Timbers. Ook wel bekend als de Maduro's toen. Erg jammer

12 augustus 2021 om 22:54

ik zou zelfs zeggen : 3 ,,,,hendriks vind ik ook een talent

12 augustus 2021 om 23:04

Hendriks is ook echt een goeie maar die heeft Senesi voor zich staan, dus dan wordt het een moeilijk verhaal. maar die had ik best willen zien vandaag

13 augustus 2021 om 04:24

Ik vond Wouter Burger centraal achterin tegen Atletico ook ontzettend goed spelen. Ben benieuwd wat er met hem gaat gebeuren. Vind persoonlijk Hartjes nog wel erg licht, en zie liever ook op die positie Burger invallen

13 augustus 2021 om 12:04

ik heb echt niets met Burger. aardige gozer hoor daar niet van maar straalt in niets echt uit. kan echt wel een leuke speler worden maar niet het niveau van Feyenoord heb ik t idee. dan vindt ik zon Hartjes bijvoorbeeld veel meer uitstralen.

13 augustus 2021 om 08:50

Ik vind wel dat we onze eigen glazen ingooien als we Antonucci op het middenveld nu al passeren voor een broekie met potentie.

Het grootste talent op het middenveld hebben ze al verhuurt helaas dat is El Bouchatoui hartstikke zonde dat ze zo'n parel uit de jeugd laten gaan.

12 augustus 2021 om 22:38

Waarom vind je dat het grootste talent? Kan heel leuk voetballen, maar is zonder bal vrij matig en nog erg licht. Bovendien beter dat hij elders minuten gaat maken

12 augustus 2021 om 22:40

Ja ik heb ook lang op hem gewacht. Heeft echt pech gehad met de coach en Corona. Helaas nu verhuurd en met 1 jaar contract vrees is dat die elders zal blijven

Ook de jongste speler ooit voor een Nederlandse club in Europa. Seedorf was drie maanden ouder. Imponerend talent, hopelijk gaan we hem nog vaak zien dit seizoen.

Dit is gewoon het grootste verschil met advocaat. De bange poeperd wilde alleen maar ervaren spelers en maakte totaal geen jeugd beter.
Als deze jongens het goed gaan doen gaat de rest van de jeugd ook niet meer zo snel
Weg.

12 augustus 2021 om 23:12

Op zich wil ik Advocaat niet volledig onder de bus gooien, want gaf ook gewoon het volle vertrouwen aan Bijlow, liet Malacia staan ten opzichte van Haps en ook Geertruida zag je groeien. Maar Advocaat was bij nieuwere jongens absoluut geneigd om voor ervaren spelers te kiezen en vraag je je echt af hoe de selectie er nu zou hebben uit gezien wat betreft jeugd.

12 augustus 2021 om 23:18

Beetje flauw om Advocaat zo na te trappen. Kwam wel in wanneer het niet goed ging met Feyenoord, heeft er het maximale uit willen halen, wat toen nodig was. Er is nu ook beter materiaal ten overstane van toen. Het pak natuurlijk nu goed uit, maar zo lang er resultaat is blijft het zo. Advocaat koos voor resultaat zo dat het rustig bleef.

13 augustus 2021 om 04:29

Dirk, Advocaat heeft er in 19-20 het maximale uit gehaald, absoluut. Het seizoen erna was gewoon slecht. Al met al verdient hij gewoon credits voor dat begin, maar op het tweede seizoen kun je kritiek hebben

Deze 2 talenten hebben wel nog maar slechts 2 jaar contract. Als ze volgend seizoen ergens een veel betere aanbieding zouden krijgen kan het wel eens lastig kunnen gaan worden voor Feyenoord om ze langer te kunnen behouden als ze daadwerkelijk zulke grote toptalenten blijken te zijn dit seizoen.

12 augustus 2021 om 22:56

Daar verwacht ik geen problemen mee. Als ze hun minuten blijven maken dan zie ik voor hun geen reden om te vertrekken. Of denk jij dat ze elders bij een club waar ze meer kunnen betalen wel meer speeltijd krijgen?

12 augustus 2021 om 23:09

Hangt ervan af of het echt zulke grote toptalenten blijken te zijn dit seizoen. Het zal wel beter voor hun ontwikkeling zijn om minstens een paar seizoenen bij Feyenoord te spelen denk ik. Hopelijk voor Feyenoord gaan ze hun contracten verlengen op een later ogenblik.

12 augustus 2021 om 23:15

Die mogen vanaf hun 16/17de maar voor max 3 jaar bijtekenen. Moet wel goedkomen. Gretige jongens

12 augustus 2021 om 23:16

Kan je Milambo überhaupt wel langer binden op dit moment?

12 augustus 2021 om 23:25

Op z'n 18e mag dat pas weer, heeft nu nog een jeugdcontract.

12 augustus 2021 om 23:26

@baardgrasmus, ja, je mag max 3 jaar op die leeftijd. Hij kreeg zijn eerste contract op zijn 15e. Hij kan nu voor een jaartje bijtekenen. Zo'n Rensch is nu 18 en heeft al 3x een contract getekend

12 augustus 2021 om 23:31

@mgmv, tegenwoordig verlengen veel spelers daarvoor al een jaartje. Ihattaren, Unuvar, Rensch, Boadu etc

12 augustus 2021 om 23:42

Ah ja toch wel, twijfelde eigenlijk al. Thanks!

13 augustus 2021 om 00:12

Nu hartjes 18 is en zijn debuut heeft gemaakt zal er vast wel een contract van 5 jaar klaar liggen, daar zullen ze vast al mee bezig zijn sinds dat hij bij het eerste elftal zit. en milambo heeft in oktober 2020 voor 3 jaar getekend en lijkt mij dat daar ook aan een nieuw 3 jarig contract word gewerkt nu hij ook bij het 1e zit, maar mag helaas niet langer. lijkt me ook beter voor die spelers om het vertrouwen in de club uit te spreken met een contract verlenging, anders krijgen ze toch ook wat minder prioriteit lijkt mij.

13 augustus 2021 om 09:44

@joostv97, ik betwijfel of er voor 5 jaar wordt getekend, contracten op hun 18e voor 5 jaar zijn vrij zeldzaam aan het worden in Nederland. Het is ook eigenlijk dom om zo'n lang contract te tekenen, tegen vaak een relatief laag salaris. Je kan beter korte contracten tekenen en dan steeds opwaarderen

Dit is wat Feyenoord moet zijn!
Lef en doen!
Jongens van 16 en 17 erin durven gooien.
En fouten maken doet Fer ook!

De Rotterdamse branie moet er weer in ...

13 augustus 2021 om 04:31

Haha, goed gezegd wel ja, fouten maken doet Fer ook. Zulke gasten brengen ook een bepaalde frisheid, onbevangenheid. Dat kan nooit kwaad

Kan natuurlijk ook met zo'n tegenstander, moet je ook geluk mee hebben...

Wel mooi om te lezen dat de ridders van Advocaat niet alleen bij Veronica Inside zitten. Man man man.. de man geeft gewoon amper kansen aan jeugd, leuk paar minuutjes Bannis, paar minuutjes Wehrmann, paar minuutjes El bouchataoui. Dat zijn geen kansen, je speelde wekenlang afbraak voetbal. Dan kan je andere spelers inpassen maar dat wilde die niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ63
7.NEC32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller20
A. JahanbakhshAanvaller20
J. BijlowKeeper20
DaniloAanvaller22
O. MarcianoKeeper00
L. GeertruidaVerdediger21
Q. HartmanVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

259 fans
Middenvelder, 31 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 AS Roma 1 0 0 0
2022/2023 Paris Saint-Germain 0 0 0 0
2021/2022 Paris Saint-Germain 31 1 2 0
2020/2021 Liverpool 38 2 1 0
2019/2020 Liverpool 37 4 0 0
Laatste voetbalnieuws

Roma boekt zakelijke uitzege; Mourinho laat Dybala en Wijnaldum debuteren

AS Roma heeft zondagavond een zakelijke 1-0 uitzege geboekt op Salernitana. Na 33 minuten maakte middenvelder Bryan Cristante de enige goal van de wedstrijd. José Mourinho liet Paulo Dybala vanaf het...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 19 augustus
Manchester United ziet in Yannick Carrasco een goed alternatief voor Antony en Cody Gakpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren