Boetepot van Feyenoord bij UEFA wordt alsmaar groter na nieuw incident

Donderdag, 5 augustus 2021 om 12:03Dominic Mostert

Feyenoord wordt opnieuw beboet door de UEFA. De ‘UEFA Control, Ethics and Disciplinary body' heeft de club een geldboete opgelegd van 16.000 euro, zo maakt Feyenoord donderdag bekend. De boete wordt uitgeschreven naar aanleiding van gebeurtenissen rondom de thuiswedstrijd tegen FC Drita van vorige week donderdag.

Feyenoord krijgt de boete vanwege het blokkeren van trappen door supporters in De Kuip tijdens de return in tweede voorronde van de Conference League, zo meldt de club. Het is zeker niet de eerste boete van de UEFA voor Feyenoord in de afgelopen jaren. In april 2020 kreeg de club drie verschillende boetes voor verschillende ongeregeldheden in Europa League-duels met Rangers FC (trappen blokkeren en vuurwerk afsteken) en FC Porto (vernielingen in het stadion van Porto), waardoor ruim 30.000 euro betaald moest worden.

Eerder in het seizoen 2019/20 kreeg de club een boete van 36.000 euro vanwege het blokkeren van trappen en het afsteken van vuurwerk tijdens het duel met Young Boys. Feyenoord won de wedstrijd tegen Drita vorige week donderdag met 3-2, waardoor het in een tweeluik tegen FC Luzern mag proberen zich te plaatsen voor de play-offs voor de groepsfase van het Europese toernooi. Donderdagavond wacht in Zwitserland de eerste ontmoeting met Luzern.Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door westend)

Hopen dat we in termijnen kunnen betalen... Maar de wedstrijd tegen Drita waren de trappen inderdaad extreem geblokkeerd, het leek wel of er veel te mensen waren in die vakken in verhouding tot stoelen. En dat terwijl ''door corona'' de 2e ring helemaal leeg was, wat een onzin weer.

5 augustus 2021 om 12:21

Valt mij vooral op dat dit lang niet de eerste boete is die Feyenoord hiervoor krijgt. Het arrikel benoemd al de boete na Fey-Rangers maar als ik mij niet vergis zijn er ook nog genoeg van voor die tijd. Is toch wel een structureel dingetje geworden wat behoorlijk wat geld is gaan kost. Zouden ze toch eens naar moeten gaan kijken hoe dit op te lossen is.

5 augustus 2021 om 12:23

Ja, dit is echt een boete die bijna elke club krijgt met een beetje fanatieke aanhang. Gaat helemaal nergens over en ondertussen wordt de kas van de uefa dikker en dikker

5 augustus 2021 om 12:27

Precies. Op de trappen staan. Goh wat erg

5 augustus 2021 om 12:28

Feyenoord heeft al tijden geleden de ticketprijzen met een aantal euro verhoogd om een potje te vullen. Deze boete krijgen we namelijk bij elke Uefa-wedstrijd. Is verder ook niet op te lossen want je hebt maar beperkt invloed op hoe de supporters zich gedragen.

5 augustus 2021 om 12:30

@DarleyTorres. Gaat om de veiligheid. Als er brand is of een aanslag en de trappen zijn voor jou geblokkeerd, dan heb je een probleem. Dan kunnen er geen hulpverleners snel ter plaatse zijn. Dan gaan er ook nog mensen vertrapt worden.

5 augustus 2021 om 12:51

Klopt,je kan beter dat soort rampen voorkomen door de trappen vrij te laten.

5 augustus 2021 om 14:08

Ik denk dat elke club daar last van heeft idd. Bij ons in het nieuw noord vak zijn de trappen ook altijd bezet. Het mag niet, maar zeg dat maar eens tegen de supporters. Je word als steward wel ff een handje geholpen om naar beneden te komen.

5 augustus 2021 om 12:29

@melvin17. Er waren echt bijna zeker weten teveel kaarten verkocht. Of iedereen ging naar de vakken achter het doel. Ik kon van de 8 (oid) trappen er überhaupt maar 1 op, de rest van de trappen waren helemaal vol bijna tot de onderste trede (dan zie je dus gewoon niks), zo heftig was het. En de trap waar ik wel op kon komen, stond ik eigenlijk vol de entree te blokkeren als achterste, maar dat kwam omdat er daarvoor gewoon zoveel mensen waren dat ik nergens heen kon. Hoe kan dat nou? En waarom wijst Feyenoord geen stoeltjes toe?

5 augustus 2021 om 13:21

Gewoon Diemers verkopen en dan houden ze nog zeker de helft over om de volgende boete te betalen😇

5 augustus 2021 om 15:11

Melvin7, dat was ook absoluut het geval. Ik zat zelf in vak T, maar kon pas net voor de wedstrijd aanwezig zijn. Dan kom je daar en kun je gewoon twee vakken verder gaan zitten omdat iedereen in de vakken R, S en T gaat staan, ook de mensen met kaarten voor andere vakken. Los van dat die mensen zich niet realiseren dat hun club er boetes voor krijgt (of het kan ze niet schelen) is het ook gewoon asociaal tegenover medesupporters die daadwerkelijk kaarten hebben voor dat vak. Er zou eens strenger op gecontroleerd moeten worden, maar ik denk dat die stewards er vaak niets van durven te zeggen

5 augustus 2021 om 16:11

Ik neem toch aan dat Feyenoord dit inmiddels wel opneemt in de begroting, net als Ajax trouwens.

Het blokkeren van trappen is dat hetzelfde als staan op trappen tijdens de wedstrijd? Dat zou wel echt een heel stomme boete zijn, dat gebeurd vrijwel overal.

5 augustus 2021 om 12:17

Ja, het is gewoon een UEFA belasting, die kan je in principe al vooraf betalen, die leggen ze elke wedstrijd op.

5 augustus 2021 om 12:32

Baardgrasmus

Nope. Als er niemand op die trappen staat, dan wordt er ook geen boete opgelegd. Het is eigenlijk gewoon heel erg simpel.

5 augustus 2021 om 12:31

Ja, door op de trappen te staan worden die geblokkeerd. Je kunt de boete stom noemen, ik vind het ook onzin allemaal, vond het juist gezellig altijd op die trappen staan, maar het is een veiligheidsdingetje. UEFA is jaartje of wat geleden al begonnen met de boetes voor dit soort dingen. Alle clubs zijn gewaarschuwd en erop gewezen dat hierop, vanwege de veiligheid, extra op gelet wordt. Als clubs dan niet hun verantwoordelijkheid nemen, dan krijgen e dus, net als Feyenoord nu, ongeveer elke thuiswedstrijd een boete inderdaad. Vergeljik het met die snelheidscamera waarvan jij weet waar die staat. Kan je stug lekker doorrijden als altijd, maar dan krijg je dus elke keer een boete. Rem dus gewoon even af, en zorg dat die mensen niet op de trappen staan. Dan krijg je ook geen boetes.

5 augustus 2021 om 14:30

Kan ik ergens ook wel inkomen als je het zo zegt en het zal veiligheid zijn hoor, maar ik vind het wel een wat flauwe boete. Maar goed, haha, ik heb het ook niet voor het zeggen. Mis een beetje de reden voor het geven van deze boete. Die gaat dan nu elke wedstrijd gegeven worden, ik zie Feyenoord dit niet oplossen. Al zouden ze het willen oplossen.

5 augustus 2021 om 15:30

"mis een beetje de reden voor het geven van deze boete. Die gaat dan nu elke wedstrijd gegeven worden, ik zie Feyenoord dit niet oplossen."

Veilgheid. Daar gaat dit om. Kunnen die supporters die het onzin vinden zeggen wat ze willen, maar het is gewoon wat het is.

En het is echt op te lossen. maar dan moet je dus wel gaan handhaven. En heel strikt. Doe dat paar wedstrijden, is het roer om. Het kan echt wel. Kwestie van doorzetten. Want het alternatief is een boeteregen.

5 augustus 2021 om 12:33

Inderdaad. Dat is een beetje de cashcow van de uefa tegenwoordig 😂

5 augustus 2021 om 13:46

@elinoo balen voor Uefa dat F'noord dan onderdeel moet zijn voor de cashcow, aangezien zij amper ver komen in Europa

5 augustus 2021 om 14:57

Nee daarom hebben ze ook die Conference league in het leven geroepen. Dan kunnen ze lekker veel voorrondes spelen zodat er toch nog iets binnen komt voor de uefa.

5 augustus 2021 om 21:05

haha true!! was wel schrikken voor uefa dat Feyenoord bijna uitlag vorige ronde tegen semi amateurs.

5 augustus 2021 om 12:56

Het heeft allemaal met veiligheid te maken. Je kunt het wel stom vinden, maar die (zit)plaatsen zijn er niet voor niets. En supporters weten dit ook maar al te goed, maar als ze hun clubs aan deze boetes willen helpen, dan vraag ik me af wie er nu echt stom is.

Gevalletje 'je krijgt als supporter de club die je verdient?'. Organisatorisch is het misschien bij feyenoord een zooitje geweest, maar de ene boete na de andere boete door de fans helpt er natuurlijk ook niet aan bij. Je kan dit geld toch beter in de jeugdopleiding steken, dan telkens weer over te moeten maken naar de UEFA? Natuurlijk zal het overgrotendeel van de fans niet verantwoordelijk zijn voor de boetes, maar heb toch wel het idee dat het vaak de kant van feyenoord op valt.

5 augustus 2021 om 12:29

Kom is ff op man. Supporters staan op de trappen. Dat is bij iedere club die een beetje een fanatieke aanhang heeft.

5 augustus 2021 om 12:36

"dat is bij iedere club die een beetje een fanatieke aanhang heeft."

Ja? En dus? Wat is je punt? Supporters die op de trappen staan (wat ik ook altijd super gezellig vond trouwens) blokkeren de trappen en dat is, dus, een kwestie van veiligheid die in acht genomen moet worden. Enig idee over de chaos die ontstaat als hetstadion ontruimd moet worden?

Het is echt mega simpel allemaal. Als Feyenoord niet ingrijpt en de 'fanatieke aanhang' lekker op de trappen laat staan, zal het elke wedstrijd opnieuw en steeds hoger oplopende boetes krijgen. En uiteindelijk sluit ik niet uit dat ze overgaan tot leeglaten van vakken of zelfs zondr publiek spelen, als de club niet de richtlijnen van UEFA volgt.

Dus ja, als je als fanatieke aanhang werkelijk je club nog verder wilt benadelen: lekker met zijn allen op die trappen blijven staan he! Maar dan niet achteraf klagen als er weer een boete en erger vanuit UEFA komt. Daar heb je dan als fanatieke supporters om gevraagd namelijk.

Wat hebben ze toch met die trappen bij de uefa. Deze boete is 10x zo groot als die psv heeft gekregen voor her achterna rennen van Galatasaray supporters. Ik begrijp det het veilig moet zijn in het stadion maar dit slaat dan weer door.

5 augustus 2021 om 12:27

Het slaat niet door, de veiligheids eis is dat de trappen tijdens de wedstrijd vrij moeten zijn. Op die manier kunnen hulpdiensten snel hulp bieden als het nodig is.
Clubs dienen dat dus te handhaven. Doen ze dat niet, dan volgen boetes. Feyenoord danwel de stadion stichting zal dus gewoon meer stewards in moeten zetten die de trappen vrij houden. Zo eenvoudig is het.

5 augustus 2021 om 12:42

djdano

" Ik begrijp det het veilig moet zijn in het stadion maar dit slaat dan weer door."

Ik denk dat je het niet begrijpt eigenlijk. Want UEFA is zo fanatiek met die trappen puur vanwege de veiligheid. Heb je enig besef van de chaos die in een stadion kan ontstaan als 35-50 duizend mensen ineens weg moeten en de trappen staan compleet vol? En hoeveel slachtoffers dat kan opleveren.

Tuurlijk, we kunnen alles bagatelliseren en net doen alsof het allemaal overdreven is. Maar als er een paar doden vallen, wie krijgt dan de schuld, denk jij? Die mensen die op die trappen stonden omdat ze overal schijt aan hebben, of de club die daar niets tegen gedaan had?

En dat de boete bij Feyenoord tien keer hoger is, heeft vooral te maken met het feit dat Feyenoord ongeveer elke Europese campagne, dankzij haar eigen supporters, een hele reeks boetes krijgt en die worden dan ook steeds hoger. Het zegt dus vooral dat Feyenoord heel erg veel boetes krijgt.

5 augustus 2021 om 12:52

Oke jullie slaan ook door... Er overlijden geen mensen doordat er mensen op een trap staan.

5 augustus 2021 om 13:07

Tot dat jij op je stoeltje een hartaanval krijgt en de hulpdiensten eerst duidelijk moet maken aan de bezopen supporters dat zij met spoed naar boven moeten. Daarin telt elke seconden en dan is het wel zo fijn dat zij direct een vrije doortocht hebben, of vind jij van niet?

5 augustus 2021 om 13:10

Die extra minuut die het daardoor kost om iemand die onwel is geworden te bereiken, of om het stadion te ontruimen, kan wel degelijk levens kosten. In de Arena is dit ook vaak het geval, en dat is gewoon niet praktisch in een toch al overvol stadion.

5 augustus 2021 om 13:10

djdan Behalve die kerel die een hartaanval kreeg en niet snel genoeg door de hulpdiensten bereikt kon worden omdat de trappen totaal vol stonden. Die overleed wã©l! Dit is een veiligeheidsmaatregel, punt uit. Enfin, als je liever wegkijkt en net doet alsof dingen niet bestaan, ook helemaal prima! Exact hoe al die mensen die nu nog op de trappen staan er ook over denken. "ik vind dat iedereen doorslaat, dus ik blijf gewoon lekker staan". En de boetes lopen op en op en straks volgen de echte sancties zoals vakken leeg. Neem aan dat je dan ook gewoon zonder scrupules gewoon lekker blijft staan waar je staat? Wat een fatalistische, roekeloze en onverantwoordelijke insteek heb je dan zeg. Enfin, ik had het wel geweten als Feyenoord directie. Gewoon de boete op jou verhalen.

5 augustus 2021 om 13:18

Precies, verder zijn de vakken berekend op een aantal personen zodat ze vakken in een noodsituatie binnen een bepaalde tijd ontruimt kunnen worden. Bij noodsituaties onstaat er altijd paniek. Volle trappen, teveel mensen in een vak kan dan tot grote problemen leiden zoals we in het verleden al meegemaakt hebben waarbij mensen doodgedrukt danwel vertrapt werden. Sindsdien zijn er strenge regels. En als die niet gehandhaafd worden, dan volgen er boetes.

5 augustus 2021 om 15:56

@constant Kante. De Feyenoord direct moet ook zelf een goede stap in de goede richting zetten door stoelen toe te wijzen in de parterre vakken, en het niet mogelijk te maken zelf te bepalen waar je het stadion betreed. Dan gaan groepen bij elkaar zitten waar ze willen.

5 augustus 2021 om 16:37

Dat roep ik al jaren. Krijg dan steevast te horen van diehards dat ze dat allemaal onzin vinden en iets dat bij 'bioscooppubliek' hoort.

Maar je hebt helemaal gelijk. Dat voorbeeld dat ik in dit topic las van die agressie die je tegenkomt als je zegt dat iemand op jouw stoel zit is gewoon bekend. Daar moet een einde aan komen, klaar.

5 augustus 2021 om 16:54

Klopt die agressie ook al weleens meegemaakt. "we zitten hier altijd al ik zie jou hier nooit dus je gaat maar lekker weg". En die stewards daar bemoeien zich ook echt helemaal nergens mee.

5 augustus 2021 om 17:10

Dat laatste is het allergrotste probleem. Die stewarts doen niks. Dat moet dus veranderen.

5 augustus 2021 om 18:21

Ik moet zeggen dat de clubs op dit punt supporters ook tegemoet zijn gekomen door ruimte voor meer staanplaatsen te maken op fanatieke vakken. Maar goed, het blijft een terugkerend probleem. Verontwaardiging over zo’n boete heeft echt 0 zin. Een beetje afhankelijk van de mate waarin het gebeurt en de rapporteur van de UEFA kun je hem krijgen.

Als het geld wat ze verdienen bij Fnoord moeten ze aan boetes betalen.

Misschien eens tijd om beter naar het beleid te kijken om zulke boetes te voorkomen.

Maar goed, betwijfel of de beleidsbepalers bij die club überhaupt wel enige vorm van competentie bezitten....

Nou als ze al die boetes aftrekken van het Europese opbrengst, dan kan Dick straks die bonus echt op zijn buik schrijven.

5 augustus 2021 om 13:50

@speedyafc voordeel is dat de buik van Dick groot is, kan het dus met grote letters op zijn buik schrijven

Maar na vanavond kan Dick al beginnen met schrijven

5 augustus 2021 om 14:13

Europese opbrengst? De Conference League kost alleen maar geld, zeker tot aan het hoofdtoernooi. En als je daar Siberië en Azerbeidzjan loot, moet je ook daar nog op toeleggen.

Een boete voor het blokeren van trappen? Dan blokeren we toch alleen trappen voor mede supporters? Want er was geen uit publiek bij, tuurlijk waren er een paar Drita supporters die een Feyenoord kaartje hadden gekocht maar ik snap niks van de boete.

5 augustus 2021 om 12:33

De trappen behoren o.a. bij de route naar een nooduitgang. Deze moeten altijd vrij zijn van 'obstakels'. Ook moeten hulptroepen zonder er door kunnen in geval van nood.

5 augustus 2021 om 12:40

Het gaat om de veiligheid van alle supporters en de bereikbaarheid voor hulpdiensten. Als je op de tribune zit en je word onwel, is het niet de bedoeling dat de hulpdiensten worden geblokkeerd door supporters die op trappen staan. Kan het verschil zijn tussen leven en dood. Lijkt mij dus wel vrij belangrijk en logisch dat het beboet word als de club dit niet handhaaft. Wel weer typisch Feyenoord dat we al vaker zo'n boete hebben gekregen, beetje club leert er toch van na de eerste keer.

Ik was dus bij vak X3. Alle vakken ernaast was totaal geen plek, de trappen stonden vol tot onderaan dus je kon niet eens het vak zien (je gaat eerste omhoog en dan kan je van bovenin het vak naar beneden lopen). Ik ben er echt heilig van overtuigd dat er teveel kaartjes zijn verkocht daar. En waarom wijst Feyenoord de supporters niet toe aan een stoel, maar mag je zelf kiezen? Dat is vragen om problemen. Een supporter die het mij kan uitleggen? Elke keer bij Feyenoord sta ik ook het langst in de rij (langer dan bij de Arena en Philips Stadion).

5 augustus 2021 om 12:34

En dat is nou precies de reden dat er boetes uitgedeeld worden. De X1..4 / Y1..4 / W1..4 en Z1..4 vakken zijn eigenlijk alleen op letter gescheiden van elkaar, velen kiezen gewoon hun eigen vak nummer. En dat is waar hun vrienden staan. Dan krijg je dus dat het ene vak overvol is terwijl er ruimte is in het andere vak.
Bij de Arena heb je een vaste plek tenzij je bij de F-side of 410 zit. Die vakken handhaven zichzelf.

5 augustus 2021 om 13:11

Ja precies, dat leek me al de reden. Maar in ons vak zaten er wel echt een minimaal 100 teveel. Maar de trappen van de andere vakken leken nog drukker, die vakken leken (achteraf op TV) ook niet echt plekken over te hebben.

5 augustus 2021 om 12:34

Momenteel is sowieso een kwart van het stadion (Van Hanegem tribune) dicht vanwege het zomerterras en blijft ook vrijwel de hele tweede ring gesloten wegens het beperkte aantal supporters. Dan zit je dus inderdaad met ongeveer een halve bezetting in zo'n derde van je stadion.
Het zijn overigens alleen de parterre-vakken (w,x,y,z) en de sta-tribune waar geen placering geldt, daar zit (of staat) normaal ook een deel van de fanatiekere aanhang.

5 augustus 2021 om 13:14

De aanhang was wel aardig fanatiek ja Feyenoord moet dan toch een oplossing vinden qua placering van die parterre vakken, want anders kun je deze boete noteren voor elke Europese thuiswedstrijd.

Feyenoord is de enige club die met Europees voetbal meer verlies dan winst pakt

On: Ik vind dit soort boetes wel belachelijk. Gebeurt bij elke club, elke wedstrijd..

5 augustus 2021 om 12:51

Echt belachelijk dat de UEFA zich bekommert om de veiligheid van de supporters. Ik vind het belachelijk dat het niet de eerste keer is dat we de boete krijgen, maar dat Feyenoord nog steeds niet in staat is ervoor te zorgen dat supporters zich hieraan houden. En dat supporters er schijnbaar ook geen boodschap aan hebben, goed bezig voor je club.

5 augustus 2021 om 13:18

"maar dat Feyenoord nog steeds niet in staat is ervoor te zorgen dat supporters zich hieraan houden."

Valt mij ook op. BIj PSV heb ik exact hetzelfde meegemaakt. Ik stond altijd op Oost Eerste ring en de trappen naast ons vak stonden ook altijd vol met supporters. Dat was ook gezellig, lekker sfeertje en vaak sprongen ze dan bij goals massaal van de trap op richting hek, Was mooi gezicht.

Maar toen de UEFA dit ineens als speerpunt ging zien en de boetes bij PSV zich opstapelden omdat de waarnemer elke wedstrijd wees op de volle trappen, heeft Toon Gerbrands met een duidelijk beleid ingegrepen. Er kwam eerst een oproep. Toen dat geen op nauwelijks effect had, heeft hij een brandbrief gechreven aan de supporters en aangegeven dat er gehandhaafd ging worden omdat de UEFA erop bleef hameren en het zeker tot extra en hogere boetes zou gaan leiden.
Uiteindelijk heeft het ertoe geleid dat bij wedstrijden in de eredivisie vooralsnog werd gedoogd dat de trappen vol stonden, maar bij Europese duels kwamen de stewarts de trap op en hielden iedereen van de trappen af. Sindsdien is het geen probleem meer. En je wordt nog steeds aangesproken als je op de trap staat of zit, dat mag gewoon niet meer. Ik blijf het jammer vinden, vond het wel gezellig voor de sfeer, maar het is een veilihgheiddingetje. Dus, het kán wel.


Standaard jaarlijkse boetes. boeiend. 12 augustus krijg je die weer. vak S gaat never de trappen leeg houden

5 augustus 2021 om 13:12

Dan laten ze vak S voortaan toch gewoon leeg? Voor alle terreur bestaat uiteindelijk gewoon een oplossing.

5 augustus 2021 om 13:49

Je kan ook behoorlijk doorslaan met je terreur. Betreft hier gewoon supporters die in hun enthousiastme elkaar opzoeken en niet een groep terroristen die als doel hebben om nooduitgangen moedwillig te blokkeren.

De brandveiligheidsregels (bouwbesluit) en afspraken rondom nooduitgangen en vrije doorgangen zijn duidelijk. Begrijpelijk dat Feyenoord daarvoor wordt bestraft. Vraag me een klein beetje af waarom de UEFA dat moet bestraffen als je daar gewoon nationale regels voor hebt: Uefa: bemoei je vooral met de wedstrijd denk ik dan.

Ik begrijp overigens niet dat je met je corona regels maar een deel van de supporters mag toelaten, maar ze wel kan concentreren in een minimum aantal vakken. Dan zou je (in mijn ogen) alsnog veel mensen hebben in een kleine ruimte. Verspreid ie mensen dan over het stadion, of mik gewoon alles open. Want het aantal personen per vierkante metre is precies hetzelfde.

5 augustus 2021 om 14:25

Wat als nationale regels stellen dat sportorganisators de veiligheid van het publiek moeten waarborgen?

5 augustus 2021 om 14:45

Poe. Er is een heel rapport "fysieke veiligheid van voetbalstadion" waarin de basecase is opgenomen aangaande de fysieke en organisatorische eisen rondom een stadion qua brandveiligheid. Je hebt nationale wet- en regelgeving (zoals het bouwbesluit) en aanvullend daarop ook nog regelingen vanuit FIFA en UEFA (uefa safety and security regulations en ‘football Stadiums: Technical recommendations and requirements'. Hoofdcontroleur is wel vanuit de gemeente, maar een bond kan vanuit die eigen regels ook nog eens controleren. Met een beetje pech zou Feyenoord dus ook nog een boete vanuit de gemeente Rotterdam kunnen krijgen. Maar dat gebeurd vaak niet, omdat de stad vaak ook weer een belang heeft bij de club.

Al met al vrij ingewikkeld.

5 augustus 2021 om 14:54

"betreft hier gewoon supporters die in hun enthousiastme elkaar opzoeken en niet een groep terroristen die als doel hebben om nooduitgangen moedwillig te blokkeren."

Nope. Het betreft hier een groep chronisch hardhorende mensen zonder normaal oordeelsvermogen en zonder het kernbesef dat hoe je het wendt of keert je als supporter moedwillig en opzettelijk keer op keer grote schade toebrengt. En daarbij extra aandacht voor het feit dat dit niet gaat over alleen dit geval. Deze houding die nu tentoongespreid wordt is symptomatisch en exemplarisch voor de opzettelijk destructieve houding die bepaalde mensen in onze samenleving ten toon spreiden. En ja, ik noem dat tereur. Allemaal mooi hoor, die clubliefde en dat fantastische Legioen. Maar hier zie je duistere en donkere zijde van die clubliefde. Komt het erop aan, hebben ze totale schijt aan de club en interesseert het ze gen dril dat de club die al financieel lastig zit ook nog een boeteregen tegemoet kan zien.

Ja soory hoor, maar ik sla hier door??? Dacht het niet nee.

"vraag me een klein beetje af waarom de UEFA dat moet bestraffen als je daar gewoon nationale regels voor hebt: Uefa: bemoei je vooral met de wedstrijd denk ik dan."

Niks mis mee om vragen te stellen bij boetes, handhaving en nut. Prima! Maar dat neemt niet weg dat de boetes er zijn, en opgelegd worden. En elke supporter die zegt: 'daar heb ik maling aan, ik vind het oprima dat mijn club boetes krijgt' is een deugniet.

"ik begrijp overigens niet dat je met je corona regels maar een deel van de supporters mag toelaten, maar ze wel kan concentreren in een minimum aantal vakken."

Ik moet zeggen dat ik dat allemaal ook niet begrijp. Ken de Kuip vrij goed moet ik zeggen en dat gedoe in die parterre vakken vind ik normaal gesproken al een zootje. Maar ik begrijp nu dat die vakken echt totaal overvol zaten en datmede daarom die trappen zo vol stonden omdat de tweede ring leeg gehouden werd. Dat is dan slecht gedaan door Feyenoord. En daar mag je zeker nog vragen bij stellen, want de club is uiteindelijk verantwoordelijk.

5 augustus 2021 om 14:59

De nationale regels zijn op zichzelf gewoon toepasselijk, maar alle aanvullende regels die door de national en international bonden ook worden opgelegd volgen uit het feit dat clubs gewoon lid zijn van de KNVB en Uefa. Daarnaast zijn de regels toepasselijk als voorwaarde voor het verkrijgen van de licentie betaald voetbal.

5 augustus 2021 om 15:08

Jij noemt het terreur (geweldpleging om politieke doelen te bereiken of een maatschappij te ontwrichten). Over mensen die op de trappen staan. Je hebt een regel (staat waarschijnlijk in het regelement van de Uefa), Feyenoord overtreed hem en krijgt een boete. En jij spreekt over terreur. Dan kan je heel pretentieus aankomen met aannames over mensen zonder oordeelsbesef, maar ik vind dat niet in verhouding staan met een terrorist.

5 augustus 2021 om 15:26

" Dan kan je heel pretentieus aankomen met aannames over mensen zonder oordeelsbesef, maar ik vind dat niet in verhouding staan met een terrorist."

Je valt over een woord. Dat mag best. Maar als ik dan lees dat jij kennelijk maar één definitie van 'terreur' hanteert (en dat beperkt tot iets wat een terrorist doet), dan zijn we snel klaar met onze discussie. Hier, heb je een greep uit alle mogelijke definities: 1) Bestuur 2) Bewind 3) Dwang 4) Georganiseerd geweld 5) Georganiseerd politiek geweld 6) Geweldpleging 7) Onderdrukking 8) Repressie 9) Schrikbewind 10) Terrorisme 11) Wrede schrikaanjaging 12) Wreed systeem 13) Wreedheid

Nog meer? Terreur kent wel meer definities Westend. Dit soort moedwillig hooliganisme waarij je club structureel genaaid wordt is ook terreur.

En ik weet niet welke aannames jij precies bedoelt, maar dat iemand die moedwillig en opzettelijk schijt heeft aan zijn eigen club en die club opzettelijk en met het volle verstand schade toebrengt, dan is wat ik zeg over gestoord oordeelsvermogen dus geen aanname meer. Dan is je oordeelsvorming gestoord namelijk. En als jij je echt drukker maakt om mijn woordkeuze dan om het debiele gedrag van een stel idioten, dan maak ik me ook jou ook de nodige zorgen.

5 augustus 2021 om 15:57

Ctrl-C, Ctrl-V Van Dale, neemt niet weg dat die gasten vallen onder 1 van je genoemde definities.

Jij neemt aan dat die gasten op de tribune "chronisch hardhorende mensen zonder normaal oordeelsvermogen en zonder het kernbesef dat hoe je het wendt of keert je als supporter moedwillig en opzettelijk keer op keer grote schade toebrengt". Je hebt nogal veel woorden nodig om je punt te maken, maar het zijn nogal aannames of zelfverzonnen conclusies om aan te geven dat je niet begrijpt dat mensen niet zomaar de regels volgt. Trek hem door naar de geldende corona-regels en die definitie geldt eigenlijk tegenwoordig voor het gros van de mensen. Het feit dat je over je eigen conclusie roept dat het geen aanname is, maakt het natuurlijk niet waar.

Ik maak me niet zozeer druk over jouw woordkeuze, maar meer over de manier waarop je nogal pretentieus/ uit de hoogte een waarheid aan het verkondigen bent, wat eigenlijk niet meer is dan een drogreden.

5 augustus 2021 om 16:57

"Ctrl-C, Ctrl-V Van Dale, neemt niet weg dat die gasten vallen onder 1 van je genoemde definities."

Precies, woordenboek Westend. Had daar zelf in gekeken in plaats van hier eerst zuur te doen en daarna ook nog kinderachtig met je 'Ctrl-c Ctrl-V'. maar dat terreur dus meer betekent dan wat jij zei, daar zijn we wel over uit nu, ja?

"je hebt nogal veel woorden nodig om je punt te maken, maar het zijn nogal aannames of zelfverzonnen conclusies om aan te geven dat je niet begrijpt dat mensen niet zomaar de regels volgt. "

Jij trekt hieruit de conclusie dat ik 'niet begrijp dat mensen niet zomaar regels volgen'??? Okay, jij bent bekend met het verschil tussen een correlatie en een causaal verband? Je redenatie draagt je conclusie totaal niet en dat is extra wrang als je ook nog eens begint met dat ik 'veel woorden nodig heb'. Jij hebt nog wel en paar woorden meer nodig namelijk, als jij tot jouw conclusie wilt komen (dat ik niet snap dat mensen regels niet zomaar volgen). Maar ik zal je helpen. Je conclusie slaat de plank mis. Ik snap dat uiteraard wel. Alleen zie ik daarin een verklaring. En nooit een excuus.

"trek hem door naar de geldende corona-regels en die definitie geldt eigenlijk tegenwoordig voor het gros van de mensen."

Mooi verhaal. Terwijl het juist een gegeven is dat verreweg de meeste mensen zich namelijk gewoon wel degeloijk netjes aan de regels houden. Dat diegenen die dat niet doen vooral een grote bek daarover hebben, waaroor mensen denken dat zij de meerderheid vormen, maakt het voorgaande niet anders.

"het feit dat je over je eigen conclusie roept dat het geen aanname is, maakt het natuurlijk niet waar."

Het feit dat jij valt over woordgebruik terwijl je uitgaat van maar één definitie van dat woord maakt ook niet dat je daardoor opeens moet verzanden in een soort warrig steekspel over massagedrag en het volgen van regels door mensen.

"ik maak me niet zozeer druk over jouw woordkeuze, maar meer over de manier waarop je nogal pretentieus/ uit de hoogte een waarheid aan het verkondigen bent, wat eigenlijk niet meer is dan een drogreden."

Ah, hier komt de grote aap uit de mouw. Uit het gebruik van het woord pretentieus maak ik op dat jij je nogal stoort aan mijn stiel en mijn woordkeuzes. Dat mag. We leven in een vrij land. Maar noem het pretentieus, noem mij een arrogante kwast of iemand die uit de hoogte doet, maar liever arrogant, pretentieus en in jouw ogen een lul, dan een loser die opzettelijk en moedwillig zijn eigen club keer op keer op keer benadeelt en schade toebrengt onder het motto: 'pleurt maar op, ik bepaal zelf wel waar ik sta'! Want jij bent nogal druk om mij hier even terecht te wijzen maar wat weerhoudt jij er eigenlijk zo van om gewoon normaal te doen en dit zich structurele misdragende zootje eens aan te pakken? Dat maakt jou een wegkijker! 'het zijn maar supporters die elkaar opzoeken', .... Je praat het dus ook nog goed?? En dan hier mij aanvallen omdat jij je stoort aan mijn woordgebruik en stiel? Hypocrisie kent heel veel vormen maar die van jou is wel heel erg stuitend moet ik je bekennen. Manmanman, ze hebben echt gelijk bij VI. Dit land gaat echt naar de sodemieter!

5 augustus 2021 om 21:00

Goos, je kan weer een heel epos gaan neerzetten, maar met je Van Dale (waar ik overigens wel verstand van heb) zie ik nog steeds geen definitie staan waarin jij het woord terreur in combinatie met Feyenoordsupporters terrecht maakt. Je schrijft gewoon (in heel veel woorden) onzin.

Wederom sla je in je laatste alinea helemaal door in je redenatie. Ik noem je pretentieus, maar je maakt er zelf een hele belediging van. Ik zie dat je moderator bent, dus als ik je een lul zou noemen, kan je het makkelijk verwijderen onder het nom van 'associaal taalgebruik'. Maar dat maak je er allemaal toch echt zelf van.

jouw woorden:
Want jij bent nogal druk om mij hier even terecht te wijzen maar wat weerhoudt jij er eigenlijk zo van om gewoon normaal te doen en dit zich structurele misdragende zootje eens aan te pakken? Dat maakt jou een wegkijker! 'het zijn maar supporters die elkaar opzoeken', .... Je praat het dus ook nog goed?

Waar zie je dat in vredesnaam staan? Je legt zoveel woorden in de mond, om daar vervolgens heel verbolgen over te zijn.

5 augustus 2021 om 13:16

Dan de boete toch lekker verhalen op de seizoenskaarthouders van vak S.

5 augustus 2021 om 13:58

@lefr12

"vak S gaat never de trappen leeg houden"

precies! gewoon lekker eigenwijs zijn en lekker boete betalen ipv extra jeugdtalent halen voor dat geld.
Met zulke supporters komt Feyenoord er wel

Wel lullig voor Dickie! Daar gaat zijn bonus :-)

Elke keer hetzelfde liedje. Je kunt kritiek hebben om de regel zelf, maar dit is gewoon een veiligheidskwestie. Volgens mij is dit ook prima te voorkomen. Plek zat om ergens anders te staan met maar 2/3e capaciteit lijkt me.

5 augustus 2021 om 14:51

Haal dan gewoon die stoeltjes weg en maak er een staande tribune van. Basisprobleem weggehaald.... Ik sta wel eens in een stadion en met die kuipstoeltjes pleur je nagenoeg meteen voorover.

Bla bla bla. Is gewoon een melkkoe van de UEFA. En de boetes worden toch doorberekend in de tickets.

Wat zijn ze toch trouw hè, die Feyenoord supporters

5 augustus 2021 om 14:24

Ach er worden in ieder geval geen gezinnen in elkaar gemept

Dit is typisch zo'n boete waar iedereen lackoniek over doet tot dat er één keer ergens iets gebeurd. UEFA dekt zich met deze regels en het handhaven ervan gewoon deels in. Daarom stelt die boete ook nauwelijks wat voor.
Gebeurtenissen op het veld en naast het veld zoals met Nouri, Erikssen of die supporter van NAC redelijk recent geven al aan waarom soms kleine aanpassingen en regels van levensbelang kunnen zijn. Die trappen zijn er niet alleen om bier te kunnen halen, maar juist ook voor die gebeurtenissen die net vaak genoeg voorkomen dat je er rekening mee wil houden.

Ik was vele jaren geleden bij de return van Feyenoord tegen AS Roma (met het banaan-incident en de dramatisch partijdige scheidsrechter). Het vak waar wij de kaartjes voor kochten was ook veel voller dan dat er plaatsen waren. Twee mensen hielden onze stoeltjes bezet en werden erg agressief toen we hen vriendelijk vroegen om elders te gaan staan omdat dat onze plekken waren. De rest van de wedstrijd noodgedwongen op de trappen gezeten... Feyenoord moet toch zelf kijken hoe ze kunnen voorkomen dat er meer mensen in een vak terecht komen dan er plaatsen beschikbaar zijn. Het lijkt flauw daar een boete voor te geven, maar als je snel weg moet bij een calamiteit, is het gewoon een gevaarlijke situatie.

In het nieuwe stadion dan maar roltrappen. Kunnen ze er ook niet op blijven staan. ;-) Maar snap sowieso dat staan op de trappen niet. Je kunt toch naar je eigen plek gaan, en daar gaan staan IPV op de trap?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
3.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder41
J. ToornstraMiddenvelder42
J. BijlowKeeper40
B. LinssenAanvaller44
L. SinisterraAanvaller42
A. JahanbakhshAanvaller30
A. BaldéAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren