Schmidt kiest voor CL-debutant; Midtjylland baalt van uitspraak FIFA

Dinsdag, 3 augustus 2021 om 18:35Dominic Mostert • Laatste update: 19:11

De opstelling van PSV voor de wedstrijd tegen FC Midtjylland in de derde voorronde van de Champions League is bekend. Roger Schmidt kiest ervoor om de geschorste Olivier Boscagli te vervangen door de 22-jarige Armando Obispo, die zijn debuut makt in de (voorronde van) de Champions League. Het eerste duel tussen PSV en Midtjylland begint dinsdagavond om 20.00 uur in het Philips Stadion.

In de returnwedstrijd tegen Galatasaray kreeg Boscagli twee gele kaarten. “Daarvoor hebben we geschikte alternatieven, met Nick Viergever en Armando Obispo. Ze verdienen het allebei om te spelen”, zei Schmidt maandag op de persconferentie in aanloop naar het treffen. De keuze is gevallen op Obispo, waardoor Viergever op de bank zit. Als hij invalt, speelt Viergever zijn 85ste wedstrijd in Europees verband voor een Nederlandse club. Hij zou daarmee het record van Danny Blind en Willy van de Kerkhof (84) verbreken.

Het Eindhovens Dagblad hield in de aanloop naar de wedstrijd rekening met nog een wijzigingen. Phillipp Mwene kreeg in het tweeluik met Galatasaray de voorkeur als rechtsback, maar Jordan Teze traint inmiddels weer volop mee met de A-selectie en de krant verwachtte dat hij een kans zou krijgen. Schmidt houdt echter vast aan Mwene op de rechtsbackpositie. Daardoor is de entree van Obispo de enige wijziging ten opzichte van het uitduel met Galatasaray van vorige week.

Midtjylland - dat vorig seizoen als nummer twee achter kampioen Bröndby IF eindigde in Denemarken - heeft te maken met een corona-uitbraak. Trainer Bo Henriksen moet Nicolas Madsen, Henrik Dalsgaard, voormalig sc Heerenveen-verdediger Daniel Höegh en sterspeler Pione Sisto missen, nadat ze positief zijn getest. Ook Jens Cajuste is niet van de partij, al stond dat van tevoren al min of meer vast. De middenvelder annex Zweeds international heeft de ruimte gekregen om een transfer te maken en is op weg naar Brentford.

Een paar uur voor de wedstrijd kreeg Midtjylland bovendien te horen dat centrumverdediger Juninho niet inzetbaar is. De disciplinaire commissie van de FIFA bepaalde dat een schorsing die hij opliep bij zijn vorige club Bahia wordt gehandhaafd in Denemarken. Daardoor is Juninho, die sinds zijn zomerse komst al drie duels speelde, de komende zes wedstrijden geschorst. Hij heeft twee van zijn acht duels schorsing al uitgezeten in Brazilië. "We hebben geen begrip voor de timing van de beslissing", zegt directeur Svend Graversen van Midtjylland op de clubsite. "We zijn een paar uur verwijderd van een belangrijke wedstrijd in Nederland en we hebben geen tijd om een vervanger mee te nemen." De club onderzoekt de mogelijkheid om beroep aan te tekenen.

Opstelling PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Obispo, Max; Sangaré, Götze, Van Ginkel; Madueke, Zahavi, Gakpo

Opstelling FC Midtjylland: Lössl; Nwadike, Sviatchenko, Nicolaisen; Andersson, Evander, Charles, Paulinho; Mabil, Brumado, Dreyer.


Poll

Verwacht je dat PSV de eerste wedstrijd tegen FC Midtjylland wint?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door yoda)

Gedurfd, maar wel mooi. Succes PSV-ers en medelanders!

3 augustus 2021 om 19:53

Gedurfd maar als we Aadje moeten geloven was dit allang al in de sterren!

Onverwacht maar prima keus!!!
Verder een goede opstelling nu maar hopen voor me toto dat madueke scoort hahaha!!!

Eerste wedstrijd dat ik in het stadion ben! Lets go Eindhoven!!

3 augustus 2021 om 19:00

Jo geniet er van ouwe reus!

4 augustus 2021 om 07:09

Was een mooi wedstrijdje van dichtbij 😂

een eenvoudige overwinning voor PSV

3 augustus 2021 om 18:46

Als deze tegenstander tegen ahax wat doelgerichter was hadden ze ook van ajax kunnen winnen, dus zo makkelijk verwacht ik het niet.

3 augustus 2021 om 19:04

Heb in de aanloop even de heenwedstrijd bekeken maar alleen Traore had er echt wel 5 kunnen maken. Je moet hier echt gewoon van winnen, anders hoor je ook in de Europa League thuis.

3 augustus 2021 om 19:26

Die opmerkingen ben ik zo beu. Vind ze ook gewoon vreselijk dom. Omdat je een wedstrijd niet wint, hoor je ook gelijk niet in een toernooi thuis. Ja hoor. Ajax speelde vorig seizoen gelijk bij Willem II. Dan hadden ze eigenlijk ook niks te zoeken in de top van de Eredivisie. En wat deed Villarreal eigenlijk in de EL? Die konden niet eens van Maccabi Tel Aviv winnen..

3 augustus 2021 om 19:39

Je hebt wel wat minder kans om erin te komen als je deze wedstrijd niet wint.

Leuk! Ik ben ook wel fan van Obispo. Boscagli wordt logischerwijs gemist, maar erg goede vervanger ook. Doorknallen PSV!

Ik verwacht zeker dat PSV zal gaan winnen en door zal gaan maar dat het een heel ander verhaal wordt dan tegen Galatasaraay. Midtjyland is een taaie ploeg en zal zeker niet zomaar opgeven!

Natuurlijk staan ook bij mij nu alle hoop op het Nederlands voetbal dus ook als Feyenoord fan HUP PSV!

Iemand die toevallig nog aan anekdote weet van Aad de Mos? Ligt mij iets van bij dat hij wel eens iets over Obispo heeft gezegd.

3 augustus 2021 om 18:41

Haha pff, dit wordt ondertussen ook echt ontzettend saai.

3 augustus 2021 om 18:44

21 is 5.

3 augustus 2021 om 19:06

Heeft na vandaag meer Europese wedstrijden gespeeld dan de Ligt dit seizoen dus met terugwerkende kracht krijgt Aad gelijk 😉

Jaaa, leuk! Ik heb dus echt vertrouwen in Obispo.

Onverwacht imo maar wel logisch. Zo hou je met Viergever een back up voor Max. Verwacht een ‘eenvoudige’ 2-0 voor PSV.

3 augustus 2021 om 18:52

Denk je echt dat psv met 2-0 wint? Zie veel mensen om mij heen die niet voor psv zijn die denken dat we makkelijk winnen. Ikzelf denk dat het moeizaam word. Missen waarschijnlijk weer een hoop kansen. Met een 1-0 ben ik al tevreden.

3 augustus 2021 om 19:02

Ik vind het eerlijk gezegd een beetje klein denken. Kom op, je speelt niet tegen een wereldploeg hè. Als je wat wil in Europa moet je deze ronde toch vrij eenvoudig overleven? Waarmee ik absoluut niet wil zeggen dat je ze moet onderschatten.

3 augustus 2021 om 19:24

Klopt maar zelf zijn we ook geen wereldploeg. We moeten onszelf echt niet overschatten. Het is gewoon een degelijke ploeg denk ik die best een resultaat kan behalen.

Waarom geen Teze als RB, dan kan je in de wedstrijd ook nog met 3 cv's spelen en kan Max wat aanvallender spelen, Gakpo wat meer richting het centrum. Teze is man van de club en speelde vorig seizoen prima. Mwene vind ik redelijk, maar vrij onrustig. Niet echt een versterking wel een prima back up.

Wordt een lastige en stugge pot denk ik. Iedereen verwacht dat PSV er wel even overheen walst, maar Ajax had vorig seizoen ook moeite met het scoren tegen deze Denen en het is een luizenploeg wat betreft counteren.

3 augustus 2021 om 18:43

Tegen ons zie je er al snel gevaarlijk uit in de omschakeling. Dat is al sinds jaar en dag onze zwakke plek. We moeten ze niet beter maken dan ze zijn.

Denk dat jullie wel een maatje te groot zijn voor deze club. Succes!

3 augustus 2021 om 18:45

!anders13 kom op totaal andere situatie. Nu zijn zij ook nog eens geveld door covid waardoor en zij 3 spelers missen en pas vandaag gereisd hebben naar NL ipv gisteren. Wat vermoeidheid kan opspelen na reizen. Dit moet echt makkie worden, anders falen jullie.

Wel zuur voor Viergever. Die doet het vrijwel altijd prima. Maar begrijp het wel; een centrum met Ramalho en Viergever is simpelweg te traag.

3 augustus 2021 om 18:44

@Davilla misschien te traag, maar bizar dat die man gewoon - als hij nog invalt - meeste Europese wedstrijden heeft gespeeld van spelers in de NL competitie. Verwacht je niet, vooral omdat hij vorig jaar en laatste jaar bij Ajax voornamelijk bankzitter was geweest. Erg knap.

3 augustus 2021 om 19:30

Maar wel voor AZ, Ajax én PSV gespeeld, dat zullen toch al gauw zo’n 8 seizoenen in Europa zijn. Bovendien bij Ajax dat EL-finale seizoen alles gespeeld (dat was met die goal tegen Schalke toch). Maar zo op het eerste gezicht een bizarre statistiek haha

Benieuwd naar deze jongen op dit niveau! Denk en hoop een vrij ruime (3-1, 4-1) overwinning voor PSV vanavond. Succes, Eindhoven!

Prima basis maar Heeft het bestuur door dat na ca. 20 miljoen van ihatarren nu ook ca. 20 miljoen van teze aan het verdampen is?! Schmidt is een passant en ramalho van ginkel propper zahavi en gotze hebben straks amper marktwaarde! Hoewel gala niks voorstelt zit psv er lekker in… maar ben nog verre van overtuigd, zeker als gotze en van ginkel straks weer wat afscheuren.

3 augustus 2021 om 18:44

En Madueke en Gakpo zijn onder Schmidt weer flink gestegen in waarde. Maar dat benoem je dan niet

3 augustus 2021 om 18:47

Madueke en Gakpo zouden onder iedere coach in waarde stijgen Hadden ook hun debuut gemaakt onder andere coaches en vooruitzichten waren al goed. Maar zonde van Teze, was echt onder indruk van hem.

3 augustus 2021 om 18:49

Madueke was vorig jaar wissel en heeft 2 potjes tegen gala gespeeld. Die is precies wat je zegt onder schmidt verhoogd maar niet door schmidt! Gakpo is altijd al een talent en wordt onder nu wel echt beter inderdaad.

3 augustus 2021 om 18:54

@mrkrillin Dat is natuurlijk makkelijk praten want dat zullen we nooit weten. Wat wel een feit is dat ze beide onder Schmidt zich uitstekend ontwikkeld hebben en dat is terug te zien bij hun spelerswaarde

4 augustus 2021 om 07:42

Hoi Andres, t s overal wat makkelijk en simplistisch beredeneren als het gaat over schmidt. Toen ie vorig jaar een aantal duels Madueke niet opstelde, was hij talent aan het verkwisten een miljoenen aan het verdampen. Nu staat Madueke in de basis te shinen en is het niet Schmidts verdienste. Die man kan het in de ogen van critici nooit goed doen. Laat gaan. Ik ben ook kritisch op psv. Ik ben psv fan, maar wat vorig jaar werd getoond was echt beroerd. PSV had wat mij betreft schmidt buiten kunnen gooien, maar dat zou pas echt korte termijn beleid zijn. Dus ben ik voor dit jaar sceptisch? Ja. Schmidt en heel psv hebben wat goed te maken in mijn ogen. Maar t begin is goed. Echt een enorm verschil met vorig jaar. Maar ik wil graag ook de rollen scheiden; schmidt is verantwoordelijk voor de wedstrijden. Die moeten gewonnen worden. En daarin moet hij het beste team opstellen. Hij mag daarin talenten inpassen, maar hoofddoel is winnen. Continuïteit en waarde op het veld, daarin speelt hij een grote rol, maar dat is de verantwoordelijkheid van John de jong.

3 augustus 2021 om 18:55

Sorry, maar dat vind ik echt lulkoek. De trainer stelt de beste 11 op, en ontwikkelt waar mogelijk talenten. Vorig jaar heeft Teze veel gespeeld in tegenstelling tot onder van Bommel waardoor hij zich als cv ontwikkelt heeft. Nu wil hij zich richten op RB en daar is hij gewoon niet de beste optie.

"Beter dan De Ligt", Aad de Mos, 2017

3 augustus 2021 om 18:57

Ja dat weten we nu wel. Deze jongen heeft veel potentie maar heeft ook veel blessures gehad. Overigens vind ik De Ligt behoorlijk gestagneerd in ontwikkeling, maar dat terzijde. Uiteraard is de Ligt veel verder dan Obispo

4 augustus 2021 om 07:45

Jeetje wat een ouwe koe. Ik heb ook wel eens wat geroepen en jij vast ook wel. Ik voorspelde dat Ramselaar een topspeler zou worden en sprong een gat in de lucht toen psv hem kocht. Over Maher zijn ook dingen geroepen. Dolberg was de topspits en wording, net als Boilesen etc….en zo zijn er tal van voorbeelden.

Naam mijn idee een terechte keuze. Gedurfd, maar terecht. Heeft in de voorbereiding het zeer goed gedaan dus verdiend wel een kans!

Succes voor de psvers hoop dat ze een eenvoudigen wedstrijd hebben.. al verwacht ik dit niet die Denen zijn vervelende tegenstanders voor nl clubs.. altijd moeilijk begrijp de reacties eenvoudig dus ook helemaal niet..

Ihataren is ziek? Of is die al verkocht. Ben niet zo op de hoogte

De jeugd heeft de toekomst. Alle vertrouwen in Obispo bij PSV. Of we gaan winnen, ik durf het niet te zeggen. Een gelijkspel zou me niks verbazen maar als het 3-0 wordt eigenlijk ook niet. Veel mensen afwezig bij de Denen. We gaan het zien. Hup PSV ,hup punten voor Nederland.

PSV is echt Feyenoord aan het worden, ze spelen tegen dramatische Galatasaray, doen alsof ze tegen real Madrid spelen. Haha ik hoop dat ze weg worden gespeeld door midtsyland.

3 augustus 2021 om 18:59

Hoe bedoel je dat psv Feyenoord aan het worden is?

3 augustus 2021 om 19:02

Dat mag jij hopen, maar tegen galatasaray hebben ze twee keer goed gepresteerd en daar mag van genoten worden.

3 augustus 2021 om 19:13

'Ze'... Zodra iemand over 'ze' begint in deze context weet je genoeg over de hersencapaciteit van degene.Nou,succes met je grote liefde uit Denemarken.

Ziet er toch gewoon goed uit voor PSV. Wel knap dat je een erg goede opstelling kan neerzetten. Mooi elftal die in balans lijkt. Je bent iig normaliter sterker en nu hopen dat het er vanavond uitkomt.

PSV wil graag winnen om de Champignons League te halen, maar de tegenstander zal ook alles geven want daar staat ook miljoenen op het spel. Zal een leuke wedstrijd worden in Brabant. Ik zit er in ieder geval klaar voor, als Jo tenminste niet weer de afstandsbediening verstopt. Groeten Klaas.

3 augustus 2021 om 18:55

Komt het op de tv ?

Succes Psv'ers!

Hopen op een mooie wedstrijd.

Het zit Midtjylland niet mee met de personele bezetting, maar ik hoop toch dat ze met een kleine overwinning of een gelijkspel op zak terug keren. Kom op Midtjylland!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller51
N. MaduekeAanvaller52
BrumaAanvaller52
Y. VertessenAanvaller51
E. ZahaviAanvaller52
J. DrommelKeeper40
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Afellay en Vermeulen raken het niet eens: ‘Ik vind je nu doordraven’

Een stevige discussie zondagavond bij Studio Voetbal tussen Ibrahim Afellay en Arno Vermeulen. Laatstgenoemde vindt dat Roger Schmidt dit seizoen moet leveren bij PSV, terwijl Afellay zich hardop afvraagt wat de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Manchester United wil van Paul Pogba de bestbetaalde speler ooit in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren