Der Spiegel onthult krankzinnige jackpot die Alaba binnenhaalt in Madrid

Vrijdag, 30 juli 2021 om 18:41Jeroen van Poppel

De transfer van David Alaba naar Real Madrid mag dan officieel het stempel transfervrij hebben, goedkoop is de komst van de 29-jarige Oostenrijker allerminst. Der Spiegel onthult vrijdag dat Alaba in totaal liefst 115 miljoen euro bruto overhoudt aan zijn vijfjarige contract bij de Koninklijke.

Nog voordat Real Madrid het eerste salaris aan Alaba heeft uitgekeerd, is de Spaanse grootmacht al 29,2 miljoen euro kwijt aan zijn komst. De verdediger zelf ontving een tekenpremie van liefst 17,2 miljoen euro, terwijl zaakwaarnemer Pini Zahavi 5,2 miljoen euro commissie opstreek. Daarnaast werd er 6,3 miljoen euro uitgekeerd aan de vader van Alaba, die eveneens optreedt als een van zijn vertegenwoordigers.

Alaba krijgt per 1 juli jaarlijks 19,47 miljoen euro overgemaakt aan salaris, zo weet de Duitse krant. Daarmee is Real Madrid in vijf jaar tijd 115 miljoen euro kwijt aan Alaba plus nog eens 11,5 miljoen euro aan vergoedingen voor zijn belangenbehartigers. De gigantische bedragen leiden tot cynisch commentaar in Der Spiegel. "President Florentino Pérez maakt werk van de Super League. Hij stelt dat topclubs anders met het faillissement worden bedreigd. Tegelijkertijd trekt hij spelers aan met enorme vergoedingen", aldus de Duitse krant.

Het is nog wachten op het officieuze debuut van Alaba, die rugnummer 4 heeft overgenomen van de vertrokken clubicoon Sergio Ramos. Alaba is na het EK met Oostenrijk later aangesloten in de voorbereiding en komt mogelijk op zondag 8 augustus voor het eerst in actie voor zijn nieuwe club. Real Madrid speelt op die dag een oefenwedstrijd tegen AC Milan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door hoogdrukzetten)

Belachelijke bedragen ...

30 juli 2021 om 18:57

Daarom is de Super League nodig. Om het voetbal te redden! /S

30 juli 2021 om 19:03

Het is helemaal krankjorem ... als je ziet wat de entourage binnenhaalt ... Voor wat?

30 juli 2021 om 21:11

Gisteren waren we nog massaal tegen rijke investeerders, maar vandaag duwen we alle traditionele topclubs die richting uit indien ze aan de top willen blijven. Redelijk vreemd.

31 juli 2021 om 10:54

Helemaal geen super league. Er moet een salaris en transferplafond komen! Deze bedragen zijn waanzinnig. Staks met die super league 1 miljard salaris per 5 jaar zeker? Dat kan toch niet? Word tijd dat hier een halt toe geroepen word.

Man man wat een geld te bizar voor woorden. Ik hoop voor Real Madrid niet, dat Alaba zijn ek 'vorm' doortrekt. 😬

Ja het is ontzettend veel maar normaal gesproken moet je voor zo’n speler minimaal 40 miljoen betalen en ook dan krijgt hij veel salaris. Alaba heeft zich al bewezen en is gewoon een absolute topverdediger. Dortmund betaald 30 miljoen voor Malen en dan jaarlijks 6 miljoen salaris, dat vind ik nog bijna gekker dan wat Real nu heeft gedaan.

30 juli 2021 om 19:30

Alaba kan je na 5 jaar niet meer verkopen. Malen gaat misschien over 2 jaar voor 60 miljoen naar Engeland. Beetje kortzichtige reactie van je.

30 juli 2021 om 19:53

Kortzichtig: Alaba maakt real kampioen, Malen gaat veel banken en levert misschien over 2 jaar 10 miljoen op als je geluk hebt. Het blijft altijd een gok maar ik denk dat Alaba meer gaat spelen dan Malen en dus waarschijnlijk ook beslissender zal zijn dan dat Malen is. Maar laten we hopen dat jij gelijk krijgt, ik zie het alleen niet gebeuren.

30 juli 2021 om 21:28

In welke wereld gaat alaba je kampioen maken?

31 juli 2021 om 07:35

Hahah Malen voor 10 miljoen in twee jaar. Mooi man.

Wow. Wat een bedragen. 20 miljoen per jaar voor alaba?

Deze jongen is wel transfervrij en vertegenwoordigd een marktwaarde van 55 miljoen dus ja vind het wel meevallen. Als Real hem had gekocht dan waren ze meer kwijt geweest inclusief salaris. Vind het wel een top versterking voor Real.

Bijna 20 miljoen per jaar voor Alaba? Ik maar denken dat Barcelona gek is geweest door Griezmann 21 miljoen per jaar te geven. Real is hier gigantisch in de maling genomen door Alaba & Pini Zahavi.

30 juli 2021 om 19:09

Staat foutief in dit bericht. Madrid betaalt inderdaad 20 miljoen, maar dat is bruto en dus niet het bedrag dat Alaba ontvangt zoals hierboven vermeld. Het is dus minder dan wat Ramos kreeg en minder dan Varane in Engeland gaat verdienen.

31 juli 2021 om 10:09

Alaba gaat 12 miljoen Netto verdienen. Bij Bayern vroeg Alaba 20 miljoen Bruto Bayern zei nee. Het geld voor de zaaknemer en familie is correct dat is een pré financiële contract. Perez gaat aan een verdediger op 29jarige leeftijd 20 miljoen netto per seizoen betalen. Beetje logisch nadenken dat het onmogelijk is!

30 juli 2021 om 19:12

Bruto neem ik aan, griezzman is netto?

30 juli 2021 om 19:45

Guaje7 jij eerst even beter lezen/je research doen. Alaba krijgt dit bedrag bruto vergoed, Griezmann krijgt die 21 miljoen netto. Dit kan daarbij gewoon worden opgevangen met het voormalige salaris van de vertrokken spelers + het geld dat Real heeft bespaard de afgelopen jaren

30 juli 2021 om 19:53

Uhh nee hoor. Griezzy krijgt ruim 30 mil. bruto. En dit bedrag van Alaba is bruto. Het staat er niet maar men neemt het graag aan als netto terwijl dat er ook niet staat. Agh ja. Bale en Hazard krijgen nog steeds meer dan Alaba.

Het was mij helemaal ontgaan dat Barca Alaba nog op het allerlaatste moment wist binnen te hengelen haha. Maar zonder te dollen, dit is echt een krankzinnig salaris van Real. En dan ook vooral die 6 miljoen voor de vader. Dit kan ook echt alleen maar in de voetballerij. Ik vraag me oprecht af hoe het dan met Mbappe zal zijn. Gaat hij minimaal 50 miljoen aan tekengeld vragen? Ik denk dat dit toch de nieuwe ontwikkeling zal worden.

30 juli 2021 om 19:01

Ik denk dat Real per saldo minder kwijt is omdat ze Ramos hebben laten gaan. Die kost waarschijnlijk nog meer. Volgens mij heeft Real geen verlies gemaakt afgelopen jaar.. En als het in de begroting valt dan is Alaba toch wel de beste optie om Ramos te vervangen. Perez heeft waarschijnlijk gedacht. Alaba voor Ramos en geld over houden. Ondanks de belachelijke bedragen.

30 juli 2021 om 19:11

Sergio Ramos is een centrale verdediger. Alaba centraal vanachter was ronduit zwak te noemen. Begrijp ook niet waarom Real voor hem heeft gekozen. Konden ze eerder voor een Pau Torres, Upamecano type gaan.

Even serieus die perez is kwa financiën normaal gesproken heel goed alleen laat hij zich hier wel echt in de luren leggen. Alaba was een leuke optie omdat hij transfervrij is, maar is hier gewoon 30 miljoen kwijt aan handgeld (zo’n vader die ruim 6miljoen pakt voor echt helemaal niks daar zeg je toch even tegen dat hij mag opkrassen??). En dan strijkt hij 20miljoen per jaar op. Bijna 130 miljoen kost hij ons. En dan hebben we het over een alaba!! Helemaaal geen topspeler of iets. En dan stuur je onze boegbeeld en topverdediger wel weg om aan alaba zijn salarisvereisten te voldoen. Echt wat een kut-transfer is dit zeg.

Spelers lopen transfervrij weg en cashen wat hun club anders zou krijgen. Real is nu niet meer kwijt dan wat ze anders kwijt zouden zijn aan Bayern en Alaba

30 juli 2021 om 19:10

Alaba met een langlopend contract heb je echt niet voor 30 miljoen maar minstens het dubbele. Het loon heb je ook bij een transfer nog bovenop te betalen.

Komt er op neer dat Real hem voor 29.2mil haalt als je al de vergoedingen samentelt en dat valt het gewoon mee. Salaris is wel aan de hoge kant maar dat was juist de reden dat hij weg wou bij Bayern. Sowieso stijgen de lonen dus 20mil voor een topploeg is tegenwoordig niet meer de uitzondering.

Weet je, dan hoop je bijna dat de Super League faalt puur zodat clubs zoals Real Madrid en Barcelona sterven.

30 juli 2021 om 19:33

Vergelijk Real niet met Barca! Real heeft het financieel voor elkaar. Een van de weinige die winst hebben gemaakt in Europa!

30 juli 2021 om 20:21

Ben het met je eens Thad Castle, bij mij is het al niet meer "bijna".

30 juli 2021 om 21:07

En zodoende gaat het team met de rijkste eigenaar de succesvolste ploeg zijn. Bizar dat we hopen dat twee ploegen die nog door socios worden 'geleid' sterven, zodat er een rijke eigenaar zijn intrede kan doen.

31 juli 2021 om 04:19

Niet bizar, je krijgt na een periode een afkeur tegen een bepaalde club door omstandigheden.

Sorry, maar hebben we het hier over een wereldtopper? Nee, een goede clubspeler die vrij matig speelde op het EK. Maakte op mij daar geen enkele indruk. Ik denk dat Real nog flink gaat balen van deze enorme investering in een bijna 30-jarige speler.

Ik blijf het ongelofelijk vinden dat Clubs als real dit allemaal maar mogen van de financialfairplay commissie en de licentie gevers van de Liga en dat geld overigens ook voor Barca. Als founders van de Superleague zou je als UEFA en la LIGA toch deze clubs constant financiel in de gaten moeten houden en bij het minste of geringste ze op de vingers tikken. Ik begrijp al helemaal niet waarom ze allen niet een jaar uit de CL worden geweerd of een torrenhoge boete hebben gekregen vanwege de bom die zij hebben doen afgaan in Europa maar daar laat iedereen zich weer kennen bang voor inkomsten en afhaken sponsoren..... on topic: achterlijk salaris dat je daar intrapt als real madrid zijnde laat de paniek goed zien omtrent de sterkte van de selectie daar.

30 juli 2021 om 21:09

De grap die 'ffp' wordt genoemd zou juist werk moeten hebben met clubs als City en PSG. Real dat net 30 miljoen aan salaris heeft vrijgemaakt met Varane en Ramos omdat ze geen zak geld kunnen toveren, doet dat net om aan FFP te kunnen voldoen.

30 juli 2021 om 23:26

Ffp? Volgens mij klaag je over de verkeerde club. Je zou je eens moeten verdiepen in Engelse clubs en ga even in Parijs rondneuzen, als je je zo in je gevoel voor rechtvaardigheid voelt aangetast.

31 juli 2021 om 12:45

Rm1334

Jij weet net zo goed als ik dat Real madrid al die jaren niets anders heeft gedaan dan wat PSG en City nu doen.
En dat huilende comentaar van die voorzitter dat als de super league niet kwam zij geen Haaland en Mbape zouden kunnen halen alsof heel europa dat erg zou vinden kenmerkt wel de zelfoverschatting van die club wat betreft gun factor.

Overigens de Engelse clubs krijgen nu eenmaal miljoenen gestort ieder begin van een voetbal seizoen uit die tv gelden pot dus logisch dat zij ook uit kunnen geven en daar geen miljoenen voor in het rood hoeven bij de europesebank op onze kosten iets wat de spaanse top clubs dus wel regelmatig doen.

Een superleague in willen stellen omdat de clubs failliet gaan. De clubs gaan failliet aan hun eigen wanbeleid. Door hen is het normaal geworden om bizarre bedragen te betalen voor spelers. Als er dan een keer minder geld binnenkomt door bijvoorbeeld de corona crisis dan gaan ze gelijk voor de bijl.
Bijvoorbeeld honderden miljoenen betalen voor Messi, geld dat je niet hebt. En dan nu roepen dat er een SL nodig is. Hou op hoor.

Tsja... Als je zoveel geld uitgeeft voor een transfer vrije speler heb je ook veel geld nodig. Als we nu eens normale bedragen betalen voor spelers dan is die super league niet nodig . En maar klagen dat je anders failliet gaat. Hoe verzin je het

30 juli 2021 om 21:44

Nou nee, dan snap je weinig van financieen hoor. Als Madrid, Bayern, Juve, Barca, PSG dit soort bedragen niet betalen aan salaris dan doe je de marktprijzen niet dalen hoor, Engelse clubs kunnen het toch betalen. Dan krijg je gewoon dat alle toppers in 1 competitie rondlopen, nl de Engelse en heb je sowieso een super league. Alleen eentje die bij de Uefa en de Engelse bond aan banden ligt.

Geinig dat dit van een Bayern-gezinde krant komt en ze er nu een probleem van maken. Zelfs al zou het kloppen, wat doe je liever? Een bewezen topper met 10 jaar aan topervaring 20m per jaar betalen of Sane die net uit een blessure kwam en tot nu toe niets van dat salaris lijkt waar te maken waardoor elke topper in je selectie (coman, Alaba) om hetzelfde komt vragen. Toen werd het door deze zelfde krant een topdeal genoemd omdat Sane maar 40-50 miljoen kostte.

Dan kreeg ik Real fans over mijn heen, dit is nog schrijnender en belachelijk, is nog erger dan ik had gedacht zoveel geld aan deze waterdrager die niets toe voegt aan Real Madrid |perez is de weg kwijt nog zeiden mijn mede fans dat het een topdeal was, is nier te geloven.

Als je dit soort dingen voorbij ziet komen snap ik wel dat een Real failliet gaat zonder een super league. Misschien moeten ze eens leren om normaal zaken te doen en uit te geven wat je ook daadwerkelijk hebt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4269 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
CasemiroMiddenvelder50
T. CourtoisKeeper50
F. ValverdeMiddenvelder50
K. BenzemaAanvaller56
E. HazardAanvaller50
RodrygoAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

173 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren