Arne Slot noemt naast Guus Til nog een uitblinker van Feyenoord

Donderdag, 29 juli 2021 om 23:21Dominic Mostert • Laatste update: 08:56

Arne Slot haalt opgelucht adem na de zwaarbevochten overwinning van Feyenoord in de tweede voorronde van de Conference League. Door een hattrick van Guus Til, waarvan het laatste doelpunt in de slotminuut viel, won Feyenoord met 3-2 van FC Drita. Na afloop benoemt Slot de goals van Til, maar licht hij ook het optreden van doelman Justin Bijlow uit. "Onze keeper heeft ons er vanavond een paar keer doorheen gesleept", concludeert de trainer bij ESPN.

"Het was in elk geval geen saaie wedstrijd", zegt Slot met gevoel voor understatement. "Van tevoren schat je in dat je wat eenvoudiger doorgaat tegen deze tegenstander. Het moest van ver komen en we hebben geluk gehad, al weet ik niet in hoeverre het geluk is, want we beschikken over een fantastische keeper. Dan heb je normaal gesproken ook meer geluk, als je een goede keeper hebt. Het team heeft een fantastische mentaliteit getoond. Een beetje geluk en de fantastische supporters zorgden ervoor dat we door zijn."

Til staat na afloop glunderend voor de camera. "Dit is fantastisch natuurlijk", vertelt de man van de wedstrijd, die na zijn derde doelpunt de goaltune meezong in De Kuip. "Ja, dat klopt. De keren dat ik hier had gespeeld, had ik alleen maar verloren. Als je dan een goal om je oren krijgt en je hoort het nummer, dan is het even iets minder leuk. Ik heb nu ontzettend genoten." Toch is Til realistisch over het wedstrijdverloop. "Hoe wij kansen soms ook weggaven... Maar goed, we hebben gewonnen. Dan het het vergeten. Ik denk wel dat we goed moeten analyseren. Drita speelde op de counter, dat de deden ze goed. Maar wij waren af en toe totaal niet waakzaam."

Jens Toornstra is minder euforisch dan Til. Hij deelt niet in de euforie, maakt hij na afloop duidelijk. "Nee, nee... Kijk, op het moment is dat leuk, maar we weten allemaal: zo'n wedstrijd mag je niet zó winnen", benadrukt Toornstra. "Je moet 'm winnen, het is goed dat we dat gedaan hebben, maar we hebben het onszelf onnodig heel lastig gemaakt. Dat besef is er wel."Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door migi)

Dat vond ik allemaal wel meevallen om eerlijk te zijn. Het is een geweldige keeper en de potentiële nummer één voor Oranje maar laat hem maar eerst eens langere tijd fit blijven en presteren.

Slot maakt wel een uitstekende indruk voor de camera overigens en het is hem gegund dat ze in ieder geval nog een ronde verder gaan.

29 juli 2021 om 23:32

Ik vond Bijlow ook maar matig. Greep slap in bij de 1-2, ook deels een fout van hem. En was in de 1 tegen 1 situaties ook niet al te best. Komt halfbakken uit en heeft gewoon erg veel geluk dat Drita niet kon afronden. De keeper van Drita had daarentegen wel een paar enorme klassereddingen.

29 juli 2021 om 23:38

IK ben blij dat hij niets deed; die rare bal van Fer viel er precies tussenin.
Hoeveel keepers pakken in deze situatie een rode kaart en een penalty. Dan ben je echt ver van huis.hier kon hij niet veel aan doen en verder natuurlijk weer ijzersterk in de 1-tegen-1

29 juli 2021 om 23:45

Klopt. Maar als je dat als referentiekader aanhaalt dan laat je veel ruimte voor matige keepers om geen beslissende redding te maken. Je mag verwachten dat keepers dit in kunnen schatten en hier op kunnen acteren.

29 juli 2021 om 23:46

Greep slap in? Had zijn zn poot in eens een halve meter langer moeten maken? Hij kon er niet bij en houd dan gewoon slim in. Dan kan je achteraf altijd zeggen 'hij had niet moeten komen' maarja dat is wel heel makkelijk. als die niet komt is de kans gewoon voor 99% in 'handen' van de aanvaller en moet je maar geluk hebben dat die niet goed inschiet. Je zag het een tijdje later gebeurde soort van het zelfde, en dan rost hij hem niet weg als elke andere keeper nee hij neemt gewoon netjes aan en houd het overzicht.

30 juli 2021 om 07:15

NJ. Laat gaan. Velen hier willen niks positiefs zeggen over Feyenoord. Bijlow staat gewoon prima te keepen. Vond het een schande dat Stekelenburg het EK mocht keepen. Heeft ons samen met de Ligt de nederlaag bezorgd. Bijlow had die hoge bal 100% uit de lucht geplukt. Feyenoord speelt tegen een club wat met 11 man verdedigd, en jazeker het is niet best. Fer mag het shirt niet meer dragen, maar bij absentie van Geertruida kan Feyenoord niet anders. We hebben nu eenmaal niet de middelen die Ajax heeft. Wellicht ook eens stoppen om als Ajax supporter zo naar Feyenoord te kijken. De CL heeft de Nederlandse competitie kapot gemaakt, nou mooi hoor...

30 juli 2021 om 09:15

Er valt ook niks positiefs te melden over Feyenoord. Ja dat ze hebben gewonnen dat is alles. Want het spel was toch om te janken. Wees is eerlijk man en ga nirt afgeven op Ajacieden. Na elke slechte Europese wedstrijd van Ajax zitten Feyenoorders hetzelfde te doen in Ajax topics. Misschien daar dan ook mee stoppen? Het was gewoon dramatisch meer kan ik er niet van maken. Wel blij dat ze door zijn dat wel! Mensen moeten is niet zo huilen. Als je niet tegen kritiek kan zou ik voetbalzone niet gebruiken.

30 juli 2021 om 15:17

Schijntrap. Het gaat om het feit dat pipo vind dat Bijlow niet goed staat te keepen. Dan kan hij beter een andere sport gaan volgen. Wel lezen waarop ik reageer wijsneus

29 juli 2021 om 23:32

Hij heeft hem terecht complimenten voor deze wedstrijd, dat staat toch los van het fit blijven nu?

29 juli 2021 om 23:38

Hij speelt een prima pot en jij hebt het over fit blijven ... Lekker relevant.

29 juli 2021 om 23:46

Dat is mijn visie op Bijlow op dit moment. Dat is toch niet zo raar? Als ik trainer was had ik precies hetzelfde gezegd maar als buitenstaander vond ik het allemaal wel meevallen qua uitblinken vandaag.

29 juli 2021 om 23:52

En al die enorme kansen van Drita gingen er zo maar vanzelf niet in?

29 juli 2021 om 23:55

Om met de woorden van Roy Keane te spreken: dat is zijn baan, ballen tegenhouden.

Prima gekeept maar bij die goal had hij anders kunnen reageren en dan staat het geen 1-2 maar 1-1 wat het allemaal wat makkelijker zou maken.

30 juli 2021 om 00:01

Zo... we gaan intellectuelen aanhalen om een punt te maken. Maar wat had hij kunnen dien en wees eens concreet. Snel een groeihormooi nemen zodat zijn been plots langer wordt? Hij was uit positie door de actie van Fer en deed het juiste.

30 juli 2021 om 00:12

Ik denk dat er keepers zijn die een inschatting maken waardoor ze of in de goal blijven of de bal aanraken. Maar daar verschillen we van mening.

Ben groot Bijlow-fan (als keeper maar ook zeker als persoon) maar er zijn gewoon toppers die dit niet laten gebeuren door of in de goal te blijven of de bal in te schatten en deze wel aan te kunnen raken.

30 juli 2021 om 00:19

De kracht van Bijlow ligt in zijn preventieve keepen. Zoals bijvoorbeeld Gomes in zijn beste dagen bij PSV. Dan blijf je niet als een angstige lijnkeeper op je lijn plakken. Je kan inschatten wat je wil, maar de actie van Fer was niet te voorspellen.

Ik zou de anderen wel gewoon een straftraining geven morgen, met als hoofdschuldige Leroy Fer. Zelden iemand zó slecht zien spelen als die gozer, wat was dat een wanvertoning zeg.

29 juli 2021 om 23:41

Wel jammer 1 speler eruit pikken en hem helemaal kapot maken. Iedereen was waardeloos behalve malacia voor de rest was het waaaaaardeloos!! Maar dat men nu roept Fer Fer Fer is beetje raar vind ik maar goed verder ga ik er niet over praten.

29 juli 2021 om 23:53

Het is niet alleen vanavond he..
Fer is sinds zijn terugkeer in de Kuip gewoon dramatisch . Maakt aan de lopende band fouten, is te traag etc.
Ik hou continue mijn hart vast als hij aan de bal is.
Volgende week lekker die Trauner in de basis zetten en Fer richting tribune..

30 juli 2021 om 08:56

Jammer? Die man is grootverdiener en is teruggehaald als iemand die de ploeg neer moet zetten, niet echt gelukt volgens mij. Verder zeg ik dat de anderen ook een straftraining verdienen, niet alleen Fer.

Ik weet echt oprecht niet wat ik nu van dit alles moet vinden. In opbouw en lullige fouten horen erbij, maar soms was het comedycapers. Goeie fases van druk werden afgewisseld met dramatische positionering. Hopeloze ballen en dan ineens weer even een vlot lopende aanval. Winnen maar toch ontoegelijk moeizaam tegen een tegenstanders als Ditra. Die teveel kansen tegenkrijgt, maar waar je zelf weer verantwoordelijk voor bent.. Wat mij wel beviel is de wisselwerking met het publiek tijdens sommige fases in de wedstrijd. Iets dat alle kansloze teletekstsupporters niet kunnem bevatten, maar men hoopt gewoon op een Feyenoord dat inzet toont en goed voetbal levert. Die wil zie je ondanks alles wel terug. Dat is wat het publiek wil en wat de TS wil. Dan is er geduld. Zal het zeker nog wel een keer fout gaan, misschien te snel een jeugdspeler bijkomen maar we willen perspectief. Ik heb nog steeds het gevoel dat dat gaat komen. Klopp deed er ook jaren over om Liverpool daar te krijgen waar die wilde. Zag er de eerste twee jaar ook vaak genoeg niet uit. Soms heeft het tijd nodig en als we eindelijk eens de cultuuromslag willen hebben we geduld. Overigens denk ik volgens mij als 1 van de weinige dat het met Orkun nog wel goed gaat komen. Was erg aanwezig, maar niet goed genoeg. Wel paar mooie ballen en had zijn inzet. Hoop dat hij het gaat halen!

Vooropgesteld dat Feyenoord dramatisch speelde en de tegenstander het gezien hun kwaliteiten knap hebben gedaan mag je toch ook wel de conclusie trekken dat de scheidsrechter dramatisch was, bij iedere overtreding deden de gasten alsof ze een zware blessure hadden opgelopen en dat al na 20 minuten, op een gegeven moment hoop je dat de scheids er niet meer in trapt maar het heeft de hele wedstrijd geduurd. Ik zou ook pleitten voor een regel dat als de tijdrekkende ploeg vlak voor tijd op achterstand komt er ook niet veel minuten worden doorgespeeld ipv de 6 minuten waarmee het tijdrekkende team werd beloond.

Feyenoord moet hopen dat ze ruimte hebben in het salarishuis, zodat ze met behulp van de investeerders nog wat kwaliteit kunnen halen. Wat creativiteit op het middenveld is een must, want met kocku, ril en toornstra kom je niet aan voetballen toe. Off topic: johan derksen heeft wederom beveiliging nodig, maar justitie heeft hier de mankracht niet voor.... waar gaat het toch heen in dit land. Het is wachten op de volgende moord op iemand met een uitgesproken mening.

Hoe kun je nou mensen er uit plukken en zeggen dat ze goed hebben gespeeld.
Kom op het was om te janken dit tegen een 4de klas amateur clubje.
Had gehoopt dat feyenoord erover heen zou klappen maar het had zo 3-6 kunnrn en moeten zijn

De meeste hier weer roepen dat Bijlow maar eerst fit moet blijven. Dat is hij al een tijdje nu hoor. Dus die kul mag echt een keer terug de kast in.

De meeste hier weer roepen dat Bijlow maar eerst fit moet blijven. Dat is hij al een tijdje nu hoor. Dus die kul mag echt een keer terug de kast in.

De reden dat je hier wint is precies de reden dat je geen 5 goals om je oren krijgt. Niveau van je tegenstander is zo laag dat zelfs je meest dramatische wedstrijd in tijden er niet voor zorgt dat je verliest. Leuk een paar spelers opnoemen maar kom op zeg, hier moet je gewoon zeggen we hebben nog heel veel werk te doen.

Was zeker niet slecht, vooral 1x na rust belangrijk 1 op 1 en verkleinde zijn doel goed bij enkele gevaarlijke kansen. Bij de 1-2 zat hij wel mis met zijn uitkomen, hoewel dat natuurlijk vooral een fout van Fer was. Na Til de beste van Feyenoord kant, het zijn eigenlijk ook de enige 2 met een serieuze voldoende denk ik zelf. De rest was matig tot zeer zwak.

30 juli 2021 om 02:17

Malacia

Ik heb vandaag weer tenenkrommend zitten kijken naar Feyenoord. Matige spelers, redelijke inzet en weinig middelen. Laten we hopen dat Slot een mirakel gaat verzorgen...succes!

Ieder nadeel heeft z'n voordeel en het is duidelijk dat Feyenoord nog wat moet doen op de transfermarkt. Ik zou al m'n pijlen op Lammers richten of een andere spits uit de hoge hoed toveren, want die hebben ze echt nodig. En het is te hopen dat die nieuwe cv het beter gaat doen dan Fer.

Waarom zegt een trainer niet dat het giga dramatisch is. Zet een keer die spelers op hun plek.

Ik heb het idee dat als Feyenoord zonder Toornstra zou moeten spelen dat het dan minder voor de dag komt. Toornstra is misschien niet altijd een 9 maar hij trekt en sleurt wel altijd en neemt de ploeg op sleeptouw door zijn altijd goede inzet.

Lijkt me niet het juiste moment om over uitblinkers te praten.. ondanks winst een pure wanprestatie

Ik vond Malacia ook prima spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder41
J. ToornstraMiddenvelder42
J. BijlowKeeper40
B. LinssenAanvaller44
L. SinisterraAanvaller42
A. JahanbakhshAanvaller30
A. BaldéAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

8 fans
Keeper, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren