Elia tweet na uitspraken van Sneijder: ‘Daar heb ik helemaal schijt aan’

Donderdag, 29 juli 2021 om 16:16 • Laatste update: 16:15

Wesley Sneijder reageerde woensdagavond met verbazing op een fragment van Eljero Elia uit de documentaire No Guts, No Glory van Videoland over het afgelopen seizoen van FC Utrecht. Op de beelden is te zien hoe 34-jarige aanvaller woedend de kleedkamer binnenloopt en tegen Adrián Dalmau herhaaldelijk zegt: ‘Je hebt echt geluk dat die camera hier is’. Sneijder noemt het in de studio ‘onzin’ wat er op de beelden gebeurt. Elia plaatste kort na de uitspraken van Sneijder drie lachende emoji’s op Twitter en liet twee uur later via hetzelfde medium uitgebreider van zich horen.

Elia beent in het fragment de kleedkamer van FC Utrecht binnen, ogenschijnlijk op zoek naar Dalmau. De Spaanse spits zit in een volgende ruimte met een handdoek over zijn hoofd en zijn gezicht in zijn handen. Elia spreekt Dalmau een aantal keer aan met ‘amigo’, maar de Spanjaard reageert niet. Vervolgens loopt Elia weg en zegt hij tot drie keer toe: ‘Hij heeft echt geluk dat die camera hier is’. Presentator Bart Nolles vroeg aan de eveneens aanwezige Ron Vlaar of hij weleens iemand ‘helemaal verrot had gescholden’ in een kleedkamer.

“Nee, eigenlijk niet”, antwoordde Vlaar. "Dat is niet echt mijn stijl geweest. Ik ben meer iemand die dan ervoor probeerde te zorgen dat het beter ging. Als iemand een fout maakte, kon je er toch niets meer aan doen. Dus dan heeft het geen zin daar nog op te ageren. Dan denk ik niet dat je iemand helpt. Ik zit even aan beelden terug te denken van Wesley, maar jij was volgens mij ook niet iemand om er direct op in te springen.”

“Ik vind dit echt onzin wat er hier gebeurt”, zo reageerde Sneijder op de woorden van Vlaar en het fragment. "Hij komt binnen en wil eigenlijk iets zeggen, je ziet in een bepaalde emotie. En dan gaat hij zeggen: ‘Je hebt geluk dat die camera er staat’. Als je in die emotie zit, ga je naar binnen en interesseert het je niet wat er om je heen staat. Al staan er honderd camera’s bij: als je in die emotie zit, moet je het zeggen ook.”

Nolles haalde aan dat Elia zich inhield omdat hij zich bewust was van de camera. “Zou het zo zijn geweest dat hij zich bewust was van de camera? Tja”, reageerde Sneijder. Nolles vroeg of het einde van de carrière van Elia nadert, gezien hij momenteel bij FC Utrecht niet in de plannen voorkomt. “Het is tegenwoordig wel moeilijk om een club te vinden. Hij heeft geen topjaar gehad en dan kan het hard gaan", stelde Vlaar. "Dat is de tijd waarin we nu zitten, je kunt zomaar gelijk hebben.”

Elia plaatste aanvankelijk kort na de uitspraken van Sneijder drie lachende emoji's op Twitter. Twee uur later liet de aanvaller uitgebreider van zich horen via hetzelfde medium. "Je kan veel van mij zeggen, maar ik ben altijd real en puur en dat weet heel Nederland. Dat mensen daar niet tegen kunnen, daar heb ik helemaal schijt aan. Have a nice day", schreef Elia op Twitter, ogenschijnlijk als reactie op de uitspraken van Sneijder.Gerelateerd

Meer sportnieuws

85 reacties (laatste reactie door baksteenfct)

Bewust van de camera, beetje interessant doen maar op het veld zelf niets meer klaarspelen

28 juli 2021 om 21:42

Uiteraard moesten we niet lang wachten op een reactie van Elia.. inhoudelijke zeer sterk onderbouwd door hem op twitter.

Maar ik vond het ook een beetje apart om dit nu net uit te lichten.

29 juli 2021 om 08:11

We glijden echt af Sneijder idem dito, door meteen te reageren op een kort uitspraakje in de kleedkamer.Waar gaat dit eindigen? Dat we hier straks bij elke zucht of scheet hele discussies gaan voeren ?

29 juli 2021 om 08:36

Het is ook wel makkelijk van RTL om dit uit te lichten. Het nadeel voor Elia is dan wel weer dat RTL en nu dus ook VZ dit uitlicht doordat hij zelf altijd met een reactie komt en zodoende gewoon olie op het vuur gooit. Waarom moet hij nou weer tweeten dat hij er schijt aan heeft? Die kerel is 34. Van mijn generatie. Ik ken oprecht niemand in mijn directe omgeving die zo weinig volwassen als hij oogt. En dat hij vader is maakt het niet beter, hij zou toch een voorbeeld moeten stellen zou je zeggen. Hij doet dit vooral zichzelf aan.

29 juli 2021 om 09:05

Profvoetballers blinken sowieso niet uit qua intelligente uitspraken.

29 juli 2021 om 09:24

Eens, maar er is mijns inziens wel een verschil tussen geen intelligente uitspraken doen en mensen benzine en een aansteker geven om het vuurtje enkel te aan te hoeven steken. Elia doet helaas het laatste.

29 juli 2021 om 09:35

Elia kan je moeilijk verwijten dat ie geen nuchter type zoals Blind is. Daarom ook nutteloos dat wij met ons vingertje wijzen naar hem.feitelijk doen we dan exact hetzelfde als Elia.

29 juli 2021 om 10:03

Dat verwijt ik hem ook zeker niet, maar de enige reden dat VZ dit artikel plaatst is door ze weten dat er op wordt gereageerd. Dat komt enkel en alleen door Elia doordat hij dat echt al meermaals heeft gedaan. Ik snap het gewoon niet zo goed. Hij heeft een goedlopend bedrijf, of is er in ieder geval onderdeel van, heeft een prima carrière gehad, is inmiddels een familieman en zo kun je vast nog wel even doorgaan. Hij heeft dit niet nodig, hij brengt zichzelf zo steeds wat apart in het nieuws. Dat kun je hem dan wel weer verwijten.

28 juli 2021 om 23:01

Oh oh wat dom weer van Elia. Hij leert het ook nooit hé. Vind zichzelf zo belangrijk maar presteerde niks de afgelopen jaren.

28 juli 2021 om 23:09

Elia is ook altijd heel druk met constant aangeven dat het niks met hem doet. Daarom reageert hij ook overal op. Voor zulke voetballers zijn sociale media echt een venster waardoor we zien wat voor simpele personen het zijn, kan er echt niks anders van maken.

28 juli 2021 om 23:41

Ik geloof wel dat het hem allemaal niets doet. Als je zoveel schijt hebt aan je eigen carrière moet je wel real zijn. Real stupid..

Elia in een notendop, veel blaffen weinig bijten. Het zou toch treurig zijn, als jij jezelf zo terug zou moeten zien.

28 juli 2021 om 20:09

Ik denk dat ieder normaal mens dit wel zou hebben..alleen uit de tweet-reactie van Elia blijkt wel weer dat 'zelfreflectie' niet in zijn woordenboek staat.

29 juli 2021 om 17:22

@emiel89, Helemaal mee eens. Wellicht is Elia geestelijk een beetje beperkt, hij heeft in elk geval moeite om punten en komma's te gebruiken.

Sommige mensen kunnen beter kort gehouden worden en tegen zichzelf in bescherming genomen om dergelijke situaties te vermijden.

29 juli 2021 om 09:37

Ziet er trouwens allemaal wel heel overdreven gedramatiseerd uit met die muziek er bij en hoe alles aan elkaar is geplakt.

Mooie edits van de makers.

Enige keer dat die in beeld was het gehele seizoen, jammer dat dat net op dit moment was zeg😂

28 juli 2021 om 20:19

En zo is het, letterlijk de enige speler waar ik spontaan van begin te koken als ik een artikel over hem lees. Dan lees ik nog liever iets over Toivonen

In mijn jeugd had ik ook twee treurige, lachwekkende figuren in mijn kennisenkring die tijdens het uitgaan al roepende "hou me tegen, hou me tegen" tegen je aan gingen lopen, alsof jij ze dan tegenhield van dat ze een andere gozer gingen aanvallen. Stoer! ..... zucht

28 juli 2021 om 21:06

Hahaha, heel herkenbaar. Ach ja, Elia doet weer een Elia'tje en laat voor de zoveelste keer zien dat hij zich nog slechter gedraagt dan iemand die de helft van z'n leeftijd is.

34 jaar, maar in de bovenkamer nog steeds een 18 jarig jochie.

28 juli 2021 om 20:18

Hoop dan ook van harte dat hij weg gaat bij Utrecht. Heeft er wat mij betreft niks meer te zoeken is alleen maar bezig met randzaken.

29 juli 2021 om 09:10

18-jarig in zijn bovenkamer? Haal dat 1'tje maar weg, Elia is echt ergens op de basisschool blijven hangen... Droevig, want ik weet zeker dat hij met z'n zeer beperkte verstandelijke vermogens z'n carrière ook enorm dwars gezeten heeft.

Tja Elia, heeft geluk gehad dat die goed kon voetballen, anders was er echt niets van die jongen terecht gekomen. Wat een simpele ziel is het toch.

Lachwekkend, is dit dezelfde Elia die een tijd terug juist de cameraman na een wedstrijd opzocht? Ik mag toch hopen dat we hem na zijn carriere niet terugzien op tv.

Dat soort mannen moet je direct aanpakken met een fysieke reactie.. moet je zien hoe snel ze ineens in hun schulp kruipen... veel geblaat maar weinig wol... ook wel, help op sokken, genoemd!

28 juli 2021 om 21:15

‘Dat soort mannen moet je direct aanpakken met een fysieke reactie.. moet je zien hoe snel ze ineens in hun schulp kruipen...’

Ik kan je verzekeren dat dat scenario gaat tegenvallen.

34 jaar en dan dit... Die man heeft toch een vrouw en kinderen, wat moeten die wel niet denken? Ik hoop dat hij geen club in Nederland krijgt, ik hoef dat gezanik van die man echt niet meer wekelijks te horen.

29 juli 2021 om 18:24

Dat is het trieste er aan, deze man heeft kinderen.

Echt werkelijk niets klaarspelen bij FC Utrecht en dan denken dat je het baasje in de kleedkamer bent? Hier lach je als ploeggenoot toch keihard om? Die jongen had zoveel talent, maar zijn gedrag is wel de perfecte reflectie van z'n zwakke punten als voetballer. Dirk_borst verwoordt het hierboven eigenlijk al goed: "elia, veel blaffen weinig bijten". Wat een naar mannetje.

28 juli 2021 om 20:53

Nou ik heb de serie toevallig gezien en ergerde mezelf ook kapot aan het gedrag van die Dalmau. Een beetje gaan liggen huilen in het kleedlokaal en jezelf een beetje verstoppen in de douche, nadat je net de wedstrijd door je domme gedrag hebt verprutst. Bied dan gewoon je excuses aan. Terecht dat Elia hem daar op aansprak maar hij had niet moeten beginnen over dat hij geluk heeft dat de camera's er bij waren. Hoewel die Dalmau het wel verdiende om even flink uitgescholden te worden.

28 juli 2021 om 21:02

En dat moet Elia dan gaan doen? De speler die werkelijk helemaal niets heeft klaargespeeld? Daar heb je een aanvoerder voor die zo'n speler dan even de waarheid zegt. Nu ook weer van die lach-icoontjes naar de opmerking van Sneijder. Volgens mij snapt Elia zelf niet hoever hij afstaat van voetballers van de categorie Sneijder. Het is ook niet dat Sneijder iets raars zegt. In die hele docu heeft Elia van die vreemde opmerkingen. Echt een zeer narcistisch mannetje die op 34-jarige leeftijd nog steeds praat als een jochie van 16 jaar die stoer wil doen voor z'n maatjes en er dan maar een straataccentje doorheen gooit.

28 juli 2021 om 23:15

Hey, hij is wel real he. Zo echt als de cola uit de Aldi. Wat een disfunctionele pannenkoek. Medelijden heb ik ermee.

Ik vond het nog lachwekkender dat hij in de docu zei dat hij samen met een paar andere oudere spelers belangrijk was in de groep, terwijl hij echt het hele seizoen geen pepernoot heeft geraakt,

Nu kan je de klok er weer op gelijk zetten he.

Instagram en twitter van Elia.

*de waarheid is hard#ik ben 34 en nog wel afgetrained

*slangen zijn er overal # ik ben weer eens genaaid en al die onzin.


En dat soort onzin. Wat een groot kind is het zeg

Beetje een ontspoorde jongen is hij geworden die Eljero.. Tannane zou zeggen je bent een mafkees! Niet normaal toch zulke uitspraken.. Doe even normaal man!!

Er trots op zijn dat je real en puur bent.... Was dit Elia of een reclame voor Dreft?

Puur en real? Man, wat een joker. Als ik aan Elia denk dringt het beeld op van een volwassen man die na een doelpunt van zijn schoen tijdens Feyenoord-Groningen zijn bezwete scheenbeschermer in zijn bek duwt en de camera zoekt. Bij puur en real denk ik aan spontaan gedrag, authentiek. Maar dit voorbeeld schetst naar mijn mening juist hoe voorbedacht en nep deze jongen is en ten aanzien van zijn actie destijds vraag ik me af of je uberhaupt iets sneuers kunt bedenken om maar in de aandacht te komen.

29 juli 2021 om 18:28

Hij heeft gewoon niet zoveel "pk's" in zijn bovenkamer en kan zich moeilijk aan normaal gedrag aanpassen dus reageert zonder (veel) na te denken en dat moet dan "puur en real" oftewel authentiek zijn. Ik zou Elia eens willen uitdagen om ook maar een beetje zelfreflectie te laten zien.

Wat gebeurde er eigenlijk waardoor hij zo tekeer ging tegen Dalmau?

Speelde Dalmau hem door de benen bij de rondo met de reservespelers?

Dit soort spelers zijn helemaal gek gemaakt in Turkije. Spelers in Turkije worden ondanks het dramatische niveau op handen gedragen, hebben eigen chauffers, en hun hele families mogen overal gratis eten en worden als sterren behandeld.

Eenmaal in Nederland heeft Elia nog steeds sterallures maar ziet hij dat hij eigenlijk niet kan voetballen en mist hij de aandacht van Turkije. Tja, dan doe je dit soort rare dingen.

29 juli 2021 om 18:29

Ik denk dat ik voor het meerendeel van nederland spreek als ik zeg dat Turkije hem graag mag hebben! Iedereen wordt daar blijkbaar gelukkiger van.

Word een beetje moe van Elia, wat een irritant ventje is dat zeg.. die vind zichzelf wel zo belangrijk

Kijk alle berichten hierboven, Elia is weinig populair en hij geeft er zelf de aanleiding voor. Ik kan me in alle reacties wel vinden. Ontzettend veel babbeltjes, een houding die arrogant en hautain over komt. Zo'n jongen moet je niet in je team hebben, is een ontzettende stoorzender.

Goh wat ben ik blij dat deze diva niet terug gekomen is naar ons en ik begrijp Hake volledig. Kan/kon fantastisch voetballen maar blijft maar bezig met randzaken. Sinds zijn topjaar bij ons heeft hij eigenlijk nooit weer een topseizoen gedraaid. Typisch gevalletje van te weinig uit je carrière halen omdat je de mentaliteit niet hebt.

Waarom krijgt Elia zoveel aandacht iedere keer? Het is een net-niet voetballer geweest, maar wel grote clubs heeft gehad en daar waarschijnlijk veel geld heeft verdiend. Speelt nu bij Utrecht en kan zich daar niet eens meer in de basis spelen. Robben heeft dezelfde aandacht gehad, en terecht. Grootse speler en dito carrière, prima uitstraling en down to earth. Elia daarentegen komt het tegenovergestelde over, en komt iedere keer negatief in het nieuws. Waarom wordt er dan zoveel aandacht besteed aan deze voetballer? Het is ook totaal geen voorbeeld voor de jeugd.

29 juli 2021 om 10:24

Waar grote clubs? Bij twente brak hij door waar hij anderhalf seizoen top was. Bij Feyenoord redelijk. Welke topclubs heeft hij gezeten dan? Bremen? Die Turkse eendagsvlieg?

29 juli 2021 om 10:55

Juventus ?

29 juli 2021 om 12:50

In Turkije speelde die anders wel heel goed en een WK finale natuurlijk. Elia heeft een hele mooie carrière gehad. Het is geen Kees Kwakman ofzo.

29 juli 2021 om 17:52

Niemand zegt dat het een kwakman is, maar bij geen enkel topteam gespeeld en geslaagd.

Waarom krijgt Elia zoveel aandacht iedere keer? Het is een net-niet voetballer geweest, maar wel grote clubs heeft gehad en daar waarschijnlijk veel geld heeft verdiend. Speelt nu bij Utrecht en kan zich daar niet eens meer in de basis spelen. Robben heeft dezelfde aandacht gehad, en terecht. Grootse speler en dito carrière, prima uitstraling en down to earth. Elia daarentegen komt het tegenovergestelde over, en komt iedere keer negatief in het nieuws. Waarom wordt er dan zoveel aandacht besteed aan deze voetballer? Het is ook totaal geen voorbeeld voor de jeugd.

Hij heeft schijt aan zijn werkgever ja. Kerel krijgt elke maand salaris maar speelt/presteerd niet. Als ik dit zo lees dan is hij voor de kleedkamer gehaald.

Als Elia er echt schijt aan zou hebben, zou hij niet reageren. Dit mannetje doet alles voor een beetje aandacht. Maar als voetballer is de beste aandacht die je zou kunnen trekken het schitteren op het veld. Maar daar doet dit mannetje al heel lang niet meer aan. Het is altijd maar de aandacht op zichzelf richten met randzaken. Lijkt me een heel vervelend mannetje dit.

En Sneijder heeft schijt aan jou Eljero. Sjonge jonge, wat een aansteller is het ook. Als er iemand razendsnel uit de tent te lokken is, is hij het wel.

Het is en blijft een zielig ventje die Elia. Altijd meteen op z'n teentjes getrapt. Sneijder had helemaal gelijk.

Ik vond het oprecht jammer dat Twente hem niet terug kon halen, toen Elia weer naar Nederland kwam.
Het is daarna wel duidelijk geworden dat Elia totaal geen toegevoegde waarde was geweest. Heel erg jammer dat hij elke keer zo negatief in het nieuws komt. Ik was altijd fan van hem, maar hij is echt een zielig mannetje geworden.

29 juli 2021 om 10:27

Wat ben ik blij dat hij voor het geld van Utrecht koos. Bij ons destijds een absolute klasbak. Maar zo iemand kan echt zorgen voor problemen binnen je selectie, denkt dat hij groter dan de club is. Toen we hem van de bank plukten bij Ado was hij goed en nog niet bezig met geld en allerlei randzaken. Tegenwoordig is het omgedraaid, geld doet gekke dingen met mensen.

Die Elia heeft het licht ook niet uitgevonden. Heb hem altijd wel gezien als een soort van Ballotelli light.. Soms geniaal, maar als het begint te praten dan louter onzin.

Heeft Elia het einde van zijn voetbalcarriere inmiddels ook aangekondigd? Want deze man voegt toch op geen enkele manier iets toe aan geen enkele club in Nederland? Hij vind vooral zichzelf heel stoer, maar speelt nog geen trainingspop voorbij. Kunnen we a.u.b. stoppen met aandacht besteden aan dit soort clowns?

Daar zullen we Elia weer hebben. Alles en iedereen opzij duwen om vooraan te kunnen staan. Om vervolgens in een wazige boodschap te verkondigen dat meneer overal schijt aan heeft. Het is totaal niet 'real' wat hij doet. Iemand die weinig meer klaarspeelt kan zich beter een beetje nederig opstellen namelijk. Hij speelt een grote ster, maar als je dat bent dan zouden ze je never nooit buiten het elftal laten in Utrecht.

Elia is nep en dat weet iedereen. Gewoon een klein onvolwassen jongetje dat vooral heel veel materialisme nodig heeft om zijn onzekerheid te verbergen. En een grote bel natuurlijk.

Je bent niet real als je je anders voor doet als er een camera is domoor

Doet me een beetje denken aan een kind van 5 a 6, maar dan met iets minder intelligentie...

Kon je maar net zo goed voetballen als dat je je stoer voor doet. Matige voetballer en matige badboy want de echte die blaffen niet maar bijten. Camera of Geen camera. Elia #gewoonbekkiehouden en lekker op de bank plaatsnemen.

Waarschijnlijk verstaat Dalmau hem toch niet. Want ik kan me biet voorstellen dat hij zich geïntimideerd voelt door Elia. Vervelende jongen is het toch, die komt zichzelf nog wel tegen.

Maar als hij altijd 'real en puur' is waarom zegt die dan niet gewoon wat die wilt zeggen maar met de camera erbij. Dan ben je dat dus niet, snapt die jongen dit zelfs niet. Dat die vent 34 is, is niet terug te zien.

Elia, die de afgelopen 10 jaar geen fatsoenlijke wedstrijd heeft gespeeld, is toch ook helemaal niet in de positie een andere speler tot de orde te roepen. En ach, wat wilde hij doen zonder camera? Ik mag toch hopen dat hij niet was gaan rappen. Dat kan je zo'n Dalmou toch niet aandoen...

Wat ben ik blij dat Elia naar Utrecht is gegaan .Die is bezig z'n hele carrière te vergooien

Misschien is het beter voor Elia om een keertje wat minder schijt te hebben aan alles, had ie misschien wel wat bereikt in z'n voetbalcarrière. Was een leuke pinchhitter in 2010, daarna nog een leuk seizoen bij Feyenoord maar voor de rest toch echt een heel matige voetballer met een heel grote mond.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.NEC8-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. PaesKeeper50
W. JanssenVerdediger51
H. ter AvestVerdediger50
D. WarmerdamVerdediger50
S. GustafsonMiddenvelder53
A. MaherMiddenvelder51
B. RamselaarMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

99 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 FC Utrecht 21 2 3 0
2019/2020 Medipol Basaksehir 23 3 3 0
2018/2019 Medipol Basaksehir 21 1 4 0
2017/2018 Medipol Basaksehir 24 5 2 0
2016/2017 Feyenoord 24 9 1 0
Laatste voetbalnieuws

Eljero Elia na veertien jaar terug bij ADO Den Haag

Eljero Elia keert terug bij ADO Den Haag. Van een definitieve samenwerking is nog geen sprake, maar de dertigvoudig Oranje-international gaat in ieder geval meetrainen met het team van Ruud Brood....Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren