Le Parisien: PSG geeft droom van Messi en Neymar definitief op

Dinsdag, 13 juli 2021 om 17:01Rian Rosendaal • Laatste update: 17:04

Paris Saint-Germain rekent definitief niet meer op de komst van Lionel Messi, zo weet Le Parisien dinsdag te onthullen. De Franse grootmacht is bereid om ver te gaan voor de komst van de 34-jarige aanvaller, maar men legt zich in Parijs inmiddels neer bij de wens van Messi om zijn loopbaan bij Barcelona te vervolgen. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de spelmaker binnen afzienbare tijd een nieuw contract tekent in het Camp Nou.

PSG werd de afgelopen maanden meermaals gelinkt aan Messi, die bij Barcelona over een aflopende verbintenis beschikte. TNT Sports Brasil wist in april nog te melden dat de Fransen een officieel contractvoorstel hadden gedaan aan de aanvaller van Barcelona. Messi kon bij PSG voor twee seizoenen tekenen, met daarbij een optie voor nog een seizoen. Er werd zelfs gerept over een 'onevenaarbaar' voorstel. Enkele maanden later echter is de situatie rondom de sterspeler heel anders.

‘Laatste obstakel voor nieuw contract Messi bij Barcelona plots weg’

De verwachting is dat de aanvaller binnenkort bijtekent in Barcelona.Lees artikel

'PSG ziet af van de droom om Neymar en Messi samen te zien spelen in het Parc des Princes', zo kopt Le Parisien dinsdag. De PSG-leiding hoopte dat de aanwezigheid van Neymar Messi over de streep zou kunnen trekken. Het tweetal speelde enkele jaren samen bij Barcelona en de onderlinge band lijkt nog steeds zeer hecht te zijn. Van een hernieuwde samenwerking lijkt het echter niet te komen. PSG wist al wel eerder Georginio Wijnaldum, Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos en Achraf Hakimi naar Parijs te halen.

AS meldde zaterdagavond dat ‘bronnen rond de club’ bevestigen dat LaLiga de inschrijving van Messi door Barcelona toestaat. De gesprekken tussen Jorge Messi, vader en zaakwaarnemer, en de club verliepen stroef, daar er eerder nog geen garantie gegeven kon worden over de speelgerechtigdheid van de aanvaller in Spanje. Nu zijn alle plooien gladgestreken, zo klonk het afgelopen weekeinde.

Volgens de berichtgeving zijn president Joan Laporta en Jorge Messi het eens geworden over het salaris. Naar aanleiding daarvan heeft Barcelona de begrote salarishuishouding ingediend bij Javier Tebas, president van LaLiga. Barcelona zou garanties hebben gegeven over het snijden in de loonkosten en over het vertrek van ‘diverse spelers’. Daarnaast zou de organisatie van LaLiga en de UEFA wegens de impact van pandemie met de hand over het hart willen strijken en flexibeler zijn met de financiële audit van de Catalaanse club.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door millonario)

Wat is er veranderd in de financiele situatie van Barca dat Messi nu wel zou kunnen worden ingeschreven? Ik heb het niet echt gevolgd dus iemand met verheldering?

13 juli 2021 om 17:18

Niets maar de kranten moeten gevuld geraken. Desalniettemin verwacht ik ook dat Messi bij Barca blijft.

13 juli 2021 om 17:18

Veel salariskosten de deur uit gedaan, maar denk vooral dat Messi laag begint in salaris en wat in de loop der jaren stijgt.

13 juli 2021 om 17:39

Welke salariskosten? Alle grootverdieners zijn er nog?!

13 juli 2021 om 17:58

In de loop der jaren? Messi zijn carrière is bijna over.

13 juli 2021 om 20:07

Das heel simpel een entertainer als Messi in de Liga kan zelf Tebas niet laten gaan, als Messi uit barca naar buitenland vertrekt neemt hij de andere helft van fans mee, de andere helft is al weg met Cristiano Ronaldo. Zeg nou zelf er is de beste voetballer en er is de beste voetballer van de wereld wat denk je dat Messi is

13 juli 2021 om 20:14

Laliga zonder Messi heeft minder waarde. Dat beseft de leiding van Laliga zich heel goed dus vind men er wel iets op.
Dat Barcelona nog altijd grote problemen heeft, dat moge duidelijk zijn. De Engelse ploegen en nu ook PSG hebben gewoon de betere spelers dus zie ik Barcelona simpelweg niet meer in staat om wederom de beste van Europa te worden. Hoe men dan een omzet van een miljard in stand wil houden, het is me een raadsel.

Wel opvallend dat er de afgelopen tien jaar dagelijks berichten over Messi en transfers werden verspreid, maar het opmerkelijk stil blijft nu hij eenmaal transfervrij is.

13 juli 2021 om 17:18

Logisch ook. Geen enkele club kan betalen wat Messi wil verdienen

13 juli 2021 om 18:06

PSG en City hadden Messi een dikker contract kunnen geven dan wat hij bij Barca kon verdienen. Dat is al langer bekend. Verder heeft Messi Barca meer opgebracht dan welke club dan ook. Deze informatie is echt al langer bekend, snap niet zo goed dat jij achter loopt Japie.

13 juli 2021 om 18:47

Meer als 100/120 miljoen per jaar? Dat lijkt me niet. Neymar, de grootverdiener van PSG verdiend geloof ik rond de 70 miljoen per jaar

13 juli 2021 om 19:11

PSG en City hadden en hebben een budget dat veel lager is. Die kunnen Messi echt niet meer betaald hebben dan 100-150 miljoen op een budget van 700 miljoen.

13 juli 2021 om 19:14

Neymar verdiend 30m per jaar.

13 juli 2021 om 19:54

@blink182 dat wist ik niet maar moet je nagaan. die kunnen dan een Messi echt niet zomaar het viervoudige aan salaris betalen denk ik

13 juli 2021 om 17:20

Kijk naar zijn salaris... Hij verdient gewoon meer dan een voetbalclub als Ajax op jaarlijks basis. Naar China zal die wel neit willen, want Barca betaalt toch dat salaris. Hij kan geen Engels, dus zal waarschijnlijk ook niet makkelijk gedijen in andere landen. Stap naar Real is die in 1 klap zijn status als Barcaicoon kwijt (legende blijft het altijd).

13 juli 2021 om 18:33

@jeffreysch: volgens mij kan Real zijn salaris ook niet betalen.

13 juli 2021 om 18:29

Omdat het al zeker is dat Messi gaat bijtekenen.

Had hem graag bij City gezien al gun ik het een paar leden op VZ totaal niet. Benieuwd met wat voor een salaris constructie Barcelona gaat komen.

Is best wel logisch. Messi gaat gewoon bij Barcelona blijven en als die ergens wil afsluiten is dat buiten Europa. Maar goed PSG heeft al een aanval waar je u tegen kan zeggen. Met nog een Ramos, Donnarumma, Wijnaldum en Hakimi erbij hebben ze 3 van de 4 hele goeie transfervrije spelers overgenomen.

Vreemd dit.. Griezmann, Coutinho, Umtiti en Pjanic zijn er nog steeds. Ik las vorige week dat Barca van ca. 400 miljoen aan salarissen terug moet naar ong de helft, excl Messi. Ik snap niet hoe ze nu dan ineens alles passend hebben kunnen krijgen en Messi een nieuw contract kunnen aanbieden binnen de regels?! Dit riekt naar een voorkeursbehandeling vanuit Tebas/La Liga om Messi in de competitie te kunnen houden.

13 juli 2021 om 17:46

Dat is ook gewoon de reden waarom Messi bij Barcelona blijft. Messi is belangrijk voor La Liga en dus ook voor Tebas. En niemand wil de salarissen van Umtiti, Griezmann, Coutinho en Pjanic overnemen. Het is alleen huren denk ik voor andere clubs en dat Barcelona ook nog een deel moet uitbetalen qua salaris. Want anders wil geen enkele club die spelers hebben.

13 juli 2021 om 18:04

Voorkeursbehandeling zeg je dan nog wel. En de 19 andere clubs uit La Liga zwijgen doodleuk? Leuke complotverhalen, 0,0 procent bewijs.

13 juli 2021 om 18:16

@ Millonario Jij gelooft dat bij Real Mallorca dit ook door de vingers zou worden gezien? Of alleen omdat het Messi is, een uithangbord voor La Liga? En de andere 19 clubs hebben geen zicht op de salarishuishouding van Barca lijkt mij.

13 juli 2021 om 20:17

Alle clubs hebben belang bij Messi. Laliga verliest veel van zijn aantrekkingskracht zonder Messi. De andere grote, niet Spaanse, voetballers gaan allang niet meer naar Spanje. Alleen Madrid probeert nog grote sterren te halen, maar ook voor hun is het erg lastig. Grote sterren willen eigenlijk alleen nog afbouwen in Laliga, zoals nu met Aguero.

13 juli 2021 om 21:22

En jij hebt ook geen zicht op de salarishuishouding. Dat is mijn hele punt, wij weten niks over deze kwestie maar je leest en ziet soms dingen waarbij je wel de ogen fronst. Iedereen kent het verhaal precies. Maar kom af met bewijzen dan.

13 juli 2021 om 23:43

Het bewijs is er.. er wordt openbaar gemaakt dat Messi, Depay en Aguero niet ingeschreven kunnen worden, omdat de salarishuishouding totaal niet op orde is. Laporta, Koeman en Tebas bevestigen dit allemaal. Het is dus niet alleen een roddel zoals jij het wil doen overkomen. De ins- en outs weten we natuurlijk niet, maar Barca heeft een groot probleem. Ipv dat La Liga voet bij stuk houdt gaan ze dingen door de vingers zien, want 'Het is Messi'. Schiet mij maar lek!

14 juli 2021 om 03:06

@mr_united. Je ziet roze olifanten. Geen enkele club kan uitzonderingen krijgen wat betreft de salarishuishouding. Barca dus ook niet. Ze zullen inderdaad deze rotzooi moeten oplossen. En dat betekent spelers verkopen.

14 juli 2021 om 03:42

Dat ze deze rotzooi moeten oplossen staat vast. Dat La Liga Messi graag wil behouden ook. Het zou mij niets verbazen als er daarom daadwerkelijk dingen door de vingers worden gezien. Maar goed, de tijd zal het leren..

13 juli 2021 om 18:05

Er worden altijd weer constructies bedacht om alles boekhoudkundig rond te krijgen. Echter is het altijd het probleem voor je uit schuiven, en die sneeuwbal wordt bij dit soort clubs als maar groter en groter. Op een dag klapt het, dat kan haast niet anders.

Met de hand over het hart strijken. Dat is wat altijd gebeurt wanneer clubs - of landen! - zich niet aan de (financiële) regels houden. Is van alle tijden. De goeden moeten het met de kwaden ontgelden....

13 juli 2021 om 18:17

Ik zou het juist moedig vinden van Barca als ze Messi gewoon geen contract meer aanbieden. Maar nee, alles moet wijken voor een 34-jarige speler. Weliswaar een legende, maar hij is echt niet zo goed meer.

Voor het geld wat je overhoudt kun je echt wel al een aardig elftal kneden.
Maar ik kick meer op de sensatie die het oplevert dan dat ik het zie gebeuren.

Wel jammer, want PSG heeft echt een droomteam waar met Messi erbij kans gigantisch groot wordt om de CL te winnen komend seizoen, maar ook zonder Messi zijn ze volgens mij samen met Bayern de grote favorieten (op papier en basis van vorm afgelopen 2 seizoenen).

Ik snap dat Messi bij Barcelona wil eindigen, maar als je kijkt naar hoe ze daar omgaan met versterkingen dan zou ik ook gek worden. Telkens komen ze ook slecht in de media naar boven en spelers als Messi willen altijd om alle prijzen meedoen. Dat zie ik komend seizoen Barcelona echt niet doen met wat er momenteel staat. Dan hebben we het nog niet eens gehad over feit dat er waarschijnlijk spelers moeten vertrekken om Messi's contract te kunnen verlengen pfft.

Hoopte zelf op Mbappe richting Madrid en stiekem een seizoen Neymar Ronaldo en Messi in 1 team mee te maken en enkel PSG zou dat kunnen betalen (indien ze Mbappe + enkele spelers verkopen).

Is dit enigszins een verrassing? Hoe zou PSG ooit een sluitende begroting kunnen maken met Neymar, Mbappe, Ramos, Messi, Di Maria en al die andere sterren? Zelfs al zou Messi niet bij Barca blijven denk ik dat dit onmogelijk was geweest.

13 juli 2021 om 20:14

Staat in de tekst. La Liga heeft strengere eisen dan de Uefa zelf, waar PSG niet onder valt. Verder had Barca echt absurde salarissen uitgedeeld aan spelers die dat niet verdienen (Umtiti 20 miljoen per jaar bijv). Ik denk dat zelfs PSG dat niet uitdeelt, afgezien van de absolute sterren. PSG kan het door zijn financiele positie ook makkelijk dragen, iets wat Barca niet kan ook al proberen ze maar mee te blijven gaan in de financiele stootkracht van PSG en de Premier League topclubs. Daardoor zitten ze nu in deze situatie.

Los van dit topic, maar deze foto die we hierboven zien, kan ingelijst worden in een museum.

Je hebt de beste speler en je hebt de beste speler van de wereld. Stel
Je voor tebas laat Messi vertrekken Ronaldo al vertrokken wat hou je over.

13 juli 2021 om 20:16

Je houdt weinig over, maar om daar nou de regels voor om te buigen, speciaal voor 1 club? Klinkt niet helemaal fair. Verder is Messi natuurlijk ook al 34, Barca zou er verstandig aan doen hem te laten gaan en het enorme budget dat overblijft deels investeren in jeugdige versterkingen en de rest om de financiele rotzooi op te ruimen.

Ik vraag me af hoeveel hersencellen Neymar heeft ?? Supporters in het voetbal gekke Brazilie zijn in tranen na een verloren finale . Maar Neymar schijnt het helemaal niks te doen , hij ligt in een deuk 10 min na afloop van een verloren finale .

13 juli 2021 om 20:54

Het was bijna een uur na de finale, niet 10 min. Niet liegen. Het was na de prijs uitreiking etc.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.RC Lens124
4.Angers114
5.OGC Nice1010
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Ander HerreraMiddenvelder63
K. MbappéAanvaller64
G. WijnaldumMiddenvelder50
M. IcardiAanvaller53
K. NavasKeeper40
M. VerrattiMiddenvelder20
MarquinhosVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1288 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 2 1 0 0
2020/2021 Paris Saint-Germain 18 9 6 2
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
Laatste voetbalnieuws

Peter Bosz uit ongenoegen: ‘Het is juist een overtreding van Neymar’

Het Olympique Lyon van Peter Bosz ging zondagavond met 2-1 onderuit op bezoek bij Paris Saint-Germain. Door een doelpunt van Lucas Paquetá kwamen les Gones nog op voorsprong, maar een discutabele...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren