Derksen hekelt Pierre van Hooijdonk: ‘Als vader heel onverstandige daad’

Vrijdag, 25 juni 2021 om 23:48Jeroen van Poppel • Laatste update: 11:20

Johan Derksen maakt vrijdagavond van de gelegenheid gebruik om opnieuw uit te halen naar Pierre van Hooijdonk. De analist van De Oranjezomer vindt het onverstandig van de oud-spits dat hij zijn zoon Sydney van Hooijdonk niet behoedt voor een stap naar Bologna, zoals die vrijdagavond door Fabrizio Romano werd aangekondigd. "Ik vind het als vader onverantwoord", aldus Derksen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door dasko)

Sinds wanneer bekommert Johan zich om de sfeer verzieken ergens ? Best bijzonder om het zo maar te noemen aangezien hij dit al jaren doet!

26 juni 2021 om 00:23

Gewoon zeggen wat je denkt op tv is niet de sfeer verzieken maar gewoon iets wat iedereen zou moeten doen.

26 juni 2021 om 00:38

Bij studio voetbal behandelen ze sowieso nooit jupiler leaq wedstrijden dus complete onzin dat ze NAC niet bespreken omdat de zoon van Pierre daar speelt.

Verder was Feynoord gewoon niet goed dit jaar, daar mag Pierre toch wat van vinden? Volgens Johan lag het volkomen aan de spelersgroep, ik denk dat de waarheid ergens in het midden ligt.

Veronica inside heeft gewoon veel meer zendtijd en zijn tweemaal per week op de buis. Die behandelen zelfs de relatie van Lil kleine en Dre Hazes jr.

26 juni 2021 om 00:45

Pierre zei toch ook gewoon wat hij dacht over Advocaat? Maar nee, dat was een vriendje van Derksen, dus dan moet je gewoon je mond houden. Gewoon een hypocriete oude zeikers is die Derksen geworden, een karikatuur van zichzelf.

26 juni 2021 om 01:58

@Soccerfan: Soms moet je ook nadenken voordat je iets zegt. Iets met in de spiegel kijken enzo.

26 juni 2021 om 07:04

Derksen mag inderdaad zeggen wat hij denkt, maar de enige die de sfeer dit jaar heeft verziekt bij Feyenoord is Dick Advocaat. Een deprimerend systeem, minimale resultaten en spelers openbaar afvallen. Als Van Hooijdonk dat dan opmerkt, als enige analist, want de rest heeft Dick blijkbaar heilig verklaard, heeft hij alle recht om dat te benoemen. Om nu uit rancune en om vriendje Dick te beschermen weer uit te halen naar de vader Pierre is helemaal te zielig voor woorden. Gewoon een eenmalige kans die Sidney hier krijgt en gewoon aan moet pakken.

26 juni 2021 om 07:16

Dan is het ook prima dat van hooijdonk ook mag zeggen wat hij wilt natuurlijk

26 juni 2021 om 09:19

@FR010FRDAM ik was het niet eens met Van Hooijdonk. Het aankoopbeleid en de selectie van Feyenoord waren deprimerend. Daar kan Advocaat verder niet veel aan doen. Ik verwacht ook niet dat Slot met dit materiaal opeens wel sprankelend aanvallend voetbal weet te spelen. Daarvoor hebben we veel te weinig creativiteit imo

26 juni 2021 om 10:01

@FR010, het valt me op dat je bijna alle schuld van het resultaat van Feyenoord bij advocaat legt. Natuurlijk was hij de trainer, maar je mag meer verwachten van spelers. Van een ADO in die vorm, zou je bijvoorbeeld zelfs zonder trainer moeten kunnen winnen.

26 juni 2021 om 10:25

@Japie voor de zoveelste keer, er is een verschil tussen ultra verdedigend en ultra aanvallend. En er zit ook nog wat tussenin. Feyenoord had ondanks het gebrek aan creativiteit een betere selectie dan 80% van de competitie. Toch ging Dick hier nooit uit van eigen kracht. Daarbij lieten AEB en Wehrmann zien dat ze meer creativiteit hadden dan Fer. Toch werd er amper een beroep op gedaan. Wat Slot gaat doe doet niet ter zaken aangezien er voor minimaal 30% een andere selectie komt te staan. Ik kijk puur naar Dick en die heeft genoeg fout gedaan.
@Kyle, hij is eindverantwoordelijke voor het resultaat op het veld. Hij was tactisch zwak en in plaats van spelers te motiveren stampte hij ze de grond in. Ado hadden ze onder een andere trainer wel gewonnen, maar voor hem wilden ze niet meer werken

26 juni 2021 om 11:15

"Onder hem wilden ze niet meer werken". Maar je wilt toch ook winnen voor jezelf? Je wilt toch niet van een degradant verliezen als je voor Feyenoord speelt? Ik vind dat je te weinig verantwoordelijkheid legt bij de spelers. Het spel van Advocaat was veel te verdedigend en hij is niet iemand die jeugdspelers inlast danwel aanvallend speelt. Maar desondanks mag je het de spelers ook wel kwalijk nemen.

Beetje dubbele boodschap van Johan. Als je daadwerkelijk niet zo goed bent, dan komt zo'n kans wellicht maar eenmaal. Van Hooijdonk senior was volgens mij ook vrij snel uit Nederland verdwenen, om zijn carrière in het buitenland te beginnen. Toen was hij absoluut nog niet zo goed als later....

Ik tel de dagen af dat Derksen van de TV verdwijnt. Wat een vervelende vent is dat geworden zeg. In het begin mocht ik hem nog wel, maar zoals hij steeds dezelfde mensen afkraakt (vaak zonder enige kennis van zaken) en daarnaast steeds dezelfde mensen ophemelt (ook als ze aantoonbaar de mist in zijn gegaan), daar heb ik veel moeite mee. Ik kijk dan ook al sinds een paar jaar niet meer naar VI. Een gemaakte vrolijke sfeer met nare hypocriete mensen. En dan bedoel ik vooral Derksen, Gijp en Driessen

26 juni 2021 om 00:18

Het is 'zijn' programma, dan verkondigt hij toch lekker wat hij wil en waar hij zin in heeft. Je snapt in de tussentijd ook wel hoe de media werkt en waarmee je kijkers trekt.

Bij de NOS heb je ook nare en hypocriete mensen zitten, dat zie je hopelijk ook wel.

26 juni 2021 om 00:28

Als dat de manier is om kijkers te trekken, dan zegt dat veel over de kijkers... Iedereen mag verkondigen wat ie wil en ook kijken wat ie wil, maar ik doe daar niet aan mee.
Natuurlijk ben ik het ook niet altijd eens met wat er bij de NOS verkondigd word. Maar van ordinair pestgedrag kan ik de analisten daar toch niet beschuldigen. En dat is waar het hier om gaat, gewoon puberaal pestgedrag. Je kunt de klok er op gelijk zetten. Dan is die aan de beurt, na de reclame de ander en in het laatste blok is Nijhuis de beste scheids. Dit alles nadat de biografieën en onderbroeken zijn aangeprezen. Wat een inhoud....

26 juni 2021 om 02:38

Schijnbaar interessant genoeg om het wekelijks te kijken, aangezien je het programma exact kunt beschrijven. Daarnaast vind dat pestgedrag ook plaats bij de NOS, maar die verpakken het in een ander, gevaarlijker jasje. Bij Derksen weet je exact waar je aan toe bent en waar je staat. Bij de NOS spelen ze de vermoorde onschuld maar voeren ze eveneens ordinaire hetzes tegen bepaalde personen. Pierre van Hooijdonk tegen Steijn, Pierre van Hooijdonk tegen Advocaat, Arno Vermeulen tegen Berghuis, Vermeulen tegen Schmidt en ik kan zo nog wel even doorgaan.

26 juni 2021 om 08:42

@fr rkc, welke hetze heeft Pierre tegen Advocaat gevoerd? In een belabberd seizoen als analist met wat lijntjes binnen de club een keer of 2 benoemen dat het slecht gaat. Nou, wat een hetze. Dat Derksen dit extra ging benadrukken maakt de kritiek niet minder terecht. Het is dat Derksen wist dat Dick rond het EK zou aanschuiven, maar iedere andere trainer had met het vertoonde spel bij Feyenoord afgelopen seizoen bakken kritiek gekregen van Derksen.

26 juni 2021 om 00:25

Als je niet weet wat hypocriet betekent…. Zeg dan aub niks. En je bent niet verplicht om naar hem te kijken of zelfs op berichten over hem te reageren. Je telt de dagen af dat hij van de tv verdwijnt maar je bent ontzettend geïnteresseerd in alles wat er door Derksen blijkbaar gezegd wordt…..

26 juni 2021 om 00:31

Omdat andere mensen telkens herhalen wat Derksen zegt ontkom je niet aan zijn negatieve persoon. Ook dat "jongetje" en "jochie" altijd. Waarom zou je mensen op deze manier proberen te kleineren? Daarmee komt hij zelf alleen maar extra kinderachtig over.

26 juni 2021 om 02:11

Het is absurd, wilde al zeggen kijk nou uit, straks heb je zijn fanbase hier op Vz achter je aan maar die waren er al als de kippen bij lol. Nee maar het is echt belachelijk en dit vind men nou geweldig, zogenaamd je eigen mening verkondigen, man man man. Zo asociaal, zo onfatsoenlijk zoekende naar aandacht om zelf en het programma relevant te houden. De nieuwe formule he. Agh die man is zo ongeloofwaardig als maar kan. Elke keer maar personen waar hij wrok gevoelens tegenover heeft afbranden en steeds opkomen voor bepaalde personen. Zo doorzichtig en sneu is het.

26 juni 2021 om 08:40

@socio: eens. Ben al een tijd VI-moe. Helaas word je er op VZ ook mee dood gegooid.. Derksen en co zijn zo doorzichtig, de belangen van een dubbele agenda sijpelen er zo opzichtig doorheen.

26 juni 2021 om 10:04

Hoe kan je je storen aan iets wat je niet kijkt? Ik heb een hekel aan Lady Gaga muziek maar als ik dat voorbij zie ken switch ik het weg zodat ike er ook niet meer aan kan storen

26 juni 2021 om 11:18

Waarom maken mensen zich zo druk om Derksen? Als je niet wilt kijken, kijk je toch niet? Ik heb een bloedhekel aan Lil' Kleine. Dat betekent dat ik niet naar een programma kijk waaraan hij meedoet.

26 juni 2021 om 13:09

Ik snap ook dat het programma niet gekeken moet worden als je er geen plezier uit haalt. Echter staan er op VZ, mijn favoriete site, constant artikelen die je er aan herinneren dat hij er ook nog is. Dat zou ik persoonlijk wat minder willen zien, maar goed, voor een ieder wat wils zullen we maar denken.

26 juni 2021 om 03:27

Dat azijnzeiken op Johan ook altijd op dit forum…. Kijk lekker naar iets anders als het je niet bevalt.

Ik prijs Johan om zijn ongezouten mening, zijn anekdotes, zijn ervaring in de voetbalwereld en zijn gevoel voor humor. Hij is een unieke persoonlijkheid.

26 juni 2021 om 06:02

Derksen, Gijp en Driessen zijn de laatste mensen op tv die nog hun oprechte mening verkondigen zonder zich druk te maken om kijkcijfers, geld, reputatie en carriere kansen. Het laatste politiek incorrecte programma. Een revolutie zodra dit van de buis is. Ik ben het ook geregeld niet eens met de heren, maar moet dat dan? Het is wel verfrissend om mensen zo vrij hun mening te zien verkonidigen zoals dat ook in de kroeg gebeurd als we stappen met vrienden. Heel veel moet je ook met een korreltje zout nemen hã©. Zodra dit van de TV verdwijnt is het politiek correcte tijdperk in media land begonnen. Alle programmas op tv vertolken niet de gemiddelde nederlander en of je het een kutprogramma vind of niet, Voetbal Inside doet dat dus wel. Ik denk ook niet dat jij gecensureerd de kroeg instapt.

26 juni 2021 om 13:14

Derksen mag van mij met pensioen gaan. Hij is nog vermoeiender en irritanter dan dat Mart Smeets dat was. Op een gegeven moment moet je beseffen dat je te oud bent geworden voor je vak

26 juni 2021 om 15:06

Ik ben het met je eens dat het minder is geworden. Ik denk dat dit ook met hun leeftijd te maken heeft, waardoor ze minder energie hebben om alles volle bak te volgen. Ik vind dat Derksen, Gijp en Boskamp minder scherp zijn geworden in hun mening. Derksen wekt ergernis op met zijn stokpaardjes, van Gijp begin ik te twijfelen of hij überhaupt nog wel veel voetbal kijkt (zijn meningen worden steeds 'algemener` en Boskamp zegt de helft van de uitzending tegen Genee of Gijp 'ik ben jou zo zat jonge echt waar jonge je krijgt een knal etc. etc.' en kraamt verder niks zinnigs meer uit. Gelukkig zit Kieft er nog geregeld bij, die scherpe speltechnische opmerkingen over spelers heeft.

Ik vind Bologna helemaal geen gekke keuze, hij weet zelf ook wel dat hij moet knokken voor een basisplaats. En rechter rijtje serie A is niet het niveau rechter rijtje premier league.

Oké Johan jij hebt de sfeer in heel Nederland verziekt door Alwasi te vergelijken met zwarte piet. Je hebt de sfeer bij oranje verziekt door die Qatar aantijgingen aan te halen, door Virgil, Memphis en Gini aan te vallen. Door aan de stoelpoten te zagen van Frank De Boer. Die man is zo’n beetje de koning sfeer verzieken. Bovendien, wat is zijn advies aan Sydney waard als je continu zijn vader aanvalt? En dan die serieuze beschuldigingen aan het adres van Pierre. Niet gebaseerd op feiten, puur op aannames. Ik vind het altijd zo grappig wanneer ze bepaalde dingen gwn zomaar accepteren als de waarheid en er 10 shows mee doorgaan. Net als over het uiterlijk van Dirk Kuijt. Ze doen me denken aan The Playa Haters Ball, als je een Dave Chapelle liefhebber bent weet je wel wat ik bedoel.

26 juni 2021 om 00:27

Nee we moeten lekker schijnheilig elkaar met z’n allen in de kont kruipen en vooral geen eigen mening meer hebben zeker als het aan jou ligt. 10 keer liever Derksen die niet nep is en gewoon zegt wat hij denkt dan iemand die fake is

26 juni 2021 om 00:39

Ik snap het, jij wil iemand die recht voor de raap is en niet continue politiek correct alles recht lult, ik ook. Derksen is echter mensen aan het beledigen, mensen die hij niet mag. Ze zaten laatst aan tafel met Dick over Louise Van Gaal te praten en probeerde met man en macht hem iets slechts te laten zeggen over hem maar het werkte niet want Advocaat herkent een voetbal genie omdat hij er zelf een is. Grappen maken is leuk maar ze maken wel grappen over mensen die veel en veel meer hebben bereikt in het leven,voornamelijk Nederlandse voetbal legendes. Het grappige is, daar draait de hele show om tegenwoordig!

26 juni 2021 om 00:43

Hij denkt helemaal niet, dat is juist het probleem. Hij maakt alleen maar aannames. Alsof Pierre bepaald waar zijn zoon mag spelen.. alsjeblieft zeg!

26 juni 2021 om 09:27

De feitelijke onjuistheden over de situatie bij NAC is anders geen mening en rectificeren doen ze nooit.

26 juni 2021 om 10:05

Waarom heeft Derksen met zijn slechte grap de sfeer in heel Nederland verziekt? Ik ken genoeg mensen voor wie de sfeer niet verziekt is. Ik vind juist dat figuren als akwasi zorgen voor verdeeldheid en uitsluiting in Nederland. Dankzij onder andere hem worden tegenwoordig meteen werkgevers gebeld als iemand een opmerking maakt die ze niet bevalt.

Alsof het om een 11 jarige gaat ipv een 21 jarige. Je stuurt een 21 jarige precies nergens heen.

Hij heeft wel gelijk betekende zijn zoon en Bologna, verder vind ik Pierre persoonlijk wel leuk om naar te luisteren, hij heeft zijin ingangen en spreekt altijd zonder rem wat hij vind en weet.

Ik vond het jaren terug nog wel geinig om te kijken. Keek elke maandag en vrijdag. Niveau is hard achteruit gegaan. Heren hebben minder voetbal verstand dan een gemiddelde amateur trainer van een pupillen elftal. Op Kieft en Hans kraai jr na dan. Hypocriet zijn ze. Als ze bij NOS wel een speldje hadden opgedaan zou Derksen zeggen dat ze geen ruggengraat hebben en meeliften met de hype.

Ik heb de indruk dat Johan steeds zuurder en extremer wordt. Waar het vroeger gewoon lachen was en op het randje is het nu vaak er over heen.

Derksen is een heel vervelende vent geworden. Overigens heeft hij hier wel gelijk. Maar de man leeft echt op rancune. Mensen als van Hooijdonk, Schmidt, Ten Hag kraakt hij structureel af. En aan de andere kant het eeuwig beschermen van van Bommel, Advocaat, etcetera. Niet serieus te nemen als journalist.

26 juni 2021 om 11:18

Waarin heeft Derksen hier gelijk dan? Het begint allemaal met de aanname dat van Hooijdonk bepaald waar zijn 21 jarige zoon speelt.
Als de zaakwaarnemer, en ik weet geeneeens of Pierre dat wel is, Sidney deze aanbieding voorlegde, hoe kan Pierre dit dan voorkomen? We zagen dit toch ook bij Justin. Vader Kluivert was het er niet mee eens, die adviseerde bij Ajax te blijven maar Justin ging toch.
Ik krijg dan toch het gevoel dat Derksen dit bewust, om persoonlijke motieven, in de schoenen van Pierre probeert te schuiven.
Verder ging Jerdy Schouten van Excelsior naar Bologna en speelde daar al 34 wedstrijden. Hoezo zou het voor Sidney erg moeilijk worden om aan speeltijd te komen? Jerdy is het toch ook gelukt? Alleen heeft die geen beroemde vader dus was het geen nieuws toen die vertrok.

Het zou Derksen sieren de mede door hem geschetste situatie bij NAC te nuanceren ipv weer te doen alsof Pierre het probleem was.

Ik vind Pierre ook geen makkelijke man. Maar hij is zeker niet twee handen op één buik met Lokhoff. Ik ken de persoon Lokhoff, die is daar niet mee bezig.

Dat allerlei zaken ontkracht zijn en Manders zelfs excuses heeft gemaakt vanwege opmerkingen over supporters gaat aan deze hele kliek voorbij. Wel sensatie brengen, nooit rectificeren. Het is echt net De Telegraaf. Bah.

Het gaat wel ver om als buitenstaander iemand als ouder te bekritiseren om wat ogenschijnlijk niet veel kwalijk hoeft te zijn. Ja, het was voor de zoon van Pierre meer zinvol geweest om naar een club als Heerenveen te gaan om zich nog verder te laten ontwikkelen, maar je kent alle beweegredenen toch niet? Je weet niet welke gesprekken er tussen vader en zoon hebben plaatsgevonden.

Ik raad Derksen aan eens een wedstrijdje of 4-5 terug te kijken van NAC dit seizoen, meer mag ook maar ik vrees dat hij deze 4-5 wedstrijden al niet haalt. Hij zal zeggen dat hij dat niet aan kan omdat het niet om aan te zien was maar wij als supporters waren min of meer verplicht naar deze ellende te kijken. Hij begrijpt dan ook dat niet Sydney maar Steijn zelf de oorzaak was van de hele situatie. Daarnaast kun je beter zoals van Hooijdonk je mond houden over de situatie bij NAC dan klinklare leugens te verspreiden. Heeft hij al aangegeven dat Manders zijn excuus heeft gemaakt?

Ik lees hier zoveel off topic reacties over het feit dat Derksen zo'n bromsnor is en overal over klaagt. Maar als we de reacties onder het artikel van de transfer van Syney bekijken, deelt iedereen de mening met Derksen; het is een onverstandige keuze. Hij kan nauwelijks de KKD aan en vertrekt naar een stabiele middenmoter van de Serie A. Hij hoeft dus niet op veel speeltijd te rekenen, dat stagneert zijn progressie. Na 1 a 2 jaar bij Heerenveen zal hij veel verder in zijn ontwikkeling zijn. Als hij nu twee jaar bij Bologna niet speelt zal iedere Eredivisie terug denken aan zijn tijd (en het niveau van toen) in de KKD. Dus geen enkele Eredivisie club zal met hem in zee willen gaan. En met salaris dat hij in Bologna zal krijgen zullen ook de Eerste Divisie clubs afhaken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

1 fan
21 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren