Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sydney van Hooijdonk wordt verlost van Bologna en steekt Het Kanaal over

Laatste update:

Sydney van Hooijdonk speelt het komende halfjaar voor Norwich City, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De 23-jarige spits wordt gehuurd van Bologna, waar hij nauwelijks nog aanspraak maakte op speeltijd. Norwich heeft tevens een optie tot koop bedongen. Die houdt, aldus Voetbal International, in ieder geval 'een miljoenenbedrag' in.

Dinsdag werd bekend dat Norwich hoogstwaarschijnlijk Van Hooijdonks nieuwe werkgever zou worden. De Bredanaar zat op een dood spoor in Italië en kwam dit seizoen nog slechts 382 minuten (verdeeld over 11 wedstrijden) in actie.

Ook FC Twente had Van Hooijdonk op zijn lijstje staan, maar besloot uiteindelijk in zee te gaan met Myron Boadu. Een ruildeal met AZ, waarin Van Hooijdonk als wisselgeld voor Jens Odgaard moest dienen, klapte vanwege een voorkeur voor Norwich City.

Van Hooijdonk moet de Championship-club helpen in de jacht op promotie. Dat zal waarschijnlijk via de play-offs moeten gaan, daar the Canaries momenteel tiende staan in de competitie.

Norwich staat liefst achttien punten achter op Ipswich Town, die de tweede plek – het minimale vereiste voor directe promotie – bezet. Plek drie tot en met zes geeft recht op deelname aan de play-offs voor het laatste Premier League-ticket.

Hoewel de precieze som niet duidelijk wordt, weet VI dat Bologna 'een miljoenenbedrag' kan opstrijken bij een definitieve transfer. Ook wordt het 'zeer waarschijnlijk' genoemd dat de optie gelicht gaat worden.

Van Hooijdonk beschikt bij Bologna nog over een contract tot medio 2025. Hij kwam in tweeënhalf jaar bij de club – alhoewel hij anderhalf jaar aan sc Heerenveen werd verhuurd – slechts tot zestien duels en één treffer.

In Heerenveense dienst produceerde Van Hooijdonk 26 treffers in 54 duels. Bologna betaalde drie jaar geleden nog 750.000 euro voor hem aan NAC Breda, de club waar hij werd opgeleid.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch wel bizar hoeveel clubs je gehad kan hebben op je 23e. Ben benieuwd wel een leuke club.

2 februari 2024 om 07:36

Je zou toch haast zeggen dat als hij gewoon rustig was gebleven en bij nac iedere week lekker zn wedstrijd had gespeeld, dat ie nu een stuk verder in zn ontwikkeling was geweest. Zonde.

2 februari 2024 om 11:36

Agh het is net zijn vader die speelde namelijk ook elk jaar of twee jaar bij een andere club. Zo maak je wel wat mee van het complete Europese voetbal. Je weet het nooit hoe hij zich verder zal ontwikkelen maar het is nooit echt een waanzinnig talent geweest maar kan op deze manier toch nog genoeg geld verdienen om aardig financieel onafhankelijk te worden.

Een net niet voetballer die op de naam van zijn vader teert.

2 februari 2024 om 07:45

Mwah dat valt wel mee. Zo’n grote naam is z’n vader ook niet. En heeft echt al wel wat prima goals gemaakt. Neemt trouwens niet weg dat ik het zelf net zo’n kwal vind als zijn vader.

2 februari 2024 om 07:48

“zo’n grote naam is z’n vader ook niet” Pfff de man die Feyenoord bijna in z’n eentje naar de Europa Cup schoot in 2002. Iets meer respect mag wel.

2 februari 2024 om 08:02

Ik had eerlijk ook het idee dat hij niet zo'n grote naam is . Ik dacht altijd alleen onder de Feyenoorders omdat hij ze de Europa League had gegeven. Dus zit totaal mis kan natuurlijk ook .

2 februari 2024 om 08:28

Ach, ja 2002, maar verder heeft hij toch niet echt veel gedaan? Het zou me niets verbazen als hij niet eens in de top 100 van beste Nederlandse voetballers ooit stond (behalve als een Feyenoorder of een NAC fan die lijst opstelt). Maar Sydney is ook nog eens minder dan z'n vader.

2 februari 2024 om 09:11

Dan vind je hasselbaink waarschijnlijk ook geen grote nederlandse naam?

Pierre heeft duidelijk wel een goede carriere gehad. Ik zeg geen geweldige, maar zeker wel een goede. En idd wat Pieterpost zegt, deze man had alle credits voor europa 2002.

Sydney heeft daarnaast gewoon goede cijfers gedraaid bij Heerenveen. Die heeft wel wat, maar de vraag is of hij meer kan.

2 februari 2024 om 09:29

Pierre was geen absolute wereldspits nee, maar op dit moment zou ik een moord doen voor een spits van zijn kaliber bij Oranje. Qua niveau staat hij wel een stuk boven de gasten die we nu hebben.

2 februari 2024 om 12:00

Denk dat ze hem bij Fenerbahçe ook wel konden waarderen met 53 wedstrijden 32 goals en 12 assists in de competitie of bij Benfica 30 wedstrijden 20 goals

2 februari 2024 om 07:47

Mwa niet helemaal met je eens, heeft het prima gedaan bij Heerenveen afgelopen jaar.
Stond ook op het lijstje van Twente, en norwich is een mooie club.
Ik heb geen idee wie in de spits speelt bij bologna maar heb het idee dat hij daar niet echt een kans heeft gehad.

2 februari 2024 om 08:19

Onze enige echte zirkzee!

Was vorig seizoen toch behoorlijk op dreef bij Heerenveen en werd bijna topscorer. Zal het scoren hopelijk niet verkeerd zijn. Op naar de play-offs on the Ball city!

Hoop dat hij nu wel een echte kans krijgt. Is een voorbeeld van een speler die last heeft van zijn vader. Als die onbekend was geweest was hij er al geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren