‘Steven Berghuis kan vader achterna met opvallende transfer’

Donderdag, 24 juni 2021 om 17:07Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 18:14

Het lijstje clubs dat interesse heeft in Steven Berghuis begint steeds groter te worden. Na Ajax, PSV en VfL Wolfsburg schijnt volgens het Turkse A Spor ook Galatasaray geïnteresseerd te zijn in de diensten van de captain van Feyenoord. Opvallend detail daarbij is dat de vader van Berghuis, Frank Berghuis, in het verleden al eens het shirt van de Turkse grootmacht droeg. Berghuis kan vanwege een afkoopclausule voor vier miljoen euro worden overgenomen van Feyenoord.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door constant kante)

Als hij perse kampioen wil worden en CL wil spelen, en het gaat hem niet om het geld gaat hij naar Ajax. Maar elke andere keuze kan ik begrijpen, zo houd je je status bij Feyenoord en scheelt het echt een hoop gedoe. Wolfsburg, met de CL en Bundesliga had ik gedaan als ik hem was. Zie hem overigens voor 4 miljoen maar wat graag komen natuurlijk 😉

24 juni 2021 om 17:17

Per jaar in Turkije vertoeven is ook niet verkeerd en daar word je overal als god behandeld.voor het geld hoeft hij het niet meer te doen met zo'n rijke erfgename als vriendin.

24 juni 2021 om 17:23

Klopt. Maar heb niet zoveel met het land Turkije, heel mooi land ongetwijfeld, maar voor de rest lijkt het me niks. Maar ik ben Steven dan ook niet 😅

24 juni 2021 om 19:16

Morgen krijgen ze ruzie en overmorgen gaan ze uit elkaar.
Kan maar beter een beetje onafhankelijk zijn,,,

24 juni 2021 om 17:22

Niemand zou het hem kwalijk nemen als hij het nog een keer wil proberen in het buitenland toch? Zelfs al zou het alleen om geld gaan dan snap ik het ook gezien zijn leeftijd. Hij kan nu nog cashen.

24 juni 2021 om 17:25

Ajax is in veel opzichten (salaris, niveau, prijzen en gewenning) voor Berghuis prima, maar het hangt vooral af in hoeverre hij bereid is om persona non grata te worden voor de Feyenoord-aanhang. Kan me ook wel voorstellen dat hij en zijn gezin 's avonds ook wel minder lekker zullen slapen bij zo'n overstap.

Gok dat hij naar Wolfsburg gaat.

24 juni 2021 om 18:07

Hij gaat ook niet banken in Mokum. een breedte aankoop?/ Dan blijft hij gewoon in Rotterdam, waar hij al 5 jaar het shirt heeft gekust

24 juni 2021 om 17:29

Mensen spelen niet voor een paar grijpstuivers bij Ajax. Bij Ajax zal hij ook 3 miljoen per seizoen verdienen.

24 juni 2021 om 18:08

Dat scheel dan maar 5ton met Feyenoord, dus hij blijft en is verzekerd van basis

24 juni 2021 om 18:27

Lijkt me dat Berghuis ook bij Ajax gegarandeerd zou zijn van een basisplaats. Tadić links, Berghuis rechts. Met die twee zou je gewoon vrijwel zeker kampioen worden. Antony is een goede speler, maar nog lang niet zo bepalend als Berghuis

24 juni 2021 om 17:31

Ik denk dat de vraag ook is hoe veel waarde een vrijwel zeker kampioenschap heeft over het spelen tegen weer eens andere, en daarbij niet de minste clubs. De gigantische financiële verschillen maken de top van de eredivisie minder en minder leuk. Niks ten nadele van Ajax, maar met CL start gelden ter hoogte van de begroting van nr 4, eigenlijk kunnen jullie het kampioenschap alleen maar verliezen. Of PSV moet verrassen. Maar dat maakt voor 2-4 interessante wedstrijden en bij de rest is het toch een beetje lood om oud ijzer of je met Ajax of Feyenoord tegen de nr 18 staat. Zoals jij ook al aangeeft, Wolfsburg+cl+bl klinkt behoorlijk aantrekkelijk.

24 juni 2021 om 17:36

Hoezo PSV moet verassen? Ja, Ajax heeft een betere selectie. Maar vind je niet dat PSV ook gewoon van alle clubs moet winnen buiten Ajax? Dat verschil in begroting en kwaliteit is ook enorm. Of Ajax nou met 5-0 wint of PSV met 3-0, PSV is aan haar stand verplicht om de titel te pakken, zeker na zo’n (lange) tijd zonder prijs.

24 juni 2021 om 17:48

Zeker met de nieuwe investeringsronde in Eindhoven zouden ze nagenoeg alles moeten winnen. Maar ik zou Ajax toch echt een trede hoger plaatsen op het moment. Ik zou het in die zin een verrasing vinden als PSV minder fout maakt gedurende het jaar. PSV is het aan het stand verplicht om er voor te gaan, maar je huidige bankrekening heeft meer invloed dan de historie van de club.

24 juni 2021 om 17:50

Voetbal is geen exacte wetenschap uiteraard. Maar hoe meer geld je kan uitgeven hoe groter de kans is dat je weinig verliest algemeen gezien (of we moeten spreken over totaal verzadigde competities als de PL of teams waar er echt wanbeleid gevoerd wordt). En het is echt wel even duidelijk geworden hoe de verhoudingen staan deze winter. Ajax voelt een beetje de warme adem van tegenstanders in de nek en ze tellen in een coronajaar meer dan 20 miljoen neer voor een nieuwe spits. Daarnaast heeft Ajax een bijna 2 keer grotere begroting dan PSV. Ze zijn het dus echt niet verplicht kampioen te worden. Ze kunnen het zeker worden door echt goed beleid te voeren (toch al goede transfers gedaan deze zomer, dus wie weet), maar dat is nog wel wat anders dan verplicht te zijn het te worden.

24 juni 2021 om 18:08

Winnen nooit van Feyenoord de laatste jaren!

24 juni 2021 om 18:30

Als dat de maatstaf is dan wordt Feyenoord het niveau Utrecht. Dan zijn er maar 2 wedstrijden per jaar belangrijk.

24 juni 2021 om 17:47

Voor de Eredivisie voor Ajax zeker een bruikbare speler, heeft tenslotte uitstekende statistieken. Maar ook dat je hem in topwedstrijden nooit ziet, dus dan heb je in de CL ook niet zoveel aan hem. En dan heb je nog zijn nare trekjes in het veld, dus wat mij betreft hoeft hij niet te komen, ook al zou het een koopje zijn !

24 juni 2021 om 18:06

Is geen 4 miljoen!!! Steekt heel anders in elkaar! ik zie hem trouwens gewoon blijven. Is al de grootste verdiener met 2.5 miljoen.

24 juni 2021 om 18:30

Misschien een ideetje om ons dan even te vertellen hoe het wél in elkaar steekt...?

24 juni 2021 om 18:27

Kampioen worden. Net alsof je alleen met ajax kampioen kan worden. Wat een arrogantie zeg. Berghuis is notabene zelf met feyenoord kampioen geworden

24 juni 2021 om 18:39

Och heb je hem weer met z’n arrogantie. Klaploper. Je begrijpt toch zelf ook wel dat de kans op een kampioenschap vele malen groter is bij Ajax en PSV dan bij Feyenoord.

24 juni 2021 om 18:57

Als ik zo voorbij zie komen welke clubs voorbij komen, zou hij juist naar Ajax gaan voor het geld.

Dat is natuurlijk een stap van niks. De stap naar Ajax zou ik nog enigszins begrijpen, maar deze stap zou echt alleen voor het geld zijn. Het liefste zie ik berghuis naar Wolfsburg gaan, denk dat die club goed bij hem past en kan hij nog een buitenlands avontuur aan.

24 juni 2021 om 17:19

Istanboel is een geweldige stad.zou daar liever paar jaar vertoeven als in nederland.zou deze stap eerder begrijpen als Ajax ook door de concurrentie bij Ajax.

24 juni 2021 om 17:48

Amsterdam is ook een geweldige stad hoor!

24 juni 2021 om 18:49

Amsterdam is wel echt een armzalig gat vergeleken met Istanboel.

24 juni 2021 om 17:35

Hoezo niet? Ieder jaar in dezelfde (kleine) stadions in Nederland gaat toch ook vervelen? Is toch fantastisch om een paar jaar in Istanbul te wonen en de sfeer met volle stadions mee te maken. Ondertussen ook nog voor de titel strijden.

24 juni 2021 om 18:25

Jii kijkt niet veel turks voetbal begrijp ik. De meeste stadions zitten namelijk helemaal niet vol. Daarnaast is mijn stad istanbul niet meer wat het ooit was, maar dit geld voor het gehele land van dictatortje Erdoğan.

24 juni 2021 om 20:51

Wolfsburg is echt een verschrikkelijk treurige stad. Die stad heeft echt helemaal niets. Daarnaast ze spelen nu een keertje CL maar ook niet structureel. Galatasaray zou ik dan meer begrijpen.

24 juni 2021 om 23:02

thiesarend, dat zeggen sommigen ook van Rotterdam, ik denk dat het een kwestie van smaak is. Ga je een klein eindje buiten Wolfsburg wonen (gifhorn), dan heb je daar toch prachtige oude huisjes, een kasteel etc etc. En hou je van natuur, de luneburgerheide is ook niet ver weg. Kortom voor elke keuze valt wat te zeggen.

Istanbul is één van de mooiste steden waar ik ooit ben geweest, met een geweldige beleving qua voetbal. Daarnaast een zeer gunstig belastingtarief. Ik zou het wel weten als ik hem was...

24 juni 2021 om 17:42

Inderdaad, volledig eens. Istanbul echt een fantastische stad! Heb me zowat nergens op de wereld zo thuis gevoeld als in Istanbul (buiten Tilburg dan😛).

Alsjeblieft niet, snap niet wat ze in hem zien. Beperkte winger in mijn ogen, wij hebben een veel attractievere buitenspeler nodig…

En ik dacht dat het contract met Ajax al signed and sealed was, als ik het halve voetbaljournaille moest geloven. Ik moet nog maar zien waar Stevie voor gaat kiezen. Ik zou Galatasaray goed begrijpen, giga club in een prachtige stad, waar je het als je het goed doet op handen wordt gedragen door een voetbalgekke bevokling. Vraag maar aan Kujit en Van Persie.

24 juni 2021 om 18:10

Zou je gek staan te kijken als hij gewoon blijft en bijtekent? Is al de grootste verdiener met 2.5.en verzekerd van basis!!!

25 juni 2021 om 17:47

Ja, ik zou heel gek staan te kijken. Berghuis heeft al tig keer gezegd dat hij ervoor openstaat om weg te gaan. Met andere woorden: ik wil weg.

Volgens mij was de overgang van zijn vader niet echt een succes. Eerst wou Galatasaray niet betalen en toen vonden ze dat zijn contract niet geldig was.
Dus de club zal niet echt goed liggen bij de familie Berghuis.

Ik lees hier in vele commentaren, dat een van de drijfveren van Berghuis om van club te veranderen, het kampioenschap is. Nou, dan moet hij niet naar Wolfsburg gaan. In het 76-jarige bestaan van de club is Wolfsburg welgeteld 1x kampioen geweest. De dominantie van Bayern Mã¼nchen in Duitsland in aanmerking genomen, is een kampioenschap van Wolfsburg in de komende jaren net zo waarschijnlijk als dat van Feyenoord in Nederland.

24 juni 2021 om 18:51

Denk eerlijk gezegd dat zn drijfveer een grote competitie is. Bij Ajax kampioen worden is leuk, maar met Feyenoord kanpioen worden is een veel knappere prestatie. Ik zou lekker naar Wolfsburg gaan, die spelen ook CL en gaan hem net als Ajax ook niet winnen. Verder een trainer die het in je ziet zitten en lekker ballen voorgeven op Weghorst.

Volgens mij gaan we 11 flankspelers opstellen tegen Psv? Onze prioriteit moet momenteel toch echt in een linksback en een middenvelder liggen. Dit betekent niet dat ik Berghuis niet wil zien komen. Ik zie hem zeker slagen in de Super Lig, maar momenteel hebben we hem gewoonweg niet het hardst nodig. We kunnen wel sinds kort weer transfersommen uitgeven, dus 4 miljoen is wel een koopje. Denk dat Feyenoord hem ook liever aan ons of Wolfsburg verkoopt dan aan Ajax.

Het is al jaren stil en nadat Ajax opeens interesse toont zijn er meerder clubs zogenaamd. Zo zie je maar weet dat journalisten pas gaan schrijven(verzinnen) zodra er wat beweging is.

24 juni 2021 om 19:01

Het is geen enkele transferperiode stil rondom Berghuis, dus beetje rare opmerking. Maar verder heb ik het idee dat de journalisten heel graag sensatie willen maken en Berghuis naar Ajax toe schrijven, dat lijkt me toch niet de club waar hij naartoe zou willen

De onbetwiste sterspeler van Feyenoord naar Ajax, waar hij niet eens zeker zou zijn van een basisplek: dat zou voor Feyenoord toch best een vernedering zijn en nog maar eens een bevestiging van het grote gat dat inmiddels is ontstaan tussen de aartsrivalen. Zou dat voor Ajax niet stiekem toch een klein beetje meespelen?

25 juni 2021 om 17:48

Hij zou meer dan genoeg spelen. Anthony komt laat terug en Ajax doet op drie fronten mee.

25 juni 2021 om 18:01

Hij wel Kyle. Maar ik vrees vooral dat Anthony, mede door zijn aandringen om aan de OS mee te doen, weleens het kind van die rekening kan worden. Zeker als je ook Sulemana er nog bij haalt. Over jeugdspelers die op de vleugels kunnen doorbreken hoeven we het dan helemaal al niet meer te hebben.
Voor Berghuis wel een mooie overgang trouwens. Ik begreep dat hij een salarisvoorstel heeft gekregen waarmee hij ongeveer gaat verdienen wat Tadic, Haller en Blind vangen, dus dat is meer dan een verdubbeling van zijn huidige salaris bij Feyenoord (ongeveer twee miljoen bruto).

Er zijn meer spelers geweest die voor beide clubs hebben gespeeld Cruyf, Scholten, koeman verder ken ik ze niet allemaal en dat is toch redelijk gegaan. heb niet gehoord dat het zo probleem was als wat nu allemaal hier wordt gezegd. Wordt het opgeklopt, gedramatiseerd ?

Opvallend detail dat hier even wordt vergeten.., is dat vader Berghuis voor PSV heeft gespeeld.
Steven gaat net als z'n vader naar Eindhoven. Daar was twee jaar geleden al sprake van, en nu is het moment aangebroken.

25 juni 2021 om 00:07

Eerlijk gezegd denk ik dat Berghuis ook liever naar PSV gaat omdat hij daar wel zeker is van een basisplaats terwijl bij Ajax er veel concurrentie gaat zijn. Hij gaat die stap op zijn 30e niet aandurven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

57 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 0 0
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
Laatste voetbalnieuws

Onenigheid binnen supportersvereniging Feyenoord na uitspraak over graffiti

Binnen het bestuur van SV De Feijenoorder, de officiële supportersvereniging van Feyenoord, is onenigheid ontstaan over een uitspraak van een bestuurslid. Algemeen bestuurslid Gijs van Delft vindt het 'zonde' dat een...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Arsenal heeft bij Internazionale navraag gedaan naar Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren