Advocaat tipt België als favoriet: ‘Je hebt hen nodig om het EK te winnen’

Zaterdag, 19 juni 2021 om 14:25Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:36

Dick Advocaat kijkt op het EK met bijzondere interesse naar België. De oefenmeester, die tussen oktober 2009 en april 2010 een halfjaar aan het roer stond bij de Belgen, voorziet zelfs dat de Rode Duivels tot een van de kanshebbers behoren voor de Europese titel. De inmiddels clubloze oefenmeester verwacht van het Nederlands elftal daarentegen een stuk minder. Advocaat merkt de euforie in het land, maar vindt het te vroeg om op de banken te staan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door genghibli)

De woorden: ‘ je aanval is je beste verdediging’ vind ik net zo een term voor dit Belgie. Echt een fantastisch mooie aanval/middenveld, maar de verdediging is ecut pure middelmaat.

19 juni 2021 om 14:52

Ja precies, achterin oogt echt niet stabiel. De wereldklasse in de linies daar voor compenseren het tot nu toe

19 juni 2021 om 14:57

Het valt ook wel mee het zijn geen echte toppers, maar Alderweireld Meunier zijn geen verkeerde spelers, Vertonghen voldoende ervaring. Over Boyata ben ik niet echt te spreken, maar een Witsel haalt echt heel veel weg voor de verdediging. Alleen met die aanval zoals België scoor je elke wedstrijd wel 1 of 2x hier kun je al ver mee komen op een toernooi.

19 juni 2021 om 21:18

Mwah ik vind dat er iets te snel slecht wordt gepraat over Denayer en vooral Boyata. Vergeet niet dat Boyata kapitein is van Hertha Berlijn en Denayer vice-kapitein bij Lyon. Dat zijn dus geen koekenbakkers. Zijn ze van het niveau Kompany, Van Buyten of Alderweireld? Absoluut niet maar daar is niks mis mee.

19 juni 2021 om 16:13

Probleem is dat je met een slechte verdediging nooit een wedstrijd kunt controleren. Je kunt lekker bezig zijn en dan met een beetje pech kan de wedstrijd opeens helemaal omdraaien.

Belgie is qua potentie wel top 3 dit toernooi alleen hebben ze 2 dingen tegen. De achterhoede is onder druk kwetsbaar en ze gaan naar de verkeerde kant van het schema of ze moeten de laatste wedstrijd expres verliezen van Finland. Worden ze groepswinnaar wordt het kwartfinale Italië en de winnaar daarvan halve finale tegen Frankrijk. Zie de Belgen niet de finale halen.

19 juni 2021 om 14:57

Naar mijn inziens missen ze vooral die killer instinct, een soort winnaars mentaliteit waardoor Nederland ook zo vaak ten onder is gegaan. Landen die dat hebben zijn vooral Italië, Duitsland, Frankrijk en Portugal. Ze hebben met Lukaku echter wel een klinische killer.

Waarom kijken mensen alleen maar naar de inviduele spelers als het om favorieten gaat? Het moderne voetbal gaat meer om het spelen als een team dan om het hebben van allemaal sterspelers op elke positie... De Belgen mogen dan wel met Lukaku, Hazard en KDB drie toppers hebben, maar als team spelen ze gewoon slecht, het is dat de Denen geen goede afmaker hadden...

19 juni 2021 om 14:51

Omdat de andere ploegen geen beter 'team' hebben. Als je de laatste goal ziet van de bruyne, zie je hoe goed het team.op.elkaar is ingespeeld.

19 juni 2021 om 15:00

Je kunt toch niet beweren dat België slecht speelt als team? Ze zijn allen perfect op elkaar ingespeeld en de twee mooiste teamgoals van het toernooi zijn door België gemaakt (samen met die 3-0 van portugal).

19 juni 2021 om 15:19

Nou ik vond ze tegen Denemarken toch vrij slecht spelen eerlijk gezegd. Nauwelijks iets gecreëerd, veel slordigheden achterin en puur door de individuele klasse van Kevin de Bruyne de 3 punten opgepikt. Vond de Denen de bovenliggende ploeg eerlijk gezegd, die hadden minstens een punt verdiend. Tegen Rusland heb ik niet de hele pot gezien maar het deel wat ik wel heb gezien was toch al wel een stuk beter. Over het algemeen uiteraard een solide team de Rode Duivels maar ik vind ze nog geen indruk achter laten dit toernooi dat ze echt een kanshebber voor de titel zijn, zoals Italië dat bijvoorbeeld wel doet.

19 juni 2021 om 15:23

De teams met het mooiste voetbal winnen al een tijdje geen grote toernooien meer helaas. De eerste helft was inderdaad zeer slecht trouwens. Al zat het ook wat tegen met die eerste tegengoal. We moeten natuurlijk wel niet vergeten dat hazard, de Bruyne en Witsel er toen niet opstonden.

19 juni 2021 om 21:21

Italie piekt te vroeg net zoals wij te vroeg piekten in 2018 in Rusland. Nu mogen ze matig spelen zolang ze maar doorstoten, vanaf de finales moeten ze pieken op hun beste niveau.

19 juni 2021 om 15:27

Toch wel frappant dat je noemt dat individuen belangrijker is dan sterspelers, om dan meteen daarna te noemen dat de Denen niet hebben gewonnen omdat ze geen sterspeler in de spits hebben staan

19 juni 2021 om 15:44

Individuele kwaliteit geeft natuurlijk wel de doorslag uiteindelijk. Je kan nu van de Oekraïne nog zo een hecht team maken maar die gaan echt het EK niet winnen omdat ze te weinig individuele kwaliteit hebben

België Is achterin niet sterk genoeg, geven teveel kansen weg en de toplanden straffen dat rustig af. Een mix met Nederland zou het EK winnen.

19 juni 2021 om 15:19

Denk je? Buiten van Dijk, de Ligt en de Vrij denk ik niet dat Nederland verder spelers heeft die bij België in de basis zouden staan. Dan schat ik Frankrijk, Portugal en Italië nog sterker in.

19 juni 2021 om 15:27

Je vindt niet dat Frenkie en Wijnaldum kunnen tippen aan Dendoncker en Tielemans? Volgens mij zou een mix juist perfect de iets mindere kanten van iedere ploeg compenseren. De verdediging van België werd eigenlijk redelijk weggespeeld door Denemarken en dat is toch ook niet Brazilië 1970 of zo

19 juni 2021 om 15:28

De Jong zowieso en Wijnaldum afhankelijk hoe je wilt spelen.

19 juni 2021 om 15:35

De jong zou nog moeilijk worden als het middenveld De Bruyne-Witsel er staat. Al moet je die er wel proberen in te werken natuurlijk dus dan kan de Bruyne wel hoger gaan staan.

19 juni 2021 om 15:35

Wijnaldum was ik inderdaad nog vergeten.

19 juni 2021 om 15:49

Frenkie zal op elk middenveld van de wereld een plek krijgen, ook bij België.. kdb is een van de weinige middenvelders in de wereld die nog een hoger niveau heeft (weliswaar andere type speler) maar laten we niet doen alsof frenkie bij België op de bank zou zitten.. een België met frenkie, Matthijs Virgil en de vrij zou denk ik echt de topfavoriet zijn samen met Frankrijk.

19 juni 2021 om 15:58

Het zal erom spannen denk ik. De Jong is nog niet dominant genoeg om op elke middenveld in de wereld in de basis te staan en zijn rendement is behoorlijk teleurstellend. Bij Barca had ik ook meer van hem verwacht dit seizoen. Misschien komt het nog dat hij zich verder gaat ontwikkelen tot een onbetwiste wereldspeler, maar zover is hij nog niet.

19 juni 2021 om 16:07

Witsel is een totaal ander type maar defensief wel extreem belangrijk. Maar zoals gezegd, dan zet je gewoon de Bruyne een rijtje hoger.

20 juni 2021 om 04:43

Zowel Frenkie en Wijnaldum walsen over Tielemans en Dendoncker. Geen van die beide Belgische spelers gaat de top halen en of daar slagen. Jullie betere verdedigers wandelen ook in onze ploeg. De toekomst is aan jullie. Alleen blind verliefde Belgische fans denken daar anders over. Ik ben daar niet een van. Frenkie inmiddels 1 van mijn favorieten. Sieraad. Geweldig kopje erop, slim. Geen streken. Mogen jullie terecht fier op zijn. Veel talent ook dat eraan komt. Voor ons zal het weer een tijdje wachten zijn.

In aanvallend opzicht is België top, maar tegen Denemarken keek ik ervan op hoe kwetsbaar ze waren in verdedigend opzicht. Misschien was dat een momentopname, maar op basis van wat ik tot nu toe heb gezien zou ik België niet als favoriet bestempelen dit EK. Ik schat Frankrijk en Italië sowieso hoger in.

De grootste kwaliteit van het huidige team is dat ze altijd scoren en dat ze eigenlijk zo goed als niet verliezen. Dat is het grote verschil met 2018. Toen speelden we een stuk beter maar bij een tegenslag ging het hoofd toen veel te snel hangen.

19 juni 2021 om 23:54

Goh, ik zie vooral hetzelfde team als in 2018. De over-mijn-lijk-mentaliteit die je nodig hebt om te winnen, is er niet. Goeie ploeg, leuke spelers, maar op passie leggen ze het altijd af.

19 juni 2021 om 23:59

Daar ben ik het volledig mee oneens. Er is tegenwoordig een absolute wil om te winnen. Sowieso is "wil om te winnen" een hol en niet objectief te meten begrip waar veel te veel waarde aan gehecht wordt. Ik vind het zelfs geen enkele inhoudelijke meerwaarde hebben.

Belgie lijkt me niet als.ik eerlijk ben


Die gaan achterin de boel niet dichthouden tegen een frankrijk italie of duitsland.

Geniaal elftal hoor verder

19 juni 2021 om 17:46

Hoeft ook niet! Als ze er 3 doorlaten en er 4 scoren zijn ze er alsnog

Een favorietenrol hebben pakt nooit goed uit. United was de favoriet in de EL finale, City in de CL finale. Belgie heeft nog nooit een finale bereikt, en vrees dat ze met deze verdediging er niet zullen geraken. Alles moet kloppen, en dan vooral op defensief vlak.

19 juni 2021 om 19:45

Heb je 1980 nooit meegekregen?

19 juni 2021 om 21:11

Correctie: dit Belgie heeft nooit een finale gehaald.

Geloof er alvast totaal niet in. Ik zag 2 slechte wedstrijden waarin we wel makkelijk scoren maar waar die verdediging toch piept en kraakt onder druk. Alleen als we uit Vermaelen nog 2 topwedstrijden kunnen sleuren acht ik het mogelijk. En Witsel moet ook fit blijven, Hazard op echt topniveau. De kans dat dit allemaal lukt is gewoon zeer klein. Met wat pech is het al over in de volgende ronde. Het vorige WK was de kans. Ik laat me wel verbazen, maar verwacht er eerlijk gezegd niet veel van. Een aantal schitterende spelers maar net niet genoeg. En dan nog een paar die tot die categorie zouden kunnen behoren maar inmiddels te oud zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 1
111 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. CourtoisKeeper50
T. MeunierVerdediger51
T. VermaelenVerdediger50
R. LukakuAanvaller54
J. VertonghenVerdediger40
K. De BruyneMiddenvelder41
T. AlderweireldVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina België.

93 fans
Coach, 73 jaar
SeizoenClub
2019-2021 Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Internazionale heeft contact gezocht met de entourage van Nicolás Tagliafico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren