Mark van Bommel zeer dicht bij trainersklus in top van Bundesliga

Maandag, 17 mei 2021 om 20:10Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:17

Mark van Bommel ligt nog altijd op koers om de nieuwe trainer van VfL Wolfsburg te worden, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Als de overgang doorgaat, dan wordt Kevin Hofland zijn assistent. Hofland, die dit seizoen werd ontslagen als trainer van Fortuna Sittard, was als voetballer jarenlang teamgenoot van Van Bommel.

Oliver Glasner presteert dit seizoen uitstekend met Wolfsburg, maar de trainer leeft in onmin met algemeen directeur Jörg Schmadtke en moet vertrekken. Die Wölfe voeren al langere tijd gesprekken met Van Bommel en zijn inmiddels dicht bij een overeenkomst, zo weet het Eindhovens Dagblad. De bij PSV ontslagen oefenmeester speelt volgend seizoen met Wolfsburg in de Champions League.

Voor Hofland is de functie als assistent van Van Bommel een kans om zijn trainersloopbaan nieuw leven in te blazen. De oud-verdediger werd dit seizoen vanwege slechte prestaties ontslagen bij Fortuna Sittard, dat onder zijn opvolger Sjors Ultee een enorme opmars kende en zich moeiteloos veilig speelde. Hofland speelde in het verleden bij Fortuna Sittard en PSV zes seizoenen samen met Van Bommel. De twee werkten na hun spelerscarrière ook al een jaar samen in de jeugdopleiding van de Eindhovense club.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door yelle)

Hoe krijgt hij dit voor elkaar. Is toch niet erg veel positiefs te melden over zijn trai ings carrière. En dat lukt het hem zo bij een cl deelnemer in de bundesliga te komen. Erg knap.

17 mei 2021 om 20:16

Bij PSV heeft hij het erg goed gedaan anders. Daarnaast heeft hij nogal een persoonlijkheid op gebouwd als prof voetballer. Ik zou het erg toejuichen mocht hij deze klus krijgen.

17 mei 2021 om 20:19

Bij PSV heeft hij het erg goed gedaan? Hij heeft er een grote puinhoop van gemaakt

17 mei 2021 om 21:11

Goed gedaan? Yeah right....Van Bommel én Hofland? Nou dat dat wordt gezellig daar bij Wolfsburg....Desalniettemin gun ik iedereen het succes, dus hopelijk doen ze het daar goed. Gevaar is wel dat het een gevalletje instappen op het verkeerde moment is. Wolfsburg is boven zichzelf uitgestegen dit seizoen. Of dat een tweede keer lukt, kun je je afvragen.

17 mei 2021 om 21:46

Valt wel mee , alles ging prima tot bergwijn en malen geblesseerd raakten en we afhankelijk werden van bruma en een gakpo/ihattaren die net kwamen kijken. Voor utrecht uit stonden we bovenaan met ajax en toen kregen we in 2 wedstrijden 3x rood en malen/bergwijn blessures.

17 mei 2021 om 22:02

Van Bommel deed in zijn eerste seizoen bij PSV natuurlijk wel serieus mee om de titel waar ze nu kansloos waren tegen Ajax dit seizoen. het tweede seizoen van Van Bommel was idd niet best. vind ik het genoeg voor een club als Wolfsburg? nee dat niet maar Schmidt vind ik net zo een matige coach en die heeft ook bij Leverkusen gezeten

17 mei 2021 om 22:30

John de Jong heeft er een puinhoop van gemaakt door Van Bommel een hoop miskopen te bezorgen. Maar Van Bommel werd daarop afgerekend en John de Jong mocht blijven zitten. De omgekeerde wereld en getuigt niet van een topsportklimaat bij Psv.

17 mei 2021 om 23:01

Japie, Peter Bosz heeft dit jaar ook aardig gefaald bij Leverkusen. Is hij dan ook meteen een frot coach? Ik begrijp niet zo goed wat Schmidt in je comment doet. Of ben jij toevallig Valentijn Driessen?? On. Mooi voor v Bommel dat hij een tweede kans krijgt, nu met beide handen aanpakken anders is het klaar met z'n trainers carrière.

17 mei 2021 om 23:25

Van bommel verpestte het zelf ja door tegen ajax met sadilek Hendriks rosario te spelen en tegen 10 man nog weten te verliezen...

18 mei 2021 om 11:13

@Mas_AFCA ik maak gewoon een vergelijking tussen twee coaches. Bosz heeft een EL finale gehaald. Het enige hoogtepunt van Schmidt zijn carriere is kampioen van Oostenrijk worden en Van Bommel heeft nog niks gewonnen

18 mei 2021 om 11:14

@Hazardinho77 en wie had hij IPV die spelers moeten opstellen? Zoveel betere opties had hij toch niet?

17 mei 2021 om 20:16

Simpel, de voetballer is een grootheid in Duitsland. Is 80% van de beweegreden denk ik

17 mei 2021 om 20:27

En Hofland is ook geen onbekende in Wolfsburg

17 mei 2021 om 20:34

Zou die echt zo'n grootheid zijn in Duitsland? Heeft er maar vijf jaar gezeten, wat niet bijzonder lang is en maar 2 landtitels gepakt.

17 mei 2021 om 20:42

Het is wel altijd een speler geweest met karakter, altijd voorop in de strijd. Een echte leider, dus dan zie je hem wel snel als trainer. Mooie uitdaging voor hem, hopelijk kan hij daar slagen.

17 mei 2021 om 20:48

Van Bommel was aanvoerder van Bayern Munchen (de tweede niet-Duitse aanvoerder ooit nota bene). Dat is echt wel een grote naam in Duitsland inderdaad hoor.

17 mei 2021 om 20:51

Grootheid gaat misschien wat ver, maar hij was de eerste buitenlandse aanvoerder van Bayern wat wel wat zegt over zijn status toen natuurlijk.

17 mei 2021 om 21:58

@Rick1o1: Soren Lerby was het nog voor Mark van Bommel, hij was dus de tweede. Wel de eerste buitenlandse aanvoerder die kampioen werd (edit: en ook de DFB Pokal won) overigens!

17 mei 2021 om 21:57

Hij heeft ene kant ook wel pech gehad. Bij PSV had hij sws een kansloze situatie aangezien Ajax simpelweg verder was. Iedereen jaagde hem makkelijk op de kast en kon hij slecht tegen kritiek. Verknald hij dit weer zoals mensen het omschrijven kan hij het vergeten. Bij Wolfsburg kan hij alleen maar verliezen aangezien deze club boven verwachtingen het goed doet. Daarnaast gaat Weghorst waarschijnlijk ook nog weg. Als ik hem was zou ik lekker bij een Duitse middenmoter gaan tekenen waarbij je nou 8e of 13e wordt niet echt uitmaakt. Ik zou niet bij een club als Bremen of Herta tekenen, die kunnen ook zomaar degraderen..

17 mei 2021 om 23:14

Ja laten we vooral een trainer op 1 klus afrekenen.

Mooie club voor van Bommel, wel verrassend dat ze bij hem uit komen aangezien hij nauwelijks (succesvolle) ervaring heeft als trainer op het hoogste niveau. Het is hem gegund in ieder geval. Buiten dat kun je er donder op zeggen dat Wolfsburg nu Ihattaren gaat binnenhalen natuurlijk 😅 Miljoen of 8 en een mooi doorverkooppercentage zou een prima deal zijn. Blijft zonde hoe het met hem gelopen is bij PSV maar gun hem het beste bij een nieuwe uitdaging.

17 mei 2021 om 20:54

Tja dat had Zidane ook niet, Guardiola ook niet, straks Xavi ook niet enzovoort. Hij heeft natuurlijk wel ervaring door een indrukwekkende carriere als speler. Champions league gewonnen, wk finale, kampioen in Italie, Duitsland, Spanje. Dus misschien dat ze hem daarom halen. Wolfsburg onder v Bommel zou wel een goede keuze zijn voor Ihattaren denk ik.

17 mei 2021 om 21:13

Eens hoor, het hoeft niet per se iets te zeggen. Maar zo'n Zidane en Guardiola bijvoorbeeld zijn binnen de club doorgegroeid. Van Bommel komt daar als onbekende (voor de club) binnen zonder enigszins noemenswaardige trainerservaring. In ieder geval bijzonder dat ze dan alsnog bij hem uitkomen. Dapper ook wel.

Nou, dat wordt waarschijnlijk een kort verblijf daar. Precies het verkeerde moment om in te stappen lijkt me. Ze hebben dit jaar boven hun kunnen gepresteerd en het kan dus bijna alleen maar slechter. En wie kan er dan vertrekken: de trainer uiteraard. Weet niet of het slim is van Van Bommel. Als hij hier ontslagen wordt dan kan het wel eens zijn laatste trainersklus zijn.

17 mei 2021 om 20:18

Nee hoor. Kijk maar na Frank de Boer. Van Bommel is erg populair in Duitsland.

17 mei 2021 om 20:18

Ik ben het helemaal met je eens. Een heel verkeerd moment om daar naar toe te gaan

Hoop dat die er slaagt, anders krijgt het Nederlandse trainingsgilde toch wel een probleem. Tot nu toe mislukken alle Nederlandse trainers in het buitenland. Ik heb geen eens zin om het hele lijstje op te dreunen, maar denk dat iederen wel zo'n beetje weer over welke trainers ik het heb. Voordeel van zoveel mislukte trainers is wel, dat de knvb een grote vijver heeft om uit te vissen.

Neem Mo'tje maar mee Mark. Kunnen wij nog wat centjes voor hem vangen.

Kan daar alleen maar verliezen. Als of Wolfsburg volgend jaar weer 3de of 4de wordt.

Voor beide partijen geweldig! V. Bommel is bekend in Duitsland en is in mijn ogen iemand die een team geweldig kan motiveren en tactisch sterk is. Wolfsburg vind ik een mooie club waar potentie in zit. Hopelijk wordt dit een mooi huwelijk. De ingrediënten zijn aanwezig om het te laten uitgroeien tot iets moois.

Mooie uitdaging en ik gun hem succes. Ik hoop dat bij het goed zal doen maar is het afbreukrisico niet gigantisch? Ik denk dat Wolfsburg dit seizoen boven zich uit is gestegen dus je kan het eigenlijk alleen maar slechter doen. Het word iig interessant om te volgen.

Ik was voor peter bosz gegaan..

Hij heeft natuurlijk als speler in Duitsland veel krediet opgebouwd. Maar of dit gaat slagen. Ik wens em succes.

Zo leuk altijd dat de voetbalwereld blijkbaar zo in elkaar zit dat een trainer alleen maar een grote naam nodig heeft om toch gewoon weer aan de bak te komen bij een goede club. Ben wel echt benieuwd hoe Mark het daar gaat doen. Denk misschien wel dat zijn manier van werken beter past in Duitsland dan in Nederland.

Dat is een mooie club voor hem. Wolfsburg is een vrij stabiele club die doorgaans stabiel presteerd. Ook beschikken ze over een paar prima spelers. Denk niet dat het een factor is dat ze nu boven hun kunnen spelen. Ga ervan uit dat zolang van Bommel zich zou plaatsen voor de Europa League dat ze tevreden zijn.

Doen ze in de Bundesliga niet aan research? Als ze dat zouden doen was de conclusie vrij simpel geweest: nog beter Heino als trainer dan v. Bommel...

Lijk me geen goed moment om daar in te stappen , zeker niet voor een nog redelijk onervaren trainer als van Bommel

zou mij niks verbazen als hij ihatarren meeneemt naar wolfsburg. Zelfde zaakwaarnemer en een goede band duss ..

Lastige klus beter kan je het niet doen

Succes verzekerd bij dit geweldige Limburgse duo... Ben wel benieuwd op basis waarvan Wolfsburg zo graag Van Bommel wil....

Hofland heeft zelf ook bij Wolfsburg gevoetbald. Samen met een andere psv'er VD Leegte.

17 mei 2021 om 23:15

Dit had ik dus ook willen reageren, vreemd dat het niet in het artikel staat.

Van Bommel was een prima voetballer maar als Trainer heeft hij nog niks gepresteerd en is het een rookie, en toch is hij zeer Arrogant en denk hij bijna alles te weten ik heb geen probleem als Van Gaal dat doet want hij heeft prestaties om te matchen. Van Bommel moet nog veel leren en zou beter assistent trainer kunnen zijn van een topcoach of trainer bij een kleine club laat hem eerst maar eens een reputatie opbouwen.

Garantie voor succes die twee. Veel succes ermee Wolfsburg.

Weet niet of dit zo'n hele slimme stap zal zijn voor Mark. Wolfsburg kent dit seizoen eigenlijk voor hun kunnen een topseizoen en die spelers lopen nu al op hun tenen. Volgend jaar komt daar nog Champions League bij dus kan eigenlijk alleen maar tegenvallen. Hij kan beter naar een middenmoter gaan een Hoffenheim ofzo daar kun je jezelf weer in de picture spelen.

Onbegrijpelijk dat iemand deze man nog als trainer wil aanstellen. En wat een plaat voor je kop moet je hebben, als je MvB bent en je gaat jezelf als trainer nog serieus nemen.

Zou 'ie Behich ook weer meenemen als linksback 😂. Wat een kapitaal heeft deze man vernietigd en 2x kampioenschap verspeeld terwijl het voor het oprapen lag. Angsthaas Van Bommel.

Van Bommel heeft een goede staat van dienst in Duitsland en heeft het qua resultaten niet heel verkeerd gedaan in Eindhoven. Wellicht verwachten ze in Wolfsburg dat hij zijn manier van werken (en drang alles te controleren) heeft afgeleerd. Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat Van Bommel kan uitgroeien tot een toptrainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VfL Wolfsburg

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller3420
T. SagederUnknown
R. BakuMiddenvelder326
X. SchlagerMiddenvelder322
K. CasteelsKeeper320
M. LacroixVerdediger301
Voor de complete selectie: Clubpagina VfL Wolfsburg.

Nederland
271 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren