Studio Voetbal unaniem eens over zes afvallers uit voorselectie van Oranje

Maandag, 17 mei 2021 om 08:06Chris Meijer

Als het analisten van Studio Voetbal ligt, vallen Marco Bizot, Jeremiah St. Juste, Joël Veltman, Kenny Tete, Tonny Vilhena en Quincy Promes in ieder geval af uit de voorlopige EK-selectie van Oranje. In het praatprogramma van de NOS klinken tevens de namen van Rick Karsdorp, Hans Hateboer en Teun Koopmeiners als het over de afvallers van Oranje gaat. Er wordt bondscoach Frank de Boer tevens aangeraden om in een 5-3-2-formatie te gaan spelen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door civomiharbi na)

Redelijk logisch, maar goed er staan ook 4 RB op de lijst dus daarvan vallen er sowieso al 2 van af. Dan heb ik liever Hateboer en Tete die afvallen. Toch zou ik st. Juste wel meenemen want achterin gaat van Dijk nu niet mee en Ake stond afgelopen weekend echt te schutteren achterin. Vilhena, Promes zijn logisch als afvallers. Dan zit je al op 4. Ik zou Blind rust geven en gewoon niet meenemen. Dat is 5, plus nog een keeper en de laatste 2 is dan maar om het even wie je meeneemt en wie niet.

17 mei 2021 om 12:36

Niet alleen om het rust geven, zo geweldig is Blind toch niet meer in Oranje? Bij Ajax misschien nog een gewaardeerde kracht, maar ik erger me dood aan hem bij vrijwel elke wedstrijd in Oranje.

Ik zie in ieder geval Hateboer of Karsdorp afvallen, denk niet dat je twee wingbacks nodig hebt voor dezelfde positie in een 532 systeem die Frank waarschijnlijk toch niet gaat spelen. Schatten we Timber hoger in dan Veltman? Laatste heeft toch een vrij goed seizoen gedraaid in een zwaardere competitie, kan meerdere posities spelen en heeft wel meer ervaring. Ik gok dat Bergwijn ook thuis mag blijven. Heeft 46 minuten gespeeld bij de Spurs in de laatste 3 maanden en een paar minuten meegedaan tegen Letland. Dan heb ik toch liever een El Ghazi op de bank als backup voor Berghuis.Thuisblijvers: Bizot, Karsdorp, St Juste, Tete Vilhena, Promes, Bergwijn. De laatste afvaller hangt af van Blind, als hij fit genoeg is denk ik dat Timber kind vd rekening wordt. Zou het wel terecht vinden als hij meegaat, maar gewoon teveel keuzes op die positie.

17 mei 2021 om 08:27

Ik verwacht dat Koopmeinders, Gahpo en Timber alle drie meegaan. Denk dat Bizot, St Juste, Tete, Hateboer/of Karsdorp, Vilhena, Promes, Bergwijn sowieso afvallen.

17 mei 2021 om 08:44

Cillessen- Krul en Stekelenburg als keepers.
Dumfries, Karsdorp, de Vrij, Veltman, de Ligt, Ake, Wijndal, Blind en Timber als verdedigers.
De Jong, De Roon, Wijnaldum, Klaassen, Gravenbergh, Koopmeiners en van de Beek als middenvelders.
Depay, Weghorst, De Jong, Malen, Berghuis, Bergwijn en Gakpo als aanvallers.

Dit verwacht ik zo'n beetje.

Er staan stuk of 8 spelers die genoemd worden en daar zitten tete, karsdorp, veltman en hateboer bij.. hoeveel backs wil je thuislaten? En de backs die wel meegaan, zijn precies de backs die de 532 niet gewend zijn? :/ Veltman moet je gewoon meenemen, die kan je ala ooijer misschien nog hard nodig hebben. Tete hoeft niet mee en het is of hateboer of karsdorp. Maar om ze allemaal thuis te laten...

17 mei 2021 om 08:45

Je moet naar de spelers kijken waar ze het unaniem over eens waren. De andere spelers, waaronder Karsdorp en Hateboer, was discussie over. Niemand heeft gezegd dat die geen van beiden mee moeten . Verder zou ik Bizot, Hateboer, Tete, St. Juste, Van de Beek, Promes en Bergwijn niet meenemen. Laatste zou dan afhangen van Blind. Van de Beek is discutabel, omdat je niet veel opties voor op 10 hebt. Maar ik zou op het moment nog eerder Wijnaldum op 10 zetten en Vilhena op 8 dan Van de Beek op een van beide posities. Speelt bijna nooit en wat hij speelt is gewoon slecht.

17 mei 2021 om 09:52

Als je het over rechtsback positie hebt heb je veel keuze zou daarom kiezen voor spelers die ook nog op een andere positie inzetbaar zijn zoals Veltman en Timber. Kunnen beide back en in het centrum staan. Daarnaast zou ik een aanvallerende back in de selectie willen hebben waarbij denk ik Dumfries eerste keuze zou zijn dan heb je dus nog Karsdorp en Hateboer over waarbij ik hooguit 1 van die zou meenemen maar liever geen van beide Mijn afvallers zouden zijn - Bizot, Promes, Vilhena, Koomeiners, St Juste, Hateboer, , Karsdorp, Promes, Tete (klopt zijn er 9) zou er dan nog een aanvaller bijhalen (lang of Kluivert) je hebt aanvallend wel weinig keuze of wellicht toch Ihatteren als hij een gretige indruk tijdens trainingskamp jong oranje maakt.

17 mei 2021 om 11:02

Zo, jij wil Promes wel echt graag niet mee hebben (2 keer genoemd). Ik zou toch echt Ihattaren niet meer meenemen nu, heeft echt bijna niks laten zien dit jaar. Dan eerder nog Danjuma, of inderdaad Lang.

17 mei 2021 om 08:50

Ik snap sowieso niet waarom er zoveel spelers voor de rechtsback positie in de voorselectie zitten.
Hatenboer, Karsdorp, Timber, Dumfries, Timber, Veltman en Tete kan er ook spelen.

Daarnaast vind ik ook echt dat als hij over een koopmeiners twijfelt hem niet eens moet opnemen in de voorselectie. Laat hem dan gewoon lekker naar het jeugd EK gaan. Voor zijn positie zijn genoeg spelers.

17 mei 2021 om 10:14

Maar de rechtsbackpositie is wel een positie die vaak ter discussie staat, dus ik kan goed begrijpen waarom er zoveel spelers mee gaan. Er zal met de huidige voorselectie wel gesproken worden hoe er gespeeld zal gaan worden tijdens het ek en dat is dan een mooi moment om te kijken welke spelers het beste in die speelstijl passen.

17 mei 2021 om 11:42

Eens dat die plek veel besproken is.
Maar de Boer volgt zijn spelers en weet in welke formatie ze het beste zijn.
Met 3 ipv 8 had hij het ook wel gered.

17 mei 2021 om 13:50

Alleen Jurien Timber zit in de voorselectie, zijn broertje niet.
Veltman en Jurien kunnen ook centraal spelen dus of die voor de rechtsback positie geselecteerd zijn weet ik niet.

17 mei 2021 om 13:54

Dat weet ik uiteraard ook niet.
Maar ik denk toch dat jue zoveel mogelijk probeert je posities dubbel te bezetten.
Stel dat Dumfries een zekerheid is. Dan neem je eventueel Karsdorp mee en een vetlman of een Timber omdat die multi inzetbaar zijn.

17 mei 2021 om 13:15

Frank heeft ook vier rechtsbacks opgeroepen en daar kunnen ook nog Veltman en Timber spelen. Dus lijkt me niet meer dan logisch dat er 3 afvallen.

Toch denk ik niet dat een Tete en Veltman gaan afvallen. Frank is zeker van die eerste nogal gecharmeerd en wil denk ik ook een ander type Dumfries mee hebben. Dan zal een Karsdorp en wellicht ook Hateboer het kind van de rekening worden. Voor de rest zit ik vooral op de lijn van Kees Jansma dat je spelers die nooit spelen bij hun club of niet presteren lekker thuis moet laten. Dus geen Luuk de Jong, van de Beek en Bergwijn. Maar goed dat gaat een Frank de Boer natuurlijk nooit doen.

17 mei 2021 om 08:38

Toch vind ik Luuk als enige een uitzondering, omdat hij er principe altijd staat (of kan staan). Zoals ook in de EL halve finale en finale. Zou hem en Weghorst sowieso meenemen mocht je wat anders moeten forceren.

17 mei 2021 om 08:59

Voorlopig staat Luuk er anders al het hele jaar niet voor zijn club en weet hij daar met zijn invalbeurten zelden wat te forceren. Snap sowieso niet waar dat fabeltje over dat hij een goede pinchhitter is vandaan komt. Zo vaak heeft hij in zijn carriere nu ook weer niet gescoord als invaller. Hij speelde bij zijn clubs vooral basis en in Oranje heeft hij als invaller 2 doelpunten gemaakt. Hoorde gisteren in studie voetbal dat Weghorst een goede pinchhitter is. Slaat ook nergens op. Bij welke club was Weghorst in die rol dan zo opvallend? Hij heeft zich juist telkens vanuit de basis onmisbaar gemaakt bij zijn clubs en vanaf de bank zelden tot nooit iets toegevoegd, omdat hij daar zelden heeft gezeten.

17 mei 2021 om 09:23

De Jong is misschien niet de beste pinchhitter ter wereld maar natuurlijk wel een fantastische kopper en hij kan ook een bal vasthouden. Zo'n soort spits is denk ik precies wat je zoekt voor de laatste 10-15 minuten als je wat meer ballen erin pompt als je nog moet scoren. Dat Weghorst zich nooit in die rol heeft bewezen ben ik volledig met je eens

17 mei 2021 om 10:35

Luuk staat er bijna nooit. Dat zie je ook aan het aantal goals dat hij maakt. Waar haal je die onzin vandaan. Hij heeft al jarenlang dramatische statistieken en nog steeds zien mensen niet dat de Jong gewoon een ontzettend slechte spits is.

17 mei 2021 om 11:06

Nee een veelscorende spits is hij behalve een paar leuke seizoenen bij psv en twente nooit geweest maar is 20 goals per seizoen de belangrijkste vereiste van een pinchhitter dan? Wat mij betreft niet. Voor de basis 11 hoef je de Jong wat mij betreft ook niet mee te nemen maar als pinchhitter heeft hij denk ik de juiste kwaliteiten, laat staan dat er in Nederland een betere is dan hij op dat gebied

17 mei 2021 om 11:32

@benzema in belangrijke wedstrijden staat Luuk de Jong er vrijwel altijd. In de kampioenswedstrijden van PSV scoorde hij eigenlijk altijd wel, in wedstrijden tegen Ajax ook, in de topwedstrijden van Sevilla tegen bijvoorbeeld Real heeft hij ook gescoord en zn goals in de EL voor Sevilla bewijzen dat ook. En in Oranje afgelopen interlands uitstekend gepresteerd en de winnende gemaakt tegen Noord-Ierland. Op belangrijke momenten kan je dus vrijwel altijd op Luuk de Jong rekenen...

17 mei 2021 om 11:35

Niet zo bashen op de Jong, in deze selectie zit geen enkele speler behalve hij met wie je de laatste 10 minuten alle ballen voor de pot kan gooien in de hoop op een goede kopbal. Want koppen kan die zeker.

Vind het wel vreemd dat ze zeggen dat Vilhena geen wingback kan spelen. Heeft hij onder Koeman meerdere keren heel verdienstelijk gedaan en hoewel het geen geweldenaar is, kan hij als geen ander taakbewust spelen en iemand onschadelijk maken, een beetje zoals Kwadwo Asamoah dat deed. Wellicht het overwegen waard als De Boer 3-5-2 wil spelen, zeker omdat hij dan erg multifunctioneel is. Hij is ook iemand die je erin kunt gooien om een voorsprong te verdedigen. Maakt heel veel vuile meters en als je tegen hem zegt 'vreet nummer 10 op', dan vreet hij nummer 10 op

Ik verwacht alle 3 de jongens die niet meer terug kunnen naar Jong Oranje er wel bij. En terecht hebben een prima ontwikkeling mee gemaakt, en Koopmeiners kan zowel centraal achterin als op het middenveld spelen. Promes, Vilenha, Bizot, Bergwijn, van de Beek, Tete, St Juste mogen sowieso thuis blijven.

Voor het eerst in een lange tijd eens met v Hooijdonk. Luuk de Jong is een nuttige speler om mee te nemen naar het EK al zie ik hem liever als pinchhitter dan naast Memphis in de basis. Weghorst verdient die basisplek naar mijn mening. Bergwijn lijkt me een logische keuze om thuis te laten aangezien hij de laatste paar maanden nauwelijks een minuut heeft gespeeld en er op zijn positie redelijke alternatieven zijn, zeker als de Boer 433 gaat spelen met Memphis op links. Ben geen fanatiek PSV-volger maar schat Gakpo in als betere back-up voor Memphis als hij als linksbuiten gespeeld wordt. Voor het overige kunnen er 2 rechtsbacks thuisblijven (Tete en Hateboer?), Bizot is kansloos. Veltman of Timber kan thuisblijven, Vilhena lang niet zien spelen maar lijkt me overbodig. Dan moeten er nog twee extra spelers uit, Promes en St Juste waarschijnlijk?

Zo’n van de Beek hoort toch ook helemaal niet thuis in Oranje! Speelt nauwelijks en als hij speelt is het dramatisch. Zelfs zijn eigen teamgenoten zien het niet in hem zitten aangezien ze hem geen bal geven in het veld. Dan kun je beter Vilhena erbij houden die speelt wekelijks en heeft zich zowel fysiek als voetballend ontwikkelt.

17 mei 2021 om 10:27

Ik volg de Russische competitie niet, maar wat ik in de Europese wedstrijden van hem gezien heb heeft Vilhena zich niet in positieve zin ontwikkeld. Brengt nogsteeds het liefst de bal naar medespelers toe, in plaats van de bal jet werk te laten doen.

Waarom al die eredivisie spelers mee? Het lijkt wel de maatstaaf geworden. Als je een paar goeie wedstrijden in de eredivisie speelt kom je automatisch in Oranje i.p.v. een international in top competitie. Klaassen als grote voorbeeld. Bij Werder Bremen wilde niemand wat van hem horen en nu de nummer 10 van Oranje.

17 mei 2021 om 08:54

Gelukkig kan je n prachtig elftal samenstellen, met nagenoeg allemaal spelers uit het buitenland

17 mei 2021 om 09:11

Ik ben het eens met Suripride. Als Timber die 10 eredivisie wedstrijden ervaring heeft erbij moet zitten, dan gaat het wel heel slecht met het Nederlands Elftal.

17 mei 2021 om 10:11

Sorry hoor, maar moeten we dan een Gouweleeuw, Van La Parra, Zeegelaar, Van Drongelen en Vincent Janssen oproepen? Een Frenkie en Matthijs hadden ook een half seizoen ED achter de rug toen ze opgeroepen werden.

17 mei 2021 om 10:20

Je roept nu namen op die nooit in aanmerking zijn gekomen voor Oranje dus niet helemaal fair. Maar jongens als Botman, Riedewald en paar afvallers die nu worden opgenoemd verdienen het meer dan een Timber of Koopmeiners. Begrijp me niet verkeerd zie ook heus wel de potentie maar laat het over een langere periode zien. Bij een Ajax in vorm voetbalt iedereen lekker mee. Maar als je tegen de internationale top moet is dat toch net iets anders dan tegen vitesse, vvv en willem 2.

Cillissen, Karsdorp - De Vrij - De Ligt - Ake - Wijndal, De Jong - Wijnaldum - Gravenberch, Depay - Weghorst. Makkie

17 mei 2021 om 09:09

Wijndal is aanvallend toch nog niet zo sterk vind ik. Om die dan als wingback te gaan gebruiken, meh.
Verder denk ik niet dat De Boer zomaar gaat overstappen op een ander systeem wat amper tot helemaal niet gespeeld is.

Tevens gaat een Gravenberch geen basisplek krijgen. Speelde een prima seizoen, maar viel tegen ht einde van het seizoen wel een beetje weg (logisch hoor).

17 mei 2021 om 09:14

Hij gaat wel degelijk ook 3-5-2 spelen. Als je alles een beetje gevolgd had, dan weet je dat hij dat zelfs al uitgesproken heeft. De vraag is alleen of je dat moet willen tegen landen als Oostenrijk en N-Macedonië. En dan is 4-3-3 of misschien wel een 3-4-3 een optie

17 mei 2021 om 09:41

de vrij, de ligt, ake. Wie gaat er opbouwen dan?

17 mei 2021 om 11:32

Aké is gewoon een prima opbouwer. Speelde vroeger zelfs op 6.
Verder is het ook niet zo dat die andere twee totaal niet kunnen voetballen en het feit dat Frenkie ook nog kan uitzakken voor de opbouw.

17 mei 2021 om 13:33

Ake prima opbouwen? dan kijk jij echt andere wedstrijden dan ik. Verdedigend zijn ze alle 3 goed hoor, maar opbouwend echt zeer matig. Als frenkie volgends jou ook nog meer moet uitzakken wat hij soms al teveel doet betekend dat je in de volgende linie totaal niemand meer (zeker in 532) heb en heel snel vast gezet kan worden ondanks dat frenkie een van de beste opbouwers is. Als er geen afspeel opties zijn weet de tegenstander gauw genoeg dat alleen zijn''frenkie turn'' nog over blijft. Opbouwen begint vanuit achteruit en die vervelende gasten die zich maar veelste ver uit laten zakken lopen vooral in de weg en zorgen dat er geen latere optie meer is. zie zo een neymar bij psg die de hele wedstrijd verneukt tegen city en andere wedstrijden. Als je met 5 verdedigers gaat spelen moet 1 daarvan minimaal blind, of frenkie op cv zijn. Of je moet het aandurven met Timber gezien hij opbouwend ook doet verbazen, maar is wel al minder dan die andere 2.

Ik denk dat het niet zo lastig is om de afvallers aan te wijzen. Er moeten er 8 afvallen. Mocht er geen rekening worden gehouden met ''hij zit al vanaf het begin bij de cyclus'', dan zou ik de volgende spelers laten afvallen:
Marco Bizot, Kenny Tete, Jeremiah St. Juste, Hateboer (OF Karsdorp, maar Hateboer heeft 0 gepresteerd in Oranje maar zal wel de voorkeur boven Rick krijgen), Teun Koopmeiners, Tonny Vilhena, Quincy Promes.

De laatste afvaller zal dan één van de volgende spelers zijn: Timber, Veltman, Bergwijn of El Ghazi. Waarbij ik gok dat een Veltman en Bergwijn vanwege het feit dat ze er constant bij zaten, er bij mogen blijven... Veltman en Timber zijn qua ''spel'' wel hetzelfde. Timber is het talent en kan er aan gaan ruiken. Veltman is de routinier. Maar beiden kunnen ze CV en RB spelen. Bij hele hele hele hoge nood ook nog op Lb.

Ik denk niet dat Oranje nog met 3-5-2 gaat spelen, maar ik hoopte er wel op. Zeker nu Virgil er niet bij is, denk ik dat men bij 4-2-3-1 blijft.

Dit zou mijn ideale opstelling dan zijn.
Enkele spelers kan je dan nog meer wisselen: de Roon er in voor meer zekerheid en dan Klaassen eruit en Gini op 10. Of Weghorst eruit en Depay in de punt. En de rechterflank zou voor mij bespreekbaar zijn. Hier kan een El Ghazi meer de man met de voorzet zijn t.o.v. Weghorst (als Depay dan naar binnen komt op de andere flank).

Cilissen
Dumfries
De Vrij
De Ligt
Wijndal
Wijnaldum
Frenkie
Berg/Ghazi
Klaassen
Depay
Weghorst
17 mei 2021 om 09:15

Ik ben het eigenlijk wel bijna 100% eens met jou. Ik zou dan Timber als laatst erbij laten vallen omdat hij pas een paar wedstrijden heeft gespeeld. En ik denk dat Koopmeiners er wel bij zit. Omdat hij niet meer jong Oranje kan joinen. Dat zullen de bondcoaches wel met elkaar hebben afgestemd hebben.

Veltman zou ik niet zo snel laten afvallen, zijn multifunctionaliteit (net als Timber overigens) is erg nuttig en hij heeft er een goed seizoen op zitten in de PL. Ik zou 1 aanvallende back meenemen, meest waarschijnlijk Dumfries met Veltman als back-up.

Verder snap ik de twijfels over Donny van de Beek, maar hij heeft toch kwaliteiten, ik zou hem meenemen.

El Ghazi vind ik een hele logische keuze, ik denk dat de Boer ook een ander type dan bv. Berghuis wilt hebben die veelal binnendoor gaat, El Ghazi is een echte vleugelspeler die de kopsterke Weghorst of de Jong kan bedienen.

Ze willen 5-3-2 maar dan de 2 bacjs die in dat systeem spelen (Karsdorp en Hateboer) niet meenemen. Das dan vrij raar.

Die hele voorselectie slaat nergens op. Geef gewoon over een paar dagen je selectie door en klaar. Al die rompslomp om die voorselectie..

Je gaat Giroud toch niet vergelijken met De Jong... Giroud staat tweede op de lijst als topscorer aller tijden in Frankrijk. De Jong komt niet eens in de top 50 daarvan in de buurt. Giroud is meer sluwigheid, dus snelheid heeft hij dan niet nodig. De Jong moet het hebben van goeie hoge ballen. Giroud heeft aan een halve kans genoeg.

Als je dan toch voor 5-3-2 wil spelen kies dan voor Weghorst ipv Luukinho... Dan zou ik zo spelen (met als backups) Stekelenburg(Cillessen), Karsdorp (Hateboer) St. Juste (Timber), De Ligt(Veltman), De Vrij (Aké), Wijndal (V. Aanholt), De Roon (Koopmeiners), F. De Jong (Wijnaldum), Klaassen (Gravenberch), Weghorst (L.de Jong), Depay (Malen)... Dan heb je 22 spelers. Dan is er verder (in mijn optiek) nog plek voor; Krul als derde keeper, Gakpo en El Ghazi als je van systeem moet/wil wisselen, en dan Blind vanwege de veelzijdigheid.. Afvallers zijn dan Bizot, Tete, Dumfries, Donny, Vilhena, Promes, Berghuis en Bergwijn..

Wat heeft iedereen een haat aan koopmeiners? Eerst was iedereen nog helemaal positief maar naadat hij ziek was geworden vond iedereem hem matig? Koopmeiners verdient verdient een plek in oranje meer als gravenberch die nog niet veel heeft laten zien

17 mei 2021 om 13:13

Koopmeiners boven Gravenbech? Hoe komt het in je op. Gravenberch zit momenteel in de top 5 van grootste Europese talenten en heeft volgens kenners in binnen en buitenland de potentie voor wereldtop. Dan wil jij met Koopmeiners aankomen die al het hele jaar super wisselvallig speelt, hoe bedoel je niet veel heeft laten zien haha

Niet echt een serieus programma. De presentator met zijn zogenaamde grapjes, er worden opstellingen gevraagd die verkeerd worden neergezet, afvallers gevraagd die geen van de gevraagden meer kan herinneren. Janssen die erbij lacht omdat hij zegt alleen maar verdedigers af te laten vallen en lacht of hij een grapje maakt in de klas op school. Alleen de columns zijn leuk, voor de rest omvat het weinig.

De meeste namen die ze noemen zijn vrij logisch, er moeten wat rechter verdedigers af maar er moeten er zeker ook wat blijven. Dumfries is natuurlijk een supergoede want die heeft bewezen goed te zijn in 532 laswel in 442. De enige andere die dat ook kan is Veltman. Tete kan alleen 433 en Karsdorp en Hateboer zijn enkel redelijk is 532.

17 mei 2021 om 13:14

Daarom zou ik gewoon lekker voor Dumfries en Tete gaan. Dat is tactisch gezien de meest logische keuze voor op rechtsback.

Beste Frank de boer Hier een van je hulp coaches! Mijn lijstje met afvallers. DENZEL DUMFRIES: Snap die hele hype om die dumfries niet kan iemand mij vertellen welke wedstrijden hij goed was dit jaar?? En hoeveel normaal te verwerken voorzetten hij heeft gegeven? Dan laten we de hoeveelheid goede voorzetten/asists buiten beschouwing. Daar komt bij dat hij zelden zijn verdedigende taken goed uitvoerd lijkt me toch het belangrijkste ❌ MARCO BIZOT: Bizot simpelweg de minste indruk gemaakt hoofdzakelijk na de winterstop verder een goede keeper ❌ TONNY VILHENA: Heeft na mij weten en prima seizoen gedraaid wel is waar in een relatief kleine competitie en dat is dan ook meteen het geen wat hem de kop kost er zijn gewoon beteren opties zelfs op de bank zie ik geen rol weg gelegd op dit EK. ❌ JEREMIAH ST JUSTE: Persoonlijk een goed seizoen maar op zijn positie heb je betere opties die ook nog een klasse beter zijn geen toegevoegde waarden. ❌ LUUK DE JONG: Heeft het minst gepresteerd van de spitsen (Memphis/Weghorst) en lijkt ook niet in vorm voor een eindtoernooi. ❌ HANS HATEBOER: Goed seizoen maar was minder dominant dan de afgelopen 2 seizoenen en treft betere inzetbare concurrentie. ❌ RICK KARSDORP: Goed seizoen bij de club maar heeft zijn plafon bereikt en word niet beter en is niet van het niveau waar het Nederlands elftal naar toe moet.❌ TEUN KOOPMEINERS: Heeft persoonlijk een prima seizoen gedraaid bij zijn club maar is simpelweg nog niet van het niveau voor het eerste elftal wel meenemen met jong oranje. ❌ Deze spelers zullen mochten ze toch meegaan een minimale rol van betekenis spelen en meer als opvulling dan als toevoeging van de selectie fungeren.

17 mei 2021 om 16:11

Ik denk dat je het woord 'hype' niet zo goed snapt. Een hype draait meer om kortstondige oplevingen. Dumfries presteert al jaren op niveau, zowel bij PSV als in Oranje. Hij brengt power, komt vaak in de 16 en pakt zijn goaltjes mee. Daarnaast is het hele idee van die backs die er overheen denderen dat er ruimte komt voor de buitenspelers (de back trekt namelijk een verdediging mee), vandaar dat dergelijke backs veelgevraagd zijn. Voor een ploeg in balbezit is het voor backs al even niet meer het aller-belangrijkste dat ze ook kunnen verdedigen, dat kan Denzel inderdaad ook wat minder, Tete (de enige rechtsback die dan bij jou overblijft) kan dat wel, maar die kan de rest niet. Verder logische namen genoemd, al zal LdJ wel gewoon mee gaan (er zal nog wel een buitenspeler afvallen) en valt Blind misschien nog af als hij niet fit genoeg is. Timber lijkt mij ook niet sws zeker van een plekje bij de laatste 26. We gaan het zien.

Dan hebben ze de mond vol over 532 en dan willen ze juist de spelers die goed zijn als wingback (hateboer en Karsdorp) thuis laten. Lijkt me dan je één van die twee dan toch wel mee wilt hebben. Overigens snap ik ook niet goed dat ze Koopmeiners met bovengenoemd rijtje spelers vergelijken. Ik zie hem juist eerder op 6 staan in de wedstrijden waar je geen breker nodig hebt. Zeker in een 532 hoef je geen De Roon op te stellen, dus kun je Koopmeiners daar mooi neerzetten.

Lijkt mij makkelijk, je neemt mensen mee die 4-3-3 kunnen spelen, 5-3-2 moet je vooral kijken naar ander type backs en een pinch hitter a la Weghorst.

Het zou onzin zijn om Koopmeiners, Timber en Gakpo op te roepen voor de voorselectie zodat ze daarna niet meer met Jong kunnen meedoen. Hoop alleen al daarom dat ze het redden. Al zou ik zelf Timber niet meenemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger30
D. DumfriesVerdediger32
P. van AanholtVerdediger30
F. de JongMiddenvelder30
D. BlindVerdediger30
G. WijnaldumMiddenvelder33
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
189 fans
Coach, 39 jaar
SeizoenClub
2019- Vitesse U19
2018-2019 Vitesse U19
2012-2014 Vitesse
2011-2012 Ajax
2008-2011 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Janssen ziet zwakke schakel van Oranje: ‘Hij gaat het never nooit belopen'

Theo Janssen velt na het duel tussen Noord-Macedonië en Nederland (0-3) een hard oordeel over Daley Blind. De oud-middenvelder zag dat de verdediger annex middenvelder van Ajax zich kwetsbaar toonde met...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren