Ronald Koeman slaat terug: ‘Ik vind het een gebrek aan respect’

Zaterdag, 15 mei 2021 om 14:16Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 14:40

Ronald Koeman zat deze week ruim tweeënhalf uur in een restaurant met voorzitter Joan Laporta, waarin de twee de situatie van Barcelona bespraken. De trainer van de Spaanse topclub wilde er daags voor het thuisduel met Celta de Vigo niet al te veel over kwijt, al maakte hij wel duidelijk dat hij graag ook komend seizoen voor de selectie wil staan als hij het vertrouwen van de club voelt. “We hebben het over Barcelona gehad, over de selectie, over de laatste resultaten en we hebben afgesproken om na het seizoen verder te praten”, vertelde de Nederlander op een persconferentie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)

Als een trainer begint over ‘gebrek aan respect’ enzo, dan weet je meestal hoe laat het is. Ze hebben ook gesproken en gaan dat weer doen over 2 wedstrijden.... dat is niet erg positief natuurlijk.

15 mei 2021 om 14:54

Het zou schandalig zijn als hij na dit seizoen ontslagen wordt. Het is ook wel makkelijk, van te voren wordt er geroepen dat we niks gaan winnen. Dan doen we even tijdje mee voor de titel en dan wordt ie afgemaakt als we de titel niet winnen. Wat willen ze nou? Messi was in 2021 fenomenaal maar ook bijvoorbeeld Griezman, Frenkie, Pedri en Busquets spelen een goed jaar. Koeman lijkt ze toch te kunnen raken en daar verdient hij credits voor.

15 mei 2021 om 15:00

Ja maar als je 2.5 uur met het Laporta praat en uiteindelijk is de conclusie dat je aan het einde van het seizoen weer gaat praten (over 2 wedstrijden dus...) dan lijkt het me dat zijn continuïteit afhangt van een miraculeuze titel.Anders zou Laporta wel zeggen: weet je Ronald, je blijft.. ook al eindigen we 3de. Er zijn genoeg aanknopingspunten. Maar aangezien de conclusie is dat ze over 2 wedstrijden verder gaan praten, lijkt het me duidelijk dat Koeman wordt bedankt voor zijn diensten als ze geen kampioen gaan worden..Daarnaast had ik in een andere topping al aangegeven: we doen net alsof er niks verwacht werd en Koeman het super heeft gedaan. Uiteindelijk eindig je 3de en vlieg je er in de eerste knock-out ronde CL eruit. Hoe laag de verwachtingen ook zijn aan het begin van het seizoen: Barca gaat geen 5de of 6de eindigen in Spanje en ook niet in de groepsfase CL eruit. Dus Koeman heeft minimale van het minimale bereikt. De copa is gewonnen, maar in de 8ste finale tegen Cornelia was daar een verlenging voor nodig. Daarnaast heeft Messi 30 doelpunten gemaakt zoals altijd en is de Jong top 5 middenvelder ter wereld op dit moment. Dembele zit op zijn oude vorm en Pedri behoort ook tot de top 5 grootste talenten op dit moment. Ter Stegen zit ook bij de top 5 keepers ter wereld op dit moment. Dus het zijn ook weer geen koekenbakkers. Daarnaast heeft Koeman werkelijk alle topwedstrijden verloren en zich als een huil baby naar buiten toe gedragen. Op basis daarvan zie ik genoeg redenen dat ze hem alsnog gaan bedanken voor de bewezen diensten.

15 mei 2021 om 15:21

Wat had jij verwacht van dit Barca dit seizoen dan? Dit is niet meer het Barca van de periode 2008-2015. Dit Barca heeft Rakitic, Vidal en Suarez er uit gedaan en jochies er voor terug gehaald. Dit Barca moet spelers als Pique, Roberto en Lenglet vervangen omdat deze niet meer bij de wereldtop horen. Dit barca moet even accepteren dat het niet meer top 3 in Europa is en dat je niet meteen een CL gaat pakken. Dit Barca moet weer bouwen aan een nieuw team en dan is het prima dat je keer een seizoen zoals dit hebt.

15 mei 2021 om 15:26

@barcalover; de cl is ook totaal niet het probleem. Werkelijk niemand zit daar mee. Alleen in de competitie is het ook gewoon dramatisch gegaan, op 3 maanden na (feb tot april ongeveer). Daarop mag kritiek zijn, want Barca had concurrentie van een door blessures geplaagd Real Madrid (en staat zelfs nog onder ze) en een Ateltico waar bijna de meeste corona gevallen geconstateerd zijn. Het is gewoon enorm matig en Koeman overschat zichzelf enorm door de 3/4 goede maanden in het gehele seizoen.

15 mei 2021 om 15:33

Ter Stegen is echt geen top 5 keeper. Veel puntverlies dat geleden is heeft hij ook een aandeel in. Eigenlijk ben ik het alleen eens wat betreft Messi, die speelt altijd goed ongeacht de omstandigheden. Maar je ziet wel dat Koeman meer uit deze groep gehaald heeft dan aanvankelijk gedacht. De Jong is steeds vaker te vinden in de 16 van de tegenstander, jongens als Pedri, Mingueza, Dembele maar ook Griezmann zijn steeds beter gaan voetballen. Vergeet niet dat er momenteel een talentvolle lichting aanwezig is die nog jaren meekan. Bij Real blijft er bijvoorbeeld weinig over als Benzema of Modric stopt, en ik zie momenteel ook geen jongens die dat stokje zomaar over gaan nemen. Vind dat Koeman dus weldegelijk van waarde is geweest, na dat duel tegen Psg zag je alleen maar een stijgende lijn in het spel. Enige nadeel is dat hij de topduels niet winnend heeft weten af te sluiten, maar we moeten niet doen alsof dit elftal niets voorsteld als ze ineens 2e of 3e worden (wat niemand had verwacht voor aanvang van het seizoen).

15 mei 2021 om 15:40

Ik ben het niet eens met je laatste zin. Je zegt: niemand had verwacht dat Barca 2de of 3de zou eindigen. Er is echt niemand in Barca die er van uit gaat dat Barca 4de, 5de of 6de gaat eindigen aan het begin van het seizoen. Helemaal niet als je griezman, Messi, dembele, ter stegen, de jong, piqué, busquets, etc hebt. Je hebt atleti, real. Die staat boven Barca. Sevilla staat gelijk in punten zowat. Verwacht jij aan het begin van het seizoen met zo’n selectie dat Barca onder villareal, sociedad, Bilbao enzo gaat eindigen?

15 mei 2021 om 16:46

Daar ben ik het mee eens. 2e of 3e is het minimale met dit elftal in spanje. Het is geen europees topteam maar wel een spaans topteam.

15 mei 2021 om 16:59

Veel barcelona fans zijn helaas fanboys die te verwend zijn geraakt in het Messi/iniesta/xavi tijdperk. Barcelona heeft zeker geen topseizoen, maar de progressie in het seizoen biedt wel hoop om volgend jaar voor de titel te kunnen spelen. Wat zou een nieuwe trainer bieden? Gaat Xavi inspringen wanneer je hem aangeeft dat er geen geld is voor versterkingen, gaat Xavi beter presteren dan Koeman? Koeman vervangen is een grote gok, terwijl je met Koeman een redelijke zekerheid hebt dat je volgend seizoen weer om de titel kan spelen en aan een elftal kan bouwen.

15 mei 2021 om 17:47

Het is maar wat je progressie noemt natuurlijk. Een paar heel goede maanden gehad maar nu is het toch ook terug stevig aan het afzwakken.

15 mei 2021 om 19:40

Ik ben het hiermee eens. Een paar mooie maanden is uiteindelijke te mager geweest. Talenten zijn ook zeker gebracht maar is er net zo goed ook kritiek dat Puig niet wordt gebruikt. Of dat Konrad de la Fuente niet heeft gespeeld. Ik hoop zelf wel dat Koeman nog een jaar mag blijven. Maar bij een club als Barca kijken ze toch naar eindresultaat, meer dan dat ze naar een paar goede maanden of progressie kijken.

18 mei 2021 om 11:54

Ik denk dat ze afschijt moeten nemen van elkaar . Naar gezien het resultaat. Dat teld alleen

Van wanneer zijn deze woorden? Want de wedstrijd tegen Levante was de nekslag. Het gaat dus niet over 1 wedstrijd tegen Granada. Tuurlijk is de Spaanse media hard maar het zou hem sieren als hij iets zelfkritischer zou zijn! Gun het hem wel om het volgend jaar opnieuw te proberen met Aguero en nog een degelijke CV

15 mei 2021 om 17:52

Die man is zo kinderachtig geworden. Die moet eigenlijk zelf stoppen door zn hart. Het is em teveel geworden, je hele leven hiervan dromen en als t dan te laat gebeurd kan t teveel stress opleveren omdat je t zooo graag goed wil doen. Terug naar een club als southampton everton ofzo koeman

Laporta en Koeman kennende zal er goed gegeten zijn. Ik ben benieuwd of Laporta net als de vorige keer voor een echte renovatie kan zorgen. Het zal lastig worden om van sommige spelers af te komen met hun immense salaris. Toch zijn er ook de nodige spelers die zeker nog wel waarde vertegenwoordigen.

15 mei 2021 om 17:53

Laporta en koeman kennende.... je kent ze dus zo goed en weet zelfs hoe ze eten. Ik wil ook zoiets weten over zidane en perez hoe kan ik aan zo een info komen?

16 mei 2021 om 08:51

Koeman en Laporta's buiken geven wel het een en ander weg. Laporta staat er om bekend dat als hij president is dat er nogal veel geld naar dure restaurants gaan. Koeman's reputatie die had hij bij Valencia is ook een publiek geheim.

Koeman valt zeker dingen aan te rekenen, het niet winnen van de topwedstrijden en ook over zijn wissels valt zeker wat van te zeggen maar om hem aan het einde van het seizoen te ontslaan zou ik echt schandalig vinden, vanaf het nieuwe jaar heeft hij geweldig werk verricht door het team goed voetbal laten spelen lang mee gedaan om de titel en natuurlijk de beker winst en dat allemaal na een zeer slechte eerste seizoenshelft

15 mei 2021 om 14:52

Ik houd er een dubbel gevoel aan over. Wat me vooral tegenviel is dat Pique en daarna Sergi Roberto zo makkelijk weer aan spelen toekwamen. Juist Koeman had grote kritiek op Setien die tegen Bayern speelde met de oude garde. Het is lastig te beoordelen hoe gaat hij het echt heeft gedaan. Barcelona werd ook gewoon tweede vorig seizoen. Vlak achter Madrid. Die ellendige 4231 kostte ook gewoon veel punten aan het begin van het seizoen.

15 mei 2021 om 15:07

@ViscaCatalunya, zijn wisselbeleid daar erger ik me kapot aan. Echt waar die man heeft geen idee wat hij moet doen om een wedstrijd te kantelen. Sterker nog zijn wissels pakken vrij vaak nadelig uit, waardoor het óf een moeilijke overwinning wordt, of we het compleet uit handen geven. Bijvoorbeeld tegen Levante, hoe haal je het in je hoofd om Roberto op CB te zetten? Dat kan echt niet hoor. Moriba boven Puig snap ik meestal ook niks van, niet dat Puig een of andere wereldspeler is ofzo hoor. Moriba is alleen nog minder, voetballend zelfs matig. Puig is voetballend prima maar fysiek matig. Een barça coach zou voetballend vermogen boven fysiek moeten scharen, niet?

15 mei 2021 om 15:10

Klopt, maar ik vind ook dat je reëel moet kijken naar de situatie tijdens het seizoen en de eindprestatie, met weinig tot niks geen geld voor de nodige versterkingen en al de chaos en problemen voor het seizoen en om dan tot eindelijk zo lang mee doen om de titel en de winst in de copa is wel gewoon knap maar er zijn ook genoeg voorbeelden van wedstrijden waarin we veel meer punten hadden kunnen pakken en daar kun je Koeman zeker aansprakelijk voor stellen ook snap ik totaal niet dat hij een vermoeide Pedri niet wat meer rust geeft en meer speeltijd aan Puig

15 mei 2021 om 15:24

@Pedri16 Ik vraag me bij het inbrengen van Sergi Roberto echt af of Schreuder zijn mening durft te [email protected] Wat Koeman tot aan Real Madrid uit deed was zeker ook knap. Had hij Pique en Sergi Roberto zonder blessures alleen laten spelen vraag ik me af of had hij mazzel daarmee?

15 mei 2021 om 16:47

Ik vind het geinig er wordt al sinds 2017 geroepen dat pique en roberto niet meer kunnen. Toch zitten die er nog. En rakitic deden ze ook 2 seizoenen te laat weg. Wanneer gaat het een keer gebeuren

15 mei 2021 om 16:53

@salaaf We houden ongelooflijk lang aan spelers vast. Ik heb zo veel respect voor Iniesta en Xavi, dat zijn gasten die zelf konden in zien dat ze niet meer het niveau hadden en zelf stap terug doen. Ik mis dat toch bij veel Barca spelers.

15 mei 2021 om 17:02

Puyol wist ook wanneer het zijn moment was om te stoppen. Ik kan me overigens best voorstellen dat je als sportman enigszins blind bent voor je eigen achteruitgang.

15 mei 2021 om 17:02

Nou ja. Het is niet de schuld van de spelers echter. Barcelona is hun thuis en ze willen graag voor de club uitkomen. Waarom zouden ze zelf stoppen joh. Je hebt daar een trainer voor nodig die zegt “ik heb je niet meer nodig”.

15 mei 2021 om 17:03

De club geeft ze dikke langlopende contracten. Of beter, gaf ze zulke contracten. Het feest is voorbij nu.

Als je realistisch bent en objectief kijkt, dan heeft ie boven verwachting gepresteerd. Voor aanvang van het seizoen was het chaos en wanorde bij de club. Er was een stroeve start en de verwachting dat het een moeilijk en zwaar seizoen zou worden. Uiteindelijk zag je langzaam de hand van Koeman duidelijk worden en kreeg de ploeg het vertrouwen wat nodig was. Er waren nog wel wat ups en downs en werden bepaalde wedstrijden misschien te makkelijk punten verspeeld en de toppers niet gewonnen. Maar aan het eind van de rit mag je concluderen dat het mislopen van de titel jammer is, maar het zou een mooie bijkomstigheid zijn geweest. Aan de andere kant zou Barcelona daar gewoon elk jaar om mee moeten doen. Real heeft immers ook geen aankopen gedaan en ook geen super elftal. De beker is gewonnen, maar de champions league werd eigenlijk te vroeg verlaten. Ik zie geen reden om niet verder te gaan met koeman. 3/4 nieuwe spelers en je kan met deze selectie een aardig eind komen volgend seizoen. Wel liggen de verwachtingen dan natuurlijk hoger. ben benieuwd

15 mei 2021 om 14:50

Heeft niet boven verwachting gepresteerd hoor. 3de is gewoon slecht al Barca zijnde. Of wil je 5de of 6de eindigen. CL eruit in de eerste knock-out ronde. Dat is boven verwachting voor Ajax.. maar niet voor Barca. Copa del Rey gewonnen na verlenging tegen amateurs. Had er daar ook uit kunnen liggen. Doet alleen maar ‘mee’ omdat atleti 12 punten voorsprong heeft verspeeld. Maar Sevilla doet net zo goed mee: die doen het boven verwachting. Iedereen doet alsof Barca koekenbakkers zijn. Messi heeft gewoon weer richting de 30 doelpunten gemaakt. De Jong is na De Bruyne en Fernandes misschien wel de beste middenvelder van de wereld. Ter Stegen hoort bij de beste 5 keepers ter wereld. Dembele was hele seizoen op z’n oude vorm. Pedri hoort bij de 5 grootste talenten ter wereld op dit moment.....

15 mei 2021 om 15:22

@Assy, maar de rest is gewoon echt topclub onwaardig. Geen team wint het omdat ze 4 leuke spelers hebben lopen... kan messi er leuk 30 in schoppen maar als je van die koekenbakkers achterin hebt staan maakt dat natuurlijk niks uit.

15 mei 2021 om 15:28

Je herhaald steeds dezelfde argumenten maar daarom zijn ze nog niet waar. De omstandigheden waar Koeman in het begin mee moest werken waren dramatisch. Hij moest schoon schip maken. Messi was gedemotiveerd. Er was geen zelfvertrouwen in het team. Er was geen geld. En hij moest veel jeugd inpassen. Hierdoor kwamen ze op een grote achterstand. Die achterstand is na een geweldige serie bijna goed gemaakt. Messi is in de visie van Koeman gaan geloven. Frenkie heeft zich doorontwikkeld en is veel beter dan bij Ajax. Zelfs Dembele heeft hij aan het voetballen gekregen. Dat deze spelers goed waren is dankzij Koeman en niet ondanks Koeman. Als Barca 2 fatsoenlijke Cv”s had waren ze kampioen geworden. Geef Koeman volgend jaar 2 verdedigers en een spits en ze doen ook weer mee in Europa.

15 mei 2021 om 15:28

Boven verwachting gepresteerd met dit elftal. Tot het laatst voor het kampioenschap meegedaan en een prijs gewonnen. Jij leeft nog in 2006.

15 mei 2021 om 15:28

Alba is zeker niet meer de topper van weleer, maar die is ook wel beter dan linksbacks van de meeste andere teams. Busquets heeft zich gewoon heel goed herpakt en is dus nog steeds een van de betere middenvelders van La Liga. Araujo is gewoon een groot talent, Lenglet maakt veel fouten maar zou bij de meeste teams in La Liga altijd in de basis staan, Griezmann is en was gewoon een wereldtopper en bij dat alles opgeteld heb je dan nog eens een fenomeen genaamd messi. Mensen overdrijven echt wel hoe slecht Barcelona is. In de CL is het allemaal veel te mager, maar in La Liga is het gewoon nog echte top.

15 mei 2021 om 15:39

Aanvallend is Alba ijzersterk. Verdedigend is het een ander verhaal. Hij maakt in de grote wedstrijden als tegen Madrid of Liverpool vaak blunders.

15 mei 2021 om 16:49

@lierse probleem met busquets en daar ben ik heilig van overtuigd is dat koeman hem verkeerd gebruikte in het begin. Met grote gaten tussen de middenvelders. Die man is simpelweg niet snel genoeg om grote gaten te dekken. Zet je middenvelders kort op hem en hij is dan in zijn kracht

15 mei 2021 om 17:48

Dat is op zich geen probleem van Busquets maar een fout van de trainer als je het aan mij vraagt. Dat is namelijk ook een kwaliteit van een trainer. Spelers die iedereen niet zo geweldig vindt, geweldig laten renderen.

Koeman moet zelf naar het hele seizoen kijken. Na 14 wedstrijden had die de slechtste resultaten sinds 1989-1990 en dat vooral mede door vasthouden aan 4231 systeem en zijn idiote wisselbeleid. Een periode ging het beter maar dat vooral te danken aan Messi. Tegen grote clubs had Koeman weinig tot niks te vertellen. Van de 12 haalbare punten tegen Real en Atletico alleen maar 1 punt gehaald en tegen grote clubs in CL had die totaal niks te vertellen, daarvoor moet je zich schamen maar Koeman wijst iedere keer naar de andere, arbiters enz!!! Zijn wisselbeleid is helemaal niet te begrijpen, als voorbeeld: bij 2-2 tegen Valencia vervangt hij een aanvaller, en tegen zwakke clubs, namelijk nr. 17 en 18e speelde hij met 3 cv’s!!! Koeman zegt: “ tegen Levante niet ons niveau hebben gehaald.“ Hij moet zeggen dat zijn wissels tegen Levante dan super idioot waren. Koeman is een middelmatig coach, misschien goed voor een club als Lille, Lyon ofzo maar totaal ongeschikt voor een topclub.

15 mei 2021 om 14:52

Helemaal mee eens. De competitiestart was dramatisch omdat Koeman maar bleef volhouden met zijn systeem.

15 mei 2021 om 14:54

"na 14 wedstrijden had die de slechtste resultaten sinds 1989-1990 en dat vooral mede door vasthouden aan 4231 systeem en zijn idiote wisselbeleid. Een periode ging het beter maar dat vooral te danken aan Messi."

Ik begrijp oprecht niet waarom mensen dit vergeten zijn, idd. Iedereen hier had kritiek op hem en die opstellng. De keuze voor de 352 is goed uitgepakt, maar ook die magie lijkt uitgespeeld te zijn. Ook het feit dat er in de CL geen enkele voortgang is geboekt is ook een minpunt voor Koeman. In dat geval is er geen verschil tussen hem, Valverde en Setien. Het enige dat lastig is, is het feit dat er niet echt andere kandidaten zijn om hem te vervangen.

15 mei 2021 om 15:02

Hele goeie analyse eigenlijk. Het is dat Messi echt weer subliem was dit seizoen. Anders was het niet verassend geweest als Barcelona 4e of 5e had gestaan. Koemand die in het begin die waardeloze 4231 speelde. Die 352 was een verassing voor vele ploegen en dat leidde ook tot goeie resultaten. Alleen met 2 aanvallers spelen is best kwetsbaar tegen grote ploegen.

15 mei 2021 om 15:09

De 352 is prima hoor, maar na een paar maandjes zijn goede teams daar wel op voorbereid en dan gaat het weer stroef. Het is wel zowat het enige systeem waar Griezmann in kan spelen.

15 mei 2021 om 15:33

De 3-5-2 is zwak omdat het verdedigend zo lek als een mandje is bij Barcelona, met name de rechterkant. Araujo vind ik op dit moment echt de beste centrale man, en samen met Alba de beste verdedigers. Lenglet is lomp, Umtiti kan zijn niveau niet meer halen, Pique is over zijn top heen, en Mingueza is niet heel veel. Dest heeft tijd nodig, maar is op dit moment ook niet op niet. Er moet verdedigend wel wat komen wilt Barcelona meedoen, want 2 van de 5 verdedigers achterin die wel van niveau zijn, kun je geen oorlog mee winnen. Atletico en Real hebben gewoon een veel stabielere verdediging (23 en 27 tegendoelpunten), ten opzichte van Barcelona, die er al 36 om de oren hebben gekregen. En dat zou nog zelfs hoger uitvallen als ze geen Ter Stegen hadden op goal.

15 mei 2021 om 15:34

Wat gek dat het minder ging. Het jaar ervoor liep het al niet en de trainer werd niet voor niets ontslagen. Vervolgens vertrokken er meerdere spelers en kreeg hij er alleen een uitgebluste Pjanic en een talent als Dest bij... Vervolgens had de club de ene na de andere gigantische rel. Bartomeu of zo werd bijna afgezet, supporters die het terrein bestormde, gigantische schulden, Messi die een vertrek bijna forceerde, tot 2x toe moesten spelers salaris inleveren, er waren veel blessures en daardoor moest Koeman geregeld een beroep doen op jeugdspelers die er eigenlijk nog niet klaar voor waren (en dat koste punten). Ohja, en dat vergeet ik nog de afleiding van de stemming over de nieuwe voorzitter met alle speculaties, beloftes etc eromheen en alle negativiteit rond de Super League. Of Corona en de gevolgen die dat had voor zijn werk.... Als je tijdens zo'n bizar turbulent seizoen, met zo weinig mogelijkheden, een team dat eigenlijk aan stront lag uiteindelijk voor je weet te winnen, jeugdspelers succesvol weet in te passen, gefocust krijgt en zelfs weer mee kan doen om de titel op het eind. Tsja, dan ben je een eindbaas. Ik heb altijd al enorm veel respect gehad voor De Boer die de rust bewaarde rondom Ajax toen de club in brand stond in zijn debuutseizoen toen met de Fluwele Revolutie, maar Koeman heeft dat geflikt in een jaar dat echt heel, heel, heel veel intensiever was qua randzaken. De ene na de andere grote rel/negatieve afleiding volgde elkaar steeds in rap tempo op en Koeman wist dit toch buiten de kleedkamer te houden. Dan ben je echt een geweldige manager. En ook op tactisch gebied laat hij zien stappen te zetten. Koeman bleef in het begin vasthouden aan een niet functionerende tactiek, maar is door blijven sleutelen en de puzzelstukjes vallen steeds beter in elkaar (dat gaat met ups en downs, maar er zit een stijgende lijn in). Ik denk dat Barcelona zich op dit moment geen betere trainer kan wensen eerlijk gezegd...

15 mei 2021 om 16:29

@detoekomst, De problemen waren al bekend maar wat verwachtte jij dan van een coach? en Barca zelf? Jij verwachtte toch niet dat Barcelona als 5e of 6e zo eindigen toch? Of wel? Andere clubs hadden ook problemen, kijk naar door blessures geplaagd Real of Atletico met de meeste coronoa gevallen. Hierboven zegt iemand: "net alsof er niks verwacht werd en Koeman het super heeft gedaan. Uiteindelijk eindig je 3de en vlieg je er in de eerste knock-out ronde CL eruit. Hoe laag de verwachtingen ook zijn aan het begin van het seizoen: Barca gaat geen 5de of 6de eindigen in Spanje en ook niet in de groepsfase CL eruit. Dus Koeman heeft minimale van het minimale bereikt." Zelfs als Atletico punten laat liggen en Barca de kans krijgt, dan wordt het door Koeman verpest. Koeman zegt: "tegen Levante niet ons niveau hebben gehaald. Maar meer ook niet." Nou zeg, Hij moet zeggen dat door zijn idiote wissels een gewonnen wedstrijd verloren ging. Maar goed, hij heeft de lef niet. Een laffe zwakke middelmatig coach die weg moet, hoe eerder hoe beter.

15 mei 2021 om 17:00

“Er vertrokken meerdere spelers” laten we hele eerlijk zijn. Rakitic en arthur vidal waren niks anders dan een blok aan het been van dit elftal. Die speelden wedstrijd in en uit schandalig slecht. Met het toppunt tegen bayern. Roberto vidal eb rakitc moesten zogenaamd voor power zorgen tegen bayern. En ze waarde zwaar overpowered door bayern. Zo ironisch. Pedri is een vooruitgang op rakitic en vidal.

15 mei 2021 om 17:11

Met alle respect maar ik vrees toch dat Barcelona in een behoorlijk diep dal is gezakt en dat het niet zomaar is opgelost. En welke Coach je er ook gaat neerzetten vrees ik dat die allemaal gaan tegen vallen. En wat je Ronald Koeman kan kwalijk nemen waar ook de woede is ontstaan dat hij wisselvallig presteerde tegen vooral de zwakkere clubs. En dat kan hij zichzelf wel kwalijk nemen want dat was vorig jaar als ik het niet vergeten was ook het geval de wedstrijd die ze moesten winnen verloren ze of speelde ze gelijk. Maar ik persoonlijk zou Koeman de voordeel van de twijfel geven maar het moet voor Barcelona begrippen beter maar denk hij dat zelf ook weet.

15 mei 2021 om 16:00

Wat een azijnpisser ben jij zeg. Lekker negatief, applaus...je kunt zeker geen positieve zaken benoemen. Dat is ook te moeilijk voor je denk ik. Koeman gewoon heel goed gedaan en volgend seizoen gaat het echt nog beter. Chapeau Koeman

15 mei 2021 om 16:53

Ga eens in op zijn punten dan. Koeman heeft de stemming in het elftal wel erin gekregen. Maar ik ben er echter zeker mee eens dat zijn wisselbeleid en het vasthouden aan de 4231 in het begin van het seizoen enorm veel punten hebben gekost

15 mei 2021 om 20:11

Wat een onzin, toen hij binnen kwam stond heel de club in brand. Spelers wilden weg, waaronder grote spelers als Messi, Griezman en Dembele. Er waren schulden, problemen in het bestuur en ga maar door. Dan kun je niet alleen naar de coach gaan wijzen omdat de resultaten in het begin tegenvielen.

Dat Koeman het team ondanks al deze shit toch op de rit heeft gekregen is gewoon erg knap.

Overdreven gedoe. Koeman deed het paar maanden leuk en toen werd ie als een Pep of Zidane neergezet door de media, nu we de titel verspelen wordt ie weer door die zelfde media afgemaakt. Laten we voorop stellen dat Koeman een aantal rare keuzes maakt en dat gezeur om de arbitrage kan ook minder. Maar even, in het begin van het seizoen had niemand verwacht dat we een prijs zouden pakken. Ook niemand had verwacht dat we weer redelijk leuk voetbal zouden zijn. Koeman is ingestapt op het moment dat de club op afgrond stond en hij is de enige die he aandurfde om er in te stappen. Laten we die man lekker nog een seizoen zitten, geef hem nieuwe spelers ( in hoeverre dat kan) en kijk dan waar het team over 2 seizoenen staat. Het is een Barca legend die meer respect verdient.

15 mei 2021 om 14:56

Verwacht jij als Barca supporter aan het begin van dit seizoen een positie lager dan de 3de plaats? Verwacht jij dat je er in de groepsfase van CL eruit vliegt? Zo super heeft hij het echt niet gedaan. Ja copa del rey is gepakt... na verlengingen tegen Cornelia in de 8ste finale. Had zomaar daar ook voorbij kunnen zijn. Er is niks extra’s gepresteerd. Behalve dat hij dichter bij atleti is gekomen omdat zij 12 of 13 punten hebben verspeeld. Barca heeft alle top wedstrijden daarnaast ook nog eens verloren dit seizoen. Het is een seizoen om heel snel te vergeten en dat is Koeman gewoon aan te rekenen.

15 mei 2021 om 15:14

Nee ik verwacht dat we altijd in de top 3 eindigen ondanks wat er gebeurd. En ja in de CL was het niks bijzonders maar je vergeet toch een aantal dingen. Ik heb afgelopen 4 seizoenen met irritaties Barca zitten kijken. Onder Valverde wonnen we bijna alles, op 1 beslissende wedstrijden na. We hebben de ene titel na de ander gepakt maar toch was ik niet helemaal tevreden. Het spel was niet om aan te zien, ik keek soms niet eens wedstrijden af omdat het gewoon zo slecht was. Koeman heeft dit seizoen ervoor gezorgd dat het spelplezier weer terug is en dat je als fan leuk voetbal zit te kijken. Tuurlijk sommige wedstrijden zijn bagger maar over het algemeen waren het leuke wedstrijden. Al die prijzen zijn uiteindelijk niks waard als je niet leuk voetbal op de mat kan neer leggen. Tenminste zo denk ik er over, misschien dat andere vooral kijken voor de bekers. Ook heeft Koeman waar leuke talenten gepromoveerd, denk aan Mingueza, Moriba, Araujo en Pedri die ook veel minuten mocht maken en daar ook het echt goed deed. Dus nee misschien qua statistieken heeft Koeman het niet geweldig gedaan maar het is wel de eerste coach sinds 4 jaar die zorgt dat zijn ploeg weer leuk voetbal speelt, tenminste dat proberen ze over het algemeen.

15 mei 2021 om 17:41

De afgelopen 4 jaar speelde Barca gewoon prima en eindigde altijd in de top 2. Dit is de eerste keer dat ze 3e staan en ze hebben een de sterkste ploeg. Ik zie gewoon resultaten die ondermaats zijn en wedstrijden die verspeeld waren. Dit kan je niet weg verven door te zeggen er werd mooi gevoetbald. Er wordt nog steeds te veel geleund op Messi net als de voorgaande jaren. Er zit veel meer in deze ploeg en dat wordt er niet uitgehaald. Zidane en Simeone doen het met minder en doen het beter.

Hij doet het toch aardig? Het beleid bij Barca is al jaren een gigantische puinhoop. Ze deden tot het einde mee om de titel en lagen wellicht wat snel uit de CL, maar zijn ook niet uitgeschakeld door een provincieclubje uit Oekraine ofzo. Maar goed gooi er anders weer een trainer uit.

15 mei 2021 om 15:21

Onderdeel van het zwakke beleid, is het aantrekken van zwakke trainers als Koeman. Barca hoort toptrainers te contracteren.

15 mei 2021 om 16:15

Welke toptrainers hebben ze dat laatste jaren gehad dan?

15 mei 2021 om 16:32

Valverde is zeker een top trainer

Dat gehuil van Koeman om respect begint mij wel de keel uit te hangen. Houdt je bezig met je selectie en je dramatische wissels of zo in plaats van te zeiken op alles en iedereen. Dat is zeker wel respectvol? Die keren dat er 20 veren in zijn reet werden gestoken omdat hij een paar wedstrijden en zelfs de beker won riep hij ook niet dat die heilig verklaring wel wat minder kon en overtrokken was. Wel de lusten willen hebben van een trainer bij een topclub, maar niet de lasten als het minder gaat.

Een coach die zelf zijn eigen positieve statistieken begint op te sommen in de media, zegt dat het allemaal best moeilijk was en dat het niet eerlijk is hoe hij beoordeeld wordt... Wat een gejank. Dat is iemand die de bui ziet hangen en wederom aantoont niet met druk om te kunnen gaan. En dat dagelijkse gejank om respect, Jezus man. Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat Koeman goed werk heeft verricht en nog een seizoen de kans verdient maar wat een klein kind is het toch

15 mei 2021 om 15:43

😂😂😂 Niet met druk om kan gaan.... Lachwekkend. Barcelona heeft het hele seizoen onder hoogspanning gestaan. De club heeft het hele jaar door in de fik gestaan en Koeman heeft ervoor gezorgd dat deze spanningen altijd weg bleven van de kleedkamer en het voetbalveld. Als dat je, in zo'n seizoen, lukt ben je een grote manager en toon je aan tegen stress te kunnen. Mag hij zich dan ook eens laten gaan? Echt waar, het lijkt wel alsof mensen steeds meer op goudvissen gaan lijken qua geheugen.... Het is overal steeds populistischer aan het worden. Niemand lijkt meer te kijken naar het grote plaatje en de context. En dan bedoel ik niet (perse) jou hoor, maar dat valt me zeker bij de reacties over Koeman's functioneren enorm op....

15 mei 2021 om 16:55

en Koeman heeft het hele seizoen in de media getoond niet met druk om te kunnen gaan...

15 mei 2021 om 19:04

Sorry, mijn fout, het geheugen van een goudvis, hoe kom ik erbij in godsnaam bij? Zo'n vergelijking gaat natuurlijk mank. Jij onthoud blijkbaar alleen de laatste klank van elk woord, een goudvis tenminste nog 1 of 2 woorden.... Koeman regelt het gewoon goed.

15 mei 2021 om 19:58

Valt reuze mee. Herinner me nog prima hoe Koeman in het begin van het seizoen bij elk puntverlies toonde niet met de druk om te kunnen gaan

Wat een betweters in de reacties, zeg. Koeman is op het slechtste moment ingestapt, heeft veel jeugd ingepast, bij bepaalde spelers het spelplezier teruggebracht, prijs gewonnen, meegedaan om de titel, spelers staan duidelijk achter hem. Dat ze de titel niet pakken en door PSG zijn uitgeschakeld is verre van verrassend na vorig seizoen en met alle issues aan het begin van dit seizoen. Ruimte voor verbetering is daar, maar prestaties ook boven verwachting.

Barcelona zou gewoon opnieuw moeten beginnen. Messi laten gaan. Opnieuw bouwen.

De verdediging is de zwakste schakel en daar gaat gewoon goed geïnvesteerd moeten worden.
Met de verkoop van Coutinho, Dembele, Umtiti, Lenglet, Braithwaite, Neto, S. Roberto, Firpo en Alena moet denk ik wel 200 miljoen zijn op te halen.

Vervolgens dat allemaal in de verdediging pompen en de rest in transfervrije spelers als Aguero, Garcia Wijnaldum en Depay aangezien die op het lijstje staan. Met 200 miljoen moeten er wel twee goede vleugelverdedigers te halen zijn.

Koeman was altijd al een zeurpiet, maar de laatste maanden doet hij er nog een schepje bovenop. Er is bij hem altijd een excuus, altijd ligt het aan iemand anders. Komt bij dat de resultaten onder de maat zijn. En qua tactiek is hij ook niet heel bijzonder; alle ballen op Messi en hopen dat hij er 1 inschiet.

15 mei 2021 om 17:15

Koeman heeft cruciale wedstrijden niet weten te winnen.en dat is juist het gene wat je moet bij een top club.twee keer van real verliezen is al heel lang niet meer gebeurt maar wel onder Koeman.352 systeem werkt ook niet althans bij barcelona werkt die tacktiek gewoon niet. Barca moeten gewoon weer 433 gaan spelen En.met 2 gooie centrale verdedigers kan dat zeker.piqe lenglet zijn gewoon niet goed genoeg.

15 mei 2021 om 17:28

Tegen top clubs niet een keer gewonnen Real 2 x verlies atlitico niet een gewonnen Door psg in de eerste wedstrijd afgedroogd. En als top punt granada thuis verliezen. Deze wedstrijden worden koeman zwaar aangerekend.ben nog een vergeten vorige week 0 2 levante en drama wissels toegepast.uiteindelijk 3 3 eindstand Vindt dat koeman in sommige wedstrijden Bang voetbal speeld barca die zich laat zakken waar door de tegenstander vaker de bal heeft en kansen kan creëren.terwijl barcelona er om bekend staat om druk te zetten snel de bal terug heroveren en het spel maken.ik zie het barcelona tacktiek en spel niet terug sinds koeman daar coach is.

Ik vind serieus dat ze koeman gewoon nog een kans moeten geven in het volgende seizoen, als je kijkt wat hij nu al gepresteerd heeft met dit team vind ik dat echt wel knap.IK vind persoonlijk koeman nog altijd de beste trainer van Nederland! Ik heb er vertrouwen in dat als hij blijft bij barca dat ie kampioen gaat worden maar wat wel serieus belangrijk is dat in de verdediging vers bloed in komt of de hele verdediging als nieuw.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Joan Laporta erkent: ‘Misschien voelde Ronald zich ongemakkelijk’

Joan Laporta is grotendeels tevreden over het verloop van de transfermarkt tot dusver. De voorzitter van Barcelona haalde Memphis Depay, Eric García en Sergio Agüero transfervrij binnen, terwijl rechtsback Emerson voor...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren