WK-held lyrisch over Lewandowski: ‘Heb ik alleen bij Gerd Müller gezien’

Vrijdag, 14 mei 2021 om 11:37Rian Rosendaal • Laatste update: 11:40

Paul Breitner is zeer onder de indruk van de prestaties die Robert Lewandowski levert in het shirt van Bayern München. De voormalig speler van der Rekordmeister, trefzeker en zegevierend in de WK-finale van 1974 tegen het Nederlands elftal, is er haast van overtuigd dat de Poolse topschutter het record van clubicoon Gerd Müller van veertig doelpunten in een Bundesliga-seizoen zal overtreffen.

"Ik heb er geen enkele twijfel over dat Lewandowski het record van Gerd Müller van veertig treffers zal verbreken", laat Breitner weten in het clubmagazine 51. "Zijn kwaliteiten zijn buitengewoon en zijn verlangen om te scoren heb ik in de afgelopen vijf decennia alleen bij Gerd Müller gezien. Hij is nooit tevreden en wil in elke wedstrijd tien doelpunten maken. En mocht Lewandowski nog drie jaar doorgaan bij Bayern zonder zwaar geblesseerd te raken, dan komt ook het record van Gerd Müller van 365 Bundesliga-doelpunten in gevaar." Lewandowski staat met nog twee competitieduels voor de boeg op 39 doelpunten. In totaal wist hij in de Bundesliga 328 treffers in 438 duels te produceren.

"En ik weet ook zeker dat, indien dat mogelijk was geweest, Gerd op de tribune zou zitten bij Bayern en elke keer als Lewandowski zou scoren zijn goedkeuring zou geven. Gerd is zo'n geweldig en rechtvaardig persoon, hij zou er enorm van genieten", voegt Breitner daaraan toe. Bij de inmiddels 75-jarige Müller werd enkele jaren geleden Alzheimer geconstateerd en sinds begin 2015 verblijft de voormalig topschutter van Bayern, maker van het winnende doelpunt tegen Oranje in de WK-finale van 1974, in een verzorgingstehuis.

Breitner ziet overigens overeenkomsten tussen hemzelf en Lewandowski wat betreft het nemen van strafschoppen. "Een keeper moet eerst altijd een hoek uitkiezen om een realistische kans te hebben om een redding te verrichten. Daar profiteert Lewandowski optimaal van, net zoals ik dat vroeger deed. Iedereen weet wat er gaat gebeuren, maar door de vertraagde aanloop van Lewandowski moet een keeper haast wel reageren en een keuze maken. Dat is onvermijdelijk. Een klein zenuwtrekje en het is al gedaan voor de doelman." Het is overigens nog onzeker of Lewandowski op tijd fit is voor het duel met SC Freiburg. Donderdag moest de spits namelijk de training staken vanwege een blessure.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door bbayern1990)

Dan heb je de afgelopen 5 decennia zitten slapen. Cristiano Ronaldo en Lionel Messi vergeten qua stats en scoringsdrang? Wakker worden!

14 mei 2021 om 12:29

Het staat niet in de tekst maar ik denk dat deze meneer specifiek doelt op de Bundesliga, er zijn sinds die jaren 70 en nu natuurlijk veel meer ontzettend goede spitsen geweest behalve Muller als je andere competitites ook meetelt.

Ondertussen Ronaldo & Messi in een sterkere competitie...
Ronaldo:
10-11 (40 competitie doelpunten)
11-12 (46 competitie doelpunten)
14-15 (48 competitie doelpunten)
Messi:
11-12 (50 competitie doelpunten)
12-13 (46 competitie doelpunten)
14-15 (43 competitie doelpunten)

Beetje een Bayern brilletje op?

14 mei 2021 om 11:55

Ik weet niet of La Liga sterker is dan de Bundesliga. Ik zou het eerder anders noemen dan sterker. Daarbij spelen ze daar ook 4 wedstrijden meer, dus meer kans op doelpunten. Beetje kromme vergelijking als je het mij vraagt. Goals per 90 minuten is interessanter dan dit zo sec op te noemen.

14 mei 2021 om 12:03

La Liga is toch veel sterker dan de Bundesliga? Bayern wordt al 9 jaar op rij vrij eenvoudig kampioen, terwijl je in Spanje in dezelfde periode al 3 kampioenen gehad hebt. Daarnaast werden de Europese competities gedomineerd door de Spaanse ploegen, met regelmatig ploegen in de finale van de CL en EL.

14 mei 2021 om 12:04

Het is wel dat landen waar ze 38 wedstrijden spelen meer kans maken op de gouden schoen,snap niet waarom Duitsland dat niet recht trekt,niet voor de gouden schoen verkiezing maar omdat ze de enige top competitie zijn,die geen 38 wedstrijden spelen..

14 mei 2021 om 12:13

De huidige la Liga is beduidend sterker dan de Bundesliga, dat is niet eens een mening maar gewoon een feit als je naar de Europese resultaten kijkt. Als je dan de bedenking maakt dat la Liga 10 jaar geleden nog sterker was dan de huidige la Liga, weet je het wel. De vergelijking is totaal oneerlijk. Dat Messi en Ronaldo ondanks dat nadeel nog een stuk meer scoorden, zegt alles over hen. Tovenaars zijn het. Lewa is een goede spits maar ik zou prime Lewandowski niet boven prime Suarez of prime Henry verkiezen, laat staan de grote 2. Niettemin is het een absolute topper en respecteer ik hem immens om zijn werkkracht en mentaliteit. Niet gezegend met de snelheid van Mbappe of dribbels van Ronaldo, ik herinner me nog dat club Brugge eens tegen hem speelde toen hij nog ik Polen zat en hij viel totaal niet op. Niet het allergrootste natuurtalent maar door keihard werken de top bereikt en geschiedenis geschreven en nu gewoon top 5 spits van zijn generatie, razend knap.

14 mei 2021 om 12:26

Wat zeggen de Europese rankings over de gehele competitie? Dus in zijn breedste vorm. Engeland staat dit jaar voor het eerst in jaren terug op 1. Maar de Premier League is in de breedte toch al jarenlang gewoon de sterkste competitie?

14 mei 2021 om 12:26

De voorbije jaren waren de top en subtop van La Liga sterker dan de Bundesliga. De onderste helft is moeilijk om te oordelen. Daar vind ik dat de kloof tussen subtop en de onderste helft van La Liga groter is dan in de Bundesliga.

14 mei 2021 om 12:31

@ Bon jovi
De laatste jaren waren de top en de subtop van de Spaanse liga sterker dan de Bundesliga. Dat betekent niet dat de ganse competitie zomaar sterker is.

14 mei 2021 om 12:43

De huidigr La Liga is natuurlijk ook verzwakt. Barca en Real zijn niet meer zo goed. Ik had een Dortmund in de kwartfinale tegen een Real best nog wel een kans gegeven en Leipzig won vorig jaar nog van Atletico en was veel sterker toen. Bayern is natuurlijk beter dan alle Spaanse clubs. Verder wil ik Sevilla, Villarreal, Betis en Sociedad wel eens zien tegen een Leverkusen, Gladbach, Frankfurt of Wolfsburg. Verder schat ik een Schalke if Hertha als degradatiekandidaten ook gewoon hoger in dan een Eibar of Huesca.

14 mei 2021 om 12:51

Kijk naar de premier league. Fa cup, league cup en competitie (en neem europese cups niet mee). Kijk dan ook naar wat de nationale ploeg doet. Denk dat Duitsland daar ook naar kijkt. Een te vol programma, betekend meer vermoeidheid en meer kans op blessures. Dat staat gelijk aan mindere prestaties op EK en WK.

14 mei 2021 om 13:40

De sterkte van de top zegt weliswaar niet alles maar logischerwijs heel veel over de rest van de competitie - behalve dan in een artificiele situatie zoals bij PSG in Frankrijk maar da's het geval hier niet. Sowieso spelen er van die clubs toch altijd wel een zevental ploegen Europees dus daarmee krijg je toch al een mooie steekproef van het bovenste derde van de competitie, het is niet dat enkel de nummers 1 Europees mogen spelen wat meer voor een vertekend beeld zou kunnen zorgen. De Premier League heeft inderdaad la Liga ingehaald in de breedte en dat weerspiegelt zich dan ook in de huidige ranking, ze staan namelijk op nr 1. Al jarenlang de beste zou ik niet durven zeggen. Al jarenlang de grootste namen jazeker maar door slecht beleid bij veel clubs werd er daar jarenlang ondergepresteerd. Tevens namen sommigen de Europa league totaal niet serieus wat hen wel punten kostte, dit fenomeen zag je minder in andere competities. De Bundesliga kan zowel qua top als breedte gewoon niet aan de grote 2, en nee dat kan ik niet bewijzen zoals de stelling van pythagoras maar dat kan ik evenmin over de keuken kampioen divisie versus de premier league. Ik denk dat het niettemin redelijk duidelijk is.

14 mei 2021 om 14:13

Qua competitie sterkte dus team 1-20 is er echt al een jaar of 5 geen enkele competitie sterker dan de PL. Wat ook logisch is door het enorme geld dat er in die competitie rond gaat.

14 mei 2021 om 14:32

De PL ben ik het mee eens. Maar om nou te zeggen dat La Liga perse zoveel beter is dan de Serie A of de Bundesliga vind ik onjuist. Real, Barca en Atletico zijn toch ook niet de echte top meer. Bayern schat ik hoger in dan al die clubs en Dortmund en Leipzig kunnen prima voetballen tegen die clubs en bewijzen dat ook door prima te presteren in de CL (halve finale Leipzig vorig jaar, dit jaar 1/8ste finales), (kwartfinale Dortmund dit jaar, vorig jaar 1/8ste finales). Atletico en Barca presteren niet veel beter. Real dit jaar dan halve finales, maar daarvoor ook paar keer op rij vroegtijdig uitgeschakeld. De echte top is de Engelse top (voornamelijk City), PSG en Bayern op dit moment.

14 mei 2021 om 12:40

Als of de Serie A perse sterker is die staan al jaren dicht bij elkaar op gebied van de Uefa ranking.

14 mei 2021 om 12:43

Ondertussen, Lorik Cana en Garrincha10, heeft Paul Breitner het hier sec over de Bundesliga, zoals Ruiz_fct terecht opmerkt. Ik denk niet dat hij als oud-voetballer daarmee jullie idolen tekort probeert te doen. Hij brengt de prestatie van Lewandovski ook rechtstreeks in verband met de huidige recordhouder Gerd Müller.

14 mei 2021 om 18:41

Is La Liga niet gewoon een Bundesliga met 2 Bayerns? Een Atletico is niet beter dan ee Dortmund en een Sevilla is niet beter dan een Leipzig. Aangezien La Liga 2 extra teams heeft zou het dus te vergelijken zijn en dan met 4 extra wedstrijden waarvam 2 tegen een Bayern en 2 tegen een degradatiekandidaat. Als ik het zo bekijk is Bundesliga dus juist lastiger om te scoren. Het feit de gouden schoen al 49 jaar niet naar de Bundesliga is gegaan is versterkt dit argument alleen maar. Zelfs Karl Heinz Rummenigge kon geen gouden schoen in Duitsland winnen ondanks zijn 2x Ballon d'Or. Daarnaast valt het wel mee met die Bayern bril want Breitner is net zo goed een Real Madrid legend als een Bayern legend.

En dan te bedenken dat ie een maand geblesseerd was, anders wel de 50 aangetikt denk ik. Wat een speler!

Jongens, ontspannen. Messi en Ronaldo zijn een geval apart. Uitzonderlijke prestatie van Lewandoswki.

Echt nooit gedacht 10 jaar geleden dat Lewandoski de beste spits van de wereld zou zijn nu. Dit is een speler die nooit bekend stond als toptalent zoals bijv. Ballotelli Pato enz. Ik gun het Lewandoski echt van harte om de titel als meest gescoorde speler van de Bundesliga te pakken. Off topic: ik ben nieuw hier maar kijk wel vaak voetbalzone. Wat kan ik van deze gemeenschap verwachten?

14 mei 2021 om 12:00

Geen forse kritiek op Ajax of Ajacieden. En geen forse kritiek op Frenkie en De Ligt. Geen reacties dat er geen behoefte is voor zoveel Frenkie artikelen. Geen reacties dat Frank de Boer een voorkeur heeft voor Ajacieden. Dan ben je wel zo’n beetje safe. Zoals je wel zult begrijpen ben ik nu niet safe 😉.

14 mei 2021 om 12:33

En niet te vergeten een toenemend aantal kleuters zoals Vegitosan, wat dat betreft gaat het niet goed met VZ de laatste tijd @MasterBrain: Als je je gewoon netjes verwoord en niet provoceert dan mag je logischerwijs kritiek hebben op welke speler of club dan ook. Welkom op VZ overigens!

14 mei 2021 om 12:48

Noem me maar een kleuter maar een groot deel van vz deelt dezelfde mening. Je kan haast niet ontkennen dat Vz een Ajax tintje heeft. Vaak genoeg dat een kritische onderbouwde mening over Ajax verwijderd wordt (ook bij mij).

14 mei 2021 om 13:59

Tsja Ajax is de grootste club, niet zo heel erg jaar toch. Zoals eerder trouwens al gemeld; Ajacieden zijn binnen de VZ moderators in de minderheid Vegito.

14 mei 2021 om 12:18

Lewandowski heeft een erg goede techniek en staat altijd op de juiste plaats. Erg koelbloedig voor de goal. Off: sommige leden houden ervan om te provoceren en clubvoorkeur erbij te betrekken, zie hierboven.

14 mei 2021 om 12:46

Off topic: iedereen bedankt voor jullie reacties en zou beloven dat ik me een goede lid zou zijn op dit voetbal site👍🏾.

Ik heb het idee dat Muller het over spelers in Duitsland heeft. Natuurlijk hebben Messi en Ronaldo veel betere statistieken over een veel langere periode, maar dat neemt niet weg dat Lewa geweldig bezig is. Het is ook een uitzonderlijke prestatie van hem. We moeten niet vergeten dat het niveau van Messi en Ronaldo ongekend hoog is en je dit eigenlijk niet mag vergelijken met andere spelers aangezien je dan de stats van Lewa gaat bagataliseren.

14 mei 2021 om 12:30

G. Müller is momenteel dement en heeft bijgevolg geen besef meer. Breitner heeft hier het woord.

14 mei 2021 om 13:41

bedoelde idd Breitner. nog even volhouden. bijna weekend.

Je moet kijken naar gemiddelde statistieken om te zeggen wie de best scorende spits aller tijden is.
Gerd Muller had niet de technische brilliantie, wel het beste instinct in het strafschopgebied en het beste schot om veel doelpunten te scoren. Er waren weinig matchen waarin G. Müller niet scoorde. In zijn minste matchen was hij ook gevaarlijk om een doelpunt mee te pikken.

14 mei 2021 om 12:47

Zoals ooit in 1974, toch Bbayern1990? Dat was een goal waar het instinct vanaf spatte, zo uit die halve draai.

14 mei 2021 om 18:36

Dat is inderdaad een mooi voorbeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
T. MüllerAanvaller3211
L. SanéAanvaller326
A. SiebAanvaller00
R. HoffmannKeeper00
M. NeuerKeeper330
A. NübelKeeper10
L. SchnellerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

345 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Bayern München 29 41 4 0
2019/2020 Bayern München 31 34 5 0
2018/2019 Bayern München 33 22 2 0
2017/2018 Bayern München 30 29 1 0
2016/2017 Bayern München 33 30 5 0
Laatste voetbalnieuws

Polen kent dramatische EK-start na knullige primeur voor Szczesny

Polen heeft zijn openingswedstrijd op het EK maandag verrassend verloren van Slowakije. De Polen kwamen in de eerste helft verdiend op achterstand via een ongelukkige eigen goal van Wojciech Szczesny, het...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 14 juni
José Mourinho wil bij AS Roma een spits die dertig goals kan maken en heeft daarvoor vier opties. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren