Ajax zit achter ‘geweldig talent’ aan: ‘Dat had ik ook bij Bertrand Traoré’

Dinsdag, 11 mei 2021 om 16:52Rian Rosendaal • Laatste update: 17:29

Marc Overmars is druk bezig om Kamaldeen Sulemana naar Ajax te halen. De directeur voetbalzaken was maandagavond samen met scout Henk Veldmate aanwezig bij het duel van zijn werkgever FC Nordsjaelland met FC Kopenhagen (2-2) en het duo zag de vleugelaanvaller het openingsdoelpunt verzorgen. Kevin Diks vindt de interesse van Ajax niet zo gek. De rechtsback van Aarhus GF stond al een paar keer tegenover Sulemana en had toen zijn handen vol aan de pijlsnelle buitenspeler. "Hij heeft iets speciaals."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Kamaldeen Sulemana past in het huidige Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door hakimziyach22)

Ik zou het wel een vreemde transfer vinden. Tadic en Anthony gaan er volgend jaar zeker nog zijn en ook Neres lijkt toch te blijven want ondertussen is die niet zo jong meer en zijn laatste jaar was gewoon niet goed. Dan gaat deze jongen toch veel te weinig speeltijd krijgen? Zeker omdat Tadic bijna nooit een wedstrijd mist. Soms is het ook wel een talent een goede speler niet te halen als hij niet nodig is.

11 mei 2021 om 17:35

Tadic wordt wel ouder, heeft nu vrijwel alles gespeeld, maar misschien heeft ie volgend jaar wel meer rust nodig of bijv een blessure. En Neres en Antony moet je lekker aan de rechterkant laten

11 mei 2021 om 17:38

Tja misschien. En we hebben al genoeg gezien dat Ten Hag Neres ook op linksbuiten durft te zetten.

11 mei 2021 om 18:34

Iedereen wordt ouder, maar Tadic laat nog geen enkele slijt zien, die jongen is zo fit, die speel je niet zomaar uit de basis omdat het zomerbreak is geweest.

11 mei 2021 om 17:38

Neres is niet zo jong meer? Zijn we tegenwoordig op 24 jarige leeftijd al oud? Ajax wil neres verkopen. Dan heb je voor de linkerkant sowieso alleen Tadic aangezien Antony daar gewoon dramatisch speelde altijd. Dit is helemaal geen vreemde transfer. Je hebt goede backups nodig. En dit zijn spelers die je voor veel geld weer door kan verkopen.

11 mei 2021 om 17:39

Dat was meer in verband met zijn prestaties van het afgelopen jaar. Als hij 20 was dan kon dat nog. Maar dat is dus niet zo.

11 mei 2021 om 19:38

@Soccerfan_1 waar haal je vandaan dat Ajax Neres wil verkopen? Lees veel dat die wel weg gaat maar zie dat echt niet gebeuren. Laat hem komend seizoen eerst maar weer knallen. Zou niet weten waarom Ajax hem zou moeten verkopen.

11 mei 2021 om 17:38

Soms is het slim om een speler te halen en dan een jaartje in de luwte te ontwikkelen. Zoals hoe het met Neres is gegaan. Antony vind ik een beetje een uitzondering op de regel, die stond er vanaf dag 1 en heeft bijna alles basis gespeeld, erg knap vind ik dat. Ik denk dat Ajax nu Neres wil verkopen maar zou het prima vinden als ie een jaartje langer blijft, dan kan Sulemana een jaartje aanpassen en later die plek overnemen. Tadic gaat denk ik ook wat meer gerouleerd worden, of in Europa in de spits spelen.

11 mei 2021 om 17:41

Haller niet opstellen in Europa? Lijkt me niet echt te gaan gebeuren. En er gaat niet zomaar de klad in komen bij Tadic.

11 mei 2021 om 18:51

Haller zal tegen een pot 4 ploeg gewoon spelen, en tegen een pot 3 ploeg misschien ook. Maar ten Hag gaat Haller denk ik niet koste wat het kost opstellen als er een betere tactiek te vinden is. Tegen Liverpool vond ik het bijvoorbeeld prima draaien met Tadic voorop, met een zware tegenstander blijf ik dat een aantrekkelijke optie vinden. Voor 2 potjes tenminste. Sulemana zal genoeg speeltijd krijgen als wissel ondanks dat hij pas een jaartje later echt basis kan pakken, naar mijn mening dan.

11 mei 2021 om 19:04

Je gaat de recordaankoop toch niet elke keer als je Europees een topper speelt op de bank zetten?

11 mei 2021 om 20:08

Als het het team ten goede komt, wel. Dat zag je in de Europa League ook. Haller zal zeker zijn kansen krijgen, maar als hij niet levert dan is hij ook gewoon inwisselbaar. Zijn waarde heeft ie al bijna terugverdiend door de goede januari maand waarin we veel afstand hebben genomen van de rest. Als Haller het goed doet in de CL is dat natuurlijk geweldig maar ik verwacht niet dat ie 1 op 1 gaat lopen bijvoorbeeld.

11 mei 2021 om 17:47

Je noemt nu precies 3 buitenspelers op, terwijl ook een Ajax de posities gewoon dubbel bezet wil hebben. Stel er raakt er 1 geblesseerd, dan ben je meteen door je vleugelaanvallers heen. Daarom begreep ik in beginsel wel waarom Ajax Idrissi haalde. Ik begreep alleen vanuit Idrissi niet waarom hij kwam, wetende dat hij normaal gesproken 4e keuze zou zijn achter spelers die na de zomer nog wel in Amsterdam spelen. Voor een jonge speler als Sulemana kan een jaar in de relatieve luwte ook positief uitpakken qua acclimatisering. Ook kan het zo zijn dat Ajax geen spits haalt en dus Tadic daar ook minuten gaat maken, zodat je weer wat ruimte hebt op links,

11 mei 2021 om 17:54

Ja leuk. Maar dan is er dus pas echt kans op veel speeltijd voor hem als er iemand geblesseerd uit ligt. Lang zat vorig jaar in een vergelijkbaar scenario (toen met Tadic, promes en Neres) en die hebben ze toen uitgeleend. Die vierde man krijgt echt weinig speeltijd in normale omstandigheden.

11 mei 2021 om 18:22

Je moet Ziyech niet vergeten, die stond vorig jaar rechts buiten. Vier Spelers voor twee posities lijkt mij gewoon prima.

11 mei 2021 om 17:47

Tadic kan nog in de spits of op het middenveld en zo'n speler moet altijd even wennen, sommigen staan er vanaf dag 1, dat dachten we met Kudus ook maar die heeft bv. door blessures weer een terugslag gehad. Alvarez heeft ook zeker een jaar moeten wennen.

Ajax speelt een hoop wedstrijden per jaar, dit jaar het gevoel gehad dat we iets te dun zaten qua dubbele bezetting. Het is dat een Klaassen en Tadic gewoon het hele seizoen fit zijn geweest bijvoorbeeld.

11 mei 2021 om 17:55

Het probleem is dan natuurlijk wel dat als iedereen fit blijft, wat de laatste jaren heel vaak zo geweest is, dat er dan echt weinig speelminuten over zijn. Want Neres en Anthony gaan ook gewoon heel veel willen spelen.

11 mei 2021 om 18:48

Het is algemeen bekend dat Neres als Nico te kennen hebben gegeven dat ze een volgende stap willen maken en Marc is dus al bezig met vervangingen.

11 mei 2021 om 19:26

Het is niet voor niks dat ze een buitenspeler huurde dit jaar , dit had te maken met blessures . Dus een extra buitenspeler kan geen kwaad .
En dat Labyad zo veel speelde was ook niet geboren uit luxe, met de speler er eventueel bij heb je meer keuzes

11 mei 2021 om 18:03

Neres komt terug van een blessure, als die zijn oude niveau weet te halen kan hij misschien wel weg zijn in de winter. Dan heb je nog Tadic en Antony over op de vleugels. Aangevuld met deze jonge man en misschien nog iets uit de jeugd. Regeren is vooruit zien ...

11 mei 2021 om 18:06

Inderdaad. En dan zie je nu dat er nog 4 spelers zijn voor op de flanken. Want Labyad is gewoon de perfecte vierde man. En ondertussen kan misschien Unuvar ook eens meetrainen en meespelen.

11 mei 2021 om 18:17

Als die goed genoeg is speelt die meteen, als die de tijd nodig heeft kan die een jaar in de luwte spelen. Ajax kan het zich permitteren. Ik zie er de voordelen wel, voor alle partijen.

11 mei 2021 om 18:24

Als die goed genoeg is dan betekent dat dat Neres of Anthony keuze nummer 4 wordt. Het lijkt me niet dat die daarop zitten te wachten.

11 mei 2021 om 18:26

Neres is al maanden uit vorm en lijkt me bij een goed bod te mogen vertrekken. Antony heeft potentie, maar speelt ook absoluut niet 50 wedstrijden de pannen van het dak. Natuurlijk blijft Tadic gewoon vaste basisspeler. Met het eerdere vertrek van Promes en het naderende vertrek van Idrissi is een extra buitenspeler absoluut wenselijk.

11 mei 2021 om 18:34

Maar wie gaat er een goed bod neerleggen voor neres? En wat is een goed bod? 20 miljoen? Als Neres vertrekt is het een te begrijpen transfer. Anders zadel je een jonge speler op met weinig speeltijd in een normaal seizoen.

11 mei 2021 om 18:50

Neres speelde de laaste weken goed en kwam steeds dichter bij zijn oude niveau. Afgelopen zondag niet meerekenen want toen speelde iedereen nog met champagne in hun lijf.

11 mei 2021 om 18:45

Ajax speelt aal jaren op 3 fronten en daar heb je een zo'n breed mogelijke selectie bij nodig. Iedereen die goed is komt dan aan spelen toe.

11 mei 2021 om 19:15

Ajax heeft nu 3 echte buitenspelers voor 2 posities, daar kan dan best nog iemand bij als je de posities dubbel bezet wilt hebben. Zeker zolang Tadic ook de backup is voor Haller.
Daarnaast is het maar de vraag of Neres blijft. Ajax zal zeker niet de hoofdprijs voor hem krijgen die 2 jaar geleden mogelijk was maar ze zien in hem wel een speler die deze zomer voor een aardig bedrag zou kunnen vertrekken. Verder wil Ajax als het kan door selecteren door een aantal jongens die nu 2e keus zijn te laten vertrekken, o.a. Labyad en Traore worden daar genoemd. Als je dan een aanvallend talent kan halen voor een vergelijkbaar bedrag lijkt me dat zeker een optie.

11 mei 2021 om 19:20

Dit is toch gewoon logisch als er 2 misschien 3 aanvallers uit het team vertrekken? Idrissi gaat weg, Brobbey gaat weg en Traore, Neres en Labyad mochten bij een goed bod vertrekken. Dan is het toch logisch dat je vervangers haalt? Zal me niet verbazen als Ajax 2 aanvallers haalt. Wie vervangt Tadic anders als hij geblesseerd is? Of wie vervangt Haller? Traore lijkt te licht bevonden.

Goede speler hoor je iedereen zeggen, wauw wat is hij snel, zo lang dag maar geen Lukoki is of zo haha. Nee maar als je zo lang scout moet je wel weten dat hij iets speciaal is. Die jongen zal toch ook gecharmeerd zijn. Misschien kan je nog een speler gebruiken om de prijs te verminderen. Zou hopen op Labyad bijvoorbeeld, alleen denk ik dat ze scouten op kwaliteit in Denemarken... man man man wat hoop ik dat die weg is volgend seizoen, zelfs EtH begreep het op een gegeven moment. Is ook voorbijgestreefd door Ekkelenkamp wat genoeg zegt.

11 mei 2021 om 17:41

Beetje flauw om zo over Labyad te spreken. Die jongen doet zijn best en ondanks kwaliteit kan je best respect hebben. Labyad heeft nooit geklaagd, altijd gewerkt en zijn doelpunten gemaakt. Labyad is ouder dan Ekkelenkamp dus logisch dat je op een gegeven moment voorbij wordt gestreefd door een jongere speler, die maakt immers meer ontwikkeling door.

On: als ik dit fragmentje zie vind ik het doelpunt niet zo bijzonder. Deze had ik ook wel gemaakt. Tegelijkertijd heeft hij dus wel snelheid en maakt hij het doelpunt wel, Ajax is al langer gecharmeerd van hem en voetbalzone heeft eerder een profiel geschreven. Ik verwacht ook wel degelijk dat deze jongen nog wel meer kan en zou het mooi vinden als Ajax een extra kwaliteitsimpuls heeft qua buitenspelers. Wel moet er doorgeselecteerd worden en mag Neres een volgende stap maken en Labyad het buitenland gaan verkennen in een leuk middenmoter team Italie of Spanje kan die vast wel aardig, of misschien Frankrijk waar jongens met Marokkaanse roots het ook vaak best wel goed doen!

11 mei 2021 om 17:47

Ze hebben Jensen al aan ze verhuurd om de verhoudingen goed te houden, dus Marc was hier al mee bezig Natuurlijk zal die jongen gecharmeerd zijn, maar dat zal hij van clubs als United ook zijn. Hij heeft aangegeven dat hij wil spelen, ongeacht welke club het wordt. Ik ben heel benieuwd wat het verhaal van Overmars dan is naar zo'n jongen, maar het verleden heeft bewezen dat je Overmars daar wel op kan vertrouwen. Het feit dat Kudus ook bij Ajax zit zal een heel groot voordeel zijn. Hij zou ook nog de casus Lainez voor kunnen houden, toch fijn dat die jongen niet kwam zodat je kunt vertellen hoe het loopt als je niet voor Ajax kiest, hehe.

Haha, zelfs in Denemarken heeft Marc zijn typerende koffietje.

Ben wel benieuwd naar al die berichten! Hoop niet dat het meteen een recordtransfer moet zijn om hem binnen te halen

Gewoon halen Ajax. Als je door wil komen in de CL moet je gewoon 4 a 5 wissels hebben die net zo goed zijn als de basis. Uiteindelijk gaat Neres dit jaar nog weg anders volgend jaar. Dan kan deze jongen een jaartje ontwikkelen en pas je hem zo in. Ajax heeft ook gewoon geld om dit soort aankopen te doen en het is een jong talent waar veel rek in zit.

11 mei 2021 om 17:50

Inderdaad en dan Ihattaren er nog bij voor het middenveld als creatieve 10 en Labyad slijten. Een defensieve middenvelder hebben we ondertussen niet meer nodig, Alvarez doet het goed en Taylor komt eraan, met Klaassen en Martinez/blind heb je nog opties.

Alleen linksachter moet er wat bij, misschien wel twee als Tagliafico vertrekt. Ik ben fan van Van de Ven van Volendam dat zou er al een kunnen zijn en dan bv. van Aanholt nog.

Alleen om die salto zou je hem al halen.

11 mei 2021 om 18:09

Het is bijna Hugo Sanchez.

Ik zou hem zeker halen. Je moet gewoon de flanken dubbel bezet hebben. Ik verwacht ook dat Neres en Labyad voor een transfer gaan komende zomer. Had alleen gehoopt dat Sontje Hanssen en Unevar al wat verder zouden zijn.

11 mei 2021 om 18:10

Unuvar en hanssen vallen zeker niet echt mee, maar zijn nog wel jong. Maar ze moeten wel veel gaan spelen. Zelfs in de KKD spelen ze niet altijd.

Ik hoop dat Overmars gisteren ook de speler Schjelderup heeft gevolgd. In mijn ogen ook een goede speler, alleen door zijn jeugdige leeftijd wat onrustig. Maar het zou mij niet verbazen dat hij het volgende pareltje van FCN wordt. Trouwens, ik denk niet dat je bij FCN de spelers voor een appel en een ei op kan halen, ik ben bang dat de verkoopprijs toch echt bij de 100 milj DKK ligt, zoals hier in Denemarken wordt gefluisterd. FCN moet het juist hebben van dit soort spelers: jong halen en daarna voor een flinke prijs verkopen. Dat is het bestaansrecht van de club. Trouwens, bij FCK (de tegenstander van gisteren) loopt er ook een rond, Jonas Wind, volgens mij heeft hij nog betere statistieken dan Kamaldeen.

Misschien weer eens wat Nederlandse spelers opleiden ipv een soort van vreemdelingenlegioen worden. Allerlei Zuid-Amerikanen en Afrikanen de kans geven en opleiden en in de tussentijd Nederlandse talenten wegkopen bij andere clubs en laten verpieteren op de bank. Brobbey is een goed voorbeeld van dit beleid. Was toch veel mooier geweest een goede Nederlandse spits dan een Fransman, Ghanees, Burkinees, Brazilianen en een Serviër in de aanval. Alleen buitenlanders kopen als ze echt het team verbeteren a la Tadic!

11 mei 2021 om 18:11

Heb jij het over Ajax dat elk seizoen een paar topspelers uit de eigen jeugd brengt in het eerste?

11 mei 2021 om 18:19

Je hebt het over beleid maar komt met 1 voorbeeld. Dat laat nog altijd geen trent zien. Feit is dat Ajax genoeg zelf opgeleiden eerste elftal spelers in het veld heeft staan, kan ze wel voor je benoemen maar denk dat je ze zelf ook wel kan bedenken.

11 mei 2021 om 19:46

Zo makkelijk dit, ze zijn anderhalf jaar bezig geweest om het contract van Brobbey te verlengen, nog voordat hij zijn debuut in Jong Ajax had gemaakt. En daarna zijn er pogingen ondernomen om zijn contract te verlengen toen hij bij Jong Ajax speelde, en toen hij bij het eerste kwam met als enige concurrenten Huntelaar (van wie duidelijk was dat hij ging stoppen) en Traore. En daarna nog een keer toen huntelaar weg was en hij 2e spits zou worden achter Haller. Alleen als er dan een buitenlandse club met een salaris komt van 3 miljoen netto dan kan Ajax niet mee (dat is meer dan de groot verdieners nu, het is ongeveer hetzelfde salaris als wat vd Beek bij united krijgt (6 miljoen brutto). Lijkt me niet dat dat iets te maken heeft met het beleid van Ajax.
Ajax leid nog steeds veel eigen jeugd op, er breken elk jaar een of twee jeugdspelers door, dat zijn er nooit structureel meer geweest. Ook niet in de jaren 90 onder van Gaal en ook niet onder Frank de Boer. Er is geen enkele top club waar het er wel meer zijn.
Volgens mij is het beleid juist dat Ajax die eigen jeugd aanvult met kwalitatief goede spelers. Neres en Antony behoren met Berghuis en Gakpo tot de beste buiten spelers uit de eredivisie, dus betere alternatieven zijn er niet binnen Nederland. En bij Ajax geld nog steeds dat als je goed genoeg bent je ook speelt, kijk bijvoorbeeld naar Rensch en Timber die Schuurs en Klaiber uit de basis houden.

Maar moet je een knul van 19 uit het buitenland halen als je zelf niet blij bent dat je eigen spelers op die leeftijd naar het buitenland gaan. Lijkt me voor de ontwikkeling van deze speler ook niet best.

11 mei 2021 om 18:58

Zlatan was ook een uitzonderlijk talent die voor 10 miljoen gld op jonge leeftijd naar Ajax kwam dat in die tijd ook niet goedkoop was. Misschien is het nu weer een buitenkansje want Ajax wilde hem al tijdens de winterstop.

Ik vind het een groot risico, deze jongen speelt gewoon bij een Deense middenmoter leuk mee te ballen. Dat je met Kudus een redelijk talent haalt dat zich eindelijk weer een beetje laat zien, betekent niet dat alles wat daar zit goed is.

ik ben het ermee eens dat als Neres weg is je snelheid nodig hebt op de vleugels voor variatie. maar de voorzetvariatie op het moment heeft Ajax ook niet. Het is alleen Tadic die met redelijke voorzetten komt. Als je een spits koopt voor 22,5 miljoen en je koopt dan snelle buitenspelers die naar binnen trekken , dan heb je een andere spits nodig. Ajax speelt over het algemeen met veel druk naar voren en als ze de bal achterin veroveren gaat de opbouw alsnog vaak langzaam. Dan heb je juist technisch begaafde spelers nodig met een voorzet en iemand die doelpunten kan maken. Ik zou ten aller tijden Berghuis proberen, kost niet veel, is een garantie op voorzetten en goals. Met sulemana moet je afwachten of hij in de Ajax stijl gaat passen. OK, berghuis verkoop je daarna niet meer voor veel maar voor die kleine som moet je dat op de koop toenemen. als je ziet hoe weinig rendement Antony nog heeft als jonkie, moet je je echt afvragen wat je denkt te bereiken om Sulemana aan te trekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

SeizoenClubW
2020/2021 FC Nordsjælland 29 10 8 1
2019/2020 FC Nordsjælland 13 4 5 0
Laatste voetbalnieuws

Kamaldeen Sulemana is in Amsterdam: komende dagen cruciaal

Kamaldeen Sulemana verblijft in afwachting van zijn medische keuring in Amsterdam, zo meldt De Telegraaf woensdagavond. De aanvaller van FC Nordsjaelland overnacht in een hotel in de hoofdstad, maar het is...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren