De Boer over rechtsbackpositie: ‘Hem kun je rustig tegen een topspeler zetten’

Zondag, 9 mei 2021 om 11:32Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:54

Frank de Boer staat zondagmorgen bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN uitgebreid stil bij zijn keuzes op de rechtsbackpositie. De bondscoach experimenteerde tot op heden met verschillende spelers, onder wie Kenny Tete, Hans Hateboer en Denzel Dumfries. Ook de naam van Rick Karsdorp wordt niet onbesproken gelaten in het voetbalpraatprogramma, daar de oud-Feyenoorder aan een sterk seizoen bezig is bij AS Roma. Op de linksbackpositie laat Hans Kraay junior de naam van Mitchel Bakker vallen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door jk-ajax)

Nou nu gaan er weer genoeg reacties komen dat Hateboer in een 5-3-2 speelt en daarom niet tot wasdom komt in het Nederlands elftal, maar als wij 5-3-2 gaan spelen, dan kan die opeens wel ballen aannemen en voorzetten geven? Zelfde geldt voor Karsdorp dat het alleen een optie is als je 5-3-2 gaat spelen, omdat die verdedigend te kort komt? Terwijl Dumfries nou toch ook niet echt een verdedigend wonder is? Alsof hij 4-3-3 onder de knie heeft en Karsdorp niet weet wat die moet doen? Al met al is het lood om oud ijzer en zou ik gaan voor Dumfries of Karsdorp. Tete heeft werkelijk nog nooit wat toegevoegd in het Nederlands elftal en Hateboer maak ik maar geen woorden aan vuil. Die moet gewoon lekker zijn wedstrijdjes voor Atalanta spelen, want blijkbaar kan die daar wel ballen aannemen en voorzetten geven.

9 mei 2021 om 12:53

Nou wat me vaak wel opvalt is dat Nederlanders veel en veel te kritisch zijn. Als je een fout maakt kan je meteen niet meer voetballen. Elke keer ja spelers die hier niet zo bijzonder waren doen het goed in het buitenland. Misschien omdat er dingen worden verwacht die niet realistisch zijn en iemand na een paar fouten meteen een matige speler is.

9 mei 2021 om 14:33

Nou ja, iedereen kan toch zien dat Hateboer en Dumfries op technisch vlak niet goed zijn? Noem eens 1 goede back bij een grote Europese club met een slechte techniek. Ik kan er namelijk geen opnoemen. Als je ziet wat er in de afgelopen 7 jaar allemaal gebeurd is, vind ik helemaal niet dat we te kritisch zijn. Dergelijke kritische geluiden zul je waarschijnlijk overal wel vinden. Ik vind juist dat we iets te snel geweldig vinden. Als een speler even leuk speelt in de Eredivisie, schrijven we 'm direct naar Oranje om er later achter te komen dat het pure middelmaat betreft.

En Bakker, waarom wordt die naam nu weer genoemd? Die heeft juist de laatste wedstrijden in de CL laten zien nog helemaal niet klaar te zijn voor het grote werk. Niets om je voor te schamen natuurlijk, maar Bakker heeft nog wel wat ontwikkeling nodig voordat hij überhaupt opgeroepen moet worden.

9 mei 2021 om 11:53

Ook bij JO viel het niet mee, snap weinig van de suggestie.

9 mei 2021 om 12:17

Toch lastig in te schatten. Hoe zou een Wijndal bv zich daar staande houden? De Eredivisie is toch van een veel minder niveau

9 mei 2021 om 12:31

Dat is inderdaad niet te zeggen, maar wat we wel met zekerheid weten is dat Bakker zich niet staande houdt

9 mei 2021 om 13:00

Ik hoop dat Blind weer op tijd herstelt is

9 mei 2021 om 13:11

Laten we dsn ook maar meteen de linksback van Rkc oproepen. Daar kunnen we namelijk ook nog niet stellen dat ie het niveau niet aan kan. Wat een redenatie van niks. Bakker moet niet mee, maar dit is wel een argument van niks. Feitelijk zeg je dat hij niet mee moet, omdat hij de enige is die wel op t allerhoogste niveau geacteerd heeft.

9 mei 2021 om 12:20

Er zijn weinig Nederlandse spelers die op dat niveau (halve finale CL) hebben gespeeld. Tevens speelt hij ook nog bij een Europese topclub, dan is het helemaal niet vreemd dat zijn naam wordt genoemd. Het is nou niet zo dat we heel veel beters hebben op het moment.

9 mei 2021 om 12:41

Het gaat erom niet of je op dat niveau gespeeld hebt, het gaat erom dat je op dat niveau aangetoond hebt het aan te kunnen. En dat kan Bakker duidelijk niet. Het ging zover dat zijn teamgenoten hem gingen negeen en de bal niet meer wilde geven.
Het is dus heel raar dat zijn naam genoemd wordt, we hebben veel betere opties.

9 mei 2021 om 14:58

Veel betere opties: zoals? En hebben die het kwartfinale CL aangetoond? Wijndal is allemaal leuk maar het is ook maar afwachten hoe hij dat op dát niveau laat zien. Bakker kent veel zwaardere weerstand dan de jongens hier in de ED. Beertje scheef vergelijken dit!

9 mei 2021 om 12:44

Dat hij genoemd wordt is niet zo gek. De linksback positie is toch een beetje een zorgenkindje. Wijndal heeft zich nog niet op een hoger niveau dan de eredivisie bewezen. Bakker viel door de mand in de Champions League. Blind is ook niet de ideale back door gebrek aan snelheid. Van Aanholt heeft denk ik ook niet het gewenste niveau. Haps speelt nooit meer als linksback. Dan blijft er niet veel over.

9 mei 2021 om 12:49

Maar goed, we hebben het ook over namen als Timber, Gakpo en noem ze allemaal maar op. Die hebben nog helemaal niet in de CL gespeeld of althans, geen relevante rol. Laten we wel zijn; je kunt betwijfelen of er buiten Gravenberch een jong talent is die wel aan zou kunnen haken bij Psg. De Eredivisie is nou ook niet bepaald een graadmeter voor internationaal voetbal. Dat hebben we in de slechtste jaren van het Nederlandse internationale voetbal wel pijnlijk goed kunnen zien.

9 mei 2021 om 12:56

Zeker waar. Al heeft bijvoorbeeld een Timber met Ajax wel een uitstekende indruk achtergelaten in Europese wedstrijden na de winterstop. Los van dat, zou ik het voor Timber nog veel te vroeg vinden. Je moet natuurlijk altijd een goede mix zien te vinden tussen ervaren spelers en talenten uit de eredivisie. Dat is nou eenmaal de positie waar oranje in zit. We zijn geen Frankrijk die makkelijk 3 bijna gelijkwaardige teams kunnen opstellen

9 mei 2021 om 13:39

Maar ik vind de beoordeling altijd zo scheef. Ik bedoel; die jongen heeft tegen Lille, Young Boys en Roma gespeeld. Dat is de bodem van de Champions League en lager. We praten een Timber omhoog omdat hij het aardig doet in de Eredivisie en meekomt in de Europa League, maar we hebben anderzijds twijfels bij een Karsdorp die het goed doet in een veel betere competitie bij zo'n tegenstander van Ajax. Die dubbelzinnigheid vind ik heel selectief altijd. Daarmee bedoel ik jou overigens niet. Het is natuurlijk wel zo dat (zelfs) Ajax-talenten veel vaker tegenvallen dan dat ze meevallen op internationaal niveau.

Dumfries en Karsdorp voor rechts en Wijndal en Blind voor links. Zo lastig is die keuze toch niet, lijkt mij? En met Virgil, De Vrij, De Ligt en Aké de beste verdedigers ter wereld.

9 mei 2021 om 12:09

Ik snap je reactie niet helemaal. Je gaat me toch niet vertellen dat je Wijndal, Dumfries en Karsdorp de beste verdedigers ter wereld vindt? Van Dijk, de Ligt en de Vrij staan wel in dat rijtje, maar de rest bij lange na niet. Aké speelt niet zoveel bij City (oké deels door blessure) en de rest speelt nu of eindelijk een aardig seizoen (Karsdorp) of vrij aardig en de Eredivisie, met wel wat potentie (Wijndal en Dumfries). Buiten dit alles: waar is Veltman? Draait een goed seizoen, vorig seizoen ook al en Premier League is toch Premier League. Daarbij heeft hij het voordeel, wat andere hier genoemden niet hebben, centraal en rechtsback te kunnen. Daarbij heeft hij óók als wingbaxk gespeeld bij Brighton.

9 mei 2021 om 12:17

Blijft lastig he dat lezen.

9 mei 2021 om 13:11

Als je een 5 mans verdediging Blind - de vrij - van dijk - de ligt - dumfries/karsdorp hebt....nou, niet verkeerd....op papier

9 mei 2021 om 12:30

Waarom geen Veltman op rechts? Hij doet het uitstekend in Engeland. Zo geweldig doet Dumfries het immers niet altijd. Edit: Schaar je Aké onder de beste verdedigers ter wereld???

9 mei 2021 om 12:53

Het probleem met Veltman is wel dat je er aanvallend niet veel aan hebt. Bovendien is Veltman niet ineens een veel betere speler dan hij was. Hij speelt met alle respect bij Brighton. Pieters was ook jarenlang een gewaardeerde kracht bij Stoke City in de Premier League. Ik opteer gewoon voor Dumfries en Karsdorp in deze vorm. Veltman kun je wel meenemen als multifunctionele speler, maar Tete kan echt niet. Daar heb je helemaal niets aan aan de bal.

9 mei 2021 om 13:03

Kyle, omdat Karsdorp daar gewoon de beste optie is. Ik lees hier zo vaak dat hij niet kan verdedigen, maar dat is niet waar. Ten eerste moet hij bij Roma tactisch gedisciplineerd spelen, ten tweede liet hij al bij Feyenoord juist zien dat je niet zo makkelijk langs hem komt als hij rechtsback staat. Hij is bloedsnel, heeft het lef om zich overal voor te gooien en heeft een scherpe sliding in huis. Het is geen Maicon, maar hij kan echt wel verdedigen. Bij Roma belangrijk zijn vind ik ook veelzeggender dan bij Brighton. Veltman heeft een goed seizoen en je kan hem om een boodschap sturen, maar ik vind dat De Boer überhaupt niet om Karsdorp heen kan. Komt nog eens bij dat al gebleken is dat Berghuis-Karsdorp een goede tandem is

9 mei 2021 om 13:27

@Bobiku, ik maak geen vergelijking met Karsdorp, maar met Dumfries. Ik vind zelf dat Veltman op dit moment beter is dan Dumfries en daarnaast ook multi-inzetbaar. Veltman draait trouwens al jaren goede seizoenen, ook volgens de statistieken van OPTA. Tot slot: volg je hem in Engeland? Want hij is aanvallend veel beter geworden.

9 mei 2021 om 13:43

"veltman draait trouwens al jaren goede seizoenen" - Dat is natuurlijk niet zo lastig als ervaren speler in een veredelde jeugdcompetitie. Dat zegt niet zoveel. Anders was er wel een grotere club voorbij gekomen dan met alle respect Brighton. Begrijp me niet verkeerd; je kunt Veltman prima meenemen. Echter zou ik 'm alleen als back opstellen als je een stand moet veiligstellen. Ik vond Karsdorp in potentie sowieso altijd de beste rechtsback die we hebben, maar ik had niet meer verwacht dat hij die verwachting nog in zou lossen na z'n fysieke problemen.

9 mei 2021 om 17:14

volgens Opta hoorde Veltman bij de 5 beste verdedigers ter wereld bij Ajax. die statistieken zou ik niet al te serieus nemen. hij doet het nu bij Brighton idd wel goed

10 mei 2021 om 10:27

Komt Japie nog even Veltman bashen met onzin argumenten. Ik dacht al waar blijft hij. Haalt zelf vaak statistieken aan, maar als ze tegen zijn verhaal ingaan niet te serieus nemen 😂. Veltman is al jaren steady en dat kan je van Karsdorp niet zeggen. Maar goed vorm van de dag kan ook doorslag geven. Die Veltman trouwens wel heeft, een uitstekende vorm.

10 mei 2021 om 10:54

@Sirius, uh, Dumfries speelt met alle respect bij PSV. Dus dat noem ik geen argument.

Het moge dus duidelijk zijn dat dumfries en tete meegaan naar het EK, de Boer is zo ongelovelijk éénkennig.

Bakker kan niet eens een bal in de voeten spelen onder druk haha, wat is die gast overschat zeg. Ik zou overigens het oproepen van Veltman terecht vinden, draait een goed seizoen en je hebt spelers in vorm nodig.

9 mei 2021 om 12:42

Het valt me ook wel op dat jonge vertrokken spelers van Ajax die niet helemaal door de voordeur vertrekken, weinig nog goed kunnen doen onder sommige Ajacieden. Bakker speelt veel bij Psg, terwijl Botman steevast basisspeler is bij Lille. Dan hebben we het wel over de nummers 2 en 1 van Frankrijk. Misschien niet de allersterkste competitie, maar zeker een stuk sterker dan de Eredivisie. Als ze er echt niets van konden, stelden ze 'm bij die clubs niet op. Het is geen schande om als onervaren 20-jarige moeite te hebben om aan te haken bij Psg. Zo'n Timber die nu helemaal de hemel in word geprezen, zal daar ook alle zeilen bij moeten zetten om mee te kunnen komen. Nu zeg ik niet gelijk dat je een Bakker maar bij de selectie moet halen, maar dat er meer speelt bij jouw beoordeling over Bakker, dat is wel duidelijk (met alle respect natuurlijk).

9 mei 2021 om 13:13

Helemaal eens. Kan iedereen wel lacherig doen dat hij het moeilijk heeft tegen Sane. Maar ik wil Wijndal wel eens zien tegen hem. Is toch net een ander niveautje dan Nunnely van Willem II of zo.

10 mei 2021 om 09:14

De wedstrijden van Bakker in de CL en zijn minuten bij Jong vond ik allemaal tegenvallen, daar baseer ik op dat hij er naar mijn mening vrij weinig van kan. Het is dat PSG geen goede bezetting heeft op de linksback positie waardoor Bakker nog flink wat minuten mag maken en dat geeft ook meteen een vertekend beeld. Zelfs zijn teamgenoten irriteren zich aan hem.. Dat hij het niveau niet heeft in mijn ogen heeft niets te maken met dat hij bij Ajax vertrokken is, dat maakt me eigenlijk niet zoveel uit hij heeft een prachtige carriere vooralsnog dus het is hem zeker gegund. Botman idem dito, maar bij hem werd eerst Ajax belachelijk gemaakt omdat hij fantastisch was en het was onbegrijpelijk. Toen er meer naar Lille gekeken werd en ook Jong-Oranje bleek dat hij vooral goed is met geen ruimte in de rug bij een verdedigende speelstijl. Daar rendeert hij fantastisch in en dan krijg je uiteraard een reactie terug vanuit Ajax perspectief. Maar ook bij hem heb ik geen enkele rancune maar ik snap je reactie wel want ook ik zie het vaak voorkomen.

Misschien moet iemand Frank de Boer eens vertellen dat je de Eredivisie niet als graadmeter moet nemen voor het niveau van een speler. Het is namelijk allang gebleken dat je er dan bedrogen uit komt. Dumfries mag dan in de Eredivisie uitblinken in het fysieke aspect, maar in het buitenland hebben ze allemaal longen als een paard. Als je dan verder inzoomt op de technische kwaliteiten van Dumfries, is dat gewoon vrij beperkt op internationaal niveau.

9 mei 2021 om 14:20

Helemaal mee eens Sirius.

Bakker viel me ontzettend tegen in de CL-wedstrijden die ik van hem gezien heb. Dat is natuurlijk het hoogste podium wat er is, maar toch was het opvallend dat hij door zijn medespelers niet aangespeeld werd.

Bij Tete was dat in zijn Ajax tijd zo ja. Nu is hij verdedigend ook niet zo steady dat hij iedere topspeler een lastige avond bezorgt. Vraag me af waar de Boer zijn meningen op baseert. Hoe de spelers nu spelen of hoe ze onder hem bij Ajax speelden?

9 mei 2021 om 12:59

Bij Tete kijkt hij helaas naar hoe hij speelde in zijn Ajax periode. Dat heeft De Boer zelfs al een keer in een interview aangegeven.

9 mei 2021 om 13:53

Waar bazeer jij dit op Benzema. Ik kijk regelmatig wedstrijden van Fulham en Tete maakt het top wingers enorm lastig dus begrijp Frank de Boer z'n uitspraak helemaal. Zet maar straks Kardorp of Dumfries tegen een Mbappe, Sancho etc. We hebben het ook met Dest gezien hoe enorm je dan door de mand valt als je niet vaak genoeg de bal hebt. Speler Als Tete moet erbij voor tactische reden.

9 mei 2021 om 13:57

Tete wordt net zo goed dolgedraaid door Mbappe en Sancho. Hij is verdedigend wat stabieler dan de andere opties, maar nog steeds niet goed genoeg.

9 mei 2021 om 14:05

Dan heb ik andere mening dan jij Benzema. Ik heb hem wedstrijden zien spelen in de PL maar ook o.a. tegen Neymar met Lyon waar hij hem echt in ze broek zak had. Enorme bijter die zulke type spelers enorm lastig maakt omdat die ongelofelijk snel is en de beuk erin gooit.

Oh Frank, en waarom speelt Tete dan niet bij Real in de basis maar was een wisselspeler bij Lyon en gaat zo degraderen uit de Pl,

zet die pet nou eens af dat iedereen die jij hebt laten debuteren een topspeler is

9 mei 2021 om 12:57

Kenny terugspeelbal, kon bij Ajax toen ook niet mee. Kan totaal niet voetballen en is een matige verdediger. Timber is verder

9 mei 2021 om 14:01

Kenner1986 kijk je alleen teletekst uitslagen of kijk je ook serieus wedstrijden van Fulham? Ik vind je uitspraken namelijk niet rechtvaardig. Hij speelt namelijk super stabiel bij Fulham en heeft het top wingers knap lastig gemaakt dit seizoen. Wijnaldum speelde ook bij Newcastle en degradeerde. We zien waar hij is geëindigd. Ik snap Frank ze uitspraken heel goed kan me namelijk nog een wedstrijd herinneren van PSG vs Lyon waar Tete Neymar compleet in ze zak had. Type speler die je gewoon nodig hebt als bepaalde tactische beslissingen maakt op een EK.

9 mei 2021 om 14:25

ik zie Fulham zijn wedstrijden , en ja meestal valt hij me niet mee, zeker voetballend. En nogmaals, als hij echt zo goed was geweest als FDB zegt , zat hij wel bij een topclub Waarom stond hij er nooit in bij Lyon dan? Hij is best een aardige back voor niveau fulham maar we hebben het hier over NL elftal en hebben gasten nodig die tegen toplanden meekunnen , en dan heb ik m’n twijfels

9 mei 2021 om 15:01

Aah okey ik snap je mening maar ik vind op basis van Frank zijn uitspraken het heel logisch om een type Tete als rechtsback mee te nemen naar het EK. Het feit dat Tete niet bij een topclub speelt is dat zijn kwaliteiten niet naar boven komen bij voetballende clubs zoals de meeste topclubs maar ook NL elftal die graag aan de bal is. Hij speelde in de jeugd bij Ajax Centraal verdediger waar hij veel meer tot zijn recht komt met z'n kwaliteiten. Alleen komt die net lengte tekort. Maar als je wilt ingraven "park the bus" of tegen een hele bewegelijke buitenspelers moet spelen waar de 1 op 1 heel cruciaal is dan heb je Tete nodig en ga je het heel moeilijk krigen met types als Dumfries, Karsdorp en Hateboer.

Als ik de artikelen hier lees, en de goede reacties hier, kunnen ze beter wat users van voetbalzone tegenover Frank de Boer zetten ipv deze mensen.

Waar bleven de kritische vragen, daar is toch genoeg reden voor?

9 mei 2021 om 13:51

Ons kent ons, hè. Ik denk dat de perschef slim genoeg was om dat scenario te voorkomen. Bovendien heeft De Boer nog geen keuze gemaakt, waardoor kritische vragen wat lastiger wordt. Echter twijfel ik er niet aan dat hij gewoon doorgaat wat hij al deed. Als we De Boer met 1 zin accuraat kunnen omschrijven, is dat: "vastzitten in z'n eigen ideeen".

Als er een goede back up is voor Dumfries, is dat Rensch/ Timber. Die gasten hebben zich stormachtig ontwikkeld en zijn 2 klassen beter dan Tete, Karsdorp, Hateboer en de ideale back up van Dumfries. Rensch kan je ook als linksback gebruiken. Die gasten hebben aangetoond re leveren in top wedstrijden, hebben een hoop competitie, CL en EL duels gespeeld. Zijn wel jong maar zeker een meerwaarde op dit moment. En beter dan de genoemde opties.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger30
D. DumfriesVerdediger32
P. van AanholtVerdediger30
F. de JongMiddenvelder30
D. BlindVerdediger30
G. WijnaldumMiddenvelder33
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

39 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren