Juventus sloeg deze maand twee biedingen op Matthijs de Ligt af

Zaterdag, 8 mei 2021 om 13:45Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 13:57

Juventus is niet van plan om na twee seizoenen al afscheid te nemen van Matthijs de Ligt. Volgens de zaterdageditie van Tuttosport heeft de Italiaanse topclub ‘in de voorbije tien dagen’ formele biedingen van Barcelona en Chelsea op de 21-jarige verdediger annex Oranje-international afgeslagen. Het dagblad uit Turijn schrijft dat De Ligt ‘absoluut niet te koop is’ en ook De Ligt zelf zou geen transfer verlangen.

Ajax en Juventus kwamen 2019 tot een vergelijk over een transfersom van 75 miljoen euro voor De Ligt, die een contract voor vijf seizoenen ondertekende. Ajax ontving de transfersom niet in één keer, maar krijgt deze gespreid over vijf jaar. De Ligt werd door la Vecchia Signora binnengehaald als de beoogde opvolger van Giorgio Chiellini op korte termijn, maar een zware blessure bij de veteraan zorgde ervoor dat de Nederlander sneller dan verwacht een basisplaats kreeg.

De Ligt kwam in zijn eerste seizoen tot 39 duels in alle competities voor Juventus en veroverde zowel de landstitel als de Supercoppa. In deze voetbaljaargang staat de teller van de Nederlander vooralsnog op 31 wedstrijden, mede omdat hij door een schouderblessure, de daarbij behorende operatie én het coronavirus in januari de nodige duels miste. Na negen landstitels op rij moest Juventus de eer deze voetbaljaargang aan Internazionale laten.

In het eerste half jaar van 2019 was Barcelona al zeer geïnteresseerd in De Ligt, maar het bestuur van destijds onderhield een moeizame relatie met zaakwaarnemer Mino Raiola en ook de vraagprijs van Ajax bleek een te groot obstakel. De Ligt had op zijn beurt ook een voorkeur voor Juventus.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door john terry)

Tuchel wil vanaf volgend seizoen 4-4-2 gaan spelen, we hebben nu al teveel centrale verdedigers die we grotendeels niet gaan kunnen verkopen. Ik geloof er he-le-maal niets van!

8 mei 2021 om 13:55

Los daarvan zal de Ligt Juve echt niet verlaten voor Chelsea. Mocht die gaan, dan wordt het denk ik een Real or Barca. Die 2 staan qua naam nog altijd los van de rest.

8 mei 2021 om 13:59

Heel leuk, maar die zouden hem niet kunnen betalen. Maar nee, ik kan me niet voorstellen dat De Ligt graag zou tekenen bij een Champions League finalist met een jonge selectie bol van het talent.. Of wil spelen ineen competitie die de Spaanse ondertussen voorbij is..

8 mei 2021 om 14:01

Als Chelsea de CL wint en Juve buiten de CL plekken valt, is Chelsea echt geen stap omlaag t.o.v. Juve hoor.

8 mei 2021 om 14:07

Als als als... We weten allemaal dat De Ligt Juve niet gaat verlaten voor Chelsea, met alle respect.

8 mei 2021 om 14:24

Gezien wat Juve en Chelsea beide tegen Porto lieten zien is het nu al geen stap omlaag. Juve is in de competitie ook een en al drama dit seizoen. Op dit moment is Chelsea gewoon een stap vooruit, al is Juve een club die dat volgend seizoen weer omgedraaid kan hebben.

8 mei 2021 om 14:25

Ik snap dat jullie als liefhebber van de Italiaanse competitie wat gekleurd kijken maar met drie Engelse finalisten over de 2 Europese toernooien laat Engeland duidelijk zien een paar treden boven Italië te staan voor wat betreft de competitie.

8 mei 2021 om 14:37

@soccersupp, dit seizoen alleen maar. Volgens seizoen kunnen drie Spaanse ploegen in de finales staan. Dit zegt toch helemaal niks?

8 mei 2021 om 14:49

Naar 1 seizoen kijken is dan ook vrij debiel... Of is West ham ook een stap omhoog vanuit Liverpool?

8 mei 2021 om 15:09

Hoeveel Europese prijzen heeft Juve de laatste 10 jaar gewonnen? Zero. Chelsea 3. Kampioen in de Serie A is leuk maar buiten hun eerdere speeltuin zie ik ze verder nooit wat noemenswaardigs winnen. Maar he omdat ze Ronaldo hebben en 4 jaar geleden een paar CL finales chokeden zal Chelsea wel een stap omlaag zijn he.

8 mei 2021 om 15:10

Champions League finalist.. ga aub niet doen alsof Chelsea nu ineens weer bij de absolute top hoort.

8 mei 2021 om 15:14

@zermatt_person.....want een stap omhoog of omlaag wordt bepaald op basis de uitslagen van 1 seizoen?

8 mei 2021 om 15:26

Als Chelsea geen absolute top is heeft heel Spanje geen absolute top meer over. Chelsea heeft 3/4e van de huidige Spaanse top 4 met overmacht verslagen in de CL dit seizoen. Je beweert dan letterlijk dus dat Spanje geen absolute top meer over heeft, en we hebben het over het sportieve gedeelte. Niet de naam. En dan blijft er niet echt veel absolute top over he.

8 mei 2021 om 15:38

Met overmacht? Wauw, is het vandaag de nationale eufemismedag? Winnen van een Atletico uit vorm, winnen van een Real dat heel wat spelers miste? Knap zeg. En daarvoor hebben jullie met oliedollars zitten smijten?

8 mei 2021 om 16:01

Eigenlijk hebben we vooral zitten smijten met geld dat door de tegenstander van afgelopen woensdag was overgemaakt. Dat heet goede business en dan hoef je niet steeds transfervrije meuk op je middenveld te zetten. Atletico uit vorm... Stonden destijds meer dan 10 punten los in Laliga lol. Real miste uiteindelijk enkel Vazquez en Carvajal. En de laatste pot Varane. Ja die hadden er vast 3 ingeschopt. Het is weer nationale Chelsea's prestaties bagetalliseren dag, ik geef enkel aan dat dat bs is.

8 mei 2021 om 21:34

Absolute top wordt je niet in 1 jaar en absolute top af ben je ook niet in 1 jaar. Als ik jouw beredenatie toepas, was Ajax dus absolute top in dat CL jaar, was Tottenham absolute top in dat jaar en is nu bv West Ham top.

10 mei 2021 om 11:02

2019 stonden 4 Engelse teams in beide finales, in 2020 geen enkele, nu dan weer 3. Wisselt per seizoen. Laatste jaren is er vaak een Spaanse ploeg winnaar van de Europa league geworden.

8 mei 2021 om 14:20

Als je 442 gaat spelen vereist dat ook wat anders van je verdedigers dan een 3-4-3 / 5-2-3 wat Chelsea nu vaak speelt. Christensen, Zouma komen eigenlijk gewoon tekort, Silva is oud, Rüdiger speelt afgelopen tijd erg sterk, maar dat is eigenlijk ook voor het eerst, en ik denk dus eigenlijk dat merendeel van hen zo stabiel speelt omdat ze met zn drieën achterin staan. Ik zou dan ook wel snappen dat ze interesse tonen in De Ligt, een van de grootste verdedigende talenten, speelt eigenlijk altijd met 4 achterin. Ik denk dat je Christensen, Rudiger, Zouma, Azpilicueta ook wel vrij eenvoudig kan lozen hoor als je daarmee een stap vooruit kan zetten.

8 mei 2021 om 14:39

Ik vind dat Christensen dusdanig grote stappen gemaakt heeft dat hij ondertussen niet meer uit het elftal gehaald kan worden. Zouma is een geweldige backup. Ik ben benieuwd of de geruchten kloppen dat Rudiger gaat verlengen, want dan denk ik inderdaad dat Chelsea niet onwelwillend tegenover een transfer van Zouma zou staan. Azpiliqueta gaat nergens heen, hij is de captain en van onschatbare waarde voor Chelsea!

8 mei 2021 om 14:39

De Ligt is beter dan alle cv's van Chelsea bij elkaar, als zo'n speler op de markt komt en je hebt de mogelijkheden als Chelsea zijnde, dan moet je daar altijd voor proberen te gaan in mijn ogen.

8 mei 2021 om 15:13

Vraag me alleen af hoe goed Rudiger, Zouma, Azpi en Christensen nu zijn. Momenteel staat het als een huis en haalt Tuchel met maximale uit ze. Hiervoor was het echter altijd wisselvallig en waren ze niet goed genoeg.

Logisch dat ze niet van hem afwillen maar wel jammer. Juventus saai voetbal en weinig topspelers daar tegenwoordig. Ronaldo, de Ligt en Dybala, verder extreem veel middelmaat. Zou goed passen bij Barcelona

8 mei 2021 om 14:00

Barcelona is meer middelmaat dan Juve. En daarintegen leert hij nu van meer ervaren en betere verdedigers bij Juve.

8 mei 2021 om 14:08

Barcelona meer middelmaat dan juve? Jij zit al vroeg aan de alcohol en verdovende middelen zo te zien! Barcelona is dus helemaal niet meer middelmaat dan juventus op dit moment lol.

8 mei 2021 om 14:19

Behalve messi griezman en de jong is het niet echt hoogvliegend. Sommige kunnen het wel worden maar nog niet. Als Messi niet speelt winnen ze ook niet veel.

8 mei 2021 om 14:43

Sorry hoor maar welke spelers bij Juve klassificeer jij dan als beter dan Busquets bijvoorbeeld? Ik kan dan toch ook zeggen dat Juve zonder Ronaldo ook weinig individuele hoogvliegers heeft? Wat stelt een bernardeschi nou voor op het internationale toneel? Dybala is meer geblesseerd dan fit zowat, de verdediging is goed maar oud. Juve staat nota bene 5e(?) In een competitie die zwakker wordt geacht dan de competitie waar Barcelona nog in de race voor de titel is. Juve en Barca zijn beide clubs die in een wat mindere periode zitten, maar de laatste 20 jaar heeft Juve geen een jaar een selectie gehad die op papier sterker is dan die van Barca.

8 mei 2021 om 15:37

Gast @leipek jij kijkt zwz geen barca, anders zeg je dit niet. Barca speelt momenteel het mooiste voetbal. Komt verder dan juve in cl( ook veeeeeeel meer internationale prijzen dan juve) .barca Heeft een zeer sterke lading jeugdspelers. (n3 jongste team van la liga).

8 mei 2021 om 19:33

@shorty1991 busquets is een redelijke voetballer een stofzuiger die vroeger iniesta en xavi diende en nu frenkie en messi. Maar zet hem bij elke andere club en hij valt niet op. Hij verdient een oscar voor al dat gejank en theater in het veld. @nanosgb Echt niet het mooiste voetbal maar dat is een mening. En de jeugd is er nog niet. Zie daar ook maar 2/3 toppers tussen

Tuttosport is net als The Sun in Engeland. Dat geeft wel aan hoe betrouwbaar dit is

"Het dagblad uit Turijn zegt dat De Ligt absoluut niet te koop is". Onzin. Tegen de juiste prijs is alles en iedereen te koop.

8 mei 2021 om 14:05

Inderdaad. Zelfs supporters zijn te koop😉

8 mei 2021 om 14:14

Als je Man Utd of Liverpool supporters genoeg geld zou geven dat ze willen om in het stadion te zitten met een City shirt, zijn supporters inderdaad te koop.

8 mei 2021 om 14:22

Ja en had city de oliedollars niet gehad, dan had jij een andere profielfoto. Dus inderdaad zijn supporters te koop.

Ik denk eerlijk gezegd dat er niet of weinig clubs zullen zijn die de Ligt kunnen betalen, want aangezien Juventus zelf 75 miljoen aan Ajax heeft betaald voor de Ligt, verwacht ik dat Juventus zelf sowieso minimaal het dubbele, dus 150 miljoen, en misschien zelfs minimaal of richting de 200 miljoen voor de Ligt zal willen hebben en de enigste twee clubs die ik dat momenteel misschien zie betalen zijn Paris Saint Germain en Manchester City.

In normale omstandigheden zonder de coronacrisis, zou misschien Real Madrid (ondanks hun schulden) ook een optie zijn. Maar ik verwacht eerlijk gezegd voorlopig niet dat de Ligt snel zal vertrekken bij Juventus, want hij is na een moeizaam begin uitgegroeid tot een sterkhouder, is pas 21-jaar, is nu al van een zeer hoog niveau, heeft ondanks zijn leeftijd al heel veel ervaring en heeft nog gigantisch veel potentie om echt een absolute wereldverdediger te worden (voor zover hij dat nu nog niet is).

Zal waarschijnlijk ook vele records gaan verbreken in clubverband, maar ook voor het Nederlands elftal en ondanks dat Juventus momenteel minder draait denk ik dat de Ligt de leider of een van de leiders van het nieuwe Juventus zal worden, want Juventus moet echt gewoon een nieuw team bouwen om de Ligt, maar ook spelers als Donnarumma (denk dat de kans groot is dat hij komt), Chiesa, Dybala (27-jaar, maar kan makkelijk nog 5 tot 8 à 10 jaar mee), etc. heen bouwen.

En volgens mij is het salaris wat de Ligt voor een 21-jarige bij Juventus verdiend, nou ook niet echt bepaald verkeerd. Is volgens mij na Ronaldo de best betaalde speler van Juventus, aangezien hij ruim 12 miljoen per jaar verdiend maar moet wel zeggen dat de Ligt Raiola als zaakwaarnemer heeft en die zal er bij een transfer toch in slagen om een hoog salaris voor de Ligt te fixen, dus dat hij dan richting de 20 en 25 miljoen per jaar gaat en als dat niet bij Juventus is (heeft nog een contract tot juni 2024) dan zal hij dat waarschijnlijk wel bij een andere club verdienen.

Maar hoop dat hij nog wel lang bij Juventus blijft. De Ligt was verdedigend al heel goed, maar kan, wordt en is nu verdedigend beter aan het worden aangezien verdedigen in Italië echt gewoon een van de grootste prioriteiten is.

8 mei 2021 om 16:32

"de enigste twee clubs die ik dat momenteel misschien zie betalen zijn Paris Saint Germain en Manchester City." Doe normaal joh! Geen enkele gek op deze wereld betaalt 200 miljoen voor een fucking verdediger! Man City heeft bovendien Ruben Dias al, die veel beter is dan De Ligt en dsn durf jij te beweren dat City, PSG, of uberhaupt een andere club, zo gek is om 200 miljoen uit te geven aan een CV.

8 mei 2021 om 17:18

Misschien moet je mijn reactie beter lezen. Ik beweer nergens dat City (of überhaupt een andere club) de Ligt moet kopen, alleen dat ik denk dat City en PSG momenteel de enigste 2 clubs zijn die hem waarschijnlijk kunnen betalen als ze echt willen..

De ligt eindigt denk ik in barcelona, zou voor hem ook een prachtige stap zijn. Samen met frenkie spelen weer etc, in spanje was Barcelona ook zijn favoriete club al zegt dat niet zoveel meer.

Ik denk dat de Ligt overal kan slagen. Heeft echt alles wat een verdediger nodig heeft. Als hij de concentratie foutjes eruit kan halen uit zijn 1e seizoen bij Juve is het echt een van de allerbeste verdedigers van dit moment. Verwacht dat hij nog wel minimaal 1-2 seizoenen bij Juventus blijft zeker met het salaris dat hij nu incasseert wanneer die vervolgens naar Spanje of England zal vertrekken al zou Bayern ook geen verkeerde optie zijn. De man kan overal terecht.

Ik vraag me toch echt af hoe serieus je dit soort berichten moet nemen als vaak Barcelona als eerste of tweede naam vermeld staat.
Die hebben toch helemaal niets om uit te geven of heb ik soms iets gemist.

Ik vraag me af hoe Barcelona dit had willen financieren? Je zal voor de ligt zeker een vergelijkbaar bedrag moeten neertellen als Juventus naar Ajax.

Lijkt me sterk dat Chelsea zich gemeld heeft gezien hun verdedigers. Die verzuipen er nu al in. Barca kan hem zeker gebruiken maar kunnen hem op dit moment niet betalen denk ik. Hoe dan ook zie ik hem op termijn wel bij barca eindigen

8 mei 2021 om 16:36

Alleen zijn de verdedigers die Chelsea heeft alleen geschikt voor een 3 mans achterhoede. In een centrum met 2 centrale verdedigers, bakken ze er niks van. Dat zag je onder Lampard.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
2.AC Milan7933
3.Atalanta7843
4.Juventus7839
5.Napoli7745
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder344
Cristiano RonaldoAanvaller3329
MorataAanvaller3211
F. ChiesaAanvaller308
F. BernardeschiAanvaller270
W. SzczęsnyKeeper300
L. BonucciVerdediger262
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

158 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 27 1 4 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Johan Derksen uit zorgen om ‘charlatan’ bij Oranje rond Wout Weghorst

Wout Weghorst, Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij spraken op de dag van de EK-wedstrijd tegen Oostenrijk (2-0 winst) anderhalf uur met Remco Visscher, zo onthulde de performancecoach zaterdag in...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren