Opnieuw bekende Feyenoord-kroeg opgeschrikt door een explosie

Vrijdag, 7 mei 2021 om 08:47Rian Rosendaal • Laatste update: 09:34

Rotterdam-Zuid is in de nacht van donderdag op vrijdag wederom opgeschrikt door een explosie bij een Feyenoord-café. Het voorval vond plaats bij café The Hide Away op het Kreekplein, zo weet het Algemeen Dagblad vrijdagochtend te melden. Er zijn geen gewonden gevallen. Eerder deze week was café 't Haantje op Zuid, eveneens een bekende Feyenoord-kroeg, het doelwit.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

88 reacties (laatste reactie door f-18/tacp)

Wat heeft een Ajax supporter daar voor eer te behalen? Denk dat we veel te druk zijn met het vieren van de dubbel dan het molesteren van het bezit van de rivaal. Schandalig dat dit is gebeurt, maar zou eerder stellen dat iemand een rekening heeft openstaan dan dat Ajax supporters er wat mee te maken hebben. Hopen op een mooi potje zondag!

7 mei 2021 om 09:35

Een rekening open staan bij meerdere kroegen zou idd kunnen.

Vind jammer dat er nu al een wijzende vinger is zonder enige bewijs. Door te stellen dat het mogelijke ajax supporters zijn wakkert de media het vuurtje aardig aan.

Of zou het toch te maken hebben met iets wat pas bij de ikea is gebeurd?

7 mei 2021 om 09:42

Er waren gisteren nog twee explosies in Rotterdam waarbij meerdere woningen en een portiek zijn beschadigd, wat dan weer niet Feyenoord gerelateerd is. Ook zeer vreemd. Zal de jeugd zich weer vervelen?

Dit zijn trieste berichten iig.

7 mei 2021 om 09:49

Het zou kunnen dat dit een soort 'payback' is van de gebeurtenissen bij de Ikea
(maar ook de aanval op de U19 van Feyenoord (en de nasleep ervan), het ontbreken van een confrontatie op het sportpark van AVV Swift of de mislukte confrontatie tijdens de laatste Klassieker op 17-01 dit jaar), maar waarom zou je onschuldige ondernemers pakken?

Ik mag hopen dat dit niet voetbalgerelateerd is en het feit dat er vannacht meerdere explosies zijn geweest die niet aan Feyenoord te koppelen zijn, bevestigd dat al min of meer.

7 mei 2021 om 10:49

"later in de nacht was het bij twee bekende Feyenoord-supporters ook raak. Rond twee uur in Hoogvliet en rond drie uur ging er een vuurwerkbom af in Schiebroek. De politie vindt het opmerkelijk dat er drie ontploffingen in één nacht waren, maar kan nog niet zeggen of er sprake is van een verband en gaat op onderzoek uit, zo weet RTV Rijnmond."

7 mei 2021 om 11:02

@krempelicious. Rijnmond weet te melden dat de andere twee ontploffingen bij 'bekende Feyenoord supporters' gebeurde. Het zou allemaal wel heel erg toevallig zijn als vier ontploffingen die ogenschijnlijk iets te maken hebben met Feyenoord op een avond een week voorafgaand aan de klassieker plaatsvinden. Als je dan nog gelooft in toeval, dan ben je wel erg naief.

7 mei 2021 om 09:43

Alsof ajax en feyenoord supporters alleen rivalen zijn wanneer ze ook op voetbalgebied concurrenten zijn? Die groepen simpele zielen haten elkaar, en dan maakt de stand op de ranglijst niet uit hoor. 2 feyenoord cafés.... Dat zijn dan ook 2 rekeningen? Ik vind het te toevallig. Absoluut een groep die iets tegen feyenoord fans heeft.

7 mei 2021 om 09:48

@genieter het is zeker toevallig alleen ik vind het nu al wel te snel om te wijzen.
Je zou idd zeggen dat het van de Ajax kant zou moeten komen echter is er nog geen enkel bewijs.
Ik doe er niet aan mee ik heb echt wel mijn bedenkingen hierin alleen ik ga ze nog niet veroordelen.

7 mei 2021 om 09:48

@genieterr

Denk het ook hoor. Maar goed, zie het ook niet zo snel gebeuren dat Amsterdammers voor hun lol naar Rot reizen om daar de boel op te blazen. De gemiddelde Amsterdammer komt er toch niet graag. Zijn ook al lang geen confrontaties geweest tussen supportersgroepen dus ik weet niet waar het plotseling vandaan zou kunnen komen. Kan ook iets zijn als een vete tussen de hooligans van Feyenoord en een van hun hooligan-rivalen in Europa.

7 mei 2021 om 09:52

@selassi pas bij Delft nog. Dat is niet zo lang geleden hoor

7 mei 2021 om 09:55

@selassi 020

Ajax supporters wonen tegenwoordig niet alleen in Amsterdam he. Zo zijn er genoeg leden van de fanatieke groepen van Ajax woonachtig in Rotterdam en omstreken. Daarnaast zijn er inderdaad geen confrontaties geweest de laatste tijd, maar er is zeker wel veel contact tussen de groepen en het is al meerdere malen aan de politie te danken geweest dat er geen confrontatie is geweest (avv Swift 2019 en de Klassieker van 17-01 dit jaar).

Daarnaast lijkt de optie van een buitenlandse 'rivaal' ​heel onwaarschijnlijk, vanwege het feit dat Feyenoord die op dit moment niet heeft

7 mei 2021 om 09:58

@bliek Oh dat heb ik even gemist. Tja dat ziet er ook best grootschalig en heftig uit edit: het lijkt er om te gaan dat dit niet een afgesproken clash was maar dat de groep fans die de ajax bus wilde uitzwaaien werd belaagd door ultras, en dus ook massaal de benen nemen zoals op het filmpje te zien is dat vanuit die dames flat word gefilmd. Desalniettemin zou dat wel iets kunnen zijn wat de Ajax ultras niet leuk zullen hebben gevonden. Maar goed, er zijn dus wel meer mensen waar die ultras ruzies mee maken.

7 mei 2021 om 10:02

@jjr12

Ik weet niet van jou maar daar vergis je je echt in. Die hooligan verenigingen maken onderling allerlei allianties maar erven daar gelijk wel meteen de rivalen van die clubs. Zo is bijv. Celtic voor Feyenoord en Rangers voor Ajax, Anderlecht met Ajax en Brugge met ADO en Feyenoord.

Niet dat dit uberhaupt interessant is dat legertje spelen onder de cap van je club ..

7 mei 2021 om 10:04

@selassi Ja alleen zie je veel geren. Ik weet niet of er klappen uitgedeeld zijn.
Geloof dat de verhouding ook niet helemaal gelijk was.

Die gasten hebben altijd een onderlinge strijd. Volgens mij verdwijnt het nooit. Het gaat er altijd alleen maar om wie de grootste heeft.....

7 mei 2021 om 10:16

@selassi 020

Ik heb aardig wat kennis van die wereld en ken ook genoeg gasten uit die wereld en weet dus wat er momenteel speelt.

Op een vriendschapsband na, is er niets tussen Celtic en Feyenoord en ook niet tussen Rangers en Ajax. Onderling bezoeken supporters wedstrijden, maar er is op harde kern niveau geen relatie tussen de groeperingen. Daarnaast is Brugge op geen enkele manier verbonden aan Feyenoord en heeft Feyenoord op harde kern niveau geen banden met andere clubs. De enige groepering was het in het verleden die van Antwerp, maar door onenigheid is die band verbroken. Daarnaast heeft Ajax wel, op harde kern niveau, een hele goede band met Cracovia en gaan er regelmatige Ajacieden naar Polen en komen er ook regelmatig Polen deze kant op.

Nogmaals, ik ga er niet van uit dat deze aanslagen voetbalgerelateerd zijn en als dat wel het geval is, hoef je de daders niet in de buitenlandse hoek te zoeken.

7 mei 2021 om 10:23

@genieterr
Je gaat eraan voorbij dat zich er meerdere explosies hebben voorgedaan in de regio Rotterdam. Alleen ligt er geen nadruk op de explosies op plekken die geen relatie hebben met Feyenoord.
Waarom zou een groep die is tegen Feyenoord fans heeft, explosieven laten afgaan in Schiebroek en Hoogvliet in de buurt van woningen?

7 mei 2021 om 10:51

@speedyafc. Als er in korte tijd twee bommen afgaan bij de cafes waar de fanatieke Feyenoord supporters hun biertjes voor de wedstrijd drinken, dan is het toch niet zo gek als de politie dat als verdacht beschouwd?

7 mei 2021 om 10:57

Uiteraard doet de politie daar onderzoek naar, uiteraard mag je het verdacht vinden, echter er zijn wel vier explosies geweest waarvan twee bij een cafe.
Of die aan elkaar gecorreleerd zijn of niet, dat is wat de politie aan het uitzoeken is.
In Rotterdam vinden veel vaker incidenten plaats bij kroegen en clubs. Van beschietingen tot handgranaten aan de deur. Bij dit soort incidenten moet je daarom altijd voorzichtig zijn, is er sprake van afpersing of spelen er andere zaken?

7 mei 2021 om 11:03

"later in de nacht was het bij twee bekende Feyenoord-supporters ook raak.' Lees ik op Rijnmond, alle locaties lijken een Feyenoord relatie te hebben. Geloof wat je wil geloven, maar hier nog stug volhouden dat het allemaal stom toeval is grenst wel aan de naiviteit of kwaadaardige domheid van een Qanon volger.

7 mei 2021 om 11:10

Wat ik zeg is: "of die aan elkaar gecorreleerd zijn of niet, dat is wat de politie aan het uitzoeken is.".
Ik hou niks vol over toeval, ik weet het niet. De politie weet het ook niet, anders volgden er wel arrestaties.
Alleen Orgullo weet het zeker en als je het niet met hem eens bent, dan ben je meteen een complot denker of kwaardaardig.
Sorry dat ik het zeg maar je houdt er enge ideeen op na.

7 mei 2021 om 11:21

@ Jjr12 Mocht het om een buitenlandse connectie gaan ben je naar mijn mening de belangrijkste vergeten; de harde kern van Anderlecht. De relatie tussen de harde kernen van Ajax en Anderlecht bestaat al heel lang, waarbij beide groepen zowel nationaal als internationaal elkaar bijstaan. Wie er ook achter mogen zitten het is een trieste gang van zaken en gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

7 mei 2021 om 11:44

@F-18/TACP

Dat klopt inderdaad. Het ging er ook meer om dat de informatie van @selassi 020 niet klopte en daarnaast denk ik dat, mocht het uit Amsterdamse hoek komen, dat dit niet gedaan is door 5th of aan hun gelinkte vriendschappen (antwerpen of Cracovia). Dan zou het eerder een enkeling zijn geweest.

7 mei 2021 om 11:47

Deze woningen waren van bekende Feyenoord-supporters en dus wel degelijk gerelateerd.

7 mei 2021 om 12:40

@Orgullo dat het toevallig is klopt maar is het al bewezen dat het uit Amsterdamse hoek komt?
Je beschuldigt Speedy nogal hier en er zijn nog zat opties over van wat er aan de hand is.
Ik hoop niet dat jij bij de politie werkt want tunnelvisie lijk je wel te hebben.
En excuses aan Speedy zijn wel op zijn plaats!

7 mei 2021 om 12:59

Waar beschuldig ik hem van dan? Ik zeg dat als er vier afzonderlijke aanslagen dezelfde avond plaatsvinden die een duidelijk motief hebben, het logisch is om een verband daarin te zien. Dat is laat maar zeggen Sherlock Holmes 1.0. Ik beschuldig niemand ergens iets van, behalve die halve zolen die dit gedaan hebben. Die mogen het heen en weer krijgen van mij.

8 mei 2021 om 12:12

@ Jjr12

Thanks voor de toelichting, ik had jouw reactie niet helemaal goed geinterpreteerd...my bad. Naar mijn mening is alles mogelijk met deze supportersgroepen vanwege de sterke band, waardoor ik het lastig vind om vooraf in te schatten of het wel of niet om een "lone wolf" actie gaat. Gezien de hechte banden zou het mij niet verbazen als men "bij wijze van in naam van de ander" een actie zou uitvoeren omdat zij op dat moment beter gepositioneerd zijn om iets te doen. Ik weet het, het klinkt nogal strategisch, maar jij weet ongetwijfeld ook dat die groepen goed georganiseerd zijn.

7 mei 2021 om 09:48

Een Ajax supporter heeft daar ook helemaal niets mee te maken, helemaal het woord supporter staat daar verre van.
Er bestaan helaas ook zieke geesten die het nodig vinden om clubhuizen in brand te zetten, beelden te bekladden en wellicht ook kroegen "op te blazen".
Maar wellicht heeft dit (hopelijk) een andere oorzaak, maar het is wel toevallig dat het voor het weekend van Feyenoord-Ajax is, die strijd blijft onder de simpele zieltjes der aarde gewoon voort bestaan en dan bedoel ik niet de wedstrijd.

7 mei 2021 om 10:04

Een rekening zou kunnen, maar de kroegen zijn net een jaar dicht geweest, lijkt me knap als je dat nu al hebt.

7 mei 2021 om 23:17

Zojuist een Amsterdammer aangehouden als verdachte...... Ik vrees toch dat je ongelijk hebt.

Als er een link is met zogenaamde Ajax fans dan schaam ik me heel erg dat iemand dit denkt te moeten doen uit naam van onze mooie club.

7 mei 2021 om 09:37

Mocht er een link zijn hoef jij je niet te schamen hoor dat zijn geen Ajax fans.
Dan zouden het debielen zijn die uit naam van een club zoiets doen.

7 mei 2021 om 09:48

Helemaal eens @bliek zulke mensen bezorgen de club een slechte naam en noemen zich supporter maar eigenlijk willen ze alleen herrie schoppen en misbruiken ze de naam van Ajax in dit geval ermee. Helaas heeft elke club zulke lui er tussen en hoef de Ajax fan zich zeker niet voor te schamen want hun zijn niet verantwoordelijk voor de idioten die dit doen. Blijft een trieste aktie de horeca heeft al genoeg moet lijden onder corona en dan krijg je ook nog eens dit erbij. Hoop dat de daders gepakt worden en ze zelf alles tot de laatste cent mogen terug betalen.

Ik ben zeer benieuwd wanneer en door wie dit opgeëist gaat worden.
Ik vraag me ook af wat het nut is om de kroegen met vuurwerkbommen te bekogelen.
De supporters heb je er niet zo mee meer de uitbaters.
Kom je aan het supportershome dan praat je over een ander verhaal maar daar kunnen ze denk niet makkelijk bij.
Tis en blijft een laffe daad.

7 mei 2021 om 09:51

Denk niet dat iemand dit op gaat eisen. Maar wie weet dat het sporenonderzoek iets uitwijst.

Het zou ook een late vergelding kunnen zijn voor de spelershome bij Ajax, maar daar is ook nooit écht duidelijk geworden dat dat om Feyenoord supporters zou moeten zijn gegaan. Maar in de wandelgangen gaat dat gerucht wel.

7 mei 2021 om 10:06

Volgens mij was al "bekend" dat het intern geweest is binnen de geledingen.

7 mei 2021 om 10:06

Ik denk ook niet dat iemand dit op gaat eisen.
Degene die bij het Haantje de dader was die was wel aardig in beeld op camera's misschien dat dat nog helpt.

Ik sluit zeker niet uit dat de dader uit Amsterdamse kringen komt aangezien de spanningen tussen de harde kernen de laatste 1,5 jaar meerdere malen hoog is opgelopen (al zou dit zomaar iemand kunnen zijn die níets met de harde kern te maken heeft). Het jammere is dat er nu dus ook onschuldige ondernemers worden getroffen en ik hoop dat we hier in Nederland geen Griekse taferelen gaan krijgen.

7 mei 2021 om 11:32

@ Jjr12

Laat ik voorstellen dat zij hier het slachtoffer zijn, maar of deze mensen zelf ook "onschuldige mensen zijn"; in de zin van dat zij zelf lid zijn en/of nauwe /banden hebben met de harde kern van Feyenoord weet ik niet. Leden van harde kernen komen uit alle lagen van de bevolking, en als er een groep in de maatschappij regelmatig selectief in de slachtofferrol kruipen zijn het wel de harde kernen.

7 mei 2021 om 15:46

F-18/TACP

Dat zou zomaar kunnen, maar in dit geval zijn geen van de café-eigenaren onderdeel van één van de generaties harde kern van Feyenoord. Er zullen af en toe vast wat fanatieke Feyenoorders langskomen, maar dat heb je in elke Feyenoord-kroeg in Rotterdam-Zuid. Er is namelijk niet één kroeg waar alle fanatieke supporters samenkomen, zoals bijvoorbeeld het supportershome in Amsterdam (voorheen). Daarnaast zit er natuurlijk ook verschil in de verschillende generaties harde kern en waar deze (regelmatig) te vinden zijn voor een wedstrijd.

Niemand weet wie dit gedaan heeft. Maar de hele media haalt Ajax er weer bij. Ze kunnen het ook niet gedaan hebben natuurlijk dat weet je niet. En wat krijg je dan mensen die tegen elkaar op worden gezet. Verdeel en heers net als wat er nu in Nederland gebeurd op dit moment.

7 mei 2021 om 09:47

Je weet het niet. Maar ik vind het niet gek dat die linkt gelegd wordt net voor Ajax-Feyenoord en precies bij twee kroegen die Feyenoord gerelateerd zijn. Ook nadat er laatst gebeurd is tussen Ajax en Feyenoord supporters. Het is geen beschuldiging van mijn kant maar vind het niet vreemd dat die link wordt gelegd in ieder geval..

7 mei 2021 om 09:50

Ze moeten geen linken leggen. Wil graag alleen lezen wat bewezen kan worden. Eerst dat jong oppakken en dan kijken we wel waar hij vandaan komt.

7 mei 2021 om 10:08

Naja het lijkt me evident dat als je iets wilt onderzoeken je niet volledig blanco naif gaat nadenken, maar eerst motieven gaat onderzoeken, dus dan is het niet gek dat van beide kanten je elkaar als eerste zou verdenken. Niks gek aan toch.

7 mei 2021 om 10:24

Het is wel gek dat de relatie met Ajax gelegd wordt omdat er meerdere explosies geweest zijn afgelopen nacht. Twee vonden plaats in woonwijken en kunnen niet aan Feyenoord gerelateerd worden.

7 mei 2021 om 10:51

"later in de nacht was het bij twee bekende Feyenoord-supporters ook raak. Rond twee uur in Hoogvliet en rond drie uur ging er een vuurwerkbom af in Schiebroek. De politie vindt het opmerkelijk dat er drie ontploffingen in één nacht waren, maar kan nog niet zeggen of er sprake is van een verband en gaat op onderzoek uit, zo weet RTV Rijnmond."

7 mei 2021 om 10:59

Ik lees op Rijnmond: In eerste instantie was de brandweer uitgerukt voor een brand op de derde etage, maar vuur was er niet. Wel zijn verschillende mensen uit woningen gehaald. De brandweer heeft hen met een hoogwerker van het balkon afgehaald. In totaal zijn er op die manier vijf mensen geëvacueerd. Twaalf woningen zijn ontruimd en verschillende mensen zijn door ambulancepersoneel nagekeken. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.
Dus of dat een aanslag is op een Feyenoord supporter, dat is mij niet duidelijk.

7 mei 2021 om 23:09

21 jarige Amsterdammer aangehouden vandaag. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.. Lijkt me dan geen toeval maar een enorm laffe actie..

7 mei 2021 om 09:49

Tja, gezien de rivaliteit plus de aankomende klassieker worden er natuurlijk al heel snel verhalen gemaakt dat eventuele groepen die een link hebben met Ajax er achter zouden kunnen zitten. Maar goed je kunt zelf niet direct oordelen en gelukkig mag je verwachten dat de politie een gedegen onderzoek gaat verrichten.

Als er opzet in het spel zou zijn zou het wel heel erg triest zijn. En dan moet je nog bedenken dat de horeca het de afgelopen tijd al zo moeilijk heeft gehad door allerlei maatregelen. Ik kan er niet bij dat je denk he wat leuk een paar vuurwerkbommen naar binnen gooien zou wel leuk zijn.

7 mei 2021 om 09:53

Een vuurwerkbom door de brievenbus geeft wel de indruk dat er opzet in het spel is geweest als je het mij vraagt.

7 mei 2021 om 09:55

Ach ja... Kan iedereen toch een keer gebeuren per ongeluk een vuurwerkbom in de brievenbus gooien in plaats van de krant. Heel erg normaal hoor. Moet wel overduidelijk opzet zijn.

7 mei 2021 om 09:58

Tuurlijk is het opzet, 4 locaties in 2 dagen beetje toevallig anders. En ook nog eens Feyenoord cafes

7 mei 2021 om 10:15

2 van de 4 waren Feyenoord cafes. Twee andere hebben (voor zover wij weten) niets met Feyenoord te maken.

7 mei 2021 om 10:47

Wat ik op een Feyenoord forum lees is de woning in Hoogvliet een plek waar een fanatieke Feyenoorder woont, ook hier 'lijkt', met nadruk op lijkt, een verband te zijn met voetbal.

7 mei 2021 om 12:46

1 keer is toeval, 2 keer is opvallend, 3 keer is een trend. Persoonlijk denk ik meestal dat een hooligan het doet om te rellen, die wedstrijd is bijzaak. Al met al zal het een harde kern een rotzorg zijn wie er op het veld spelen, als je de harde kern van de andere partij maar kort en klein kan slaan. Groepsgevoel met je voetbalshirtje en een gezamenlijke vijand met een ander shirtje.

Qua rivaliteit slaat het als een tang op een varken namelijk. Ajax is al kampioen en Feyenoord doet simpelweg niet mee voor de titel. Supporters zijn sowieso al lang niet meer bij de klassieker geweest, maar gezien de positieve trend van de laatste jaren zag ik dat zomaar weer gebeuren na corona. En dan moeten deze doorgesnoven gekken er weer een potje van maken. Jan-boeren-fluitjes supporter zal het qua rivaliteit een worst zijn. Amsterdam heeft misschien de beste ploeg dit jaar, maar Rotterdam is uiteraard nog altijd de beste stad .

Er was geen brand in de kroeg, maar het vuur werd wel gedoofd voor het over kon slaan. Uuh wat?

Wat een loser zo´n kerel. Echt, denkt dat ie tof is, maar vernield het leven verder van hardwerkende mensen die het water niet meer tot de lippen staat, maar al ver aan het verdrinken zijn. Triest.

Het zou ook gewoon om een concurrent kunnen gaan of gasten die de ondernemer willen afpersen. Waarom gelijk Ajax erbij betrekken in dit verhaal?

7 mei 2021 om 11:06

Twee verschillende cafes, met verschillende eigenaren, op hele andere plekken in de stad, die toevallig cafes voor Feyenoord supporterss zijn, die je tegelijkertijd wil afpersen door precies op dezelfde avond een vuurwerkbom af te steken. Ja, afpersing sounds legit. Uhm, ik denk niet dat jij door het selectietraject van de recherche komt.

7 mei 2021 om 12:47

Als je de naiviteit opzij schuift kan je toch wel concluderen dat er een verband tussen zit. Dat het redelijk kansloos is daar gelaten.

Sorry maar ik snap niet dat er gelijk naar Ajax 'fans' gewezen word. Sorry maar laten we eerst het onderzoek afwachten, voordat we mensen gaan verdenken? en wanneer het onderzoek uitwijst dat er mensen zijn met een link naar de harde kern van Ajax zou dat diep en diep triest zijn.

7 mei 2021 om 11:26

Ik snap het wel, wijzen naar Ajaxcieden is iets wat redelijk voor de hand ligt als je bepaalde feiten naast elkaar legt.

Bewezen is het gelukkig nog niet, maar het getuigt van naiviteit als je denkt dat het niks met Ajax te maken heeft. Ik word natuurlijk graag overtuigd van het tegendeel.

7 mei 2021 om 17:24

Ach net als die rellen toen in Hoek van Holland is de enige link met Ajax of Feyenoord dat die gasten zich verenigen met dezelfde shirtjes. Motorclubs worden verboden, maar dit soort (georganiseerd) geweld is weer een stuk lastiger om aan te pakken. Op voetballend gebied kunnen die doorgesnoven gekken nog geen 6 van een 10 onderscheiden. Maar als iets een andere kleur shirt aan heeft moet je het meppen...

Ongeacht wie de dader is of de daders zijn en wat het motief is. Krijg ik nu toch wel wat minder zin in de klassieker van Zondag. Hopelijk blijft het rustig de komende dagen. Ik hoop ook echt dat Feyenoorders hun verstand gebruiken en geen voorbarige conclusies trekken door naar Amsterdam te gaan en daar dingen te gaan vernielen als vergelding. Daarom moet de politie dit zo snel mogelijk oplossen zodat duidelijk wordt wat er precies is gebeurd en dat duidelijk is wie er achter zit

7 mei 2021 om 11:41

@ anfield Ynwa

Persoonlijk kijk ik nog steeds uit naar de Klassieker. Beide kampen zullen het nooit leren, maar dat betekend niet dat de mensen die gezonde rivaliteit nastreven deze tweestrijd maar moet laten verpesten omdat sommigen zich niet kunnen gedragen..

Er lijkt hier wel erg sterk een 'feyenoord' motief achter te zitten. Rijnmond meldt dat de andere twee adressen ook een relatie tot de club hebben (lees supporters woonachtig). Los van wie het gedaan heeft, mijn hart breekt voor die horeca ondernemers die al het hele jaar dicht hebben moeten zitten en dan nu hun cafe vernield zien worden. Wat een klootzak ben je dan.

7 mei 2021 om 11:28

Op de voorpagina van Rijnmond.nl staat echter heel iets anders dan wat jij beweert. In het artikel wordt helemaal niet gerept over twee adressen met een relatie tot de club. Er staat letterlijk: De politie vindt het opmerkelijk dat er drie ontploffingen in één nacht waren, maar kan nog niet zeggen of er sprake is van een verband. "dat gaan wij uitzoeken", aldus een woordvoerder.

Er zijn ook twee bommen ontploft bij twee bekende Feyenoord-supporters deze nacht.. drie ontploffingen in dezelfde nacht.

Het is aannemelijk dat de harde kern van de Amsterdammers hier achter zit. Doelen zijn duidelijk Feyenoord (de harde kern daarvan) gerelateerd. De Ajax harde kern staat er al jaren om bekend aardige vuurwerkbommen te kunnen produceren. Dus 1+1 is voor mij 2

Ondanks de moedige pogingen van schijnbare rechercheurs in de comments, moeten we gewoon het onderzoek afwachten voor we conclusies gaan trekken. Het is gevaarlijk en onnodig om zelf maar conclusies te trekken en ongefundeerd te melden dan het 'aannemelijk is dat de harde kern van Ajax hier achter zit'. Dat begint overigens als met het kleuren van het artikel door VZ.

Ik hoop toch niet dat ajax 'fans' hier achter zitten. Nou ja, het is sowieso triest als je zoiets doet, maar als je het doet omdat je voor een ander club bent dan is het wel extra sneu. Ik zeg Ajax omdat ik het vermoed, maar is natuurlijk net zo triest als het iemand van een andere club is. Nu is het wachten op aanslagen inAmsterdam.

Verschrikkelijk zeker na een rot jaar voor de horeca wil je zo iets nooit horen. Het lijkt een beetje teveel toeval te zijn om niks met de klassieker te maken. Uiteindelijk blijft het speculeren, maar dat vind ik dood triest. Mensen verdienen geld voor hun families met zo'n kroeg, ook geef je elke reden om geen fans va tegenstander bij de klassiekers toe te laten sinds bepaalde mensen nog steeds niet kunnen gedragen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren