‘Situatie van Justin Kluivert neemt door ‘u-turn’ plotseling andere wending’

Donderdag, 6 mei 2021 om 17:29Chris Meijer • Laatste update: 17:45

De komst van Jesse March naar RB Leipzig leidt mogelijk tot een u-turn voor Justin Kluivert, zo weet Kicker te melden. De 22-jarige vleugelaanvaller wordt dit seizoen van AS Roma gehuurd. Aanvankelijk waren die Roten Bullen niet van plan om Kluivert te behouden, maar er is mogelijk toch een plek voor hem in het beoogde van systeem van Marsch.

Kluivert kan dit seizoen lang niet altijd op een basisplaats rekenen bij RB Leipzig. Trainer Julian Nagelsmann hanteert normaal gesproken een 3-4-2-1-formatie, zonder buitenspelers. Kluivert stond derhalve pas in 6 van de 24 officiële wedstrijden die hij voor RB Leipzig speelde aan de aftrap. Om die reden was de huidige nummer twee van de Bundesliga aanvankelijk niet van plan om verder te gaan met Kluivert. Volgens Kicker is er geen sprake van een optie tot koop in de huurovereenkomst tussen RB Leipzig en AS Roma.

De komst van Marsch kan betekenen dat RB Leipzig zich alsnog in Rome gaat melden om over een langer verblijf van Kluivert te praten. De 47-jarige Amerikaanse oefenmeester volgt de naar Bayern München vertrekkende Nagelsmann komende zomer op en speelt bij Red Bull Salzburg doorgaans in een soort 4-4-2-systeem met aanvallende vleugelspelers. Kicker stelt dat Kluivert daarin zou passen en weet dat RB Leipzig twaalf miljoen euro moet neerleggen om hem definitief over te nemen van AS Roma, ondanks dat er geen sprake is van een optie tot koop.

Hee-chan Hwang zit bij RB Leipzig in hetzelfde schuitje: hij mocht in eerste instantie uitkijken naar een nieuwe club, maar lijkt nu toch een nieuwe kans te krijgen. Dat geldt echter niet voor Alexander Sörloth. Men heeft bij RB Leipzig na één seizoen genoeg gezien van de Noorse spits. Als er een bod binnenkomt dat rond de twintig miljoen euro - het bedrag dat RB Leipzig een jaar geleden aan Crystal Palace betaalde - ligt, mag hij vertrekken. Sörloth was in zijn eerste seizoen goed voor 6 doelpunten en 3 assists in 35 officiële wedstrijden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Als Neres vertrekt, dan zou ik als Ajax zijnde toch weer eens informeren bij Kluivert. Die jongen worstelt duidelijk en lijkt mij de ideale man achter Anthony en Tadic. Een buitenspeler die voor beide posities tweede keuze is. Oftewel je speelt gewoon 35 wedstrijden per seizoen.

6 mei 2021 om 17:45

Waarom zou je uitkomen op Kluivert? Dat zou wel een schande zijn voor het scoutingsapparaat van Ajax. Daarnaast heeft Kluivert zich ook weer niet dermate ontwikkeld dat hij een toegevoegde waarde is. Daarnaast: Ajacieden waren toch blij dat Kluivert vertrok, dus waarom terughalen?

6 mei 2021 om 17:55

Omdat hij waarschijnlijk weinig zal kosten, laat m een goed seizoen draaien of 2 en je pakt er wederom een winstmarge op. Top toch?

6 mei 2021 om 17:59

Ik heb het gevoel dat weinig mensen bij Ajax op hem zitten te wachten..niet op een nette manier door de voordeur vertrokken. En of de meeste supporters hem graag weer in het Ajax tenue willen zien, het logo kussend..... ik betwijfel het.

6 mei 2021 om 18:40

@ikbengoed hij zet nu gee stappen, waarom denk je dat Ajax winstmarge kan pakken?

Kans is groter dat het bij Ajax niets wordt en dus helemaal niet meer kan verkopen. Hij was ook niet zo goed, maar dankzij award en Raiola hadden we 17 miljoen gepakt.

Hij moet voor zijn kansen gaan bij Roma. Mourinho mag hem en was vaker vol lof over hem.

6 mei 2021 om 17:58

Ik vind persoonlijk dat Ajax dat status al is ontgroeid en voor veel betere keuzes dan Kluivert kan kiezen. Kluivert moet gewoon voor een club kiezen waar hij veel kan spelen, daar komt hij het beste uit zijn kracht. Kijk maar naar wat Arminia Bielefield met Doan heeft gedaan.

6 mei 2021 om 18:47

Eens, krijg het gevoel dat mensen denken dat Kluivert dat niveau wel eventjes aankan, maar na het zien van die wedstrijden van Jong Oranje, was wel duidelijk dat Kluivert gewoon de zwakste vleugelaanvaller is bij Jong Oranje. Lang en Gakpo zijn hem beide allang voorbij. Deze jongen voegt niets of nauwelijks iets toe bij Ajax

6 mei 2021 om 17:59

Ik word een beetje moe van elke keer spelers terug te halen die nog maar net 1-2 jaar in het buitenland zitten. Laat ze daar lekker, sowieso Kluivert. Je betaalt toch weer de hoofdprijs en salaris wat ze eerst al niet wilden doen.

Ook al is het enigszins logisch vind ik dat heel apart en niet echt een vernieuwde/vooruitstrevende gedachte als je zo dweept met je jeugdopleiding etc. Been there, done that. Jongens moeten uit de opleiding komen en/of goed scouten. En niet elke keer iemand voor +15 miljoen halen.

Ook Blind, ook Klaassen. Ja, toppers voor Ajax en de eredivisie maar die verdienen ook ontiegelijk veel door hun salarissen uit het buitenland.

6 mei 2021 om 18:01

Maar zeker Blind is toch heel zijn salaris dubbel en dwars waard?!? Je moet ze alleen terug halen als ze echt iets betekenen bij Ajax. En dat is vaak ervaring, omdat de jeugdspelers ervaren spelers om zich heen kunnen gebruiken. Spelers als Justin Kluivert zijn zelf nog niet droog achter de oren.

6 mei 2021 om 18:21

Zowel Blind als Klaassen hebben hun transfersom alweer terug betaald. Van mij mag er elk jaar een speler terugkeren op die manier. Of had jij liever nu Llassana en Taylor in de basis gehad?

6 mei 2021 om 18:29

Ik ben het met je (@medellin) eens dat ze Kluivert niet terug moeten halen, maar niet om dezelfde reden. Daarmee bedoel ik: Blind en Klaassen (en ook Kluivert) komen wel degelijk uit de jeugdopleiding, hebben vanuit daar ook de stap naar het eerste van Ajax gemaakt (ok, Blink na een verhuur, maar goed) en hebben vervolgens inderdaad in het buitenland gespeeld. Dan kun je niet zeggen dat het (terug)halen van die spelers niet kan als je dweept met de jeugdopleiding, want het zijn juist die voormalig jeugdspelers die nu het elftal (mede) dragen. Maar goed, wat Justin Kluivert betreft: nee, niet terughalen. Houd deze selectie bij elkaar, in ieder geval in de voorhoede, dus ook Neres. Dan is er eigenlijk geen behoefte aan een aankoop in de voorste linie.

7 mei 2021 om 01:45

Volgens mij heeft Ajax uit de laatste jaren juist geleerd dat het goed is om jongens als Tadic, Blind en Klaassen terug te halen ... De jaren hiervoor speelde enkel talenten, waarmee je kampioen kunt worden, maar Europees heb je gewoon ervaring nodig!

6 mei 2021 om 18:05

Zo zonde. Ik vind Neres en Anthony ook leuke spelers maar met Noa Lang en Justin Kluivert op de flank ga je er in mijn opzicht niet op achteruit. Is ook beter voor het Nederlands elftal, waarom zou je twee Brazilianen die kostbare minuten om zich in te ontwikkelen gunnen als je het ook twee Ajacieden kunt gunnen

6 mei 2021 om 18:13

@Medelin ben jij bankier of voetbalsupporter? Wat maakt het uit dat Blind en Klaassen geld verdienen met hun werk? Ajax kan het prima betalen en juist deze spelers hebben dit seizoen een belangrijke rol gespeeld. Wat is er op tegen om jongens van de club terug te halen nadat ze ervaring hebben opgedaan in het buitenland. Dat mislukte avontuur bij Everton en half mislukt avontuur bij Bremen heeft klaassen alleen maar ontwikkeld als speler. Zelfde geld voor Blind, hij heeft bij een van de grootste clubs ter wereld gespeeld, ik denk dat een Gravenberg nu veel eerder iets van hem aanneemt over spelen bij de absolute top dan dat hij dat zou hebben gedaan als blind alleen bij Ajax had gespeeld. Kluivert is nog jong en heeft in de Italiaanse en Duitse competitie gespeeld, dat betekent dat hij nu veel verder is dan hij was toen hij vertrok en dat hij met verschillende voetbalculturen in aanraking is gekomen. Dat is alleen maar een voordeel. Zelfde geld voor Noa Lang, ik vind dat Ajax niet te groot moet doen als ze de kans hebben om hem terug te halen, die jonge heeft een grote mond maar hij gooit er niet met de pet naar

7 mei 2021 om 10:28

Kluivert en Lang wilde allebei zelf Ajax verlaten. Ajax heeft hun niet weggestuurd. Je kan het wel zonde vinden, maar er is niets aan te doen. Zo eenvoudig is het.

6 mei 2021 om 18:17

Waarom altijd oude spelers terug willen halen. Kluivert is weg en lekker weg laten. Geen toevoeging voor Ajax.

6 mei 2021 om 18:51

Ik denk dat deze jongen zo worsteld omdat hij altijd in de schaduw zal staan van zijn vader. Hij is in het verleden onwijs opgehemeld dat hij bijna zou gaan denken de status van zijn vader te kunnen aanraken. Helaas voor hem staat hij mijlen ver van hem af en je ziet aan zijn hee voorkomen en gelaatsuitdrukking dat hij hier moeilijk mee om kan gaan.

Wat is het verloop van de carrière van Kluivert toch heerlijk voor Ajax. Huidige jeugdspelers van Ajax denken nu wel even na voordat ze een vroegtijdige transfer maken, want voordat je het weet brandt je carrière als een nachtkaars uit en ben je een nobody. Hopelijk schiet hij ADO over een aantal jaren weer de eredivisie in.

6 mei 2021 om 17:45

Ja opzich heb je wel gelijk maar daar staan natuurlijk en wat andere transfers tegenover (lang & Botman bijvoorbeeld) en het grote geld zal altijd blijven lonken. Jonge talenten van de top van de eredivisie zullen altijd nog wel eens weg gaan naar andere clubs in het buitenland met meer geld ook al is de kans op slagen kleiner.

6 mei 2021 om 18:00

‘wat is het verloop van de carriã¨re van Kluivert toch heerlijk voor Ajax.’Ajax heeft geen reden om hier een stijf plassertje van te krijgen. Dat is iets voor leunstoelanalisten die het heerlijk zouden vinden dat hij in de ‘voetbalgoot’vgaat belanden. ‘huidige jeugdspelers van Ajax denken nu wel even na voordat ze een vroegtijdige transfer maken, want voordat je het weet brandt je carriã¨re als een nachtkaars uit en ben je een nobody.’ Haha, zo werkt het natuurlijk niet. Het heeft Ricardo Farcas, Julian Rijkhoff, Dillon Hoogewerf en Brian Brobbey etc. in elk geval niet tegengehouden om weg te gaan bij Ajax en zij zullen niet de laatsten zijn. Zaakwaarnemers en clubs weten het plaatje zodanig te schetsen dat jij als speler gaat denken dat het voor jou anders gaat uitpakken. En tel daarbij het idee / gevoel op dat jij denkt dat je meer of beter hoort te verdienen. Dat laatste is heel moeilijk eruit te krijgen.Voor je het weet ben jij in feite net die naïeveling, die hoopt dat je nieuwe partner zich ditmaal gaat gedragen, met in het achterhoofd wetende wat diegene zijn / haar trackrecord is. Toch negeer je dit en denk je dat dit voor jou niet geldt, want jij bent anders... ‘hopelijk schiet hij ADO over een aantal jaren weer de eredivisie in.’ Waarom hoop je dat hij in de voetbalgoot terecht gaat komen?Hij zal nooit in de KK-divisie gaan spelen.

6 mei 2021 om 18:14

Denk dat het weinig invloed heeft. Afgelopen jaren genoeg voorbeelden zoals kluivert gezien, maar toch kiezen ze voor het grote geld of buitenlands avontuur. Kijk een brobbey bijv.

6 mei 2021 om 18:14

Op zich valt dat wel mee toch, misschien als je het gaat vergelijken met de Jong en de Ligt doet hij het niet goed. Maar hij komt ongeveer even veel aan spelen toe als van de Beek bij United, in competitie verband zelfs veel meer, en ook veel meer dan iemand als Klaassen destijds bij Everton. Iedereen gaat er heel makkelijk aan voorbij dat hij jonger is dan spelers als Stengs of Malen die door veel mensen nog steeds als talent worden gezien. Alleen heeft hij inmiddels de nodige vlieguren gemaakt in de top van 2 grote competities. Hij heeft inderdaad geen vaste basis plaats, maar bij speelt, mits fit, wel bijna wekelijks, als dat niet in de basis is dan als invaller bij de nummer 2 van de Bundesliga. Misschien kun je dan niet spreken van een groot success maar als je aan je minuten komt bij de nr 2 van Duistland ben je in mijn ogen ook zeker niet mislukt.

6 mei 2021 om 18:35

@rimmert - ben het hartgrondig met je oneens. Reden? Meerdere. Allereerst is het 'misgunnen' iets kinderachtigs. Verder heeft Ajax er juist baat bij als voormalig jeugdspelers het goed doen na hun transfer, omdat a) dat voor aanzien van de jeugdopleiding goed is en b) omdat het mogelijk geld oplevert bij doorverkooppercentages na een transfer.

6 mei 2021 om 19:20

Lekker hoor rimmert, ajax verkoopt zijn spelers altijd voor veel geld omdat ze presteren bij andere clubs... Kluivert volgens jou dus niet. Dus wat is de plus voor ajax? Daarbij speelt Kluivert niet in Hongarije. Hij speelt bij een goede club in Duitsland en is eigendom van een goede club in roma. En het is niet alsof hij nooit speelt. Maar dat daar gelaten. Een schone is gewoon geflopt in Italië ondanks dat die in de 30 was toen die pas ging. Ook niet de manier dus? Klaasssen en van de beek waren midden 20 maar ook geen succes in het buitenland. Het is gewoon Appels met peren vergelijken als je puur per speler kijkt en ook per situatie. Een donny had bij een andere club waarschijnlijk wel gewoon minuten gemaakt. En een ziyech vertrok op het juiste moment toch? Ook geen doorslaand succes tot nog toe. Seedorf vertrok op zijn 19e geloof ik. Dat ging echt prima. En Kluivert senior was ook vrij jong toen die vertrok. Wat dacht je van een de ligt en de Jong. Het zal dus niet zoveel betekenen allemaal behalve dan jouw haat voor Kluivert omdat die ooit een shirtje kuste maar toch vertrok. Ben jij nog bij je eerste vriendinnetje?

7 mei 2021 om 08:32

@rimmert, zo slecht is die carriere toch nog niet? is eigendom van AS Roma, en speelt bij Red bull, er zijn toch slechtere clubs om bij uit te komen? maar wanneer is je transfer geslaagd vanuit ajax? als je bij Manchester op de bank komt te zitten, of nog steeds geen vast waarde bent van chelsea? of alleen als je de jong heet of de ligt?

Ik vraag me af of AS Roma, waar Mourinho nu de trainer wordt, Kluivert zomaar laat gaan. En zeker niet voor 12 miljoen, want dan zou Roma verlies lijden op Kluivert.

6 mei 2021 om 17:58

Ja je kunt dan inderdaad beter wachten tot hij uit zijn contract loopt zodat je er helemaal niks meer aan verdient.

6 mei 2021 om 18:05

Verlengen? En aangezien Mourinho nogal fan is van Kluivert zal hij komend seizoen vast aan spelen toekomen in Rome.

6 mei 2021 om 18:05

Dat is natuurlijk weer heel wat anders, een vergelijking die kant noch wal raakt. Hij heeft namelijk een contract tot 2023. Dus als je nu niet verkoopt heb je nog drie transferperiodes om dat wel te doen. En je kan ook nog verlengen eventueel. Echter, als je hem nu kan verkopen voor 12 is dat wel 5 verlies, echter heb je ook weer twaalf om te besteden. Zo kan je het ook zien.

6 mei 2021 om 18:24

De kans dat Kluivert weer ooit meer waard wordt is niet echt groot. Hij is niet goed genoeg voor clubs als Leipzig en Roma.

6 mei 2021 om 18:57

Ik denk dat verlies lijden zo onderhand ook wel redelijk onvermijdelijk is. Die jongen heeft zich te weinig ontwikkeld en is aan alle kanten voorbij gestreefd. Momenteel heeft hij het niveau voor een grotere competitie gewoon niet. Hij kan zo nu en dan meekomen, maar daar blijft het vooral bij. Die jongen moet eerst zorgen dat hij weer wekelijks speelt.

6 mei 2021 om 19:11

Rond die Europa League-finale in 2017 waren Kluivert en Mourinho in elk geval wel aardig close met elkaar ;-)

6 mei 2021 om 20:20

Ik kan mij van de andere kant ook niet voorstellen dat Mourinho Kluivert veel kansen zou geven. Mourinho geeft over het algemeen toch graag de voorkeur aan oudere meer ervaren spelers.

Eén en één is twee. Marsch is een trainer die graag met kopsterke spitsen speelt. Kluivert en Chang mogen gaan uitmaken wie deze rol invult. Wellicht wordt brobbey omgeturnd tot buitenspeler met zijn snelheid

6 mei 2021 om 18:19

Brobbey is veel meer een type Casemiro dan een man van de acties op de flank

6 mei 2021 om 18:36

Ik zie in Kluivert ook geen kopsterke spits inderdaad, haha.

6 mei 2021 om 18:27

Zo slecht doet hij het helemaal niet in het buitenland. Hij heeft inderdaad geen vaste basis plaats, maar hij speelt wel bijna wekelijks, hetzij in de basis hetzij als invaller bij de nr 2 in de Bundesliga terwijl hij nog altijd jonger is dan spelers als Stengs en Malen.
We zullen nooit weten hoe het was gelopen als hij was gebleven en later was weg gegaan (langer blijven is ook zeker geen garantie, zie bijvoorbeeld vd Beek, Ziyech of Klaassen in het verleden). Direct mee eens dat het altijd beter kan, maar als je bij de eerste 16 zit van een top club in een grote competitie dan kun je niet zeggen dat hij het slecht doet.
Zo veel spelers hebben we immers niet in Nederland die het zelfde kunnen zeggen (als ik snel tel kom ik hooguit op 8).

6 mei 2021 om 19:21

Nu was hij ook een hot target. Hij werd hier in Engeland ook aan een aantal grote PL clubs gelinkt, Ajax had ook net de EL finale gespeeld, dus was zo wie zo al hot.
Dat Ajax een jaar later in de halve finale van de CL stond was natuurlijk prachtig, maar dit is niet iets waar je van uit kan gaan. Zo wie zo is het maar de vraag of dat met Kluivert ook gelukt was, anders was het maar de vraag geweest of Tadic was gekomen bijvoorbeeld. En als die was gekomen dan was er in ieder geval in de basis geen plaats geweest voor Kluivert.
Het is ook niet als of AS Roma niets voorstelt natuurlijk, die behoren al jaren tot de top van de Serie A, hadden op dat moment ook net op een haar na de finale van de CL gemist.

20 miljoen is veel maar als Fenerbahce een spits nodig heeft is dat Sorloth wel. Ik zou alles op alles zetten om hem te halen als ideale partner voor Mesut Ozil.

Ik heb nog altijd niet kunnen ontdekken wat er speciaal is aan Justin los van z'n achternaam. Niveau Julian Jenner.

Misschien heeft NAC interesse of zo, of kan hij lekker stoer gaan doen met Noa in Brugge.
Kluivert kan best wel voetballen en heeft ook wel z'n waarde gehad voor Leipzig, maar er komt weinig rendement bij kijken. Misschien heeft het alleen maar met z'n achternaam te maken gehad, maar die jongen had gewoon veel beter in Amsterdam kunnen blijven. Niet dat ik het nog erg vind, stel je voor Kluivert ipv Tadic... Kluivert heeft wel geluk dat in Marsche's systeem spelers als hij wel een bepaalde rol spelen, maar dat kunnen anderen ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RB Leipzig


15 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. PoulsenAanvaller275
P. GulácsiKeeper330
P. TschaunerKeeper00
AngeliñoVerdediger264
Voor de complete selectie: Clubpagina RB Leipzig.

51 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren